Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1125
Tamara Jagelló
Ezt töltsd le és telepítsd az alaplapodhoz:

4in1437.zip

Előzmény: Törölt nick (1098)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1124
Ha hagyná a Suse, de Sose hagyja - mármint csak a particionálást kézzel, a többit automatice. Szóval vagy mindent kézzel, vagy elfogadom az önkényt. De ez is off, és símán tanulást igényel.
Előzmény: discors (1121)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1123
Ilyen jellegű prekoncepcióim nincsenek. Mindkettő 5400-as, én csak azt szeretném, ha mindkettő látszana, és én kiválaszthatnám, melyikről bootoljon a rendszer. Ez most tulajdonképpen teljesül, csak marhára zavar, hogy nem értem, mi történik és miért CSAK ebben a felállásban működik. Gondolom, CD és HDD viszonylatában a HDD-nek való masternek lenni.

Az már csak a hab lenne a tortán, ha a két HDD mobil rackben lenne, és tetszés szerint cserélgethetném, de az is a szomorú tapasztalatok közt van, hogy egy (leonardo da) vincsi önmagában kiválóan működik mobil rackben, de ha felállítom a jelenlegi négyest és a HDD-t beépítem mobil rackbe, akkor nem látja a Windows. Ez is mágia, amit nem értek. Ez az IDE ennyire érzékeny lenne? Netán aktív elem is van a mobil rackben? Bár azt hiszem, ez már off

Előzmény: mr_ricsi (1122)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1122
Tamara Jagelló
Akkor ismét nekifutok a kérdésnek: ha egy dróton tudnának működni, melyiket szeretnéd Masternek?
(Ha az egyik pl. 7200-as fordulatú, a másik pedig 5400-as, akkor a gyorsabbat kellene szeretned Masternek.)
Előzmény: Törölt nick (1118)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1121
"Kézi" partícionálás.......
Előzmény: Törölt nick (1120)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1120
Hát igen... Annyira egyszerű, hogy a Suse Linux kapásból átparticionálta volna azt a drive-omat, amin a Windows és adatai vannak. Lecsökkentette volna a Windowsnak szánt területet tíz gigáról háromra amit az ő szemszögéből megértek, de mi van, ha nekem kell a Windowshoz is vagy tíz giga a negyvenből. Ezt ő levette volna háromra, megpróbáltam erről lebeszélni sikertelenül, azóta a Linuxnak dobozban kell várnia kell addig, amíg legalább a Windowson otthon nem érzem magam.
Előzmény: discors (1119)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1119
Bootmanagert a linux elintézi neked kapásból, nem sokat kell vele foglalkoznod. Az alap rendszer telepítése ma pedig már a legtöbb disztribúció esetében egyszerűbb, mint a windózé........
Előzmény: Törölt nick (1118)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1118
Hát... azt szeretném, ha bármelyikről. Ez pillanatnyilag így is van, a biosból kiválaszthatom a bootolási sorrendet. Erre azért volt szükségem, hogy az ingó-bingó, de valahogy már felkonfigurált windows környezetemet is használni tudjam, de elkezdhessem egy vadiúj telepítés felrakását is. Egyesek azt mondják, illene már Linuxozni is, de ott még nem tartok, hogy egy boot managert tudjak forrasztani egy ilyen gépre.
Előzmény: mr_ricsi (1117)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1117
Tamara Jagelló
A Seagate-ről vagy a WD-ről indul a windowsod?
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1116
Hoppá. Ez egészen biztos? Én már fordítottam meg kábelt, és nem volt vele gond, ment UDMA 100-ban.
Ez általános szabály? Vagy egyik ilyen, másik olyan?
Előzmény: mr_ricsi (1114)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1115
Hawkeye
"köthetsz rájuk csomót is, meg is tekerheted őket"
A 80 eressel már ezt sem javaslom! Olyan vékonyak a vezetékek, hogy volt már kábel, amelyikben első kiszereléskor elszakadt egy adatvezeték, és onnantól bekapcsolt DMA-nál is szaggatott az egérkurzor...
Előzmény: Törölt nick (1109)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1114
Havkeye:
"Ha geometriai probléma van, akkor meg is fordíthatod a kábelt!"
80 eresnél ezt már nem teheted meg, mert ha nem a kék csati megy az alaplapba, akkor 40-eresnek ismeri fel, és csak UDMA33 módban fog működni.
Előzmény: Törölt nick (1108)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1113
A szarul begórt hűtő csak síma trehányság, én is találkoztam más sok hasonlóval. A gond a szándékosan szarul megtervezett (tervezetlenül összerakott) gép, amiket leginkább a Cora, Metro, MediaMarket és hasonlók táján lehet találni. Hogy azokkal mennyi gond van! És a alkatrészcsere nélkül általában nem is orvosolható a baj. Mint mikor rásóznak lamer családra gyereknek játszani egy gépet, ami irodai célra is alig alkalmas... Vagy a jó kis olcsó, noname alaplapok... Közben meg ezek a gépek a (fajlagosan) legdrágábbak.
Na kimérhelődtem magam.
Asszem meg kellene nézni Tamara gépét IRL, de nincs olyan szerencséje, hogy szegedi, mint én :-))
Előzmény: discors (1112)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1112
100% Egyébként én is így vagyok vele. Egyik kollégám retteg az "összerakott" gépektől, rendelik az IBM, DELL szarokat. Sokkal több baj van velük, mint azokkal amiket eddig én összepakoltam. Jól kell megválasztani a cuccost és kész. A múltkor rendeltek egy IBM cerka gépet, kíváncsiságból belenéztem a házba és mit látok: a procihűtő kb. 10 fokos szögben állt a procin. :) Nem lett volna hosszú életű. (1200-as cerka ha jól emléxek)
Előzmény: Törölt nick (1110)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1111
Ja je! :) Ha meg nagyon zavar a kábelkereszteződés :) lehet kapni sodrott ide kábelt is, én ugyan még nem használtam, de eddig nem hallottam, hogy panaszkodott volna rá valaki.
Előzmény: Törölt nick (1109)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1110
Discors! Szerinted is a vas billeg valahol Tami gépében?
Off:
mindig megdöbbenek rajta, és bosszant, ha szarul tervezett és összerakott gépet sóznak valakire. Másrészt jó is :-)) mert részben ebből élek. Az általam vagy más hozzáértő által tervezett és összerakott gépeket nemigen kell utóbb buherálni.
On vége
Előzmény: discors (1107)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1109
Valami lemaradt: előnyös, mármint sebesség szempontjából, ha 80 eres árnyékolt szalagkábelt használsz, nem pedig a régi 40 erest. (Áruházi gépeknél még ma is símán belerakják! Merthogy olcsóbb vagy 300 forinttal.)
Az meg ne zavarjon, hogy keresztezik-e egymást a kábelek, köthetsz rájuk csomót is, meg is tekerheted őket, csak el nevágd :-))
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1108
Ha az adott eszközöket kapcsolod Master vagy Slave állásba, akkor mind1, hogy melyik csatlakozóra teszed az adott kábelen belül. Ha geometriai probléma van, akkor meg is fordíthatod a kábelt! Én a cable select állást nem használnám.
VISZONT
Semmi esetre nem célszerű két különböző gyártótól származó merevlemezt egy kábelra csatlakoztatni. A másik vinyót tedd az íróval egy kábelra, az elsődlegesen meg legyen a cd a slave, azzal, hogy cdíráskor lehetőleg az elsődleges vincsit használd (c: meghajtó).
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1107
Próbáld meg manuálisan elindítani, valószínűleg a CD gyökér könyvtárban van az indító program. De itt most nem a windózos driverekkel van gond...
Előzmény: Törölt nick (1106)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1106
"Az alaplapodhoz valószínűleg kaptál egy CD-t. Ezen kell lennie drivernek, de nem feltétlenül.
"

Kaptam, de nem igazodok el rajta. Az autostartból induló programmal valami gond volt (már nem emlékszem pontosan), gyalog pedig nem igazodok el a mindenféle platformot és valószínűleg többféle alaplapot támogató CD-n.

Előzmény: discors (1097)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1105
Nem kell hozzá speckó kábel, de a CSEL beállítást nem minden alaplap kezeli megfelelően...
Előzmény: Törölt nick (1102)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1104
Szerettem volna, de semmilyen jumpereléssel nem szólalt meg egyszerre a két vincsi. (leonardo da..) Kényelmesebb lett volna a kábelek elvezetése, így most keresztezik egymást.
Előzmény: discors (1101)
looser13 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1103
A "grafikus karakterek" alatt azt értettem, hogy különféle, a magyar karakterkészletben nem szereplő jeleket tartalmaz. A jobb érthetőség érdekében ide másolom a WIN.INI fájl ezen részét:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

A víruskereső, amit használtam: a Norton Antivírus (a legutolsó vírusadatbázissal frissítve, a futtatása során a legerősebb vizsgálati fokozatra állítva).

A probléma továbbra is fennáll:

- Ha nem vagyok a netre kapcsolódva, időnként (pl. szövegszerkesztés közben) beugrik a "Jelenleg nincs internetkapcsolata ... Kapcsolaton kívüli munka vagy Újra ..." ablak, holott nem végzek olyan munkát, amiben webes hivatkozás lenne.

- A WIN.INI fájlba (az indítópult részébe) rendszeresen "beleszemetel" valami. A "run=" parancs után különféle speciális karakterek jelennek meg. (lásd fenn!)

- Az Internet Explorer (6.0) indításakor a "A program szabálytalan műveletet hajtott végre ..." ablak jelenik meg. Nyugtázása után az ablak eltűnik, és utána látszólag rendben működik az Explorer.

- Időnként rejtélyes fagyások jönnek elő. Ilyenek korábban nem voltak.

Help!

Előzmény: randomly (1077)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1102
Én is így hittem, ráadásul a CS jumpereléshez CS kábel is kell - ahogy én hallottam. Csak nem az van, hogy az egyik kábelem úgy CS, hogy az nincs ráírva? (van a fiókban egy olyan kábelem, aminek a csatlakozóira rá van gyógyítva a Master és a Slave felirat...)
Előzmény: e-papi (1099)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1101
A másodlagos IDE-n lehet, de nem azt mondtad, hogy a 2 vinyót 1 kábelre akarod tenni?
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1100
Futtattam egy Norton Windoctort, az ActiveX környékén jelzett hibákat. Mivel nem értek hozzá, engedtem, hogy ő javítsa meg, bár tartok az ilyen megoldástól. Azóta mintha gyorsabb lennék.

Ami a memóriát - az eredeti kérdésemet illeti - a géppel főleg rajzolni szeretnék - igen nagy grafikákat. Egy-egy rajzfile mérete a 100 M-t közelíti ha meg nem haladja, azt szeretném elérni, hogy minél kevesebb lemezművelettel, lehetőleg memóriában tudjak dolgozni. Corel Draw csomag a fő munkaeszközöm. Bár (állítólag) jó gyors és erős gépem van, a grafikus állományok betöltésének, kezelésének sebességétől (khm...) nem vagyok elájulva. Az igaz, hogy a korábbi gépemen ekkora állományok meg sem mozdultak volna.

e-papi Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1099
Ha jól tudom, annak, hogy melyik van a kábel végén, és melyik a közepén, csak a cable select jumper-állásnál van jelentősége.
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1098
Az alaplap Epox DDR 8KHA+, AMD Athlon processzorral. A két HDD 40 GB-os, az egyik Seagate, a másik WD. A DVD Samsung, a CD író LG. Nem tudtam, hogy a masternek a kábel végén a helye. Lehet, hogy ez a baj? Ha geometriailag nem tudom a HDD-t tenni a kábel végére, lehet a CD / DVD a master?
Előzmény: discors (1097)
discors Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1097
"az normális-e, hogy a Windows nem az igazi drive típust írja ki..GENERIC IDE DISK TYPE " - Normális.

"..hogy cserélhetem le az IDE vezérlő driverét.." - Az alaplapodhoz valószínűleg kaptál egy CD-t. Ezen kell lennie drivernek, de nem feltétlenül.

"arra kell viggyáznom, hogy a kábel (CS vagy nem CS) és a drive-ok jumperei (CS, slave, master alone, master with slave) megfelelően, ütközés nélkül" - Master-disket a kábel végére, slave-et középre az IDE kábelen.

Azért jó lenne tudni a lap és a vinyók típusát méretét, stb...

Előzmény: Törölt nick (1096)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.09 0 0 1096
Két HDD-m és két CD drive-om van. A HDD-k esetében a DMA engedélyezve van. Nem tudom, az normális-e, hogy a Windows nem az igazi drive típust írja ki, hanem azt, hogy GENERIC IDE DISK TYPE xx.

Az IDE vezérlőnél a meghajtó program azt írja: a gyártó Microsoft. Ha az alaplap gyártójának drivere futna, azt talán jeleznie kellene. Talán azt kellene megtanulnom, hogy cserélhetem le az IDE vezérlő driverét, de félek, hogy ez összeomlasztja a gépet.

Még egy elhallgatott sötét folt a múltból: én azt hittem, a CD és HDD drive-okat tetszés szerinti sorrendben és helyre dughatom fel az IDE kábelekre, csak arra kell viggyáznom, hogy a kábel (CS vagy nem CS) és a drive-ok jumperei (CS, slave, master alone, master with slave) megfelelően, ütközés nélkül legyenek összeválogatva. Nos, ez nem jött össze. Ha egy vezérlőn (egy kábelen) volt a két HDD, az egyik soha nem látszott, hiába ellenőriztem a jumpereket. Most úgy működik, hogy az elsődleges vezérlőn van az egyik HDD mint master és az egyik CD mint slave, a másik HDD pedig a másodlagos vezérlőn van masterként, a másik CD pedig ott slave.

Milyen diagnosztikát futtathatok, hogy a CD-k és a HDD-k helyes működését ellenőrizzem? (jó lenne, ha magán a Windows CD-n lenne ilyen diagnosztika, vagy a Norton SystemWorks-nen...)

Előzmény: Törölt nick (1093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!