Keresés

Részletes keresés

BBking Creative Commons License 2004.07.22 0 0 735

Fejlemenyek: Kiralyhagoban augusztusra adtak MRI idopontot, addig kimelet, uszas, gyogyszer. Azert ma ujra elmentem Ormos doktorhoz, aki ismet csavart parat rajtam,

ugy tunik, mnost hatekonnyabban, mint a multkor. Persze azt is mondta, hogy csak fokozatosan mer tekerni a korabbi mutetem miatt. Remelem egyre jobb lesz. A tekerest illetoen nekem is azonosak a tapasztalataim. Orakig tarto futastol, bringatol, turazastol kutya bajom, de egyszer 10 perc konditermi forgozsamolyozas utan kb egy hetig kellett fekudnom, annyira fajt. Azota megtanultam, tekerni nem szabad a derekat.

Ha vannak fejlemenyek, beszamolok, koszi a reagalasokat, leggyetek jol!

wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 734

Szent Ég!

...és nem műtöttek meg....bocs nem olvastam a történeted, de Én tuti megműtettem volna. Nincs értelme kínlódni!

Sfakutya Creative Commons License 2004.07.22 0 0 733
Szerintem mindegyik nagyon tud fájni. Én csak a nyaki gerincsérvről tudok beszélni. Amikor komoly bajom volt vele(most nem részletezem, eleget írtam róla éveken keresztül), akkor néha úgy éreztem, hogy megőrülök. A fájdalom kisugárzik a vállba, a karokba, kézbe. Persze nagyon fáj a nyak is. És zsibbadt az alkarom és az ujjaim. Úgy éreztem, hogy leszakad a vállam. A felkarom néha annyira fájt, mintha egy kutya marcangolná az izmot. A fejemet sokszor alig tudtam megtartani, hosszú időn keresztül viseltem a Shanz-gallért. És nagyon furcsa volt, hogy alig bírtam ülni. Olyankor a nyakam kegyetlenül fájt.
Előzmény: wakeboarder2 (732)
wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 732

Én azért tudok pozitív példákat is.... sokan sportolnak továb és talán pont ez mentette meg Őket a visszeséstől!

Amúgy belátom - nem fogok 150 kilóval guggolni soha. :-)

De rámegyek az alsó hátizmokra és a belsö hasizmokra és tornával megerősítem Őket úgy hogy tudjak lazán sportolni.

 

Egyébként ha lehet kategorizálni melyik a roszabb? A nyaki vagy az ágyéki sérv?

Bár ha belegondolok néha amikor elaludtam a nyakam vagy úgy pár éve horvátországban ugróasztalozás közben fejreestem hát az borzasztó fájdalmas volt!

 

 

Sfakutya Creative Commons License 2004.07.22 0 0 731

Sziasztok! Szia egy ember!

 

Ha már feltünt a hiányom, akkor most újra megszólalok. Naponta olvastam a hozzászólásotokat, de lusta voltam írni.

Nincs semmi bajom, de ez a meleg teljesen kikészít. Ez nem embernek való. Egész nap szenvedek, szinte felforr az agyam. Így nem volt ingerenciám az íráshoz sem.

Emberke, látom, hogy nagyon jól vagy. Ennek örülök, és szinte hihetetlennek tartom, hogy ilyen gyorsan javulsz.

Csak ijeszgesd tovább a szörfös sorstársunkat, hátha megérti, hogy vigyázzon jobban a gerincére.

A gerincnek valóban nagyon rossz a csavaró mozgás, emiatt a tenisz, a szörf biztosan kerülendő. Én ismerek valakit, akinek többször operálták a gerincét, mert nem volt hajlandó abbahagyni a teniszezést.

A futást a saját tapasztalatom szerint nem ajánlom.

Kerékpározás nekem komoly problémát okoz a nyaki porckorongsérvem miatt.

A fenti sportok egyébként egészségesek, de ha gerinc bajunk van, akkor mellőznünk kell.

Egyébként tegnap derült ki, hogy mindkét gyerekemet felvették egyetemre!!! Na most aztán kell újabb öt év, hogy nagyon egészséges, erős legyen a gerincem, hogy bírjam a terheket, tehát nagyon kell vigyáznom!

Előzmény: egy ember (728)
egy ember Creative Commons License 2004.07.22 0 0 730
Szia wb2

Az acélfűző a popsira támaszkodó és onnan felfelé úgymond ívelő, túlképpen nagyon kényelmes fűző visellet. Bőrből készült és acélmerevítő betétek futottak felfelé. Gyakorlatilag ez tartotta az ágyéki gerencszakasz helyett a testemet. Nappal viseltem, ülőmunka közben, estére éjjelre levettem. Akkor a pks műtét előtt kötelezően készítették ilyet méretre minden operálandónak és műtét után ezt hordani kellett, lehetett. Én négy éven át hordtam, aztán teljesen kipurcantam miatta, bekerültem az ORFI-ba, ahol sikeresen megszabadítottak a fűzőtől. Azóta nem láttam és nem ajánlom. Most láttam a Klinikán egy-két emberen ilyen rózsaszín-lila műanyag derékfogót, gondolom ugyanaz a funkciója. Ha arra gondolsz, hogy egy ilyennel esetleg szabadabban sportolhatnál, azt mindenképpen beszéld meg szakemberrel. Végülis valóban korlátoz az oldalazó mozgásban és gerincre nehezedő terhet is enyhíti, ami elvben szntén sérvmegelőző. De csak nagyon rövid időkre ajánlom, mert egyébként eltunyul a gerinc és aztán még rosszabb állapotba lehet kerülni.

Hát nekem 21 év telt el a két műtét között, de voltak nehéz időszakok, volt amikor felmerült - 90-ben - a műtét, de akkor még csak fúzióval együtt vállalták volna. Most viszont nagyon jól sikerült, érdemes volt várni.

Nekem is lefele haladt. Mivel S1 alatt már nincs porckorong, nincs ami kisérvesedjen, de ugyanabban a magasságban újabb sérv keletkezhet :-((((( És akkor ott könnyen csavarozásra lehet szükség, ha nagyon megcsonkul ez a delikát porckorong... A szobámban volt egy srác, akinek már a 2. sérve volt LV-S1 között, az elsővel alig több mint egy éve operálták. Amuláns járt be, csak infúzióra meg kezelésre, eléggé el volt keseredve. Úgyhogy tényleg nagyon kell vigyázni...

Sport. Nehéz ügy. Futásnál szvsz a tájfutás lehet nyerő, vagy más olyan futósport, mitomén rókavadászat, ahol nem merev a talaj. Beton, salak semmiképpen nem ajánlott. Rekortán, vagy más lengéscsillapító műanyag is könnyíthet az állandó rázkódás terhén. A tenisznél gyakran kell kinyúlni hirtelen, ami szintén veszélyes. A bicikli ellen hirtelen nem tudok mit felhozni, bár az előredőlő testtartás szintén megfeszíti az alsó gerincszakaszt. Ki kéne próbálnod és figyelned miképpen reagálsz a könnyebb terhelésre. Ki kell alakulni egy önvédelmi képességnek, ami jelez, ha valami rosszat csinál az ember.

Névnek esetleg a lightboardert, vagy softboardert is ajánlhatom... :-)))) De az easyboarder is találó, bár volt már egy easyrider, ami kicsit mást jelentett! :-))))

Jobbulást mindenkinek!
Előzmény: wakeboarder2 (729)
wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.22 0 0 729

Egy ember

Üdv!

Lenne egy két kérdésem Tőled:

 

Mi az a vasfűző (vagy mi)?

Tudod sokat gondolkodtam nincs-e valami segédeszköz amit sportolás közben fel lehetne venni és ha mást nem is de a szélsőséges csavaró mozdulatokat akadályozná - fűző vagy valami merevítő. Tudsz ilyenről?

 

Hogy ki volt-e szakadva a sérvem azt nem tudom, de a doki azt mondta tök mindegy - a tünetek miatt operál...

Neked mennyi idő telt el a két műtét között?

Lehet, hogy hiedelem, de úgy olvastam, hogy általában "fentről-lefelé terjed" a sérvpanasz.

Tehár ha L5 ben volt gond utána a terhelést lejjebb kompenzálja a gerinc "önvédelmi" mechanikája. Visszafelé ritka! Ebben bízom...

 

Sport

Mindenképpen várok és csakis a gyógytornász "engedélyével" fogok erősíteni és a mozogni. A doki szerint - ha van erős motiváció - erős amatőr szintre vissza lehet térni mundjuk az alpsportokban, de határozottan kerülve minden tekerést.

(a snowboard meg totál tekerésről szól)

Futás, tenisz, kerékpár ezek szerinted mehetnek?

 

Kiváncsi vagyok a szörfös srác sorsára és drukkolok Neki, hogy elkerülje a darálót.....

 

Üdv

wakeoarder2

 

ui. új nevet kell keresnem, mondjuk easyboarder :-))

 

 

 

egy ember Creative Commons License 2004.07.21 0 0 728
wakeboarder2
örülök, hogy egyetérthetek Veled: ritka nagy barom vagy :-)))) Viszont nem vagy egyedül... :-))))))))))
Engem aznap operáltak uo., amikor Te eljöttél.. Úgyhogy lehet, hogy láttad is a porhüvelyem, amint ki-betologatták. Fél kilenctól fél tízig tartottam elfoglalva a műtőt, remélem ez idő alatt senkinek nem kellett kimenni... :-)))

A www.spinecenter.com egy laparoszkópiás diecectómiáról készült videót is meg lehet nézni. Télleg érdekes.

Nekem már 83-ban megmondta a sebész, hogy a csavaró mozgásokat kerülnöm kell (akkor LIC-V. sérvvel daráltak). És miután 4 évig acélfűzőben éltem, abba kellett hagynom a sportot. Talán az sem véletlen, hogy tavaly ősszel elmentem egy-két iaido edzésre és bár nagyon élveztem a dolgot, nem bírtam csinálni. Lehet, hogy onnan datálódik a baj. Akkor mi marad: úszás, gyógytorna, ritmikus sportgimnasztika... :-))))

Most ugyanott volt a sérvem, mint Neked, de ki is szakadt, így nem volt kérdéses a műtét. Ha Neked nem volt kiszakadva a sérv. Ha nincs kiszakadva, nem szokták darálni, de Nálad nyilván a súlyos idegrendszeri tünetek miatt ajánlották. Végülis abban az állapotban paresis indulhat el, elhalhat az ideg és elfonnyadnak az izmok.
Ezt megúsztad! :-))))

Nehéz tanácsot adni. Én 21 évig nagyon vigyáztam magamra és hiába, nem tudtam megúszni a második, egy diszkkel lejjebb, az újabb műtétet. A fúziót viszont egyelőre megúsztam. Bár nagyon látványos a fúziós technika, de sok problémát is okozhat és elváltozások kezdődhetnek máshol a gerincben. Legjobb az arany középút, csak nehéz rátalálni (pfúúúúúúúúúú, de okos voltam!!!!). Ha meg a "nagyfőnök" ott fenn, már előjegyzett a következő műtétre, akkor úgyis mindegy...

Jobbulást és gyors gyógyulást kívánok és mielőbbi visszafogott, szolid, amolyan öreguras szorfözést/boardozást!

BBking
Sajnos nem tudtalak megvárni mert drámai módon összegyűlt a munka...

"Tegnap mar kerdeztem, van fajdalomban kulonbseg a szakadt ill. nem szakadt serv kozott?"

Én pont ezt tapasztaltam meg. Én azt éreztem a leglényegesebb különbségnek, hogy amíg korábban volt sok és sokféle fájdalmam, mindig találtam olyan pozíciókat, amelyekben nem éreztem a panaszokat. Persze, igyekeztem ebben az állapotban maradni és ez gyógyulást indított el. A kiszakadás után azonban már nem találtam nyugalmi helyzetet és állandósult az erős fájdalom - éjszakákon át nem aludtam. Ha elmozdult a kiszakadt sérvanyag, akkor felerősödtek és változtak a fájdalmak, de úgyszintén kikerülhetetlenek maradtak. Az MR egy héttel a műtét előtt azt mutatta, hogy a kszakadt sérv a cauda felé migrál - vagyis megyen lefelé, azaz rövidesen szüneteltette volna az anyagcserém output részét. Ugyanakkor meg jelentőségen komprimálta az S1 ideggyököt, amivel sikeresen elviselhetetlenné tette az életemet. Ehhez képest a műtét utáni napon már fájdalomcsillapító sem kellett, s azóta sem kell és nincs is erős fájdalmam. A jobb lábam elég merev, hol itt-hol ott nyilall, de gyengülnek a panaszok és visszatért a mozgásszabadságom pedig még csak két hét telt el a műtét óta.

Ha1234
">Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy egy sérv mikorra húzódik vissza"
Ez nem egy statikus dolog, tehát nem úgy működik, mint egy kétállású kapcsoló. Élő, mozgóanyagról van szó, ami ki- és be hullámozhat, váltakozó állapotot okozva. Hol jobb, hol rosszabb kicsit. Ha vissza is húzódik és megszűnnek a panaszaid, egy csavaró mozdulatra újra egy pillanat alatt elboltosulhat - végülis ez a szerepe - és kezdheted előlről a gyógyulást. Szóval nem egy kéjmámor...

Sfakutya kedves
remélem jól vagy és csak a nagy melet tart vissza kíbórdod rendeltetésszerű használatától ( úgyismint Tasztalba írogatás...) Képzeld, már a nyaralásra készülök!!!










wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 727

www.spinectr-ncsd.hu

Talán nem veszi az Index reklámnak de itt műtöttek.

Tényleg csak jót tudok elmondani róluk. Látszik, hogy profik és értenek a beteg nyelvén...

 

Még egy dolgot leírnék.....

Ahogy ott a kórházban körülnéztem, rájöttem mekkora barom vagyok!

Soha egytelen egy mozdulatot sem tettem azért, hogy vigyázzak a gerincemre vagy legalább is megőrizzem állagát.

Mivel ez egy speckó osztály itt többszörösen "visszaeső" gerincbetegek feküdtek és jól besz...tam, hogy nehogy Én is erre a pályára kerüljek.

Mármint sorozatos gerincműtétek csavarozások egybek.

Jó lenne ezt elkerülni...... de hogyan?

Ne sportoljak tovább?

Ahogy itt lentebb a surf-ös srác írta akkor mi a fenéért legyünk. Nekem ez adta a legtöbb örömet és a legjobb kikapcsolódást az életemben.

Szóval a hogyan továbbot még nem tudom......

Gyóygtorna...erősödés....kímélet. Egyenlőre ennyi!

 

wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 726

Az operáció:

Még mielőtt kerestem volna egy gerincsebészt elmentem a következő helyekre:

-csontkovács

-kyropraktor

-gyógytornász

-természetgyógyász

Nem részletezem az elköltött pénzt és időt, de felesleges volt, semmi javulás és csak hümmögtek a segítőkész kollégák.

Nem maradt más hátra irány a gerincsebész.

Júnuis utolsó napjaiban elmentem a dokihoz, ránézett az áprilisi MR-re, no meg rám és azt mondta: Azonnal műtét!

Kissé mérges lettem, miért nem előbb jöttem erre rá így elcsesztem 3 hónapot a fájdalommal. Mondtam a dokinak várjunk elmegyek mégegy MR-re és azután értékeljünk. Másnap újabb MR immár a negydik és sajna a dokinak teljesen igaza volt. Jó nagy sérv a legalsó porckorongnál.

Azonnal döntöttem: Műtét

Július 5-én megműtöttek (40. Szülinapomon)

Maga a beavatkozás teljesen fájdalommentes volt, pedig nagyon be voltam sz…va tőle. Utána két nap az kellemetlen volt, na meg akkor kezdett igazán meleg lenni és majd megütött a guta kórházban.

Hétfő műtét, kedden már fel kellett állni, csütörtökön, meg irány haza. Azóta itthon pihengetek sok fekvés, meg némi gyógytorna társaságában.

Egészen szépen javulgatok, persze még az operáció sikeressége nem ítélhető meg, majd úgy 4-5 hónap múlva…

No de miért is írom le mindezt?

Legfőképpen azért mert rengeteg információt és személyes tapasztalatot gyűjtöttem be az elmúlt 9 év során az ilyen irányú fájdalmak enyhítéséről és arról hogyan kell mozogni, hogy ne érezzek fájdalmat. Valamint rengeteg olvastam a témában és a gerincdoki is sok érdekességet mesélt el a "szakma titkaiból".

Ajánlanék nektek egy weboldalt nagyon érdekes és látványos, mert a beavatkozások animálva megtekinthetőek.

http://www.espineinstitute.com/AniOperations.htm

wakeboarder2 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 725

Sziasztok!

Már egy hónapja figyelem a "porc-gerinc-EÜ" hozzászólásazit. Sajnos érdekelt vagyok benne. Aki érti tudja S1 l.d. vagyis a legalsó porckorong jobb oldala kinyiffant.

 

Ha nem untatlak vele benneteket leírom a történetét az egész nyüglődésemnek, amúgy Én is ilyen példákat kerestem volna itt az oldalon - még a műtét előtt - eldönteni menjek műtétre vagy nem.

 

Szóval:

 

Előzmények:

18 éven keresztül versenyszerűen teniszetem 6 éves koromtól.

Jól ment. I.o játékos voltam 1984 és 87 között. (Te jó ég de régen is volt)

Soha semmi bajom, sérülésem nem volt, bár a sportorvosi vizsgálatoknál a doki mindig emlegette - gerincferdülésem van, talpbetétet vagy magasítót kéne hordanom......

Persze ez piszkosul nem érdekelt.

A teniszt abbahagyva szinte egyik napról a másikra a konditeremben találtam magam és aktívan jártam is edzeni. Elkezdtem a windsurfot is elég intenzíven!

Jól kigyúrtam magam.....na ez volt az első hiba!

Ugyanis eközben rengeteget autóztam - munkámnak köszönhetően - és az egész napos ülés után mindjárt a nehéz súlyok emelgetésével voltam elfoglalva. Néha már fájt a derekam de pár nap alatt teljesen elmúlt. Először azt hittem a veséim fájnak....

 

Az első krach:

1995 májusa

Egy szerencsétlen mozdulat - kocsi csomagtartójából nehéz tárgy kiemelése - után szinte mozdulni sem tudtam. Hazevergődte és lefeküdtem, 2 hétig még a wc-re is úgy vittek ki a családtagjaim.

Érzéskiesés is volt a jobb bokámban, de hamar visszajött és úgy egy hónap múlva már megint kutya bajom nem volt. MR készült sérv nem volt, vagyis nem látszott akkor még.... Műteni nem akartak, mondván nincs mit!

 

További "okosságok":

Mivel örökmozgó vagyok telente síeltem, úgy gondoltam jobb lesz áttérni a snowboardra mert az kisebb terhelés a gerincnek - ez volt a második hiba.

Telente 6-7x biztosan a pályán voltam és nagyon élveztem. A derekam azonan egyre jobban fájt. Salonpass tapasz és Solpaflex kapszulát nyomtam magamba minden alkalommal. Fájdalom estére jött csak vissza ha keményen terheltem is magam.

Masszőr, kis lazítás otthon ez segített. 1998-ban erősödött a fájdalom elmentem egy újabb MRI-re ami után a doki közölte a gerincem akár egy 60 évesé, de sportolhatok

CSAK óvatosan, ne terheljem extrémen magam.

Szörföt eladtam, kondizást lecsökkentettem kisebb súlyokra...szóval kezdett volna megjönni az eszem.  1998-tól 2003 nyaráig egész jól elvoltam, fájt, de kibírható volt.

 

Második krach:

Új sportág a láthatáron: wakeboard. Állati nagy élvezet! Száguldás, ugrások a vizen, óriási esések! Ez volt a harmadik hiba! A gerincet a rángások és az extrém testhelyzetben történő érkezések miatt rendkívüli módon terheli ez a sport. Meg is lett az eredménye. Két hét döglődés tavaly októberben - szerncsére a szezon végén.

De még ezt is megúsztam. A telet végi snowboardoztam, néha-néha fájt de olybá tűnt megint sikerült regenerálódni.

 

Harmadik krach:

2004 április igen komoly fájdalmak, felsőtes kitekeredve, képtelen vagyok lehajolni és először tapasztalom, hogy a jobb lábam emelése közben szúró fájdalmat érzek a fenekemben és a derekamban - na ez nagy gázmondja a doki. Újabb MR vizsgálat, sérv nincs mondják - pedig van de valahogy nem látta a doki.....

Nem javul a helyzet!

júniusra nem érzem a jobb lábamat és elkezdek sántikálni. Egy utolsót még nyomok a wakeboarddal, szinte éreztem, hogy többet nem állhatok rá. Már nem éreztem fájdalmat csak zsibbadást és nem volt erő a jobb vádlimban.

folyt köv

BBking Creative Commons License 2004.07.20 0 0 724

Tegnapi friss elmenyek. Ellatogattam Ormos doktorhoz. A technikaja szinte ugyanaz, mint annak a csontkovacsnak, ahova korabban jartam. Ez olyan szempontbol megnyugtatott, hogy a korabbi helyen is jo kezekben voltam. Sajnos a fajdalmak nem szuntek meg, legfeljebb enyhultek. Persze optimista vagyok, abban bizom, hogy gyulladas van a derakamban es az, nem pedig egy kiszakadt serv okozza a fajdalmakat. Az egeszben az a legbosszantobb, hogy ujra elkezdtem magamat figyelni, minden mozdulatnal azt lesem, erosebb, vagy gyengebb a fajdalom, jo lenne, ha ujra "csak" akkora fajdalmaim lennenek, hogy ne figyeljek ra allandoan.

Megkerdeztek, hogy zsibbad-e a labam, ill. vannak-e sugarzo fajdalmaim. Nos erre nem igazan tudtam mit valaszolni, hiszen evek ota vannak fajdalmak (melyeket mar megszoktam), de most erosebbek. Tegnap mar kerdeztem, van fajdalomban kulonbseg a szakadt ill. nem szakadt serv kozott?

BBking Creative Commons License 2004.07.20 0 0 723
Ismetelni tudom magam. Szerintem a CT nem a legmegfelelobb modszer a porckorongserv indikalasara. MR a te baratod.
Előzmény: Ha1234 (722)
Ha1234 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 722

Nagy szerencsém volt ma:)

 

Az ideggyógyász adott beutalót CT-re, és holnapra még időpontot is intézett telefonon.Igaz ehhez az kellett , hogy rólam jusson az eszébe, az egyik családtagjának is kellene egy időpont. Így ha már intézkedet eljárt az én ügyemben is.Most azon imádkozom, hogy a CT ne mutasson ki semmit. Abban bízom, hogy ha volt sérvem már visszahúzódott.

  Nekem tulajdonképpen csak 3 napig voltak akkora fájdalmaim, hogy nem tudtam ülni. Most (9 nappal a nagy fájdalom jelentkezése után) már guggolni is tudok. Nyújtott lábbal való hajlásnál húzódik hátul a combom, és a nagylábujjam zsibbad alig észrevehetően. Ezért reménykedek, hogy 11 nap mulva fogok tudni szörfözni.

Sajnos (?) azt vallom szörf nélkül lehet élni, de minek.

Tavaly pl. kézközépcsont töréssel is szörföztem.

Igaz, ez most a topikot olvasva durvábbnak tűnik:(

  Mindenesetre nagyon köszönöm a tanácsokat.

Remélem holnap v. holnapután (amikor kész lesz a lelet) már csupa jó hírről tudok beszámolni.

 

Addig is mindenkinek jobbulást.

 

Üdv.: Attila

Előzmény: hitMan (721)
hitMan Creative Commons License 2004.07.19 0 0 721

Ha 1234,

 

>Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy egy sérv mikorra húzódik vissza?

 

Szerintem erre nem lehet egyértelműen válaszolni. Lehet pár hónap, pár év, vagy soha. / sajnos az utolsó a legjellemzőbb / Attól függ mennyire vagy fortuna kegyeltje.  Természetesen egy szakember szükséges ahhoz, hogy elmozduljál egy jó irányba.

 

>Igaz, hogy csak műtéttel gyógyítható véglegesen?

 

Szerintem nem.

 

Ami az üdülést illeti, neked kell érezned milyen komolyak a fájdalmaid és ehhez mérten hogy bírsz ki egy nyaralást. Mondjuk előtte szerintem nem ártana egy Ormos doki, Dr Kiem, vagy a másik két specialista és felvenni egy kezelést. A szörf  biztos nem fog javítani az állapotodon. Az úszást ajánlanám helyette , mert az legalább jótékonyan hat.  Aki belép a gerincsérvesek világába, az előbb-utóbb kénytelen lesz megtanulni mi az az óvatosság.

 

 

egy ember,

 

>Ha mindenáron műtetni akarod magad, akkor menj nyugodtan szörfölni. Ha >kiszakad a sérv, akkor már nincs más választás. De az az idő, amíg a >műtőasztalra érsz, örök életre emlékezetes marad - ha meg valahol kint >operálnak, akkor Isten legyen Veled...

 

Ez a fanyar humor.......:)))

 

 

Megnéztem a képet amit beszúrtál. Hát én is valami hasonlót keresnék. Azért se írkálok ide gyakran, mert akkor tuti hogy gép előtt ragadok, az meg nem hiányzik a gerincemnek.

 

 

BBking Creative Commons License 2004.07.19 0 0 720

A kiszakadt serv miben kulonbozik a nem kiszakadttol?

Ugy ertem fajdalmasabb, erezhetobb etc?

 

egy ember Creative Commons License 2004.07.19 0 0 719
Ha mindenáron műtetni akarod magad, akkor menj nyugodtan szörfölni. Ha kiszakad a sérv, akkor már nincs más választás. De az az idő, amíg a műtőasztalra érsz, örök életre emlékezetes marad - ha meg valahol kint operálnak, akkor Isten legyen Veled...

Ha valóban porckorongsérved van - amit csak CT vagy MR igazolhat, de utóbbi megbízhatóbb - , akkor meggyógyulhatsz műtét nélkül is és viszonylag hamar.
Nézz bele a topicba: érdemes....
Előzmény: Ha1234 (717)
BBking Creative Commons License 2004.07.19 0 0 718

Szerintem ne menj el CT-re, hanem kerjel MR beutalot. A CT nagyon durva sugardozist jelent, raadsul a servet nem igazan mutatja ki. En a helyedben nem mennek el szorfozni, inkabb pihentetnem. Tobbet bukhatsz ha raserulsz szorfozes kozben.

A serv tuneti kezelesere rengeteg modszer van (gyogyszer, manualterapia, gyogytorna, uszas, stb), persze van, amikor az egyetlen megoldas a mutet, de ha arra kerul a sor, sok honap telik el egyeb modszerekkel, ha korrektul kezelnek.

Előzmény: Ha1234 (717)
Ha1234 Creative Commons License 2004.07.18 0 0 717
Üdvözlök minden sorstársat!

 

Most vagyok itt először, de mivel még csak 33 éves vagyok ez talán nem meglepő.

A múlt héten az ideggyógyász gerincsérvet állapított meg nálam, igaz még CT-n nem voltam.

Ezt megelőzően egy hónapig fájt a lábam, én azt hittem a forgómmal lehet valami baj, ezért intenzíven szörföztem, gondoltam majd elmúlik, ha kenegetem.

Na nem múlt el, hanem úgy megfájdult, hogy menni, ülni, feküdni is alig bírtam. Ez vitt el az orvoshoz.

Kérdéseim: Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy egy sérv mikorra húzódik vissza?

       Igaz, hogy csak műtéttel gyógyítható véglegesen?

                   Gyógyszerek közül melyik a hatásos?

                   Júl. 29-én mennék külföldre szörfözni családostul. Azút be van fizetve sokat vesztek, ha most visszamondanám. Elmerjek indulni?

                    Talán még szörfözhetek is?

Hirtelen „csak” ennyi kérdés jut az eszembe.

Ja még annyit, hogy a tüneteim: sántítás, lábzsibbadás, bal lábbal nem tudok sarkon járni…

Az ideggyógyász abszolult nem volt közlékeny, még CT beutalót is csak 10 nap után akar adni. (Igaz holnap elmegyek és megpróbálok kikunyizni tőle egyet. De ahogy olvastam ez már másoknak is problémás volt) Itt Miskolcon ez talán még nehezebb, mint máshol.

 

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat

 

Üdv.: Horkai Attila

egy ember Creative Commons License 2004.07.14 0 0 716
Az emiled nem publikusra van állítva. A Beállításokban átállíthatod.
A tarifát leegyszerűbb megkérdezni, amikor telefonon bejelentkezel.
Előzmény: BBking (715)
BBking Creative Commons License 2004.07.14 0 0 715

Koszonom a tippeket. Ormos doktor felkereseset en is tervezem, tobb szem tobbet lat alapon. Ha tudnal kuldeni egy e-mailt, hogy koltsegekben kb mennyibe kerul, megkoszonnem.

Udv

Előzmény: egy ember (714)
egy ember Creative Commons License 2004.07.14 0 0 714
BBking
kérdés, mit értesz csontkovácson...

Az alábbiak orvos kiropraktőrök, feltétlenül őket ajánlom (mondjuk én magam személyesen csak Ormos dokinál jártam):

Dr. Ormos Gábor
http://www.ormosdoktor.hu/

DR. JACK CONWAY
http://www.web-hang.hu/conway-kft/

Dr. Kálbori Zsolt
http://www.pro-patiente.hu/termeszetgyogyasz_modszerek/class/manual/?article_id=38219

Egyébként igazad van, a manuálterápia túl általános fogalom, ami minden kutyasz@r belefér.
A kiropraktikus sem feltétlenül tud egy beavatkozással segíteni. Nézd meg a fenti honlapokat és gondold meg.

Előzmény: BBking (713)
BBking Creative Commons License 2004.07.13 0 0 713
Bocs, mi az a manualterapia? csontkovacs? korabban mar tobbszor voltam, ha fajt, most is elmentem, de ez esetben nem segitett. Igen, en is a MR-ben bizom, no meg abban, hogy itthon ki tudom fekudni es attol meg a gyogyszerektol rendbejon...
Előzmény: egy ember (712)
egy ember Creative Commons License 2004.07.13 0 0 712
BBking
Neked is azt mondanám, hogy egy manuálterápia esetleg megoldhatja a problémádat. Miután én most estem át egy kiszakadt porckorong átélésen elmondhatom, az nem ilyen fokozatosan jelentkezik. De az lehet, hogy egy kisizületi blokk hatására lassan mozdul el a porckorong és attól a fokozódó fájdalom. Mindenképpen kíméljed. Egy CT vagy MR persze azonnal rámutathat arra, hogy mi okozza a tünetet.


Előzmény: BBking (710)
egy ember Creative Commons License 2004.07.13 0 0 711
Szia Novícius,
első lépcsőben próbálj meg kiropraktőrt, de az orvosi végzettséggel rendelkezők közül. Lehet, hogy egy kisizület blokkja okozza a visszatérő fájdalmakat. Akkor könnyen és gyorsan szabadulsz. (ld. 683. hozzászólásnál)
Előzmény: Novícius (709)
BBking Creative Commons License 2004.07.13 0 0 710

Azt gondolom, hogy begyulladt, mert a hetvegen eljutottam oda, hogy mar fekves kozben is faj, tegnap meg megprobalkoztam munkaval (szamitogep napi 8 oraban),

de ma mar itthon maradtam.

Most megyek kiiratni magam es jovo hetre kertem idopontot a kiralyhago utcaba. Addig viszont valahogy ki kell birni, abban biztos vagyok, hogy amig ennyire faj nem szabad mozgatni, abban viszont nem vagyok biztos, hogy jegelni lehet-e a gyulladast, illetve milyen gyogyszert erdemes hasznalni.

Nagyon bizom benne, hogy "csak" gyulladas es nem a regi servmutet kornyeken tortent valami komolyabb...

Előzmény: Sfakutya (701)
Novícius Creative Commons License 2004.07.13 0 0 709

Sziasztok!

 

Elkezdtem olvasni a topicot az elejétől, de egy darabig nem találtam az enyémhez hasonló problémát. Ha esetleg valaki emlékszik hasonlóra, és a hozzávetőleges időpontra, szívesen visszakeresném, nem terhelném vele a topicot.

Ahogy észrevettem, itt mindenkinek az ülés és állás okozza a problémát. Nekem épp ellenkezőleg. A fekvéstől fáj a hátam.

Egy csapásra kezdődött. Egy reggel éppen hason fekve aludtam, próbáltam megfordulni, és felordítottam. A hátam közepe fájt. Aztán visszatartott lélegzettel, merev háttal valahogy feltápászkodtam, átmozgattam minden irányba, így megszűnt. Azóta ugyanígy van, de egyre hosszabban kell átmozgatnom, és így sem szűnik meg teljesen. A doki szerint csak egy kis gyulladás, gyulladáscsökentőt rendelt és fizikoterápiát. Amíg a terápia tartott, javult is, de már pár nap után ugyanott tartott. Csak akkor jön, ha eleget alszom, legalább 7-8 órát, hosszabb fekvés után jobban fáj.

Volt valaki ilyen helyzetben? Valamiféle rendszeres mozgással karban lehet ezt tartani? A válaszokat előre is köszönöm.

egy ember Creative Commons License 2004.07.13 0 0 708
Hogy vagytok gerinctársak?
Vagy a nyár gyógyító hatású :-)))) Egyébként télen nyilván nehezebb.
Én rohamosan javulok!
egy ember Creative Commons License 2004.07.11 0 0 707
hitMan
a műtét megváltás a kiszakadt sérvhez képest. Az, amikor javul, akkor romlik, mert akkor már sorvad az ideg, az izomzat.
Ergo: ha a sérved nincs kiszakadva, akkor csak akkor kell műteni, ha kakilni vagy pisilni nem tudsz. Nekem 50 évesen már kevésbé volt kockázatos a műtét, hiszen dolgozik az "aldott" meszesedés és összetartja valszeg a rendszert. De fiatalabb korban a műtét okozhat később problémákat. Mindenesetre ma már sokkal pontosabban, célzottabban operálnak, ezért ha nincs más választás: nem kell elkereseredni. Három napja műtöttek, de ma már egy órát tudtam egyfolytában talpon lenni. És a műtét óta nincs idegfájdalmam, pedig nem szedek azóta semmilyen fájdalomcsillapítót.
Előzmény: hitMan (706)
hitMan Creative Commons License 2004.07.11 0 0 706

Szia egy ember!

 

Örülök hogy sikeres volt a műtéted. Remélem többet nem kerülsz kés alá. ;)

Elolvastam az "élménybeszámolódat" ami optimizmussal töltött el, ettől függetlenül erőteljesen műtétellenes maradok.

 

Sfakutya,

 

"most is javaslom, hogy ami műtéttel megoldható, azt meg kell operáltatni. "

"Az orvosok feleslegesen úgysem műtenek meg, van nekik elég igazi betegük."

 

Mondjuk én egyik véleményt sem osztom. Remélem egyre nő majd azoknak a száma, akik a természetes alternatívákat fogják előnyben részesíteni......sikerrel. Az én tapasztalatom, és más infók alapján  azt szűrtem le, hogy az orvosok mindenkit kés alá terelnek, ha kell, ha nem. Ha nincs önálló gondolatod, és rábízod magad mindenkire csak azért mert orvos, akkor mész a levesbe. Úgy tudom, az az orvos aki tényleg figyel a páciensre, az azt tanácsolja, hogy csak akkor menjen valaki kés alá, ha már tényleg elkerülhetetlen. A műtéttel csak a tünetet kezeled, nem pedig az okot szünteted meg.

 

 

4 évvel ezelőtt, annyira zsibbadtam és annyira kisugárzott a fájdalom, hogy elmentem egy reumatológushoz. A vizsgálatok és a röntgen után közölte velem gerincsérvem van, soha többé nem sportolhatok, csak nyújtás és úszás maximum. Ha ezt nem tartom be magamra vessek. Azt ajánlotta menjek el egy gerincsebészhez, és kérjek időpontot. Természetesen ő is azt mondta műtét, de rám bízza, mikor vállalom be. Most itt vagyok, semmit nem tartottam be, keresem továbbra is a megoldást , mert hiszem hogy van és egyszer megtalálom. /  remélem nekem lesz igazam. /

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!