színes dián van a többi, de most nem tudom szkennelni...
Itt vannak a hangdoboz (vagy tv-káva) fóliázott palástok leszabva, mielőtt a marógépsorra kerülnek a palástélek kimarásához:
Ugyanitt volt már komplett műanyagüzem is, ahol a hordozható tévék dobozai készültek + az autórádió hangdobozok, de volt forgalomba nem került műa házas hangdoboz prototípus is.
Szólni is csak azért szóltam, mert látom, hogy ti itt vágjátok, hogy melyik hangszórónak hogyan áll a tekercskivezetése, meg melyiket milyen dobozmegmunkáló gépsor faragta ki.
Én meg csak annyi különbséget látok, hogy a Brilliant 2 utas, ez meg 3 :-))
Egyik itteni kollégának se tűnt fel, hogy a Vidi D252e Brilliant hangdoboz eredetileg 2 utas volt, ez meg itt egy 3 utas "valami".
Szóval ez egy követhetetlen hangszórókból épült öszvér, akármelyik 10 cm-es Vidi közép lehet benne. Vedd ki a hangszórót és a típusszám alapján vegyél helyette másikat.
Szerintem nem teljesen. Ha jobban megnézed, ott 25 cm-esek a mély sugárzók. A 2040-esben meg csak 20. Azon kívül a tekercs kivezetése 180°-os és látszik, és ebben a formában - ha jól emlékszem - csak a HA25/12KS-ben volt. Meg a magas közepén fényes műanyag sapka van.
Ez valami barkács doboz lehet. Ez látszik a csipogó beépítésén is. Egy Akai(nak gyártott) hangdoboz hangszóró készletét építették be egy régi és valószínűleg átalakított dobozba. Amikor ezek a membránszélek megjelentek, akkor vették az új famegmunkáló gépsort is, és akkor már fóliázott dobozokat gyártottak (ahogy Mono SE olvtárs is írta). A membrán azért sárga, mert egyszerűen kifakult.
De bizony gyári az Akai felirat, ahogy az ezüst műanyag díszkarimák is a hangszórókon, hiszen a Videoton gyártott az Akainak hasonló hangszórókészlettel dobozokat, de azok kívül többnyire fekete műanyagfóliával voltak bevonva.
ez egy nagyon érdekes öszvér, mert amikor az Akainak gyártott hangfalat a Vidi, akkor már egyáltalán nem lakkozták a dobozokat, ami a 60-as, 70-es években volt divat.
Én is meg tudom mondani eredeti-e, ugyanis újan vettem, és senki nem javította, tehát eredeti, közeli, vagy bármilyen más képet nem tudok készíteni most, mert a doboztól jó messze vagyok ( 750 km ) , de ha valakit érdekelne lenne aki megmutassa. Ami képet feltettem, az nem kifejezetten a hangfalról készült úgy vágtam ki, de most nem tudok jobbal szolgálni. Egyébként ha előbb olvastam volna a véleményeket, lehet hogy megperemeztettem volna én is, csak véletlenül jött egy pár másik doboz aminek nagyon megtetszett a hangja, megvettem, így a Prelúdium lett eladó.
Attól, hogy felkeményedik, vagy akár kitöredezik a membránszél, attól a hangszóró javítható marad. Ráadásul pont a Vifa 21WG hangszórók javítására annyira ráálltak a mesterek, hogy a legszerényebb is azt hirdette, hogy gyári hangúra állítja vissza a hangszórót (páran pedig azt mondták, hogy a habszél cseréje után jobb lesz a hangja, mint volt, ami néha igaz is lett...).
Dobjál föl ide egy közeli képet a membránszélről, az itteniek pillanatok alatt megmondják, hogy eredeti-e (vagy ha cserélt, akkor azt is, hogy ki cserélte ki :-))