Sziasztok! Májustól elképzelhető ,hogy engem is érdekelne frigós meló ha megint csak a fizum 1 részét kapom meg.Megjegyzem nem a vezetőség a hunyó asszem hanem a gazdasági helyzet.
Jaja! Nagy ritkán Én is megjelenek. A Catone-nél már kezdtem beletörődni, hogy sehol se jobb, de május 1-től új norma lesz, aki meg nem fogadja el, az repül a cégtől. Elvárják, hogy 32,25-ből jöjjünk ki frigóval együtt!! Teljesen megbolondultak az olaszok!
Tanácsotokat szeretném kérni, hogy melyik céghez érdemes manapság elmenni dolgozni, ahová viszonylag hamar be lehet kerülni? Elsősorban hűtős érdekelne, de azt se bánom, ha ponyvás, csak ne húzzanak le!
Navigációs programot keresek laptopra. Inkább tervezésre mint navigálásra. Csakhogy, mivel ez (sem) szakterületem, fogalmam sincs honnan mit... Tudom egyszerübb lenne a boltok polcáról, de mivel ez csak másod-harmad rendü segitség lenne, még nemigen költenék rá.
Igen, tényleg volt benne egy kis privát csevej,de még mindig ártalmatlanabbnak véltem, mint amikor kollégák bizonyos témában majdnem egymás torkának estek egyet nem értés miatt!
Gondoltam nem ártok vele senkinek ha kollégával itt bájcsevegünk.
És az hogy hiányoltam mások jelenlétét, azzal az adott félnek üzentem megjegyzésképpen,hogy nem pörög úgy a fórum mint szokott...
Remélem nem bántottam meg senkit,kollégák vagyunk.
Ha igy indulsz neki akkor nem fogod érteni. Egyébként ajánlom a szegedi GKI képzést mindenkinek, mert nagyon átfogó és érthető az oktatás. 85 rugó mindössze. 3 nap okítás, negyedik a vizsga.
Jah, és nem utolsó sorban, volt itt egy kolléga a fórumon, aki navigációs szoftverekkel foglalkozik, sajnos nem találtam a bejegyzéseit, pedig jól jönne a segitsége, ha esetleg valamelyikötök tud róla közelebbit, irja meg legyen szives. elöre kösz
Valószínűleg nem rám gondolsz, de azért mondd, hátha tudok segíteni.
Szerintetek melyik a jobb választás egy Wayteq x960bt ami ugye win ce 6.0-n fut, vagy egy Wayteq Xtab-50? Ami ugye androidos. Valaki használ ilyet? x960bt-re esküszik inkább a többség.
Jah, és nem utolsó sorban, volt itt egy kolléga a fórumon, aki navigációs szoftverekkel foglalkozik, sajnos nem találtam a bejegyzéseit, pedig jól jönne a segitsége, ha esetleg valamelyikötök tud róla közelebbit, irja meg legyen szives. elöre kösz
Hosszú eltünésem oka az, hogy most telt le a 9 hetes köröm a Holland gazdámnál. Most egy kis pihenés.
áhh belefáradtam nyomán gondoltam összeütök egy beszámolót, mások szorakozására, okulására.
Valahol Február 15 el kezdödik ez a történet, ahol egy romániai egynapos úttal megismerkedtem a kamionnal, egy 1 millió háromszázezer kilométeres 420-as Volvoval, és leendö kollégámmal (na igen 4 kéz, nekem mint kezdönek). Ezt gond nélkül letudtuk, majd a rákövetkezö hétfön irány Hollandia. Ártándon megleptek bennünket egy szivdobogás kereséssel. Az hagyján, hogy engem meglepett, hisz egy újszülöttnek minden vicc új, de a kollégát is, azt mondja 3 éves pályafutása alatt még sosem kapott ilyen figyelmet. Az oedi pihenö után másnap este 6 orát rostokoltunk Montebaur elött egy kigyulladt gumis kamion miatt. Itt sikerült lerombolni a jól szervezett német közlekedés mitoszát. Ezekután eseménytelen utunk volt fel a cégig, igy volt idöm hozzászokni a kamionos élethez.
Rá kellett jönnöm, hogy a gépkocsivezetöi tanfolyam, az sajnos igen szobafestösre sikerült, azaz, összecsapva megtanitottak a föbb dolgokra, vagy még arra sem.
Gondolom mint a kezdök legtöbbje, én is végigjártam a tolatás kálváriáját. A kolléga készségesen segitett, azzal nem volt gond, de attól függetlenül, alaposan izzadtam a volán mellett. Pedig az elején elég türhetöen ment, talán a kezdök szerencséje, aztán megszünt a varázs és 3 héten keresztül sorra annyit bénáztam, hogy hihetetlen. Aztán ezt is kinöttem, és most azért úgy, ahogy de boldogulok.
Nem tudom, ki, hogy van vele, de én az elején annyi infot kaptam, bejáratott útvonalak, svájci tranzit teendök, a Mont-Blancon való átkelés menetrendje, stb., hogy egyszerüen feladtam, hogy mindent megjegyezzek. Aztán persze nem ritkán, elöfordult, hogy amikor, pont ilyesmikre lett volna szükség, akkor nem jutott eszembe.
A kalandokbol is kijutott. Például egy szép március eleji szombaton, Raublin felé tartva Németországban, a tehnika úgy döntött, megszivat minket. Egyszerüen nem volt hajlando 1000 fordulat fölé, menni, vagy nem volt hajlandó sebességet váltani. Sikeresen becsordogáltunk egy kis parkolóba, ahonan felhivtuk a diszpécsert, és én, mint jobb angolos, közöltem vele a jó hirt. Nem örült nekem különösebben, pláne, hogy szombaton történik velem ilyesmi, majd javasolta, a biztositék táblán található négy relé, összecserélgetését. Azt hittem rosszul hallok, de megoldotta a problémát. Igy kb 3ö perces késéssel berobogtunk Raublinba, ahol a kolléga türelmetlenül várt már. Gyors futócsere, majd indulás Hollandiába Duivenbe, hétföi lerakással. Nem volt gond a visszauton, és egy órával a megadott idö elött ott is voltunk. Ám mikor dokkolásra került a sor, akkor a járgány, akárcsak szombaton, nem volt hajlandó mozdulni, söt a relé cserélgetös taktika sem jött már be. Igy nem maradt más hátra, kijött az eksön-szerviz, aztán mühelybe vittük szegény párát, mi pedig kaptunk egy bérelt járgányt, hogy addig se álljunk potyára.
A duiven-i szerviz egy nap alatt végzett, és a munkájuk kb annyi ideig is tartott ki. Épp egy másik fuvarral indultunk volna a cégtöl, amikor újra elöállt a hiba. Cullenborgba vittek minket, ahol aztán kamiont sem béreltek nekünk, és egy fél nap alatt rendbe tették az autót, úgy, hogy azóta sem volt vele ilyen jellegü gond.
A húsvétot Franciaországban töltöttük, és vasárnap bevonatoztunk 200 kilométert Párizsba.
Rá egy hétre Valencia mellett vertünk tanyát, ahol ellopták a pótkereket a futóról, már az elsö éjjel, igy a többi éjszaka már csendesen telt.
Az angollal, és a kis németemmel, a legtöbb helyen boldogultam, kivéve Lengyel, illetve Csehországban. Az utóbbiban, például a Kauflandnál nekünk kellett lerakni, igaz ez igy volt a Netto-nál is németben. Elöször nem értettem, hogy miért, aztán rájöttem, hogy az egész cirkusz a raklapok miatt van, mert ök levonják a sérült törött raklapokat, és ha te rakodsz ki, akkor nem foghatod rájuk, hogy ök törték el. Nagyon nem bosszantott, mert a felrakásnál nem voltunk jelen, igy nem tudtuk, van e törött raklap a szállitmányban. A végén 3 raklapot nem adtak vissza. Ezt, ha a mi hibankból tört volna össze 45 euróval dijjazta volna a cég.
Szóltunk a diszpécsernek, felirtuk a cmr-e, aztán mentünk tovább.
A cég normális, a fizetés, mondjuk nem álom, de egy magamfajta kezdönek, illetve onnan ahonnan én indultam, böven elégséges. Napidijon vagyunk, és igazán ritkán vezetjük ki a 9-9 et. A lerakók, felrakók normálisan vannak megadva, nem téped a hajad, hogy idöben odaérj. Egyszóval nyugis menet, van idöm betanulni.
Nekem ezek persze mind új dolgok, és biztos van köztetek, aki már kivülröl fúja az ilyen sztorikat, de én úgy gondoltam, szivesen megosztom, na meg át is lehet ugrani a cikket.
Kb még egy hét pihi és mehetek vissza nyári szezonra. Addig is mindenkit üdvözlök, és igyekszem bepótolni a lemaradást az olvasás terén.
Az első körforgalom után 2 kézzel fogod tépni a biztonsági övet :D A kiszálásra figyelj mert kurv anagyot lehet esni ha elfelejted hol a lépcső.A bepakoláshoz vigyél magaddal még 1 embert különben leizzadsz mire bepakolod a cuccaid :D
Ha szerencséd van akkor normál fülkést kapsz, ha nincs akor legózol a konferencia fülkében. Közel 1 évet jártam a konferencia fülkés mozdonnyal... nem rossz autó, de a jótól kurva messze van :)
Most kaptam a hírt,hogy hétfőn a cég egyetlen Magnumjával fogok indulni.Örülök,mert még nem vezettem,és mindig érdekes egy új típus.Azért is örülök,mert a cég egyik fele szereti.Nem örülök,mert a cég másik fele nem szereti.
A hatodik 24 óra után vagy a hatodik műszak után kell kiveni a heti pihenőidőt? Szerdán volt 2db rövid műszakom, és most agyalok hogy szombaton mehetek még vagy nem.
Petivel konzultáltam, idáig döntettlen az állás, már csak bennetek nagybötüs gépkocsivezetőkben bízok :D
Én is így tennék,mindazonáltal mindent megteszek,hogy ne legyen esélye kialakulni bármilyen helyzetnek.Erre mondták a szagemberek,hogy konfliktuskerülő személyiségem van.
Emlékszem a Trabantos esetre. Nem sokkal utána történt, hogy egy vitás helyzetben megállt előttem egy személyautós, kiugrott emberkedni. Az M7 - es közepén útépítés, leszűkített sávok, kikerülni sem tudtam volna. Hátrajött veszekedni, ablakot leengedtem és közöltem, ha nem megy tovább, letolom az útról. Meggyőző lehettem, mert többet egy szót sem szólt, és sietve távozott. Nem vagyok ijedős, de ha komoly veszélyt éreznék, hasonló esetben, gondolkodás nélkül eltolnám az illetőt.
Á,én nem dudálok.Amióta a Trabantos rálőtt a kamionosra( http://nol.hu/archivum/archiv-61476),sosem dudálok.Soha nem lehet tudni,hogy kinek lesz az az utolsó utáni csepp a pohárba,és rajtam vezeti le az élete összes problémáját azzal,hogy nekem jön,lelő,agyonver. Ezenkívül egyszer országúton személyautóval voltam,valaki úgy jött be elém,hogy nekem jött volna,rádudáltam,és úgy megijedt,hogy visszarántotta a kormányt és majdnem bement az árokba.Most már csak akkor dudálok,ha tényleg nem tudom elkerülni a balesetet,amúgy inkább megoldom magam.
A többi országban is köteles az ember beengedni a gyorsítósávon közlekedőket,nem?És én nagggyon szívesen be is engedek mindenkit.Amíg megtehetem. De amikor nagy a forgalom,és a belső sáv gyorsan megy,vagy mondjuk Németbe jön az Audi 200-zal,nem fogok bemenni elé,csak mert az idiótája az atomerőmű erősségű autójával nem képes a kamionok tempójára gyorsulni a gyorsítósáv hosszában.
Ma elvittem a páromat dolgozni.Borzalmas volt.Novellát tudnék írni abból,amik történtek.Ha egyszer általam vezetett diktatúra lesz Magyarországon,sokkal nehezebb és drágább lesz jogsit szerezni,mert sokkal többet kell majd vezetni a tanulóknak.
Én rá szoktam dudálni a parasztjára. Egyébként Dániában köteles vagy beengedni a gyorsítósávon közlekedőket. Máshol soha senkit nem engedek be. Aki gyökér, az gyökér. Legjobb mikor a bömivel a laállósáv végén megáll. Olyankor szoktam mondogatni magamban, hogy" játszdd újra Sam", című előadás következik:-))
visszafele nem lépünk, maga a melo tetszik, maga a táj tetszik (skandináv-olasz majd vissza, skandináv spanyol-portugál majd vissza), jopár országot érintek
nem kifejezeten dánnak dolgozom hanem ök adják a melot, ugy mint egy korábbi melohelyemnél, csak itt mégtöbb a mani, meg bizom benne kifizetnek majd késöbb is
volt cégem kocsijai is néha mellettem állnak igyekszem felvilágositani öket hosszu távra ne tervezenek, mert lovét nem fognak kapni, mert troger a cég, hmm és igazam van, kicsit már sajnálom öket, a francnak mennek oda melozni. Rajtam nem mulik, bár ahogy hallom igazam van:D
ami boszant a sok állás ha áll a kocsi az a cégnek se jo (én kapok erre is napidijat), igy elöbb utobb a cég a soförön fog sporolni. Barom fejemmel a cég érdekét még nézem, nemhiába megyunk sokat bundeszon mind france-be mind spanyolba. Sporolunk a cégnek, bár ebből max annyi a hasznom, hogy nem unalmas autopályán megyek, egyelőre én még élvezem a csavargást
Mondjuk nem esik le a karikagyürü az ujamról ha én mosom ki a kocsit (igaz elvileg itt ezért pénz jár)
nem baj majd leszokom rola
azt a pár honapot kibirom fél lábbal is az csak pár nap, igaz 1 évvel már előrepörgetném a naptárat hogy ott legyek ahova terveztem kezdésként. Terveket tartani kell ha piros ho is esik, addig meg eleszek itten is:D más kérdés 1x akarnak átcseszni onnantól a szerelvény hazajön üresbe, Wabinál megtettem igaz ott 3 honapon keresztül voltam türelemmel, no de a hülyeség felboszant. Lehet hazudni a soförnek, no de azért maradjuk a földön, ha már hazugság akkor feküdjön is
amugy nem érte meg a váltás igy filozgatva, bár mint irtam föleg a melo miatt váltottam, ezt a melot csipem, föleg hogy láttok benne bizniszt (azt nem mondom meg mi, lényeg az hogy kárt cégnek nem okozok, ez ugymond maszek biznisz, az hogy mit viszek ki és mit hozzok haza az nem téma, az elöző hütös cégnél már megvoltak a kapcsolataim). :DD kereset kiegészitésnek jo
egy szava se lehet a cégnek, olyan fesztivált lecsaptam svédbe mikor rosz palettát akartak rámsozni, turo a fülükbe, én felelek érte. Tökéleteseket vállogattam ki, más kérdés hogy a targoncás 3x elküldött a fenébe (valahogy ezt szürtem le, kemény angol tudásommal:DDD), no de nem hagyom magamat (itt is barom a saját cégem érdekeit néztem, pedig bele is szarhattam volna), ha jokat adok le jokat akarok kapni, rajtam ne verje le senki a sérült cuccokat, illetve ne mondja senki, hogy beleszarok (én baromságom, ha már csinálok valamit akkor komolyan), monduk ezt mosolyogva, sürü bocsánatkérések közepete teszem, és kivállogatam a legjobb paletákat hogy ezeket kérem, olyan jol mutat a raklaptartoba ha mindegyik tökéletes és ugymond fehér (bár szerintem inkább sárgás)
Ettöl függetlenül spanyolba megszivattak, mondom hogy kezdő vagyok:DD és ez nekem fog pénzbe fájni
én egy elfuserált kezdő kamionos vagyok, bár tény pofám már van és nem hagyom lerázni magamat, ettöl még gyakorolnom kell a rámpára tolást:DDD
Majd 10 év mulva elmondhatom hogy tapasztalt vagyok (van önkritikám), addig csak ugatom a szakmát, mint sokan.
Amugy eljátszottam a gondolattal hogy alapitok én is egy céget. Jol lehuzom a sofört és .... csalok ahol lehet
nem olyan ördöngöség az egész
Mondjuk találkoztam tulajjal ugymond kinn valahol északon, ahhoz képest, hogy ugye sirás van, ö azt mondta 2 autot tervez venni a közeljövöbe. Biztos nem éri meg,
más a terv, csak elfiloztam rajta, más kérdés most már lassan 2 éves ugymond tudással leszürhettem, rengeteg a link sofőr, mindegy nem én alkalmazom öket nem nekem fáj. Ha ezzel a tudással kerültem volna a wabihoz, lehet még napocskás autot huzzok, no de kezdőként bele kellett rázodnom, igy szivtam vagy annak éreztem (mondjuk talán bennem is volt hiba, itt is van önkritikám).
amikor elözi tilos akkor a 80-as tempoba nyomja amikor meg lehet akkor meg ....
ugyanaz igaz a szükitésekre, képes a hülye 80-as táblánál 60-al menni, vagy amikor elözni tilos akkor meg mellém jönni hiába hogy max sebbeséggel nyomom neki azaz 90-es tempoval aztán nekem kell fékeznem mert tul szük a sáv és ugye kanyar jön az én potom meg kaszál
mondjuk fel se veszem, szépen beállok a két sávba oszt probáljon furakodni
más kérdés hogy én maxxal megyek 90-el, függetlenül milyen tábla van kinn, nem isegesitem magam mert elférek kényelmesen,
szerencsére a merci megy 90-et, nekem nincs lekorlátozva a végsebbeség
kicsit érdekes a német vezetési stilus
Ha elözni tilos akkor is mellém jön, vagy éppen dudál mert ö a német. Más kérdés már tudom hol a duda visszadudálok:D
érdekes más országba france vagy akár bárhol eszesebben mérik fel hogy jéé itt egy 40t dög ésszel nyomom, ezért is csipem angliát, ott tényleg segitökészek (volt már hogy körforgalom leállt, mikor látták nálam rosz helyen van a kormány)
svédek is türelmesek
mondjuk olasz-spanyol külön téma, volt már pár satufékem (minden a nyakamba jött), pedig nekem van elsőbségem
Erre írtam korábban,hogy kamionozás előtt azt hittem,hogy a németek tudnak vezetni.Sok autópálya,stb.
Nem,nem tudnak. Nagyon erős autókkal is előfordul az általad leírt eset.Olyan is volt,BMW 330d,hogy feljött,hosszú gyorsítósáv,felgyorsított a 82-es sebességemre(annyit ment a Merci összesen),kb. fél autónyival volt ELŐTTEM,nézte a tükröt,nézte a tükröt,gyorsítósáv végén SATUFÉK,majd valamikor sokkal később beszerencsétlenkedte magát.Már előttem volt!Már annyival ment,mint én!Egy ekkora dízelnek csak rálehel a gázra!
Számomra ez hihetetlenül bosszantó tud lenni.Ilyenkor mindig üvöltök,hogy "GYORSÍTÓSÁV!!!Nem nehéz,benne van a nevébe,hogy mit kell tenni!!!"
azt aruljatok el nekem, hogy a nemet,belga es angol szgk vezeto, miert nem ismeri a gyorsitosav fogalmat?
miert jon fel 50-nel, es ahelyett, hogy kis gazadassal besorolna elem, inkabb fekez, es mogem jon? u bunkobbja utana meg villog es dudal, hogy en nem engedtem be. fraszt kapok toluk ;)
Husky arra gondol ami a frigo teljes hosszában elvileg légcsatornaként funkcinál . Tudod ott felül végig az a zacskó :)
Amúgy kontrolnál a frigóban a tölcsért se nézik sose sehol. Csak kinyitod a hátulját azt megnyugszik hogy üres vagy. 10-15 évvel ezelött még simán bevitt magával egy kis sámlit meg zseblámpát a "csillagvadász" biztonságis és simán bekukkantott oda is szúrópróba szerüen.
Ez sajna így van.Nekem is van ex kollegám aki náluk próbált szerencsét,6 hét után hozták haz,de akkor is úgy hogy már semmilye nem volt.
Ráadásul ki sem fizették! Vigyázzon mindenki ezzel a céggel,igaz már nem új keletű a dolog,mert már vagy 5 éve vittem hozzájuk árut,és csak úgy adhattam le ha a fuvardijat én a kezemben megszámoltam.
Travemündében csak pár hónapja fizetős a kaja,de van olyan hajójegy,ahol a cég állja.Mi továbbra sem kell,hogy fizessünk,a cégünk olyan hajójegyet vesz,hogy van rajta kajás ábra.
Sajnos ez nagyon szar lépés volt a hajóstársaság részéről.Már amennyiben fontos lenne,hogy az idióta kamionos csak egy kicsit is jól érezze magát.Dehát nem fontos.
Most sokan jönnek a hajón,nem tudják,hogy fizetni kell,akkor rájuk szólnak,sokaknál pénztárca sincs.A pénztárost is sokszor lekezelőnek érzem.Én meg odamegyek az extrás hajójegyemmel,rám meg mosolyog,mintha valami ultimét vendég lennék és jó étvágyat kíván.Még én érzem rosszul magam.
Sem megbántani nem akarlak,sem beleszólni,meg semmi ilyesmi,lehet,hogy igazam sem lesz,de úgy látom most úgy gondolkodsz,mint sokan egyébként.Nem csak ez a dán cég van ám a világon,azért,mert voltál 1-2 maszeknál,és megszívtad,attól a többi még lehet jó.Miért nem mész el valamelyik nagyhoz?Gyakorlatod már van,bármelyikhez felvennének,Gartner,Reining,akármelyik.Lehet,hogy a dán cég többet fizet,de negyed ennyi gondod nem lenne.És ugye a Gerob miatt mindig itt van ultimét ajánlatként a Waberers,óriási előny ám ez a fórumozóknak,hogy őt ismerjük régről,tudjuk milyen. Ha Gerobhoz jelentkezel,mintha nem is a Waberershez mennél.
szokott Dán barátainknak dolgozom megint (mondjuk azért is jöttem ide, tetszik ez a melo), igaz most mind a traktor mind a pot a cégé
1 hütöskocsit kivégeztünk mindjárt az első héten (arra ébredtem fel hogy megállt a hütő)
hazafele a rémálom melo autogyárnak hoztuk haza cumot (lehidaltak mikor az olasz megmondta mennyi a javítás, ugyhogy hazahozták a potot), én meg lehidaltam mikor a fix reggel 6-os book helyett 14-kor hivtak csak be lerakni
Szlovénbol nem akartak beengedni az országba
Tök egyszerü a norvég vámolás, bár visszafele amikor hajoval jöttünk Kiel-be megszivtam a speditört, meg a norvég vámost
Hajoraállásnál travemündébe hiányzott 1 ora (ekkkor kellett előre állitani az orát) igy okosba álltunk fel, max cidra annyi hogy egész a hajoig rendőrauto kisért (vicces hogy nemcsak okosba hanem elfelejtettünk kártyát cserélni, halmozzuk az élvezeteket)
Spanyolba kiderült hogy a Kapunál Irunnál elfogadják a dkv kártyát mig kataloniába nem (nincs spanyol-france kütyü) háát bundásoztunk sokat
Rádöbbentem hogy norvég az elég drága egy ország (ott kellett kivenni egy 45-öst, csak mi ezt nem terveztük, igy kaja nukku)
A melo egyszerü volt
várakoztunk, várakoztunk, várakoztunk, várakoztunk, aztán felpakkoltunk és teperni kellett hogy odaérjünk (morgolodtam elég sokat, bár szerencse hogy a napidij az ketyeget, de a km az bakkfitty, bár most fizikor kiderült hogy nem vészes a sok várakozás)
Ahozz képest hogy azt számoltuk üzemanyagba minusz 150 literrel vagyunk (levonják), kiderült hogy megtakaritási manit is kaptunk
Kiderült számomra hogy shell kártyával lehet franciába shell kuton ingyen fürdeni
és mindig fujt a szél
1x belázasodtam, 1x eldurrant az inyem (nyamvadt szél miatt), és a fülem november ota csak nem akart helyrejönni, no de átvészeltük
Sok a felesleges állás, 2x is volt olyan hogy a 24-hez csak 1 ora hiányzik probáltuk jelezni hogy lerakást toljuk el 1 orával, no de fix book (olasznál szerintem 1 orával késsőbb érek oda nem veri a tamtamot)
igen Gratiszt is kaptam, van pofám rákérdezni, igy hus is került a teritékre (a felrako cserébe kapott sört)
Nagyon csendes az uj hütő (ugye a régit kivégeztük), a ponyvások mellettünk meg is jegyezték, mikor parkoltunk
Mondjuk az tény a 4 kezes nekem nem tetszik már, nem mondom néha jol jön, de .... akkor se
Kielbe meg luxus hajoval mentünk
Találkoztam bunkokkal, meg találkoztam olyannal hogy hiába beszélt angolul, egy kukkot se értettem belőle, pedig dicsekszem magamnak, hogy tudok angolul, na jo megértem és el tudom makogni mit akarok:DDD
A cimek meg ismerösként köszöntenek vissza, mondjuk nem is baj, mivel ahogy kapjuk öket közük sincs a valosággal, no de tudjuk már nagy részét
Meg spanyolba 1x megszivtuk ez mondjuk árba kicsit huzos lesz szerintem
És az is fix hogy most majd 7 hétre megyünk ki kb. Igy kell az itthonlét mindkettönknek, igy bevállaljuk. Legalább több lesz a mani
Ja meg 3x mondtam fel gondolatba (igen a pénzhiány nagy ur, életembe nem éheztem, nem fogadta el sehol a kártyámat igy most lenyomom a bankom torkán, mi a turo van, volt, ha már itthon vagyok)
Travemunde meg szivás 10 orás ut és kaja az önköltséges és valljuk be svédasztal ide vagy oda azért 8 euroért nem igazán éri meg, pedig járna 1 db biztosan
Volt pár ellenörzésünk, tiszták voltunk, azon ment a vicc a végén azért büntetnek meg mert már gyanus hütös autonál az ennyi pihenő
Vannak xar túrák(100km alatt), főleg nekem, mint újoncnak. De ha bevállalod, akkor viszonozzák egy hosszabbal...
Nincs "kiegészítés" se a tankból, se a rakományból. Bármikor lenyomhatnak a T.G. belső elhárítók totál kontrollra... Még a caros gatya közé is benéz(het)...
Kicsit vékony, de a kiegészítés nagyságától is függ. Viszonyításként, nálunk a belföldesek 160at kapnak. Sosincs mágnes, sosincs garancia az otthon alvásra, sosincs kiegészítés.
Jók ezek a Tescós izék?Múltkor baráti társaságba bemutattak valakit,aki csinálja..Azt mondta csak éjszaka,Pécs-Budapest,minden este otthon.Volt,hogy épp nem ért volna vissza,akkor mágnes.120ezer+némi "kiegészítés".Ő elégedett volt.
A kollégám is szembetalálkozott a 3lábúval előzés közben. Nem küldtek semmit még, pedig fél éve volt. Neked még gyorshajtás is párosul mellé. Férjél már a bűűűrödben:-))
Vkit trafiztak már le pályán 90 fölötti tempóért ( kamionnal) ?
Csütörtökön az M7-en Kaposvári lehajtó után meg gurítottam lefelé, és közbe kielőztem egy mol transost és akkor vettem észre hogy ott állnak fent a hídon a transporterrel és az oldalában a 3 lábú...
nincs vmi átmeleő szivatyú a tankba ami lejtőn állásnál vissza engedi az anyagot és nem tudja felkapni? mondjuk a K-jet es résznél aludtam az oskolában :D
És ha bérelnél egy ilyen kocsit az sem a tiéd, és abban sem kellene a tachográf! Tuti, hogy elég egy papír, mellyel igazolod, hogy nem loptad az autót, és nyugodtan indulj el.
Én Franciából hoztam be egy kocsit, és megállított a francia éjjel. Nem az enyém volt a transporter, de épp akkor én vezettem . A tulaj meg hortyogott az ülésen. Semmi gond nem volt. Meg sem kérdezte honnan hová tartunk, meg mit keres a kocsi a tréleren. Jó ez lehet egyedi eset is.
Szerintem egy kölcsönadási nyilatkozattal megoldható a helyzet. Ha valóban tudod igazolni, hogy családtagé az autó, akkor nem hinném, hogy belekötnek. Ha valóban a saját kocsijaidat szállítod, akkor az nem minősül áruszállításnak. Tachográf meg nem kell, ha gyárilag nincs benne.
Arra ügyelj, hogy a gépes, forgalmi szerint húzhasson ekkora terhelésű utánfutót.
Helló. Nekem egy eleg furcsa kerdesem lenne. Angliabol szeretnek haza menni egy iveco dallyvel 35c12(automento) es egy duplatengelyes autohordo utanfutot szeretnek utana huzni. van b+e jogositvanyom gondolom eddig minden stimmel! De az auto a sogorom neven van es nincs benne tahograf gyarilag. Az auto nincs cegen magansemely a tulajdonos. 2 autom van itt kint es azokat szeretnem hazavinni vele, de nem vagyok ezzel az egeszel tisztaban es hiaba olvasgatok csak jobban oszezavarodok. A lakcimem megegyezik a sogoromeval es az iveco forgalmiaban levo cimmel.Szoval arra lennek kivancsi hogy siman elindulhatok tahograf nelkul is vagy mivel nem az enyem az auto akkor kellene a tahograf vagy eleg a lazlap vagy mi?Olvastam olyant hogy tahograf mentes az auto ha nem aruszalitas tortenik vele.Van itteni tahograf mentesito nyilatkozatunk is csak nemtudom hogy az menyire ervenyes europaba. Vagy esetleg tudtok olyan utvonalat javasolni amin nem nagyon van ellenorzes! Nekem nem fontos autopalyan mennem nem sietek sehova, csak koltozok haza es nem szeretnem itt hagyni az autoimat ja es nem szeretnek vagyonokat buntetesre kolteni. Nagyon megkoszonnem a segitseget!
Az 505 kezd ijesztgetni. Megint előjött egy furcsa jelenség. Ha nem vízszintesen állok meg, akkor nem akar beindulni. Csak teker az önindító, de nem akar beindulni a motor. Már enyhe lejtőn, vagy emelkedőn is csinálja.Ha az útpadkán ferdén állok meg, akkor is . Menet közben minden tökéletes. Ha járó motorral állok egy emelkedőn, vagy lejtőn, akkor semmi gond.Otthon, a vízszintes garázsban 1 hónapos állás után is pöccre indul. Mitől lehet ez? K-jetronikos.
kicsit felkészületlenül mentem ki, most összegyüjtök minden finomságot és zsupsz mindenki nyakába öntöm a dolgokat
nem fizika szakos leszek hanem eröszakos:D
mondjuk angolul irtam oda, egyszerüen nem tudtam a kodott, de legyünk hivatalosak, olyan szabálykövető leszek, hogy csak na. Kötöm az ebet a karohoz:D mégha piros télapo is esik nyáron az égből.
egymás után tettem le én is sööt menetközbe ment a GKI csak a vizsgákkal kellett variálni
2 éves B-s jogsi kell hogy az emer elkezdhesse
Most éppen ADR-es tanfolyamok után keresgélek , mert le kell tennem a küldeménydarabost. Most filozok ha már lud legyen kövér mi van ha a tartányost is leteszem, hátha olcsobb igy egybe. 1-et fizet ketőtt kap alapon
A cég meghitelezi, aztán 4 részletbe levonja, bár hogy tartányost hogy adom be nekik hütös autora arra még nem jöttem rá, igy jo magyar szokás szerint megint sumákolni kell:D
meg most egy kodtáblát keresek, itt magad uram ha szolgád nincs, felkészületlen voltam (ez az én hibám), A CMR 18-as rublikáját szeretném összefirkantani mindenfajta baromsággal (istenem, megszivattak).
Tájékoztató C, E, D kategóriás vezetői engedély megszerzéséről
A tanfolyamról:
Romániában a magyar árakhoz képest, sokkal olcsóbban lehet vezetői engedélyt szerezni. A megszerzett vezetői engedély román lesz, de ez ne zavarjon senkit, mert érvényes a világon mindenhol, lehet, de nem kötelező visszahonosítani magyarra, mert EU országban adták ki.
Romániában kedvezőbb a szabályozás, mint Magyarországon, a C kategória megszerzése után rögtön lehet E kategóriára vizsgázni, amivel nyertek két évet, különben is, csak C kategóriával nagyon kevés a munkalehetőség, CE-vel millió kamionos állást hirdetnek (és be is lehet kerülni kezdőként is) nettó 250-450 ezer forintos fizetés várható. Ez nem a jogszabályok kijátszására irányul, hanem ellenkezőleg, az Uniós lehetőségek kihasználása. (Bármely EU tagországban tanulhatok, szerezhetek vezetői engedélyt, az ottani feltételek teljesítése mellett, és a vezetői engedélyem mindenhol érvényes, mivel ezek úgynevezett nemzetközi járműkategóriák.)
A tanfolyam időtartama 10 hét. Az elméleti foglalkozások 8 héten keresztül folynak, ezen nem kell részt venni, tananyagot én biztosítok hozzá, tehát egyéni felkészülés van. A nyolcadik hét elteltét követően lehet megkezdeni a vezetést (még az elméleti vizsga előtt!) és a 10 hetet követően lehet elméleti vizsgát tenni.
Az elméleti vizsga számítógépen zajlik, egy 26 kérdésből álló tesztet kell megoldani 30 perc alatt. A tesztben KRESZ, műszaki, egészségügyi, környezettudatos vezetéssel kapcsolatos kérdések egyaránt vannak, nem kell mindenből külön vizsgázni. Vizsgázni a rendőrségen kell, hétfőtől péntekig bármelyik napon lehetséges, és a sikeres elméleti vizsgát követően max. 7 napon belül besorolnak gyakorlati vizsgára. (a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy hétfőn, vagy kedden levizsgázol elméletből, csütörtökön gyakorlatból. Következő hétfőn jöhet az E elméleti, csütörtökön a gyakorlati, és kész vagy)
Az elméleti vizsgát választásod szerinti nyelven teheted, nyilván a magyart választjátok, a kérdések és válaszok magyarul vannak. A gyakorlati oktatók beszélnek magyarul, úgyhogy ezzel sincs gond, a vizsgabiztos is tud általában magyarul, de az oktató felkészít arra, ha esetleg nem tudna a vizsgabiztos magyarul, az oktatás közben a vezényszavakat (jobbra, balra, egyenesen, fordulj meg stb.) megtanítja veled, és a vizsgán sem lesz gond. A gyakorlati vizsgán nincs külön rutin, forgalmi, meg mit tudom én milyen vizsga. Itt csak egy van: beültök az autóba (MAN) és 45 percig mentek a nagyváradi körgyűrűn. Erről egyenlőre ennyit!
A költségek:
A C+E kategóriában 200-220 ezer forintból ki tudtok jönni. Ebbe beleszámoltam a járulékos költségeket és a kijárást is.
A költségek nem egyszerre jelentkeznek, a három hónap alatt eloszlik, az induláshoz kb. 80-100 ezer forint szükséges.
Nézzük Magyarországon: C+E kategória 293.800.tól (Kamionsuli Budapest) 351.300.- Magura Békéscsaba, és közben vársz két évet amikor kb. nettó 6-8 millió forintod esik ki.
Tehát nem csak az a lényeg, hogy olcsóbb, mint a magyar, hanem az, hogy nem kell két évet várnod a két vizsga között és rögtön elmehetsz dolgozni. Ne aggódjatok, a munkaadók elfogadják a román jogsit.
Mit kell teljesítened ahhoz, hogy részt vehess a tanfolyamon:
-rendelkezned kell B kategóriás vezetői engedéllyel (C+E-hez)
-rendelkezned kell romániai lakcímmel és tartózkodási engedéllyel (intézem)
Mi ebben az én szerepem, miért segítek
1. Pénzért! Én már végigjártam az ügyintézés útvesztőit, nekem több mint 100 forintomba került csak az utánajárás, hogy mit hol intézzek, hova milyen papírokat kell benyújtani stb., és nekem senki nem segített. A nehéz az egészben ez volt, a tanfolyamon már megy minden. És még így is megérte! Amit kérek tőletek az ügyintézésért, az 50 ezer forint, amely a fentebb leírt költségekbe bele van kalkulálva.
2. Van egy hónap szabadidőm, valami hasznossal töltöm el, segítek másoknak, és pénzt is keresek vele.
Személyesen majd még többet elmondok, azt is, hogy én hogy jutottam arra, hogy Romániában vizsgázzak. Végzettségem szerint jogász is vagyok, nem verek át senkit, aki ilyen feltételek mellett vállalja, annak segítek. Szerintem ez egy rendkívül jó ajánlat, és mindkettőnk számára kifizetődő.
Ezeknek az információknak a birtokában gondolhatjátok úgy, hogy önállóan is neki tudtok vágni, de higgyétek el, a tanulópénz sokkal drágább lesz, mint amit én kérek, másrészt az autósiskolát, ahol ezeket a feltételeket biztosítják, én ismerem.
Szivunk mint a Dél-Amerikai torkosborz,Európában az irányitók soförnek hivják ezen fajt.
Népies neve: Torkosborz. Jelenleg a Gulo nembe besorolt egyetlen faj. Skandináviában, Kelet-Európában Észak-Ázsiában és Észak-Amerikában él, szinte kizárólag a tajgán (fenyőerdőkben) és a tundránés az országutak parkolójában.
A Baltikumból, Lengyelországból, Északnyugat-Oroszországból ezekre a területekre az utóbbi évtizedekben újra visszatér,ha van arra fuvar.
Amerikában olykor egész délen is megjelenik, láttak már rozsomákot a route 66 mellett is.
A Stobart kamionok nincsenek festve; sima fehérek, csak a lokhárító es a szoknyalemez festett piro. A tobbi fólia. Widnesben, az akadémián van egy hangár, oda jonnek azúj gepek, ott fóliázzák fel oket, a csarnok masik oldalan meg szedik le a régiekrol, amik mennek eladásra. Akiket láttál, azok a cég elit tagozata, a Stobart Motorsport. (www.stobartmotorsport.com) Forma 1, rallye, stb. Valószínuleg gumikat visznek a targoncás póttal. A fehér Scania valószínuleg a ralisoké, mert a forma 1 ezustszínu pótokat húz ezustszínu Mercedessel. Nehéz hozzájuk bejutni, mert urak a javából.. Mikor épp nincs verseny, akkor nemzetkoziznek, vagy belfoldeznek. Épp múlt héten talalkoztam a fazonnal, aki jár a Hungaroringre..)
Papa, mi ez az új dizájn? A vonaton 4 Stobart szerelvény, hófehér 440-es Scania világosszürke ponyvával, csak az orrán a spinénév, meg a pót hátulján a Stobart felirat. Targonca a farán mindnek, a pilóták meg 4 féle "Stobart motorsport" ruhában.
C + E kategóriás jogosítványt szeretnél, de visszatartanak a magyarországi vizsgaárak? Végezz tanfolyamot teljesen hivatalosan és törvényesen Romániában, kevesebb mint a magyar ár feléért, kb 200 ezer forintért. Egyben teheted le a C és a CE vizsgát, nem kell két évet várnod a C megszerzése után. Elsősorban Békés, Hajdú és Szabolcs megyei érdeklődőket várok. A hivatalos ügyintézésben segítek, kidolgozott tananyagot biztosítok. A garancia én vagyok, én már végigcsináltam, 3 hónap alatt. A tanfolyamra nem kell kijárnod, csak vezetni és vizsgázni.
Ha szükség van rá, akkor a konzulensedet elviszem egy útra( Németbe), és akkor saját maga is leellenőrizheti azokat a dolgokat, amiket majd leírsz a dolgozatodban.
Ja nekem is volt szerencsém 1 hasonló " harcedzett veterán" kultúr kollégához a napokban . Max 25 éves lehetett az isten barma . Mondom nincs hátúl semmi világításod kollega ! Nem baj nem akar tolatni. Bepattant és gyí tovább.
Ezért jó itthon lenni.Aki itthon maradt,az általában kedves,nem frusztrált,nyugodt.Amikor közeledem a magyar határ felé kintről,örülök,mert jövök haza,ugyanakkor rákészülök lelkileg,hogy a benzinkutas gyűlölni fog,a boltban kiutálnak az eladók,az emberek idegesek,szomorúak és kilátástalanok lesznek.Pár hónapja vettem egy GPS-t,szatyrom nem lévén a dobozzal a kézben hagytam el az üzletet.Az utcán meg megszóltak,mert képes voltam venni valamit.
Én is csodálkoztam,hogy vannak emberek,akik...egyáltalán nem értik az egészet.Közeli ismerettségi körben van,aki már 9-szer kérdezte,hogy "De akkor hol alszol?".Mondtam,hogy a kamionban van ágy az ülések mögött,nem is rossz,meg minden.És látom az arcán,hogy egyszerűen nem jut el a tudatáig.Mintha azt mondanám,hogy hianhoung cu.És amikor legközelebb találkozunk,megint megkérdezi,hogy hol tudok aludni.Gondoltam lefényképezem neki egyszer az ágyat és megmutatom.
Ez a csávó is ilyen lehet,hogy fogalma sincs az egészről.
Mindazonáltal szívesen írnék ilyen szakdolgozatot.:-)))
Sziasztok! Mielőtt teljesen lököttnek néznétek... :D Az én párom is a kamionjában alszik. A konzulensem kutatja a kamionosk utazási szokásait, és én lettem aki megnyerte ezt a témát magának. Amikor megemlítette, hogy neki kellenek azok a hotelek, ahol megszállnak a kamionosok, én csak pislogtam rá, mint hal a szatyorban. Mert ugyebár a kamionnal maximum Autohofban, benzinkútnál, vagy egy autópálya melletti parkolóban lehet éjszakázni, sajnos sokszor nem a legbiztonságosabb helyen. De Ő állítja, hogy a kamionosok biztos alszanak hotelekben... Ezen kívül még ilyen kérdéseket kaptam tőle: gyűjtsem össze az ÖSSZES(!) európai és magyarországi szállítmányozó céget, gyűjtsem össze az infokat a kamionosok szexuális szokásairól kitérve a 64-es útra :) , és minél több infót szedjek be arról, hogy hol vásároltok, vagy hova mentek szabadidőtökben (amikor sokszor a kamiont sem tudjátok otthagyni). Hát ebből kell nekem egy szakdogát összehozni... Nem tudom, hogy sikerül...
Be ugyan nem mentem, de itt netezek előtte. Az utazási szokásaim lehet hogy furcsán hangzanak egy kamionostól: felmászok aztán aggyadneki. Remélem segít az infó a dolgozatodban.
Egyet tudok mondani,hogy 17.-e van és lové még sehol.
a törvény úgy szól,hogy a felmondás után 5 nappal minden papírodat és a fizetésedet meg kell kapnod!ezek szerint nem igaz amit hirdet.a másik meg nem korrekt.
Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre. 22,5x11,75 ET120-as méretű tárcsafékas pótkocsi alufelnit szeretnék venni 6db-ot, de sehol nem találtam, pedig felhívtam jópár gumist. Újonnan horror az ára, használtan meg nem találok. Aki esetleg tudna ilyen felnit, mégha nincsen 6 db akkor is érdekelne. Külseje nem számít, lényeg, hogy ne legyen repedt, törött., márka nem számít. E-mail címem a következő: devbal@freemail.hu
Miért,én egy csomóféle helyen aludtam már.Tucatnyi rendszámot tudnék felsorolni.A lakhely elhelyezése is változó,volt tök szép tengerpartra néző lakrész is.
A segítségeteket szeretném kérni! Turizmus-vendéglátás szakon, a kamionosok utazási szokásaiból és a szabadidős programjaikból írok szakdolgozatot. Még konkrétan erről a témáról soha nem írt senki. A párom is kamionozik és úgy gondolom, hogy ennek a szakmának is illene nagyobb figyelmet szentelni. Szeretnélek megkérni titeket, hogy írjatok nekem olyan magyarországi, európai, motelek, hotelek, panziók címeit, ahol megszálltatok már, vagy ahol rendszeres vendégek vagytok!
jó idiota volt aki azt a táblázatot csinálta, pont az nem derül ki, hogy melyik országban hogyan szabad és hogy szabad e... AT gondolom ausztria lenne. ott minden tilos csak regisztrálni kell? a "nem" engedélyezést beregisztrálom? vagy mi van? németben nem használható csak engedéllyel? akkor adtunk a sz..nak egy pofont.. vagy csak én vagyok értetlen?
Egyformát vittünk ketten,a kolléga ment elöttem, engem megfogott a lámpa akkor láttam hogy átfért akkor én is megyek,szerintem még így is maradt vagy 10 centi.
Én azt olvastam,hogy a nyilatkozatnak arról kell szólni,hogy ettől eddig nem vezettél az AETR hatálya alá tartozó járművet.Az előző cég felmondási időpontjáig az előző cég kell adjon igazolást a felmondási időig tartó időszakról,az új munkaszerződés után az új munkáltató ad igazolást,tehát Neked a kettő között eltelt,esetedben 20 napról kell magadnak igazolni a dolgot.Most hogy mennyire bonyolultan fogalmazod meg,írhatod úgy is,
"Pielstick M41, felelősségem teljes tudatában kijelentem,hogy az Fos Szar Cég 2013.03.28. napján történt felmondásom és a Kurva Jó Cég 2013.04.14. napján történt munkaszerződésem megkötése közötti időszakban nem vezettem az AETR hatálya alá tartozó járművet".
Én asszem csak annyit írtam,hogy blabla kijelentem,hogy ettől eddig nem vezettem AETR blabla járművet.
Ebbe a nyilatkozatba pontosan mit kellene beleírni? Azt, hogy x időponttól y időpontig munkanélküli voltál. Elég lenne ennyi? Vagy esetleg még beleírni az otthagyott és az új cégnevét? Nekem 20 napról lenne szó.
Nekem több hét volt a két munkahely között.Írtam magyar nyelvű nyilatkozatot,majd Google fordító 4 nyelven.Szar a fordító,de a külföldi hatóság megértette volna a lényeget.
Én konkrétan úgy csináltam, hogy a régi helyről van szabis papír a kilépés napjáig, hogy nem aetr es autót vezettem, a 2 szerződés között meg 2 nap van, arról meg írtam egy magyar nyelvű nyilatkozatot. Bár nem tudom, egy külhonos rendőr mit szólna a maygar nyelvhez, de ez is több mint a semmi.
Komoly munkáltató nem fog neked leigazolni 28 napot. Kettőt se. Annyit fog leigazolni, amennyi a munkaszerződésed aláírása, és a munkába állás közt eltelt. Ezért nem a munkáltató felé nyilatkozol, hogy nem dolgoztál, hanem az ellenőrző hatóságok felé. Mivel mindenkinek nem postázhatod szét, ezért magadnál tartod. A dátummal ellátott munkaszerződéseddel együtt.
A hungárián 1X utánam is bejött a külföldi élő állatos a 3,8 alá... mikor jöttem visszafelé még mindig ott egyezkedett a rendőrökkel :D
Szerintem látta, hogy én lasítás nélkül átmegyek a hűtőssel a szélső sávba, láthatta hogy van még hely a pót és a híd között így bepróbálkozott ő is. Csak azt nem látta, hogy kis kerekes volt a vontató és a póton is 385/55 ös gumik voltak :)
Úgy indokolta meg az akciót a kolléga, azért próbált rá, mert előtte Genovában volt, s ott átment egy 3.2 - es alatt. Igenám, de a svédek pontosabbak valamivel, mint az olaszok, így nem jött össze. Azt én sem értem, miért nem centiméteres sebességgel ment. Ilyenkor kiszállok, figyelek, gyakran a járókelők integetnek.
Van még egy sztorim, abból az időből, mikor fél évig élő állatoztam. Hungária - körúti 3.8 - as híd. A dögös autó ugye magas, kinyomott tetővel, ha két szinten szállít marhákat, több is mint négy méter. Típusa válogatja, de ehhez van egy távirányító, azzal lehet emelni, süllyeszteni a szinteket meg a tetőt. A vagyány gondolta rövidít, arra a pár méterre behúzza a tetőt, a jószágok kicsit leguggolnak addig. Csak épp lemerült a távirányítóban az elem...
Én a súlykorlátozásokat nem értem Lengyelbe. Mész az útón semmi előjelző tábla, és egyszsrcsak előtted egy 20t-ás tábla.
Bie Lanka-ba mentem nyáron 1 út vezetett be a faluba az is emelkedő. Mászok felfelé szép lassan és előttem egy S kanyarban egy fa híd 15t ás táblával :) félre álltam és vakartam a fejem, hogy mi a faszt csináljak de szerencsére jöttek a billencsek és lassítás nélkül kerültek ki és mentek át a hídon így mentem én is utánuk :D
Kolega Románba akasztotta fel a domfedelet a Feldblinderen. Végülis jól járt mert Románból egyenesen ment Németbe a Feldblinder gyárba javítattni :D
Ez olyan fura nem?Norvégiában megálltam húsvétra egy Shell kúton.5 napig fűteni kellett az olajat,a túloldalon meg volt egy Statoil kút,gondoltam átmegyek inkább oda.A kúton lévő táblák szerint egy kis út átvitt közvetlenül az egyik kúttól a másikhoz az autópálya alatt.Kis 1 kacskaringós,beláthatatlan 1 sávos út volt,mutatott arra egy P meg egy teherautószimbólumos tábla.Mondom átmegyek.A 3. kanyar után kis ívben jobbra forult az út,egy kis aluljáróba.Nem volt semmilyen tábla,de van szemem,láttam,hogy alacsony lesz.Kiszálltam,megnéztem tényleg,úgyhogy visszatolattam.A táblát talán megfordította valaki,mindenesetre körbe kellett menni végül.
Azt akarom csak írni,hogy a 3,2-es az kurva alacsony,az nem olyan,hogy na talán befér.De még ha talán befér is.Nincs tábla,megállok,kiszállok,és megnézem,nem?
Az egyik Kamion magazinban is volt egy kép,hogy Pesten a 3,2-es vagy 3,4 híd alatt volt a kamion az oldalára borulva.
A kolléga kb. 5 éve, Kivikben lefejtett, s próbált rövidíteni. Ez akkor volt, mikor erőltették a minél kevesebb kilométert, minél kevesebbet kóvályogjunk. Van ott valami kisebb út, azon 3.2 - es híd, arra próbált rá. A fülke - jelentős károsodás árán - átment, de a tartály - szintén kárt szenvedve - megakadt. És se ki - se be. Mentés, szétakasztották, a gép így kiszabadult, a póthoz hoztak egy olyan terminál - vontatót, és így visszatoltak vele.
Mikor még ponyvással jártam, volt, hogy a 3.9 - es alatt átfértem a németeknél. A 3.8 - ason már nem. Hamburgban is van 3.8 - as, a tartály átmegy alatta. Azt biztos tudod, mikor volt kollégánk svédben rövidíteni akart, 3.2 - es híd, de ez még a tartálynak is alacsony volt.
Hallottam már sokszor ezt a tengelytől mért magasságot. Mondjuk azt nem értem mi az értelme. Ez olyan, mintha egy ember magasságát a térdétől mérnék. Az is megfigyelhető, hogy a lodz - i (és máshol is) 3.6 - oson könnyedén át lehet férni, de 3.5 - ösön már nemigen. Tehát nem arányos a dolog. A GPS - t is megzavarja, állandóan újratervez, veszélyt jelez. Jó, én ismerem a legtöbb ilyen lengyel hidat, de egy kezdőt megzavarhat.
Én is úgy voltam ott, hogy Zdunska Wolaból jöttem haza mikor jött az sms hogy irány Plock tölteni, lerakó Párkány. Mentem ott a 60 (asszem) úton és jobbra kellett fordulnom, de egy 6t ás tábla volt kint. Megálltam térképet nyálazni, hogy merre menjek addig kb 15 kamion fordult arra az útra, így mentem én is :O) de baszott szűk volt ha kamion jött szembe mind a kettőnknek le kellett meni a padkára teljesen.
Nekem most nem volt választásom.Meg nem is ismertem.Azt se tudtam,át lehet-e menni rajta,csak mentem a másik magyar után.:-)))))Kormányforgatók nem tervezgetnek,csak durr bele,lesz ami lesz.:-)))))))))))))
Most is két óra volt,ellenben 3,6-os hidat nem láttam,úgyhogy ügyesen mentem.:-)))))
Viszont a Merci a 10 tonnával rettenetes volt.Szinte már hányingerem volt,a sok indulás-megállás,a cucc meg lötyög,mint az állat,1-es,3-as tartályba 5 tonna.A százezredik pirosnál álltam,fél perc után felengedtem a féket és az autó elkezdett araszolni.5 centi,ahogy előrement a folyadék,megállt,ahogy hátra,megint 5 centi előre,megint megállt....:-)))
Épp ezen gondolkodtam ma. Az első lengyel út előtt attól is fostam,ma meg már szeretem.Biztos Romániával is így lennék,ha egyszer elmennék.
Csak így ismeretlenül...nem tom,mi van a határon,meg ez az egész "kávépénz" a határőrnek,meg lehúzós rendőrök,meg ilyenek,olyan távol áll tőlem,mint ide Románia.
Remélem sose kell mennem arra. Ha mégis,felhívlak.
Egy tragédia az a város. Van, hogy két óra átérni rajta. 3.6 - os híd, ott hasítanak alatta a kaminok, és még van hely felettük. Van ott egy tartálymosó is. Bemászik a vagány gumicsizmában a tartályba és úgy mos gőzborotvával. 65 fokos olvadáspontú anyag után mentem oda. Küzdött egy darabig, kiderült max, 55 fokos a víz, amit használnak. Nem tudta kimosni....
Igen,igen,én is most lengyelbü jöttem.Reggel fél4-kor indultam,lejöttem 600 km-t.Opelbe be,a 100 km/h 200-nak tűnt.Kanyarba mintha versenyautó lenne.:-)
Tegnap sokat szívtam,főle Lodzban,meg nem is jártam még arra soha.Rácsatlakoztam egy másik magyar tankerosra,aztán elmaradtam,de végül egy benzinkútra előbb értem be,mint ő,pedig meg se előztem.Mondom neki,téged követellek,még nem jártam erre.Aszongya még ő se.Tipikus vak vezet világtalant.Arra meg sose jövünk rá,hogy hogy kerültem elé,Lodzban teljesen elmaradtam tőle a 2 órás dugóban.
Lehet,hogy van arra valami országúti Bermuda háromszög,és a tér-idő kontinuum körbületén kerültem el,az eseményhorizontól egy araszra.
Én mindig élvezem a személykocsit a kamion után. Fehérvár - Poznan kb. 720 km, ismered a lengyel pályát, nem lehet haladni, főnök 11 óra alatt ért ki, jóllehet nappal, én éjszaka ugyanezt 8.5 óra alatt megtettem. Hát, nem minden szabályt tartottam be. A Fehérvár - Budapest rekordom fél óra.
Iggen,kamion után az 1.4-es Opel is versenyautónak tűnik.Meg sose értem,amikor mondjuk így 6 hét után visszaülök személyautóba,hogy hogy lehet egyáltalán vezetni ilyen alacsonyról.Nem látok semmit.:-)))De aztán visszaszokok.
Azért volt csak gáz a Merci,mert nem szeretek feltartani senkit. Ha bőven van idő,svédbe előfordul,hogy 75-özök,de az előzni tilos szakaszokon jó lenne azér 90-nel menni.Amíg utol nem érem a 80-azó sort.:-))))))))
Már úgy belém ivódott az éjszaka 75 nappal 80 as tempó, hogy a személyautóval is úgy közlekedek :) vmeik nap is az M6 on a dombon begurítottam a kiskocsit majd 80 tempomattal végig mentem rajta, az M0 on tűnt fel hogy nem is kamionnal vagyok :D
Szerintem nagyon király Kormányforgatónak lenni.A szabályokat nem ismerem,nem aggódom feleslegesen,csak nyomom a gázt.Vagyis azt se,húzogatom a tempomatot.
A mostani Merci,amivel voltam,85-öt ment óra szerint,gyakorlatilag épp 82 volt.Biztos rengetegen szidtak az elmúlt 6 hétben,dehát mit tudtam volna tenni,semmit.Ellenben ha azt mondták,siessek,jókat nevetgéltem.:-))))
Bizony jó móka volt.A középső komp sem lenne gond,ha több lenne a konnektor. De összesen csak 1 darabot láttam.Ellenben jól főznek,és nem is volt olyan drága,csak mint egy sima magyar étterem.Csak üdítőt nem szabad kérni,1200 Ft a fél literes vizezett kóla.
Élménynek jó volt.A katamaránon így is rengetegen voltak.Kamion én voltam az egyetlen,volt még egy félpótkocsi,meg egy platós teherautó. Elnézve az embereket az jutott eszembe,hogy Bornholm a Szépek Szigete...:-)
Na igen, említettem annak idején, a hazajárással vannak gondok. Én tegnap jöttem haza Poznanból, a góré kijött oda személykocsival, ott cseréltünk. A Bornholm érdekes meló, de a középső kompra megharagudtam, mert se kabin, se kaja, amellett 5 óra hossza, fontolgatok egy E - mailt a társaságnak. Nyáron lesz gáz, mert Bornholm turistaparadicsom, és nyáron, az a gyanúm, annyian lesznek a kompon, hogy leülni sem lehet majd. A katamarán nagy élmény, ahogy 75 km/h - val hasít a vízen.
Beszámolón még gondolkodom. Valóban,NemÍROKmárnak igaza lesz,lassan eljutok a itt megtöltök-ott lefejtek-amott kimosatok és kész rendszerhez. De azért voltak érdekes dolgok most is,voltam pl. Bornholmba. Azt hiszem említetted ezt,hogy Te is voltál,az tök érdekes volt,a katamarán,meg ilyenek.Szóval végülis lehetne mit írni...csak lelkileg nem voltam most a toppon,hogy nem hozott haza húsvétra.Aztán utána se...meg az után se...meg még azután se...
Szevasz! Hol maradnak a korábbi lebilincselő beszámolók? Vagy már beállt a meló a szürke hétköznapok szintjére? Én meg direkt kérem a bolgár fuvart, de öt éve nem adnak.
Megkaptam a cégnél ritkán lévő Bolgár fuvart.Még a környékén se voltam soha,se román semmi.Kollégákat kérdezgettem a határokról,ilyesmi,de folyton egy Deps-t vasvillával kergető ablakmosó horda járt a szemem előtt.
Szerencsére megúsztam,sikerült meggyőzni a főnököt,hogy nincs időm leérni.(Tényleg nem volt.)
Végre itthon vagyok,március 25-re voltam beírva hazajövőnek,ma ápr. 13 van,az jó?Kérdeztem húsvét előtt,hogy nem-e lehetne,hogy hazarepülők,húsvét hétfőn meg vissza.A reakció az volt,hogy kaptam egy fuvarcserét és felküldtek Norvégiába.
Többek között ezért hagytam ott a 3Volvos maszekot!Személykocsival akarta kihordani a pilótákat németbe váltani,beül,kártya berak és GO...mondom neki nem lesz jó....aszongya jó lesz.....mondom neki akkor ülj rá te....ráült:-)...nem jöhetett be neki mert belföldezni látom billencspóttal a traktort:-)
nagyon rosszul emlékszel.. most is augsburg mellett dekkolok..
és engem mindig kiakaszt mikor olyan dolgokat vár el egy munkáltató ami eleve szabálytalan.. és ami mégjobban kiakaszt, hogy van olyan marha aki meg is csinálja nekik. Miattuk van az hogy minden munkáltató próbálkozik. Ha minden soför azt mondaná: Nem, és csak igy ebben a formában vagyok hajlandó elvégezni a melot. a munkáltatok is kénytelenek lennének fair-ek lenni, viszont amig azt lesik hogy itt 450 a pénz igaz mágnessel, minden szabályt áthágva, ott ahol mindent betartanak meg 280.. addig ez nem változik. (persze a számok csak szemléltetés miatt vannak igy írva.)
Fogj egy naptárat oszd be félelőtt és délutánra és írd be hogy sofőr1, sofőr2, minden műszakra mikor dolgozik az autó, és nézd meg hogy hol lesz meg a heti piehnő idő vmeik sofőrnek.
Ha jól emlékszem te a monitor másik oldalán ülsz és nem vezetsz. ( ha tévedek akkor elnézést) Úgyhogy addig szerintem te csak az elméleti kérdésbe szóljál bele.
Itt az volt a kérdés hogy megoldhatja e két sofőr az adott munkát, és nem az hogy szabályosan megoldhatja e. Ha azt kérdezte volna hogy szabályosan meg lehet oldani akkor NEM.
De ha már kötözködésnél tartunk akkor szerinted az említett munkába hol van meg a 24/45 ös heti pihenő idő? Mert neked csak a kétheti 90h vezetés jutot eszedbe.
a munkába járás egyéb munkaidőnek számit. de csak akkor, ha másik városban van a telephely mint a lakhelyed. A vezetési idöd nem befolyásolja, csak a munkaidöd. bár ez a wabisok 15-18 órás munkaidejéhez, bagatel..
..és ez a Te védelmedben van, nem ellened. mint ahogy az összes szabály ez az amit elfelejtenek sokan.
Nem egyautós cégnek való trükk, ez igaz. Viszont komoly méretű cégeknek van telephelyük szanaszét Európában. A telephelyen meg tarthatok pihenőt.. Onnan indulok a szabispapírral. Nem akarok ujjal mutogatni, hogy kik csinálják így. De, végül is mutogathatok, nem látjátok. Na ők így csinálják.
érdekes, hogy már ott tartunk, hogy nem mindegy, hogy hogy is jutsz fel a telepre a kocsiért. Az is fáradtsággal jár, hogy tömegközlekedsz...... Innentől kezdve meg....
Még jó, hogy engem hordtak és nem én vezettem a telepig....
De jó, hogy időben kiszálltam :) PEdig néha még álmodom, mikor Nyíregyen a lux-nál pakolok és kiabálok a targissal, hogy miért kell neki 2ezer Forint :)
A nem világító tompítottért miért nem büntetnek? Vagy a szerelvények gépes részén a nem világító lámpákért?????
mit számit hogy korong vagy kártya? a szabály mindenkire vonatkozik. Az hogy van olyan marha aki a fizetésével, megélhetésével, és az életével játszik, pár ezer ftos plussz reményében, az megérdemli. Remélem az ilyenek gyorsan kibuknak, vagy öngyilkosok lesznek mikor a 800 ezer ft-os csekket megkapják.
szerintetek két sofőr képes végig vinni 2 műszakot úgy, hogy hetente két alkalmommal hétfőn és szombaton nincs nappali kiszállítás? A nappali műszak mondjuk reggel 6tól este 6ig tartana amiben belföldön kéne menni 350km körül. Az éjszaka értelem szerűen este 6tól reggel 6ig. Ezek az órák nincsenek kőbe vésve. Lehet, hogy nem 6kor kell reggel kezdeni, hanem csak mondjuk 8kor.
Mi úgy csináltuk hogy laptopon megírtuk a papírt ahogy kellett ahol töltötünk vagy fejtettünk kinyomtatták nekünk ( nem foglalkoztunk olyannal hogy a cégnek is küldeni).
De hallottam olyan kolegáról is akinek kis nyomtató volt az ágy alatt és magának nyomtatta.
Régen az is jó volt, ha a sárga korongot írtuk magunknak. Aztán elkezdtek keménykedni, rászoktunk a nyomtatványra. Most nem mintha tippeket akarnék adni, de megírok magamnak egy nyomtatványt, faxon, vagy okostelefonon elküldöm a cégemnek, kinyomtatják, ha kéri a rendőr már faxolják is neki. Nagy kaland. Ha trükkös vállalkozó lennék én így csinálnám. Egy seggel megcsinálhatnák Portot oda-vissza, csak a pilótát kell megtalálni hozzá. És azt meg lehet találni...
Akkor lesz ennek értelme, ha a BAG nem a cégemtől kéri a faxot, hanem a NKH-nak szól, hogy ugyan kocogjanak már el a telephelyre, kukkantsák meg az általam aláírt eredeti példányt, aztán faxolják el összehasonlítás céljából a BAG-nak.
Ez nagy összefogás, nagy munka, nagy költség, viszont a valószínűleg simlis esetek beigazolódásakor kurva nagy bevétel is. Egyrészt megvágja a BAG a pilótát, másrészt az NKH a firmát.
Akkor így végül pártatlan maradtam, mindkét oldalnak adtam tippet.
Biankó nyomtatványról hallottál már? Ahhoz nem kell iroda.
Aha... kicsit is vitás esetben a BAG első dolga, hogy elkéri faxon a cégnél lévő (merthogy kötelező ott is tárolni) példányt. Ha nem ugyanaz, mint ami nálad van, akkor nem csak túlvezetés, hanem okirathamisítás is játszik.
Ma hajnali 2kor kezdtem!Meddig tarthat a munkaidőm?Veszprémben alszom Hotelben autó a parkolóban!Kell szabis papír,ki kell vennem a kártyát?Ha ki kell vennem,hogy igazoljam a pihenő időt,merjek elindulni reggel,vagy vissza se tegyem a kártyát oszt menjek Nyíregyre haza úgy?:-))
Ja a Wabi az mi,van felvétel?:-)))...jó popkornozást:-)
PRÓBÁLJÁTOK MÁR MEG ÉRTELMEZNI AZT AMIT OLVASTOK!!!
A 24h-t meghaladó időtartamot szabis papírral kell igazolnod DE NEM A KOCSIBAN TÖLTÖTT PIHENŐ IDŐT!
Leírom paraszt érthető módon.
Ha kiszálsz abból a szájba baszott kocsiból és kiveszed a kártyát/korongot ( mert ugye jogszabály szerint ha nem a kocsiban töltöd a pihenőt akkor nem hagyhatod bent) akkor onnantól kezdve a 24h-t meghaladó időtartamot szabis papírral kell igazolnod.
Mi a ferde faszt nem lehet ezen érteni.
De nemirokmárnak van igaza... azért kell szabis papír mert kell és kész.
Még esetleg vki kérdezze meg a 15h-s munkaidőt, és a wabis felvételit, mert akkor veszek popcorn-t meg kolát.
24 órát meghaladó pihenő esetén szabispapír kell? Érdekes. Hat hétig Európát járom, a telephelyet nem is látom, a pihenő idejét előre nem is tudom, mert - milyen érdekes - nem mindig hétvégére esik. Az élelmiszeriparban sokszor hétvégén dolgozunk, ebből adódik, hogy hétközben kell megtartani a heti pihenőt. Vagy pl. lerakok, de teszem azt épp nincs a környéken meló, mire a vezénylőm, tudod mit, két nap múlva lesz egy meló, mennyi kell ezen a héten, 45 óra? Vedd ki addig, ahol vagy, ha letelt, mehetsz felrakni. Ezt honnan tudjam előre? De egyébként nem is kérték még sosem, ha 90 órát álltam, akkor sem. Kint. Hogy aztán itthon, a nyereségérdekelt hatóságok mit kérnek...Szerencse még, hogy haza keveset járunk.
Ebben teljesen igazad van,mármint abban ,hogy elfér a kocsiban,egyébként én is így csinálom!
Ha tudnak adni igazolást, mert a telephely közel van, akkor kérek is!
De ha nem tudnék , mert nem a telephely közelében vagyok akkor nehogy má..... 24 óra múlva indulnék, nincs szabis papír, oszt meg kell várnom míg a főnök hazajön a riviérákról mert csak ő adhat, állíthatja ki!
Azt a 200.000-et meg emiatt nem engedném ki a kezemből!
Fejtágitáson nem jogszabályszámokkal traktáltak.Kb. igy hangzot a mondat az oktató szájából hogy 24 óra pihi után jó ha van nálad szabis papir.Mielött ujra belém kötnek a kollégák nem tért ki hogy a pihit hol töltöd.Nyilván ha kiveszed a kártyát és máshogy nem tudod igazolni.Van itt kollega a forumon aki kézi adatbevitelt csinált a pihenőidöröl és nem iratott szabis papirt 200ezer volt a bünti.Én ugy vagyok vele ha tehetem megiratom a kocsiba elfér.
Prof:
-Nevezze meg azt a testrészt, ami férfiaknál, izgalom hatására hússzor nagyobb lesz!
Medika:
-De kérem, ez felháborító! Hölgytől ilyet kérdezni! Ezzel kiviharzik a teremből...
A prof utánaszól:
-Kislány, magát még nagy meglepetések érik az életben. A válasz ugyanis a pupilla...
Új vagyok itt és kérdés lenne esetleg tudtok olyan cégeket aki bérvontatásra keresnek alvállakozokkat megszünt az osztrák cég akinek dolgoztunk tegnap ezért keresünk uj munkát köszi a helpet sziasztok
Ez volt a kérdése hogy nem folyamatos az idő hanem hiányzik 2 óra és azt hogy potolja.Amugy nem tudok rá jogszabályt nekem is fejtágitáson mondták.Ha hülyeséget mondot az oktató akkor én is.Elnézést hogy élek többé nem fordul elő.
Hali! Pengén vágod az ide illő jogszabályt akkor minek fejtsem ki bövebben.Annyit irt a kollega kivette a kártyát 2 órára és pont.Azt nem irta hogy a telephelyen vagy valahol máshol.Nem vagyok hülye ha kint töltöd el a hétvégét nyilván nem tudsz szabis papirt iratni,de a kártyán elméletileg be kell irni a célországot.Kontrolnál meg látják hogy nem abban az országba töltöd a pihit ahová az auto honosága pe van jegyezve igy nem is baszogatnak.Jol irták mindenki ugy csinálja ahogy akarja.Már bánom hogy segiteni akartam.Legközelebb kiirom hogy "olvass vissza" és ezzel a téma lezárva.
Az elsődleges adatrögzítő eszköz a tachográf, a tevékenységigazoló lapot csak akkor kell használni, ha a menetíró készülékben rögzített adatok alapján nem igazolható az 561/2006/EK rendelet követelményeinek teljesülése. A heti pihenőidő igazolható járművezetői kártyával, kézzel kitöltött adatrögzítő lappal vagy tevékenységigazoló lappal is.
Igen, természetesen. Nélküle el ne indulj, milliókra megvághat a BAG.
Amúgy nem értem, ezt már a gyerekek is tudják: 3 esetben kell szabispapír. Ha szabadságon voltál, ha táppénzen voltál, meg ha kell.
A gépbe is be lehet írni. Ráírod egy papírra "Lili kivett 2 óra szabadságot". Aztán ezt a 2-es kártya helyére kell bedugni. Majd kipiszkálja a német ha akarja.
Ha meghaladta a pihenő a 24 orát akkor kell szabis papir.
De szép is lenne, ha minden hétvégén jönne utánam az iroda :)
(de meggyőzhető vagyok, ha jogszabályi hivatkozást is tudsz hozzá. Egyébként még soha egyetlen ellenőrzésnél sem kértek, ha a kártyán folyamatos idő volt.)
Kb. ez a menete 1 kiirja hogy mikor veted ki a kártyát 2 kérdezi hogy kézi adatbevitel nyomj ok. 3 nekem megjelenik az utolsó dátum meg a pillanatnyi nyomok ok. 4 kérdi milyen tevékenységet végeztél álltalába az ágyiko jelenik meg elsőre nyomj ok. 5 kiirja hogy bevitel megtörtént de ez mind a 3 fajta óránál más
Ha meghaladta a pihenő a 24 orát akkor kell szabis papir.A 2 ora pótlását kézi adatbevitellel kell végezni. You Tubeon fenn van hogy kell csinálni.Linket nem tudok irni mert nem tudom milyen óra van a kocsidba
Megint gyarapodik egy kamionos cég aki nem korrekt.Vigyázzatok a MILOS TRANSZ-al.
Várhatod a pénzedet mert ráülnek.Eddig ha valahol felmondtam,akkor még aznap elszámoltak és kifizettek.itt nem.27-én felmondtam azzonnal és még nem utaltak semilyen lovét pedig 10-éig mondták az utalást.
Ma Egy Dumagas os sofőrnek sikerült a DSV budaörs - Transpack masped raktár 21 ker szikratávírók útja távot közel 200km ből megoldani. csak 55km-t ment az m5 ösön szeged fele....
1: Balaton mellett megállít ellenörzés sorolja a hiányosságokat + az összegeket.( Fuvarlevél nem szabályos kitöltése, korongkezelési hiányosságok stb)
Már 220 ezernél járt mikor mondom neki hogy álljon le mert ez csak ennyi lenne. Néz rám értetlenül mikor mondom neki hogy ennyi lenne ha maga nem lenne egy ilyen korrekt normális ember.
Erre azt mondja, ha most itt lenne a főnöke aki őt is ellenőrzi akkor tényleg ennyi lenne.
Elengedett.
Másik eset Dombóvár: Vizsgálják az okmányaimat a kocsijukban már vagy 20 perce, én meg az enyémben már az ötödik cigit szívom mikor egy másik kolléga akit utánam állítottak meg elmenőfélben odaszól nekem hogy gond van veled. Na akkor már nagyon izgultam.
Egyszer csak integet az ember menjek oda. Mondja hogy ez igy nem jó mert hiányzik korong.Kaptam egy gyorstalpaló tanfolyamot majd pedíg elkezdte magyarázni hogy ezen a korongon irjam át a dátumot meg azon is, ennek a hátúljára huzzak csíkot irjam alá stb és egyszer csak meg lett minden nap.
Még 2012 szeptemberében az M2-n a 29es kavicsnál vettek ki,Adr es tankerrel voltam.
Megállapitást nyert,hogy 3 tüzoltókészülékem közül kettönek(2)2012.08.31.-én lejárt a "szavideje",tehát csak egy volt érvényes.
Lefotózták,aláirtam stb.(arról szó sem lehetett,hogy ott a helyszinen megoldjuk a dolgot,ugy hogy érvényes készülékre cseréljük a régieket-a fönököm azonnal hozta volna a csrekészülékeket.)
Huzodott az ügy,értesitettek levélben,hogy ügytorlodás van,a kedves ügyintéző még föl is hivott,-elöször én hivtam-hogy ne sok jóra számitsak.
(az elfelejettem irni,hogy korábban azért én is irtam nekik,olyan fellebezésfélét,hogy attol azért azok a készülékek még üzemképesek voltak stb)
Na a lényeg,a minap jött a levél,hogy ejtették a "vádat",0ft birság,attol,hogy nem történt meg a t.készülék alapkarbantartása,még nem volt üzemképtelen. Vannak még csodák. :)
Ha vissza keresel akkor párszor már ki lett tárgyalva, én voltam a fasz... így nem is szeretnék újból vitát kezdeni erről. Annyi a lényeg, hogy kártyás autónál a 24 és 45 ös pihimről nem volt szabis papír, csak a kártyán csináltam "kiegészítést". 400 as csekk volt, 200 nekem 200 a cégnek.
Meggyült a bajom a NAV ellenőreivel.Az egyik este igazoltattak tavaly januárban.
Én aktiv bejelentett dolgozó voltam,tudtam is,a 28 napi igazolás szabályt,csak az volt a bibi,hogy járműváltáskor nem vittem magammal a másik kocsiban használt két korongot.Ellenőriztek és nem tudtam odaadni a két korongot......és ........felvették a jegyzőkönyvet.
Elmondtam a sztorit a kollégáknak,ki mit tud róla,mi várható jószándékú kollégák megnyugtattak,hogy nem lesz abból semmi.
Két hét múlva kijött a csekk:
400.000 HUF azaz négyszázezer magyar forintot fizessek be 8 napon belül,vagy fellebbezzek.....ha akarok! Az további 16.000 HUF!
De nagyon "rendesek" voltak mert egyből felkinálták a részletfizetés lehetőségét....mint a TESCO-ban!!!
Bementem megkérdeztem,hogy ez most mi? Hát itt a kettő db korong,hogy nem kamuzok,van, volt csak nem volt nálam!
Vittem a hozzá tartozó fuvarlevelet is,azt mondták ,hogy ez őket nem nagyon érdekli...Fellebbezhetek,ha akarok...5% az esély,hogy megnyerem!
20-szor 20.000 ft-jával fizetem.Bizonyitottam? igen...csak nem akkor amikor kellett volna!
Tisztelt kolléga!
Ha esetleg te megúsztad valahogy,akkor kérlek írd meg nekünk!
Semmiféleképpen nem akartalak megijeszteni ezzel a beszámolóval.Ez velem történt meg!
A jelenlegi munkáltatódtól kellett volna kérned egy 28 napos tevékenységit az indulás előtt. Te pedig írásban nyilatkoztál volna a munkáltatód részére, hogy ez idő alatt nem vezettél tacho köteles járművet.
NIT Hungary-ból ollózva:
"Mint köztudott a 2008. év január 1-től a Rendelet szerint az adott nap és az azt megelőző 28 naptári nap eseményeit kell az ellenőrző hatóság számára bemutatni. Ebben az időszakban a heti pihenőidők kompenzálása is láthatóvá vált a közúti ellenőrzést végzők számára."
Ausztrián kívül Olaszországban és Angliában is korlátlan a 3 SuperSim tarifa. Plussz még a Svédeknél vagy a Dánoknál is de ezt nem tudom, majd megnézem.
Sziasztok! leírom hogy jártam,kiváncsi vagyok,mit mondtok erről az esetről.
Nem bejelentett munkanélküli voltam jan.15 től márc 05-ig. Elötte nem vezettem tahográfos autót,dem közben. Felvételiztem egy céghez aki ki is küldött eu körútra. Igen ám,de cseh országba megállítottak a rend őrei. Kérték a szab.papirt,amiből nekem csak 1 a márciusi volt. Sajnos az neki nem volt elég és feljelentett,ill kaukciót rótak le ellenem 2000koronát ha jól emlékszem. Mondtam nekik,hogy muna nélküli voltam friss jogsi dki stb. de hajthatattlan volt, A kiküldetésemre minden papirt odaadott a munkáltató,de ugye márc előttire sajna nem,mivel nem dolgoztam sem náluk,sem máshól. A rend őrei azt mpondták,vezethettem analog tahográfos autót akármilyen maszeknál . Igy bizonyitanom kéne,hogy nem vezettem semmit. Most várom a fizut és rettegek,hogy megkapjam levonások nélkül. Nem érzem magam bünösnek,nem csináltam semmi szabálytalanságot és nem tehetek róla,hogy ilyen bajba kerültem.
Nem értem azt a rendszert ami a cseheknél van,mert ennyi erővel mindenki gyilkos betörő bandita lehet. Feltételezésre hagyatkoznak,hogy én vezethettem analogos autót.
Nekem kell bizonyitanom hogy nem vezettem ? Szerintem nekik, kéne,hogy vezettem!
Nagyon sok olyan tróger sofőr van, hogy leállítja az autót és halani ahogy fúj a kutyafejnél a levegő, vagy a póton vhol... A mozdony 2 nap után engedte le 8bar alá.
A mostani az picit jobban ereszti, de nem csoda amennyi levegő csatlakozás van benne.
Ennek nem kell feltermelnie a levegőt... Illetve igen, a karácsonyi szünet után, évente egyszer. ;)
Jár mondjuk 10 perce, írja 3l/h. Behúzom a póton a féket, kiengedem a kéziféket. A hangja is megváltozik, és írja 1l/h-2l/h. Kiengedett kézifékkel soha nem írja a 3 litert. Na ezt is megfejthetné XF, rögtön a tandemes-zsámolyos pótkocsi után.
Ennél az üzemanyag ár/fuvardíj aránynál nem is csodálom, hogy a legtöbb cég már igen csak ránéz a fogyasztásra... Sok aprósággal oda lehet figyelni a fogyasztásra.
az a kiengedett kézifékkel járatás érdekes... talán akkor előbb feltermeli a levegőt és lekapcsolja a kompresszort azért írhat kevesebbet.
Javít rajta, ez biztos. Napi 3 liter. Plusz eddig 3x félórát járattam, most 2x, ez is 1 liter. Kiengedett kézifékkel járatom, ez nem tudom miért, de újabb 1 liter a műszer szerint. 85-özök /szigorúan csak akkor, ha nem tartok fel senkit/, kézzel váltok, gurítok... Összességében 5-6liter/100. Mert hogy már levonják. De akár ki is fizetik! Meglátjuk.
Kabán a tápkeverőben egy fordított S alakba kell toltani és jobbra 2 épület közé betörni, de pont annyi hely van hogy oda forgasd a seggét. Ott is látszott már, hogy 1-2 kolegának nem adta ki :D
pedig ott csak ott kezdi az igazi tanácsokat osztani :D de igaza van szépen lassan kell tolatni... a daf al ha egyenesen kellett hátra tolni simán lehetett felsőbe ott gurult rendesen :))
Ez de nagy! Le kell töltenem, még én is megtanulhatok rajta rutinozni.
/a narrátorral viszont nem értek egyet. van aki nyílegyenesen tolat, koppanásig. ezeknek szokták kiabálni "mit csinálsz te vak fasz?!". meg van aki megcsóválja néha /kígyónyomok/, ezek szokták tudni mi van mögöttük.../
Ő a "bemérős" emberke ha vki panaszkodik a norma miatt. Nem jöttek ki pesten a 29 es átlagból és panaszkodtak. Először csinált egy dupla éjszakai fuvart azon kijöt vmi 25 alá az átlag, akkor bele kötött a sofőr hogy nappal nagyobb a forgalom és társai.
Akkor végig csinált egy 2 fordulós pesti nappalt és úgy jött ki az az átlag.
Eladó Waeco Coolfreeze CDF-35 1 hónapig használt tökéletes állapotban! Személyes átvétel Budapesten.Telefon:06704108899 BOLTI ÁRA: 175130
A CDF család tagja, kompresszoros hűtő és fagyasztó, kis külső mérettel és nagy kapacitással rendelkezik. Fedelén 2 pohárnak bemélyített tartó van, hosszú és lapos kivitele helytakarékos elhelyezést tesz lehetővé.
Tulajdonságok Tápfeszültség: 12/24 V egyenfeszültség Űrtartalom: 31 liter Hűtőrendszer: Kompresszoros Átlagos teljesítmény: 45 W Százalékos üzemidő: 20% +20°C külső hőmérsékletnél, 30% +32 °C külső hőmérsékletnél, mindkét esetben 5°C állandó belső hőmérséklet esetén Energiafelhasználás: Teljesítményfelvétel x Százalékos üzemidő Kompresszor: Danfoss BD35F hermetikus kompresszor elektronikus vezérléssel Kondenzátor: Drót-kondenzátor aktív szellőztetéssel Elpárologtató: Roll-bond alumínium elpárologtató Hőmérséklet tartomány: -15°C és +10°C között Hőmérséklet szabályzás: Fokozatmentesen állítható termosztáttal Elektronikus védelem: Tolókapcsolóval állítható 2-fokozatú akkuőr (indító, ill. segédüzemi akkumulátorhoz) elektronikus túláram- és polaritás-védelem Fedél: Hosszában előre nyíló, levehető Hord fogantyú: Bemélyített hord fül Minőségi tanúsítvány: TÜV/GS, e-jóváhagyás a 95/54/EG szerint Saját tömeg: 17 kg Anyaga: A belső tér polipropilén, a fedél polietilén Színe: Sötétszürke/világosszürke Hőszigetelés: Freon-mentes poliuretán hab
2 héten belül 90 óra, 1hét alatt 56 óra lehet a maximum vezetési idő, és hétfö 00 órával indul a hét. az senkit nem érdekel hogy te mennyit álltál mert ünnep volt. az a lényeg legyen meg a minimum 24 óra pihenöd.
Bármeddig mehetsz csak a következő 28 napban ne kerülj kontrolba. Ez a legjobb kamion parkolós tanács amit tudok adni.
Tegnap beszéltem Gerobbal változott a követelmény...
Rutin vizsga nincs csak iq teszt, csak 1x kell tolatni rámpára 2 kocsi közé egy automata man al, 5 perc van rá jutsz ammedig jutsz a lényeg hogy minnél kissebb mértékbe törd össze az autód és a melletted álló 2 autót.
A betanuló idő is megszűnt mert sokan amint vissza jöttek a betanulásról kiléptek, így úgy próbálják megtartani az embereket, hogy a belépés napján mindenki kap egy kocsit, gps, lapozós térképet a biztonság kedvéért, meg egy máster kardot és irány a nagyvilág.
Viszont ha már ennyire bele merültünk akkor mivan Ha alapból fix a vonó 3szög ( mint az euro combinál) és nem forgó zsámoly van hanem egy nyereg szerkezet ami átveszi a pótkocsi mozgását amit a vonó háromszög hivatott előtte.
Odaát mennek az értelmes dolgok, mert ez a fórum a wabis felvételi és az aetr ami már 561 nem értők oldala :D
Még a fordulás fixálását könnyebben elképzelem, akár automatikusan is. Beáll, hogy egyenes legyen. Ahogy felhúzza a bogit, az két oldalról becuffant a zsámolyba egy enyhén kúpos csapszeget. Na mondjuk így már a függőlegest is könnyű rögzíteni, oda meg kézzel betol egy másik csapszeget oszt csá. Megfejtettem. :)
Az még hogy fix volt a vonórúd az nem elképzelhetetlen, kérdés hogy milyen volt a rockinger fej hogy elbírta azt a terhelést amit a felemelt tengely miatt kapott, és hogy az egyébként forduló zsámolyt mivel hogyan fixálták...
Majd jön XF ő az attya az ilyeneknek és megmondja a frankót.
Írok már egy érdekességet. :) Fotó nincs, éjjel volt. Hétvégén láttam Olaszban, Umbria-Lazio környékén.
Egy bogis Scania húzott egy kéttengelyes, forgózsámolyos pótot. Eddig nem érdekes, hanem ahogy húzta! A vonóháromszög ugye tud oldalirányban és függőlegesen mozogni. Ezen valahogy le volt fixálva, a pót kormányzott tengelye meg fel volt húzva. Szóval a pót úgy viselkedett üresen, mint egy egytengelyes tandem.
3x is hagytam magam megelőzni, nem vagyok hülye. Láttam. :))))))
Egyébként a fülke mögött ott van a motor. Nem tudtad? Kiszáll és jó gépkocsivezetőhöz
méltó gondoskodással ellenörzi,hogy rakodásnál nem e ellopta valaki a motort vagy valami fődarapot a gépjárműről. Mert mi van ha eltűnt a motor?! Nem lesz ami hajtsa a biciklit.
Személy szerint én is rendszeresen ellenőrzöm a területet.Ki tudja ,mit raktak oda esetleg
egyes elhagyott német alakulatok. Ez már oktatáson is tananyag volt. Gondoskodni kell a gépkocsi jó műszaki állapotának megőrzéséről. :)
U.i: A Tiby tapintatos ,de ugyanakkor lényegre törő kolléga volt. :)
Én imádtam mikor a sok hülye román a molból való kilépés után megáll kiugrik az autóból és matat a fülke mögött :) Bár biztos ők az uri sofőrök ők csak vezetnek meg pihennek, papírozni meg tölteni se kell nekik, mert ahol megállnak ott már egyből pihennek és a bitument is talicskával hordják a mol-os dolgozók a tartályba :D
Ez a hozzászólás valóban egy merőben új megvilágításban mutatja a tényeket.
Jó és helytálló megállapítás.
Hmm, nekem személy szerint az tetszett amikor megjelent a face-en ennek a blognak a linkje. Pont erről a mágikus dologról volt szó. Jó-jó beszélünk róla,de azért valamiről azért még egy úriember sem beszél... :)
"KOLLÉGÁK!!!! Aki mágnest használ, az saját magát, és a családját lopja meg!!!
....Gondoljátok csak át: Ha megbuksz a "trükközéssel", még börtönbe is kerülhetsz a pénzbüntetésen kívül! Ki fog a családodról gondoskodni, amíg börtönben "intenzív nyelvtanfolyamon" veszel részt?
...Én sem voltam teljesen bűntelen, használtam már mágnest sok évvel ezelőtt. De jöttek új SCANIÁK a céghez, és azokon nem volt szabad mágnest használni! Lássatok csodát: egy fillérrel sem tudtam többet keresni, mint a "scániások"!!
...mert az a véleményem, hogy a sofőrtársadalom ellenségei azok, akik ennyiredurván nem tartják be a szabályokat!"
Véleményem? Érdekes, hogy a lopósból, a sofőrtársadalom ellenségéből szent lett. Csak annyi kellett hozzá, hogy ne legyen lehetősége mágnesezni. Olyan ez, mint amikor öregotthonban tér jó útra a pedofil...
Mert ha nem is profin,de minden valamire való GKI vizsgán beszének az AETR rejtelmeiről.Meg vizsgáznod is kell belőle (tesztlap).
Ha véletlenül még sincs, mert a régi belföldis kékkártyás fuvarozóid van,akkor menj el 1 AETR oktatásra,mert a legeslegelső hentes vagy kéményseprő ,aki kivesz téged,
(mert ilyen ügyben már bárkit felhatalmazhat a tisztelt hatóság)
biztos,hogy ad 1 sárga csekket!
Nem akarlak ijesztgetni,de sajnos ez így van!
Énnekem 400 db ezerforintossal kell megtisztelnem a TISZTELT hatóságot!
Nem érdekel,hogyha a kollégák közül bárki megdobál sárral,de én KUZMA FERENCNÉL vizsgáztam,bárkinek merem ajánlani.(KUZMA B.T)
Azóta nem nagyon van gyomoridegem,hogy jól csinálom-e!:D
Meg tudjátok mondani nekem pontosan, hogy hogyan vannak a vezetési idők és egyéb dolgok? Vagy egy link ahol le van írva értelmesen, hogy hogyan vezethet egy sofőr? Egy műszak alatt mondjuk itt Mo-on 80% autópályán mennyit tud vezetni (km) egy söfőr?
Megértem én, hogy menjek a picsába.
Diszkréten próbáltalak terelni abba az irányba, amit a kevésbé disztingváltak úgy írtak volna le:
Olvass vissza, bazmeg... :-)
Én sem bántásból írom, de ha Tőled megkérdik mennyi az idő, akkor gondolom első körben az a válaszod, hogy: "Nézd meg az órád!" ? Mert ez kb. ilyen szintű hozzászólás volt. ;)
Ezt én is alátámasztom. Tavaly volt egy állítólagos gyorshajtásom SK-ban, ott is elkérte a papírjaim, megkérdezte van-e nálam 60 Euro, ha nincs akkor pár 100m-rel visszább találok automatát. Viszem a pénzt, megírják a papírokat és mehet mindenki dolgára.
Kisérgetni az osztrák kisérgetett, Subenban, meg Welsnél is. Bár ott csak néhány 10métert kellett sétálni.
Szlovákban a kiskocsiknál is azt csinálják,hogy elveszik valamelyik fontos pappirodat,megmondják hol a következő bank automata,és ők meddig vannak ott,utánna hol kapod vissza a pappirodat,fizetés után.ha nem találod öket ott.
Azért a szlovák is elmehet a kurva anyjába, 200e ft os büntetést kiszab és elveszi a jogsit... nem is vehetné el, korlátoz a személyiségi jogaidban, a forgalmit vehetné el amíg nem fizeti be...
Nálunk kolegának be volt dugva a mito, csak lefogyott az összeg, de amint tudott rá tölteni töltött, csak az a szar megjegyezte, hogy 1 falut ment pénz nélkül. Következő falu elején kiszedték és hiába volt már feltöltve 700 eur büntit kapott.
mikor megkérdezte mit kell tenni ha lemerül az volt a válasz, hogy félre áll bezárja az autot és séta a kutig ahol feltöltik...
Te miröl beszélsz? már hogy ne kellene jogsi a soförkártya kiadásához. Azon vannak a kategóriák, és a jogositvány szám. Amiröl te beszélsz a tulajdonosi, és a szerelö kártya, azzal nem közlekedhet senki, az csak a tacho letöltésére (tulaj kártya), valamint a szerelönek (szervizkártya) a telephelyen történő mozgatására van módja.
Az biztos nagy bátorság a megfelelö papirok, engedélyek nélkül a munkavállalás. Elözö melóhelyemen az egyik kollegámnak a szlovákok elvették a jogsiját, a gobox nem használata miatt. (nem dugta be a szivargyújtóba). Adtak egy 2 hétig érvényes sajt cédulát amivel szlovákia területén mehet ideiglenesen, amíg nem rendezi a 700 euros büntetést. Ezek után átment németben, ott pechére a bag ellenörizte és jogositvány nélküli vezetés miatt, lefoglalták az autót, a srácot meg bevitték a sittre. A munkáltatónak 10000 euros büntetést szabtak ki, + bevonták a nemzetközi kabotázs engedélyét, a srácnak meg 1000 euros büntetést..
biztos megérte mindenkinek. bukták a fuvart, az autot, amíg nem rendezték a a bírságot, a nemzetközi engedélyt.. és a bírságokról még nem is beszéltünk.
persze nem rémisztgetni akarom a jóembert. de sajnos ezek tények.
Akkor! Tavaly összel,Szentes,Nkh kontrol,Február M5 pestfelé mérlegnél ,Nkh-Nav, Az elsőnél nem volt nállam,valahova telefonálltak és azt is megmondták ,hogy először a III-mast tettem le és utánna a II-est és a dátumokat is.
Mi a lélektani határ a fuvardíjakat illetően ami alatt egyáltalán nem éri meg belföldön fuvarozni? Ha egy átlagos nyerges vontatót veszünk alapul, mondjuk bérfuvarozásban? Gondolom sokan kiszámoltátok már, hogy mivel lehet kijönni 0-ra...stb. Remélem érthető a kérdés ;)
Tavaly nekem szlovákban kérték a gki-t. A horvát határon is kérik mindig a magyar oldalon.
Magyarba kontrolnál még a nav is elkérte a belföldit ( nekem még papír van) és asszem 2009 ben volt egy olyan ellenőrzésem ahol a pav ot is kérte az ember.
azért csak nyugodtabb vagyok a plasztik kártyával :S... (azért kárpátok, mert oda volt fix fuvarom-mondhattam volna brennert is, azt többen emlegetik, de ott csak 3x jártam. utoljára dec 23. éjjel, havazásban... ilyenkor ha másnak nem is tetszik, de nekem eszembe jut a baleset lehetősége)
fogorvoshoz megint heti szinten járok, bár az nyugaton nincs benn a kezelésben, az egyetlen biztosításom: axánál világutazó. nagyon korrekt ajánlat- hál istennek nem kelett használni. teljes ellátás +hazaút. röhelyes összegért. annyi rém sztorit hallani, ott felejtették sofört ahol volt... utoljára akit helyettesítettem: agybaja lett- elájult vezetés közben: (cukor, vagy epilepszia gyanu) bármi megtörténhet!
tőlem 1 munkáltató sem kérte el a pávot vagy a nemzetközit. ez meglátszott késöbb a tb lekérdezéskor.... hivatalossan én még nem is kamionoztam! meg nem is sokat dolgoztam... majdnem egész életemben :(
mindegyiket megkértem ugyan, nagykocsival kárpátok nem játék, tb nélkül.
a piros lámpás kollega is így kezdhette, aztán jött a: hátha 15 perc lesza piros lámpa" :DDD aztán már a stopp táblánál is először pihenőt váltott utánna sebességet :DDDDDDD