Másfél éve kezdett szarakodni a rádióm. Az egész netet átguberáltam akkor, semmi konkrétum, aztán feladtam. A Te mostani infóddal simán megoldhattam volna. Nagyon hasznos és önzetlen volt a beírásod. Nagy Respect!
Az ős Jazz-t nevezzük 0. generációnak, vagy Jazz AA-nak.
A német wikipedia szerint két első generáció van .:-)
(Az angol nyelvű wikipedia irreleváns, mivel náluk Fit, abból pedig nem volt 0./AA. mondjuk az ezzel való egyezést, a kavarodást elkerülendő is célszerű a Fit generációk számozását használni a Jazznél.)
A Jazz AA-nak amúgy a nevén kívül semmi köze a Jazzhez, se méretben, se ajtók számában, semmiben. Az a Honda City Európában - kényszerből ezen a néven - forgalmazott verziója volt, míg a Jazz/Fit már eleve ezen a néven indult. Az AA Jazz utódja nem a Jazz (Fit), hanem a Logo.
Itt páran megbeszéltük, hogy a 2009-2015 közti verziót nevezzük majd kettes típusnak. Pár napja pollenszűrőt cseréltem az autón. Az Unixos kolléga úgy azonosította be, hogy akkor ez a hármas?. :-)
Ők is ismerik a régi egyest. Az az, forgalmaznak még hozzá alkatrészt. Utcán nem nagyon látni.
Én is valami hasonló megoldáson törtem a fejem. A kerék fölé pedig valami pozdorja lemezt, vagy OSB-t vágok majd be. Legalább nem szakad át az alsó kárpit, ha valami nagyobb teher kerül be ami ponton nyom.
Egy ötlet: a lap nem a peremre fekszik fel, hanem 2 db párhuzamos lécre, amit maga a kerék támaszt meg alulról. A léc vastagságával be lehet állítani, hogy síkban legyen.
A 130-hoz. Megy ez is 150-nel, de nem való neki szerintem. 3-3500 fordulat tartósan még normál üzem felette már nem. 2000 környékén a legtakarékosabb. Ehhez képest javasoltam a sebességet a saját tapasztalatom alapján. 1000 km autópálya, megpakolva folyamatos üzemmódban azért komoly terhelés.
A kereskedőtől nem kell alapból félni, ő is a piacon vesz, piaci áron tud csak eladni. Ehhez az kell, hogy kicsit alatta vegyen. Én műszaki előtt egy hónappal, kisebb fényezési sérülésekkel (két lökhárító, egyik ajtó, tükörtartók) adtam el a piaci ár alatt max. 100 ezerrel azonnal kp-ra a ház előtt. Utána piaci közép ár + 100 ezerrel volt hirdetve műszakizva, kijavítva. 1,5 hónap után ment el, hogy mennyiért azt nem tudom. Használt autót venni valljuk be rizikó, de a pénzügyi keret meg behatárol. Türelem. Vigyél magaddal olyant, aki tudja mit kell nézni a karosszérián, hogy kiderüljön mennyire volt sérült. A lökhárító egy kisebb koctól is törik, attól még hibátlan lehet az autó, de totálkárosból tudnak mutatóst varázsolni, na az lehet szívás.
A motort hallod, a menetpróbán érzed, hogy egyben van-e a kocsi. Utána elvinni egy szakihoz (pl. wastegate) átnézetni, kicserélni, amit kell és van egy megbízható autód. Ha mellényúltál, akkor meg inkább kiszállni elfogadható buktával. Bocs, ha kioktatónak tűntem, nem ez volt a szándékom.
Szia! Próbáltam a sárga vízmértékkel szemléltetni, hogy nagy a szint különbség az új Jazzban a pótkeréknél és nem egyforma a két végén. Ráadásul az egyik felén nincs perem amire el lehetne fektetni a pótlapot. De megoldható csak ötlet kell.
A síkról. Alapjában nem lényeges az eltérés, de mivel fórumtársunknak igaza volt ezt fontosnak tartottam elismerni.
16os sérülékenyebb az biztos. Nálam nem ráz jobban mint a 15ös, de a 15 alu volt, a 16 meg acél. Lehet ez is számít valamit. Továbbá légrugóm van, ráadásul tengelyenkénti, ami jobban felveszi az egyenetlenséget. Úttartás szempontjából nem a legjobb megoldás mert át tud menni a levegő az egyik keréktől a másikhoz, kényelemre viszont jobb. Acélrugóval nincs tapasztalatom.
Árban jónak tunik, talán mar gyanusan is,viszont ugye kereskedő ez is.. En a magánszemélytől vasarlast támogatom nem biztos hogy tobbet hazudik egy kereskedő de ügyesebb agyafúrtabb mint egy magánszemély mert ugye a maganszemely ritkan a kereskedő minden nap ezt csinálja. En hosszasan néztem az autókat mar mar az orulet határán voltam miután elvittek előlem tobb jót is mert haboztam, túl sokat sem szabad habozni viszont elpakodni sem szabad.. Végül egy bácsitól garazsbol vettem egy 2006 os jazzt 23000 km rel, mint az uj, tehát érdemes várni es tapasztalatot szerezni!
Egy régebbi autómnál hasonló volt a helyzet a pótkerékkel. Egy bútorlap szerű lemezből vágtam ki egy olyan darabot, ami a fém peremre támaszkodva befedte a pótkereket a szőnyeg alatt. Teljesen jól megtartotta a csomagok súlyát.
Ami a síkot illeti, a kép alapján nagyon hasonló a helyzet az előző (általam jazz2-nek nevezett) változathoz. Ha kiveszed a fejtámlákat és a szélen a takarólemezt kikerülve fekteted le a vízmértéket ez is nagyjából síkban lesz.
Nem ugyanarra gondolunk, a 2002-től gyártottat én jazz1-nek hívom az egyszerűség kedvéért (az ős Jazz-t pedig jazz0-nak), hasonlóan némelyik autós újságíróhoz.
Ez jónak néz ki, elég egyben van a gép. A km.-nek meg utána lehet nézni.. Váltóval nem lehet gond, szerintem.. 100 ezret úgy sem fog engedni az árból, mert ha jól nézem ez kereskedőnél van, de esetleg egy 50-est... ;-) Csak mint előbb írtam, rá kell mozdulni, mert ha tényleg jó, pikk-pakk elviszik.....
Tempomattól nem csodát várunk, csak nem kell nyomni a gázt.
Gyakorlatilag nem nekem kell az autó, a fiamnak. Nemigazán autószerelő, és szüksége van egy megbízható jó autóra. Ketten vannak a menyasszonyával, tehát ekkora autó nekik elég.
Mivel kint dolgoznak svájcban, így nem nagyon tudnak hazaszaladgálni nézegetni az autókat.
Az autót kivinnék svájcba, ott használnák. De ott nem nagyon találni megbízható szervízt, és elég horror áron dolgoznak.
Évente hazajönne szervízre, de 1 olajcserét azért maga is meg tud csinálni.
Típushibák: Nem nagyon van, talán az AGR szelep....
Tempomat: Passz. Nem tudom, hogy gyárilag szereltek-e ezekbe az autókba és esetleg utólag lehet-e?..
Olajcsere: 20 ezer Km. vagy 1 év.
Motor: Láncos, csere akkor, ha már hangja van. (nincsen megadott csereperiódus)
"Igyekszünk II-es modelt nézni 2008 utánit. " Ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, mert ami autókat belinkeltél azok a 2005-től, 2008 év végéig kiadott módosított változatok... Tehát formára 2005-től, 2008 év végéig ugyan úgy néznek ki......
Ez a kettő felejtős, szerintem, jobbakat is ki lehet fogni ennyi pénzért + a második automata váltós, azért drágább is....
Tapasztalatból mondom, hogy állandóan nézni kell a hirdetéseket és ahogy megjelenik egy új, szimpatikus hirdetés, azonnal le kell csapni rá, mert pillanatokon belül elviszik. Ami autó több hete fent van, az már gyanús.....
Mire figyelj? A kereskedős autók ki vannak kozmetikázva, a festékhibák javítva. 50-60 ezerből a kasznit és a belsejét rendbe rakják aztán a dupláját ráteszik. Ebből élnek. Durva rozsdásodás nincs ilyen korban. A motorok, ha kapnak jó olajat simán elmennek 250 ezret bontás nélkül. Olaj csere legalább 15 ezrenként. Szerintem ilyen korút találsz kevesebb km-rel hazait. A szervizkönyv mit is igazol? Felhívod a külföldi, vagy magyar szervizt, hogy tényleg volt-e ott? Ha volt akkor mi van? A márka szerviz szerintem sokkal drágább óradíjjakkal dolgozik, kétszeres áron adja ugyan azt az alkatrészt. Én csak az első kettőre vittem oda utána a helyi szakimhoz. Olajat, gyertyát, fékbetétet kellett cserélni. Minden reális áron. A fórumon van egy kiváló maszek szerelő, nekem az ő szerviz könyve jelentene valamit, de ő nem hivatalos, csak ért hozzá. Az enyém is ilyen volt.
A tempomat szerintem utólag nem beszerelhető. Autópályán ne várj csodát. Amiket felraktál annál van egy újabb típus én azt vennék a helyedben, ha ennyi pénzt szánsz rá. Ha ezek is tetszenek, akkor kapsz olcsóbban jobbat. Én 10 évig hajtottam 2006-os 1,2-es Jazz coolt. Jó autó volt.
Márkatársak! Az új Jazz pótkerék ügyben megtartottam a próbát. A habszivacs tartó kivétele után egy nagy gödröt találtam melyben elveszik a teljes értékű pótkerék. Van rögzítési hely is középen. Elvileg a pótkerék dolog megoldott a téli kerékkel. De, van egy kis bibi. Sajnos a gödörben a kerék nem a takaróval egy síkban fekszik és jelentős szintkülönbség is van. Így nem lehet a vékonyka takaró lapra semmit tenni. Kell valamit mókolni, hogy a tároló hely kihasználható legyen. Azt gondolom, hogy ha megjönnek a megrendelt autók az idén lesz majd erre is ötlet. Én is törpölök, mert nyugodtabb lennék, ha velem lenne egy pótkerék.
A sík ülés vitáról Meg kell követnem prs társunkat tényleg nincs síkban kb. 5 cm lehet a lépcső és a támlák sem fekszenek be teljesen síkba. A rögzítő is szűkíti a pakolási lehetőséget, mert a műanyag kilóg. A támla szerintem olyan magas, mint a régiben, de csak teljesen hátratolt első ülésnél nincs rés. Ez szerintem a megnövelt hátsó lábteret igazolja. Az biztos, hogy az 1,2 cool jobban pakolható volt lehajtva, de a különbség azért nem számottevő. Az is egyértelmű, hogy az utastér nagyobb. Szerintem elöl 185 cm-ig simán jó a lábtér. Teljesen hátratolt ülésnél még így is marad elég hely. E fölött elől lehet gond. Próbáltam fényképezni is és csatolni.
Na végre te vagy az én emberem, nagyon gondolkozom rajta hogy 15 vagy 16 os felnit vegyek, de a 16on azon /45 os gumi kell Es budapesti vagyok kicsit tartok a kátyútol meg hogy kemeny lesz... Jelenleg en is 175/65r14 et használok de téli nyari is nekem az. Te budapesti vagy? Mennyire rázos a /45 a /50 eshez képest?
Jazz 2 alatt, ami az enyém is, a 2002-től gyártottat értem.
Annál biztosan teljesen sik felületet kapok, ha előre hajtom a hátsó üléstámlát.
Megaludtam benne néhányszor külföldön, amikor siettem.
Első ülés előre húzva, fejtámla forditva berakva fejpárnának használva, és kinyújtott lábbal sima felületen tudtam kényelmesen aludni.
A gyártók trükköznek a csomagtér literszámának megadásával. Ezért én jobb támpontnak, meghatározóbbnak tartom az alapterület nagyságát. Pl. az A2-nél megadnak 390 liter csomagteret, a Jazzemre meg 380 litert, és a Jazz csomagterének alapterülete 170%-a az A2-ének. Ez számit az esetek 99%-ában. A mélység, (amivel a literszámot trükközik) a magas rakodóperem, inkább negativum.
Ha kiveszem a fejtámlákat és kissé leterhelem az ülés hátlapját, az bizony önmagában teljesen egyenes, sík felületet ad lépcső nélkül, és közelítőleg vízszintes is. De: ha a fejtámlákat bennhagyom, azok megemelik a felső végét kb. 2 cm-rel. Ezenkívül a zsanér résznél van egy hézagtakaró lemezcsík, aminek az egyik oldala kb. fél cm-rel felállva belóg ebbe a síkba.
Nekem ez eléggé "sík", remélhetőleg a jazz3-nál nem rontottak rajta.
Én is így gondolkodom. El kellene jutni már odáig, hogy vegyek egy 4-es szett acél ,vagy alu felnit. Akkor majd mindig ami le lett épp az időszaknak megfelelően cserélve, azt raknám pótkeréknek.
De ha egy majdnem teli kannából kiszívnád a benzin felét úgy, hogy közben nem engeded be a levegőt, akkor már nem kifelé szusszanna nyitáskor (szerintem).
195/50-15öt használtam eddig nyáron. Télen 175/65-14. Most raktam fel 195/45-16ot. Komfortra nem érzek lényeges különbséget, fogyasztás fél literrel több a 195-el. Azok a kerekek 3 kilóval nehezebbek mint a gyáriak.
Tegnap kicseréltettem az első gumikat, megnézték a geometriát. Megkaptam a jegyzőkönyvet, de abból az derül ki, hogy valójában szinte minden érték eredetileg is határon belül volt. Ami kívül volt, az éppen hogy csak kicsúszott. Ugyanakkor a régi gumikat kirakták a "kuka-sorra", volt időm nézegetni őket (amíg totojásztak a geometriával) és az egyik oldaluk nagyon határozottan le volt kopva. Furcsa.
(Békéscsaba, akkor érkezett, narancssárga, tök jól nézett ki.)
Én láttam a lejtőt. (A HR-V-nél is, de mivel az lényegben ua, nem csoda.)
A csomagtérpadlót a ledöntött üléstámlával összekötő 'fülek' (vagy mittudomén mi a nevük), hogyhogy emelkednek - a támla feljebb van - , ha egyszer síkban van? (Ha síkban, akkor az két külön sík ;-)).
Tudom, unalmas, hogy ezen rugózom, és nem leszólni akarom az új Jazzt, de zavart érzek az erőben, a "sík", a "vízszintes felület", az "egybefüggő sík" terén, és nemcsak itt, hanem sok-sok autós újságírónál is. A "vízszintesre dönthető" nem azonos a "sík felületet alkot a csomagtérrel"-rel. De gyakran akkor is azt írják, hogy sík, amikor lépcső (szinteltérés) ugyan nincs, de tök jól látszik, hogy a támla szöget zár be a csomagtérpadlóval.
DSI Jazz: 353 liter. (a 380, amit gyakran megadnak, az csomagtérroló nélkül van, mert az alapmodellben nem volt), ebben volt pótkerék alapban. Ha kiveszem, nem tudom mennyi plusz lenne, legyen 50 liter.
2. Jazz:
- pótkerekes modell 337+9 liter (alsó rekesz). Csomagtérfedél nélkül 366+9.
Új Jazz: 354 liter, de ez a csomagtérpadló alatti tárolóval együtt, nincs benne pótkerék alapban már. Ezt nyilván az előző pótkerék nélküli lehet összevetni, ebből látszik hogy kisebb.
De a számok csak számok, a csomagtér kihasználhatósága, formája néha többet számít, szóval ezért ne mondd vissza. :-D
2004-es 1.2i LS is egyertelmüen kifele szusszano tanksapka. nyari melegben erösebben szusszan nalam, telen nem is hallani
a start-stop nyilvan ertelmesen van kialakitva, mind strategia (hidegben, sok elektromos terhelönel, stb. nem allitja le) mind alkatreszmeretezes (önindito, fogasiv, ..) szempontjabol. ..persze mindenbe csuszhat hiba
az audio talan mar a 2008-tol levö modellben is a sebesseg függvenyeben automatikusan valtoztathato hangerejü. szerintem komoly esellyel beallithato a hangosodas merteke is a sebesseg függvenyeben
Vagy egy egyszerű kisérlettel magad is demonstrálhatod, tégy egy kannába benzint rázd meg és nyisd ki ... az biza kifelé szusszan akármennyi nafta is van benne.
Van tankbehorpasztós történet a régmultból, de ma már nem jellemző.
Nem kell tekergetni, elég épphogy megmozdítani. És tényleg okos, nem áll le ha a) a motor hideg, b) az akksi töltöttsége nem megfelelő, c) megy a fűtés vagy klíma. Utóbbi összefüggésben van vhogy a belső hőmérséklettel. Ráfutásos ütközésre figyelmeztetés jelzés jól működik, bár ezt csak egyszer próbáltam kíváncsiságból :) Ami meglepett, hogy akkor is jelez, ha hátulról engem közelítenek meg túlságosan. Ezt piros lámpánál állva észleltem.
Az EVAP szelep, 1.33kPa vákuum és 5.07kPa túlnyomás között tartja a tartály gőznyomását.
A tartályszellőzés lényege, hogy egy aktívszenes tartályon keresztül egyenlítődik ki a nyomás. A benzingőz is ebbe az aktívszenes tartályba tárolódik, amíg a motorba nem kerül.
Tényleg? Álló helyzetben nem tekergettem még... Ja és okos. Ha megy az ablakra a fűtés, akkor nem áll le. És ami furcsa, a gyújtás kapcsolja a lámpát, így azzal megy a hidegindítás. Valami késleltetőt berakhattak volna. Vagy van benne?
Nekem pedig úgy tűnik, vákuum van benne (persze lehet, hogy tévedek).
A tanksapka lezárása után kialakulhat benne túlnyomás a benzin párolgása miatt (mint a régebbi autóknál), de ahogy fogy a benzin, úgy csökken a nyomás, amit már nem pótol eléggé a benzingőz. Minél hosszabb út után nyitod ki a tanksapkát, annál erősebben szisszen, mert annál nagyobb bent a vákuum.
Szerinted a motor leállítórendszert érdemes hagyni (gombnyomással ki lehet kapcsolni)? A kuplunggal pöcre indul ugyan, de azért az önindító használódik. A lámpákat sem kapcsolja le, így az akku is dolgozik. Sok naftát nem spórol az biztos, viszont nem büdösít. Ennek lesz ára szerinted?
Szerintem síkban van. Nincs lépcső. Ugyan az a mechanika, mint az 1-ben. Az autó belülről egyértelműen nagyobb érzet (1-hez viszonyítok), a csomagtartó ajtó és a tető kiképzés miatt lehet szűkebb. A pótkereket elfelejtettem. A héten bepróbálom és megosztom a tapasztalatom.
A tank ezen is szuszog sapka levételkor, sőt korgós hangot ad ki, amikor megy bele a nafta. Lehet, hogy a diéta miatt van? Az enyém is állandóan korog, mióta felét eszem annak, mint ami valódi élményt jelentene. Igaz ez is elég és tovább élek állítólag :-).
A lápát automatikusan kapcsolja, illetve a fényviszonyokhoz képest a ledet, vagy a tompítottat használja. Az ablaktörlő esőérzékelős, a hátsót magától bekapcsolja a hátramenetbe teszem esőben.
Az audió halkul, hangosodik a menetsebesség függvényében. Ezt mostanában vettem észre. Az automata vészfékezőt még nem teszteltem. Az alap kivitel is bőségesen felszerelt.
5db fél literes ásványvíz elfér a középső boxban. Akartam könyöklőt, de nem lesz, mert a rekeszek jobban kellenek.
Nem akartam magyarázni;-): A sík azt jelenti, hogy a csomagtér feneke és a ledöntött ülések támlája egyetlen lényegében egybefüggő, vízszintes felületet alkot.
Szerintem már az előző Jazztől is van egy kis lépcső, és a támlák nem fekszenek 100% vízszintesig, az elejük magasabban van. Tévedek? Őszinte választ kérek. (Szalonban megnéztem egyébként.)
(A roló hiánya gáz. Engem zavar, amikor olcsó apróságokat spórolnak el. Lásd hálótartó bütykök pl.)
Az új Jazz egyértelműen kisebb (nem sokkal), mint a korábbiak. A korábbi erények megtartásával, de most már inkább egy prémium kisautó, semmint egy B+ egyterű-kisautó öszvér. De ez teljesen érthető, hiszen akinek nagyobb hely kell, annak ott a HR-V, a Jazz SUV, ami ugyanazokat a trükköket tudja, ugyanazon az alapon.
Sajnos a kocsim eleje nem ilyen és csak "RL" megfelelőséget tanúsító jelöléssel rendelkező menetfény jöhet számításba pl. OSRAM LEDriving PX-4, vagy PX-5.
Elvileg csak a képen látható helyén tudnám elhelyezni, de akkor nem lenne meg az előírt 60 cm-es távolság.
Ha a rendszám mellé tenném, akkor a menetfénynek a negyede takarásban lenne.
"...+ 2 év a gari, ha Honda szervizben van az éves átvizsgálás..." - engem tavaly a 3 éves garancia lejártakor fűztek meg, hogy +5 évig meg lehet a garanciát hosszabbítani hasonló feltételekkel. Úgy tűnik, ezt a Honda már megbánta, mert most, 1 év múlva azt közölték, hogy újonnan már nem lehetne belépni ebbe és csak azoknak lehet a továbbiakban meghosszabbítani, akik eddig is benne voltak a rendszerben. Úgy látszik, a feltételek gyorsan változnak.
Az új Jazz cikkhez. Nekem már van. Szerintem korrekt a cikk. Nem a szerelméről szól, akkor reálisan kell írni. Kívülről van szebb, feltűnőbb. Belülről szerintem nagyon rendben van. A motor más, de szerintem jobb, mint a dsi volt. Erősebb, ha pörög, takarékosabb, ha nem pörgetem. Ha "élmény" kell akkor nem kell nézni a fogyasztást. Városra, elővárosi, vidéki utakra van hangolva szerintem az egész konstrukció. Autópályán 170-ig simán húzott utána önkorlátoztam magam. 110-120 nekem ideálisnak tűnik a tempomat simán viszi. Menne felette is de minek? 10-15 perc előnyért 200 km-en nekem nem alternatíva. Az ülések síkba dönthetők! Nem kell az elsőt sem tologatni hozzá. A csomagtartó valóban szűkebb (magasságra talán, mert a háta más) , de nincs karcolódó műanyag oldala, teljesen burkolt. Nekem a roló hiányzik. Egy alap 1,2-es 2006-os Coolhoz képest jelentős előrelépés. 4 millióért Note, Kia Venga, Ford Fiesta volt a pályán. A Note nagyon veszti az árát, amúgy rendben van. A Venga belül közelít, de Kia, a Fiesta sokkal szűkebb, kívülről nekem szebb. 6 milláért szebb, nagyobb jobb autót lehet venni. Gazdaságosabbat, megbízhatóbbat nem biztos. Amiről még nem volt szó. + 2 év a gari, ha Honda szervizben van az éves átvizsgálás.
"Nem tudja a DSI motor béka segge alól húzó lefullaszthatatlanságát." nezted a nyomatekgörbeket ? kivancsi vagyok tenyleg ugy van-e.
en regebben kertem es kaptam is a i-DSI es a 2008-tol levö i-VTEC motorokrol, es összevetve azokat lenyegeben (1-2 Nm küönbseg) nem volt nyomatekosabb az i-DSI 1500rpm-nel sem ! ..noha a max. nyomatek sokkal magasabb fordulaton volt i-VTEC eseten, lent sem volt rosszabb. becsapos tud lenni, ha csak max. nyomatek helyet nezzük
Szerintem, meg kifejezetten jó vezetni. A futóműve kifejezetten sportos, keményen tolni lehet kanyarokban és nem alul kormányozott. Az út egyenetlenségeket is sokkal jobban veszi, mint például a CX3-as Mazda. Annyi, hogy tudni kell pörgetni, és váltani vele. A motor bírja-(HONDA!!!)Ha megnézitek a hasonló kategóriájú turbós autók gyorsulását, meg fogtok lepődni.... veri őket. Más kérdés, hogy aki ilyen autót vesz az általában nem érzelmi döntést, hoz hanem racionálisat, és nem követi a hozzunk be németből 5-ös BMW-t 3,5- 4 között aztán költsünk rá 500- 1 millát 1-2 éven belül csak azért, hogy többet mutassunk magunkról. Hát ennyi...
szerintem ez nem egy negatív cikk. elismerik a Jazz összes előnyét, azt is, hogy árban sok vetélytársát veri. az meg tény, hogy a Jazz nem egy vezetési élmény.
Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de adja magát a gondolat, hogy a totalcar-os szakírók valamiért nagyon ellene vannak az új Jazznak. (Itt mindenki arra gondol, amire akar.) Ez már a második cikk amelyben lényegében lefikázzák az új modellt, miközben elismerik, hogy kategóriájában lényegében minden paraméterében veri a versenytársait. Mindkét témában megjelent cikk főcíme magáért beszél.
Olyan gagyi, mikor a szakíró jobb híján a külső megjelenést pocskondiázza. Mintha arról vitatkoznánk, hogy kinek szebb a nője. A külső megjelenés mindig szubjektív. Mindenkinek van saját szeme, és el tudja dönteni, hogy valami szép, vagy sem, illetve tetszik-e neki, vagy sem. Akinek nem tetszik az új Jazz külseje, az úgysem fog pénzt adni érte. Akinek viszont szépnek látja, az meg nem arra kíváncsi egy ilyen értékeléseben, hogy a szakírónak mi a személyes szépérzéke.
Kíváncsi lennék, hogy egy átlag magyar vásárlót, aki szalonból szándékozik új autót venni, mennyire befolyásolják, egyáltalán befolyásolják-e bármennyire is ezek a cikkek? A szalonokban minden autó megnézhető, sőt próbakörre is elvihető, s az embernek máris személyes tapasztalata lesz.
A földrengés miatt leállt a termelés a japán autógyárakban. Tudomásom szerint az Európába szánt Jazzeket Japánban gyártják. Könnyen lehet, hogy az újonnan rendelt autókra jelenleg érvényes amúgy is maratoni szállítási idők még tovább hosszabbodhatnak.
Még szerencse, hogy kéziváltósat tesztelt, mert a CVT váltót is kivétel nélkül minden autós újságíró le szokta húzni.
Ami nekem feltűnt a képeken:
- a hátsó ülés aljáról nemcsak a hálótartó bütyköket spórolták le, hanem azt a tároló rekeszt is, ami a jazz2-őn az üléslap alatt van (ott tartom a szervizkönyvet, stb-t)
- a csomagtartó oldaláról is eltűnt a kis tároló rekesz
Nem értem, miért kell filléres, de hasznos dolgokat kispórolni (még a legdrágább felszereltségűből is). Ha tételesen összehasonlítanánk a Jazz generációkat, valószínűleg még több ilyet találnánk - a pozitívumok mellett persze.
A kollégám is ma reggel ezzel a cikkel fogadott. :-)
Érdekes meglátás. :-)
Szintén ez a kollégám keresgélt nekem acél felnit 15-ös méretben talált újat, ha jól emlékszem 13 000 körüli áron. Az e-bay-on mankókereket 70 000 körül láttam, a postaköltségre nem emlékszem.
Azt szeretném kérdezni, ha tud valaki segíteni, a lent látható másolat az autóm törzskönyvének a másolata. A Jazz helyett egy régi típust s-600 -at tüntettek fel a törzskönyvben. Sajnos későn lett észrevéve és kíváncsi volnék rá, tud e valaki valami megoldást erre a problémára? Gondolom mindenképp csere lesz ebből, de szerintetek le lehet nyomni a kiállító torkán arra hivatkozva, hogy ők követték el a hibát, hát orvosolják és ne kelljen nekem erre fizetnem?
Így távolról nehéz megállapítani, hogy a kábel sérült vagy valami más hiba van.
Egyébként ez nem tűnik túl bonyolult hibának, némi burkolatbontással és egy műszerrel elég könnyen behatárolhatónak látszik, persze valamennyire érteni kell hozzá.
Nekem gyanús, hogy az általad felsoroltak mind a G501-es testelési pontra vannak kötve. Azt megnézhetnéd, hogy nincs-e ott a testelő csavarnál (a bal hátsó ajtó alatt) valamilyen korrózió vagy egyéb érintkezési hiba.
A csomagtér világításom pislákol-kialszik a csomagtartó nyitogatásával (különböző szögekben). Elképzelhető, hogy elnyíródott a vezetéke? Van valakinek tapasztalata a cserével kapcsolatban?
Lassan hosszú lesz a hátulra menő elektromos hibajegyzékem. -Hátsó ablaktörlő motor valószínűleg elromlott.
Viszont ezek rövid időn belül követték egymást. -Ablakfűtés
-Tolatóradar
-Csomagtérvilágítás
-Rendszámtábla világítás (ez lehet, hogy csak izzó, ma nézem meg)
Üdv. Nos múlt péntek óta hosszas keresgélés után én is ebbe a klubba tartozom már, egy 2008-as 1.4-es géppel. :-) Eddig minden szép és jó, minden működik. Egy két gyors kérdés mindjárt az elején: a digitális órát hogyan lehet beállítani? Valamint a rádió hangolásánál létezik-e automatikus módszer, s ha igen, hogyan, mert a manuálisan már tudom... :-) Köszi előre is.....
Hát megvolt az átadás átvétel, feszítő görgö csapágy szíj csere egyebek, szuper minden, a reggeli indulásnál kerepelés megszünt, és klimázásnál is, ég és föld , újra a régi minden, és mintha, az autó is még jobban menne, de lehet, hogy ezt csak beképzelem :-) Viszont a szaki azt mondta lehet, hogy nekem ami a papírjaimban van, hogy cserélték a váltóolajat,pedig ott az van megnéztem, pont 40000 km-el ezelőtt, ő azt mondta ennek ellenére a váltó gyanús, mármint a hangja, mutatta kuplungal és üresben és halható a külömbség viszont ez ha így marad szerinte egyre hangosabb lesz amikor már annyira zavarni fog, hogy ki fogom cseréltetni, a kérdés az ez hogyan lehet, ha tényleg volt olaj cserélve és elég lenne e csak a rosssz csapágyat megkeresni és cserélni vagy mind a nyolcat egybe és ami ilyenkor még kell , persze akkor már a kuplungot se ártana gondolom én, mi a véleményed? A tervem az, hogy várok mi lesz mennyire fog rosszabodni mert egyenlőre csak, ha direkt figyelek rá akkor halom azt a kattogást amit mi annak vélünk esetleg rosszfelé tapogatózunk mit gondolsz erről? És itt a kép a motorburkolatról, ezt így én még nem láttam más sport vagy sima tipusban sem, ezért érdekelt ezt hogyan hozták össsze a kis japók :-) holnap lefordítjuk azokat a német tuning papírokat hátha attól okosabbak leszün ami a teljesítménynövekedést illeti. Szép estét mindenkinek!
A kép alapján és amit megadtál infókat ez elég nagy segítség, megpróbálok én is futni egy kört a rossz rádióval, mert nekem maradhatna bent a gyári beépítés esztétikusabbnak találom az összkép alapján, mint egy beépített rádiót, van egy elég megszállott villamoságis ismerős, most letesztelem, szeret a végére járni a problémáknak, remélem összejön valami, ha igen megosztom a végeredményt.
Üdv, nekem is volt ilyen kicsit bepánikoltam mi lehet ez, szaki ajánlotta és igen elsőre a gyertyacsere teljesen megoldotta a problémát - ez csak egy lehetőség, van itt olyan akinek biztos több tapasztalata van és van még néhány tippje, én csak nemrég csatlakoztam,de véleményem szerint nagyon segítőkész a társaság.
2002es Jazz gyorsításkor iszonyúan rángat. Láttam, hogy előfordult ilyen mással is, de pontosan nem lehet tudni mi az oka. Ehhez keresek szerelőt Pesten (lehetőleg 18. kerhez minél közelebb). Ha van valami tanács, amit érdemes itthon átnézni, azt szívesen meghallgatom.
Sajnálom,- pontatlanul fogalmaztam! Nem arra gondoltam, hogy részletesen leírd az indításgátlóhoz való rejtett kapcsoló bekötési lehetőséget.
A szervizben azt mondták, hogy hogy az új Jazzhez még nem jöttek rá, hogy miként lehet ezt utólag beépíteni. Arra voltam kíváncsi, hogy Te tudsz erre megoldást?
Igen, meg van a furat, kb .M8 amikor láttam, a barkácsolásod tökéletes, én is hasonló rögzítésre gondoltam, és még egy takaró részt sem árt összehozni.
A mankókerék méretet, egy a szalonban lévő gyári kerékről írtuk le. Amúgy, lehet rendelni mankókereket és hozzá illő tálcát potom 125-135 ezer forint között van. Talán a legjobb és legolcsóbb megoldás az acélfelnis teljes értékű kerék lenne, ha rendesen befér. Nálam ez 16-os kereket jelent majd, kb 2 hét múlva.
jelenlegi Coollal nekem sem volt semmi gond, de zavarna, ha a jövőben egy spray lenne csak nálam... szóval vagy mankó, vagy ha befér, teljes pótot szeretnék.
Szerintem a mankó kerék nem ez a méret. A 4*100 és a minimum 56,1 a lényeg. Rámegy az első generációs is elvileg és azzal is el lehet menni egy rövid utat. Coolhoz egy virsli volt. A hétvégén bepróbálom a teljes értékű téli kereket, hogy befér-e a csomagtartóba a fedés alá. Most egy műanyag, rekeszes tárolóval van kitöltve gyárilag. Ha befér, akkor nincs költség. Emelőt és kerékkulcsot sem adnak. Csak vonószemet és defektjavítót kis kompresszorral. Sima trapéz emelő jó hozzá, 5 ezer Ft. Engem is zavar, hogy nincs. Ha valakit vigasztal a Mercihez is extra tartozék. Állítólag már nem adnak általában egyik új autóhoz sem. Bár 10 év alatt egyszer raktam fel az előzőre egy játékoskedvű miatt. A parkolóban leeresztette. Megkérném, hogy akinek még adtak hozzá anno nézze meg a ráírt méretet a mankókerekén. Az biztos, hogy befér. Köszönöm előre is.
Valaki vett már teljes értékű pótkereket (acél felni) , vagy mankó kereket új Jazz 2016-hoz (elegance), vagy tud valami gazdaságos megoldást, normális beszerzési forrást. A méret 185/55X16 16X6J, ET 53, agyméret 4X100 56. Az adatokat a szalonból kaptam. Köszönöm!
Segítséged szeretném kérni, mai napon voltam a honda royalban ahol bevizsgálták a honda jazz-em, semmi hibát nem találtak csak annyit, hogy a pollen szűrőt cserélni kell és hogy az olajszűrő nem gyári. Jeleztem nekik előre hogy nem rég vettem és nézzék át tüzetesen, mondjuk a festék vastagságot meg sem mérték...nem tudom mennyire lehettek alaposak...mindenesetre 24000 km van az autóban pár hónapja lett olaj cserélve elég jó állapotban van 2006 os évárat, viszont semmi támpontom nincs, hogy mikor milyen szervizt végeztessek el majd a jövőben, 2010-ben volt a szervizkönyvébe utoljára bejegyzés, olajcserét minden éven végrehajtották azóta is.
Tudnál abban útmutatást adni, hogy vajon a következő szerviz elvégzésekor miket kellene cseréltetni és kb mikor lehetne esedékes? Információim igazából az olajcserén kívül nincs, pl hogy váltóolaj mikor lett cserélve stb..és a hondában sem adtak semmi útmutatást.
Én pont tegnap találtam 2 műszerészt, akik kapásból tudták miről van szó az egyik 12000 ft /Bp./ a másik 10000 ft /Kaposvár/ javítási díjjat mondott, bontóban 40000 ft-ért mérik. Ma viszem a budapestihez, majd beszámolok az eredményről.
A rádióhoz. Egy német oldalon olvastam én is, hogy el van fáradva egy kis biszbasz benne és elvileg nem nagy kunsz. Viszont egy szerelő sem vállalta. Autórádiót nem javítanak, nem éri meg nekik a tökölés. Nekem az volt a megoldás, hogy beraktam egy cd-t és lejátszottam pár percet, majd akkor próbáltam a rádiót. Időnként ment a dolog. Az aux szerencsére jó volt, oda ment a teló és onnan a mjuzik meg a rádió. Előnye a gyárinak, hogy lopásbiztos, de ha meghal, akkor szívás. Ha maradt volna az autó, akkor keret csere és bele egy bolti. 40 ezerből jobb minőség.
Igen, jogos, én sem akarok túl nagy felnit inkább a kényelem mint a nagy felni.. főleg itt bp-n szerintem már a 16" sok lenne, nem beszélve tényleg, hogy drágább a gumi is és szélesebb gumi is kell akkor rá és többet is fogyaszthat, könnyebben felúszhat stb stb
Kívülről ez is olyan, mint a gyári, na jó majdnem, kicsit ültetve is van, télen mondták, hogy menjek már egy kört és toljam el a havat az utcában. Szóval szerény családi autó, enyhe gokartos beütéssel, a fiamnak nagyon bejött :-) Annyit sikerült kiderítenem, hogy a cég speciálisan csak hondákat tuningol, mert most már én is kíváncsi lettem, most lett időm és a végére járok, holnap még dobok fel képet a gépről a motortérről és a piros burkolatról, ami jól néz ki :-) Meg utána kell néznem a technikai résznek is, hogy mekkora a teljesítménynövekedés, meg, hogy még mit mahináltak rajta, mert ez nekem nem derült ki egyértelműen, majd kérek segítséget az anyóstól :-), ő a szakmai németet jobban vágja, mondtam is az asszonynak, hogy hétvégén az anyóssal német tuningoldalt fogunk nézegetni. Nézett rám furcsán, hogy ennek meg mi baja :-)
Sajnos a szakik, kereskedők és néhány 'okos' weboldal sincs képben. Az ET 45 és eközelben a kívánatos. ET40-től kifelé értékűt én biztos nem tennék fel...
Hááát, nem tudom, van valami piros papirom hozzá, valami nagy pecséttel :-) Egy tuningboltos srác valami olyasmit említett, hogy ez valami hivatalos gyári tuningcsapat lehet. Annyira nem nyomoztam utána, azt tudom, hogy ötödikből nem igazán kell visszakapcsolnom,ha előzni akarok és bőven van benne szufla,80-100-tól igen elkezd élni 140 ötvenig és a nyomatékot én szinte dizeleshez hasonlónak szoktam érezni,ha ez nem erős túlzás. Ha, pörgetve van alacsonyabb fokozatban,akkor bekapcsol a cucc és a kesztyűtartó felől cicereg is valami, de ehhez már taposni kell viszont ilyenkor érezhető az a bizonyos szükséges plusz. Gondolom erről szól az a piros papír. De én még nem hajtottam ki rendesen szerintem,viszont autópályán sem kellett szégyenkezni az elvileg városi kisautóval, ha beáltak mögém 150,160 gond nélkül,szerencsére nem mértek be,és azért a józan ész határain belül akartam maradni két gyerkőccel, csak a Nyíregyházi állatkert felé ezt nem hagyhattam ki. De nem akarok elfogult lenni. Csak érdekelt volna ezt hol dobták így össze, mert pirosnak piros az igaz, de , ha kell megy is rendesen. És ami a lényeg igazad van, van teteje, fűt is világít is kell ennél több :-)
Ez ganz egal, ebbe a műszakit is értem és a kopó fogyó alkatrészeket, és a biztosítást is belevehetem, szóval képletesen szinte költségmentes példányt sikerült kifogni ami megnyugtató, a téli nyári gumiszett egy szezonos volt amit kaptam hozzá felnire szerelve,szóval ez is külön mázli volt, azok épp most lesznek csereérettek. Amikor vettem körbemértük, eleje,motorháztető festve volt márkaszervízben,a német tulaj kényes volt a kavicsfelverődésre. Hátul valami azért lehetett szerintem, mert egyszer a csomagtérzár úgy gondolta,hogy nem nyit ki,és a burkolat leszerelése után tele vot szilánkokkal, feltételezem törve volt a hátsó ablak valamilyen okból kifolyólag. Viszont a zár,bovden zsirozás olajozás után meggyógyult. Rádió tuner ellenáláshoz valami infó, villamoságis mit szólna hozzá, lehet elhajtana :-)
Ok, csak nyugodtan , azért kérdeztem, pont úgy lesz cserélve ahogy te is írtad görgő csapágy egyben minden, evvel kezdte a szaki, hogy ez így lesz. Mondtam neki, hogy Ámen.
Nekem tervbe van véve a csere - utána nem tartok rá igényt- , ha eljutok a beépítőkeret rendelésig, mert az asszony azt mondja kb. két év után már kissé unja a csend hangjait :-) Esetleg a rádió megbütyköléséről halott valaki mást is, valahol olvastam, hogy a tuner ellenállása szakadhat meg? Persze ehhez nem ártana konyítani az elektronikához.
A szerelő elég korrekt, csak én is szeretnék kicsit jobban képben lenni, anno még mondta is miket kell majd leszedni, hogy rendesen hozzáférjen, de nem húzta a száját. " homemade spraytuning " :-) Erre voltam kíváncsi, még senki nem látott ilyet, én sem csak amikor megvettem és azóta sem akárhol nézegetem. Mikor vettem a Szallerbeckes srácokkal nézettem át, az volt közel, ők körbeállták, szóltak a többieknek is, hogy ilyet még ők sem láttak, aztán ennyi, tovább nem foglalkoztam vele, csak most gondoltam rákérdezek, és elhiheted nem egy graffitis burkolat vagy az Aliexpressről rendelt cucc :-) Teljesen gyárinak tűnik, szóval lehet örülnöm kéne vagy nem, hogy egy ilyen példányt fogtam ki, ez költöő kérdés volt, mert tényleg jó kis autó megtaláltam a számításom. Majd holnap rakok fel egy képet, hogy jobban szemügyre tudjátok venni mert most már tényleg érdekelne milyen konstrukció lehet ez a motor, én nem vagyok olyan nagy szakértő.
Hát valahogy úgy amennyire a körülmények és a családi költségvetés engedi... Megvételkor volt egy általános állapotfelmérésem abból indultam ki és amiket a német tulaj éppen előtte csinált illetve cserélt számlával igazoltan - a deutsch precizítás nekem pont jól jött. A kötelezőn felül is jól karban tartották. Váltóolaj fékfolyadék cserélve volt. Most lassan négy éve lesz nálam, 65000 kilométer után, éves szinten ötvenezer ment el a jó állapot megtartására, ami teljesen korrekt úgy gondolom,sőt EGR eddig még kimaradt vagy csak most nem rémlik, hogy gyertyacserekor azt is megejtettük, de folyamatosan szó volt róla az biztos, holnap megkérdezem a szakit, mert közben leadtam nála az autót, volt egy kis nyeszergés egy ideje ami zavart a megszokott csendes motorhanghoz képest, amikor megjöttek a jobb idők vagy, ha jobban meghajtottam akkor hangosabban halható volt, a szíjra gyanakodtam és bejött,szóval csere lesz, evvel akartam egybekötni ezt a 160000 ellenőrzést is, hogy mire figyeljek oda. ezen kívül a jobb hátsó sárvédőívnél kezd rügyezgetni, erről mit tudunk? Még azon a szinten van amit jól meg lehet előzni, és az ajtónál vettem még észre, ez is talán a japánoknál használt vékonyabb lemezek miatt lehet vagy a felületkezelés nem olyan jó, mik a tapasztalatok?
Ha a konfigurátornál kiválasztottad a felnit és rákattansz a részletekre akkor bejön egy új oldal és ott tudsz a legördülőből választani rá való szélességet, magasságot, ET-vel és hozzá való gumimérettel is. Ahogy én figyeltem a 38 lehet a váltó ET (ez jobban kiáll). A lyuk méret (56,1) nem lehet kisebb, nagyobb igen. Számolj még a zárt anyákkal is az + ár (5-9000 Ft).
A szélesebb magasabb drágább + a gumi is hozzá. Mivel ez nem sportautó szerintem nem nyersz annyit útfekvésben, mint vesztesz a keménységben és árban. Én a prémium gumit tartom inkább fontosnak, itt is a vízen futást néztem. Szerintem ez az a faktor ahol a legtöbbet segíthet baleset nélkül közlekedni.
A korrekt eladók is ezzel a konfigurátorral dolgoznak. Engem az eladó (akciosgumi.hu) határozottan lebeszélt egy drágább, de nem bevizsgált méretről. A küldött emilban le is "védte" magát. Az ő ajánlásában csak rávaló, bevizsgált volt. A németeknél azt is figyelik vizsgán, hogy rá való-e a nem gyári kerék. Azon kell elgondolkodni, hogy nem gyári kerékméretekkel szerelt autót ha megtörsz, mit szól hozzá a biztosító, a hatóság + a családod aki bent ült. A futómű élettartama is lényeges lehet. Én azért maradtam Jazz-es, mert összességében kis fogyasztású, tartós, megbízható autót kerestem elfogadható áron 8-10 évre. A csicsás alukerek istenien néznek ki, de hamarabb le is szerelik őket a rossz emberek.
Helló! Üdv mindenkinek, szeretnék segítséget kérni,volna egy 2002-es 1.4 LS Jazz németországból lett importálva elvileg gyári sport változat, piros motor burkolat, ez jót jelent vagy mi a véleményetek, japánban készült az autó, eddig minden nagyon rendben van vele, csak jót tudok róla mondani, mind fogyasztás, nyomaték vagy fogyó kopó alkatrészek terén, de néhány tipushiba nálam is előjött, természetesen a rádió megadta magát, csapágyakat cseréltem, és katalizátort , szerelő jazznél még nem látott ilyet , azt mondta valamikor levehették megütődött a kerámia betét vagy ilyesmi, néha első izzókat cserélni kell, de aztán ha olyat kap ami tetszik neki akkor jó ideig tünetmentes. Ezen kívül nagyon megbízható autó. Kérdésem az lenne, hogy most lesz 160 egynéhány ezer km óra alapján :-) mire érdemes figyelnem, ha egyébként most különösebb gondom nincsen vele, miután behozták, átnéztük, elvileg gondos német tulaja volt. Számlák,szervizek stb. Most jelenleg a motor csendes kulturáltan jár, gyertyacserém volt egyszer mert kicsit rángatni kezdett , azóta a probléma megszünt. Ezen kívül mi a kötelező előírt 160000-es szervíznél érdemes "piszkálni", ha most minden ok? EGR-t.halottam, és szelephézag állításról a többi kötelező vagy előírt szerviz érdekelne mik lennének azok kinek mik a tapasztalatai mire figyeljek oda? A héten viszem szerelőhöz és szeretnék egy kicsit jobban képben lenni. Köszönöm a válaszokat előre is. Szép napot mindenkinek.
Sziasztok!Tegnap vettem egy 2002-es 1.4 LS-t. Sajnos már problémával is találkoztam. A rádió nem hangol és nem is szól, az óra és a cd mechanika viszont működik. Van ezzel valami tapasztalat? Köszönöm.
Köszi! nekem igazából az ET vel vannak gondjaim mert mindenki mást mond :) pl egyik oldalon a kalkulálás azt adj ki hogy 4x100 6jx15 Et38, és 16" ban meg 7Jx16 Et40-42.. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem nektek milyen van fent, továbbá még nem tudtam dönteni, hogy melyik méret mert még nem sikerült olyannal beszélnem akinek 16"-os van és /45 ös gumi, ugyan tartok attól hogy úgyis azt mondja hogy király aztán nekem meg kiesik a fogtömésem :))
Csak olyant vegyél ami rávaló. A gyár nem véletlenül határozza meg, hogy milyen lehet.
Az olasz felnik olyan olaszosak a nepperek szerint. Sérülékenyek a magyar utakon. A távolkeleti meg olyan távolkeletis. A német meg német. 6*15 4*100 et 45 lyuk 56,1 a gyári méret a Jazz 2-re. Én márciusban vettem, közel egy az ár mindenhol, de lehet spórolni pár ezret, ha meg van a konkrét alufelni márka.
Irjátok már le pls hogy nektek milyen méretű felni van, Et szám, agyméret, gumival, mennyiért vettétek kb s hol légyszi.
Néztem én is 20e ért már momo 15"ból magasfényű felnit lehet venni újat, néztem 16"-ost is aminek viszont az et-je Et35 az elvileg 5-7mm el kilógna annyira még nem vágom a dolgokat :)
Tavaly kipróbáltam a "bombát", jobb illata lett tőle az autónak, ennyi nekem elég is volt.
Gondoltam, sok vesztenivalóm nincsen, mert egyszerű, el nem ront semmit és nem is kerül sokba. Persze, a többi módszerhez képest gyengébb a hatása, de ha nem büdös nagyon a klíma, akkor ez is elég lehet. Ha meg nem, akkor még mindig el lehet vinni szakemberhez.
19 000 Körül kapni a Hondánál eredeti dísztárcsát. Elég húzós. Én is akartam venni, mert egy hiányzott. Aztán az lett a vége, hogy vettem olyant ami Honda emblémás ,de nem eredeti. Vékonyabb és szerintem nem is olyan pontosan fekszik fel. De, nem 19 000 Ft darabja, hanem 1250 Ft. Vettem 6 darabot, ha véletlen elhagyok egyet akkor is legyen egy tartalék.
A coolhoz képest jobban tart. Az állító szerkezet ugyan az az első üléseknél. A jobb oldalon hátrább kell tolni mint a réginél a müszerfal miatt. Mögöttem tánctér van. 170 alacsony vagyok.
Köszi a válaszokat!A disztárcsák ott voltak egy fekete zsákban!Huhhh...de nem én tettem oda!Ki lehet kötni az égvefelejtett világitás sipolását?Mert nekem nem sipol.Ezért gyanakszom.
Én jelenleg egy 2013 -as második generációs jazz-t hajtok,de a vezető ülés kényelmével és beállításával még egy év után sem vagyok kibékülve.Kérdezném milyen az uj jazz vezetőoldali ülése?Elég kényelmes?
Előtte 9 évig használtam egy cool-t ott is fél évig kinlódtam az ülés beállításával de végül megoldodott,ez a második jazznál még nem sokerült,amugy egy jó kocsi!
Szerelesi utasitasok kozott nagy nehezen megtalaltam. De oda eljuttatni a habot szerintem muveszet. Vagy legallabis nagy bontassal jar, ezert bizom benne, h valaki jo trukkot tippet ad :))
Minden évben aktuális a klíma tisztítás. Tavaly szakemberre bíztam, de idén magam csinalnám meg.
Érdeklődnék ki, h szokta a klímát kitisztítani.
Ha jol tudom leginkabb ket verzió van. Az egyszerűbb "bomba" es az alaposabb hőcserélő habbal valo tisztitasa. Utobbi rutin hiányában nehezebb. Esetleg ha valaki csinalta már es leírná néhány sorba sokat segitene.
Pityus53 Kb ugyan az szélzaj, mint az előzőben, 110 körül megjön, viszont jobb az audió. :-) Az ülések anyaga jobb, a tartása is, remélem nem jobb lesz a perem élettartama is. Hátul középen nem kényelmes, viszont a két szélső sokkal jobb. Nem kell a fejtámlákat benyomni a döntéshez, nincs az első ülés támlájában felül az állító, viszont nem is kell tologatni, hogy a hátsó támla lefeküdjön. Azt hiszem az üléshuzat vétellel bajban leszek egy darabig, mert más mint az elődök. A motor szerintem hangosabb, morgósabb, de jó a hangszíne. A futómű feszesebb, határozottan jobban kanyarodik.
A fényes fekete audio jól mutat, de látszik is rajta minden nyom, por . A műszerfal teteje határozottan jobb felületű.
A felni méretre: én maradtam a 15-nél alufelni vásárláskor, így is keményebb, mint a 14-es régi. A 16-os szebb, de rosszabb a komfort érzet szerintem. Német gyártásút vettem, az előzőn is ilyen volt probléma mentes.
Februárban rendeletem az autót, és rákérdeztem, hogy az új típusba miként lehet majd rejtett kapcsolót beszereltetni. Azt mondták, hogy erre még nem találtak megoldást, mivel ennek más az elektronikája, de gondolkodnak a megoldáson. Neked van ötleted, hogy ezt miként lehet megoldani?
Sziasztok! alufelni vásárlás előtt állok, gondolkodom, hogy milyen felnit vegyek 15" vagy 16", mik a tapasztalataitok /45-/50-es gumikkal jazz en? budapesten mennyire gyere be a 16" felni /45 ös gumival? Fapados?
Köszi a beszámolót, és várom a további tapasztalataidat. Mennyire kényelmesek az ülések, és a szélzaj mikortól zavaró? Sajnos csak nyár vége felé várható, hogy megkapjam a kocsit.
Pont pár napja fotóztam le, 1-2 hete vettem észre, hogy a tükör tartó "állvány" festése esik le. Fel is akartam rakni ide, hogy akkor ez most után lett festve, vagy gyárilag ilyen, de akkor ezek szerint gyárilag? Alatta "szép" fehéren virít a műanyag. Mindkét oldalon... (2005 indexes tükrös Jazz)
Kedves Márkatársak! Február óta vagyok új Jazz tulaja. 4 ezer km-t mentem vele. Előtte 10 évig 1,2-es Coolt hajtottam. Baromi érdekes, hogy rendszeresen Bp-re járva még nem találkoztam egy ilyen autóval sem. A Hondások viszont észrevesznek :-) Jó érzés.
Az autó természetesen jó, másabb mint az elődje, szinte csak jó irányban változott apró dolgokat kivéve. A 6-os váltó furcsa, szokni kell, de nagyon jól van kitalálva a leosztása, váltogatni kell, ha kell az erő. A fogyasztása eddig 5,0 l a teljes km-re téli gumival (Nokian). Természetesen nem versenyezve, könnyű lábbal, de haladósan. Eddigi tapasztalatok alapján, ha 90 km/órát nem lépem túl és figyelek a gyorsításokra 4,5 alatt produkál a Mecsekben. Normál bp-forgalomban az M3-as bevezető - M6-os 5,5l átlag. Autópálya 110km/ó 5.0 utána 10 km/óránként +3dl. Természetesen eső, szél további decik, de az átlag nem kamu. A klíma pár percet ment egész idő alatt. A motor ereje ennyi kamerával együtt élve szerintem bőven elég. Belül nagyobb, a csomagtér szerintem szűkebb (mélysége). Az alapfelszereltség szerintem bőven elég. Hozzá lehet férni az égőkhöz!!!!! Nem párásodik belül. Ha valakit valami érdekel természetesen állok rendelkezésre.
Az 1.2-es 130 ezret ment. Gariban hátsó csapágy és első ülés szivacs csere volt. Utána első és hátsó fékbetét csere, 100 ezernél EGR tisztítás (inkább szakival csináltatni, megéri, mert szar a hozzáférés), gyertya cserék. A rádió rész hol szól hol nem. Olajfogyasztás 0. Átlagfogyi 5,5l. Az eleje érzékeny a kőfelverődésre, lejött festék a tükörtartókról, egy két műanyag rögzítő bolha elveszett a kerékdoboknál, a műszerfalon az ezüst festéses résszel vigyázni, mert lehelet vékony. Sikerült ledörgölnöm. A rádiót kibontani csak erős idegzetűeknek. Rendszeres első égő csere sok káromkodással.
Amivel a következő gazdának számolni kell: első tárcsák, ékszíjfeszítő csapágy, talán toronycsapágyak, ajtó alján a peremeknél. rozsdásodás. Nem volt egy rossz vétel. Aki megvette sem fog rosszul járni.
Én a téligumis kerekeimhez használok utángyártott dísztárcsát. Mivel az acélfelni közepe az átlagos autókhoz képest kiemelkedik, nem lehet akármilyen dísztárcsát feltenni, csak olyat, aminek a középső része vékony (én anno az OBI-ban találtam megfelelőt). Gond volt a szélen levő acéldrót karikával, mert vagy laza és nem tart vagy úgy feszül, hogy fel sem lehet tenni. A karikán van egy kis behajtás, egy erős fogóval annak a görbítgetésével lehet állítani a feszességet. Acélkarika nélküli dísztárcsát nem szabad venni, mert hamar leesik.
Hogy' jártam!?Nyári gumi kellett.Gumis megrendelte.Otthagytam a régit,felnistől,disztárcsástól.Visszamegyek időpontra,felrakatni,szép,jó,de disztárcsa nélküli.Szólok.Nem,nem,nézzek körül,az otthon lesz.Tudom,hogy nem.Nincs annyi helyem.Vettem.Persze no name.8.000,-ért.Csak nem megy rá!!!A 15" a 15"-ra!Hm?Visszavittem.Visszakaptam a pénzt.Csakhogy a máshol vett 2.szett sem megy rá!!!Eddig még nem fogott ki rajtam disztárcsa!Telefonáltam gumisnak,biztos 15" amit felrakott?Igen.Akkor mi van?Gyárit elnyelte a föld,ez a 15"nem az a 15".Hófehér autó vadiúj gumikkal 60.000-ért sehogy se' néz ki.😰
Találkozott már valaki a következővel: (2005. Jazz 1,2 Cool) Bal ablak teljesen lehúzott állapotából ha fel akarom húzni az automata móddal (kapcsoló második kattanás), elindul, majd kb. 10 centit megy fel, oszt onnan visszamegy. Ha ezt a 10 cm-t a kézi kapcsolással (kapcsoló első kattanás...) felnyomom, akkor már tovább megy auto módban is. Na ez mi lehet? Az ablak mindenhol könnyen, egyenletes sebességgel mozog, szorulásnak semmi nyoma sem látványában, sem a villanymotor hangját hallgatva. ??
Szerintem nincsenek csodák. Nem lehangolásképpen írom, de ami kint (külföld) jó, annak az ára ott is magasabb, mint az ottani "körülöttes" kínálat árszintje. Pont úgy, mint itthon. Sajnos, tokkal-vonóval ... - a végösszeg (kevés kivétellel, csak-hogy erős legyen a szabály) nagyjából egált mutat az itthoni jobb darabok árával.
Engem érdekelne, de jelenleg külföldön vagyok. Május közepén ha még meglesz, akkor elviszem, addigra otthon vagyok. Igaz a Jazzem 2003-as, de úgy hiszem attól még megfelelően csatlakozik a csomagtartó hozzá.
Itt a fórumon tényleg minden lényeges infót megtalálsz. Vásárlás előtt kötelező irodalom :)
Épp most vagyok túl egy Ausztriából származó Jazz vásárlásán. Az én tapasztalatom, hogy sokat meg kell nézni, akkor képbe kerülsz az állapotokkal, felszereltségekkel.
A 2005-ös modellév után az 1.4-esek digitklímával, multikormánnyal, tükörindex-szel, látványosabb óracsoporttal vannak szerelve, kicsit más a lámpájuk. Az 1.2-eseknek maradt olyan a belseje, mint a modellfrissítés előtt. LS és ES felszereltség létezik, az ES a magasabb, de kevés a különbség: úgy emlékszem hátsó el. ablak, ködlámpa, +2 hangszóró ilyesmi.
A kereskedésekben túlnyomó többségben Németországból és Ausztriából behozott autók vannak. Én alig láttam magyarországit.
Nem szabad sajnálni a pénzt és az időt az átvizsgálásra. Ha az eladó/kereskedő nem megy bele, akkor szerintem tovább kell állni.
Ha van szervizkönyv szép pecsétekkel, akkor érdemes felhívni a kinti szervizt, hogy valódiak-e a szervizkönyv adatai és a kilométerek. (Nekünk az osztrákok simán megmondták telefonban úgy, hogy mi mondtuk az adatokat, ők meg csak annyit, egyezik e az ő adataikkal.)
hol lehetne megnézni (rajz v fotó) hogy milyen takaró lemezeknek kellene lenni a motortér alatt? Honda Jazz 2004-es. Szerintem elhagytam egyet hangosabb is lett az autó.
Nem tudom, mit vársz ettől a fórumtól. Az sem ismert, hogy mi a hiba. Mi a hibakód pontosan?
Kezdjünk el noszogatni, vagy vigasztalni, vagy bátorítani, hogy menj csak nyugodtan, amíg megdöglik a lovad?
Ha valóban az van, amit elmondásod alapján sejteni enged, akkor az EGR szelep már megszorult. (18-98eFt az alkatrész, ha nem sikerül megtisztítani, megindítani. Nem lehet szétszedni...)
A motorvezérlő önellenőrzését jelzi a MIL 5 felvillanása.