Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ceeee Creative Commons License 2008.06.12 0 0 21680

Ebben viszont lehet valami, csak az a baj, hogy E85 nincs a Dunán innen

www.hunflex.hu

Előzmény: -+Seth+- (21678)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.12 0 0 21679
az első mondat igazságtartalma és az emberi naivitás valszleg fordítottan és hatványozottan arányos...:-))))
Előzmény: -+Seth+- (21678)
-+Seth+- Creative Commons License 2008.06.12 0 0 21678

A mágnes amely átrendezi az üzemanyag részecskéket így azok nem tapadnak egymáshoz így jobb lesz az égés. :))))

És veszik ám mint a cukrot. Csak éppen tüzeléstechnikai szempontból hót mind1 hogyan vannak rendezve az üzemanyag részecskék, amint oxigénhez jutnak elégnek. Ennyi.

Ezért mondom mindig, a kocsiba jó olaj és üzemanyag kell, ennyi és persze megfelelő bánásmód, így a motor akár több százezres futásteljesítményt is kibír.

Egyetlen dolognak látom értelmét de ezt is csak 10 év feletti kocsik és legalább 150.000km megtétele esetén és ez pedig az üzemanyagrendszer tisztító (nem injektor tisztító mert annak viszont sok értelme nincs mikor kézzel jobban ki lehet pucolni). 

Előzmény: gszarkatat (21677)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.12 0 0 21677

érdekes cikk, pláne ilyen magas üzemanyagárak mellett...

http://totalcar.hu/magazin/technika/magyarcsoda/

Brian63 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21676

Sajnos, (egy építkezés-lakásfelújítás tapasztalataival a hátam mögött) én már messze kerülöm a Magyar termékeket.

Sajnos a saját termékeinkre még nem jellemző, hogy bizalommal, fenntartások nélkül megvegyünk bármit.... :-(((

Előzmény: GregHozta (21675)
GregHozta Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21675
...és már válasz is ment rá
Tisztelt Boda Géza!

Válaszát megkaptam, bár úgy tűnik soraimat nem sikerült tökéletesen értelmeznie. Ugyanis a terméket egyből, pár másodperccel a felületre kerülése után próbáltam eltávolítani.
Én elhiszem, hogy a nyári melegben gyorsabban szárad, de egy hűvös, szélcsendes garázsban nem volna szabad 3 másodpercen belül megkötnie.

Levelezésünket több autós- és kereskedelmi fórumon is nyilvánosságra hoztam.
Levele végén említett tanácsát megfogadva, megteszem a megfelelő jogi lépéseket.

Üdvözlettel:
X Y
Előzmény: GregHozta (21674)
GregHozta Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21674
Eredeti levél (neveket kitörölve)
Tisztelt cím!

A múlthét folyamán -az egyik hipermarketben- vásároltam a fent említett termékükből ( http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=144 ), ám a használat során hatalmasat csalódtam benne.
Tény, hogy a flakonra rá volt írva “az egyéb felületre került ápolószert nedves ruhával töröljük le!”, de a több tízezer forintot érő alumínium keréktárcsámról sem nedves, sem pedig tisztítószeres (Clin) ruhával nem lehetett eltávolítani a kékezöld foltokat. (pedig egyből, már pár másodperc elteltével próbáltam)
Végül, egy másik cég felnitisztító habjával sikerül a tárcsákról, és bőrömről a rákerült anyagot eltüntetni.

Kérdésem, hogy ilyen reklamációval, illetve kártalanítási igényemmel hova, kihez fordulhatok, mert számomra ez a termék használhatatlan.

Üdvözlettel
XY

Válasz levél
Tisztelt X Y!

Ön, levelében a Prevent gumiápoló aeroszol termékünket kifogásolta. Mi a palackon található vásárlói tájékoztatóban felhívjuk a figyelmet arra, hogy: „A nem kívánt helyre szórt folyadékot nedves ruhával töröljük le, mert száradás után fekete foltot hagy!”. Termékünk egy aeroszol, amelynek felnin lévő gumin való használata során nehezen kerülhető el a felni szennyeződése. Ez a termékünk gyorsan szárad, különösen nyáron, ezért alkalmazásánál ajánlott, hogy egy nedves ruha kéznél legyen az ilyen balesetek megelőzésére.

Így azt, hogy Önnek kára keletkezett sajnáljuk, de nem érezzük felelősnek emiatt magunkat.

A fentiek alapján reklamációját elutasítjuk.

Tájékoztatjuk, ha az elutasítást fentiek ellenére nem fogadja el, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez vagy bírósághoz fordulhat.

Boda Géza
MEO vezető
Medikémia Zrt.

Magyarra fordítva: Megvetted? Így jártál… Ja, és persze védjük a magyar ipart… Hajrá medikémia!
vlevi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21673
"Ismerősőmnek szétolvadt a csati ijesztő látvány volt."
Én is jártam így, a régi kocsimmal. Autópályán elkezdtem nézelődni, hogy hol égetik a gazt, már kilométerek óta. Aztán egyszercsak megjelent valami füstféleség a középkonzol környékén. Gyorsan megálltam, az biztos :)))
Szerencsére csak a hűtőtáska csatija kezdett olvadni, a kocsiban lévő elektromos rendszer még bírta volna pár amperig :)
Előzmény: dani63 (21672)
dani63 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21672
Tegnap elkészült ceedecském motorja. Végre,hidegen,melegen csendben teszi a dolgát és az 1.6-os hoz mérten az ereje is megjött. 4-es henger 4 szelepemelőcsésze csere, vezérlés beállitása / pontosan 2 láncszemmel volt arréb rakva/ úgyhogy 2 hét izgalom és várakozás útán,újra itthon van a kicsike. A hűtőtáska témával kapcsolatban,én tavaly vettem egy 28 literes MOBICOOL nevű hűtőt, ami működik 240-ről és 12 voltról. eddig kifogástalanul,csak menetközben és hálózatról szoktam használni és időnként figyelem, nem melegszik e a csatlakozó. Ismerősőmnek szétolvadt a csati ijesztő látvány volt.
vbandit Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21671
Sziasztok

Tegnap végre kicserélték a kiugrott gombát a műszerfal jobb tetején...de sajnos most meg az egész műanyag hullámosan eláll végig a szélvédő tövében:(
Azt mondták komplett műszerfalat kell cserélni,de nem tudom,hogy akarjam e?!
drq Creative Commons License 2008.06.11 0 0 21670
Én nem vennék külön átalakítót, hanem egyből olyan ládát vennék, ami tud 220-ról és szivargyújtóról is menni. Nekem is ilyen van. Így olcsóbb, mint a kettőt külön megvenni.
Előzmény: neho (21669)
neho Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21669
ok,
Előzmény: tom7cat2 (21666)
tom7cat2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21668
emlékkép, amikor benn voltam-láttam szétszedett állapotában kocsit -nem volt rajta lökös, és jobb oldalt lógott a ködlámpánál az izó a kábelen. persze lehet h rosszul emlékszem-ezek szerint :) és bal oldalt lógott, vagy vissza volt addig húzva...
Előzmény: GregHozta (21667)
GregHozta Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21667
Ezt honnan veszitek?
5 ajtósnál a lökhárító bal oldalán égő, jobb oldalán csak prizma. Az SW-nél pedig a lámpatestbe van integrálva a ködzárófény, és mindkét oldalon van izzó.
Ez nem felszereltség függő!
Előzmény: tom7cat2 (21664)
tom7cat2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21666
neeeeeem!!!!!!

amikor a sátorban használtuk akkor a trafóról ment /atalakítja 220 váltót 12v egyenre/ 5-8 ezerért már lehet kapni.
Előzmény: neho (21665)
neho Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21665
Köszi,

Én indítottam ezta hűtőmizériát és igen hasznos infókat közöltél most. Akkor jól értem, hogy akár egy hétig is elüzemelteted az álló motorú autó aksijáról, úgy, hogy nem öli azt meg?
Előzmény: tom7cat2 (21663)
tom7cat2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21664
/ a hátsó ködlámpához, tleg kettőnek kéne égni az Ex felszereltségnél, de ezek szerint olyna hátsó lökőst raktak fel, amiben csak bal oldalt van égő.../ ez azért bosszantó kiváncsi lennék a másik kábelével mit tettek, levágták, bedugták vhova, lógva...
tom7cat2 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21663
Látom dúl a téma a hűtőtáskákról, akkor én is hozzászólok:

MI kb 15 éve hazsnálunk ilyen 10-20ezer forintosat, most fogyasztjuk ezalatt az idő alatt a másodikat, úgy, hogy elég sokat gyúzzuk: nyáron szinte minden hétvégén velünk van amikor megyünk erre arra, telekre stb. illetve A nyaralásokon amikor lakósátorral megyünk campingbe ez a hűtőnk, akkor napi 24órán át megy minimum 2hétig max 1hóig. és ez áltlaábna mindne második év, ergo így bírt az előző kb 10 évet, ami meghalt benne az a motor, ami forgatja a venitillátorát. Nyilván nem olyna hatásfokú, mint egy normál hűtő, de mi a vajtól kezdve sajt felvágott tejföl mindig ebben tartjuk és 3-4napot simán kíbír, még a spanyol olosz "hidegekben is". Az pedig, hogy melegedig a dugalja, igen stimmel, nekünk is korábbi kocsikban /opel/ elolvadt, ezért le is cserétük két sarura a csatit, de a kiaban illetve a z előző fiatban nem volt ilyne probléma, illetve a 220-12 v os trafónál sem, és a biztosítékot sem csapkodja, mivel csak 4A kb amit felvesz. Szal ha vki nem mélhyűtőt akar, akkor szerintem tökéletes ennyiért, amire figyleni kell, hogy a venitije mindig kapjon felülről friss levegőt, ne legyen letakarva, illetve ki tudja fújni a bordákról a meleget. kb ennyi jah igen még annyi, hog ymivel ez is lecsapja a levegőbne lévő párát ajánlatos 1-2naponta kiszedni mindent belőle és kitörölni, mert különben jéghideg vízben fog minden úszkálni, és rosszabbul is hűt....
drq Creative Commons License 2008.06.10 0 0 21662
Ha elektromos, akkor tud hűteni. Az ugyanekkora gázos (kompresszoros) hűtők, minimum 100 ezer forint. Ez is hűt, a külső hőmérséklethez képest 15-20 fokot, a benne található elektromos szerkezet segítségével. Azért az nem rossz 30 fokban 10-15 fokra hűti az italt, tapasztalatból mondom. Nyílván nem fagyszt.
Előzmény: hge1.3 (21661)
hge1.3 Creative Commons License 2008.06.09 0 0 21661
Nekem egy Ezetil márkanevű táskám van. Bevallom őszintén sose hallottam róla, de ha valami hideget, vagy fagyasztottat rakok bele, és bekapcsolom, akkor 1 napig biztos ugyanúgy megtartja. Nem gázos, úgyhogy hűteni nem tud.
Előzmény: neho (21652)
mrcaptain Creative Commons License 2008.06.09 0 0 21660
Nekünk a CampingGaz 30 Eft-os modellje bírta két hetet. A kapcsolója amivel hűtés fűtés kikapcsolás között váltasz beolvadt. Tehát a hűtő működött és jól is nyomta, amennyire egy ilyen elven működő teheti, de a kapcsoló nem bírta a terhelést és beolvadt. Utána már nem tudta bekapcsolni, tehát nem működött.
Metroban lett véve és oda is vittük vissza. Épp nem volt raktáron és mivel a nyár eleje leáldozóban volt, inkább visszáruztatuk a számlát. Így ingyen használtam 2-3 hétig egyet, de ez a darab éppen annyit bírt csak.
Előzmény: Törölt nick (21656)
Morphe Creative Commons License 2008.06.09 0 0 21659
neho Creative Commons License 2008.06.08 0 0 21658
Köszi mindenkinek!
rezaa Creative Commons License 2008.06.08 0 0 21657
csak olyan hűtötáskát érdemes venni ami gázzal van töltve,és van 220-as csatlakozója is.Az olcsób pár hónapig birta egy kamionos ismerősöm szerint
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21656
látom hűtőtáskáról megy a beszéd.
nekem egy elektrotechnikus azt mondta, hogy a Campingaz a legjobb, leg megbízhatóbb, azt érdemes venni, nem vágja haza a kocsit.
drq Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21655
Szasztok!
Nekem van hűtőtáskám, bár az autóban nem használom, ott sokkal jobb a kesztyütartó, az vadabbúl hűt.
Az a lényeg ezeknél, és ez jellemző adatuk, hogy a külső hőmérséklethez képest mennyit hűtenek.
A 18-20 fok az már király. Én kempigben szoktam használni, a spárban vettem, ORION.
Mrgvagyok elégedve. Kell minimum egy nap, hogy kialakuljon a hűtés benne. Az italokat alupalackban szoktam hűteni (texoban is vannak), ez nagy mértékben javítja a hatásfokot. Mértem hőmérővel, 12 fok volt benne, de mondom 1 nap mire eléri a teljes hatásfokot. Médimarktban sokféle szokott lenni. 10-20 ezer közt. A teteje levehető, az minnél nehezebb, annál jobb. Én olyat vettem, amin 220-as csatlakozo is van, ezt használom csak.
neho Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21654
Miért lenne hülye? Attól, hogy megnősültél még nem kell folyamatosan úgy érezni magad! Bár megértelek, hidd el elmúlik és egyre kevesebbet fog eszedbe jutni:)

Egyébként úgy tudom, hogy csak az sw-ben van.
Előzmény: GregHozta (21653)
GregHozta Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21653
Hülye kérdés, de... 12V-os csati hátul csak az SW-ben van, nem?
neho Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21652
Köszi, lehet, hogy leteszek a Tescós Spárosról és minimumCampingaz lesz,

Neked milyen típusú van?
Előzmény: hge1.3 (21651)
hge1.3 Creative Commons License 2008.06.07 0 0 21651
Sziasztok!

Nemrég jöttem haza egy túráról Karintiából, és a hátsó aljzatról tökéletesen működött a hűtőtáska, és a csatlakozója is csak nagyon minimálisan melegedett. Az előző autómban (OFF Suzuki Liana) melegedett a csatlakozó. Azt nem mertem kipróbálni, hogy mennyire bírja az akksi, de azt mesélték, hogy ezek az "olcsóbb" hűtőtáskák hamar lemerítik az akksit. A legtöbb amit álló helyzetben ment, az 1 óra volt.

Előzmény: neho (21646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!