már megint nem a porszívó a téma :)) Biztos van valahol DM topic is :)) Bár szíved joga, hogy mit írogatsz, de kérlek ne hasonlíts minket a biztosítási ügynökökhöz, az teljesen más tészta. Főleg ne ilyen számadatokkal (százalékokkal) aminek a közelében sem vagyunk. A másik: gyanútlan ügyfél kisbetűs szövegekkel?. Hol lenne nálunk ilyen?
Mégegyszer kérek mindenkit, hogy ne a cégem vagy az értékesítési formája legyen a téma, vagy persze lehet, ti döntitek el, de ha visszaolvastok én nem akartam meggyőzni senkit semmiről, és nem akarok nektek most sem eladni semmit.
Amikor beléptem ebbe a topicba az volt a szándékom (és most is az), hogy ha valaki nincs tisztába ezekkel a porszívótechnológiákkal, vagy nem ismer egy-két gépet akkor segítek eligazodni, vagy elmondani a tapasztalataim úgy, hogy tudjátok, hogy ki vagyok.
Nem akartam sunnyogni. Szerintetek mennyi időbe telt volna egy új accountot csinálnom, vagy akár 5-öt és agyon dícsérni a gépet. Még a honlapra sem tettem fel
az orvosi szakvéleményeket sem, nehogy azt mondják, hogy persze buhera-kamu....
Az ORKI más, azok a mérési eredmények bárki számára megkérdőjelezhetetlenek és aminek az eredményeire rendkívül büszkék vagyunk.
Akinek nem inge, ne vegye magára és Zsolti2003 kérlek te se, csak ne végződjön már ez is amolyan odamondogatom "jómagyar módra"...
Igen, az ügynöki értékesítés sajátossága... Az van.
Vagy szélesebb réteg által hozzáférhető áron. Igaz, kevesebb a haszon. Kevesebb, a más költségére sokat beszélő ügynökkel.
Népszerűbb lenne a termék és hosszabb távon jobban bejönne, ami felülmúlná az eddigi elképzeléseket.
(Bankkártya leovasóterminál szindróma. Eleinte a kereskedők tartanak tőle, mert még a banki jutalék is sarcolja őket, de rájönnek, kis idő múltán felfut a forgalmuk a gondtalan költekezés miatt.)
Ügynöki értékesítésnél a korábbban írt hózzászólásomra hivatkozok (befektetéses életbiztosítás), amikor az első két évben a gyanutlan ügyfél (apróbetűs rész feltételei) befizetettt összegének csak a 35 %-a kerül befektetésre, a többi 65 % meg az ügynök haszna.
Leszedtük, pár éves gépek szeparátorát is (akkor már látszik a légjárat), de semmi Vagy legalábbis az enyhe szürkés por (pár tizedmiliméter lehetett, nagyon száraz hatású és újjal simán letörölhető) számomra nem annak tűnt. Nem tudom, lehet, hogy karbonátszármazék is van benne, de semmiképp nem az az erős lerakódásszerű amit a fürdőszobákban esetenként látni lehet. Keresztmetszetcsökkentés gyakorlatilag semmi nem volt. A sajátom is 22-es (német)keménységű vizzel használom. Sokkal inkább jellemzőbb, hogy az aromaolajak többsége rátapad a víztartály belső oldalfalára (csak egy kis csíkban ahol a vízszint van, na és azt semmivel (de semmivel!) nem lehet leszedni. Műszaki hatása nincs, esztétikailag is elhanyagolható.
igazad van: külsőleg igen :)) A belső felépítése valójában teljesen más (egyébként sima vízszűrés, innen meg nem igazán különbözik más vízszűréses tipusoktól. Ja és nincs motoros keféje.
khhhm... Mint íram inkább a műszaki kérdésekre szeretnék inkább válaszolni :))
Igazad(tok) van, hogy az értékesítés sajátosságai is kitesznek egy részt a végfelhasználói árból (vagyis: értékesítői jutalék) és tudom, hogy nem fogjátok elhinni, de a felsőkategóriás vízszűréses gépek közül (tudomásom szerint) a legkisebb haszonkulccsal dolgozunk. (term. a többiekhez képest) a gép beszerzési ára is bőven hatszámjegyű. Ezek prémiumkészülékek valódi tudással. Ami még fura, hogy a motoros kefe ebből igen húzós tétel (ezt én sem értem miért)
Telefonos érdeklődésemre adta elő a hölgy (elég hosszan a saját számlám költségére), aki fel is ajánlotta, hogy bemutatja a készüléket, mivel másnap egy közeli kis településre, Tószegre megy üzletkötés céljából. Időpontból visszakereshető. A telefonszámot meg a honlapról szedtem.
Sziasztok topiclakók! Most bukkantam a fórumra. Itt vagyok lehet kérdezni...(ha lehet inkább csak szakmait :))
Nem ígérem, hogy minden nap benézek és, hogy túl hosszúra fogom, de legjobb tudásom és tapasztalatom szerint fogok válaszolni nektek, noha még az én tapasztalataim is csekélyek lehetnek egy megalapozott porszívó választáshoz. Mivel nem szeretek sunnyogni ezért már most felfedem a kilétem, de tudjátok ez egyben azt is jelenti, hogy a "konkurens" termékeinket nem minősíthetem negatívan, de nem is ez a célom...
A jogi formalitás kedvéért :)) Hozzászólásaim nem az A*G*U*A*FIL*TER KFT hivatalos véleménye és nem ügyvezetői minőségemben teszem, hanem "egyszerű porszívóhasználó" magánszemélyként!
Csak tartaléknak van. A lakásban egyáltalán nem használom az ETA-t, csak a műhelyembe szoktam. Meg van még egy k...a nagy előnye, amit a mostaniak nem tudnak: lehet vele fújni is!
Na gyorsan utánanéztem a Hepa szűrőknek, ezzel is okosabbak lehetünk
Hepa típus hatékonyság (%)
------------- ---------------------
H10 85%
H11 95%
H12 99.5%
H13 99.95%
Gore Cleanstream (Panasonic) 99.97%
H14 99.995%
A hatékonyság azt jelenti a Hepa-nál, hogy a 0.3 mikronos részecskéket milyen hatékonysággal szűri meg. (az emberi hajszál 70 és 100 mikron között van)
Igen, nyilván valóban van üzletpolitika a "hepásdi" mögött, de mi mögött nincs?
Meg valaki mondta hogy van egy 28 éves még mindig müködő ETA porszívója. Ugye hogy azt senki sem használná kisgyerek, por- vagy atkaallergia mellett?
Amikor még nem találták ki a Hepa szűrőt? Akkor is volt élet. Sőt, amikor még nem volt porszívó? Valamivel el kell adni a terméket, valamivel újítani is kell. Egy intézet mert arra ad igazolást, amire megfizetik. Lehet ezt csűrni, csavarni. Fő, hogy vigyék a portékát. Az hogy tartós legyen, az senkit sem érdekel, de még a silánynál is lehet hepázni.
Való igaz, a Hepa hatékony, senki sem vitatja. Bár gondolom a Hepa szürők köztis van különbség. Néha az sem mndegy, menniyért? Néha ez üzletpolitika is.