Keresés

Részletes keresés

e-papi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 914
Áááááááá!!!! Leesett!!! :oDDDD
Előzmény: e-papi (913)
e-papi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 913
Az alsó 256 MB, felső 256 MB elosztás nem biztos hogy elvetendő ötlet, én az "autoexec.bat előbb hajtódik végre mint a Kernel"-re gondoltam! :o)))

Amúgy meg mijazaz Ablax???

Előzmény: Törölt nick (912)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.20 0 0 912
De hát ez itten az Ablax! Hogyan is gondolhatnék bármit komolyan? Ki vagyok én? Kapuk Vili?

Azt mondta ma egy ismerősöm, hogy valamelyik számítógépes újságban, nem emléxik melyikben, de keresni fogja, pontosan ez van leírva, amit mondtam, és hogy így lehet felgyorsítani a virtuális memóriát. Hmmmm. És én már azt hittem, hogy végre kitaláltam valamit :))

Előzmény: e-papi (911)
e-papi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 911
Hmmmm... Ugye eztet nem gondolod komolyan??? :o))
Előzmény: Törölt nick (908)
misuzi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 910
Szisztok. Megint bajbanvagyok! A cd-rom betüjelére kattintva aztirjaki hogy a meghajto nemtalálhato.Pedig a zenei cd elindul és leis játsza.A win telepitő cd-re pedig a botlemez után aztirja hogy-- Cdr101:not ready olvasáskor a következö meghajton G: A botlemez pedig az F: meghajtora töltbe. A lemezegységeim pedig A: C: D: és a cd az F:volt eddig.A vinyot hiába formáztam meg.
mr_ricsi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 909
"Vagy tévedek?"

Még nem tudom, de el fogok töprengeni az ötleteden.

Előzmény: Törölt nick (908)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.20 0 0 908
Kedves mr_ricsi!
Akarja a fene :))) Már írtam, ez csak egy kósza ötlet volt. De ha hozzájutok, hogy kipróbáljam, akkor az autoexec.bat-ba fogom beleírni, az hamarabb hajtódik végre, mint a kernel. Vagy tévedek?
Előzmény: mr_ricsi (906)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 907
NevemTeve
"nagyon ritkan hasznalt programreszek is a tarban vannak, amiket egyebkent az OS kivagna swap-ba, helyette nagyobb lenne a lemez-gyorsitasra hasznalhato memoria."
1, Az az ideális, ha minden programrész -bármilyen ritkán használt is- a memóriában van.
2, A Windowsnak megvan az a jó szokása, hogy fájlok másolásakor a lemezcache elfoglalja a RAM 90-95%-át, amiből csak 5-6 %-ot szabadít fel. Így a 256M RAMmal szerelt gépen is 25-30MB-on döcögnek a progik + az op.rendszer. (És a gép veszettül swappel.)
3, Magyarázza nekem el valaki, hogy a Windows lemezcache-e milyen elven gyorsítja a lemezműveletek, különös tekintettel a mai, memóriát közvetlenül elérő(DMA) merevlemezekre, CD-romokra? (A kérdés folyománya: miért jobb a több?)
Előzmény: NevemTeve (905)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.06.20 0 0 906
Hawkeye
A ramdrive-os ötleteddel kapcsolatban azt szeretném kérdezni (csak elvileg!):
Hogyan akarod a ramdisket az 512M felett elhelyezni, amikor a windows kernel nem látja ezt a területet, és a ramdrive.sys-t is a kernel futtatja?
Előzmény: Törölt nick (904)
NevemTeve Creative Commons License 2002.06.20 0 0 905
Persze ez igy pazarlas, hiszen nagyon ritkan hasznalt programreszek is a tarban vannak, amiket egyebkent az OS kivagna swap-ba, helyette nagyobb lenne a lemez-gyorsitasra hasznalhato memoria... ez az oka annak, hogy normal mukodes kozben nincs "kihasznalatlan" memoria.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 904
mr_ricsi! köszi az infót. Az eredeti írásom egy kósza 5let volt, bár kipróbálom, ha hozzájutok, csak az érdekesség kedvéért. A system.ini-s bejegyzést meg külön kösz, hogy küldted, egyik ügyfelem nagyon fog neki örülni, ha beírom a gépén. (Én sajnos nem ismertem ezt a lehetőséget, eddig.)
Jó lenne, ha xp-nél is működne ez, vagy valami hasonló.
Előzmény: mr_ricsi (903)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.06.19 0 0 903
Hawkeye:
"a Win98SE állítólag nem címez és nem használ (lehet, nem is "lát") több memóriát, mint 256 MB"
Ezt rosszul tudod, mert 512MB a határ. (És még ezzel is lehet valamit trükközni, hogy a lemezcache az 512M fölött foglaljon helyet.)

"akármilyen sok fizikai memória van a gépben, a lapozófilet mindig követeli"
Ez sem igaz. W9x-eknél a system.ini [386enh] része legvégére be kell írni, hogy:
ConservativeSwapfileUsage=1
és így addig nem használja a swapfilét, amig a memória meg nem telt. (XP-nél nem tudom, működik-e)

Előzmény: Törölt nick (895)
NevemTeve Creative Commons License 2002.06.18 0 0 902
Normalis OS-ben ez butasag lenne... Mivel Windows-rol van szo, javaslom probald ki!
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 901
Szervusz Hawkeye!

Nincs mit, és kiváncsian várom a tudositásodat ;-)...

Előzmény: Törölt nick (900)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.18 0 0 900
Helló, vOrOn!
Kösz a választ. Én kipróbálnám, de 1.) csak 256 mega mem-em van 2.) XP pro az os-em, nem win98. Ha megfelelő géphez jutok, rögtön kipróbálom. Agyilag megközelítve működnie kell, csak hát a logika meg az Ablax... :) Ráadásul a ramdisk az tényleg állatgyors! Ha jutok valamire, beírom! Szia!
Hawkeye
Előzmény: Törölt nick (898)
szilva Creative Commons License 2002.06.18 0 0 899
Nem olyan régen csináltam ilyet, ha jól emlékszem, elég volt feltelepíteni az "active desktop"-ot, az cserélte le a taksbar-t.
Előzmény: Törölt nick (897)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 898
Szervusz Hawkeye!

Halvány lila dunsztom sincs :(, ki kell probálni, vagy keresni olyan személyt, aki már tapasztalatot szerzett ezen a rögös úton... ;-)

Szvsz, ha nem telyesen hülye az Ablax ;), ugysem engedi ezt a "fából vaskariká"-t...

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 897
Szervusz Winnie77!

Ha a baloldali részre gondolsz, megoldható, viszont kell hozza Iexplorer 4.0 verzió, mert tudtommal, csak az tette ki/be.

Remélem tudtam segiteni...

(Tipp: régi chip cd, cd panorama és hasonló magazinok cd-jén keressed)

Előzmény: Winnie77 (896)
Winnie77 Creative Commons License 2002.06.17 0 0 896
Hali!

Kérdésem a következô: NT 4.0 alatt (SP 6a) be lehet állítani, hogy a tálcára kitegyen különbözô ikonokat. (Eszköztárat nem enged állítani.) Átnéztem az NT cd-jét, de nem találtam ilyet. A tisztelt kollegina meg állítja, hogy neki volt ilyenje...

Elôre is köszönöm.

Winnie

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.17 0 0 895
A Rage-nek adott tanácsaid kapcsán egy elméleti kérdés, ha van kedved, járjuk körül.
Tapasztalatom: akármilyen sok fizikai memória van a gépben, a lapozófilet mindig követeli. Mármost a Win98SE állítólag nem címez és nem használ (lehet, nem is "lát") több memóriát, mint 256 MB.
Mi van akkor, ha a - mondjuk - másik 256 MB fizikai memóriára létrehozunk egy ramdisket és arra telepítjük a virtuális memóriát. Persze ez egy fából vaskarika, és újból fa :), de a virt. mem biztosan felgyorsul, már ha egyáltalán műxik így. Kipróbálta valaki?
Érdekel a véleményed, véleményetek.

Hawkeye

Előzmény: Törölt nick (890)
tihanyi.tamas Creative Commons License 2002.06.16 0 0 894
no urak nagyok vagytok!!!!!!!!!!!4
le a kalappal elotettek.tényleg nem volt jol beálitva az idő zona .
kosz.
Istenek vagytok.
Előzmény: rali (885)
GamMa Creative Commons License 2002.06.16 0 0 893
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. A következő a problémám:

A napokban -remélhetőleg- eljut hozzám is az ADSL. Szeretném a gépemet előre felkészíteni az eseményre,ha lehet.Már beépítettem egy hálókártyát és felinstalláltam hozzá a drivereket./Illetve volt utána egy format c:,de már elmúlt :O(/.Jelenleg ez a helyzet. A kérésem az lenne,ha valaki,aki érti a témát leírná nekem lépésről lépésre -ha lehet E-mailben-hogy mit és hogyan kell még tennem,hogy amikor itt lesz a drót vége,csak bedugjam a megfelelő helyre és kapcsolódjak.Szoft- és hardveradataim a következők:
Windows98 SE.A hálókártya tipusa: REALTEK RT8139/810FX PCI. /NIC/

Elöre is köszönök minden segítséget.

GamMa

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.16 0 0 892
Szervusz rage!

Bocs, hogy sietösen válaszoltam (huny, huny...).

Bizonyos RAM méret felett, nem érdemes beállitani a swapet = vagy > RAM, szvsz természetesen, valamont saját tapasztalat.
Igen, mindig ajánlatos fixre fogni, tehát min=max=érték, nemcsak swap, de vcache esetében is.
Ugy van, legyen nyugodtan hálózati kiszolgáló.

Előzmény: rage (891)
rage Creative Commons License 2002.06.16 0 0 891
Köszi !!

Akkor a Swap legyen fix 384 MB Ram?
Minimum is , meg a Maximum is?

A vcache szintén?

A minimum is , meg a maximum is 16384?

Igen, otthoni gép, játékra / netezésre / DVD-re
S amúgy érdemes áttenni a gépet sima asztali számítógépről "hálózati kiszolgáló" beállításra?

Köszi!!

Előzmény: Törölt nick (890)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.16 0 0 890
Szervusz rage!

SWAP legyen 384 MB, ennyi böven elég neki (átlag otthoni gépröl van szó, nem ;-)?), vcache=16384

Előzmény: rage (889)
rage Creative Commons License 2002.06.16 0 0 889
A Microsoft support alapján a Swap file mérete nem tetszik neki

512 mega RAM mellett mennyire állítsam?
S állítsak be vcache-t ?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.16 0 0 888
Ennek sok oka lehet.

http://www.google.com/search?hl=hu&ie=UTF8&oe=UTF8&q=015f%3Abff87eb5&btnG=Google+keres%C3%A9s

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q235676

http://www.computing.net/windows95/wwwboard/forum/96546.html

"Amúgy semmi gond vele, jól megy, alig-alig van lefagyás, vagy error, kb tán hetente ha egyszer."

Nosztalgiát érzek, én is is így voltam vele, lehetne akár memória vagy egyéb hardveres hiba, de ugyanazon a gépen pl. Win2k, XP-vel nincsenek hetente sem fagyások, vagy igencsak tenni kell érte valamit. Gyakorlatilag nekem kell megküzdeni azért, hogy agyonvágjam.

Előzmény: rage (887)
rage Creative Commons License 2002.06.15 0 0 887
Hátha valaki baromira ért a Windows-ban lévő címekhez és kódokhoz, így hát megkérdezem:

Win98-am van, magyar, első kiadás.
Amúgy semmi gond vele, jól megy, alig-alig van lefagyás, vagy error, kb tán hetente ha egyszer

Ilyenkor egy példa az "explorer szabálytalan műveletet hajtott végre a kernel32.dll-ben illegal error" , de ez nagyon ritka

Az meg pláne, hogy játék fagyjon ki

Viszont érdekes, hogy bármi is fagy ki a kernel32.dll-ben, a hiba címe:
015f:bff87eb5

Sohasincs más cím, mindig ezt látom, ha az illegal error-ban a részletekre kapcsolok.
Tudja valaki közületek, hogy a fenti cím, vagy hivatkozás mit jelent, vagy mire vonatkozik?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.15 0 0 886
Szervusztok!

Nem inkább az idözonával van gond?
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9041830&uq=9

rali Creative Commons License 2002.06.15 0 0 885
Azt gondolom,hogy a böngésző települése nem kifogástalan-lehet hogy reinstall kell.
Előzmény: tihanyi.tamas (883)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!