Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nehogy ezert egy fillert is kiadj !
1 - most ugyse megy a gep, tehat bajt nem tudsz csinalni.
2 - Rakd be a CD-t a masik gepbol
2/2 ha indul a gep dos modban, akkor torold le a winyorol a regi cucccot, hogy ne vegye at a hibas beallitasokat, keress a CD-n valami setup.exe, vagy install? es telepitsd.
Ha ez nem jon ossze:
3 - Tedd be a telepito CD-t
3a - indul: OK
3b - nem indul
-A gep amikor bekapcsolod kiirja az elejen azt, hogy press del, hogy cmos setupba turkalhass
-Delete gombot benyomni
Bios Features setup -ban a Boot sequence-t allitsd CDROM-mal kezdodore
3b2 - ha ez a vonal nem hoz eredmenyt - alaplap nem tud cdrol bootolni, tud, de utalja azt a CD-t amid van (ez eleg altalanos) akkor szolj.
Viszlát e-papi!
>IRL is minden mondat előtt...?
Nem, de nem tudhatom ugye azt, hogy esetleg hány nap mulva tudsz ránézni a válaszómra, én a jövöre gondolok vazz ;-)), de ha zavar, természetesen nem alkalmazom veled szemben, az ellen kifárasztása bevezető köszönnéssel, gazságos taktikámat.
Szervusz e-papi!
Az eredeti elgondolás az volt, hogy a francnak kell annyi külön *.ini, *.sys, *.cfg még egyébb konfigurációs file minden egyes progihóz, inkább legyen egy központi nyilvántartás, ahol szép hierárhikus sorrendben lesznek a bejegyzések, mennyivel kevesebb gond várható és blá-blá-bvoa.
Tanulmányozom, meg exportálgattam a különböző telepítések között, néztem a különbségeket, és egyre inkább bossszant, hogy mi minden kerül bele.
pl. kipróbáltam az NT CD-n levő flipper progit, egész tűrhető, de mijafenének kell a toplistát a registryben tárolni???
Vagy itt van az IncrediMail levelező progi. Szépen felinstalláltam az új vinyóra is, szépen megnéztem mi különbözik a régi vinyón levő könyvtárhoz képest, azokat szépen átmásoltam, de észre se nem veszi! Gondolom ott is a registrybe kéne belenyúlni. Nem tom átvenni a régi vinyóról a címlistát, meg az ott letöltött leveleket.
Egyre kevésbé értem, hogy ez mér jó! :o(
Szasz vOrOn!
Aha! Majd otthon megnézem, ott 98SE van. Most NT-zek.
Saját regeditet szokok csak használni. Javítani még nem igazán merek, inkább csak nézegetem. De hogy minek??? :o)))
Szervusz e-papi!
A válaszom Win9x család tagjaira érvényes. System.dat, User.dat, Classes.dat adja a registryt. Meg lehet nyítni NotepadEx-el, csak nem valami értelmezhetö. Szerintem a Dr. Nortonéknak volt/van? a legjobb regeditjuk.
1000 picimaci, nem figyeltem eléggé! :o)))
Akkor már had kérdezzem meg, hogy lehet a registryt elérni a regediten kívül?
Eddig még nem sokat foglalkoztam vele.
Az volna a kérdésem, hogy van-é arra valami mód, hogy utólag egy nem magyar Win9X alatt kicseréljük a rendszerkódlapot. Nekem az a megfigyelésem, hogy ha telepítéskor az ember elfelejti felrakni a multilanguage supportot és a magyar nyelvi beállításokat, akkor utólag flikk-flakkokat csinálva sem sikerül elérni, hogy a hosszú ő és ű korrektül jelenjen meg az ablakok menüsorában. Javítsatok ki légyszi, ha tévedek, illetve aki tud, mutasson utat, hogy hogyan leghet mégis a rendszerfontok közé odavarázsolni a legvadabb magyar kétvesszős betűket. (Hasonló a problémám az ASCII alapú DOS-os betűkészlettel írt anyagokkal is: majdnem tökéletesen jeleníti meg a Notepad vagy a Winword MS-Dos-os konverzió után, leszámítva 2 karaktert... Gondolom, mindenki tudja, melyeket.)
Szervusz jism!
>Én még sosem csináltam ilyet!
Most se csináld.
Megoldás:
1. Ismerös pc-guru (szómszéd gyereke, volt szóbatárs a koleszböl, etc.) meghivása.
2. rali tanács megfogadása, (cd beszerelése szervizben vagy guru által)
3. Elmész számtechboltba (általában ott szervizelnek is), megkérdezed, ha hozod az alapgépedet és a telepitö cdét, mennyiért teszik fel.
Szia rali!
Igazad van, hogy ma már kell cd minden gépbe, de a lányok még csak 10 évesek, és amivel ők játszanak, az még simán felmegy tömörítve, vagy több darabra szedve! A következő gépük úgyis az enyém lesz, ebben meg minden van. Úgyhogy most cd meghajtó vásárlás nélkül akarom megúszni.
Szervusz jism!
Lehet, hogy macerás, de a következöt javaslom:
HDD a bibis gépből kí, a másikba be, ott cd tartalmát rámásolod, HDD bibi gépbe vissza, flopys boot, átváltani A: drive-rol C:-re, setup.exe. Ennyi.
Sziasztok!
Újabb problémával állok szemben!
Van 2 lányom, és mindkettőnek van saját gépe (P200 és P100 szóval elég régiek,de arra jók, hogy ne az enyémet használják). Az a gond, hogy az egyik gépben nincs cd meghajtó, csak a másikban, viszont azt amelyikben nincs cd, azt újra kellene installálnom! Viszont a win95 csak cd-n van meg. Hogyan tudom a két gépet összekötni úgy, hogy arról a gépről amiben van cd feltudjam rakni a wint arra amelyiken nincs?
Bocs hogy körülményesen írtam le!
Szervusz TaXiN!
Nem írtam semmi olyasmit, hogy rebootolni kell. Egyszerüen fogtam magam, a *.bat file segitségével backupot készitettem, aztan regeditben véletlenszerüen törölgetni kezdtem a SCSI/IDE bejegyzéseket, majd reboot => sikertelen startup :).
Floppy boot, DOS-bol a második visszaállitó *.bat futtatása után, hddés reboot => sikeres startup.
Szervusz TaXiN!
Ha Win9x (nemtegnapfia)család valamely tagját használod, akkor javaslom a következö URL-t: http://members.aol.com/axcel216/95.htm . Itt van egy egyszerü, de hatékony 2 *.bat, amivel sikeresen lehet manuálisan menteni/visszaállitani registry-t. DOS-bol sikeresen müködik, kiprobáltam. ;-)
Nincs valami registry mento program?
Masik oprendszerrel szoktam bebootolni es atmasolni a file-okat, de nincs erre valami humanusabb megoldas?
(A file-okra van szuksegem, hogy akkor is vissza tudjam allitani, ha csak a DOS indul)
Sajnos win98 alatt, ha egy hasonlót beteszek egy batch fileba, nem m?ködik (rossz parancs vagy filenév), és command promtból sem. :( Veszek egy rakás memóriát, és felrakom az xp-t. :( Na jó, megelékszem azzal, hogy két ikonra sikerült szétosztani a dolgokat... :)
jócakát,
most épp win2k előtt ülök, és cmd-boxból beírtam ezt:
P:\var>"c:Documents and Settings\Administrator\Start Menu\Programs\Accessories\Notepad.lnk"
mire elindult a nótpad. ezek szerint a "start" sem muszáj. akkor .lnk-t is lehet indítani .cmd-ből. próbáld ki. bár a "start" lehet, hogy mégis jó..