Ez a topic gyűjtőhelye mindazoknak, akik gyermeket szeretnének.
Mielőtt hozzászólsz, olvass vissza pár oldalt!
A topikban vezetett tábláról a leírást megtalálod ebben a hozzászólásban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=67769219&t=9026561
Drukkolok MAMAha!!!
Én meg egész éjszaka nem aludtam úgy elkezdtem görcsölni, bevettem Cataflamot attól meg kába lettem.
De megfogadtam a tanácsotokat, hogy majd fog jönni a baba amikor ő akar, de azért egy kicsit biztos fogok izgulni:)
Én szerencsére amióta nem szedem a fogamzásgátlót nem vagyok ideges mensi előtt, csak nagyon erősen görcsölök 1 napig.
hanka
nem, mostanában egyáltalán nem iszom alkoholt,tudomásom szerint nincs semmi bajom.Na mindegy.
Szerintem ne kezd azzal az új helyeden, hogy babát vársz. Ráérsz szólni, ha majd 4-5 hónapos leszel.Elvileg nem tehetnek ellened semmit, de gondolom, nekem sem mindegy, hogyan érzed magad, ha esetleg az új főnöknek nem tetszik a dolog.
Szóval, türelem.
Trilla,mICK !
Nemrég olvastam végig a történeteket. Szívből örülök, hogy ilyen hamar sikerült,sok boldogságot és problémamentes babavárás, babázást !!
Hát, pont ezen tanakodom én is, hogy vajon mi volt.
Inkább élénk piros vér volt, de csak 2 napig, aztán úgy ahogy jött,pillanatok alatt elmúlt.
A mensi előtt én bele szoktam kötni még az élő fába is, most meg semmi,csak mellfeszülés,kóválygás.(azóta is )
Szóval, azt hiszem, veszek egy tesztet ma.
Most voltam a nőgyógyász dokinál, talált egy csomó cystat mind a két oldalon ( csak a műtét óta vannak előtte soha semmi problémám nem volt )
Ha tudna valaki valamilyen természetes szert, teát stb mondani, ami segítené a visszahúzódásukat, azt nagyon megköszönném.
Még mindig bizakodom, de lehet, hogy a karácsonyi akciót el kell halasztanunk:(
Anko
Sziasztok:-)
Nézzetek be a www.szules.hu lapra. Nem kell szeretni mindazt, amit ott találtok, de érdekelne a véleményetek itt is, és ott is. A háborítatlan szülésről, és az otthonszülésről találtok ott információkat.
Trilla, mICK!
seawing!
Gratulálok a babócákhoz! Olyan jó Nektek! :-))))))
MAMAhal!
Elvileg a visszeső, majd felemelkedő ébredési hő a tüszőrepedést jelzi. Bár nálad ez korai lenne.
Azt olvastam, hogy pl. ha előző este alkoholt iszol, attól is lehet magasabb a másnapi ébredési hő. Lehet egy kisebb gyulladás is, stb.
Vasárnap nekem is megjött. Ha a mensik előtti pár napos barna valamit leszámítom, akkor 27 napra jött meg. Ez azért elég szabályos kis ciklusnak mondtható. :-)
A hétvégén arra is rájöttem, hogy a múlt havi "lázas" állapotom valószínűleg annak köszönhető, hogy rossz a hőmérő. A másik 2-3 tizeddel mindig alacsonyabbat mutat. Erre a hónapra átváltok arra.
Még mindig bizonytalan vagyok, hogy ha most novemberben letelik a tabletta utáni 3 hó várakozás "belevágjunk-e". 5-én kezdek az új munkahelyemen és félek attól, hogy bejelentsem mondjuk két hónapon belül, hogy terhes vagyok.
Miért nem megy nálunk semmi egyszerűen!?
Kedves Trilla egy kis aggódást átvállalok tőled addig, amíg nekünk is újra össze nem jön. Ti csak szépre és jóra gondoljatok, nem lesz semmi probléma, hiszen olyan felemelő érzés babát várni:o))
Biztos van benne igazság.
Mi most kezdtünk el építkezni és jövő augusztus körül már biztos készek leszünk, lehet, hogy az új otthonra vár.
Biztos nem akar albérletbe költözni ő se:)))
Nekem meg 8 napig is eltart és az első nap iszonyú, alig bírok dolgozni jönni is.
És az a 2 nap biztos menstruáció volt?
Mert azt mondják, hogy terhességnél előfordulhat egy kis vérzés még.
Én meg egyáltalán arra, hogy meg jöjjön normálisan, annyira reménykedtem, szédültem, sűrűbben kellett pisilni, görcsöltem egy kicsit.
Legközelebb semmi következtetéseket nem fogok leszűrni.
Nálam az az újság, hogy ma reggel megjött.
Legalábbis valami barnás jelentkezett már.
Kicsit el vagyok keseredve.
Félek, hogy valami miatt nem fog összejönni.
Holnaptól hőmérőzök, használni fogom mindennap a PG-t, meg még ami kell...:)
Szia Helén !
Nem vagyok begsi sem.A PG-t nem használtam, de lehet,hogy sort kerítek rá.
De az lenne a legjobb, ha már nem lenne rá szükség.
Veled mizujs?
Köszönöm a gratulákat:)))
Már mehetek dokihoz? Nem korai még? Csak 3 hete "készült":) Még csak két mili. Bár a farmerom kicsit szoros, olyan mintha egy kő lenne a cipzár mögött. Fura:)
Trilla, kb. egyidőben fogunk szülni;) Én júni végén.
Kedves Trilla és mICK!
Hatalmas gratula nektek!!!! Vigyázzatok magatokra és a trónörökösre!
Nekünk még nem telt le a három hónapos kivárás, de lehet, hogy a novemberi próbálkozást elhalasztjuk egy kicsit, mert most kezdjük a költözködést, és egy kicsit azt szeretnénk, hogy nyugodalmasabb körülmények legyenek!
Kedves Trilla és mICK!
Én is szeretnék a gartulálók sorába beállni!
Hosszú idő óta ez volt az egyik legszívmelengetőbb hír, amit hallottam. Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok
Hőmérőzéssel kapcsolatban. Szerintem ha valaki gyereket akar, akkor nagyon is célszerű. Az "Egészséges utódokért" című könyvben olvastam, hogy a korai vetélések nagy része abban az esetben következik be, ha túlérett petesejt termékenyül meg (ilyen esetben 60%, egyébként 6%, ezek körülbelüli számok, fél négykor más se ír pontosabbat :-))). Azért nem mindegy, hogy az ember a gyerekprojektet egy vetéléssel kezdi-e. Nekem a hőmérős módszerrel az első hónapban összejött a baba :-))).
Lencsi
Gratulálok Trilla!!! :-))) Minden rendben lesz! :-)Akkor nálad is bejött az elméletem, hogy az újabb terhességre nagy esély van ugyanakkor amikor az előző is összejött. :-)
Ennek fényében én kicsit morcos leszek ha most megjön...
üdv.cicó
Trilla, mICK gratula:))))
Nálunk a célidőpont, most pont karácsonyra esik, akkor majk követlek.
Egyik kolléganőm szerint az almaecettől egy hónapon belül teherbe lehet esni (azt nem mondta, hogy pasi is kell hozzá:)). Recept : víz, méz + almaecet, mondha limonádét készítenél.
Jó hétvégét, sok pihenést, próbálkozást:o)))))))))
Anko
No akkor itt is lejelentkezem...
Jelentem, a Felkeszules jol sikerult, most ma csak 33 idegorlo het all elottunk.
Szinte hihetetlen, de a cel idopont pontosan juni 1...
Lesznek mindenfele celzott UH vizsgalataink, hogy esetleg ha baj van, meg dontesi helyzetbe lehessunk..
Na lanyok, szorgoskodjatok, szeretnek mihamarabb talalkozni veletek a SZ-T2.0-ban is :)
De azert maradok itt is es szurkolok
Mindig azonos időben mérted? Nem mozogtál valamelyik mérés előtt?
Ugyan én még nem hőmérőztem eddig, de már olvastam róla több helyen is.
Nekem is nehezen fog menni, mert az alaphőmérsékletem kb.: 36,2.
Én úgy tudom, hogy mielőtt felmegy a hőmérséklet előtte való napon kell "akciózni".
Ti hol méritek?
Jövő hónaptól én is majd nyállal fogom végezni, azt hittem, hogy jobb a hüvelyváladék, legalábbis nekem az tűnik logikusabbnak.
Valószínű nekem hétvégén meg is fog jönni, de még van egy kis reményem, hátha nem, bár csak 1 csíkos lett a tesztem, de hátha nem mutatja még ki.
A kutyától nem lehet toxoplazmát elkapni?
Mert nekünk kutyánk van, ráadásul kimutatott kutyaszőr allergiával, bár tüneteim nincsenek.
hanka !
Igen, szerintem is. De a saját megnyugtatásodra kérjél egy tesztet.
Segtsetek nekem.Akkor most peteérés előtt le vagy felmegy a hőmérséklet?
Eddig folyamatosan 36,5 majd 1 napig 36,1 és ma reggel 36,7 és mindez a mensi után 1 héten belül.Mi ez ??
Engem nem untatott, igaz most nem vagyok érdekelt, én csüt. kezdtem a 15. hetet, de 12.-ére vagyok kiírva. Úgy látszik másképp számolnak a dokik..:))
Szia: Agallis
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok, így túl a felkészülés fáziásan (15. hét-ben járunk).
Toxoplazma:
Az, hogy simogattál már macskát, nem jelenti azt, hogy már túl vagy rajta. Nekem két macskám volt, és macskarajongó lévén minden útszéli macskát megsimogatok. Ennek ellenére nem vagyok védett. Állítólag a fertőzőtt macska is csak néhány hétig üríti a kórokozót. Amit tenni lehet, ha nem vagy védett:
-Nem nyúlni macskához, nem tisztítani macskaalmot, stb...
-Nem turkálni földben (gazolás, kapálás, stb kerti munkák csak kesztyűben)
-Nem enni nyers húst, illetve ha nyers hússal dolgozol utána fertőtlenítős kézmosás.
Ha mégis a terhesség alatt fertőződsz meg, azt sem jelent feltétlenül tragédiát, mert a betegség jól kezelhető antibiotikummal, így nem alakul ki a babában fertőzés. Ezért, ha nem vagy védett a terhesség során 3X nézik meg.
Teherbe esési tapasztalataim: (mivel ezek vannak rendesen, csak kihordásiak nincsenek: 1 vetélés, 1 méhekívüli, most 15. hét)
Én kb egy évig hőmérőztem, és figyeltem a nyákot. Ezzel pontosan be lehet határozni a peteérést, de szerintem ennek csak akkor van jelentősége, ha a párodnak nem túl jók az eredményei. Ilyenkor a várható peteérés előtt 4-5 napig nem szabad akciózni. Ha ilyen probléma nincs, akkor az idegeskedés elkerülhető, ha egyszerűen minden másnap akcióztok (8-20 nap között). Ami fontos lehet: akció 2 naponta (nem sürübben, ritkábban), lehetőleg este (tudom, nem túl fantáziadús), és utána szigorú fekvés reggelig. Az én eddigi mérlegem ezzel a módszerrel: kétszer az első, egyszer a harnmadik hónapban estem teherbe (ez utóbbi esetben clostylbegitet szedtem, ami a harmadik hónapra érte el a hatását, így ez sem rossz) De mindemmellett is tudni kell, hogy kb 25% az esély minden hónapban. (pontosbban: 1 hó:25%, 2: 40%, 3: 60%, 4:80%, 1év: 85%, 2 év:90% állítólag)
A hőmérőzést és önmegfigyelést mindenkinek ajánlani tudom, mert ha ismered a ciklusodat, az megkönnyíti a várakozást. A menstruáció mindig a peteéréstől számított 14-15 napra jön, akármilyen hosszú a ciklus. Nekem elég rapszódikus a ciklusom: 26-32 nap között, és ti jól tudjátok milyen szörnyű ha a 28. napra várt mensi 32.re jön, miközben a peteérés a 18. napon volt.
Na remélem sikerül rendesen úntatni titeket.
Puszi: Lucilla
és jó sokkal! és sokat kell ám várni!
mert nekem voltak egyszer buborékok, amit nem hittem el, letöröltem, jó alaposan benyálaztam, majd megnéztem, oylan semmilyen volt, aztán később még egyszer meg akartunk róla győződni és a szemem láttára váltak ki a páfrányok!!!
nem láttam...
én vettem negatív tesztet, de legalább olcsó volt. medilab a neve, van olyan, amiben rögtön kettő van, és csak 600 forint. a többi egy ezres körül mozog... a védőnéni az optimálisban azt mondta, hogy tök mindegy, milyet veszel!!!
mick, trilla (csak mert mindenki fordítva írta... :-)))
tök jó!
mick azt szűröm ki a szavaidból, hogy HA genetikai ÉS HA % (persze ilyen úgyse lesz), akkor is meg tidják gyorsa műteni a kicsi pockot. és ez nagyn jó!
Trilla és mICK!
Na, ez klassz! Akkor most jön a mindent bele?
Tesztek közül nekem minden alkalommal a Corax jott be. A méhen kívüli terhességemet is kimutatta, pedig annál még az orvosnál végzett teszt is negatív volt...
Eléd drágák ezek a kíváncsiságaink?!
Legszívesebben mindennap megcsinálnám.
Ráadásul nekem elég rövid a ciklusom, ami végülis jó, mert így többször van peteérés, ha van. Mert nekem a PG53 mindig ugyanazt mutatja, se ezt se azt, pedig hüvelyváladékkal csinálom.
Hallott már valaki arról, hogy a Mercilon után nehéz teherbe esni?
Én ezt a Gabrielt vettem eddig, de most már babonából csak azért is másik fajtát fogok legközelebb venni.
Miután nagyon kíváncsi vagyok és erre van rá írva, hogy 3 napos terhességet kimutat beágyazódás után, így ezt vettem.
utánaolvastam a toxónak, de semmi határozottat nem lehetett belőle leszűrni. Azt írják, hogy lehet, hogy volt már az embernek ilyen fertőzése, de nem biztos, hogy védett, mert lehet, hogy nagyon alacsony mennyiségben van jelen a baci, és az olyan, mintha nem is lenne, tehát nem védett a páciens.
Megelőzésről szintén nem írnak, csak a szokásos: kerülni a macsekokat, földet, tatárbifszteket stb.
Tehát mostantól nem megyek az anyósékhoz... :-))))
azért jó hallani, hogy mégis odafigyelt rátok az a doki és csak azért hallgatott, mert intenzív nyomozással és segíteni akarással töltötte az elmúlt het(ek)et.
Én mindig pozitívat kérek a gyógyszertárban, de nem tartanak raktáron :o))
de, viccen kívül, én nem ragaszkodom egy "márkához" sem. Annak idején a Corax Rapipreg vált be a kisfiamnál, most már mindegy lenne melyik fajta csak 2 csíkot mutasson.
Meg vannak bennük a késztetés a gyerekre, de addig amíg nem tarthatják a kezükben a sajátjukat addig nem is tudják, hogy mi az az érzés.
Míg bennük lobog az anyaság tűze és minden gondolatunk ekörül forog. Csak már félek, hogy tényleg azért nem fog összejönni, mert görcsösen fogom akarni.
Én már a PG53-at el is dugtam előle, meg a tesztet is úgy csinálom, hogy inkább ne is tudjon róla, majd ha lesz eredmény akkor majd úgyis szétkürtölöm.
Látod ez nálunk is így van!
Tudom, hogy ő is szeretne már apuka lenni, de néha már furcsán néz rám, amikor látja, hogy rajzolom a grafikont az ébredési hőmről, kihordom a könyvtárból az összes ide kapcsolódó könyvet, stb.
Szerinte túlzásba viszem a dolgot.
Férfiak....! :-)
Köszi az ötleteket.
Jó itt lenni, nem vagyok kárörvendő, de örülök, hogy nem csak nekem vannak teherbeesési problémáim, és jó erről beszélni.
Persze a párommal is tudok róla beszélni, ő is nagyon szeretne már babát, csak néha fárasztom, hogy sokat beszélek róla.
Trilla!
Nagyon szorítok Nektek, remélem nem a 25-75%-os eshetőség jön be! Számolj be róla, ha biztosat tudtok!
Kérdzeted, hogy tesztet csinálok-e. Szerintem nem
lehet baba, mert már hétfő óta pötyög belőlem valami. Persze 100%-ig biztos nem lehetek benne, mert olyan zavaros a ciklusom, hogy már egy hónappal ezelőtt elvesztettem a fonalat, és már fogalmam sincs mikor volt termékeny időszakom. Bár tippem szerint azokon a napokon a férjem Hollandiában volt.
Ma reggel 36,9. Ez visszaesésnek mondható?
Helén!
Múlt héten RKata beszúrt ide egy táblázatot, ami összefoglalja, hogy mely "tüntetekből" lehet a termékeny időszakokat felismerni. Keresd meg, szerintem tudod hasznosítani!
helén, üdv!
szerintem a legtutibb, ha módszereket kombinálod. ha több is azt mondja, hogy most mindent bele, akkor valószínű van alapja. mert perszse egy módszer sem tök megbízható.
trilla! várom a mihamarabbi beszámolót, mit mondott az okos ember!
nálam továbbra is teljes a káosz. a hőmérsékletem mondjuk kezd normalizálódni, de a páfárnyozás most igazán nem lenne aktuális! na sebaj, nem árt meg egy kis enytyem pentyem, legfeljebb "fölösleges" :-)
mzs
toxo
-ról az én dokim véleménye az,hogy aki nem most került csak közvetlen kapcsolatba maccsal,az 90 %,hogy rég túl van a fertőzésen, és védettsége van.Az, ha nem mész közel a macskához,édeskevés a megelőzésre, mert ugye a macska is közlekedik,akár lakáson kívül vagy belül, nem csak a közvetlen simogatással lehet elkapni, hanem pl. a földről az ürülékkel, bútorról, ha ráülsz,stb.De nem ilyen vészes a helyzet,a legtöbben már túl vagyunk a fertőzésen.
Akinek még nincs pocaklakója, az inkább vesse rá magát egy maccsra.Tudok kölcsönözni,ha gondoljátok:o)))
Sziasztok!
Most írok ide először, de már olvasgatom miket írtok. Engem érdekelne, mindenféle jó módszer ami "2 csíkot produkál" (ma sajnos megint csak 1 csík sikerült.)
A PG53 nálam nem jön be. Majd jövő hónaptól hőmérözök, de addig is szívesen veszem a jó ötleteket.
szerintem kérdezzetek meg még más genetikusokat is. A sógornőm orvos, és még szerinte is egy vélemény nem vélemény, még ha az atyaúristen is mondta.
Van betegjogi képviselő minden kórházban, hátha ő segíteni tud a jegyzőkönyv megszerzésében. Én úgy tudom , minden veled és/vagy gyermekeddel kapcsolatos egészségügyi dokumentumot kötelesek másolatban a rendelkezésedre bocsátani (most hétfőn beszéltem egy ilyen hölggyel, mert én is ki akarom kérni a gyerek papírjait, azokat, amiket a csecsemősnővérke eltolt előlem, amikor beleolvastam, azzal hogy az nem azért van, hogy az anyukák olvasgassák. Na már akkor tudtam, hogy ki fogom kérni. Na ez a betegjogi képviselő mondta ezt. )
Bocs, hogy illetéktelenül beledumáltam a topicba. De már elkezdtem olvasni :-))), lassan én is újra készülnék...
A fenébe, hogy még ilyesmiért is küzdeni kell. Ha nem adja, kérdezd meg, ki a főnöke. Ha egyszer szükséged van arra a jegyzőkönyvre! Nem szórakozásból kéred, ha ezt nem értik meg, menj egyre feljebb, ne hagyd magad, Neked igenis nagy szükséged van arra, hogy tisztázhasd a helyzetet, nem mindegy, milyen gondolatokkal fogod eltölteni azt a kilenc hónapot.
Nahát.
egyelore semmi mast nem tudok.
beszelt a doki valami nagyon hires gyermekpatologussal, es ketten azt sutottek ki hogy valoszinuleg nem a majon belul volt. Ezert 25.
Az erdekes hogy ugy emlekszem, eloszor a maj-sziv volt a 25... szoval holnap delre okosabb leszek.
Sziasztok Lányok!
A kezdetektől figyelem a topicot, de ha már a különböző módszereknél tartotok, én ismerek egy un. Jónás-módszert. Nem tudom mit hallottatok, tudtok róla, így csak egy-két mondat "kedvcsinálónak":
Ez egy kb. 40 éve működő és elég jó statisztikát produkáló módszer, ami egy horoszkóp-szerű elemzésből áll. Így az egyetlen feltétel, hogy az asszony/lány tudja -lehetőleg percre pontosan- a születési idejét.
4 dologban tudnak segíteni:
természetes fogamzásgátlás; a gyerek nemének meghatározása; a termékeny időpont meghatározása (ha nincs semmi szervi probléma, egyszerűen csak "nem jön össze"); és az életerős, egészséges gyermek fogantatásának időpontja (pl. előző vetélések, fejlődési rendellenességek esetén).
A módszert két olyan ismerős ajánlotta akiknek ez segített, és nálunk is ezzel sikerült a két fiú után egy kisleány, de azért teljes garanciát nem tudok vállalni.
Ha érdekel valakit, szívesen adok még részleteket.
Addig is jó páfrányozást és mielőbbi két csíkokat kívánok,
Gabi
a toxo nem olyan mint a rubeola, nem elég egyszer védettséget szerzni, ha jól értettem, egy idő után elmúlik... anyukáméknál is van macsek, én is aggódhatok
engem ugyan sehová sem küldtek... :-(((
Aszonták, majd bemehetek a leletekért, ha gondolom. De azért a rubinak örülök, hogy legalább már ezen nem kell aggódnom!!!
Á, nem baj, úgyis kell még "normális" vérvételre mennem, mint ugye lent már erről volt szó... :-(((
De nem érdekel, örömmel megyek akárhova, csak kezdhetnénk már neki!!!
aranyos vagy, hogy itten a balfenékkel is törődöl!!! :-))))
Igen, nagyon érdekel a toxoplazi, mert anyósoméknál _most_éppen_ 5 macsek van, meg két kutttyus, meg jó nagy föld is, és engem az érdekelne, hogy hogyan lehet megakadályozni, hogy terhesség alatt elkapjam? Milyen konkrét veszélyei lehetnek a kisbabára?
Úgy működik, mint a rubeóla, a "ha már voltam, akkor már nem leszek" című?
Most gyorsan kapjam el a macskáktól, míg nem vagyok terhes? Vagy mit csináljak? Mert arra ugye semmi gari, hogy ha 2 (remélem) hónap múlva összejön a baba, akkor ha anyósoméknál vagyok, akkor nem kapom el valahogy. Akárhogyan, nem kell hogy a macsekok fenekét simogassam, gondolom.
A szomszéd kutyájához nem nagyon nyúlok, viszont az sokat szaglász. De a kutyák nem olyan veszélyesek, mint a macskák, igaz??? Mi a helyzet a kutyaszőrrel? satöbbisatöbbisatöbbi...
(A könyvek nem írnak erről normálisan.)
Á, baromi hosszú voltam. A lényeg: hogyan kerülhető el, hogy megjapjuk pocakosan???
Hat mandulaszemu, egy cipoben evezunk.
Nekem is a toxom negativ, ami valoban azt jelenti, hogy nincs meg a megfelelo vedettseg.
Nem kuldtek el kontroll vervetelre? mert engem kapasbol igen.
En sem simogatok se macskat se kutyat, es remenykedem. Meg szolok a dokimnak, hogy MAJDAN ha aktualis lesz :)))) minden vervetelnel nezzen toxot is.
Mert ha kozben fertozodik meg az ember, az baj. De errol Bugineni tudna meselni, ok vegigcsinaltak :)
Képzeljétek, tegnap a nagyon aranyos asszisztens néni végül előkerítette a leleteimet, és meg is van az eredmény, hogy aszongya:
- rubeóla: (+)
- toxoplazi: (-),
ami, ha jól értelmezem, azt jelenti, hogy rubeólás már voltam, és toxoplazim még nem volt, illetve most nincsen ilyen fertőzésem.
Egyetértetek, tényleg ezt jelenti?
Csak az a bajom, hogy nekem ez a toxoplazi olyan megfoghatatlan... Most mitől kapom el és mitől nem, mitől függ hogy elkapom-e vagy sem stb. Anyósoméknál vannak macskák, mostantól tuti, hogy nem nyúlok hozzájuk. Elég ez mint védekezés???
És mi van a többi himlővel meg bacival? A kisokosomban azt olvastam, hogy van egy csomó legyengített baci, amit TILOS kismamának kapnia. Most nem tudom, mik voltak ezek, de meg fogom nézni. Ezekre nem kell védettséget nézni?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de hát én még csak most kezdem beleásni magam a témába...
Tímea
igen erre gondoltam, csak nem jutott eszembe a neve. Köszönöm, hogy leírtad amit én kifelejtettem! Én is úgy gondolom, hogy ebben a topicban nem bánnák a soronkívüli peteérést, de nem rossz szándékból maradt el a beszámolómból.
Sok örömöt a meglepetés- kislányodhoz!!
Még valami. Ha az eddig bevált módszer mégis nem várt terhességet hozna az életembe, akkor függetlenül a vallási hovatartozástól úgy gondolom, hogy vmiért ez a baba nagyon élni akar, és elfogadnám.
Agallis
Csissz, én is arra szavaznék, hogy menj el egy homeopátiás orvoshoz.
Páfrányozó lányok! Az alábbi tanmesét ma olvastam, gondoltam megosztom veletek, nehogy meglepődjetek! :-DD
"Történt egyszer a POTE intézményében, hogy az emberi nyál
összetételét vizsgálták az ifjú orvostanhallgatók. A dolog úgy
történt, hogy a mikroszkóp lencséje alá helyezett tárgylemezen
helyet foglaló minta képét szép nagy formátumban kivetítették
az első falra és a prof az illusztráció segítségével magyarázott
hosszasan. Egy idő után azonban - az anyag illékony volta miatt
- újabb mintára volt szükség. A prof megkérte az egyik csinos
medikát, hogy legyen segítségére a hiányzó minta pótlásában.
A hölgy a felkérésnek maradéktalanul eleget tett, majd ismét a
mikroszkóp alá helyezték a tárgylemezt. Na ezt a pillanatot a
leányzó egy életre megjegyezte...ugyanis a kép közepén
feltűnt néhány jól felnagyított, vergődő, egysejtű ostoros...
A leányzó tűzvörösen rohant ki az óráról...
A prof csak nézett utána, majd ennyit fűzött a dologhoz:
- Hát igen. Ideális körülmények között sokáig elélnek..."
üdv.cicó
Az általad leírt módszernek Billings módszer a neve. A nődokik "katolikus módszernek" is ismerik. (Bár ugye nem vagyok szakértő...) A könyvet a Billing házaspár írta, nekem volt szerencsém személyesen is találkozni velük. Arra a kérdésemre, hogy mi van akkor, haún. rendkívüli (soron kívüli, nem középidőben történt) peteérés van, az volt a válasz, hogy no problem, akkor az Isten akarata volt. Ti lányok, gondolom annak is örülnétek :-))) De csak óvatosan a dologgal... Nekem van egy 13 hónapos "akkornemisfoganhatottvolna" tündéri kislányom :-)))
Mindenképpen meg fogom próbálni!! (Ha most nem jött össze;)
Múlt pénteken nem bírtam tovább és csináltam egy tesztet, de vagy nagyon korai volt még vagy tényleg nem volt mit mutatnia. Még nem jött meg, jó nagyokat görcsöl a hasam... Várok...
Igazad van rollller, én is mindig elutasítottam azokat a szereket, amik mindenre jók, talán csak a hosszú, boldog életet nem garantálják. De, most már annyira reményvesztetté lettem, hogy úgy érzem nincs mit veszítenem. Ha hagyom, hogy megint telepumpáljanak gyógyszerrel, akkor egy ideig megint nem lesz baba! Igy talán nagyobb az esélyem.
viki! a fogamzásgátlók a peteérést gátolják általában... így nem sok értelme van... ugyanez igaz a hőmérőzésre.
mondjuk ez utóbbit nem árt gyakorolni, hogy el ne felejtsd minden reggel... persze a görbét nem érdemes megrajzolni... :-)
Szia Vikilány!
Én sosem szedtem gyógyszert. Ha igazi peteérés van akkor a hormonok is ugyanúgy működnek. De ehhez nem értek. Azt hiszem ezt a peteérést kéne kiderítened, bár ha jól emlékszem a gyógyszer pont ezt akadályozza. De lehet, hogy ez hülyeség, nem vagyok otthon ebben a témában. Egyébként szülés után, amíg nincs két egymást követő ciklus, addig ez a módszer sem használható.
Üdv:Agallis
Remélem érthető leszek és egyszerű!
A nyákot kell vizsgálni a következőképpen: A tiszta, összezárt mutató és középső ujjat kell a hüvelybe bevezetni óvatosan, guggolva vagy félülő helyzetben, akkor a méhszáj is elérhetőbb. Közvetlenül a méhszájat kell elérni, picit meg is lehet nyomni, hogy váladékot adjon, aztán vigyázva kihúzni. A két ujjadat szétnyitni, és most jön az elemzés. Ha rugalmatlan, fehér, ragacsos akkor terméktelen . Ha olyan mint a tojásfehérje, átlátszó, nyúlik, nem szakad, akkor termékeny. Természetesen ez a két szélsőséges eset, közte a hormonváltozássokkal változik az átlátszósága és nyúlóssága. Itt jön a megfigyelés fontossága. 2-3 cikluson keresztül , vizsgáld minden nap, azonos időpontban, én este, ill. "esemény" előtt szoktam, a naptárral, hőmérővel egybeetve, akkor kb. megismered és meg tudod állapítani a termékeny napokat, és hogy melyik fázisban, jársz éppen. Megzavarhatja az előző napi közösülés maradványa, de ez az egyetlen. És ha sikerül közvetlenül a méhszájból venni a nyákot, nagyobb az esélyed a jó diagnózisra. Könnyebb a dolga annak, akinek alapjáratban több nyákot termel a szervezete, én ezek közé tartozom. Évek óta nem hőmérőztem, de nem hiányzik, csak a naptárral szoktam egybevetni. Sem láz, sem betegség nem zavarhatja meg, talán kivéve, ha vmilyen folyása van az embernek. A "félig termékeny félig nem" napoknak, pedig a terhesség elkerülésénél van nagy szerepük, ilyenkor szünetet tartunk a párommal,és annál jobb lesz legközelebb. De ezen topic lakói az ellenkezőjére törekszenek, igaz????:))))Úgyhogy ha vki rászánja magát, sok sikert, nem boszorkányság. Hozzátartozik, hogy orvos ismerőseim hitetlenkedve hallgatták mikor erről volt szó, de az élet engem igazolt. Nem a módszer alapját kérdőjelezték meg, hanem, hogy én meg fogom- e tudni állapítani. A könyv ahol olvastam azt írja, hogy az analfabéta néger a sivatag közepén is használni tudja, csak a higiéniára kell nagyon ügyelni.( A harmadik világ népesedés- problémájára utalava) Sajna nem találom a könyvet, mert dobozokból élünk, lakásfelújítás után...És még egy mondat, hogy miért nem reklámozzák? Mert a gyógyszergyáraknak nem érdekük, hogy a fogamzásgátlást ingyen oldják meg a nők milliói ezen a földön. Az orvosok meg nem bízzák a betegre, hogy maga állapítson meg bármit is.
Ha kérdés merül fel, írjatok, jó lenne ha segíthetnék nektek, hogy boldog pocaklakó- tulajdonosok legyetek!
Agallis
Szia Szipolyka és a többiek!
Említetted, hogy a nővér a nyákvizsgálós módszert közvetlen mechanikus úton ajánlotta. Én is esküszöm rá, nagyon egyszerű, nem kell hozzá kütyü, csak a két ujjad, és hamar bele lehet jönni. Egyedül a tisztaság nagyon fontos, lehetőleg rövid körmök, azt könnyebben pucolod. 11 éve használom, semmilyen más fogamzásgátlót nem használtam, és mindkét gyermekünk is akkor fogamzott, mikor elhatároztuk, hogy jöhet. A második most van útban. Mivel nem akarok senkit a részletekkel untatni, ha vkit érdekel, szívesen leírom.
Bocs, hogy ismeretlenül beleszóltam a topicba...
Agallis
szia csissz,
nekem a mamám nagyon rá van izgulva az általad említett dolgokra,
én szkeptikusabb vagyok, meg néha azt gondolom, h a természetes
szerek is tudnak ugyanolyan veszélyesek lenni, mint a hivatalos gyógyszerek
(nekem pl. a hiperszuper tisztítóhatású csalántea okozott elég komoly problémákat)
a szerek amiket írtál, kicsit 'ultrauniverzálisak', immunerősítenek, mindenhogyan,
de feltehetőleg érdemes utánajárnod, kipróbálnod,
én grepfrutmagolajat bevállaltam pl., miután utánanéztem sok helyen, és megfázás elején kifejezetten összekapja az embert (bár hogy őszinte legyek, most már babával a pocakomban
ezt már nem mertem bevállalni, hogy segítsen)
a noni történet kicsit gyanús, ez egy délamerikai gyümölcs, amiből levet + kapszulát csinálnak főleg, és utána bármi szeded, meggyógyulsz, autizmustól a bőrrákig (bár szerintem minden gyanús, ami bevizsgálatlan/bevizsgálhatatlan, és multilevelben terjesztett, és ez az:(
szóval hajrá, és ha segítenek, akkor azér érdemes,
csissz: Nonit issza az unokahugom, igaz depressziora. Arra valamelyest hasznal. Ha mast nem, de neked is segit annyit, hogy ne lasd feketenek a vilagot, mar jo :)
Szipolyka: Az biztos, hogy nem a szivvel osszefuggo volt neki, szoval a 25 halistennek kizarva. Csak az a nem biztos (most irok majd hujeseget), hogy uteren vagy intrauteren volt-e a dolog. Ez ha jol ertettem annyiban kulonbozik, hogy az egyik szerint a majon kivul volt epeut, vezetek holyag sorvdas, a masikban az epeutak a majon belul is csokevenyesek, sorvadtak.
Ha megtenned nekem, hogyha megvan neked az a Ceizel konyv, hogy megnezed, errol van-e szo benne, halas lennek. A dokit en most nem zargatom, majd mondjuk 2 het mulva. Azt hiszem ez nem ismetlodhet meg velem.
Szia Trilla!
Régóta itt lappangok, és tudom, mi történt Veled.
Szerintem nem lenne teljesen haszontalan, ha mégis kiharcolnád azokat a papírokat. Azt írtad egyszer például, hogy van egy "szív-izével összekötött epecucc"-szindróma, aminek 25% az ismétlődési esélye. Namármost, abban a boncolási lelet nélkül nem lehetsz biztos, hogy nem ez volt-e Nándinak, mivel vannak olyan szívrendellenességek, amik hónapok, esetleg évek múlva okoznak panaszokat. Viszont a magzati ultrahang kimutathatja esetleg őket. Szóval ebben az esetben (csak sakkozok, nehogy készpénznek vedd!) egy magas kockázati arány esetleges kimutathatósággal párosul, magyarul nem kell végigrettegned a terhességedet.
Ha viszont szindróma nélküli epeút-sorvadás volt, akkor (legalábbis a Czeizel-féle "Hogyan segítsük gyermekünket" c. könyv szerint) gyakorlatilag nulla az ismétlődés esélye, úgyhogy hiába nem lehet UH-gal kimutatni, viszont nemigen ismétlődik.
Szóval ha a helyedben lennék, utánajárnék, bármilyen felkavaró is - a jövőbeli nyugalmam érdekében.
Hajrá, én továbbra is itt drukkolok a háttérben Neked is és minden "páfrányozónak".
Ja, ha már itt tartunk. Amikor én kezdtem páfrányozni, mutatott a PG53 mindent, leginkább havonta vagy három hétnyi termékeny napot... Amikor megemlítettem az Optimálisban, a védőnő azt mondta, hogy a zsebmikroszkóp csak kevés embernél megbízható. Viszont nagyon jókat mondott a méhnyaki váladék ellenőrzéséről: ujj bedug, kihúz, és a két ujj között megpróbálja az ember a váladékot széthúzni (mint ovis korban a rágógumit). Amíg olyasmi, mint egy folyékony szappan-csepp, addig nem OK. Ha simán tíz centis szállá lehet nyújtani, akkor irány az ágy (vagy az autó hátsó ülése, erdei tisztás stb. ízlés szerint). Igazából nem tudom tapasztalati úton alátámasztani a módszer hatékonyságát, mert nem alkalmaztam, de az biztos, hogy ezen a módon tényleg havi 2-3 "páfrányos" napom van. Mivel pénzbe nem kerül, a rizikója nulla, esetleg kipróbálhatjátok.
Köszi az együttérzést, elkel mostanában.
Igen, most kezdtem el az Ökonet termékeket. Eddig úgy voltam vele, hogy az emberi hiszékenységre építenek, mert a beteg ember az utolsó fillérjét is odaadja az egészségéért és ezzel élnek vissza. Ezt súlykolta belém az apósom, a férjem, az orvosom. Míg anyu és az anyósom állandóan új gyógymódokkal állt elő. Most eljött az idő, beadtam a derekam, már úgy érzem, nincs mit veszítenem: Olajfalevél kapszula, Noni, Grapefruitmag-kivonat, Q10. Legalább már nem véres a székletem, ez is valami. Hallott valaki ezekről a szerekről?
Bolgarkerek utca haaat... nem fizetosen mentem magahoz az istenhez, MR.Ceizelhez, hanem a TB tamogatott format kivantam igenybe venni.
De csak hogy megnyugtassak mindenkit, en most nyugodtam meg. Mostantol nem erdekel.
Na jo, a netkorhazat meg megkerdem.
Semmit nem valtoztatna a dolgokon, ha tudnam az aranyszamot. Ez nem olyan betegseg volt, ami kimutathato lenne magzati korban, mint pl. a down kor. Es ha ki is lehetne mutatni, gyogyitani nem lehetne. Akkor minek? Hogy tudjam, hogy 25 17 vagy 10% eselyem van egy ugyanilyen beteg babara?
Nem, mar nem erdekel :)
es ezerrel probalkozunk es meg tobbel remenykedunk a mihamarabbi sikerben :)
Ja es persze mindenkinek szurkolok, es estenkent a csetten vagyok, ha rohogni akartok velem, gyertek Ti is :)
Kedves trilla !
Szerintem ne hagyd magad, kitartóan molesztáld őket,míg meg nem kapod a véleményt.
Szerintem azért érdemes lenne megvárni, mit mondanak.A saját és a várva várt pocaklakó érdekében.Tudom, hogy nagyon nehéz, de legyél türelmes.Én nagyon szurkolok !!
Egy görbétől tuti, nem üt el, az enyémtől. :o)) Én már nem is izgatom magam miatt.
Volt szó zsírosodó hajról, kaptam egy isteni (na jó, nem isteni, csak barátnői :o)) tippet, más topicba már beírtam, de Veletek is szeretném megosztani: ayurvédás termékek, Vatika és Dabur Herbal sampon. Már a 3. napnál tartok a hajmosás óta, és abszolúte nem látszik, hogy zsírosodna! Szóval, úgy tűnik (kopp-kopp), hogy nekem bevált - én a Duna Plaza biokuckójában vettem. Több infót itt találtok:
Tényleg kabaré. Nagy akkurátusan rajzolgatom a grafikont a kis táblázatomba, aztán az eredmény egy olyan görbe, ami elüt minden normálistól!
Egyébként ma reggel óta megint semmi. Lehet, hogy meg sem jött? A hasam egy picit sem fájt, viszont a hétvégén hisztis voltam. :))
És a pattanásaim! Már megint kivirágzott a homlokom, pedig a múlt héten már reménykedtem, hogy rendbejön.
hanka: hogy mi? hát bármi lehet. ahogy magamból kiindulok... :-)
én tisztára hormonzavaros lettem, a hőmérsékletem össze-vissza ugrál. tegnap, miközben még menstruáltam (?), páfrányos voltam. ma reggel már nem. azt sem tudom, mikor kezdődött a ciklusom... hogy lehet ehhez alkalmazkodni? most már csak röhögök egyébként az egészen :-)
Homeopátiás gyógymódokkal nem akarsz megpróbálkozni? Van egy barátnőm, akinek immunrendszeri problémák miatt évek óta tartó bőrgyógyászati betegsége volt, amivel már legalább 10 orvosnál volt itthon is és Ausztriában is (ott él), de senki nem tudott vele mit kezdeni. Végül egy homeopátiával foglalkozó patikus (!) adott neki gyógyszereket, amiktől alig 1 hónap alatt javulni kezdett a bőre. Ráadásul ezeknek a gyógyszereknek (millió apró fehér gyöngy) egy havi adagja nem került 1000 Ft-ba. Nem akarok okoskodni, csak ha már mindent próbáltál és nem segít, esetleg ezzel is lehetne próbálkozni. És állítólag semmiféle mellékhatásuk nincs.
Más: Harmadik napja 37 a reggeli hőm, csütörtökön kellett volna hogy megjöjjön (vagy utána hétfőn)ehhez képest tegnap délután elkezdtem pecsételgetni. Ma reggel is 37 volt! Most ez mi?
Sziasztok!
A problémáinkat sehol soha senki nem oldja meg, mindig magunknak kell, ez a tapasztalatom.
netkórház: én kikértem a véleményüket a betegségemmel/gyerekválalással kapcsolatban, kaptam egy választ, hogy továbbították szakorvosnak a témát. Azóta semmi, kb. tavasz óta.
Én is magam alatt vagyok, mert én még ott sem tartok, hogy vállalhatjuk a babát. Crohn beteg vagyok, évek óta vastagbélgyuszim van. Nyár végén úgy tűnt, hogy meggyógyultam, csak a gyógyszeremet nem támogatja az OEP, kérvényezni kell, mert kb. 30-40000 Ft/hó. Azóta ül az OEP a válaszon, de már lehet, hogy ez sem segít, mert 1-2 hete újra kezdődött minden: napi 8-10 WC-re rohanás+véres.(Bocs) Most már nem akarom magam újra olyan szerekkel mérgezni, amelyek károsíthatják a leendő magzatomat, a természetgyógyászat felé fordultam. Nagyon el vagyok keseredve, olyan fogyatékosnak érzem magam!
azért ne várd meg, hogy felhívjanak, és azt mondják a telefonba, hogy nem foglalkoztak a témával, de a papírokért, ha gondolod, bemehetsz. Mert ilyen úgysem lesz. Menj be értük, kérd el szép nyugisan, és mondd meg, hogy nem esett kifejezetten jól, hogy le sem ...tak.
Aztán keress egy genetikust, vagy valami hasonló emberkét, aki frankón megmondja, hogy mire számíthattok.
Tudom, ezt könnyű leírni, de ha ott nem oldják meg a problémát, attól azt még valahogy meg kell oldani. És látod, csak magadat idegesíted, ami aztán végképp nem jó. Mondhatni, a lehető legrosszabb.
A netkorhaz-on lehet feltenni dokiknak kérdést, de hogy ez milyen formában megy, azt nem tudom, nézd meg esetleg. Van egy csomó genetikusuk, ez viszont biztos.
trilla, kitartást!
és szard le azt, aki hülye. azt hiszem nagyjéból mindegy lett volna, mit mondanak abból a aszempontból, hogy mit tesztek, nem? vállaltok egy babát. és reménykedtek, hogy nem lesz baja.
a teszt negatív, asszem ezt most már végképp el kell higgyem. csak: most mégis honnan számítsam a ciklus elejét???
egyre nagyobb szerepet kap a páfránykimutató kütyü...
kedves trilla,
sajnálom ami történt veled,
ez a bolgárkertész utca volt, vagy máshol?
csak azért kérdezem, mert spec én a bolgárkertészben voltam tanácsadásom,
és kifejezetten segítőkészek voltak, sőt, utánamtelefonálás, minél gyorsabb segítés stb.
pedig teljesen véletlenül kerültem ott az egyik orvoshoz,
ezzel szemben a barátnőm, aki két vetélés után járt egy nála korábban diagnosztizált anyagcserebetegséggel a női klinikán, szintén tanácsadáson, hát rémeket mesélt arról, hogy fogalmuk sem volt, de nem is igyekeztek, hogy fogalmuk legyen, hogy ez miféle baj pedig neki ez elég fontos lett volna 'babagyártásilag', szóval én félve mentem a bolgárkertészbe, hogy úgyse lesz értelme...
remélem mielőbb megoldódsz, szia,
r.
Sziasztok!
Na ha valakinek eddig szimpatikus volt a csaladtervezo szolgalat akkor az ne nezzen ide, duhongeni fogok....
Augusztus 27-en voltunk naluk, elmondva a problemankat. A doki aszonta hivatalbol meg tudja kerni a boncjegyzokonyvet es a korhazi zarojelentest, hogy azt attanulmanyozva mondjon valamit. Ja de kulonben is varjunk egy evet!
Szeptember vegen megjott a postan nekunk is a zaro. Felhivtam a dokit, aki spec szabin volt. Ez ok, O is ember. oktober elejen (4-en, szar nap) felhivtam, hogy na akkor mi van. Aszongya a boncjegyzokonyv megvan, a zaro nincs, de nem vilagos mi volt a gyereknek nyomoz tovabb. Mondom, nekem van zarom, elkuldjem?
Jajjj, az jo lenne, faxoljam mar el. Na elfaxoltam. Azota nema csend.
En nem tudom, ugy gondolja, ha nem mond semmit, akkor szepen megtartoztatjuk magunkat es igy kiharcolja az altala javasolt 1 evet? Egyszeruen nem ertem, ha nem all rendelkezesre elegendo informacio, miert nem szol? Miert nem dobja vissza, bocs ezt nem tudom megmondani. Es tovabbra sem volt se egy vervetel se egy akarmi.
Szoval reszemrol ennyi volt a csaladtervezesi szolgalat. Ha hivnak el fogok menni, de csak elkerni a naluk levo papirokat.
Nem hiszem, hogy olyan kulonleges dolgot kertem volna. Csak azt, amit vallanak, genetika tanacsadast. Es azt gondolom, az en problemam van annyira erdekes, hogy ha maskent nem, de szakmai erdeklodesbol mar utanna kellett volna neznie. Evente 1 baba szuletik olyan betegseggel, mint Nandi. Ha ez nem erdekel egy genetikust akkor mi?
Na most hogy kiduhongtem, letisztultam. megnyugodtam :)
Mesélek én is, hogy miért szeretnék babót. Mert ... nem is tudom. Idebent annyira, de annyira érzem, hogy KELL, és MOST kell. Volt valakinek ennyire feszítő érzése? Onnan is tudom, hogy ez nem valamiféle hóbort, mert egyébként azért nem szoktam türelmetlen lenni.
Ha látok egy babót azonnal megháromszorozódik az érzés, ha meg valaki rákérdez, hogy nektek mikor lesz, majd elbőgöm magam.
... ezek azért nyomós okok, nemdebár? ...
Törp,
Ne add fel, lehet , hogy a teszt téved!
EMlékszem nekem is nagyon későn mutatta ki a terhességet, kb 3 tesztet elhasználtam már mire a 4. végre pozitív lett. Sajnos nem emlékszem hányadik napon lett pozitív.
Mzsperx,
Már alig várom a teszt eredményét, gyorsan írd meg mi lett!
Én is csatlakoznék a következő hónapot várók klubjába :O(. Csak egy kicsit rosszabb starthelyzetből, piros betűknek még így a 42. nap tájékán nyoma sincs, a teszt az egy csíkot is nehezen szedi össze nem hogy kettőt! Mint az ufók :o)) Pedig tüneteket már olyan fantasztikusan tudok produkálni.
Rubeoláról: ha nem estetek át, feltétlenül az oltást javaslom. A villamoson, közérben, bárhol lehet melletted Kismanó aki éppen beteg. Nem szabad kockáztatni. Soha nem bocsátanátok meg magatoknak, ha türelmetlenség miatt neagggyisten baj történne. Ha meg nem, fölösleges hónapokat stesszelni, a terhesség alatt, hogy nehogy baj történjen :)))
A doki bácsitól meg kérdezni, kérdezni, kérdezi. Nekik ezek a válaszok természetesek, esetleg eszükbe sem jut mondani. Biztosan nem néznek hülyének. Javaslok egy kis füzetkét, legyen kéznél, ha valami eszetekbe jut, irjátok fel. Amikor orvosnál van az ember úgyis elfelejti a kérdéseinek legtöbbjét. Amikor már pocaklakótok lesz úgyis elmond minden ismerős, kolléga, szomszéd ( anyátokról és anyósotokról nem is beszélve ) az elmúlt 50 évre minden rémtörténetet, meg hogy ő mit csinált, meg Nektek mit kéne csinálni. De ez így természetes, (általában) nem bántani akarnak vele, de minden nő életében olyan élmény a babavárás és szülés, hogy sok-sok év után is szívesen beszél róla.
Nektek azért nem lesz könnyű ezeket a dolgokat végighallgatni :)))
SasMadár, aki nagyon szurkol mindannyiótoknak :))))
Újabb egy hónapot kell várni nálunk is :-((( Így maradok veletek.
Hogy miért szeretnénk babát? Azt hiszem, minden körülmény együtt áll arra, hogy új családtagot fogadjunk immáron nagyobb és megszépített otthonunkba. És mi sem leszünk fiatalabbak.
Kilen éve együtt vagyunk a férjemmel (két és fél éve házasságban), és már mindketten úgy érezzünk, hogy babáznánk már egy kicsit :-)). Ha lehet, többször is.
Ugyan én még nem a napokban szeretném meglátni azt a bizonyos cirmos tesztet, azért, hogy szokjam a hangulatot jövök hozzátok, mégsem ronthatom a levegőt a szülés 2.o-ban pocak nélkül:o)
Mivel a leányunk mostanában igen egyeduralkodó, véglegesítettük a legkisebb elkészítésének időpontját decemberre. Így pont 2 év lenne a tojáskák között, meg aztán a szeptemberi szülés már kipróbált és bejött. Kicsit még barátkozom a gondolattal, hogy megint bálna leszek, meg szülnöm kell, meg jaj a gátseb...szóval bele kell még élnem magam.
Azért nem szeretném ám, hogy Nektek ennyit kelljen várni, hogy baba költözzön a pocakba:o)
Szerintem vannak a régiek közül, akik kb. akkor eshetnének teherbe, pl. Bugi néni, Tamara, Piglet, hacsak már nem sikerült nekik, Trilla pedig remélem már az is..
Szóval remélem jövőre ilyenkor már meglesznek a babáink
sok sikert és türelmet mindenkinek
cupp
v.
teljesen ki vagyok ettől az összevisszaságtól. most akkor menstruálok, v agy nem???
ma már nagyon kivoltam lelkileg, mondjuk sok minden összejött az utóbbi időben, de valami kis hülyeségen úgy felhűztam magam, hoyg bőgtem. :-((
el is határoztam, nézzük a jó oldalát, hátha mégis... hátha csak a hormonok jáccanak velem :-) holnap csinálok egy tesztet.
Szerintem ket veglet van gyereket-akarok teruleten. Az egyik, aki vilag eleteben imadta a gyerekeket, mindig is tudta, hogy tobb gyereke lesz, az anyasagot mar tinikorban hivatasnak tekinti stb. A masik fele, akiknel elobb-utobb _kilakul_. Szerintem aki nem tartozik az elso csoportba, az mind a masodikba tartozik. En kb. egy eve kezdem azt erezni, hogy nem idegesit halalra _minden_ 14 evean aluli gyerek... Most mar ott tartunk, hogy nem vedekezunk, a parom is nagyon szeretne babat, es probalkozunk ezerrel... Egyik ugyanennyi idos baratnomben latom viszont 2 evvel ezelotti onmagamat: en? gyereket? soha... Mondtam neki, hogy ez majd elmulik, sot... :D
Udv,
Kami
ui. A francba, ide ertek a piros betuk 26. napra :(
az én párom is így van vele: legó, vasút, mecsboksz...
honnan az érzés, hogy mindig szerettem volan gyereket? asszem ösztön. jött velem születéskor. de lehet, hogy nevelés is. azt gondolom, a nő szüljön. ez olyn alapvetrő, minthogy tanuljon meg járni a gyerek. én meg már nagyon rég abban a korban vagyok hoyg szülhetnék. most legálissá vált a dolog. van kivel. és vége a tanulásnak. és férjhez mentem. akkor mire várjak? már nagyon régóta félreteszem az ösztönömet, most, hoyg szabadjára engedem, nagyon erősen jön...
Úgysem tudunk olyan okosak lenni, hogy ki tudjuk választani a sok infó közül a leginkább helytállót, én ezen nem is rágódom. A józan paraszti eszem meg orvosi kérdésekben - sajnos - nem sokat fog számítani. Nevelés terén persze igen, abban viszont _más_ nem. :o) A szüléssel kapcsolatban Mr. Spocknak van egy nagyon jó és meggyőző leírása, amit tegnap olvastam el, és gyorsan el is mentettem magamnak. Nagyon tetszett, azt hiszem, én ahhoz igyekszem majd tartani magam.
Az én párom szerintem már azért is várja a babát, hogy végre "legálisan" is újra gyerek lehessen anélkül, hogy azt bárki szóvátenné neki. (Mondjuk én pont ezt - is - szeretem benne.) Már tervezgeti, hogy mi mindent fog neki megtanítani, milyen csínyeket fognak majd az anyja ellen (mármint ellenem) elkövetni és szilárd meggyőződése, hogy mindezek következtében FIUNK lesz. Csak azt nem tudom, mi lesz így a kedvenc nevünkkel: Csenge... :o)
Igen, olvastam én is 1 hónapot, 3-at és 6-ot is. Kérdés: Benneteket nem zavar, hogy a rátok zúduló információáradat tele van egymásnak ellentmondó dolgokkal??? Az ember tényleg rá van kényszerítve, hogy a sok-sok mindenből a józan paraszti ész szerint döntse el, hogy mi a legjobb. Értem ezt a gyereknevelésre, a szülésre, a várakozásra... az egészre. Tudom, persze, vannak olyan dolgok, amik úgy vannak, ahogy, és kész, azokat el kell fogadni és úgy is kell csinálni, főleg, amik nagggyon szakmaiak és nem érthetünk hozzájuk.
De nagyon sok ambivalens érzésem van...
Nekem még mindig 36,6. Most már tényleg veszek egy másik lázmérőt...
(Számításaim szerint egyébként ma kellene lennie az ovulációnak - de ez majd a következő két hónapban beigazolódik. /remélem/)
:-)))
Olyan vidám vagyok ettől az egésztől! Már a párom is fülig rántja a száját, ha megemlítem neki a törpöt, és ez olyan jóóóóóóó! A férfiak sokkal lassabban jutnak el ebbe a "tudatállapotba", de azért eljutnak, szerencsére!
Csak most értem rá átfutni az új hozzászólásokat.
A "miért akarunk gyereket ennyire" témához a saját történetem:
a férjemmel több mint 6 éve vagyunk együtt, másfél éve vagyunk házasok. Úgy néz ki, hogy jövő tavasszal lakást tudunk venni. Szóval talán - bár nem akarom elkiabálni -, végre olyanok lesznek a körülményeink, hogy babát vállalhatunk. És valahogy ettől lelkileg is eljutottam odáig, hogy már el tudom képzelni, hogy ha kiderülne, hogy terhes vagyok, az őszinte örömön és boldogságon kívül semmi mást nem éreznék. Egy csepp bizonytalanságot sem. És tovább már várni sem merünk, hátha nem jön össze könnyen.
És alapjában véve, mi nők az anyasági ösztönnel együtt születünk. Ezért van többek között az is, hogy amig a nők imádják a magatehetetlen újszülötteket babusgatni, pátyolgatni, egy férfit egy baba csak akkortól köt le, amikor már játszani, kommunikálni lehet vele.
Jó hétvégét mindenkinek!
Azoknak akik most vannak ovuláció közelben jó akciózást,
azoknak akik várnak türelemmel, hogy elvégezhessék a tesztet sok türelmet kívánok
és azt, hogy a piros betűs napok elkerüljék őket legalább 9 hónapig! :)))
Az 1 hónapot megerősítem, nekem is ezt mondták, valahová már le is írtam (lehet, hogy nem ebbe a topicba). Nekem a családtervezőben, amikor mondtam, hogy a laborvizsgálatokat el tudom intézni az orvosommal, kapva kaptak rajta és szépen felírták, hogy akkor már egy füst alatt még milyen vizsgálatokat végeztessek el (koleszterin, teljes vérkép, májfunkció stb.) - na, így jött ki a négy kémcsőnyi vér. :o)
Bizony, inkább kérdezz, hidd el, biztos van, aki jobban az orvosok agyára megy! :o) Inkább érezd úgy, hogy hülyének néznek, semhogy bizonytalanságban legyél. Majd a következőnél már nem fogsz ennyit kérdezni. :o)
Már 4. napja nem megy a hőmérsékletem 36,5 fölé - lassan ki fogok hűlni...
Nyugalom?!
Hát igen, szép álom.
Nővé válásom után azon izgultam, hogy még ne kopogtasson a gólya. Aztán azom, hogy mikor kopogtat már? Amikor kiderült, hogy pocaklakóm van, akkor azért, hogy egészséges legyen, aztán a még nem ismert szülés miatt, amikor megszületett az első, akkor azért, hogy miért sír egyfolytában, ha csöndben volt: úristen, csak nincs valami baja, a második megszületésénél ugyanez, csak már tudtam, hogy mi vár rám szülésnél, aztán az első lépéseknél féltettem minden veszélytől, nem tudok egyszerre kétfelé rohanni, aztán az ovis-bölcsis időszakban a rohamokban támadó betegségek miatt ettem folyamatosan a "kefét", a suliban meg azért, hogy vajon megfelelnek-e az egyre fokozódó elvárásoknak, aztán jött az első szerelmi csalódás, hogyan óvjam meg őket.....soroljam?
Most meg azon izgulok, hogy kislány legyen, egészséges legyen,milyen lesz a szülés ennyi idő múlva.....:o)))) nagy vonalakban...
Hát, pánik az nincs, csak szomorkodás...
:-(((
Egyébként lehet, hogy tényleg nincsenek készen még azok a szegény leletek.
Mellesleg rájöttem, milyen hűje vagyok, csak már olyan ciki, hogy teljesen kézenfekvő dolgokat is megkérdezek a dokinál.
Szóval azért vagyok hűje, mert valszeg még egyszer el fogok menni vérvételre, éspedig azért, mert ebben a vérben csak ezt a kettőt vizsgálták, és a vas, cukor meg hasonló finomságok az lemaradt. Én hűje meg azt hittem, hogy ha már elmegyek, mondom a dokinak, hogy Te, gyereket szeretnék, nyomassunk valami kis vizsgálatokat, akkor ez automatikusan benne lesz. Hát nem...!
Tanulság: kérdezni, kérdezni, kérdezni (akkor is ha hülyének néznek/unják).
Nem, ez a fél év nem így van. Nekem az Optimális családtervezésiben határozottan azt mondták, hogy egy hónap. Állítólag Ceizel véleménye is ez. Viszont az oltásra a menstruáéció után kell menni lehetőleg közvetlenül, hogy biztosan ne légy terhes és velem még egy olyan szöveget is aláirattak, hogy nem, nem vagyok terhes, és cirka az én felelősségem, ha mégis.
Ennek ellenére jó beadatni, ha még nem voltál: az ördög nem alszik. Erre akkor jöttem rá, mikor az oltásom utáni héten a Balatonon egy étteremben elbeszélgettem egy kedves négyévesforma kislánnyal, aki egy idő után közölte: bárányhimlős vagyok ám, tudod? Hát, ekkor megfagyott bennem a vér. Lehet, hogy ez vmi égi jel volt, de nagyon örültem, hogy megvolt a szuri. Mert ennyi erővel akár rubeolás is lehetett volna. Igaz, akkor nem voltam babás, de sosem lehet tudni.
Azért juttasd kifejezésre nemtetszésedet a leletek eltünésével kapcsolatban. De azért ne pánikolj szerintem.
KÖSZI!!!!! Jól esik egy kis biztatás meg nyugtatgatás...
Namármost a rubeóla:
A nagymamám szerint nem voltam rubeólás. Az anyucim szerint voltam rubeólás.
Slusszpoén: állítólag anyucimnak pont akkor sikerült elkapni, mikor velem terhes volt.
Ott kérdezem, ott kérdezem...
De már nincs pofim telefonálni.
Naszóval ez úgy van, hogy én járok egy magánrendelőbe, ahol is megcsinálják a beutalót, majd aztán én elmegyek a koriba, ahol a doki dolgozik, aztán a laboros néni (nagyon kedves volt, az első tapasztalatom remek!!!) leveszi a vért, azt elküldik szaglászatra, ha megvan az eredmény, azt visszaküldik a koriba, ott a doki felnyalábolja, és behozza a rendelőbe.
Ilyen egyszerűen megy ez!!!
Már szerdán megkérdeztem: "és telefonálhatok pénteken is?" :-)))
Végül is, ha minden jó, akkor mindegy, mikor van meg a lelet, ha viszont nem, akkor nagyon mérges vagyok az időhúzásra!
Nem baj, azért vigyorgok, lesznek ennél még idegesítőbb dolgok is a jövőben...
Nem lehet, hogy csak nem készült még el? Eléggé sokáig szokott tartani a dolog. Én szeptember 20-án voltam, a rubeolán és a toxoplazmán kívül minden más eredmény meglett 1 hét múlva, a többiért jövő hét közepén (!) kell érdeklődnöm. Annak az esélye, hogy nem estél át a rubeolán (akár tudtodon kívül), elég kicsi.
Csak akkor adnak hogyha hagyod!
merlegelni kell, mesz-e fokozottan veszelyes kornyezetbe, pl. gyermekkozosseg.
Ha igen, akkor sajna ajanlott... ha nem , akkor ne hagyd
El vagyok kenődve...
Egy hónapja voltam vérvételen (toxoplazi+rubeóla), és nincs sehol a leletem! Nem találják a rendelőben, hova tűnhetett?
Most hogy tudjam meg, hogy mi pozitív, mi negatív?
Azt olvastam, hogy ha rubeóla ellen nem vagyok védett, akkor adnak egy kis bacit, hogy védett legyek, de akkor fél évig semmi eksön élesben! :-(((((((((
Remélem, nem leszek ünneprontó, de én soha nem rajongtam a gyerekekért, egy sajátért meg pláne nem (igaz, nem is hoztam otthonról ideális családképet :( ). Mindenki azt mondogatta, hogy "majd egyszer csak rádjön a babázhatnék", meg hogy nekem több idő kell az anyai ösztöneim "felfedezéséhez", meg hasonló okosságok. :o) Hát, a fergeteges "babát akarok, mindenáron!!!" fíling az ugyan most sincs meg, de amióta a párommal együtt élek, és egyértelműen együtt képzeljük el a jövőt családként, teljesen természetesnek tartom, hogy ehhez 1, de inkább 2 gyerek is tartozik. Ráadásul ő el sem tudná képzelni az életét gyerek nélkül. Szóval, nálam ez inkább egy folyamat volt, mintsem egy "adottság", nekem az kellett, hogy megtaláljam azt a férfit, akinek szívesen szülök gyereke(ke)t. Mostanra már teljesen beleitta magát a gondolataimba a babatéma, valahogy eldőlt bennem, hogy anya leszek, és innentől kezdve, hogy ez már nem is kérdéses, már csak a kivitelezésre koncentrálok... :o)
Ja, és azóta mosolyogva (és néha elérzékenyülve) figyelem a gyerekeket a metrón...
seawing, persze, hogy akkor sincs baj, ha következő hónapban jön össze...csak az ember úúúúúgy szeretné.:)) A cicifájás tök jó jel, nekem ez az egy hiányzik a repertoárból. Ott tartok, hogy ujjongva örülök az émelygésnek.:)))
RKata, Almond-Eyed, nagyon kedvesek vagytok! :) Jól jön a szorítás.:)))
Azért olvasom - és írom - ezt a topicot, mert magam is olyan helyzetbe jutottam, hogy késznek érzem magam egy gyermek fogadására. Csak sok kérdés fölvetődött bennem ezzel kapcsolatban, arra lennék kíváncsi, ti mit gondoltok ezekről, vagy hasonlók járnak-e a fejetekben. Előre is köszönöm a türelmeteket.
Mint ti is írtátok néhol, a gyermek fogantatásához és aztán fejlődéséhez nyugalom kell. Márhogy az anya legyen kiegyensúlyozott. Ezt szeretném magamban megteremteni, és igyekezni, hogy meg is maradjon. Máshoz is.
mzsperx: azt írod, valahogy egész életedben erre készültél. Miért? Miért érzed úgy, hogy erre szükséged van, és mit fogsz csinálni, ha már túl vagy rajta (pl. gyermek fölnőtt)? Ez a vágy velünk, nőkkel születik, szerinted? Mit fogsz csinálni a gyermekeddel? Úgy értem, ha látod magad anyának, éppen hogyan látod magad, mit tartasz benne fontosnak?
kedves trilla: föl sem tudom fogni a fájdalmadat. Olvastalak korábban is, tisztelem az erődet, amivel talpra állsz. Kérlek ne vedd rossznéven a kérdéseimet, azért szólítottalak meg benneteket, mert valamilyen módon hasonló cipőben járunk. Valahogy én mindig mindennek a miértjét is tudni szeretném, és érteni magamat, a vágyaimat, érzéseimet - ha lehet.
Cicifájás még mindig tart, de a görcsöcskék is:( Lehet, hogy vasárnapra megjön. De majd meglátjuk! Legfeljebb megpróbáljuk a következő hónapban, nem?:)
Jó reggelt kívánás gyanánt egy születés leírás egyik kedves könyvemből (Marlo Morgan: Vidd hírét az Örökkévalónak).
"...Újból beléhasított a fájdalom. Miközben kurta pihegésekkel, erˇlködve próbálta tompítani, sikerült azt gondolnia: "Köszöntelek kicsim! Gyere csak, ez jó nap a megszületésre!" Még néhány pihegés, egy hosszú nyögés és már jött is a tökéletesen formás lánycsecsemˇ, az ˇsök jellegzetes, széles orrával.
Az anya felnyalábolta a nyálkás újszülöttet. Maga elé emelte, belenézett a csendes gyermek fénylˇ fekete szemébe és ezt mondta:
- Tudd meg, hogy szeretünk és segítünk utadon! Lelkednek mondom ezt, lelkembˇl szólván, abból a részembˇl, amely örökkévaló.
Áttette a gyermeket a jobb karjára, bal kezével markolt a meleg homokból, és dörgölni kezdte a kislányt. A porral együtt a véres nyálka is eltˇnt a puha újszülöttbˇrrˇl. A baba mocorogni kezdett. Az anya, miközben szelíden tovább dörgölte, szemügyre vette teremtményét, elˇször a kerek, kopasz fejet, amely elég nagy volt, hogy elférjen benne a tanulás meg a békés természet, aztán a domborodó kis mellkast és a pocakot, amelyekben jut majd hely a meleg szívnek és az egészséges étvágynak. Futárhoz illˇ hosszú lába, jó széles lábujjai voltak, pici keze hevesen hadonászott az új szabadságban. A test tökéletes volt, egyetlen hiba sem szólt az élet ellen.
Az anya rátette száját a parányi ajkakra és elindította a gondolatot: "Összevegyítem levegˇmet minden élet levegˇjével, hogy behatoljon a testedbe. Sohasem leszel egyedül, kapcsolatban leszel a Mindenséggel." Szelíd simításokkal eltávolította a magzatmázat az újszülött szemérˇl és orráról, miközben azt mondta:
- Ma éjjel ˇseink sírján alszol, és egyszer majd rajtuk jársz. Az étel, amit megeszel, nagyszüleink nagyszüleinek csontjából és vérébˇl nˇtt. - Aztán megnézte a baba nemi szervét és azt gondolta: "Örökkévaló lélek, leány- és anyai életbe jutottál. Tisztelem elhatározásodat, hogy általam öltöttél testet."
.."
Olyan fura, félek tesztet csinálni. Pedig előbb-utóbb muszáj lesz:) Úgy gondolom, holnap reggel megcsinálom, és akkor holnap ünnepelni is lehet szabadon.;) Ugye nem jött meg még nálad sem a nemvárt..? Vasárnap tesztelsz? Tünetek még megvannak?:)
hááát. mi ebben az elszánt???
beszélgetünk arról, hogy mi tröténik testünkben lelkünkben, ez legalább egy olyan hely, ahol ezt megtehetjük. nekem pl ez nagy jelentőségű doog az életemben, mert valahogy mindig erre készültem és most jött el az az idő, amikor realizálódni látszik. és foglalkoztat, persze sokat, de nincs kivel megbeszélni. mert a kedves az férfi ugye, csak ritkán hajlandó szót fecsérelni a dolgokra... más meg nincs beavatva, mert tudom, hogy nem garrancia, hogy hamar összejön és nehogymár mondjuk az anyám számonkérje tőlem rendszeres időközökkel: terhes vagy már? itt meg jólesik, mert mindenki hasonló cipőben jár.
miért páfrányozunk, felhőzünk? szerintem ez sem eszántság, csa teszünk azért, hogy hamarabb sikerüljön, (kb. harmadára csökkenthető a próbálkozás ideje, vgay valami ilyesmit mondott dr. spock) és minél hamarabb sikerül, annál kevésbé leszünk frusztráltak, és annál kevesebb az esélye, hogy mondjuk hosszú hónapok után, elszántan, görcsösen próbálokzzunk.
meg a páfárnyozás, olyan bulis dolog. addig is, míg nem csinálunk semmit, várakozunk, meg ilyenek, lehet páfrányokat, testhőket nézni, görbét rajzolni és akkor úgy érzi az ember lánya, hogy halad a baba felé... én legalábbis így érzem...
Nem, nem hipochonder vagyok, csak néha ha valamiből (élethelyzet, munka, stb.) ki akarok szállni, meg tudom betegíteni magam. Úgy, hogy magam is elhiszem. Szerencsére (?), általában rájövök, hogy mitől vagyok beteg, és aztán kimászom belőle, ahogy belemásztam.
Lehet hozzátok egy kicsit furcsa körkérdésem? Miért akartok ilyen elszánt módon gyermeket? Kérlek, vegyétek jó szándékkal a kérdést - olyantól, aki már magának is föltette.
Egyáltalán nem vagy unalmas! Gondolkodj csak bátran, ez a fórum, ........... Most látom, hogy Tantus megelőzött. Én is ezt akartam írni, pontosan! :))))
Egyébként nagyon sajnálom, hogy nem lesz baba 9 hónap múlva!
Lvica!
Tudom, hogy csúnya dolog az irigység, de én most nagyon irigyellek! :)))) Remélem tényleg egy kis pocaklakó okozza a tüneteidet! Tesztelj, mihelyt lehet!
lizó!
Csak nem vagy hippohonder? Én sem! :)))))))
Egyébként éppen két napja hallottam történetet én is egy csajról, aki hazament a munkahelyéről, hogy nagyon fáj a hasa. Másnap meg betelefonált, hogy megszült. Állítólag végig menstruált, és sem ő, sem a férje nem sejtette, hogy terhes. Amikor meséltem a kolléganőimnek a sztorit, (mindketten két gyereket szültek már) állították, hogy ez nem létezhet. Pláne, hogy nem is volt kicsi a baba (4 kg). Szóval nem tudom. Azért elég hihetetlen!
Képzeljétek, tegnap este egy két hónapos Julcsi nevű hölgyeménnyel babáztam. Elaludt a vállamon a kicsi, ott szuszogott édesen. Hihetetlen érzés volt! Majdnem elsírtam magam. Milyen lehet ez, ha az ember saját babájával éli át ezt!?
hajrá, hajrá, örülök, hogy szaporodunk, ha egyelőre nem is babákban :-)
na, nekem "megint" megjött, most már normális mensinek néz ki.... hát, osztottam, szoroztam, és, mivel a múltkor is ugye így hülyéskedett és nem is tudtam, mikortól számítsam a ciklust, ha a 2. számú variációt bezsem alapul akkor 28 helyett 30 napos ciklussal számíthatok és akkor pont ma kell megjönnie. na. egy kicsit bonyolult voltam mi? ja, szóljatok ám rám, ha unalmas ez a sok hangosan gondolkodás! az a helyzet, hogy csak itt tudom ezt kiöntenti magamból, mert más ugye nem igen tud a projektről... (az érintettet kivéve :-)))
Az elmúlt két napban végigolvastam a topic-ot, sokat tanultam tőletek. Úgy döntöttem, megszólalok, hátha tudok valamit én is adni cserébe.
Úgy gondolom, készen állok egy kisember érkezésére. Két hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését, most van a 28-dik napom, igyekszem nem folyton azt figyelni,hogy 'na most igen? vagy mégsem?' - de hát ti is tudjátok...
Vannak mindenféle jelenségek, amit lehetne pozítív jelként értelmezni. Tisztában vagyok viszont vele, hogy betegséget is bármikor elő tudok magamnak állítani, ha akarom, nemhogy egy kis hányingert, iszonyatos étvágyat, mell fájást meg - szerintem ez is fontos - valamiféle túlérzékenységet (naponta sírom el magam teljesen közömbös élethelyzetekben).
Hát, lányok, én már nem tudom, mit gondoljak.
A helyzet a következő: február óta próbálkozunk, elég intenzíven. Most volt az első olyan ciklusom, mikor azt mondtam, najó, nem görcsölök, lesz ami lesz. És úgy rémlik, a peteérés környékén volt egy olyan négy napos szexmentes időszak is.
Erre nem jött meg. Eszem megáll..... és nem merem elhinni. Émelygés van, gyomorégés, hányinger dettó, meg nem jöttek ki a mensi előtt szokásos pattanásaim sem. Az alhasam pedig tompán fáj. Nem olyan erős, mint pl. a mensi első napján, de fáj. Viszont a mellem nem. Bár az menstruáció előtt sem szokott. Ja, és amennyit eszek, az rémes.:)))
Lényeg a lényeg: lehet, hogy összejött a babóca...? Azt gondolom, szombat előtt nem tesztelek. Ma van a 32. napom. A ciklusaim egész mintaszerűek voltak, míg nem indult a babaprojekt, méghozzá gyógyszer nélkül: pontban 28 naposak. Azóta viszont kicsit összevisszább, de ilyen hosszú kimaradás még nem volt.
Jó hosszú lettem, de tudjátok, az örlődés: teszt vagy nem teszt? És egyszerűen képtelen vagyok másra gondolni, mint a babócára.:)))
Minden jót és kisbabát mindenkinek, aki szeretne!:)
Köszi a bíztatást, hasonló jókat mindenkinek.
Hát, nem tudom, hányadán állok.
Hétfőn kellett volna megjönnie ( azóta semmi ) tünetek ezerrel, de ma a megszokott 36,9-ről leesett a hőm 36,5-re.
Mindenesetre, egyenlőre minden nap ajándék
Kedves Tantus,
Sajnos az alhasi görcsök nem csak méhen kívüli terhességnél jelenkeznek. Nekem tavaly fájt a hasam, a hőmérsékletem 37 alatt volt, ráadásul valamilyen gyulladásom is vol, így senki nem gyanakodott terhességre. Pedig az voltam és a hasam amiatt fájt, mert alacsony volt a progeszteron szintem és a baba nem tudott fejlődni kellőképpen.
Timi
Kedves cicó! Nekem is hihetetlennek tűnt a sztori, de mivel az anyukám is élő bizonyíték a majdnem végigmenstruált terhességre, én elhiszem.
Az anyukám ugyanis fekélynek indult, mivel a nagymamám rosszul érezte magát, az orvosok azt mondták neki, hogy fekélye lesz. Aztán amikor először elmaradt a menstruációja, akkor mondta neki az orvosa, hogy " Asszonyom, ez a fekély megmozdult!!"
Viszont a terhessé alatti vérzésről nekem csak rossz élményeim vannak. Nálam ugyanis kiderült az első terhességnél, hogy méhen kívüli, én meg azt hittem, hogy belehalok. Senkit nem akartam megijeszteni, a méhen kívüli terhesség iszonyú alhasi fájdalommal jár, csak én voltam olyan naiv, hogy azt hittem, hogy ez is a terhességhez tartozik...
Nekem a cickófájás még mindig tart. Éjjel felébredtem tőle annyira, de göbök nincsenek. És volt pár pici görcs odabent, ami menstruáció előtt szokott.
Olyan szar ez a várakozás! Bárcsak egy héttel később lenne már!!
Először is bocsánat mindazoktól akik a babáikra várnak, hogy itt kotyogok, és minél előbbi babaesőt kívánok Nektek!
Nekem ugyan már egy van és útban van a második, de egy tapasztalatot megosztanék veletek...
most a másodiknál még egy hetet kellett várnom hogy bejelentkezik-e a mensi, de már annyira fájtak a cickóim és nagyon göbösek voltak, hogy nem tudtam mire vélni... Aztán a kb 35. napon készített teszt mutatta meg a bizonyosságot...
Sziasztok!
Mamahal, örülök, hogy megérkeztél :-) (levél mén ám majd csak sűrű napjaim vannak)
RKata,mzs, Mamahalnak igaza van.Terhesség esetén is előfordulhat vérezgetés.Bár nem tudom a megelőző gyógyszerszedés mennyit kavar be, de normál esetben figyelni kell, ha más az állaga,szine, rövidebb ideig tart azért lehet gyanakodni...Nem az első gyereknél volt ilyen,néhány napig tartó rózsaszínes dolog, menzesznek nézett ki meg nem is...orvoshoz is azért mentem, mert azt hittem valami menstruációs zavarom van... :-) Hát az vót...és csak egy év múlva rendeződött...:-)))
A terhességi tesztre meg ráírják ugyan, hogy már ilyenolyan korán kimutatja a terhességet pedig nem...és érdemes mindenképpen a reggeli első pisit használni annak ellenére, hogy némelyik a nap bármely szakában elvégezhető.
A bőrproblémára van egy rossz és egy jó hírem.A fodrászom abbahagyta a gyógyszert nem babaügyből kifolyólag,hanem mert abszolút pasitlan lett.Neki utána annyira trágya lett a képes fele, hogy csak több hónapos intenzív és nagyon drága maszek bőrgyógyászati procedúra hozta helyre.(ezt terhesség alatt nem ajánlott végigcsinálni)
Viszont-és ez lenne a jó hír-maga a terhesség ebben az esetben ismét visszahozhatja a régi hamvasságot,hiszen maga a gyógyszer is bizonyos fokig álterhességet hoz létre.
Ja, és még a menzeszhez.Valaki mesélte és letette a nagyesküt hogy így volt...de még így is nehezen hiszem..:-) egy ismerőse végigmenstruálta a terhességet és csak akkor vette észre, hogy mi van amikor a kórházban azt mondták neki, hogy akkor most szülünk...:-))
Állítólag valami gyomor meg mindenféle emésztési problémái voltak, szedett is rá mindenféle gyógyszert, nagyon kövér volt és állandóan fel volt fújódva...ezért nem vette észre, hogy nő a hasa a magzatmozgást pedig a széljárásnak tulajdonította...amikor rájöttek a fájások aszitte, hogy valami ezekkel a problémákkal kapcsolatos györcs jött rá és ezért ment be a kórházba...hááát...nemtom... :-)))
üdv.cicó
Szeretnék én is csatlakozni a topikhoz. Aki még nem ismer: 28 éves vagyok és van már egy gyönyörü
4 éves Luca nevű kislányom.Mostanában szeretnénk kistestvért. A Jány is nagyon várja már :)))
Hú, Seawing, ez nagyon izgi!!!
Drukkolunk Neked!
Sajnos, mi még egyelőre "szkafanderben nyomulunk", és majd csak karácsonykor lesz az éles bevetés...
:-(((
onnan még sok-sok nap, hogy én is ilyesmit érezhessek, meg vegyek tesztet, meg, meg, meg.....!!!!!!!
határozottan mondom, hogy katasztrófa, nálam is!!! A homlokomon meg sem bírom számolni a pöttyöket; úgy fénylik a fejem, hogy a légy s*re ül rajta, és a hajam!... Hétfő reggel mosás, kedd reggel tükörbe nézés, hányinger... Mi lesz már most így velünk, hogy fogunk kinézni???
(Persze, a pocokért valszeg ez a lehető legkisebb áldozat...)
Kedves mzsperx !
Az első időkben előfordulhat vérzés, és minél fiatalabb a terhesség, annál nagyobb esélye van a téves terhességi tesztnek.
Szóval,még ne add fel.
Ajánlom mindenkinek a " az a 9 hónap" című könyvet, ahol a fogamzás pillanatától hónapról-hónapra részletes tünetleírásokat is találhattok.
hát lányok, elromlottam. a vérzés elég gyengus volt és abba is maradt. tegnap du. óta semmi (tehát kb fél nap). ma csináltam tesztet, mert már elegem volt (bár még csak max 10 nap), persze negatív. megőrülök. ha nem vagyok terhes, akkor mit szórakázik itt a szervezetem, ha meg igen, akkor meg mért szórakázik és vérzik???
Sajnos én is tapasztaltam, főleg a homlokomon. Nem tudok vele mást csinálni, mint gyakrabban tisztítani (pórusösszehúzó gél + tonik), meg napközben felitatni olajfelszívó lapocskával. Valszeg szintén ezzel van összefüggésben, hogy a hajam is könnyebben zsírosodik. Eddig is kétnaponta mostam, de ha nagyon akartam, hármat is kibírt - most már a 2. nap este elég gáz, ahogy kinéz.
A menzeszem meg tiszta dili: a múlt hónapban kereken egy hétig tartott, most meg csak 3 napig és nem túl intenzíven. (A megelőző tünetek viszont nem szűntek meg. :( )
Vettem egy tesztet!:) De megpróbálom kibírni vasárnapig...
Már minden tünetet érzek magamon! Persze lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. Remélem nem lesz lepottyanás!
Sziasztok várakozók !
Eddíg csak olvasgattam, de most csatlakoznék én is hozzátok, bár remélem, nem sokáig rontom itt a levegőt, inkább a SZT2.-ben.
Két fiú után ( akik már nagyon nagyok ) most egy kislányra:Dorkára hajtok:o))))
Nem tudom, hogy közületek van-e esetleg méhgyulladása. Ez szintén kedvezőtleül befolyásolja a teherbeesés esélyeit. Nekem sajos volt, de sikerült belőle kigyógyulnom. Aki szintén hasonló gondokkal külzd, tudom ajánlani a Gynevac injekciót, valamint gyógynövényeket(cickafark, pásztortáska).
Ma reggel 37,0-re ébredtem! Nálatok is szokott lenni ilyen magas ébredési hő?
Még egy kérdés: vagyunk itt páran, akik nemrégiben hagytuk abba az antibébit. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én bőröm - ami eddig soha nem volt problémás - most úgy zsírosodik és pattanásosodik, hogy már nem bírok mit kezdeni vele. Ez gondolom a hormonális változások miatt van. De meddig tart? És mit lehet kezdeni vele?
Ha csak most vasárnap lesz a 30. nap, akkor legalább addig várj. Az tuti, hogy a 28. nAp előtt nem mutatja ki a teszt, hiszen ha mondjuk ideális esetben a 14. Napon megtermékenyültél, akkor is még 3-4 napot vándorol+10 nap a beágyazódás, s csak azt követően lehet kimutatni. Szerintem legalább a 30. napig érdemes várni, bár tudom, hogy elég idegörlő. Próbáld meg nem beleélni annyira magad, bár ezt könnyű mondani (általában én is elég nehezen tudom betartani).
Én mivel már egy éve mérem pl a hőmérsékletem többször csináltam tesztet, mert azt hittem baba lesz, de sajnos nagy volt a csalódás. Pedig a doktornőm sok esetben mondta, hogy a görbe koraterhességre utal, aztán a 30-35. napon megjött.
Tehát szerintem legalább vasárnapig várj. Szorítok.
Nezd, mi tortenhet? Maximum kiderul, hogy nem, es nem idegeskedsz tovabb....
ha meg igen, akkor meg nem idegeskedsz esetleg artva ezzel a pocoknak.
de ha nem, akkor sem tortenik semmi, orulunk neked tovabbra is itt ebben a topicban es egyutt keszulunk tovabb, hogy atmenjunk az SZT2.0-ba.
Amugy, nem tudom mit csinalnek.... szivem szerint megcsinalnam, de csak azert, hogy esetleg feleslegesen ne altassam magam, mert akkor roszabb a csalodas....
Megjegyzem, a varakozas sem jo :( hogy mi lesz mar, lesz vagy nem, ha nem akkor miert? csak kesik, vagy nem is jon etc....
Na most hogy ilyen jo sokat irtam jon a legfontosabb:
DONTSD EL TE :)))))
vasárnap telik le a 30 nap. Eddig tablettát szedtem... Kicsit izgulok, ezért legszívesebben már ma csinálnék tesztet, de inkább várok. Persze az is lehet, hogy vasárnap megjön:/ Arra is gondoltam, hogy ezek menstruáció előtti cicifájások, de azok nem szoktak nekem ilyen sokáig tartani. Ma már melltartót sem bírtam venni...
Nem, még nem voltam. Sőt, még be sem jelentkeztem. A drága párom ragaszkodik hozzá, hogy előbb a jól megszokott urológusához elmenjen számláltatni. Ha az az eredmény a kezünkben lesz, bejelentkezem.
Nekem a reggeli hőm 36,9 volt ma. Ez eddig a csúcs! Lassan már hőemelkedés lesz belőle.
Egyébként azt is olvastam, hogy:
" Mindennap lehetőleg ugyanabban az időpontban mérje, mivel reggel 5 és 11 óra között óránként kb 1 tizedfokkal (0,05 és 0,15 celsiusfok közötti értékkel) növekszik a testhőmérséklet."
Most mielőtt hazamegyek, lefénymásolom a könyvből az okos kis táblázatot/grafikont, és otthon belerajzolgatom az eddigi értékeket. Azután majd nem értek semmit! o))))
Nekem elkészültek a laborleleteim, de hiába bogarászom az értékeket, nem jövök rá, melyik rövidítés utal a rubeolára és a toxoplazmára. Tudja esetleg valaki? (Igaz, hogy nem az én dolgom elemezgetni, hanem a dokié, de nem tudom kivárni. :o))
Ma reggel 36,4 volt a hőmérsékletem. Lehet, hogy elemet kellene cserélnem? :o)
Üdv, Kismazsi! Ha tudnánk tuti praktikákat, már egy másik topicban lennénk... :o)
Jó nagy vihart kavartam, de ezek szerint érdekel Benneteket is a dolog.
Sajnos, nem találtam meg, hogy mit értenek őstáplálék alatt, de a civilizációs táplálék fogalma számomra a következőt jelenti:
-szénhidrátokban gazdag, de fehérjében szegény ételek (pl: cukorka, csokoládé)
-előre feldolgozott, panírozott, fagyasztott készételek...
-tartósítószerrel teli ételek.
Szóval nem nyers hús kell rágni, és búzaszemeket csipegetni.
Idézetet folytatom, és talán megvilágosodik mindenki előtt a dolog:
"Sok szakember szerint a fogsorok rendellenessége örökletes.....azonban, ha mélyebben elgondolkodunk, még a laikus is könnyen rájön arra, hogy elődeinknél ismeretlenek voltak a fogsorok növekedési hibái, vagy az állkapocs-csontok rendellenességei. A régészeti ásatások során egészen az őskori leletekig kizárólag épp, szépen kifejlődött állkapcsokra és fogsorokra bukkanunk. Hogyan alakulhatott volna ki tehát ilyen hirtelen ilyen mennyiségben géndefekt?
A fogsorok növekedési rendellenességeinek okait dr. Weston Price derítette ki, amikor 1924 és 1936 közötti világkörüli útja során behatóan tanulmányozta bolygónk lakosságának fogazatát. Különös jelentőséggel bírt a természeti népek és a civilizáció határmezsgyéjén élő emberek megfigyelése, e helyeken ugyanis az elváltozások megjelenését és azok folyamatát tanulmányozhatta részletesen... Eredményei : a táplálkozási szokások változásával az első generációnál megjelenik a szuvasodás, a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenálló képesség és a parodontózis.
A következő generációnál már megfigyelhetők a fogsor és az állkapcsok rendellenességei. ...Kísérletekkel igazolták, hogy azon fiatalok, akik fejlődési rendellenességben szenvedtek, miután átálltak a természetes táplálkozásra, nem örökítették tovább ezt a rendellenességet. Gyermekeik fogazata már épp és egészséges volt, ráadásul a gyermekek ellenállóbbak voltak és általában is erősebbek. egészségesebbek voltak."
Félreértés ne essék, én is "normálisan" táplálkozom, nem vagyok vegetáriánus, stb...
De ezek alapján célszerű lenne szerintem elgondolkodni arról, hogy például eleget rágunk-e, mert ez is lehet egy befolyásoló tényező. Sajnos nekem nem a legkiválóbbak a fogaim, most jöttem a fogorvostól :-((
Az amalgám tömésekről pedig még annyit, hogy nagyon sok probléma vezethető vissza rá azoknál, akik nem viselik el, a fejfájástól a hajhullásig, sőt még cikluszavarokat, és szívritmuszavarokat is okozhat. Természetesen hangsúlyozom, csak azoknál, akik túlérzékenyek rá. A rosszul záródó amalgám tömések tehát sokaknál gondot okozhatnak.
A lényeg az, hogy mindenki járjon rendszeresen fogorvoshoz, és nézesse meg a fogait.
Már így is nagyon hosszú voltam. Érdemes elolvasni a cikkeket teljes terjedelmükben.
Én is csatlakoznék a felkészülők táborába. Készülgetek már hónapok óta, de eddig még sajnos semmi.
Figyelmesen olvasgatok, hátha valami jó kis praktikát ajánlotok ... :o))
A fájó mellbimbó lehet a terhesség jele. Hanyadik napnál tartasz?
Rendszeres volt a menstruációd? Ha igen, akkor a 28-30. napon érdemes megpróbálni a tezstet. Ha nem, akkor szerintem a 35-38. napig érdemes várni.
A gyógyszertárban olyan tesztet kell kérni, ami a megtermékenyítés után 10 nappal kimutatja a terhességet. Ami csak a menzesz kimaradása után mutatja ki, nem túl jó abban az esetben, ah rendszertelen a menzesz, mert lehet, hogy a megtermékenyítés nem a ciklus közepén következett be.
Timi
Az én tapasztalatom szerint azért inkább a genetika játszik szerepet. Szerintem attól függ mit örököl a gyerkőc, meg persze attól hogy vigyázunk a baba fogaira.
Viszont az is igaz, hogy terhesség alatt, amikor a csontozat fejlődik, meg a fogkezdemények vigyázni kell arra, mit eszünk, pl nem szabad olyat enni, amiben erős szinezőanyag van, és ha jól emlékszem még kálciumpótlást is kell szedni a 20. héttől.
Pl. az én fiamnak, aki 3 éves hálaistennek teljesen szépek a fogai, amit az apjától örökölt.
Igaz 2 éves kora óta mossuk neki.
De ismerek olyan babát, akinek hiába mosták, mégis már 2 éves korára tönkrement.
Valaki említette a fogorvos felkeresését. A következő cikk részletet olvastam a természetgyógyász októberi számában:
"Annak az esélye, hogy valaki napjainkban egészséges, szép fogsorral szülessen, igen kicsi, ez csak gondos tervezés eredménye lehet (- márpedig azért vagyunk itt - am). Ehhez szükséges, hogy a gyermek nezése előtt mindkét szülő étkezését a civilizációs táplálékokról állítsa át a természetes őstáplálékokra. Amennyiben a szülők fogazat és szervezete már sérült, de születendő gyermekük érdekében lemondanak a civilizációs táplálékokról, az utódok kevesebb károsodást örökölnek majd."
Egy másik, ebben a magazinban található cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy az anya amalgám töméseiből kioldódó higany a babát is károsíthatja, de nem tanácsos terhesség vagy szoptatás alatt a töméscseréket elvégeztetni, mivel a tömések cseréje nagy megterhelést jelent a páciens számára.
Lányok,
leírok mindent, amit a jelenlegi tudásom alapján a peteérésről, a teherbeesési lehetőségekről, fiú-lány készítésről tudok.
A peteérést visszamenőleg a legkönnyebb kiszámolni, mert mindig a menses 1. napjától kell visszaszámolni 14-et. Állítólag ez a 14 nap mindig állandó. Szóval az elmúlt hónapokat, ha összevetitek, akkor ki kell derülnie legalább kb-ra, hogy mikor szokott lenni a peteérés.
Ezt alá lehet támasztani a hőmérőzéssel, páfrányozással.
A férfi hímivarsejtje 4-5 napig is életképes, a petesejt 2 napig. Ez az intervallum (peteérés-5; petérés+2)a legalkalmasabb tehát a teherbeesésre.
Állítólag az y-os hímivarsejtek(amiből kisfiú lehet), csak 1-2 napig életképesek. Az x-esek(amiből kislány lehet), 4-5 napig.
Tehát, ha a peteérés előtt 2-5 napig próbálkozunk csak és összejőn, akkor kislánynak kell lennie.
Ha pont elcsípjük a peteseérést, akkor mindkettő lehet.
Figyeljetek Jányok! Hagyjátok a páfrányokat meg a felhőcskéket !!! Nagyon, nagyon megértem és szurkolok, hogy mindenkinek mihamarabb összejöjjön, de ha görcsösen páfrányoztok, akkor lehet, hogy azért nem jön össze. Számtalan esetet lehetett hallani párokról, akiknek sokáig nem jött össze, s mikor feladták, örökbe fogadtak, vagy csak tudomásul vették mint tényt, egyből jött a gólya.:))))
Tegnap este belevetettem magam az olvasásba. Az első könyv aminek nekiálltam, a "Természetes fogamzásszabályozás". Kimerítő részletességgel taglalja az ébredési hőmérséklet mérést, a hüvelyváladék vizsgálatát (ezeket azt hiszem ismerősek mindenkinek), és a termékeny ill. terméketlen időszakok meghatározásához harmadik módszerként a méhnyak vizsgálatát javasolja.
Eszerint:
" A ciklus terméketlen időszakában a méhnyak könnyen elérhető, tapintása aránylag szilárd, kb. olyan mint az orrhegyé. A méhszáj csukott, kis mélyedésnek, vagy gombostűfejnek hat. A tüszőrepedés közeledtével a következő változások történnek:
1. A méhnyak fekvése megváltozik, és nehezebben érhető el. (Ha véletlenül éppen a legtermékenyebb időszakkal esik egybe a legelső vizsgálat, még afelől is kétségei támadhatnak a nőnek, hogy van-e egyáltalán méhnyaka!)
2. A méhnyak tapintása puhább, tapintása az ajakéra emlékeztet.
3. A méhszáj annyira kinyílik, hogy belefér egy ujjhegy.
4. Több a váladék, és az nyúlékony, amitől a méhnyak tapintása síkosabbá válik."
Eddig az idézet. Van a könyv hátuljában egy csomó olyan táblázat, ahol egyszerre lehet vezetni az ébredési hő, a hüvelyváladék, és a méhnyak változásait. Én megpróbálkozom velük.
Van egy olyan táblázat is, ami összefoglalja a fenti három tényező alakulását az egész ciklus alatt, így egyszerre látható, hogy a legtermékenyebb napokon mi a helyzet. Az a bajom, hogy annyira nincs sok eszem az internethez, hogy be tudjak ide szúrni egy - esetleg általam excelben elkészített - táblázatot. Azért ha más nem összeszedem magam, és bepötyögöm ide Nektek még ma.
Na jo. A pafranyozas szep viragzo idoszakaban mindent beleadtunk. A babyzone.com viszont azt szamolta ki nekem, hogy 11-ig egyre jobb es jobb az eselyem. Ehhez kepest ma reggel mar felhocskekkel ebredtem. (meg 36.9-cel...de ez semmit nem jelent szvsz.)
trilla, én úgy tudom, hogy 4 nap esélyes!!!
2 a peteérés előtt és kettő utána. ugyanis mind a petesejtnek mind a hímivarsejteknek 2 nap az élete. tehát szex a nappal a peteérés előtt, akkor még pont elcsípik a kiugró petét, illetve ha már élt két napot a pete és akkor jön a szex. így jön ki a két nap. te hogy számolod? és mi a középidő? a peteérés? mert nekem pl egyáltalán nem a közepén van a ciklusnak!!! kb 28 nap (ebben most kissé bizonytalan vagyok), és a 20. napon van a peteérés.
helyzetjelentés: jobban vérzek, de még mindig magas a hőm. bár 37 felett nincs. asszem ennyi volt ez a hónap :-((
mzs
Na megdolt a pafranymiszerium. Nem ertem ugyanis.
Eddig ugy ertettem, majd pafranok lesznek mindaddig, amig az ember lanyanak eselye van teherbe esni, ideertve a kozepidot is.
Namost, pafranyok, csakugy, mint Mzs-nek, 4 napig voltak, de ez meg sehol nincs a felidohoz! Minden mas szamitasi rendszert figyelembe veve, tovabbi 4 nap lehet alkalmas, de a PG szerint ekkor mar felhocskek lesznek.
Na erre varrjon nekem valaki gombot!
Sot, megneztuk azzal a bizonyos koronggal is, es az is meg tovabbi par napra ad zold utat.
Elevit bevetelhez:
- eves kozben
- ne este, mert almatlansagot okozhat
- akinek gond van a nagy buci merettel, probalja meg ugy, hogy beveszi a bogyot a szajaba, nem nyeli le, barmilyen folyadekbol hozza egy kortyot, igy a felulete kicsit csuszos lesz, es egy lenyelni a korttyal egyutt. En nagyon nehezen tudom leeroltetni ezeket az oriasokat, de igy nincs gond :)
Jajjjj, de hosszuak ezek a napok, amig varja az ember lanya, hogy ne jojjon meg...
Ugyehogyugye?Mondtam én, hogy az október tuti hónap... :-)
Nekem megjött pénteken,de nagyon nem voltam elkeseredve mert csak főpróba volt a szeptemberi akció.De majd most... :-))
Huszadika van megcélozva...
cicó
Sziasztok,
Néhány hete lelkes olvasója vagyok ennek a tábornak és gondoltam most írok.
Mivel több, mint egy éve méregetem a hőmérsékletem, lehet, hogy tudok adni néhány hasznos tanácsot.
Reggel, felkelés előtt (nem szájban, hanem) hüvelyben, vagy végbélben érdemes mérni a hőmérsékletet. Kicsit kényelmetlen, de sokkal pontosabb.
Érdemes japán gyártmányú hőmérőt használni, mert lényegesen pontosabb értéket mutatnak, mint a magyar.
A hőmérsékleti görbe alatt jó ha felírjuk, hogy mikor volt az ember esetleg beteg, vagy mikor vett be akár egy tablettát is.
HA sikerül a baba, akkor ovuláció után felmegy 37 fölé a hőmérséklet (amennyiben rendben van a hormonszint). Nekem sajnos a hormonszintemmel volt gond, emiatt teherbeesés után 37 alatt maradt a hőmérsékletem, s mivel nem volt szívverése a babának, emiatt meg is kellett, hogy műtsenek. Sajnos most már kb fél éve próbálkozunk ismét, de eddig sikertelenül.
Egy kis biztatás, hogy Czeizel szerint a fogamzásra optimális időpon: október, november, december.
Én is abban reménykedem, hogy most már majd rendeződik a ciklusom, és lesz viszonyítási alap.
Egyébként most jöttem vissza a könyvtárból, kivettem 4 db a témába vágó könyvet. Kettő Ceizel, egy a természetes fogamzásgátlásról (ahogyna belelapoztam ott aztán töviről hegyire le van írva, mikor fogamzóképes az ember lánya), meg egyet a meddőségről, mivel sajnos nálunk arra is szükség lehet :((((.
Ha valami közérdekűt olvasok bennük, nyomban közzéteszem itt.
tajzolod is? én csináltam egy excell filet, abba rögzítek, már kettő görbém van... remélem nem lesz több :-)
amúgy az előző hónap nekem is így volt: megjött, majd abba maradt, majd újra. én az első jelenéstől számítottam, ugyanis megnéztem mindkét esetben a görbét az előzőhöz és így stimmeltek össze. szerintem jegyezd fel mindkét dátumot és majd a következőő mensinél meglátod.
Kérek én is egy nagy és erős szurkolást, elvileg péntekig ki kell derülni, hogy baba lesz-e, vagy jönnek a kivizsgálások.
Már nagyon izgulunk, mert kb 8 napja magas a hőmérsékletem (legalacsonyabb 36.8).
Én múlt hétfőn kezdtem a hőmérőzést, akkor 36,6 volt, azóta is akörül mozog, alá nem ment, csak fölé 36,8-ig (szombaton). Ma újra 36,6. Elvileg ma van a ciklusom 19. napja. De az is lehet, hogy a 15. Mivel ez volt az első tabletta nélküli hónapom, a mensi 12 napig tartott. Megjött(alig valami) majd rá négy napra ráerősített, mintha újra megjött volna. Most ezek alapján szerinted ezekből az ébredési hőkből mire következtethetek?
Almond-Eyed,
ha hirtelen lemegy pár tizedet, mondjuk úgy 36,2-re, akkor akciót indíts, mert peteérés előtt zuhan le a hőmérséklet, és peteéréskor megy föl, és ott is marad kb 37-en, amíg meg nem jön a mensi, vagy ha nem jön meg, akkor úgy marad magasan.
van egy teszter, a patikában lehet kapni, ovilációs tesztnek hivják. vizeletbe kell mártani, és nem tudom milyen szintet néz. Csak egy probléma van vele, hoigy kicsit drága, mert egy ciklus alatt el lehet hasznéálni 3-4 darabot is, és 10 van a dobozban, és az kb 5000 Ft. de kicsit jobb szerintem mint a PG teszt, nekem az sosem változott el.
RKata, anelkul, hogy barmilyen kicsit is megbantanalak, kerlek teged, es mindenkit, hogy a mostani babanal fiatalabbat ne rakjatok ide fel.
Neha nehez gyereket latnom, de csak a kicsiket.
Ez a kolyok nem bant es edes, de enelkul rosszul is jarhattam volna, ha picibabat rax fol.
hát, még nem sok napja, 7. (mindkét kérdésre) :-)))
Trilla,
szerintem járjatok utána a dolgoknak, szép nyugisan (tudom, könnyű mondani!). Az a lényeg, hogy ne szomorkodjatok, ha picit várni kell a babára, és adjatok meg magatoknak és a babának is arra, hogy egészséges lehessen.
Nem akarok most mélyen vájkálni a témában, meg nem is értek hozzá, de azt mondják a dokik, hogy ha volt egy beteg babátok, akkor a következő is születhet ugyanezzel a betegséggel? Ilyenkor nem csinálnak a szülőknek valami genetikai vizsgálatot, hanem mindent abból az egy zárójelentésből/jegyzőkönyvből akarnak kikalkulálni?
Majd lehet, hogy írok Neked mailt, az aletta működik, nézed?
Nem tudom mennyire voltal kepben a babam betegseget illetoen...
Szoval epecucc sorvadas, ami a majara is kihatott, vagyis, majfejlodesi rendellenesseg.
Ennek van 3 formaja, lentebb mar irtam.
Es allitolag az nem derult ki a boncjegyzokonyvbol egyertelmuen, hogy majon beluli vagy majon kivuli volt-e az elvaltozas. De a doki meg nyomoz. Mert mas a kockazat...
El hát.
Ha majd egy picikét megnyugodtál, azért megkérdezném, hogy ez hogy nem deríthető ki egyértelműen? Tudom, hogy laikus vagyok, és csak a józan paraszti eszemre tudok hagyatkozni, de ez nekem eléggé fekete-fehér kérdésnek tűnik. Valami vagy magas, vagy alacsony. Vagy rosszul látom?
Most beszeltem a csaladtervezovel....
megkaptak a boncjegyzokonyvet, de nem derult ki belole egyertelmuen, hogy magas avagy alacsony ismetlodesi kockazattal kell-e szamolnunk....
:(((((((((((((
micsinaljak? fuggesszuk fel a probalkozast?
Na lányok nem lesz baba 9 hónap múlva, ma megjött a 24. napon, meg van ez őrülve teljesen.
Ezek szerint a 10. napon volt peteérés?
NA majd legközelebb!
Azért nem lesz júliusi, mert most kicsit előbb jött, mint kellett volna, így okt. közepére esnek a fogamzóképes napok, a férjem pedig külföldön lesz. Márpedig tőle akarom a gyereket! hihihi!
Én is allergiás vagyok, ezért érintett vagyok a témában. Gyógyszert valóban nem lehet szedni, de orrspray van olyan, ami használható. Az orvosoddal beszéld meg mindenképpen, lehetőleg más most, hogy mi legyen majd, ha terhes leszel.
Sziasztok!
Csissz, miért ne lehetne még július végi babád?Az októberben fogan...
Hanka,akkor át kéne állni a homeopátiás kezelésre, orrcseppre...
üdv.cicó
Én kipróbáltam a hüvelyből vett izével bekenni és sokkal hamarabb megszáradt, mint a nyál és jobban is látszottak a ...felhők :-(( Július végi babám már biztosan nem lesz, ez ma kiderült.
ja pg53. nekem még tegnap is páfárnyos volt, ami azt jelentei, hogy már négy napja. ha jól emlékzsem, ennyi belefér. de van tovább is magas izéhormon szint? (na, elfelejtettem a szakmai tudnivalókat úgyláccik.) szóval szerintetek meddig sok az ösztrogén, (hah ezsembe jutott...)? és mi van ha az ember lánya teherbe esik? hogy alakulnak a hormonok? (hátha a pg3 is alkalmas arra, hogy kimutassa a terességet, csak még nem gondoltunk rá!
na vagy en nem vagyok, vagy elromlott :)
Semmit nem latok rajta, pedig a mult heten meg lattam a felhoket.
Mostanaban kellene atalakulniuk pafranyba, de mondom, semmi.
Ma reggel homerovel ebredtem :)
Normalis, hogy paplan alatt, ágymelegben 35,5 volt? hihihihi
Én is a májusra szavaztam volna (akkor volt az esküvőnk), de sajnos mi is lecsúsztunk róla.
Jöjjön, amikor jönnie kell.
Anko: én is sajnálom a babádat, remélem három hónap múlva már jó hírrel tudsz szolgálni.
Az elevit témában: a vitamint elvileg reggel, evés közben kellene bevenni. Nekem semmiféle panaszom nincs vele, akár folyadék nélkül is le tudom nyelni.
Egy napig nem járok erre, és mennyi új téma, új hozzászólás!
Két napja én is hőmérőzök! Tényleg ügyelni kell, hogy az ember vissza ne aludjon a hőmérővel a szájában! :o))
Ha minden rendben megy nálunk (úúúúúúúgy szeretném, ha rendben menne!!), akkor a mi babánk augusztusi lesz. Ha a párom gyógyszerezésre szorul, az plusz 3-4 hónap. Akkor legjobb esetben december, de lehet hogy csak 2003. :o(
Ez az Elevit tényleg ilyen óriási? Én még az Algopyrint is csak kettétörve bírom bevenni!
A gyógyszerek miatt én is aggódom, mivel állandó szénanáthás vagyok (télen is), és emiatt folyamatosan orrspray-t használok, időnként tablettákkal megspékelve. Mivel ezek mellékvese kéreg hormont tartalmaznak, nem hinném hogy szedhetőek terhesség alatt. Ha viszont nem használom, úgy bedugul az orrom, hogy nem tudok aludni. Mi lesz velem?!
Tegnap aláírtam, a munkaszerződésemet az új munkahelyemen! November 5-én kezdek. Bízom benne, hogy jó döntés volt, és a leendő főnökeim nem orrolnak meg rám, ha jövőre pocakos leszek.
Hogy melyik hónapban a legjobb szülni?! Régebben én is tervezgettem, hogy milyen horoszkóp lenne ideális, stb. Most már ott tartok, hogy teljesen mindegy, csak jöjjön már! A sógornőm júniusban szülte az elsőt, ugyan nem kellett nagy pocakkal "nyaralni", ám a szoptatást megszenvedte: 50 percig összebújva a legnagyobb hőségben, az sem piskóta!
Aztán a légkondit sem szabad rákapcsolni egy újszülöttre. Én boldog lennék egy őszi babával, de akkor hamar össze kellene hozni!
az elevitet este kell enni, amikor teli a pocak. nekem semmi bajom nincs vele!
babát, mikorra? május! na, lecsúsztunk... leghamarabb júli, vgay még később. pont ezt akartam elkerülni, hogy nyáron a hőségben kelljen a pocakomat cipelni. nagyon nehezen viselem... legfeljebb majd itthon poshaok és küldöm az urat mindenért :-)
Hát, egyről biztosan tudok (úgy tudom, többen is járunk/jártunk oda), amit pénteken írtam: XIV., Bolgárkerék u. 3., Tel: 363-5272. Ez nagyon közel esik az Örshöz, a Nagy Lajos király útján a metró előtti utolsó kis utca jobbra (az egyik négyemeletes házban van).
Köszönöm a gyors választ RKata!
A második címet nem sikerül megnyitnom, de elolvastam más cikkeket a babapatikában.
A XIV. kerületben pontosan hol van ilyen családsegítő? ( Tudom itt is olvastam róla, meg a tapasztalataitokról is, de a címet nem találom. )
Előre is köszönöm :-) Anko
Mivel először írok a topicba egy kicsit bemutatkozom. 26 éves vagyok és a férjemmel mi is szeretnénk gyerekeket. Sajnos volt egy sikertelen terhességem, most szeptemberben vesztettük el a babát + tegnap jöttem ki a kórházból mert magas volt a HCG szintem és méhen kívüli terhes gyanús is voltam, de szerencsére most már ezt is kizárták.
Három rendes menszesz után javasolja a dokibá, hogy próbálkozzunk a babával, úgyhogy csatlakozunk a december - karácspony idejére tervezőkhöz. Én is elkezdtem Elevitet szedni - előtte csak folsavat írtak fel.
A kérdésem a következő: a családsegítőkben milyen segítséget tudnak adni? ( Elvileg semmi probléma. )
Különben én legszívesebben márciusban szültem volna, de ha most minden összejön jó lesz az augusztus, szeptember is.
Sziasztok, olyan jó titeket olvasni.
Nagyon jó kedvem lesz tőle.
Szerintem a május a legjobb hónap a szülésre, de arról már mindenképpen lecsúsztunk.
Ha a mostani akciónk sikerült, akkor pont június 20-a körülre lesz baba.
Pont mint az előző babám.
A június már elég meleg nagy pocakkal, főleg mert álldott állapotban legalább 5 fokkal melegebbnek lehet érezni a külső hőmérsékletet. Viszont az az előnye, hogy soha nem fázik az ember lánya.
Az első babám februárban született. Hát az sem olyan nagyon jó. Tél veszélyei, meg minden.
Meg az se jó a téli hónapokban, hogy a nagy kabáttól nem látszik a pocak, és ezért nem adják át a helyet a BKV járműveken.
Lehet, persze. Bemész, kéred. Én három hónappal előbbre időzítettem a kezdést, a dokimmal így beszéltük meg. Karácsonykor kezdjük majd csak az eksönt élesben... :-(((( (Olyan messze van mééééééég!)
A fogorvost azt tényleg ne feledd. Sajna van, akinek alatta rettenetesen elromlanak a fogai. Szóval itt is a legjobb állapotra kell felhozni magát az embernek...
Egyébként horoszkópilag kedvenc hónapom nincs. Csak télen nem nagyon akarok nagypocakos lenni, mert amilyen béna vagyok, még elcsúszok a téli ronda nyálkán meg jégen, szóval nem... Én inkább a nyarat preferáltam volna, de persze erről most lekéstünk, úgyhogy beletörődtem már mindenbe...
:-)))))
De akárhányszor eszembe jut a pocakosság, mindig fülig ér a szám, és tiszta jó kedvem lesz!!!!!
Hű, tényleg, a fogorvos! De jó, hogy írtad, teljesen el is felejtettem! Csak egy fokkal jobb mint a vérvétel...
A védőnő azt mondta, a tervezett fogamzás előtt 1 hónappal kezdjem el szedni az Elevitet (kb. akkor esedékes náluk a következő vizitünk), addig még van kb. 3 hét. Bár... ártani nem árthat. Lehet kapni recept nélkül, mezei gyógyszertárban, ugye?
Sziasztok!
Az Elevit sokaknál gyomorpanaszokat okoz,ők megpróbálhatják a Multivitamin terheseknek nevü készitményt,nekem csak attól nem változott a közérzetem.Mondjuk, nagyságra ugyanakkora,de hozzá lehet szokni.
Szőrtelenités:sokkal lassabban nőttek a szőrszálak várandós koromban, a kilenc hónap alatt jó,ha háromszor gyalultam,jól meg is lepődtem.
Kedvenc hónap(ok) lett volna úgy tavasz tájékán, de az már nem jön össze :o(.
alapvetően én nyáron nem nagyon szeretnék pocakos lenni, mert allergiás vagyok a melegre (fizikailag is, lévén "hófehérke") de most már azt sem nagyon bánnám :o))
RKata! Szvsz majd lassan elkezdhetnéd az Elevitet, én pl nem bírom csak hetente 3-szor (nem viseli a gyomrom)pedig jobb lenne többször.
Szerintem a pocakban az a legjobb :o)), hogy alapos gondolkodásra készteti "viselőjét", hogy bizonyos hétköznapi feladatokat hogyan oldjon meg!Na és a lakójáról nem is beszélve!! :o))
egyébként miután megváltozik egy csomó minden a szervezetben, lehet, hogy másképpen fogsz reagálni a frontokra is, nálam pl ez történt, pedig elég (migrénes jellegű, 3 napig tartó) fejfájással küzdök meg minden hónapban. de manóváráskor ez kicsit csendesedett, el nem múlt, de el lehetett viselni. fogorvoshoz egyébként elnézhetsz, hogy akkor már ne legyen vele gondod, ha sikerül a hadművelet! :o)))
A fejfájás-dolgon már én is gondolkodtam, hős frontharcos lévén nekem is gondot fog okozni. De biztos lehet olyan készítményeket (tea, cseppek) kapni, amit kismamák is használhatnak, nem? Majd jól kifaggatom a gyógyszerészt. (Tuti, hogy nem mi leszünk az elsők, akikben ez felmerül. :o))
Én azt nem tudom elképzelni, hogy fogok mozogni, ha nagy lesz a pocakom. Nem fogok odaférni a mosogatóhoz, nem tudok majd belehajolni a kádba, stb. Dehát ez is kialakul majd.
Hát, a tömegközlekedés - ismerve a pesti mentalitást - tényleg elég gáz lesz. De én már elhatároztam, ha nem adják át a helyet, és érzem, hogy szükségem van rá, hogy leüljek, nem leszek szívbajos, bárkit felállítok a helyéről. Egyébként meg igyekszem kerülni a tömeget (ez most is így van), inkább megvárom, míg mindenki feltuszkolta magát a mozgólépcsőre, nekem megér plusz három percet, hogy ne lökdössenek (pláne pocival!).
Tényleg, van "kedvenc" hónapotok, amikorra szeretnétek a babát? Én szerettem volna, hogy februári legyen (Vízöntő, mint én :o)), de arról már lekéstem. Ha a dolgok optimálisan alakulnak, Oroszlán lesz a drága (mint a párom :o)).
Jelentem, én is kezdek hőmérőzgetni.
És megpróbáltam bevenni reggel az Elevitet, ami majdnem halálomat okozta!!! Akkora hatalmas óriási nagy!!! Ti már szeditek? Oan kis ari volt a régebbi gyogyó (fogamzásgátló), tök egyszerűen, észrevétlenül be lehetett venni, ez meg... Mint a fél öklöm; bevétel után ittam két liter vizet, de még most is érzem. Nem leszünk jó barátok!
Egyébként gondolkoztatok már a mindennapi életen, hogy milyen lesz, ha már ott lesz a pociban a pici? I mean pl. hogy lesz a szőrtelenítés? Én kozmetikussal gyantáztatom a lábamat, és néha iszonyúan fáj, bár én már hozzászoktam. Szegény picit nem akarom kitenni ennek. Vagy: én eléggé fejfájós vagyok, és olyankor a sima kalmo- meg algo- izék nem segítenek, erősebb gyógyszereket szedek. Ha lesz pocaklakóm, mit csinálok? Meg közlekedés a BKV-n. Előre görcsölök tőle. Na szóval a kérdésem az, hogy ilyen hétköznapi dolgok hogyan lesznek???
Sziasztok!
Hanka, valóban nem annyira a macska, hanem a khm...macskaszar...hogy finom legyek...:-)
Tehát ha lehet az almozást másra kell bízni, vagy legalábbis gumikesztyű...alapos kézmosás...
üdv.cicó
nem fogd elfelejeteni! én is ettől tartottam, de meajdnem mindig eszembe jut.
persze hétvégén nehezebb. most se sikerült, pedig most lett volna érdekes. szóval szerintem szombaton ment fel... egy órával kelés után 37 felett voltam.
pg53: a hétvégi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem mindegy, mennyi nyálat kensz rá (fúj!). amikor kevés sikerült nem volt páfrányos, de nem hittem neki, mert tudtam, hogy annak kéne lennie, és megismételtem, nagyobb adaggal. ott voltak a páfrányok ezerrel! mivel elfelejtettünk óvgumit használni, lehet "drukkolni"!
Úgy látom, Te többet tudsz mint én. Nagy telefonálgatások árán (végül már a kórház szülészeti osztályát hívtam fel), sikerült kinyomoznom ezt az SZTK-s rendelést, erre Te Budapestről(?) kapásból küldöd a címet. Egyébként az SZTK nem a Váci M. u-on van, de utána fogok érdeklődni, hogy végül is mi micsoda. Köszönöm a segítséget. Úgy látom ha gondom van, csak hozzád kell fordulnom! :o))
Holnap reggel elkezdem a hőmérőzést. Remélem nem fogom elfelejteni!
Amit én írtam telcsó számot, az budapesti. Megnéztem a neten, Szombathelyen az alábbi címen val Családvédelmi Szolgálat: Szombathely, Váci M. u. 3. (lehet, hogy ez az SZTK is egyben, azt nem tudom.)
A hagyományos hőmérőt is dughatod a nyelved alá, csak vigyázz, ne aludj el közben (és rendszeresen ezt csinálom :o)).
Jó reggel, jó hetet midenkinek!
Úgy látom én vagyok az első a héten!
A terhességre való felkészülés témájához csak annyit: nekem is az a véleményem, hogy ha már megtehet az ember bizonyos dolgokat, akkor miért ne tegye meg. Már azelőtt szeretnék megtenni mindent a leendő gyermekemért, mielőtt megfoganna. És az, hogy már most törődöm vele, nagyon jó érzéssel tölt el.
Azok a címek/telefonszámok, amiket beírtatok Családtervezési Tanácsadóké? Csak mert én szombathelyi vagyok. Itt az SZTK-ban van, remélem azért nem kell csalódnom, ha elmegyek. Azért köszönöm mindenkinek.
RKata!
Köszi a dohányzással kapcsolatos
Az én anyukámnál is két cica van. Én is velük egy fedél alatt éltem évekig.Ha hazalátogatok, még most is megszeretgetem őket. Viszont találtam egy cikket itt a neten, miszerint a korábbi feltevésekkel elletétben a macsak nem jelentenek különösebb veszélyt. A fertőzést legnagyobb százalékban a nem kellőképpen megfőzött/megsütütt hús okozza (a hús nyalogatása főzés közben nem!?).
Ezenkívűl a földdel való érintkezés.
A hagyományos hőmérővel is a nyelv alatt kell méricskélni?
A fogamzásgátló abbahagyása után szeptember 20-án jött meg kicsit, aztán 24-én nagyon, és még mindig van valami barnás folyásom. Ez most már 12 nap. Szerintetek még mindig nem kéne aggódnom?
tökéletesen egyetértek Veled! Szerintem sem árt (legfeljebb kiderül, hogy felesleges, na bumm!) többféle vizsgálatot végeztetni, ezért is nem értettem, hogy miért csak a rubeolaszűrést csinálták volna meg. (Ráadásul én mondtam is, hogy a kert, meg a ciccek miatt "veszélyeztetett" vagyok, dehát a TB az isten...:o( )
"Régen nem volt "divat" így készülni a babára..."
De nem is volt ennyi sz@r a levegőben (már bocs :o)), aminek ki vagyunk téve. Meg aztán ha a tudomány és a technika megengedi, miért ne készüljünk rá? (Nagyanyáink is biztos készültek volna, ha lett volna rá lehetőségük.)
Na, most már tényleg elhúzok haza, a virághagymáim repesve várják, hogy elültessem őket. :o))
Én a rubeólát azért akartam mindenképpen megcsináltatni, mert az anyukám szerint voltam, a nagymamám szerint nem voltam rubeólás, és nem akartam ezt a véletlenre bízni, valamint _NÉHA_ már-már betegesen félek attól, hogy valami baja lesz a babának, ezért meg akarok tenni minden tőlem elvárhatót annak érdekében, hogy egészséges legyen.
Nyilván úgy is lehet egészséges, ha nem csináltatom ezeket végig, de ha megtehetem, miért ne tegyem? Régen nem volt "divat" így készülni a babára, de ezek a dolgok mára már átértékelődtek, és mindenki a lehető legjobb lelki- és egészségi állapotban szeretné várni és világra hozni a babáját, nem?
A spermaszámlálással mi várunk, csak akkor megyünk el számolgatásra, ha nem jön össze a baba sokáig.
Ez a páfrányos szerkentyű tulképp egy mikroszkóp, amit gyogyótárakban lehet kapni? A működését nagyjából már értem.
Segítek a telszámban: 363-5272, XIV., Bolgárkerék u. 3.
Náluk jártam én is, de nekem bizony nem csinálták (volna) meg azokat a vérvizsgálatokat, amiket Csernik leírt, csak a rubeola szűrést. A toxoplazma szűrést pl. - állítólag - nem támogatja a TB, ezért nem végzik. (Úgyhogy én a saját dokimmal írattam laborbeutalót teljes vérvizsgálatra.) Viszont jót beszélgettünk.:o))
hanka: nekem nagyon bevált a digi hőmérő, lepisilhető változatot vettünk, a későbbiekre gondolva. nekem pontosnakl tűnik, a nyugis időszakban nekem uyganannyit mutat minden reggel! mr spock isezt javasolja. és ne a fülben, hanem a nyelv alatt mérjétek, mielőtt még felkelnétek, tehát nem megmoccanni, mérni. kb 1-2 perc.
mi ez a nyúlós nyál, meg nem nyúlós? nem látom igazán a különbséget, mindig nyúlik a nyál...
hanka: a dohányzás csökkenti a spermaszámot! az én párom leszokott!!!
az optimálist találtad meg? az örsön? annak beírhatom a számát (maj este, most nincs nálam...)
Ma már a köztudat is elfogadja, hogy a gyermekvállalás nem kizárólagos női feladat, és a fogamzás elmaradásáért sem kell meddőnek kikiáltani a nőt.
A férfiak nemzőképességének ellenőrzését egyszerű ondóvizsgálattal végzik.
...
Mikroszkópos megtekintéssel becsülhető az ondósejtek száma (hazánkban az átlagos érték milliméterenként 60 millió körül van) és a mozgó ondósejtek aránya, amely általában 70 százalék. Az ondósejtképződés zavarának gyanújakor a családtervező férfit az andrológiai (férfigyógyászati) szakrendelésre utalják. Rég bebizonyították, hogy az erős dohányzás nemcsak a tüdőt károsítja, hanem a spermiumok számát is csökkenti. Sokan emiatt mérséklik az elszívott cigaretták számát vagy mondanak le a dohányzásról.
..."
Sziasztok!
Az itteni olvasmányaimon felbuzdulva, ma délelőtt már kinyomoztam, hogy hol van itt a városban a családtervezési tanácsadó. Mivel csak szerda délelőttönként van rendelés, jövő szerdán felhívom őket, és megpróbálok bejelentkezni.
Arról tudtok valamit,hogy a férfiak nemzőképességét hogyan befolyásolja a dohányzás? Ugyanis éppen most olvastam egy cikkben, hogy ártalmas ezen a téren is. A férjem pedig - igaz csak ha társaságban vagyunk -, dohányzik. Jó lenne, ha az orra alá tudnék dugni valami tudományosat, és rá tudnám venni, hogy azt a keveset se szívja el.
Most hétfőig elköszönök, mert hála az égnek lejár a munkaidőm!
Jó hétvégét, és sok sikert mindenkinek!
A digitális hőmérő tényleg nem nagyon jó ilyen célra, legalábbis jól ki kell ismerni a működését. Mindig ugyanúgy kell berakni a fülbe. És mindig legalább 3-szor meg kell mérni egymás után. Ha kb ugyanaz a 3 érték, akkor jó.
5 tizeddel többet mutat tapasztalatom szerint, mint a rendes hőmérő.
hanka:
Gondoltunk rá, hogy kivizsgáltassuk magunkat, de csak akkor javasolták, ha kivártuk az egy évet. Az orvos azt mondta, hogy ezek a vizsgálatok nem tartoznak a legkellemesebb kategóriába, sőt! Szóval nem kell elkapkodni! Lassan lejár (van még egy hónapunk), most vagyunk finisben, remélem, hamarosan eredménnyel járunk! Kell a pozitív hozzáállás!
RKata:
nálunk is hagyományos lázmérő van, mivel mi is műszaki emberek lévén tisztában vagyunk a digitális technika pontatlanságával. :-)
Hanka,
szerintem is menjetek el a családtervezőbe, ott legalább csinálnak egy csomó vizsgálatot, ami nem árt.(lásd a tanácsokat)
Vérkép,toxoplazma,rubeola,hüvelyváladékból hpv-t, spermavizsgálatot, férjeknek vérképet meg egy csomó mást is. (Ezeket mind alapba külön kérés és pénz nélkül csinálják.)(telefonon kell időpontot kérni).
Ezekért a vizsgálatokért megéri végiszenvedni az első beszélgetést, amit egy aszisztenssel kell folytatni, miközben ő kérdezget és adatot rögzít.
A vérvétel egy kicsit sokáig tart, mármint inkább a várakozás reggel éhgyomorra.(Jó sokan szoktak lenni)
Aquamarin, nekem a párom aszonta (műszaki ember!), hogy a digitálisnál pontosabban mér a hagyományos higany hőmérő. Bennem is rögtön felmerült, hogy lecserélem az otthonit, de aztán hallgattam rá. (Bár logikusan nézve, mindegy hogy melyiket használod, mert ez eltérés mértéke az egyes napok között ezen is azon is ugyanannyi lesz, ha egyfélét használsz.)
hanka, de jó, hogy a baba mellett döntöttetek!
Az én nőgyogyóm se ajánlott semmit, amikor rákérdeztem a szükséges előkészületekre, írt fel folsavat, oszt csókolom, találkozunk, ha terhes. Hát nekem ennyi nem volt elég, körbekérdeztem a barátnőket családtervező ügyben (itt a topicban is feltettem csendben a kérdést, hogy érdemes-e, de nem kaptam választ :o( ), eléggé vegyes volt a kép: volt aki határozottan ajánlotta, volt aki szerint fölösleges. Aztán inkább magamra és a páromra hallgattam, elmentünk, és nem bántam meg. (És valahogy onnan kezdve tudatosult bennem, hogy én TÉNYLEG készülök a terhességre és várom a babát.)
Sziasztok Lányok!
Csak a Pg53-ról szeretnék szólni (innen a partvonalról)röviden.
Még az "őskorban" használtunk ilyet a kevesemmel, 18-21 éves koromig (most 29 vagyok).
NEm babához kellett, csak a rizikós napokat akartuk elkerülni.
Először ne a nyálból vegyétek a mintát, mert azt csak a gyakorlott szem látja jól. A hüvelyváladékból vett mintán gyönyörűen látszik minden. (Persze, a hancúr előtt kell megtenni mindezt, mert hancúr közben változik az összetétele.)
És igen, igaza van aquamarinnak, ha két ujjad közé veszel egy kis váladédkot, szétnyitod az ujjad és nyúlós a váladék, akkor termékeny időszakban vagy, ha nem nyúlik, és odaragad a két ujjbegyedhez, akkor terméketlen. (Általánosságban, és természetesen ezt megerősítendő nézzétek meg a pg-vel.) Én a sok "pg-zésnek" köszönhetően már e nélkül is tudom, hogy melyik időszakban vagyok éppen.
(Sajnos nekem még nem kell gyakorolni élesben.:( )
Remélem nem volt túl zagyva, és tudtok belőle hasznosítani valamit.
Ki vagyok akadva, mert írtam egy hosszú hozzászólást, és elszállt az egész mielőtt elküldtem volna! Akkor most újra:
mzsperx!
Azt már eldöntöttük, hogy sem gyed, sem más miatt nem halogatjuk tovább a baba-projectet!
Viszont el vagyok kámpicsorodva mert jártam Mr.Spock "rendelőjében", és azt írta, hogy amit a párom "produkál" az nagyon kevés. Szerinte próbálkozzunk 1 évig (!), és ha nincs eredmény, forduljunk orvoshoz. Én nem akarok 1 évig próbálkozni! Ha már úgyis tudjuk, hogy ez a helyzet, mire várjak 1 évig!? Hogy akkor kezdjünk orvoshoz, kezelésekre, stb. futkozni? Én arra már nagy pocakot szeretnék!
A rendellenes mensiről neki is az volt a véleménye, hogy csak átmeneti probléma, majd rendeződik.
Rkata!
Tényleg teljesen együt kezdtük, úgyhogy ne tévesszük egymást szem elől. Remélem nálatok minden simán, és gyorsan megy majd! Azt hiszem nekem is el kéne látogatnom a családtervezőbe, ha már a nőgyogyim nem javasolt semmi vizsgálatot.
aquamarin!
Arra nem gondoltatok még, hogy kivizsgáltassátok magatokat? Csak azért javaslom, mert egy vizsgálat után két lehetőség van: vagy kiderül, hogy mindkettőtöknél minden ok, és akkor nyugodtan próbálkozhattok tovább, vagy találnak valamit, de akkor legalább minél előbb lehet tenni valamit, hogy orvosolják a bajt.
A reggeli hőmérőzéshez kell valami jobbfajta (digitális) hőmérő, vagy megteszi a hagyományos higanyos is?
Mivel új vagyok a fórumon, kicsit bemutatkoznék. 28 éves vagyok, már lassan egy éve nem sikerül teherbe esnem, minden próbálkozásunk ellenére. Folyamatosan szedem a elevitet.
Én is megvettem a PG53 nevezetű szerkezetet, lassan fél éve nézelődök, bevallom, nem sok sikerrel. Orvosom nyilatkozata szerint nem ér sokkal többet, mint a hőmérőzés. Ami javasol, az az hogy a nyálkahártya megváltozását figyelje az ember lánya, ha teherbe kíván esni, mert ha olyan "nyúlékony", mint a tojásfehérje, akkor érdemes akciót indítani.
Nektek van valamiféle tapasztalatotok erről?
Remélem én is lassan átigazolhatok a szt2 topikba.
Mindenkinek szorítok, aki hasonló cipőben jár.
aquamarin
de örülök, hogy beindult ez a topik! amikor először (kb fél éve) megjelentem itt, nem történt semmi. most remélem izgulhatunk majd egymásért!
mikorzskópos izé: a nyálban megjelenik az ösztrogén hormon, ami a középidőben, amikor esélyes a teherbeesés, megnő (vagyis a mennyisége) a nyál ezért máshogy kristályosodik. a kis mikroszkópon szárítasz egy kis nyálat, és megkukkantod. ha páfrányos mndent bele, (vagy óvgumi :-)) ha felhőcskés-buborékos, akkor semmi esély. egyéb kérdés, vagy így oké?
mzs
én mem várnék a jobb gyed miatt! szeritnem vágjatok bele mihamarbb!
mensi: uez volt nekem is, egy napra abba is maradt. meg is kérdeztem mr spockot, aszonta előfordul, ez egy rendhagyó mensi volt.
számításaim szerint (hőm görbére alapozva) az első jelenéstől kezdődött a ciklus.
"Egyidős" vagyok Veled. :)) Én is egy hónapja (pontosabban 5 hete) hagytam abba a fogamzásgátlót, úgyhogy mi még két hónapig "bohóckodunk" a gumival, ahogy KamillA írta.:) Túl vagyunk az első találkozáson a családtervezési programban, meg az azt követő laborvizsgálatokon.
Most pedig várunk... :)
Több topicot is olvasgattam a témával kapcsolatban. A rubeola és toxoplazma tesztekről is olvastam, de a nőgyógyászom amikor nála voltam augusztus végén és mondtam neki, hogy abbahagytam a tablettát és babát szeretnénk, egy szóval nem mondta, hogy bármilyen vizsgálatot javasolna. Nem értem.
Egyébként én is nagyon izgulok, amióta megszületett a döntés, hogy belevágunk. Ha csak eszembe jut, rögtön átszellemült mosolyra derül az arcom. És be kell, hogy valljam ritka az az óra, amikor nem jut eszembe. Hihetetlen, hogy az ember milyen "beszűkült tudatállapoba" bír kerülni, nem?
Köszönöm a bíztatást mindenkinek! Máris jobb kedvem van! :o))))
Azt hiszem nem is az a gond, hogy bizonytalan lennék abban, hogy akarom e most a babát. Csak ez a munkahely dolog jöhetett volna 1-2 évvel előbb.
De igazatok van, nem fogok lelki problémát okozni magamnak a dologból. Végülis az a vezető, aki felvesz egy 26 éves, férjezett, még gyermektelen nőt, számíthat rá, hogy előbb-utóbb szülni fog az illető.
Szerintem is vágjatok bele, és ha év végéig nem jön össze, ne izguljatok! A dokik azt mondják, egy év a kritikus idő, ha ez után nem jön össze természetes módon, akkor lehet mindenféle jó kis kellemetlen vizsgálatokat elkezdeni. Addig pedig ne aggódjatok!!! :-)))
Mi most a felkészülési időszakot kezdtük meg a férjemmel. Abbanagytam a tablettaszedést, most várom, hogy regenerálódjon a szervezetem, és karácsony körül beindítjuk a gépezetet...
Most már úgy döntöttem, hogy a karrier sem érdekel, csak a babuci!!!! :-)))
Tehát:
- nyugodtan válts munkahelyet, annak tudatában, amit a leendő főnököd mondott
- várj 3 hónapot, amíg a tabletta kitisztul a szervezetedből (jobb a biztonság!)
- és ha egy évig nem jön össze a baba, akkor lehet futkosni az orvosokhoz, de addig nem érdemes!
És ne felejtsd a rubeóla- és toxoplazma-teszteket sem!!!
Biztosan minden rendben lesz. Egyébként én is úúúúúúúúgy, de úgy izgulok már!!!
Lányok, erről a mikroszkópos izéről írnátok bővebben? Én elolvastam, amit itt lehetett, de nem igazán világos, hogy pontosan mi ez?!
Sziasztok,
Hanka, szerintem is vágjatok bele! Ha mindenki a tökéletes körülményekre várna, akkor soha nem születne baba. Teljesen tökéletes körülmények ugyanis nincsenek. Vagy ha esetleg vannak, akkor meg éppen nem jön össze!
Szerintem ez a táblázat egy kicsit túl szigorúra sikeredett! (kávé, tea, körömlakk, stb.). De azért mindenki vigyázzon magára!
személyes tapasztalatból ugyan nem tudok Neked válaszolni, mivel még én is csak abban a stádiumban vagyok, amelyikben Te (elhatározás -> eltökéltség -> izgalom+várakozás :o)), de a véleményem szívesen leírom:
Munkahely kérdés: munkáltatója válogatja. Én nem fogom, csak az utolsó pillanatban közölni a főnökömmel, mert tudom, hogyan reagálna rá (biztos, hogy nem támogatna és nem lenne megértő - ismerem ennyire - sajnos). Viszont az egyik barátnőm most került új munkahelyre (multi!), ahol előre dekralálták, hogy semmiféle akadályt nem gördítenek az esetleges babavállalás elé (pont egy gyes-re menő kolléganő helyére vették fel) , sőt minden segítséget megkapnak a női dolgozók. Úgy legyen!
Szerintem normális, hogy "másképp" jött meg a menzeszed. Én eddig akárhányszor tartottam szünetet a tablettaszedés közben, mindig erősebb és hosszabb volt, mint amíg szedtem (és görcsöltem is, amit egyébként nem).
Egy kolléganőm fél éves sikertelen próbálkozás után ment el orvoshoz (Czeizelhez), aki mosolyogva nyugtatta meg: majd ha a következő félév is eredménytelen, akkor jöjjenek újra. 1 hónapon belül teherbe esett. :o)) Szóval ha év végéig nem esel teherbe, amiatt még nem kell orvoshoz menned. (Viszont a fogamzást megelőző teljes orvosi vizsgálat szvsz nem árt.)
Szerintem is bele kéne vágni! Én is ilyen helyzetben voltam anno 3 éve és nem bántam meg, hogy belevágtunk. De a kérdéseid (félelmeid?) teljesen természetesek. De úgyis jó lesz!! Hajrá! :o))))
Szeretnék hozzátok csatlakozni, mivel mi is úgy döntöttünk, hogy babát vállalunk.
Azonban az életben semmi sem egyszerű, nálunk legalábbis. A következő problémáink, kétségeink vannak:
1.) A férjemnek sajnos volt két sérvműtétje az elmúlt 5 évben, ami miatt a szükségesnél kevesebb, és nem eléggé életképes spermiuma van. Egyik orvos szerint spontán is lehet gyerekünk, a másik szerint azonban gyógyszeres kezelésre lenne először szükség. Van itt valakinek hasonló problémája?
2.) egy hónapja nem szedek fogamzásgátlót, a múlt héten jött meg először azóta. Gondolom annak köszönhetően, hogy még nem tisztultam ki, elég furcsa egy mezesz volt. (4 napig alig valami, utána meg megjött tök erősen, úgy mintha nulláról indulnék)
3.) Ráadásként, két hete jött egy álláslehetőség. Jobb fizetés, jobb szakmai háttér, jobb körülmények, stb. A leendő közvetlen főnökömnek az első beszélgetéskor elmondtam, hogy éppen most döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk. Nagyon megértőnek bizonyult azt mondta, hogy őt az sem zavarja, ha két hónap múlva bejelentem, hogy terhes vagyok, mert egy nő életében nincs ennél fontosabb (ő egyébként férfi!). Arra azért figyelmeztetett, hogy az ügyvezetőnek ezt ne kössem az orrára. Tegnap voltam nála, persze ő is feltette a szokásos kérdéseket: férjnél van?, gyerek?, és mikorra tervezik?
Vele már nem voltam őszinte, csak annyit mondtam, hogy először a lakásproblémánkat szeretnénk megoldani. Végül is novembertől ott fogok dolgozni, de sokszor eszembe jut, hogy ha jövőre valamikor bejelentem, hogy jön a baba (legalábbis remélem így lesz), valyon hogyan fogadják az új munkatársak, a főnök, stb.
A férjemmel úgy határoztunk még a nyáron, hogy ha év végéig nem jön össze a baba spontán, akkor orvoshoz fordulunk. Most tele vagyok kétségekkel. Mindennél jobban szeretném hogy babám legyen. Egyrészt már most futnék orvoshoz, hogy minél előbb sikerüljön, másrészt józan ésszel tudom, hogy várni kéne pár hónapot. A gyógyszer abbahagyása után sem telt még le a 3 hó, meg hát az új munkahely miatt is. Állandóan csak számolgatok, hogy ha csak jövő tavasszal esek teherbe, akkor csak 2002-ben születik meg, ami azt jelenti, hogy azért mégis dolgozom ott egy évet, meg a gyedet is a jó fizetés után kapnám.
Viszont halogatni, védekezni sem merek, mert mi van akkor, ha csak hónapokig, évekig tartó orvosi kezelések után lesz gyerekünk? Teljesen tanácstalan vagyok! Segítsetek! Ti mit gondoltok, mit tegyek?
Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült!
"Tehat a kerdes, van-e valakinek otlete, hogyan lehet csokkenteni a _nagyonakaras_-t? :)"
Talán úgy, ha "akció közben" nem gondolsz arra, hogy ebből most gyereknek kell lennie, különben... Hanem önmagáért élvezed, mint eddig... :)))) Egyáltalán nem foglalkozol a gyerekkérdéssel, ha lesz, lesz, ha nem lesz, majd legközelebb lesz. Ráérünk, nem? Legalábbis nekem ilyen gondolataim voltak... :)
Hogy beváltak-e? Hát, ha azt vesszük, hogy már az első alkalommal sikerült... ;)
Egyszóval: ez nem egy megoldandó feladat, amikor teljesiteni kell. Légy laza, és élvezd a életet. Nem semmi, hogy végre elértünk abba a korba és állapotba, mikor nyugodtan vállalhatunk gyereket. :)
Vegre-vegre eljott nalunk is az az ido, hogy elindithattuk a baba-projektet :) Nagyon sokan mondjak azt, hogy a tabletta abbahagyasa utan nagyobbaz esely a teherbeesesre, raadasul az orvos is azt mondta, hogy olyan alacsony a hormontartalma annak, amit szedek, hogy nem kell kihagyni semennyi idot. Szerintem ennek az elmeletnek is van jogosultsaga. Masreszt el sem tudnam kepzelni, hogy 5 ev utan elkezdjunk ovszerrel bohockodni :)
A felkeszulesre vonatkozo tanacsok tenyleg jok, majdnem mindet be is sikerul tartani, nekem a kajalassal van gond :( Egyreszt nem tudok mindennap meleget enni, masreszt allandoan ehetnekem van, valoszinuleg azert, mert (juj, 10 ev utan) 3 honapja leszoktam a dohanyzasrol.
Ehh... de hosszu vagyok... De sajnos nem erenyem a szukszavusag ;)
Van egy kerdesem is. Konnyu azt mondani, hogy az ember ne akarja gorcsosen... En mar most tudom, ha nekunk nem jon ossze azonnal a baby, en ki leszek teljesen. De ezt nem tudom befolyasolni. Tehat a kerdes, van-e valakinek otlete, hogyan lehet csokkenteni a _nagyonakaras_-t? :)
nagyon-nagyon jó ez a lista, köszi érte! A 10., 11. és 27. pontokkal lesz egy kis gondom (minden apró marhaságon felhúzom magam), a többi kipipálható. Talán egy dologgal kiegészíteném: várjuk ki, amíg a fogamzásgátló tabletta - ha szedtünk - kiürül a szervezetből. Ez 3 hónapot vesz igénybe, addig más módszerrel kell védekezni. Nálunk ebből már 1 hónap letelt. :o)
Annyira szeretnék mindent megtenni, ami csak rajtam múlik! (És persze, úgy gondolom, ez kutyakötelességem is.)
Egy volt kollégám feleségével sajnos ugyanaz történt, ami Veled. Annyira várták a kicsit (ott is kislány született elsőnek), akinek szintén a szívével volt baj. Még Németországban is operálták, de sajnos nem tudtak segíteni rajta. Aztán - elég hamar az eset után - megszületett a kisfiuk, egy gyönyörű, nyugodt, mosolygós tünemény.
Fontos tanácsok leendő terheseknek!
(Ezek a tanácsok csak az én gyűjtéseim, tapasztalataim, aggodalmaim alapján készültek.
Kislányom szívfejlődési rendellenességgel született, 3 és fél hónapig élt. Az orvosok szerint a terhesség első 8 hetében érte a szivecskéjét valami külső hatás, nos a következő terhességemnél megpróbáltam az itt leírtakra odafigyelni. Amiből megszületett ,a hálaistennek makkegészséges kisfiam.)
1. Teherbeesés előtt érdemes egy vérképet csináltatni, nem vagyunk-e vérszegények, ha igen pótolni az orvos utasításai alapján a vasat, folsavat.
2. Teherbeesés előtt legalább 1 hónappal ajánlott valamilyen terhesvitamin szedése. Pl. Elevit
3. Az első 3 hónapban is folytatni kell ennek a vitaminnak a szedését, sőt lehetőleg a terhesség végéig, szoptatás alatt is.
4. A terhesség első harmadában tartózkodás minden vegyi anyag közvetlen belélegzésétől ( hypo, hajlakk, wcillatosító, körömlakklemosó).
5. Nem ajánlott az első harmadban lakásfelújítást közvetlenül végezni, vagy a helyszínen tartózkodni.(Veszélyes a lakk, hígító, diszperzit, ajtóra-ablakra használt festékek, szőnyegpadlóragasztó)
6. Nem ajánlott egész terhesség alatt a rovarírtás a lakásban.
7. A mikrohullámú sütőtől legalább 1 méterre tartózkodjunk.
8. Nyers húsok érintése után alaposan mossunk kezet, és jól főzzük meg a húsokat.
9. Ne fessük a hajunkat.
10. Ne nagyon puszizkodjunk kutyával, macskával, más egyéb állatal. (toxoplazma, de mást is lehet kapni tőlük)
11. Kertészkedés után alaposan mossunk kezet. (toxoplazma)
12. Ételeink kiválasztásánál törekedjünk a tartósítószermentes, egpészséges étkezésre, és ne a gyorséttermekben lakjunk jól.
13. Tejet forraljuk fel fogyasztás előtt. Ne mikrót használjunk a tej melegítésére. (Állítólag a tejnek nem tesz jót a mikró)
14. Primőröket ne nagyon együnk. (Sok permetszer, műtrágya lehet rajtuk, bennük)
15. Sok májat se együnk, csak mértékkel.
16. Tartózkodjunk az üres kalóriáktól, ne a mennyiség, hanem a minőség lebegjen a szemünk előtt. (cukor, édesség)
17. Persze ne dohányozzunk, és ne is lélegezzük be a dohányfüstöt.
18. Ne igyunk alkoholt.
19. Ne igyunk Kólát, kávét, feketeteát, szénsavas italokat.
20. Járványos időszakokban ne menjünk túlzsúfolt helyre. Ne adjunk fűnek-fának puszit.
21. A terhesség utolsó harmadában a házaséletnél gumival védekezzünk a hüvelyi fertőzések ellen. (A koraszülés lehet valami hüvelyi fertőzés következménye).
22. Azt ugye tudjuk, hogy röntgenfelvételt se készítgettessünk magunkról.
23. A mobiltelefont lehetőleg ne a hasunk mellett tartsuk, már akinek van.
24. Gyógyszert csak orvosi engedéllyel szedjünk be.
25. Persze van ami ellen nem lehet védekezni, ilyen a Csernobil féle sugárfertőzés is. A petesejtjeink már magzatkorunk óta velünk vannak, és minden ami velünk történt, érinthette őket is.
26.Ha késik a menstruációd 2 napot, még ne vegyél egyből tesztet, várj legalább egy hetet, mert rosszabb a csalódás, ha szeretnél babát. Ne görcsölj rajta, mert a szervezeted befeszíthet ellene.
27. Kerüld a felesleges idegeskedést, mert vetélést okozhat.
Ezek lennének a tanácsaim (tanácsaink,Trilla is segített), lehet, hogy túl aggodalmaskodónak tűnnek, de szerintem érdemes mindent megtenni a leendő babáink egészsége érdekében.
Ugye?
Mindenkinek sok szerencsét és türelmet a babagyártáshoz!!!!
Sok egészséges babát kívánok mindenkinek!
A barátnőm is nagyon kiborult amikor elvesztette a babáját, pedig még csak a második hónapban volt. A dokija azt mondta, hogy várjanak legalább hat hónapot. Vártak, de közben megváltoztak a körülményeik (a férje külföldre ment dolgozni), ezért még mindig várnak. Viszont figyelemelterelésként vagy babapótlék gyanánt kapott egy kiskutyát! Persze az nem ugyanaz, mint egy bébi, de nagyon sokat kell foglalkozni vele és a feléje áradó szeretetet többszörösen adja vissza.
Nem azt akarom mondani, hogy gyerek helyett kutyát, de amig összejön addig is jó figyelem elterelő...:)
Nezd, ugyan nem tapasztalat, de legjob tudomasom szerint ha valaki medoseg gyanuval kerul orvos ele, akkor eloszor tablettazzak, hatha utanna osszejon.
Nekunk az abbahagyas utani honapban sikerult. Nem mondom, hogy ez volt az oka, hiszen nem lehetett, de azert vigyazzatok...
:-)
nem is szabad elriadni!
sok risztó dolog van benne, ha így belegondolsz: pl mit kezdek majd vele, amikor megszületik? mi lesz, ha depressziós leszek, meg ilyenek, de hát isetnem. úgyis az lesz, ami lesz és a pozitívumok felülmúlják a negatívumokat. bele kell vágni és kész! tök jó lesz!
Én nagyon nehezen, az biztos! Már minden gondolatom a leendő baba körül mozog. Még gyógyszereket szedek egy elhúzódó betegségre, s ha tünetmentes leszek, csak utána szabad gyereket vállalni, csakhogy erre évek óta várunk. Talán most vagyok a finisben és ezért vagyok egyre türelmetlenebb. Igaz, néha gyakorolom a gyereknevelést, most is nálunk van a sógornőmék 3 éves iszonyú eleven kisfia. Ma éppen nagytakarítás mellett próbáltam vele anyukát játszani. Nem volt éppen könnyű, de nem riadtam el!
Sziasztok Lányok!
Én is a mikroszkópos ketyerével szórakozok esténként. Nekem is mindig buborékos. Sajna a dokim, még nem adott szabad utat, úgyhogy én csak gyakorlom a mikroszkópizálást, hogy majd ha élesben csináljuk, mindenképpen felismerjem a mintát!
Egyébként ha valaki erre jár, és akar ilyet venni, az Eurocenter gyógyszertárában (Testvérhegyi Patika) kapásból tudtak adni.
Csiszi
Amikor mar az egesz banda nekem szaladgal ilyen minimikroszpokert, amikor BP-en 2 helyen van felreteve csak oda kellene ernem, amikor mar lindulok, hogy vagy talalkozom Bee-vel, vagy nem, de elmegyek a peteziziert, amit felrerakatott, na akkor utolso probalkozas gyanant elkisertem az uncsihugomat gyogyszertarba.
Mondom cicaneninek, en olyan izet kerek, aminek valami PG53 vagy mi a neve. Cicaneni helyzbol tudta mi az ! ellentetben az alltalaban ottlevo cicanenivel... De amugy nincs.
POEN: Unokahugom elkezd bokdosni, figyelj b*meg, nekem van otthon, odaadom, jo?
Szoval Imadlak Titeket, koszonom hogy Budapest osszes gyogyszertarat vegigjartatok, es hogy jelenleg mindenhol lehet kapni :)
Remeljuk, hamarosan nem itt kavatok, hanem az SZT2.0-ban
le vagyok döbbenve! fogalmam sincs, ez mit jelent, az orvosod nem mondta meg???
újabb próba a mikroszkóppal, jelentem tegnap éppen nem páfrányos (teherbe ejthető) a párom sem. mi lehetett vajon az első napon? télleg, mingyár meg is nézerm!
Sziasztok!
Eddig még nem írtam ebbe a topicba, csak figyeltem az eseményeket, de most lehet, hogy tudtok nekem is tanácsot adni, segíteni.
A nyáron elhatároztuk a férjemmel, hogy nekilátunk a babagyárnak, de három hónap alatt sem voltunk eredményesek. Közben elmentem a nőgyógyászomhoz, aki megvizsgálta a melleimet is és az egyikből ki tudott nyomni valami fehéres váladékot. Sajnos ilyen már korábban is volt, és akkor is és most is Mastodynon cseppet írt fel rá. A probélma az, hogy ezzel a homeopátiás szerrel együtt nem lehet próbálkozni, és min. 2 hónapig kell szednem.
Volt valakinek közületek hasonló esete?
Az nem furcsa, hogy vérvételre el sem küldött, hogy a hormonszintemet megnézzék (pl. prolaktin), csak felírta ezt a gyógyszert?
Most már letelt egy hónap és egyre türelmetlenebb vagyok.
Előre is köszi a válaszokat,
Eyebee
ma megvettem a csodakütyüt. akinek van mikroszkópja, ne vegyen ilyet! ez csak egy nagyító... szóval rá kell kenni a nyálat, megszárad, kikristályosodik és ha sok benne az ösztrögén (peteérés előtt pár nap, pont mikor akciózni kell), akkor olyan páfrányszerű. na, kipróbáltam, oylan! és mellette menstruálok! és a páromnak is peteérése van!!! háááááát. azért nézegetem még egy ideig, kíváncs leszek, hogy a feltételezett peteérés idején lesz-e valami változás?
mzs
hát, ezt kértem a gyógysezrtárban, montam, hogy olyan pálcikaszerű, meg hogy a terhességi teszthez hasonló. lehet, hogy a néni még nem is hallott ilyenről? azért megveszem, ezen ne múljon. ha több hónappal előre lehet vele hozni a fogamzást, rengeteget lehet ezzel a terhességi teszteken is spórolni :-)
Amit kerestek annak a neve: ovulációs teszt. Amit én vettem annak a forgalmazója a Corax Kft (:o)) kicsi reklám) van 7 db-os és kisebb kiszerelés is, a 7 db-os 3900 Ft kb. ez egy kicsit megbízhatóbb mint a fertility teszt, bár az sem rossz, de nem tart örökké!! homályosodni fog a mikroszkóp üvege.
Én is akartam ilyen testet venni, ami kb. 4000 Ft és több darabból áll, de ezt a fertility testet kaptam. Ez egy örökhasználatos darab: lényegében egy mini mikroszkóp. Testnedvet (jó a nyál is) kell rákenni, majd, ha megszáradt megnézni a rajzolatot.Két típusú rajzolat van, az egyik fogamzóképességet jelez. Még nem tudom, hogy jó-e, könnyű-e kezelni, mert azóta még a naptár alapján sem volt fogamzóképes napom. A normál napokon valóban olyan a rajzolat, mint a képen.
trilla: a közeli gyógyszertárban ugyan nincs, de meghozzák, kértem kettőt: neked, meg nekem is ;-)
nem tudom mennyi van benne, 1800 ft körül van az ára. megvegyem, vagy eljöttök érte?
ja, a neve: fertility test
mzs
A felkeszules jegyeben....
Mar a radioban is hallottam reklamozni azt a bizonyos, Spock altal is ajanlott tesztet, amivel a fogantatashoz epp idealis napot lehet elcsipni.
Allitolag a nagyobb patikakban lehet kapni.
Gyakorlatilag meg nem talaltam.
Ha ajrtok patikaban kerdezzetek raaaaa, en meg majd megyek...
Sziasztok!
Nekem van egy nagy fiam és egy pici lányom, 36 éves vagyok el kellett döntenem magamban, hogy ha akarok még harmadik gyereket ebben a korban már nem cicizhetek sokáig...:-)Úgyhogy néhány hete eldöntöttem és azért éppen most (ezt a történetet néhányan már ismerik) mert mind a két gyermekem október huszadika körül fogant (júli 11 és 12 a szülinapjuk, 21 percen múlott, hogy nem ugyanaz)az első egy hónapos a második fél éves próbálkozás után jött össze.Fixa ideám, hogy csak ebben a hónapban tudok teherbe esni és nem akarok újabb évet várni.Tehát tudományos kísérlet indul, összejön-e harmadszor is? :-))
Nálam a felkészülés a terhesvitamin szedésének elkezdéséből áll, slussz.
Azoknak a táborába tartozom akiknek meggyőződése, hogy ezzel csak használhat születendő gyermekének és én hiszek a Czeizelnek is.Úgy gondolom, hogy ezzel is adok neki egy esélyt arra, hogy teljesen egészségesen jöjjön a világra.Az, hogy esetleg emiatt nagy súllyal születik szerintem huszadrangú dolog...bár a lányom folyamatos Materna szedés után is 3,75-el született,nem egy lepkesúly de nem is olyan nagy szerintem ahhoz képest, hogy ezzel riogatják az embert...manapság szinte átlagnak számít.
Amit pletykaszinten hallottam, hogy a benne lévő E vitamin segíti a teherbeesést...lehet, hogy így van, lehet, hogy nem...
Én leginkább attól féltem, hogy megnöveli az étvágyamat, de érdekes módon az egyéb vitaminkészítményekkel ellentétben nem így van.Sőt nálam három éve és most is "mellékhatásként" az jelentkezett, hogy állandóan szexelnék... :-))))
Vagy talán ez is a felkészülés része? :-))
üdv.cicó
Baranka1 Nagyon sajnálom, eddig nem derült ki számomra, hogy éppen terhes vagy. Hanyadik hónapban vagy? Biztosan nem olvastam el rendesen a topic korábbi hozzászólásait. Nagyon drukkolok neked, vigyázz magadra, amennyire csak tudsz. Ha nem akarsz semmilyen gyógyszert szedni(megértem), talán próbálj ki valamilyen étrendi változást, teát vagy homeopátiás szert. Bízz benne, szuggeráld, hogy nem lesz rosszabb!
Nos, mivel én most terhes vagyok, akkor jobbnak kéne lennie... de nem az... Viszont biztos vagyok benne, hogy nem is ettől van, hanem a "nyugodt" körülményeinktől... :-(( Csak abban bízom, hogy nem akar tovább romlani, ez még alig észrevehető. Csakhát tudom...
Baranka1 Igen, remélem én is, hogy hamar megfogan a pici. Anyukám példája ezt mutatja, hogy jó esélyem van.A betegségünkkel kapcs. volt doki aki azt mondta, hogy a terhesség alatt OK lesz, de utána nagyobb az esélye a kiújulásnak. Lehet, hogy nálad most ez történt? Igen, igazán nem az zavart engem sem, hogy véres, hanem az, hogy naponta 10-szer kellet WC-re mennemés így nehéz dolgozni járni, meg egyáltalán az egész életem egy rettegés.
mzsperx! A munkáltató ne tartson vissza a gyerekvállalásban, az ő szempontja is fontos, de a tied sokkal inkább. Hülyén hangzik, de a fogyó társadalmunknak sokkal nagyobb szolgálat, hogy szülsz, mintha dolgoznál. Nekem is volt egy kolléganőm, aki 2-3 hónap után férjhez ment, majd kb. a nászéjszakán terhes lett. Először persze orrolt rá a főnöke, de belenyugodott, aztán ő is örült a babának. Én 7 hónapja eljöttem betegállományba (előre szóltam, hogy ez lesz, nem rúgtak ki!), hogy nagyobb eséllyel meggyógyuljak és kisbabám lehessen. Most az egész cég drukkol, hogy mikor leszek már terhes. Pedig még tanulmányi szerződésem is van. Igazán korrektek, nem?! Bocs, ha hosszú voltam.
lehet, hogy egy hónapot halasztunk :-(((
a párom aggódik, mert a családtervezőben azt mondták, ha nem várunk három hónapot, akkor nő a vetélés esélye. még nem is tudom, mi legyen, de a kedvére akarok tenni.
mzs
Csissz: akkor az én colitisem a kivétel. :-) Tünetmenetesen kezdtem, most meg... De nem túl vészes, vér pl. sehol. De akkor sem kellemes. Szerintem is nyugodtan lehet ettől 3 baba, de jó, ha tünetmentes vagy épp. De ha jól tudom, van gyógyszer, amit lehet szedni alatta is. Majd az első után eldöntitek. Arra meg talán nem kell sokat várni. Hogy én milyen szerencsés voltam! 2* is elsőre! :-)
ezeket tudom (hogy nem rughat ki...), de nagyon jóban vagyunk, és úgy érzem, hogy evvel átverem. igazából ez ilyen leki kérdés, hiszen rám alapoz most mindent, én meg már most a kezdetkor a lelécelést fontolgatom... de mit tehetnék?
Csak hogy tudjál róla: 1992 XXII tv 90§
A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt
Ennek a paragrafusnak a d pontja szerint:
terhesség, szülést követő 3 hónap, illetve a szülési szabadság
Szia!
Kibírják valahogy :o)
Én még próbaidős voltam, mikor kiderült, hogy babát várok. Amikor véglegesítettek, vártam két hónapot és utána szóltam. Nem evett meg és ki nem rúghatott. De nem is volt olyan vészes a helyzet. Ezután még 4 hónapig dolgoztam és visszavárnak...
Hat....
eloszor is, 3 honapig a probaido alatt kirughat anelkul hogy indokolna.
ha meglesz a baba a pocakban, akkor varsz, amig nem kezdenek gyanakodni.
Akkor odamesz a fonokhoz es elmondod neki, hogy szeretsz itt lenni, es maradnal, amig nem szulsz, es utanna mihamarabb visszajonnel. Ez kicsi hazugsag ugyan, de nem szamit.
Ha O akkor azt mondja, hogy ez igy nem jo, meg igy nem akar, akkor aznap elmesz a dokidhoz es felveteted magad veszelyeztetettnek.
Akkor ki nem rughat, vagyis az ellatasod, tappenz bztositva, viszont ilyen elozmeny utan nem hiszem, hogy szivesen visszamennel...
megis, nem rughat ki, amikor visszamesz, 3 ev mulva, akkor meg vagy kellesz vagy nem. Ha nem akkor 1 honapig szinten nem rughat ki, addig kereshetsz mast.
kicsit ki vagyok borulva. most álltam munkába, a főnököm már most azzal nyaggat, hogy ugy nem megyek el szülni egyhamar, meg hoyg majd adagolja a fogamzásgátlót. ez egy nagyon jó hely, szívesen dolgozok itt, és hosszabban (tehát a gyed után is) szeretnék itt dologzni. most mit tegyek? ha megkérdezi, nem nagyon tudok neki hazudni (nem vagyok olyan...) ha meg meglesz a gyerkőc a pociban, hogyan mondom el, anélkül, hogy ne balhézzunk össze? help!
ma voltunk a családtervezőben, kitűzték az esélyes időpontokat, megnézték a leleteket, más nem történt... ha nem jön össze három hónappig, akkor újra jelentkezni kell, ha igen, akkor meg azért :-) mi ez utóbbira hajtunk ;-)
mzs
Baranka1! Igen, sajnos ez a hivatalos álláspont és a saját véleményem is összecseng vele: csak tünetmentes lehetek. Több orvos is azt mondta, hogy a terhesség alatt valahogyan mindig jobbra fordul még azoknak az állapota is, akik elég betegek. Talán a szervezet ösztönösen védekezik. Pl. én nagyon vashiányos állapotba szoktam kerülni a véres széklet miatt, ami ugye a terhességnél még súlyosabb! Bizakodom, hogy én is tünetmentesen fogom átvészelni azt a 9 hónapot, majd a következő 9-et. Nem akarunk megállni egy babánál, eredetileg 3 a terv, de az utóbbi időben inkább lebeszélni akartak a dokik. A háziorvos egyenesen azt mondta, hogy nem vállalhatom, mert úgyis cukorbeteg lesz. A genetikus és a belgyógyász szerint semmi köze a két betegségnek egymáshoz! Bár már jönne az első!
Új vagyok itt, ebben a topicban, mivel eddig nem volt okom errejárni. :o) A nyár elején viszont elhatároztuk a párommal, hogy "nekilátunk" az első babának (akit szeretnénk, ha majd még egy követne, neve mindenesetre már van :o)). Első lépésként 2 hete abbahagytam a tablettát, másodikként pedig megszereztem a Czeizel-féle alapítvány (nem tudom, mi a pontos nevük) elérhetőségét. Kicsit (nagyon :o)) ideges vagyok az egésztől, ugyanis elmúltam 32 éves, és bár tudom, hogy születtek első babák már nálam idősebb anyukáktól, ráadásul (tudtommal) egészséges vagyok és a családban sincs tudomásom örökölhető megbetegedésről, mégis - úgymond - aggaszt a korom.
Az orvosom azt mondta, ebben a korban még nincs szükség semmiféle extra vizsgálatra, de én azért kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is, van-e köztetek, aki hasonló cipőben jár (járt annak idején), mint most én? Valóban nem jár sokkal nagyobb kockázattal 33 évesen szülni, mint 23 évesen?
Olvasgattam a hozzászólásokat, de abból nem derült ki számomra egyértelműen, hogy mi a vélemény a Czeizel-programról. Segítetek? (Macsekok, kertes ház nálunk is tényező.)
Az az igazság, hogy ebben az országban mindent úgy kell külön kérni, és kiharcolni magadnak.
Én meg 1997-ben a babám halála után kértem a körzetitől beutalót rubeola vizsgálatra, le is vették a vért az SZTK-ban, és képzeld el, nekem kellett kémcsőben elvinnem valami virologiai osztályra a világ másik végére. Közben rázogatnom kellett. Aztán el is keveredett az eredményem, valamikor 2 hónap után utanajárásokkal, megtalálták és kiderült, hogy 10-15 éve átestem egy fertőzésen. Úgyhogy a babám szívfejlődési rendellenessége, nem rubeola fertőzés miatt alakult ki.
Manapsag remelem már nem így csinálják az SZTK-kban.
A második alkalommal nemrég csináltak ilyet az általad nagyrabecsült családtervezőben.
Trilla! Ha tudni akarok valamit, én is a körzetitől kérek beutalót! :-)) Azzal jóban vagyok, és eddig még nem is mondott nemet... A terhesrendelésen nem nézték pl. a vasat. Pedig ugye alap nem? Hát a dokim is írt egy beutalót, és kettőt adtam le :-)
Szia!
A csaladtervezo ugy menjen el a francba ahogy vannak!
Pardon. Ha visszaolvasol, megtudod, miert vagyok kiakadva rajuk. Semmit nem mondtak.
Irtam, olvastad mi tortent, de hogy sem vervetel, sem semmi vizsgalat, sem egy pszichologus, ami mind ment volna a szegeny babam boncolasi jegyzokonyve nelkul... szoval, en elmentem a korzeti orvosomhoz es mondtam neki mult penteken, hogy lyan ren vettek vert, mar hianyzik :) es ha mar megszurnak, egy laza toxoplazmat es rubeolat nezzunk mar idoben... es megcsinalja.
a csaladtervezo meg hogy varjak meg egy evet... pfffh
Rubeola, toxoplazma védettséget, ill. fertőzöttséget néznek a CSaládtervezőben is. Egyébként más egyébb fertőzöttséget is a méhnyakból vett váladék alapján.
Mi is voltunk, ha másra nem is de erre jó volt.
Bocs, magamról nem mondtam még semmit.
Új vagyok itt.
A harmadik terhességet tervezzük a férjemmel.
Az elsőből született egy kislányunk, aki 3 és fél hónapos korában meghalt szívfejlődési rendellenesség miatt.
A másodikből egy kisfiúnk, aki már 3 éves elmúlt, és hálaistennek makk egészséges.
Most jöttem vissza dolgozni, remélem befogadtok,
és drukkolhatunk együtt.
Nos, köszönöm, de én is úgy tudom, ez nem gyógyítható, együtt kell élni vele. És minél tovább fenntartani a tünetmentes állapotot. Nekem az az 1*-i vizsgálat, 40 cm is sok(k) volt. A fájdalom miatt nem csinálták tovább. De 2 havonta?! Minek?! Nálam erőst pszichés hatás érvényesül, mostanában jelentkezett újra, nem véletlenül. De nem szedek rá semmit. Remélem elmúlik, de legalábbis nem romlik...
Neked is jobbulást! Remélem semmi zűr nem lesz...
Kösz mindenkinek a megnyugtatást, azt hittem mindenkit szűrnek ezekre a betegségekre.
Kedves Baranka1!
A crohn egy olyan betegség, amiből nem lehet meggyógyulni (hivatalos verzió szerint, ezzel a pszichológusok és a természetgyógyászok esetleg vitatkoznak)és egyfajta hajlamot jelent a bélrendszer megbetegedéseire. Nekem 2 éve a vastagbelem beteg: gyulladás, fekély, vér, hasmenés stb. Én soha nem engedtem a vizsgálatot altatás nélkül megcsinálni, mindig kaptam valamilyen koktélt vénásan, így nem sokat éreztem. Kb. 2 havonta nem is lehetne kibírni! Sokféle gyógyszert szedtem én is, ismerem a Salazopirint, de azóta állítólag modernebb a Salofalk, Pentasa, Imuran, + sok szteroid tartalmút is kaptam. A Salofalk a terhesség első 2-3 hónapjában ellenjavallt, az Imuran tudtommal mehet, de én allergiás vagyok rá. Most egy nagyon különleges gyógyszert szedek, ez nem gond terhesen sem. Komoly kihatással van az állapotra a lelki egyensúly is. Ha rászánnád magad, hogy meggyógyítsanak, szívesen megadnám a dokim számát, nagyon lekiismeretes ember. Jobbulást mindenesetre!
rubeola ellen nem neznek, sot, az mar boven keso, ha eppen gyereket szeretnel azonnal, vagy mar terhes vagy, mert az oltassal min. felevig nem eshetsz teherbe, mert veszelyes a babara.
nekem szerencsem volt, mert a dokim meg akkor kerdezett ra, amikor meg fel se merult a babagondolat, es akkor kaptam az oltast is, mert vedettseg az nem volt, tehat akinel veszely lehet a rubeola, az mielobb probalja megnezetni (laszlo kh. lazambulancia beutaloval), bar nagyon bonyolult, oltast meg csak a gyerekorvostol lehet megkapni.
Csissz: toxoplazmát nem néznek! Ne kérdezd miért, és azt se, miért kell 3 hetett várni az eredményre. Addig szépen el is kaphatod, és semmit sem ér az eredmény. Ugyanakkor az állatka vérét ha nézik, másnapra ott az eredmény. Én 15-16 hetesen kaptam életem első cicáját, rá egy hétre botlottam bele ebbe a toxoizébe a neten. Pánik indult. Aztán 3 hét... Negatív... Terhesség előtt kéne nézni!!!
Mi az a Crohn? Colitisem volt/van. Életem legrosszabb élménye amikor totál begyulladva megvizsgáltak... Aztán jött a Salazopyrin dobozszám, meg hogy majd kontroll... Na a kontrollra várhatnak :-) Aztán szép lassan lecsökkentettem az adagot, majd abbahagytam. Orvos hüledezne :-) Volt otthon mindig egy doboz, és ha láttam, hogy kezdődik, akkor elkezdtem szedni pár napig, aztán megint nem kellett... A terhességem előtt már nem szedtem, és alatta sem. Pedig pár hete kéne mert... De a baba miatt nem akarom! Csak egyre zűrösebb az életem, és várható, hogy ez nem a megszűnés felé viszi a dolgokat... Meglátjuk...
Sziasztok!
Fizikai okai is vannak:
Az Egészségügyi Világszervezet szerint, ha két éven belül születik meg a következő gyerek, elég magas az anyai és a magzati szövődmények aránya. (A halva születések és a koraszületések aránya jelentősen magasabb, az átlagos születési súly pedig alacsonyabb, mint a két éven túl született babák esetében) Ezért ajánlják az orvosok, hogy várni kell, nem akarnak rosszat.
Persze "mindig figyelembe kell venni az egyéni adottságokat és körülményeket is."
Trilla kedves, nem hiszem,hogy várnotok kellene és a lelkifurdancsot is felejtsd el.Az egy évet sokszor nem fizikai,inkább lelki okok miatt mondják,merthogy "le kell zajlania a gyásztevékenységnek".Pszichomókusok szerint gyakran késobb jön elo a nagy sokk,a temetés után...labilisabb embereknél elofordulhat, hogy ha viszonylag hamar ujra terhes lesz, ezt a gyereket a másik helyett szüli, a másikat szereti benne, ami megzavarhatja a gyermek identitásának afejlodését,hogy ot nem saját magáért akarták. De ez inkább olyan embereknél fordul elo, akik visszahuzódöak,magukba zárják a fájdalmat, nem tudják feldolgozni. A pszichológus is tulajdonképpen csak annyit tud tenni, hogy meghallgat, mert sokszor a család hárit, hisz nekik is fáj, nincs kivel megbeszélni...de ti nem ilyenek vagytok s biztos vagyok benne, hogy az uj babát sem Nándi helyett fogjátok akarni,szeretni,szóval mindent bele!
No, erre is jó a net, mármint lélekgyógyitásra,ha megfelelo emberkékkel találkozunk, jobb, mint egy csoportterápia:-)
Szedjed csak a vitamint, jön a tél, neked is jót tesz.
Én azt tudom, hogy a toxót nem nézik rutinból. Amikor az első vérvételem volt, én külön kértem, hogy ezt is ellenőrizzék, lévén két cicám van. De ha neked nincs közvetlen kapcsolatod macskákkal, valamint a terhességed alatt kerülöd a nyers húst (nuku tatár bifsztek), és a főzésnél a hús előkészitése után alaposan kezet mosol, valamint ugyanezt teszed kertészkedés után is (a föld is lehet fertőzött), akkor nem kell emiatt aggódnod. Én egyébként 3, macskákkal eltöltött év után is negativ vagyok.
Mindenkit megszűrnek terhesség előtt Rubeola és Toxoplazmózis ellen? Tőlem nem is kérdezte a doki, csak akkor kell visszamennem, amikor már terhes leszek. Azt biztosan tudom, hogy be vagyok oltva Rubeola ellen, sőt talán volt is egyszer egy enyhe betegségem, tehát az ellen tutira védett vagyok. De a toxoplazmózist nem tudom, arról a múlt héten olvastam először.
Hat en szedem. Mar 3 hete...
kicsit szemesegnek tunhet Nandival szemben, hogy alig halt meg, maris elkezdtem szedni a vitamint, de csak ez nyugtat meg...
es folsavat is szedek....
Még egy adalék a vitaminokhoz. Én háromfélét ismerek: Elevit pronatal, Materna és a Humanpharma féle Multivitamin terheseknek. Az összetételük nagyon hasonló, a Humanpharma féle a legolcsóbb (fele annyira jön ki darabja, mint a másik kettő). Ez 1999-es információ, érdemes érdeklődni a gyógyszertárban. Folsavat külön is lehet kapni, aki nagyon vitaminellenes szedje csak azt, esetleg vassal együtt. Aki már látott nyitott gerinccel született gyereket, biztos nem nyavalyog a vitamin miatt. Nem muszáj végig szedni: -2 hónaptól 12. hétig elég.
Lencsi
Sziasztok!
Régi olvasója vagyok a topicnak, de eddig nem éreztem jogosultnak magam, hogy beleszóljak a témákba, csak egyszer kértem segítséget, amikor orvost kerestem. (Kaptam!) Szóval, ma közelebb kerültem egy lépéssel a várva-várt kisbabához, mert végre találtam egy olyan dokit, aki nemcsak a problémákat látja az esetemben, hanem nagyon is bátorított a szülésre. Máris elrendelte az Elevit szedését. (Mrs. Diablotol most már pontosan tudom, hogy miért kell. Köszönöm) Én Crohn beteg vagyok, rengeteg gyógyszert szedtem eddig és még mindig van kétféle. Van esetleg valaki még, akinek hasonló problémája van vagy Colitis Ulcerosa-ja?
Szóval mától szeretnék én is aktív résztvevője lenni a topicnak, ha befogadtok.
Kedves trilla
Én is úgy gondolom, hogy többet árt, ha vársz és becsavarodsz, mintha nem várnál. Nem tudom neked mi a véleményed a vitaminról (az én vélaményemet nem írom le, megegyezik Mrs Diabloéval) szerintem ilyen esetben elengedhetetlen.
Én a fogamzás előtt 2 hónappal kezdtem szedni a 3. hónapig. A kislányom 2850 grammal született. A nővérem szintén szedte: 3300 és 3350 grammos gyerekei lettek.
Lencsi
Nagyon sokat gondoltam Rátok az elmúlt napokban. Fel ne adjátok, bár ettől Ti sokkal FANTASZTIKUSABB emberek vagytok. Én a helyetekben biztosan nem várnék, hiszen egy egészséges nő miért ne várhatna babát??? Az egy év is csak nézőpont kérdése. Ha jobban belegondolsz, már le is telt :o)
NE VARJ!! Mi sem varunk harom honapnal tobbet, Nektek pedig az mar le is telt! Becsavarodni pedig raersz majd akkor, amikor a gyesbetegekkel vitatkozol az eldobhato es a moshato pelenka elonyeirol es hatranyairol...
Trilla: én is nagyon szurkolok! Én is tudom, milyen görcsösen akarni egy babát, hát, nem túl szerencsés, de szerencsére sikerült! Pedig a párom ellendrukkerolt... Ha nekem 2.5 hónapra sikerült, és eddig minden oké (remélem így is marad!), Neked is sikerülhet!!! A természet úgyis tudja nem?
trilla, kedves, az az igazság, hogy a genetikusok addig, amíg a baba meg nem fogant, csak találgatni tudnak a vak világba... (bár attól tartok jórészt utána is...)
Nekem tavaly kétszer kellett mennem, először a korom miatt, másodszor a nagyon alacsony AFP miatt. Addig nyaggattam a dokinőt, míg kinyögte, hogy azok az arányszámok, amikkel ők előre besaccolják a genetikai hibák előfordulását, csak találgatások. Sajnos mindig van valaki, aki pont abba a bizonyos százalékba esik. Nekem azt mondta, hogy a magzatvízvizsgálat sok hibát kimutat, de az sem 100%-os. (Egyik ismerősünk kislánya egészségesen született, pedig a vizsgálat dawnosnak mutatta...)
Trilla, nem értem miért kéne 1 évet várni. És aki már a szülés után 6 héttel nekilát a következőnek? Szerintem inkább a saját orvosodra hallgass, mint a Czeizel-féle elméleti szakemberekre... Gabi
Papir meg nincs.
ugyan tobb, mint 3 hete meghalt szegeny, es ugyan mar el is van temetve, tehat a boncolas is megvolt, de papir a Holdban....
A boncjegyzokonyvet eleve ki sem adjak szulonek. a zarojelentest meg majd vagy mi kapjuk vagy a vedono, es aki kapja ad a masiknak. De ez mar csak egy megallapodas koztem es a vedoneni kozott, aki tok aranyos.
En mindenesetre tobbet vartam volna.
Az egy evrol meg annyit, hogy eszem agaban sincs varni! 3 honapot sem!
Termeszetes szulesem es problemamentes terhessegem volt. A babam volt beteg, nem en. Es akarhogy szamolom, mindjart eltelik a 3 honap a szules ota... akkor ? mire varjak?
Csak jon az osz is, es fokozottan erzekeny vagyok ilyesmikre. Kopogtat a depi... Viszont keritettem pszichologust. Es jo volt :)
Ugyan nem mondott semmit, csak hogy szurkol....
Genetikai vizsgálatról:
Nekünk is el kellett menni, mert a terhesség első heteiben antibiotikumot szedtem, és szétaggódtam a fejem miatta, ezért kaptunk egy beutalót a genetikushoz. Ott pedig felrajzolta a bácsi, hogy a szüleinknek hány testvére van, aztán még megkérdezte, hogy milyen betegségek fordultak elő a családban. Azt pl nem is firtatta, hogy milyen fajta antibiotikumot szedtem, mikor rákérdeztem aszonta minden rendben lesz. Cseppet sem volt megnyugtató az eredménye.
Hangzásra olyan komoly tudománynak tűnik, a valóságban meg mégsem annyira.
trilla, ha viszitek az összes papírt valószínű, hogy többet tudnak majd mondani. Kitartás:)
Trilla Kedves! Nehogy most add fel! Legrosszabb esetben is 2/3 esélyetek van arra, hogy minden oké legyen, ha jól értettem. Az egy évre pont az előbb írtam, meg már írtam is, igaz, én nem szülés után vagyok, de nálam pl. csak 2-3 hónap volt (2 rendes menzesz). Vagyis egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy egészséges felnőtt szervezet helyreálljon. Nekem is hosszú hónapokat mondtak, nekem a párom miatt nem volt időm sok... Én ezért pánikoltam. Ti nem tudtátok volna vinni a papírokat? Vagy ti sem kaptátok meg? Így egy kicsit tényleg potyaútnak tűnik, na de majd a 2.! Az biztos job lesz! Mehettek máshova is, jobbat én sem tudnék :-( De ha "csak" ennyire okosak, akkor bízzatok egymásban és magatokban!!! Aztán lesz baba, és ha minden jól alakul, kutya baja sem lesz! Nekem is néha az az érzésem, bármikor terhes lettem volna, nnyira szerettem volna! Abbahgytam a tablettát (ez is segít, mármint előtte 1-2 hónap fogamzásgátló), és egyből... Tehát kitartás, és mindenképpen bízzatok a 2. megbeszélésben, én is nagyon drukkolok nektek! Puszi! Baranka
Na idekopi egy level, amit ma irtam ebben a temaban....
Na voltunk a csaladtervezoben.Sokminden nem tortent. beszelgettunk 40 percet egy fickoval, aki a zarojlentes ill. a boncjegyzokonyv hianyaban csak altalanossagokat tudott mondani.
Az kiderult, hogy epeut/vezetek hianyos fejlodesi rendellenesseg 3 tipusban letezik:
- lokalis, csak az epecuccra kiterjedo
- valami szindroma, ami az epe es a sziv rendellenessege
- egy masik szindroma, az epe es a tudo rendellenessege
Mind haromnak mas az ismetlodesi kockazata, a szivesnek pl. 25%. Viszont a 2 utolsot kizarhatjunk szerintunk, mert ki kellett volna derulnie a korhazi tartozkodasunk alatt, ha ilyesmi van.
Kerdeztuk, Ok, es ha megtudjuk, hogy X% az ismetlodesi kockazat, akkor mit lehet tenni? Mondta a doki, hogy ma mar vannak olyan vizsgalatok, amelyek magzati korban kimutatnak bizonyos fejlodesi rendellenessegeket. Na ez nem olyan - tette hozza kedvesen. Szoval, kb. annyit tudunk tenni, hogy a %-os arany ismereteben remenykedunk.
Persze tok jo csaladfat rajzoltak, de ezt mi is tudtunk volna itthon. Szoval kalap kaka volt az egesz. Meg csak vervetel se, sot, az ismeretek fenyeben az se, hogy ize, bigyo, esetleg egy pszichologus. Most azt is kereshetek maganuton....
Szoval megkerik hivatalbol a SOTE-rol a papirokat, es utanna meg egyszer megyunk beszelgetni. Ja es hogy varjunk meg egy evet a kovetkezovel. Hogyisne! Mert a WHO ajanlasa szerint szules es veteles utan 1 ev, csaszar utan 2 ev az ajanlott pauza.
Hat ennyi. Szoval, aki nem genetikai tanacsadasra megy, annak lehet, hogy jo, de nekunk igy semmi. A genetika meg mindig csak vakon tapogatozik sajna a mi esetunkben. Lehet, hogy tok jol ki tudjak mutatni, hogy az elso down baba utan a masosik is az lesz, de nalunk ugye nem errol van szo. Mi csak egy aranyszamot kapunk majd es csokolom.
Idezet vege
velemeny? menjunk mashova? mit csianljunk? eddig csak 3 honapot mondtak, pl a sajat dokim, itt meg egy evet. addim meg siman becsavarodom, es vege az altalatok csodalt hosiessegnek es erőnek...
No, szoval MOST el vagyok keseredve....
Sziasztok!
Belekotyognék :-) Én szedek vitamint (Pregnavit), de csak napi 1-et, a dokim szerint kell az, és amilyen egyoldalúan tudok étkezni, szerintem is. De pl. mindenki a folsavról beszél... Azt meg nem kapok. A vérképem még jó volt utoljára, bár voltak csillagok, de állítólag a terhesség miatt.
Nekem is 6-12 hónap várakozást mondtak a dokik, hogy regenerálódjon a szervezetem. Aztán úgy alakult, hogy 2 hónapig szedtem fogamzásgátlót, de nem bírtam, abbahagytam, és jött a baba egyből :-) Nagyon aggódtam, de szerencsére semmi gond nem volt, remélem nem is lesz... Ezekszerint 2-3 hónap alatt is lehet tökéletesen regenerálódni :-))
Kedves Trilla! Voltatok már Czeizelnél, vagy még csak most készültök? A bátyámék jártak az első gyerek előtt, és eléggé jó volt róla az összbenyomásuk. Az is biztos, hogy nem árt a szervezetnek egy kis regenerálódás, bár azt is megértem, hogy minél hamarabb szeretnél újra babát várni.
Tudom, már ezt sokan mondták-írták, de azt hiszem, velem együtt innen nagyon sokan állnak lelkiekben melletted...
Még szoptattam amikor újra terhes lettem, ráadásul akkor hagytam abba a tablettázást és csak egy mensim jött meg. Sajnos ezt a babát elvetéltem 12 hetesen, majd rá 4 hónappal később mégegyet. Az orvos szerint leállt a hormontermelődés abban az időben amikor a méhlepény veszi át a feladatát. Tehát érdemes kivárni az időt. Nekem az orvosom egy évet mondott és, hogy mielőbb kezdjem el szedni az Elevitet. Az segít felkészíteni a szervezetet. Igaza volt.
A folsav anyagcserében - a B12 vitamin mellett - azonban a B6 és a C vitaminnak, valamint a cinknek is szerepe van. Emiatt ezeket együttesen magzatvédő-vitamin komplexnek nevezzük.
/Dr. Czeizel Endre: Felkészülés a családi életre/
Teljesen szakszerűtlen a "szakembereknek" az a tanácsa, hogy az egészséges kismamák elsősorban "kiegyensúlyozott táplálkozással igyekezzenek e megnövekedett igényeknek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot magukhoz venni". A fejlődési rendellenességek leghatásosabb kivédése 0,66 mg B11 vitaminnal érhető el, ezért a szokásos táplálék kiegészítéseképpen kb. 0,40 mg folátra lenne szükség. (A B11 vitamin természetes formája a folát, míg a gyárakban előállított szintetikus termék a folsav.) Ezen adag biztosítása napi 15 tányér spenót vagy sóska, vagy zöld saláta elfogyasztását teszi szükségessé. Nemigen érdemes bizonygatni, erre kevés leendő és korai várandós lenne rávehető - még egy napra is.
Kezdjük a magzatvédő-vitaminnal, amely nem egyenlő a folsavval. A magyar kutatások szerint az élettani adagú (0,8 mg-os) folsavat tartalmazó magzatvédő-vitamin (Elevit pronatal) a központi idegrendszer legsúlyosabb és leggyakoribb rendellenességeinek (az agykoponyahiánynak és a nyitott gerincnek) 90 százalékát védi ki, ezzel szemben a folsav hatásossága csak 41-79 százalékos. Ezen túl a magzatvédő-vitamin nemcsak az említett bajokat, hanem a vese-rendellenességek kétharmadát, a szívrendellenességek felét és a végtaghiányok egyharmadát is képes megelőzni. Mindezeket először Magyarországon mutattuk ki, de azóta hat USA-beli, illetve kínai vizsgálat eredményeinket megerősítette. Így a súlyos fejlődési rendellenességek 4 százalék körüli gyakorisága csaknem a felére, 2 százalékra csökkenthető, és ezáltal évente közel 2000 rendellenesség létrejötte lenne megelőzhető.
Az eredmény figyelemre méltó, a hatásmechanizmus egyszerű: a fehérjelebontás során képződő toxikus anyagtól egy génhiba miatt minden ötödik ember szervezete nem tud megszabadulni. Ez az anyag, a homocisztein, felhalmozódva károsodásokat okoz a magzatban. A génhiba ellenére azonban gond nélkül lejátszódik az egészséges biológiai folyamat, ha elegendő B6, B11 és B12 vitamin van a szervezetben.
A többek között Magyarországon is végzett kísérletek eredményei olyan hatással voltak a nemzetközi szervezetekre, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonnal felvette céljai közé, hogy minden anyuka hozzájuthasson a magzatvédő vitaminhoz.
A magzatvédő-vitamint nem a kismamáknak kell ajánlani, mivel minimum a fogamzás előtt egy hónappal kellene elkezdeni szedését, és a terhesség 12. hetéig folytatni. (Ezt követően szedése egészséges és jól táplálkozó várandósokban megkérdőjelezhető.)
(Az idegcső záródási rendellenességek a terhesség egészen korai időszakában alakulnak ki: agyhiány a 23. napig, nyitott gerinc a 25. napig jöhet létre. Vagyis a terhesség első 3-4 hete alatt, amikor sok nő még nem is gyanakszik a másállapotra. )
/Forrás: Magyar Hírlap - Szerző: Dr. Czeizel Endre
En nem rohannek rogton dokihoz. Ha magarol a terhesseg tenyerol szeretnel megbizonyosodni, csinalj meg ket tesztet. UHon bar mar azt hiszem 5-6hettol csinalnak (5-6 het az utolso menstruacio elso napjatol szamitva), engem a 9het kozepen hivta be eloszor. Akkor volt a baba 22mm.
Nem ertunk egyet van ilyen. Szerintem es ebben az orvosom is egyetert csak azt kell szedni amibol hiany van, amit valaki nem tud termeszetesen potolni. Ezen kivul folsav.
Szia Tantus!
Hol igy, hol ugy... leginkabb az foglalkoztat, hogy mikor lehet mar ujra...
es tudom, hogy turelem, de az most a legkevesebb. es minden nappal, amit magam alatt toltok, egyel tavolabb kerul az uj baba.
Hat nagyjabol ezek tartjak bennem a lelket, ettol tununk erosnek. Pedig csak nagyon folytatni akarjuk az eletet, megkattanas nelkul...
Mondjuk a mensit kihagynam ;) es hat anyu is terhes lett, mialatt szoptatott... szoval, esely van, de erre sem ad nekem irasos papirt senki...
Kedves Trilla! Bár nem vagyok szakértő, de úgy tudom, hogy kisebb az esély a teherbeesésre, de nem lehetetlen. ( Te is biztos hallottál olyan esetről, hogy szoptatás alatt, még a mensi vissztérése előtt teherbe esett valaki.) Egyébiránt a menzesz visszatérése sem mindig mérvadó, a lányomat már rég nem szoptattam, mégsem jött meg, viszont a dokim felrakta a spirált, hogy ne "következzen be" a harmadik gyermek.
Próbálkozni mindig érdemes...:)
Off: Hogy vagytok?
Ismertek, tudjatok, mi tortent velunk...
kerdesem elsosorban a mar gzerekesekhez szol, de barki aki tud, segitsen...
A szoptatas (esetemben a tejci elapasztasa) utan mikorra teheto a peteeres beindulasa?
Babat akarok, ez talan mar rogeszme.... de nem tudom, mikorra kerul a szervezetem olyan allapotba, hogy a hancurozason kivul ertelme esetleg eredmenye is lesz a buliknak :)
Képzeljétek, kismama vagyok!!! Még nem voltam orvosnál, tesztet csináltam. Mikor lehet elmenni, amikor már az orvos is "észreveszi". Úgy hallottam, hogy a menses elmaradása után két héttel. Igaz ez?
Annyira csodálatos egy nő szervezete, hogy a terhesség alatt a baba az utolsó, aki hiányt szenved bármiben is. Ettől még lehet szedni akármit - sőt nálunk kellett is, leesett a vas -, baj a szedésből nem hiszem hogy adódhat. Egyébként meglehet, hogy az állandó aggódás amiatt, hogy vajon bevettem-e ma is mind a 7-8 tablettát, többet árt.
Úgy látszik a vitaminkérdésben (is) eléggé megosztottak az orvosok, és a kismamák is. Szerencsére mind a két orvos, akinél én jártam, ugyanazon a véleményen volt ezzel kapcsolatban, mint én. Én azért szedtem, mert szerintem még egy táplálkozási szakértő sem tud olyan étrendet kialakítani, amiben minden benne van, ami a babának és a mamának kell, mert a szervezet igénye olyan nagy az egyes tápanyagok iránt, amit szinte lehetetlen pusztán az ételekkel kielégíteni. Arról nem is beszélve, hogy az ételek vitamintartalma a tárolás és az elkészítés hatására erősen csökken.
Ahhoz, hogy vitamint túladagoljunk, nagyon nagy mennyiséget kellene bevenni belőle, napi 1 tabletta esetén ez a veszély nem áll fenn. (Mr. Spock válaszolta ezt valakinek korábban)
Én személy szerint nyugodtabb voltam és vagyok, hogy szedtem. Persze mindenki az orvosával közösen döntsön ebben a kérdésben, mert a vitamin is gyógyszer, amit csak orvos tudtával és beleegyezésével szabad szedni a terhesség alatt.
Én két kül. orvosnál szültem, egyik alkalommal se kellett plusz vitamint szednem. Kellett a folsav, aztán egy bizonyos idő után (nem automatikusan, a vérvételek alapján), a vas. Slussz. Előtte szedtem Centrumot, illetve Activalt. Megkérdeztem a belgyógyászomat, azt modnta, hogy azt se folyamatosan, terhesség esetén meg hagyjam abba. Akkor max. a terkhesvitamint, bár nekem ő is csak a folsavat javasolta! Zöldség, gyümölcs bőven elég. Pl. a túl sok A vitamin is okozhat a babáknál gondot.
Szóval ebben az ügyben mindenki kérdezze meg az orvosát, mit javasol.
A gyerekeim így is viszonylag nagy súllyal (3,80 ill. 3,5 kg) születtek, én is teljesen rendben voltam és vagyok, pedig már 16 hónapja szoptatok is. Szóval nem kell feltétlenül a mesterséges vitaminpótlás.
A vitaminokkal kapcsolatban mar tobb forumon kifetettem a velemenyem, miszerint "csak ha muszaly". En magam csak folsavat szedtem, amit ket honappal azelott kezdtem szedni, hogy terhes lettem. Egeszen a 9dik het vegeig folytattam a szedest.
sajnos megoszlanak a véleméynek a vitaminszedéssel kapcsolatban. végülis eddig is szedtem vitamint, most másmilyet. néhány napja sokkal jobban érzem magam! (energikusabb vagyok) szóval míg nincs bebizonyítva, sem az, hogy nagyobb lesz tőle a gyerek, sem az, hogy nincs összefüggés, addig nagyjából tök mindegy, mit választasz, benne van, hogy rosszul (vagy jól). én is filóztam egy ideig, aztán olvasva a babás topicokat, úgy döntöttem, elevit, és a materna semmiképpen nem. majd meglátjuk. bár ha véletlen jó nagy babát szülnék, akkor sem tudnám meg soha, hogy ez mitől volt.
még a dokinénihez kéne elmenni, hogy beutaljon a szükséges vérvételre, de valahogy nem akar összejönni.
Sziasztok,
az elevitet - szerintem - ne szedjétek addig, amig a nőgyógyitok nem javasolja! Engem lebeszélt róla az előző terhességemnél és most is, mert azt mondta, hogy ne növesszük nagyobbra azt a gyereket, aki így is elég jó alapokkal indul (a férjem majd 2 méter, és én sem vagyok egy kis alkat). Azt mondta, egyek sok gyümölcsöt és zöldséget, az bőven elég (ráadásul én ha terhes vagyok hanem 2-3 naponta eszem egy Centrum-tablettát). Így is elégnek bizonyult ez egy 4 kilós gyerkőchöz.
a spermát nem a rendeltetési helyre kell bevinni, hanem az optimális családtervezőbe, számlálásra. bocs, hogy ilyen érthetetlen voltam! szóval azt mondták, megszakított közösülés után jelenjünk meg az egésszel (!) három órán belül az eksön után. haha.
Nekem csak a sima folsavat javasolták, nem a kombinált vitamint. Az is kapható recept nélkül, és bizonyos fejlősdési rendellenességek megelőzésére szolgál.
Érdemes elkezdeni, de nem segíti elő a terhességet, csak a leendő anyuka "raktárkészleteit" tölti fel, ami semmiképpen sem baj, sőt. De ha csak akkor kezded el szedni, amikor teherbe estél, akkor sem probléma.
Az elevit magzatvédő vitamin. Az összes fontos vitamin, nyomelem, ásványi anyag megtalálható benne, ami a baba fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Kapható vény nélkül is.
Ezt a megszakított közösülés utáni spermabevitelt egyáltalán nem értem. :) Most vagy meg van szakítva, vagy nincs. :)
Nyugi, tényleg előfordulhat, hogy 2-3 hónapig nem esel teherbe. Vagy akár tovább. Érdemes mérni a reggeli hődet, vagy (bár ez már drágább mulatság) ovulációs tesztet venni. Lehet, hogy máskor van a peteérésed mint gondolod és ezért nem sikerült eddig a Nagy Találkozás.
Kezdő vagyok a témában, mi az az elevit? Fel kell iratni, vagy kapható csak úgy is? Hogyan hat?
Nem is beszélve a megszakított közösülés utáni spermabevitelről? Miért jobb, ha utána és nem akkor kerül be? Vagy most valami nagy hülyeséget kérdeztem?
Már harmadik hónapja nem szedem a gyógyszert. Tényleg előfordulhat, hogy két - három hónapig nem is lehettem volna terhes? Én úgy tudtam, hogy ilyenkor még könnyebben összejön.
Bár mindenki azt írja, hogy két hónap után még ne izguljak, de azért itt csak azt olvasom, hogy mindenki egy - két hónap után terhes lett!
csak nem sikerül feléleszteni a topikot? mert akkor én is benevezek!
a családtervezőben már voltun , életmód tanácsok nuku. csak kikérdezés és viszgálatok. a megszakított közösülés utáni spermabeviteltől meg röhögőgörcsöt kapok. menet közben kapjuk el valamivel? mert az összes kell ám! asszem nem ez a metódus fog bejátszani!
ja, még valami: az a bizonyos 3 hónap védekezéssel értendő ld. óvgumi. én mondam is, hogy na, azt nem, a nőcidokival megbeszéltem, hogy elég az egy hónap óvgumis buli.
mi még? szedem az elevitet és cél a szeptember, megismerkedésünk napja. mikor jöjjön össze a gyerkőc, ha nem akkor?
Hát ez megnyugtató. Valahogy mindig úgy gondoltam, hogy nekem/nekünk rögtön és azonnal sikerülni fog. Már az első hónap végén keseregtem, de azóta eltelt még egy és már rendesen idegesít, hogy nincs-e valami baj. Abból indultam ki, hogy ha valaki nem akar gyereket, akkor állandóan becsúszik egy nemkívánt terhesség, és aki meg akar, az éveket kell, hogy várjon. Hogy van ez???!
Hát, pánikolni biztos nem kell, ha az első évben még nincs eredmény. Mondjuk nálunk pont a másik véglet jött be:nászéjszaka, védekezés abbahagyása, talált-süllyedt, úgy ahogy kell... :)
De ezzel szerintem csak a statisztikát javítjuk, mert nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző.
Sokkal pontosabb módszer az ovulációs tesztek alkalmazása. Ez kb. úgy néz ki,és úgy is kell használni, mint a terhességi tesztet. Ez a tesz az LH hormon szintemelkedését mutatja ki. Ez a hormon felelős az ovulációért. A 12-14. napon (normál ciklusnál)többszöröséreugrik, ezt mutatja ki a teszt. Az LH-csúcs után általban 24-36 órán belül következik be a tüszőrepedés. nagyobb forgalmú gyógyszertárakban kapható, egy 5-6 db-os készlet kb. 5 ezerbe kerül.
Az ovuláció megtörténtét persze legpontosabban az ultrahang vizsgálattal lehet kimutatni.
A hőmérőzés lényege, hogy minden reggel, még az ágyban megméred a hőmérsékletedet. Célszerű szájban és digitális hűmérővel. Ezt a teljes cikluson keresztül feljegyzed egy grafikonon. Ez kiad egy görbét. A ciklus első felében alacsonyabb lesz a hőmérséklet, majd a közepén lesz egy kb. 0,4-0,5 fokos ugrás, a második fele pedig értelemszerűen magasdabb lesz. Szóval a hőmérsékletugrás környékén van az ovuláció. A módszer azonban pontatlan. A hőmérsékletugrás többnyire már csak késve jelzi az ovulációt, sőt több napos eltérések is lehetnek.
Az az igazság, a hőmérőzést sosem csináltam, szó volt azonban az SZT2-n ún. "ovulációs tesztről", láttam a gyógyszertárban is, az biztosan megmutatja, mikor van a "legjobb pillanat".
Sziasztok!
Négy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta a nőgyógyászom tanácsára elevitet szedek, mivel babát szertnénk. Egy hónapja próbálkozunk élesben, de sajnos nem sikerült elsőre összehoznunk a trónörököst. Most a ciklusom kilencedik napjánál tartok. Valaki fel tudna "homályosítani" a hőmérőzés lényegéről? Tulajdonképpen mikor termékenyülök meg a legbiztosabban?
Ugy ereztem az a melto lezarasa ennek a topiknak ha itt is szetkiabalom hogy varandos vagyok. Szerencsesnek mondhatom magam, hogy ilyen hamar osszejott, es remenykedek, hogy a terhesseg alatt is ilyen jol es konnyen mennek majd a dolgok.
Szia PK!
Általában az elmaradt menstruáció után, de mindegyikre rá van írva, hogy pontosan mikortól. Ne feledd, hogy az embriónak meg kell érkeznie a méhbe és be is kell ágyazódnia a megtermékenyítés után, az is pár napba telik. (A megtermékenyítés a petevezetékben történik)
Igerem ez ma az utolso uzenetem ebben a topikban:-)))
Szisztok!
Csak egy rovid osszefoglalo, hogy mennyire vagyok felkeszult es egy kerdes.
Osszefoglalo:
Mint mar irtam jovo honap kozepetol belevagunk!!! Nem cigizek, sosem cigiztem, nem iszok, es nem stresszelek. Voltam nogyogyasznal, 10napja szedem a folsavat. Probalok a sulyomra figyelni, talan ez a legnehezebb. Ezen a heten kell megjonnie, es utana remelem egy ideig nem fog. (Tudom, ne almodozzak ugysem jon ossze elsore)
Kerdes:
Az otthoni tesztek az elmaradt menstruacio utan par nappal mutatjak kia terhesseget, vagy mar a sikeres megtermekenyites utan par nappal?
Sziasztok!
A menstruáció a MÉHNYÁLKAHÁRTYA elsorvadása és lelökődése, aminek semmi köze ahhoz, volt-e peteérés vagy sem.
A fogamzásgátló tabletták hatására többek között éppen a peteérés gátolt, ezért nem jöhet létre a terhesség. A tablettaszedés szünetében keletkező vérzés ún. megvonásos vérzés, ami azért következik be, mert a tablettaszedés szünetel, tehát nem a nő saját "rendes" ciklusa uralkodik.
Mindenképpen olvassatok bele egy fogamzásgátlással foglalkozó könyvbe, amelyben le van írva, hogyan is működik a női szervezet. Aki gyermeket szeretne, annak ez "kötelező olvasmány".
(Pl. Dr. Elek Csaba: A fogamzásgátlásról)
Pont forditva. A rubeola vegativ, ami azt jelenti, hogy nincs gond , mert mar atestem rajta, a toxoplazmosis pozitiv, ami azt jelenti, hogy nem vagyok immunis ra, igy oda kell figyelnem, ha majd terhes leszek.
Fel fogom hivni a Tanacsadot, de December kozepe elott nem fogok tudni elmenni. Ha van valami beszamolok.
Most egy kicsit nagyon osszezavarodtam. Tudatlansagom oka, hogy soha nem szedtem gyogyszert. De van valami amit nem ertek> en ugy tudtam, hogy a menstruacio a a megerett de fel nem hasznalt pete kiurulese a szervezetbol. Aki tablettat szed az is menstrual. Akkor ott mi tortenik, ha nincs is pete ami kiuruljon?
En kulonben azt hittem, hogy van, de valami miatt keptelenseg megtermekenyiteni.
En ugy tudom, hogy a fogamzasgatlot 3 honappal a tervezett "elesben tevekenykedes" elott abba kell hagyni.
Homerozes: ha gyogyszert szedsz akkor ez felesleges, hiszen pontosan 28naposak a ciklusaid. Igy pontosan meghataroyhato minden homero es pH mero segitsege nelkul, hogy mikor is va a peteeres.
Ha a ciklus kezdete a menstruacio elso napja akkor a ciklus 14napja kornyeken van a peteeres. Amugy kulonben ha figyelsz ra talan mas jelekbol is eszreveheted (hatfajas, erosebb huvelyvaladek stb)
A terhességi vitamin mellett szeretnék én is letenni egy voksot: a második gyerkőc "tervezéskor" már elkezdtem szedni, és nem volt az első hónapokban sem rosszullétem, jobban bírtam, mint az elsőnél (arról nem beszélve, hogy nyugodtabb voltam).
ÜDv és sok sikert!
sóuser
Szia Viki!
Elismerésre méltó, hogy ilyen tudatosan és felelősségteljesen készültök a gyermekáldásra. Majd ha az aktív babatervezési szakasz a célegyenesbe érkezik, ne feledd, hogy a tabletta szedését hónapokkal a tervezett teherbe esés előtt abba kell hagyni. Legalább két rendes menstruációs ciklust érdemes kivárni, és azalatt más módon (pl. óvszerrel) védekezni. Ez idő alatt helyreáll a szervezetedben az egyensúly. Ha ebben az időszakban már hőmérőzöl, ne ijedj meg, ha a görbe nem optimális, van, akinek a peteérése nem azonnal tér vissza. A fogamzóképesség helyreállása általában 3 hónap alatt megtörténik.
Nagyon jó a topic. Én is először a Szülés-Terhesség 2.0-ba írtam, aztán rátok találtam. Ott azt javasolták, hogy az aktív babatervezési időszakban el kell kezdeni pl. Elevitet szedni, hogy elég vas és folsav legyen a szervezetben.
Én még szedem a fogamzásgátlót és még tulajdonképpen nem tudom, hogy mikor kezdünk el élesben tevékenykedni, de azért szeretnék minél többet megtenni már most a születendő babáért. A hőmérőzéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem, most csak úgy ellenőrzésképpen elkezdeném, de működik ez akkor is, ha valaki gyógyszert szed?
Kedves Petra,
Az, hogy a toxoplazmózis pozitív, nem azt jelenti, hogy már túlestél rajta? Mert akkor pont nincs aggódnivalód!
A rubeolavizsgálatot mindenképpen megcsinálják, és ha negatív (=nem volt még rubeolád), akkor beoltanak.
A Tanácsadó paraméterei:
XIV. kerület Bolgárkerék utca nemtomhány (az egész utca két ház), az Örs felől indulva a jobb oldalon a második ház.
Telefon: 363-5272; 363-2229. Időpontot kell megbeszélni.
Nem tudom, hogy állsz nőgyógyásszal, ha esetleg rákszűrésre is vágysz, akkor kérdezd meg, mikor rendel a nőgyógyászuk, mert ő nincs mindig ott (a hüvelytisztaság-vizsgálatot az asszisztense végzi).
Sok sikert, ha bármi kérdésed van, írj akár ide, akár magánba.
Sz.
Nagyon koszonom a tanacsot megfogadom. Legyszi add meg a reszleteket cim, telszam. Felhivom oket es megerdeklodok minden. Az Ors Vezer terhez kozeli szuper lesz.
Nogyogyasznal voltam, az elso vizsgaloton tulvagyok. Rubeola negativ, toxoplasmosis pozitiv, igy vigyaznom kell a nyers husokkal, mosatlan zoldseggel stb.
Kedves Petra,
Czeizel Endre létrehozott egy intézményt a babáravágyóknak, az a neve, hogy Optimális Családtervezési Tanácsadó. Számunkra ingyenes, a TB fizeti.
Pesten az Örs Vezér tere mellett van, ha érdekel, címet, telefont mondok. Vidéken is több helyen működik, nem tudom, Te hol laksz.
Lényege:
Egy beszélgetést és adatfelvételt követően néhány vizsgálat (vérnyomás, rubeola-teszt, hüvelytisztaság-vizsgálat/spermaszám-meghatározás, meg amit a beszélgetés alapján szükségesnek ítélnek), majd három hónapos felkészülés, mialatt már elkezded szedni a magzatvédő vitamint, életmódbeli tanácsokkkal látnak el (pl. a koffeinfogyasztás csökkenti a termékenységet, ezt nem is tudtam előtte, jó, hogy mondták), plusz hőmérőzés minden reggel a tüszőrepedés idejének megállapítására, ill. ha valamiféle (sárgatest- stb.) probléma van, az is kiderüljön, utána a második találkozáskor a fogamzás optimális napjának megállapítása, sok siker-kívánás, harmadik találkozáskor viszed a reggeli pisit és várod a pozitív választ.
Mi végigcsináltuk mindkét gyerek előtt, nagyon jónak gondolom, és azt hiszem pont arra találták ki, amit a topicnyitóban felvetettél.
Részletkérdés, de nagyon kedvesek, segítőkészek, bármit kérdezhetsz, semmi nem "ciki".
Ha valami még érdekel, itt vagyok.
Szipolyka
Szia PK!
Szerintem kezdj el magzatvédő vitamint szedni, és akkor már a teherbeeséskor meglesznek a szervezetedben a szükséges ásványi anyagok, folsav, vas. Megakadályozhatja bizonyos születési rendellenességek kialakulását is.
Én is így tettem, amikor elhatároztuk, hogy babát akarunk.
Teljesen igazad nav nem kell tulszervezni. A baba mama forumon eppen most a terhesseg alatti vitaminbevitelt vitatjuk. Az csak azt szerettem volna tudni, hogy lehet e a teherbeeses elott tenni valamit az ugy erdekeben.
Bizom benne, hogy egy par honap mulva mar en is a pocakosok klubbjat bovitem es nem a felkeszules a terhessegre topikot folytatom meg mindig.
De hat ki tudja. rengeteg pelda van elottem. Voltak akiknek rogton osszejott es vannak akik mar evek ota probalkoznak. A fel ev teljesen atlagos. Ezt mind tudom az eszemmel, de megis az ember remenykedik, hogy kivetel lesz.
Én erről azt gondolom, hogy a tudomány mai állása szerint nincs konkrét bizonyított módszer, életmód ami ilyenkor javasolt. Valószínűleg egyhamar nem is lesz.
Szerintem nem kell "túlszervezni", a lényeg az egészséges életmód - nem a bioétkezés, hanem a nagyrészt káros dolgok (cigi, stressz) mellőzése.
A mamának is és a babának is jobb, ha a mama nem hízik el túlságosan, de ez is inkább a terhesség alatt derül ki, hogy ki milyen alkat, hogyan reagál a szervezete.
Szóval szerintem előre nem érdemes sok energiát beleölni, érezd jól magad, és kívánom, hogy minél hamarabb teljesüljön a kívánságotok, hiszen a kicsi a lényeg, nem érdemes még hónapokat sem várni szerintem.
MrsDiablo es Dersyu Uzula
nagyon koszonom a listat, megprobalom beszerezni ezeket a konyveket ill megnezem a babanet.hu-t
Originalqszi
Bar, mint mondtam, nem vagyok szakertoje a temanak (meg nem haha), hogy hogyan kell felkeszulni, de ugy olvastam, hogy a modszered (ha gyakori - napjaban tobbszor) csokkenti a teherbe eses eselyet. :-)))