Keresés

Részletes keresés

Kopasz Creative Commons License 1999.08.25 0 0 102
Hellóka!

Aki fogyni akar, az nézzen át Robzon Alakformálás topic-jába, ott részletesen le van írva a mentális és a fizikai része is, igaz kissé hosszú a topic...

Üdv: Kopasz

misitisi Creative Commons License 1999.08.25 0 0 101
Gratulálok!
És kg-ban ez mit jelent?
Én is szeretnék pár kilót leadni. Ha szereted a zöldségeket, azt is ehetsz.
Én állandóan azt eszek, ha megéhezem + járok futni, de sajnos nem minden nap.
kismarta Creative Commons License 1999.08.24 0 0 100
Csak iszolda? És mi lesz a kocsmáddal? Sört prédikálsz és gyümölcslevet iszol?
eMM Creative Commons License 1999.08.24 0 0 99
Én a mozgástól csak éhesebb leszek, az úszástól meg nem fogyok.
Ja és imádok enni,meg jókat főzni.
Most mit csináljak "doktornéni? " :-)
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.24 0 0 98
te szegény... nekem úgy égne a gyomrom töle, hogy el se akarom kepzelni...
En meg a reggeli müzlire is azt mondom, hogy kérem szépen, nem vagyok én papagály, hogy magokat egyek..

Probalj mozogni valamit. az csokkenti az ehsegedet.persze ez csak az en elmeletem...
Ugyhogy megyek is most bringazni :-)

Mulan Creative Commons License 1999.08.24 0 0 96
Ott a fórum fejlécében találsz egy "Uj téma" linket, arra rákattintasz...:)
misitisi Creative Commons License 1999.08.24 0 0 95
WagnerUR!
hogy állsz a fogyókúrával?
misitisi
BENTA Creative Commons License 1999.08.13 0 0 94
Kedves WagnerUr! Nem hiszem, hogy Te abba a súlycsoprotba tartozol, akinél szó nélkül elvégzik a gyomorgyűrűzést. A Dunántúli Napló annak idején lehozta a két páciens fényképét. Ők nem kövérek voltak, hanem annál jóval komolyabb jelzővel lehetne csak leírni az állapotukat. Egyébként szerintem nem lefogyni művészet, hanem utána megtartani a súlyodat. Én is kipróbáltam több dolgot. A mozgás tényleg a leghatásosabb. Nekem egyébként a Herbalife Formula1 készítménye vált be hosszú távon. Ez egy por, amelyet belekeverhetsz tejbe, joghurtba. Egy evőkanálnyi porral kiegészített pohár joghurt nálam elveszi az éhségérzetet kb 4 órára. Amikor fogyni akartam, két étkezést ( reggeli és vacsora) váltottam ki vele. Egyébként jó ízű. Miután elértem a megcélzott súlyt, reggelire megtartottam ezt a diétát, így ebéd és vacsora esetén nem kellett radikálisan megváltoztatnom az egyébként a család miatt beállt étrenden. Ha elszalad velem a ló, például sütizni kezdek, és ennek hatása jelentkezik, néhány napig újra kétszer alkalmazom ezt a diétát. Január óta használom a szert, mely tele van vitaminokkal, remélem tartósan hozzáférhető marad. Mellékhatásként ugyanis az amúgy gyakori és erős migrénes fejfájásaim száma és erőssége drasztikusan csökkent. Egy doboz ára ma 7500 Ft és nekem egy hónapra elég. Remélem Neked is beválik. Üdvozlettel BENTA
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 93
ha inkabb zsirosat eszel mint sok szenhidratot, probald ki ezt az uj
zsirfelszivodast csokkentö gyógyszert.
bar allitolag elegge draga.
en inkabb uszom es keveset eszem.
magician Creative Commons License 1999.08.12 0 0 90
Kedves Wagner úr,
ha nem tartod eretneknek: az agykontroll a legolcsóbb és -szerintem- nagyon eredményes fogyókura módszer.
A dolog lényege úgyis az, hogy te magad mit akarsz. Fogyni? Akkor "mondd ezt meg" a szervezetednek is.

A másik a 7 és 17. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én számtalan példát láttam életközelből ami azt igazolta: hatásos.

Üdv.,
magician

zsuzsa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 89
kár, hogy nem itt laksz.
lapa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 88
elnézést az off ért!szeretnék egy új topikot indítani de nem tudom hogy kell.Valaki mondja meg...Azért pofátlankodtam ide mert úgyláttam hogy él ez a topik.
zsuzsa Creative Commons License 1999.08.12 0 0 86
Inkább gyere velem uszodába !
Tudod, sok-sok-sok viz!
bakibebi Creative Commons License 1999.08.12 0 0 84
WagnerUr !

Kérdeznek valamit, hátha publikus. Miért van szükséged a külső segítségre a fogyókúrához ? Ez most tényleg őszinte kérdés. Szerintem ugyanis fogyókúrázni az ember magától is remekül tud. Illetve mozogni mellette sokat-sokat.
Van valami spéci oka, hogy segitségre szorulsz ?
Lenne még egy kérdésem, ha már itt irtál egy dologrol, amirol soha nem hallottam :

1. Mi az a nyelocsoszorito ? Mit csinal es miben segit ?

KGabi Creative Commons License 1999.08.11 0 0 82
Eszembe jutott, hogy a János kórházban van egy doki - az hiszem Dr. Salamon a neve -, aki foglalkozik fogyasztással. Be kell jelentkezni nála. Ad egy étrend javaslatot és valamilyen port. A hugomnál működött a dolog, nagyrészt azért, mert időközönként vissza kellett menni kontrollra, hogy megmérjék, és ciki lett volna, ha nem mozdul a súlya a kívánt irányba.
A MORA Intézetben is foglalkoznak akupunktúrás fogyasztással - az éhség érzetet csökkenti - + étrend javaslat és valami cseppek, de ez húzós, hetente 2x vissza kell menni, ami alkalmanként 3000 Ft. Az akupunktúra tényleg jó, ez saját tapasztalat.
Gabi
oops Creative Commons License 1999.08.11 0 0 81
Jo kerdes, ez erdekelne engem is, esetleges tapsztalatokkal együtt
KGabi Creative Commons License 1999.08.11 0 0 80
Tele van ilyen címekkel az "Elixir", a "Természetgyógyász" és a többi ilyen jellegű lap hirdetési oldalai. Az ár gondolom bőven hajazza az egykori SZOT beutalókét.
Gabi
Törölt nick Creative Commons License 1998.10.22 0 0 78
Szörnyeteg !

No, ki lett a bícs legjobb nője ???

Robzon Creative Commons License 1998.10.22 0 0 77
Herr Pucros M.!
Jajdehülyevagyok! Hiába az izom agy, nem hazudik… (de, számolni se tud) Tényleg nem vontam ki az életkort! Még lestem is, hogy milyen sok, de betudtam annak, hogy magasra vettem az ébredési pulzust.
Biztos ,hogy kell valamennyi idő a folyamat beindulásához, ezért van az ,hogy napi 20’ időtartam alatt nem fogyaszt igazán az aerob edzés. Nyilván minél hosszabb időt töltesz a zsírégető pulzus tartományban, annál többet fogysz. Mégsem javaslom, hogy napi félóránál hosszabb legyen az edzés, mert nem bírod a motivációdat fenntartani sokáig. Lehet, hogy kibírsz 50 percet, de egy hét múlva meg hagyod a francba az egészet. A mindennapos rutinná válás a lényeg. Néhány hónapot kell csak kibírni valahogy, utána már rááll a szervezeted, és nem bírsz majd elülni, a másoknak is szembetűnő pozitív változások meg tovább fokozzák majd a kedved. CSAK ADDIG HÚZD KI!
A futásról: Aszfalton kifejezetten káros az izületekre. Egy átlag embernél a kocogás esik a zsírégető tartományba. Hosszabb távon csökkenő terhelés (lassuló tempó) tartozik, ugyanahhoz a pulzushoz. Nagyon javasolt a pulzusórás kontroll. A POLAR órák kb.: 14.000 Ft-nál kezdődnek, egy mellpánt a tartozékuk, ami rádiójelekkel, EKG pontossággal továbbítja a szívritmust, ami a kijelzőn folyamatosan megjelenik. Ha az előre beállított pulzustartományt átléped hangjelzést ad. Ne keverd össze az ujj rátevős CASIO-val, mert az szarra se jó.
Az én véleményem az, hogy a legtutibb, - mivel a leginkább kontrolálható - , a szobai kondigépeken történő aerob edzés. Szobabicikliből csak mágneses fékezésűt (elektronikust) vegyél, a dörzsszíjas használhatatlan. Alighasználtakat már lehet kapni 30000 Ft-ért, új 80000-nél kezdődik, de jól nézd meg milyet veszel, mert senki nem hajlandó megjavítani. Olcsóbbak a taposógépek, (lépcsőzőgépek), ezek is jól használhatóak. Evezőpad is van jó, de azon minden nap félóra mentálisan elég kemény. Lényeg az, hogy ez egy olyan beruházás, ami hosszú távra szól, érdemes olyat venni amin szívesen dolgozol, még ha kicsit többe is kerül. A vásárlás előtt – mert sajnos vannak drága és rossz cuccok is -, érdemes a konditemekben megnézni mit tud a kinézett masina, néhány hónapos nyúzás után.
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.21 0 0 76
Kedves Robzon, még egyszer köszi, és:

Valami elcsúszhatott matematikailag a pulzusszámításodban. Elfelejtetted kivonni az életkort a példában. Ugye a képlet jó és a példa hibás, nem pedig megfordítva?

A másik. Párom hallotta valahonnan, hogy futáskor éppenhogy az első félóra után indul be a zsírégetés. Szerinted?

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.16 0 0 74
Freddy, Freddy,

Szégyeld magad. Ez egy teljesen kultúrált topic. Miért kell itt is herótozni?

McAl

Elnok ur Creative Commons License 1998.10.14 0 0 72
Szenzacios topic!!!!
Tisztara belelkesultem, ugy latom ilyen hatterrel menni fog. 78kg a versenysulyom, most 87kg vagyok. Eleg sokat es viszonylag rendszeresen mozgok, csak az ejszakai zabalas a gyengem.
Menni fog.
féktelen Creative Commons License 1998.10.13 0 0 71
csak nehogy túlzásba vigyétek !!!
AZ anorexia veszéjesebb mint a.......
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.12 0 0 70
Kedves Robzon, kiráj vagy és lécci küldj nekem edzéstervet meg sztreccstervet, mert megkérlek rá szépen. A feleségem is szeretné. És kösz, amit írtál.
Robzon Creative Commons License 1998.10.11 0 0 69
13 éve töketlenkedek a fittness körül, szívesen megosztom a tapasztalataimat veletek, ha nem: jobb oldalt van a gördítősáv, és bocsika.
A FOGYÓKÚRA ELEVE KUDARCRA VAN ITÉLVE! Legfeljebb összeszottyadsz, utána meg még dagadtabb és gyengébb leszel. Az életmódodon kell változtatnod, ha nem ér meg ennyit, bele se kezdj, feleslegesen ne kínozd magad.

A maximális hatékonysághoz öt dolgot kell összehangoltan csinálni: 1.Aerob edzés (pl. futás) , 2. Anaerob edzés (súlyzózás), 3. Táplálkozás (táplálék-kiegészítők, diéta) ,4.Nyújtás (streching), 5. Pihenés.
1. Aerob edzés (itt most a zsírégetés szempontjából). A szervezeted akkor égeti el a zsírt leginkább, ha más könnyebben hozzáférhető energiaforrás nincs, és ezt a folyamatot kiváltó terhelés éri. A terhelés mértékét leginkább a pulzusszámodon követheted, az optimális tartomány a zsírégetéshez a következő módon számítható ki: alsóhatár = ÉP+(0.5*( PM – ÉP)), felsőhatár = ÉP+(0.6* (PM – ÉP)) ahol ÉP- ébredési pulzus (reggel egyszerűen mérd meg), PM- maximális pulzus: férfiaknál 220-életkor, nőknél 225-életkor. Tehát egy 20 éves srác, 60-as ébredési pulzussal: 60+(0.5*(220-60)) = 140, 60+(0.6*(220-60)) = 156, a krapeknek az edzés során végig 140 és 156 között kell tartania a pulzusát, ha zsírból akar leadni. Ha fölé megy akkor az izmokat is építi le a szervezet, alatta meg nem sok minden történik. Pulzusórával (POLAR) tudod folyamatosan ellenőrizni a terhelést. Kérj kölcsön egyet, minden triatlonistának, bicikliversenyzőnek van, de a jobb szobabiciklikbe, taposógépekbe is be van építve. Az edzés időtartama napi min. 20, max. 40 perc legyen, hetente 6 alkalommal. Legjobb reggeli előtt, mivel akkor nincs más energiaforrás, kénytelen vagy zsírt égetni. Hogy konkrétan mit csinálsz az mindegy, kocoghatsz, aerobikozhatsz, biciklizhetsz, de jó a tempós séta, vagy akár a sex is :), lényeg ,hogy ne állj meg.
2. Anaerob edzés. A súlyzózás külön tudományág, hozzáértővel állítass össze edzéstervet. Heti 3 x 40 perc elég. (Ha kell edzésterveket tudok küldeni!). A bemelegítés, a levezetés, és a guggolás kihagyása szokott lenni a típushiba. Azért jobb ha tudod: olyan nincs, hogy adott helyről ledolgozod a zsírt (pl. felülésekkel a hasadról), a bodyzástól az izmaid vastagodnak. Persze mivel munkát végzel, azért fogysz is, (valahonnan) de nem ez az elsődleges.
3. Táplálkozás. Éhezni hülyeség, a kalória táblázatokat felejtsd el, ha eleget mozogsz, csak a zsiradék bevitelre kell koncentrálnod, próbáld szép lassan 50-60 g/nap alá vinni. Egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, minél kevesebb vörös húst. Igyál elegendő folyadékot 3-4.5 l/nap, de ne üdítőket, meg cukrozott tökleveket, hanem szénsavmentes ásványvizet. A szénhidrát bevitelt az edzésmennyiséghez igazítsd, de lehetőleg ne a nap második felében nyomd be. Uzsira gyümölcs, vacsira pohár zsírszegény tej, ha nem okoz emésztési gondokat joghurt, szóval inkább fehérjék. A kialakult étkezési szokásaidon történő hirtelen változtatás, táplálkozási sokkhoz vezethet, ekkor bármilyen keveset eszel az is zsírformájában raktározásra kerül (ez tipikus fogyókúrás helyzet, a súlycsökkenés az izmok leépüléséből, folyadékvesztésből is adódhat.), ezért fontos a fokozatosság. Jó módszer, ha az átvezetés időszakában mindent felírsz amit becsápolsz (időpont, kaja-folyadék-nass), így a nap végén hozzávetőleges összesítést készíthetsz. Ha tényleg felírod nem lesz kedved megenni a genyákat, meglátod. A csokikákat helyettesítheted szárított gyümölccsel, ha már nagyon kívánós vagy. Nyomelemekkel, vitaminokkal nem kell spórolnod (a C-vitamin pl. gyorsítja az anyagcserét, így fogyaszt), de a fogyókúrát segítő szerekkel vigyázz: van olyan ami az edzés közbeni zsírégetést segíti elő, van amelyik a zsír beépülését gátolja, és van olyan ami az éhségérzetet nyomja el és élénkít, mielőtt bármelyiket elkezded szedni kérdezz meg egy orvost, mert durva mellékhatások léphetnek fel (a dőltbetűsöknél főként): Fat Burners, CLA, Chrom, L-Carnitine, Isolipan, Efedrin, Amfetamin , koffein stb.) .Táplálék kiegészítők közül sok hatásosan segíti az izmok fejlődését, kezdőként, pláne ha fogyni is akarsz aminosavakon, HMB-n, kívül mást felesleges szedned. (Főként nem kokszokat!!!)
4. A nyújtás nagyon fontos, így jobban fejlődnek az izmaid, és elkerülöd a sérüléseket. Nyújthatod edzés után a megdolgozott izmokat (a tapasztalat szerint így enyhébb lesz az izomláz), vagy heti néhány alkalommal az egész testedet. (Streching programot is tudok küldeni!). Ide kapcsolódik a masszázs is, heti egy alkalmat megérdemel a tested. (A szauna is jót tesz, főként a bőrödnek és az immunrendszerednek, de nem fogyaszt.)
5. Pihenés. Az izmaid nem edzéskor, hanem az edzés utáni pihenéskor épülnek, ezért aludj eleget, súlyzós edzés, étkezés után szunyálj kicsit.

Hát ez kicsit hosszúra sikerült, remélem segítek vele valakinek.

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.09 0 0 68
k.istyu

A fogyókúrát is ésszel kell csinálni. Ilyenkor fokozottabban oda kell figyelni, hogy a nyomelemek és egyéb fontos anyagok (pl. kalcium) napi adagja megmaradjon. Ha erre nem figyelsz, akkor tényleg maradandó "emléket" szerezhetsz a fogyókúrával.

McAl

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.09 0 0 67
Ma 102 meg egy pici.
k.istyu Creative Commons License 1998.10.09 0 0 66
110+
Ha valakinek jó mérleg kell, ajánlom a Philipset 10 dekás pontosság 0-130 kg-ig.
Elektromos, két évente kell bele új elem.
Én már szanaszét fogyókúráztam magam, és csak kövérebb lettem. Viszont szeretek kirándulni, az állítólag jó tesz a zsírpárnáknak.
A kutatások szerint, aki sokat fogyókúrázik, függetlenül az eredménytôl, rövidebb ideig élnek.
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.07 0 0 65
Közönséges mérleg, de jól közénézek a rovátkáknak.

Azért azt meg lehet saccolni, hogy középen van-e a mutató, hogy negyedtől/háromnegyedtől jobbra van-e vagy balra, és kb. mennyivel. Netán harmadolja. Ezekkel a képzeletbeli osztásokkal szerintem használható becsléseket lehet végezni.
Ennél úgyis többet számít egy pizsama vagy egy vécélátogatás időbeli távolsága, de még a mérleg alátámasztása vagy a ráállás technikája is - leszállás után korrigálni kell az adatot a 0-tól való eltéréssel. Amiért így mérem, az az, hogy a naponkénti haladás is megmutatkozik, és jól mutat az éves grafikonomon. Felkelés után irány a WC, de semmi erőlködés, utána rögtön a mérleg. Ez szabvány, és így értelmes görbe jön ki.

Rigoletta Creative Commons License 1998.10.05 0 0 64
Prucos Mackó! Milyen mérleged van ami ilyen precízen megmutatja a súlyod?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!