Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Végigolvastam mind a 360 hozzászólást, de nem találtam megoldást! (De azért sok érdekes dolgot olvastam) Esetleg ha megosztanád velem, hogy mire gondoltál megköszönném!
Nem lehet az, hogy az internetbeállításo > általános fül > beállítások menüben nagyon kicsi az átmeneti (temporary) file-oknak adott helyed?
Vidd a csuszkát kicsit jobbra, és valszeg vége a leírt gondodnak.
Az a problémám, hogy 5-6 órai netezés után az egész gép lelassul! Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy törlöm a Temporary Intrenet Files-t és újraindítom a gépet. Ezután bírja újabb 5-6 órát, aztán megint az előzőek!
A kérdés az, hogy ez mitől van, és hogyan kerülhetem el az állandó újraindítást?
Válaszokat köszi!
Másik topicban is kérdeztem, de itt hátha többen olvassák. A problémám a következő: Adott egy gép amin használatban volt az Office 97 prof outlook-ja, Cimjegyzekkel, feladatokkal, stb. Namármost a Windowst újra kellett telepiteni és mentésként az egész vinyó be lett zippelve. Kérdésem hogyan tudom visszanyerni az Outlookban levő adatokat??
(Minden más rendesen le lett mentve, de ez kimaradt és csak a zipben van meg.)
Nagyon fontos/sürgős lenne aki tud kérem segítsen!
Előre is Köszönöm.
Üdv.
u.i.: Lehet hogy nem ide kéne de nem talaltam jobb topicot.
Hát látod erről nem tudtam. Nálunk a serveren QNX fut, ami egy realtime unix alapú OS, ott pl semmi undelete lehetőség nincs. Ha valamit törölsz, akkor az törlődik is!
Hááát, ha tényleg ez történt, akkor magára vessen! Szerintem NT alatt a kuka jelenti az undelete funkció lehetőségét. Elég régóta használok NT-t, de még soha nem jutott eszembe, hogy kikerüljem a kukát. Éppen ezért nem néztem még utána, de nem hiszem hogy lenne más lehetősége a visszaállításra. Anno a DOSos undelete-re is csak addig volt lehetőség, amíg valami másik fájl felül nem írta azt a területet, vagy fájlbejegyzést a directory területen.
Én (bár nem vagyok ö) mindig shifttel szoktam törölni, a WC-nél is ;-). Vagy lehet letiltani a kukát, és onnantol kezdve előbb vagy utóbb az ember le fogja törölni olyan fájlt IS, amit nem kellett volna :-((...
Azt a keveset,amit tudok,eléggé keservesen tanultam meg,ezért szívesen megosztom másokkal is.Nem okoskodtam - ha mást is olvastál volna t?lem,láthatnád,hogy nem szokásom.
sip pista: OFF:
Nem szoktam a helyesírási hibákon fennakadni, de ezt a magas labdát le kellett ütnöm!
Részint azért, hogy saját műveltségemet fitogtassam! :-)
szintén off
a te beszólásod is irrigál, mert nem tudod megkülönböztetni a műveletlenségből származó meg az okoskodók hergelésére szolgáló helyesírási hibákat, helyesen.
Tisztelt vOrOn.Köszönöm a válaszodat,elnézést hogy csak most válaszolok.A problémám megoldodott,de hogy hogyan,nemtudom.Ugyanis a cd romom nemműködött.Mérgemben kiszedtem,szétszedtem,semmihez nemnyulva összeraktam és lám müxikl.Számomra relytély de összejött.Utolagis köszönöm:Kis István.
de a kernel az nem az a legalacsonyabb szint, amit a DOS is meg a Win is használ?
A rendszermag (kernel, executive) az OS-nek az a komponense, amely reezidensen a tarban van, szolgaltatasokat nyujt a folyamatoknak (rendszerhivasok), utemezi a folyamatokat, szamlaz (accounting), kezeli a hardvert, file-rendszereket tart fenn es meg sok mindennel mulatja magat.
PC-n kernel-nek nevezhetjuk a BIOS,IO.SYS,MSDOS.SYS es extra driverek (pl MOSUE.SYS) altal alkotott rendszert. (A COMMAND.COM mar egy magasabb reteg).
A Windows eredetileg egy grafikus felulet volt, amely lassan OS-e alakult, tehat egyes funkciok nem DOS-on es/vagy BIOS-on keresztul mennek, hanem "sajat" programokkal (*.DLL, *.VxD).
Egy tesztben vizsgálták, hogy a windows cache-ének növelése mit eredményez, és azt állapították meg, hogy a vinyó cache-méretének 4x-eséig (2MB esetén 8192vcache) nem tapasztalható gyorsulás. -> A vinyóban lévő cache ennyivel hatékonyabb. Termeszetesen, hiszen sokkal kozelebb van az adathoz...
A könyvtársruktúrát a meghajtók is cache-elik. A CDmeghajtók pl. 64 vagy 128 kB-ot használnak erre a célra! Precizebben: a CD-meghajtok cache-elik a tartalomjegyzeket, mivel tudjak hogy hol van. A HDD-k ezt nem teszik, hiszen ok meg a particiokrol sem tudnak, nem hogy azon belul mi van...
Most már, hogy kibeszéltük a hüvelyöblítéstől az egymás csesztetéséig a sok fontos kérdést, komolyan: lehetne csinálni egy olyan topicot, amiben a kezdő rendszergazdiknak adnátok tanácsot? Mármint, aki képes rá, és hajlandó.
Sok helyen láttam olyat, hogy valakit kineveztek rendszergazdának (többnyire jobb sorsra érdemes programozókat), és most menetközben kinlódik, hogy működtetni tudja a kis munkahelyi hálózatot.
Én gépeket szerelek, bent és helyszínen, és ritka, hogy valami kifog rajtam, de hálózatokkal nem volt még semmi dolgom. És szívesen tanulok, ahogy szívesen átadom a tapasztalataimat is. Gondolom, ezzel más is így van.