Szerinted a rendőrök hülyék? Azonnal kiderül hogy csak azzal a 2-3 emberrel volt konfliktusom, akik közül az egyik megvert engem. Azaz csak nekik állt érdekében ártani nekem. Meg eleve a verés helyszíne is a ház udvara, vagy a függőfolyosó lenne. Aztán ott van az, hogy miért lett a konfliktus. Ha vasárnap építkezett, akkor elég csak megmutatni a szabályzatot, hogy vasárnap tilos építkezni, és ennyi. Vagy elég megmutatni az akkori hamucsíkot, máris látszik miért szóltam. Azaz okkal szóltam, nem viccből. Majd megnézem hogyan bizonyítja be a bagós, hogy a cigifüst és a hamu javítja az egészséget. Ezekből egyértelmű a rendőröknek és a bírónak hogy mi történt, nem kell erőlködni a bizonyítással. De plusz bizonyítékom is lehet könnyen, pl. lefotózok dolgokat, stb.. Pl. azt, hogy az udvarion tilos parkolni, meg autót szerelni. A képen látszik a rendszám, meg hogy ki, mikor szerel. A képen ott a dátum. Egyszerű. Vagy eleve kihívom a rendőröket, és ők maguk lesznek a tanúk, és ők maguk fognak fotózni. Plusz a helyszínen megtehetem a feljelentést, pénzbírságot is kiszabhatnak szabálysértésért (min. 30e). Ha nem tanul belőle, újra megismétlem ezt. A bírság minden alkalommal emelkedik. Ha majd be kell fizetniük a havi jövedelmük felét bírságnak, akkor komolyan fogják venni a szabályokat, és engem is.
Mindenki úgy akar élni, ahogy akar, pedig évtizedek óta van szabályzat, hogy senki nem élhet úgy, ahogyan akar. Én nem akarom megengedni a házban lakóknak, hogy bármit csináljanak, erre még ők fordulnak ellenem, meg ők akarnak ártani nekem, és még nekem kell félnem tőlük?? Nevetséges.
Újra leírom: Teljesen lényegtelen hogy hányan utálnak engem, mindig mindenkinek komoly okkal szóltam, ha valami olyat tettek, amit nem lehet, vagy akkor nem lehet. A szabályzat a bizonyíték, hogy nekem van igazam, hogy velük van baj, nem velem. Bármit könnyen tudok bizonyítani. Sosem azért szóltam senkinek, mert olyan kedvem van, vagy mert szeretek szórakozni emberekkel. Sosem voltam ilyen ember, mindig is konfliktuskerülő voltam. Nincs már 1 nyugodt órám, mert vagy zajong valaki, vagy az orrom alá dohányzik, vagy a felettem lévők hangosak, mindig van valami. Sosem leskelődtem senki után, csak túl sok olyan dolog történt, amit már nem lehet eltűrni. Mivel egész nap otthon vagyok, gyorsan kiderül ki milyen ember, ki hogyan él, sokminden behallatszik.
Kováccss elvtárs s*rült személyiség, csak a maga kreált világban él - és itt is ugyanazt folytatja, mint a társasházban - ráadásul egy rég idejétmúlt 10 éves probléma, egy régi tüske, az ami a mai napig nem hagyja nyugodni az üreg bagóssal szemben és hergeli magát és a magatartásával bennünket is, olvasókat. Nem tagadom néha jót derülök rajta.
Hiába minden, rábeszélés, szép szó, tanács, akkor is mi vagyunk a h*lyék, az ellenség... az egész világ összefogott ellene...
Èbredj fel azt a pofont bizonyítani is kell. Mivel tèged mindenki utàl a hàzban simàn àllitanàk nem làttak semmit. A vilàgnak jobb lenne te költöznèl tanyàra na ott aztàn szövegelhetsz a fosztógatoknak mi a szerinted normàlis együttèlès.Jah adott szituban simàn megettetnèm veled a tàrsashàzi törvènyt hogy legalàbb hasznosuljon ha àllandóan evvel jösz. Eddig búràban èltèl? Nem volt màs dolgod a szomszèdok utàni leselkedèsnèl?
Vajon a leszàzalèkolt topicból mièrt is vàgtak ki? Mert napokon àt vergődtèl hogy senki nem írja meg hogy oldja meg az èletèt.
Pont a hozzád hasonlók keserítik meg a normálisabb lakók életét, pont a hozzád hasonlók reagálnak úgy, ahogy eddig írtam, a tipikus neki áll feljebb viselkedés, a tipikus fő barom. Pont a hozzád hasonlókat kell eltávolítani a társasházakból egy tanyára, ahol 500 m-es körben nincs másik ember. Ott azt csinálhatsz, amit akarsz, senkit nem zavarsz vele. Ha valakit pofán vágnál, a min. 1-3 év sitt alatt lenne időd lenyugodni, és 100-szor elolvasni a társasházi törvényt, meg a rád vonatkozó társasházi szabályzatot is. Ha megéri ülni pár évet csak azért, mert nem akarod tudomásul venni, hogy nem élhetsz úgy, ahogyan akarsz, és be kell tartanod a szabályokat, akkor hajrá. A megvert ember sérülései pár hét alatt begyógyulnak, de te 1-3 évig ülni fogsz. Aztán megnézem hogy büntetett előélettel kik és hol fognak alkalmazni téged, hogyan fogsz megélni. Akkor mekkora lesz a pofád? Teljesen lényegtelen hogy ki milyen erős, mindenkinél el lehet érni, hogy megkapja a tettéért a megfelelő büntetést.
Spanci,engem feljelentett egy a topiktarshoz hasonlo gerinces nevtelen lakotars,hogy ugat a kutyam.Cseppet sem zavarta,hogy akkor eppen hetek ota nem volt otthon.
Kijottek a keruleti allatvedok az onkormanyzat embereivel,akik azota azon rohognek,hogy hozzam kellett kijonniuk es nem tudtak,mert a zuram neve van kiirva.Evek ota ismernek,egyutt kergetjuk estenkent az elkoborolt ebeket
Most mar pecsetes papirom van rola,hogy az eb kussol,ugyhogy a kedves lakotars bekaphatja
de ha megtudom melyik volt az,eleg sulyos baleset fogja erni,mert szegeny legurul a lepcson a harmadikrol tanuk nelkul
ha az en szomszedom lennel,mar reg megkaptad volna a magad salleret es hidd el,sziklaszilard alibim lenne,a fel haz esku alatt vallana,hogy nala kaveztam
Ez a hasonlat nagyon nem illik ide. Világos és egyértelmű hogy a házban élő emberek egyike se akar semmilyen szabályt betartani, a szabályzat létezését se ismerik el. Ez ellen tenni kell valamit. Vagy rákényszeríteni őket hogy betartsák legalább a fontosabb szabályokat, vagy azt elérni, hogy elmenjenek innen. Pár lakó jó a saját szabály alkotásában, már csináltak 1 ilyet. Persze ez érvénytelen, mert senki nem rakhat ki papírokat, amin az van, hogy xy, majd qz, stb. embernek meg kell csinálnia valamit. Hogyan is tehetnének ilyet? A gondolat is nevetséges. 2-3 lakó feladatokat és parancsokat ad az összes többi lakónak, és aki nem akarja megcsinálni, azt fenyegetik, és kényszerítik, hogy csinálja meg? Vicc a köbön.
Nem látom hogy itt eddig bármilyen értelmes, megvalósítható ötlete lett volna valakinek, ami bármelyik problémámat megoldaná, figyelembe véve a leírt előzményeket, és a mostani helyzetet. Értelmes keretek között már semmilyen megoldás sem lehetséges, mivel az 1. mondat után veszekedés, vagy verekedés lesz belőle, bárkinek bármiért SZÉPEN szólok.
"16573 - erre se írt még senki semmi értelmeset" - elég hosszasan erről folyt a diszkurzus.
Áttételesen még most is erről a hozzászólásról (és ennek folyományairól van szó). Az, hogy kinek mi az értelmes az egyénfüggő. Úgy tűnik, hogy érzésed szerint nem kaptál segítséget ebben a topic-ban. Kár.
Mindenkinek jut hely a sitten. Az öreg 10 éve leszokott a bagóról, de a viselkedése nem változott, azóta se köszönünk egymásnak, a nejének se, a gyerekeinek, az unokáinak se. Az ellenségeimnek tekintem őket, és mindenkit, aki csak azért se úgy él, ahogyan kéne, minél inkább szólok nekik, csak azért is úgy él nek, ahogy nem kéne.
A földszinti bagózóval kezdődött az itteni írkálásom (16573), erre se írt még senki semmi értelmeset. És még vannak problémás emberek.
"semmilyen egészségügyi problémája, nem köhög, nem beteg, makkegészséges, 1x év alatt nem láttam hogy 1-szer is beteg lett volna, ami nem értem hogyan lehetséges, pedig most 80 éves...."
Szerintem a friss levegő az oka. Csak alibiből megy ki rágyújtani, hogy friss levegőt szívjon. Nem figyelted még? Valójában nem is szív belőle, csak úgy tesz és hamuzik, hamuzik, hamuzik.... és hallgatózik!! - Örülj neki! Törődik veled!!! :)))
Gyermeteg vagy ès sose voltàl ilyen szituba ha az öreg vagy valamelyik csalàdtagja lemegy ès lever 2 egyformàt olyat amitől az agyad gondolkodàsra kènyszerül .Jó szóval próbàltad? Naponta tele a topic a hülyesègeddel meg a gyermeki fantàziáddal ,nem unalmas?
Nem az a lényeg hogy meddig látszott a hamucsík, amikor már abbahagyta a dohányzást. Az volt a lényeg, hogy amíg odahamuzott, addig mennyire látszott, és bejött a füst a lakásomba. Senki se mérgezheti úgy magát, hogy közben másokat, és a közös használatú területeket is mérgezi, különösen igaz ez a dohányzásra. Tényleg röhej hogy miket megengednek maguknak emberek. Ha ma bemennék egy általános iskola 1. osztályba, és megkérdezném a 6 éves gyerekeket, hogy szerintük oda lehet-e hamuzni az összes lakás elé, ők is tudnák hogy nem lehet ilyet csinálni. Szerintem már az óvodások is tudják ezt. Az öreg egész életében ezt csinálhata, ha itt ezt csinálta. 70 évesen szokott le a dohányzásról, eddig csinálta! Hihetetlen hogy senki sem pofozta fel ezért 50 évig! Milyen szülei lehettek neki, hogy nem tanították meg neki, hogy mit lehet, és mit nem? 70 éves korára nem tanulta meg azt, amit a 6 éves gyerekek már tudnak! Ezért tart itt a világ, 1 életen át háborítatlanul csinálhat szinte mindenki, amit akar. Ha meg végre szól nekik valaki, akkor azt tekintik baromnak. Nevetséges.
Plusz érdekesség, hogy a kb. 50 évnyi dohányzás után sincs semmilyen egészségügyi problémája, nem köhög, nem beteg, makkegészséges, 1x év alatt nem láttam hogy 1-szer is beteg lett volna, ami nem értem hogyan lehetséges, pedig most 80 éves. A nemdohányzó nejének sincs semmi baja, ő sem betegeskedik, szintén 80 éves, simán bot nélkül gyalog mennek 800m-re a boltba, szemüveget is csak olvasáshoz használnak. Baleset se érte soha őket, nem csúsztak el a jégen, nem tört el se a kezük, se a lábuk, nem volt autóbalesetük. A férfinek a mai napig van érvényes jogsija, néha mennek ide-oda a kocsival. Az emeletre simán felmennek a lépcsőn.
Ez az! Ne hagyd magad! Állj végre a sarkadra! Sőt az öregnek még egy nyaklevest is, mert nem tanította meg az anyukája, hogy ne mérgezze a saját testét és nincs tekintettel másokra.... Nyalasd végig vele a követ is...Tegyél rendet végre!!
Tévedsz, mert még mindig túl finom vagyok. Simán megtehettem volna azt, hogy a 1x évvel ezelőtti beköltözésem napján megállítom a hamucsíkos dohányzót az udvaron, hogy hogyan gondolta ezt, hogy min. 5 éve oda szórja a hamut? Ez 5 évre napi 20 szál cigivel 36500! Aztán azt mondom neki, hogy "azonnal elmész seprűért + lapátért, feltakarítod, és végig fogom nézni. Ha nem mész, a nyelveddel nyalod fel." Mivel nem ment volna el seprű+lapátért, az arcát belenyomtam volna a hamucsíkba 5-10 mp-re, majd elrángattam volna a garázsáig, hogy kihozza a seprű+lapátot, és végignéztem volna ahogy felsöpri, majd a nagy kukába beleszórja a hamut. Aztán ezt mondom neki: "Innentől hamutállal se dohányzol a függőfolyosón, mert a füst bejön a lakásomba, mostantól csak a lakásodban dohányozhatsz, vagy elköltözöl." Mivel a neje nem dohányzik, és nem engedte volna meg neki hogy bent dohányozzon, így elzavartam volna az öreget máshová lakni. Sajnos az emberek csak ilyenekből értenek. Se a szép, se a csúnya szó, se a rendőrség, se a feljelentés nem ér semmit. Nekem kell rendet tennem, ha rendet akarok.
Nekem még az is nagyon megérné, ha valaki a házban megverne engem, mert be akartam tartatni vele 1-2 társasházi szabályt, mert utána a tettes megkapja a min. 1-3 év letöltendőt. Vagy felfüggesztve, nekem ez is jó. Ha a felfüggesztés ideje alatt elkövet valamit ellenem, ezt is hozzácsapják az 1-3 évhez, és letöltendő 2-6 év lesz belőle. Elég ha a házban 1 emberrel történik ilyen, onnantól a többek nagyon kussolni fognak, és eszük ágában nem lesz piszkálni engem, és mindenki be fogja tartani min. a fontosabb szabályokat. A verésből származó sérüléseim sokkal hamarabb begyógyulnak, minthogy a tettes kijön a sittről. Ha meg felfüggesztettet kap, nem nyúlhat hozzám se a gyógyulásom alatt, se utána. A felfüggesztett büntetése letelte után sem. Ha meg kiverné pár fogamat, és/vagy más olyan sérülést is okozna nekem, ami nekem plusz kiadást jelent, ezt is kifizettetem vele a bírósággal. Elég lenne egyszer megtennem a kemény fellépést, és végigcsinálnom a gyógyulást, többet nem lenne szükség ilyesmire, amíg itt lakom. Mindenki vagy jól viselkedne, vagy elköltözne.
Mert a sajàt esetedből àltalànosítasz.Illetve màr leirtam a kutya vèdi a gazdàjàt ès a területèt. Èn is megèltem hogy mikor az uszkàrt vittèk sètàlni vègiglàrmàzta a 8 emeletet
Pont az a probléma, amit te itt most leírtál. Ez megy az egész országban. Mindenki szarik mindenkire, mindenki azt hiszi hogy bármikor bármit megtehet. Eleged lett már 2002-ben, azért nyitottad a topikot. Te is jobban élhetnél, ha normálisabbak lennének az emberek. Látod hogy eltelt 16 év, és még mindig a barmok miatt szenvedsz. Az lényegtelen, hogy mi a tényleges probléma, zajongás, kutyák, flexelés, dohányzás, vagy más. Már régóta (10+ éve) új társasházi szabályok vannak, már minden nap 24 órában csendesen kell élnie mindenkinek, kertes házban is, meg társasházban is. Pont hétvégén kell a legcsendesebben élni, ekkor nem lehet lakást felújítani, és semmilyen építési munkát végezni. Ez miatt is volt konfliktusom itt, mert az egyik lakó vasárnap 7-18 óráig csinálta az építkezést, betonozást. Direkt éjjel 2-kor feküldtem le előtte szombaton, hogy vasárnap 8-9-ig alszom, mert nem zajonghat senki. 7:10-kor indult a betonkeverő az ajtómtól 5m-re, onnantól lehetetlen volt aludni, annak a napomnak annyi volt.
A környékre is egyre több zajos ember költözött, egyre többen szülnek a semmire, fehér emberek, a férfiak eltartanak mindenkit. A sok gyereksírás az utcán, stb. is zavaró. A kocsija kerekét csikorgató, gyorsítgató, fékezgető barom is pont a környékre költözött. Egyre több a nagymotoros is, Yamaha, stb..
Nem kell a szüleimet (szintén sosem dohányoztak) megkérdeznem a melóhelyi cigizésről, mert én is szívtam ez miatt majdnem minden melóhelyemen. Mindig is utáltam a dohányzó embereket, meg hogy a füstjüket kellett szagolnom minden nap végig. Túl későn hozták meg a nemdohányzók védelméről szóló törvényt, nem értem hogy a lakásokra miért nem vonatkozik, amikor simán átmegy a füst a környező lakásokba, több lakással odébb is. Valahogy korlátozni kell a dohányzást. Nem lehet hogy minden bagós büntetlenül mérgezze az összes környező nemdohányost, ilyen nincs. A saját lakásomban kevesebb jogom van, mintha a melóhelyemen lennék? Meg a bagósoknak is több korlátozás van erre a melóhelyükön, mint amikor otthon vannak? Vicc.
Nem fogok a barmok miatt költözni, mert az egész ország ilyenekkel van tele, bárhová mennék, mindig lenne sok probléma. Már majdnem a fél lakosság bagózik, lehetetlen kikerülni a cigifüstöt, nincs olyan ház, ahol nincs pár dohányos. Itt és most kell megoldanom a problémákat. Úgy látszik hogy ez csak kemény eszközökkel megy, megfélemlítés, kényszerítés, sűrű rendőrség kihívás, feljelentés, balhé kiverése. Ha valaki megver engem, vagy csak megpróbálja, mindenképpen börtönbe kell csukatnom, hogy min. 1-3 év letöltendőt kapjon. Másból nem tanulnak. Semmi értelme az életemnek, ha nem tudom elérni, hogy a körülöttem élő emberek úgy éljenek, ahogyan kell. 1 életem van.
Steve, örülj, hogy nem mérgezte meg, sosem tudnád rábizonyítani. Nekem vizslám van, nem sokat ugat, mégis parázok, mert nem vagyok jóba a szomszédokkal (mondhatni inkább, sehogy, de elég patkány alkatoknak néznek ki). Az a szerencsém, hogy a kutyám nem szereti a virslit meg ilyesmiket, amivel az ilyen mérgezők bepróbálkoznak fagyállóval vagy szöggel. Meg mondjuk kutyaiskolában volt neki tanítva, hogy nem ehet engedély nélkül földről semmit, ettől függetlenül láttam, hogy szomszédból átesett diót ette :(
Kedves Kováccss, mégis mit vártál, ki és hogy fog neked segíteni. A topikot én nyitottam anno. Neked fogalmad nincs mi az igazi zavaró szomszéd, pl. egész nap (de tényleg egész nap) üvöltő tück-tück zene, úgy hogy a lányod a barátnőjénél készült fel az érettségire, mert otthon nem tudott tanulni, költözés. Új helyen pár hónap nyugi után felettünk kis szobában házimozirendszer, úgy hogy remegett az ablak és az ágy, nagyszobában éjjel ipari varrógépen pólóvarrás, ezek elköltöztek, albérlők normálisak voltak, új tulajdonosnak két kutyája (ja hogy a kutya nem téma, aha) úgy ugatott visongva, hogy a földszinten lehetett hallani a 7. emeleten lakó kutyákat, plusz a tulajnő üvöltve kefélt (mikor a fiai az apjuknál voltak), ha otthon voltak a gyerekei akkor kutyabuli, gyerekbuli, kb. 10 leizzadt 10 éves röhögött ki, mikor felmentem, a nagyszobában fociztak. Költözés. Most kertes házban lakom, az egyik szomszédom lopott bicikliket flexel szét, az iker szomszéd fia meg idegbeteg és üvöltözik az anyjával és az ajtókat bassza be folyamatosan. De a legutolsó helyemen mégis úgy érzem megnyugodtam, mert a plafonom nyugodt, kertesben meg a flex elmegy, az ikertéma meg maga a Mónika show. Szóval pl. ilyen, hogy cigi füst :D 20 évvel ez előtt (a korlátozások előtt) a kutya nem szólt a másik emberre, ha dohányzott, ezért csak mostanában van akasztás hangulat. Kérdezd meg anyádékat, ahol dolgoztak ki dohányzott egy légtérben velük és ki szólt nekik.
Úgy látom hogy ide többet értelmetlen írnom, mert senki se fog segíteni, így semmi se fog változni. Itt is a barmokat véditek, meg nem hisztek nekem, hogy azok vannak, amiket írtam, meg értelmetlen dolgokról veszekedtek, mint a kutya. Akkor a kezembe kell vennem a dolgokat, mert másképpen nem lesz jobb életem. Lehet hogy elszabadul a pokol.
Tàn mert mert vèdi a területèt meg a gazdàjàt.pl azt èrem el a jelzèssel ha nem vagyok otthon hogy mellettem lakó szomszèd kinèz hogy mivan . Kèpzeld ilyen is van nem mindenki anti szoc
Csendre ??? Akkor minek van ha nem jelezhet? Ez a dolga az egyik közt, pl csalàdtag is .Hogy lehet összemosni azzal amit írtam? Ha úszítottam volna a kutyàt akkor igen ...A kutyatartàsnak is vannak szabàlyai mint a tàrsas együttèlèsnek. Szvsz ha a szomszèd vagy valamelyik csalàdtagja zajong akkor sz normàlis hogy gogod a làbast azt nyakonöntöd? Szerintem nem.
Most volt épp a tvben hogy 1 idős asszonyt aki krumplit szedett a kertben és megtámadta a kutya, meghalt és az ebtulajt 4 milla kártérítésre kötelezték.
És olyat is hallani hogy a saját kisgyereket támadta meg az állat.
Amúgy elviselhető szomszéd csendre neveli a kutyáját.
Pont ilyen az a szomszèdom akivel nem vagyok jóba. Ha ugattak a kutyàim fogta kis piros làbast viz bele azt meglocsolta őket azt egyszer úgy sikerült hogy a 2 èves ott jàtszó fiamat is lelocsolta. Mikor szóltam neki azt mondta hogy mi bajuk lesz egy kis hidegviztől? Akkor bezzeg nèzett mikor a kutyàm mikor mègegyszer locsolni akart ès ott volt a gyerek akkor kiàntotta a làbost a kezèből.Hozzàteszem a kutya bull ès staff keverèk ès 60 kiló ha akarnà szètkapnà az öregasszonyt.De mint sokszor kiderült több esze van annàl... Az öreglànynak megmondtam hogy àllatkinzàsèrt feljelentem
Ha a barmokat véditek, akkor ti is olyanok vagytok, mint ők. Ha itt laknátok, nektek is szólnék ezért-azért.
1999-től 2004-ig is hamuzott, már 2004-ben is, aztán 2006-ig, és 2008-ig is napi 20 szál cigitől szépen látszott a 15m hosszú és 5-10 cm széles hamucsík a földön végig. Kár hogy nem fényképeztem le.
Ha a neje, aki sosem dohányzott, nem engedte a barmot a lakásban dohányozni, akkor én miért tűrtem volna el, hogy az orrom alá füstöljön minden nap, meg telehamuzza az udvart???
Nem tudjátok miről beszéltek. Minden ember alapvetően gonosz, elég 1 kis dolog, és máris megmutatkozik a valódi énje. Csak akkor marad meg a látszólag normális viselkedésük, ha semmiért nem szólok neki, és semmi olyat nem csinálok, amiért ő szólna nekem, de ez ugye lehetetlen, mert mindenkinek alapból az a hozzáállása, hogy nekik mindent szabad. Amikor a normálisabb énjük működik, nem mondják meg az igazat, hogy pl. mit gondolnak rólam, a hátam mögött másoknak mást mondanak, mint a szemembe. Tudom, mert többször hallottam. Ahhoz, hogy ezt őszintén elmondják, össze kell vesznem velük. Szomorú.
Nehogy azt próbáljátok meg megmagyarázni, hogy az normális viselkedés, ha valaki az ideköltözésétől kezdve végig az összes többi lakás elé hamuzik, az emeleti függőfolyosó teljes hosszában végig járkálva (pedig a folyosó végén lakott!), hogy 15m-es és 10 cm széles szürke hamucsík legyen a földön végig a lakások előtt, a virágoskertben is, a lépcsőn is. Ezt tette az akkor 65-70 éves öreg, akiről az előzőben írtam. Ez volt az, amit 7 éve minden nap csinált 1999-2006-ig, amikor 2006-ban szóltam neki. Naponta min. 20 szál cigit a függőfolyosón szívott el, mert a lakásban nem dohányozhatott, a neje nem dohányzik. 20×365×7=51100 szál cigi. Plusz még a 2006-8-ig elszívott adag. Amikor 2008-ban leszokott a bagóról (nem miattam), több év telt el, mire a szél és az eső eltüntette a hamucsíkot. Amikor ezért szóltam neki, meg hogy a füst bejön a lakásomba, azt akarta megmagyarázni, hogy teljesen normális dolog, hogy az összes lakót mérgezi a füsttel és a hamuval, azaz a súlyosan mérgező szokásával. Sőt, még ő háborodott fel, hogy hogyan merek ezért szólni neki! Eszébe sem volt hamutálat használni, de a csikket nem dobálta szét. Szerinte ő ezt megtehette, mert egész életében tanár volt, és mert a ház főnökének képzeli magát. Ez van mindig, bárkinek bármiért szólok. Ezen nincs mit magyarázni, se szépíteni. Csak 1 példa volt. Ezt szorozzátok be 20-szal. Nem vagyok 60+ éves, csak 40+. A nyelvével kellett volna felnyalatnom a hamut! Aztán magyarázhatta volna, hogy a hamu mennyire JAVÍTOTT az egészségi állapotán, mert mindenki tudja, hogy a cigihamu a legjobb dolog, amit valaki ehet, jobb, mint a vitaminok.
Nem muszáj hogy az itt lakók segítsenek nekem dolgokban, csak tartsák be a szabályzatot. Ha nem segítenek, legalább ne ártsanak. Ha már barátokat nem találhatok, legalább ellenségeim ne legyenek. De ezt se tudom elérni. Sosem tudtam úgy viselkedni, hogy figyelmen kívül hagyom a körülöttem élők negatív dolgait, csak azért, hogy mindenkivel jóban legyek. Nem éri meg.
igy van...es ugye nem esett le a karikagyuru az ujjadrol neked sem normal hangnemben kerni:)
es mennyivel jobb ez a legkor a hetkoznapokra nezve
a renitens szomszeddokkal kapcsolatban altalaban ez nem mukodik,de par kedves szo neha csodakra kepes,erdemes elsore megprobalni es nem ellensegesen hozzaallni alapbol
Ez nemcsak a tömbhàzra vonatkozik.Nekünk a szomszèddal egymàs mellett van az autó bejàronk.Neki van egy iveco dailyje rendszeresen hazaugrik vele de csak megàll a bejàrója előtt.De a furgon àtlóg az èn bejàromba ha mennèk valahova nem tudok kiàllni.Simàn becsöngettem ès normàlis hangnemben szóltam .Sose volt semmi gond igaz az így kialakult szokàsàt se akartam megvàltoztattni.Ha nagy pofàval megyek àt tuti hirrig lett volna..
Sőt olyan is törtènt hogy becsöngettem a pali benne volt valami melóban amúgy asztalos sűrű elnèzèsek közt kiküldte a furgon kulcsàt a felesègèvel hogy ha szèpen megkèr elàllnèk vele?
abba pl belegondoltal,hogy nem mindenki nyugdijas es er ra naphosszat? Egy polcot felfurni 10 perc alatt vasarnap nem olyan nagy dolog,meg ha ellenkezik is a szabalyzattal.Nem fogok kivenni egy nap szabit abbol a kevesbol,hogy beture megfeleljek a szabalyzatnak.
Es azt se felejtsd el,hogy ok is ott laknak,nekik is vannak jogaik,hasznaljak a sajat lakasukat.Atkiabalnak a gyereknek a lakason,hogy mosson fogat,este porszivoznak,mert olyankor ernek ra,ne adj isten baratokat hivnak.Lehet ezek teged zavarnak,de nem maszkalhat egy egesz lakokozosseg labujjhegyen,mert van valaki,aki olyan marhara raer,hogy oket figyeli naphosszat.
Ha pedig valami zavar,szolj erte kulturaltan es meg az is elofordulhat,hogy egyuttmukodoek lesznek.Ha pedig nem,igy jartal
biztos vagy benne,hogy rendben van,hogy mindenki veled szemben kozlekedik az autopalyan?
Egy tombhazban nem feltetlen szentiras a szabalyzat.Nalunk a telken pl ugy mukodik,hogy mikor odamentunk,a tulso szomszed atjott ,hogy o most elmondja a helyi szabalyokat.Kerekedett a szemem rendesen es kikerestem az onkormanyzat szabalyzatat es kitettem a kapura.Azota valamiert mindig szombaton az alvasidejeben tamad kedvem fuvet nyirni,mert a helíi rendelet szerint megtehetem.
Ellenben a masik szomszeddal ugy mukodik,hogy,mikor megengedett is,szol,vagy szolok,hogy ledolnek egy kicsit,megtenne-e,hogy kesobb fejezi be a funyirast vagy ugyanezt forditva. Es mit ad isten,mukodik..A normalis kommunikacio tobbet er minden hulye szabalyzatnal szerintem.
Ha valaki hibat akar keresni,talalni is fog,de mivel ossze vagyunk zarva,az elso lepes mindig,hogy en ugy allok masokhoz,ahogy en is szeretnem,ha hozzam allnanak.Ha nem mukodik a legnagyobb joindulat mellett sem,az persze mas,de elsore erdemes kiprobalni.Tobbsegeben mukodik es nem kell az egesz eletemet egy gyulolkodo kozossegben leelni.
Az emberek tobbsege nem gonosz alapvetoen,egy kedves gesztustol megtorik a jeg es elojon a kedvesebbik enje.
Egesz mas olyan kozossegben elni,ahol at tudok szaladni,ha elfogyott a vanilias cukor,vagy megkerni valakit,locsolja a viragjaimat,ha elutazom.Es ugyanigy forditva is.Nem nagy dolgok,de meghatarozzak a mindennapi kozerzetet.
Vegtelenul sajnaltramelto a hozzaallasod,de ne kizarolag masokat hibaztass azert,hogy igy alakult,jo melyen nezz magadba is
"A nyugdíjas, akkor 65-70 közötti ember segített nekem behozni azt a nagy és nehéz tárgyat, amit ki akart dobni, nekem még jó volt. Nem kértem hogy ő cipelje! Ketten behoztuk a lakásomba..."
Kérdés: Mivel viszonoztad a szívességét? Azzal, hogy az orra alá dörgöltél valamit, ami neked nem tetszett?
Az én megfigyelésem szerint általában minden társasházban van egy olyan személy, aki örmester/házmester/térfigyelő kamera egy személyben. Általában ez egy nyugdíjas korabeli személy, akinek rengeteg ideje van. - A statisztikák szerint Nő, mert a férfiak hamarabb elmennek. - Nem rossz ez és nem árt vele jóban lenni. Én mikor hazértem, szántam rá öt-tíz percet, megtiszteltem a figyelmemmel és máris mindent tudtam, ami távolétemben a házban, vagy a környéken történt. :)
Bár az a tény, hogy valaki régebb óta a társasház lakója még ugyanolyan jogai vannak, mint az új beköltözöttnek, de valahogy a gyakorlatban és a normák szerint, aki régebb óta lakó, úgymond kiváltságosnak érzi magát és ezeket a "jogoknak" hangot is ad.
Nem tudom mennyi idős vagy, de nyugi, jó uton haladsz a poszt betöltése felé, csak még az emberi kapcsolataidon van némi csiszolni való...
Amikor ideköltöztem, mindenkivel jóban akartam lenni, ami sikerült is. Jól elbeszélgettem mindenkivel, kis dolgokat adtak nekem, söprögettem az udvart, dúrtam a havat, stb., mindezeket szólás nélkül. A nyugdíjas, akkor 65-70 közötti ember segített nekem behozni azt a nagy és nehéz tárgyat, amit ki akart dobni, nekem még jó volt. Nem kértem hogy ő cipelje! Ketten behoztuk a lakásomba. Tőlem senki se kért semmit kölcsön, vagy csak úgy hogy adjam oda, mert megvolt mindenük. Nekem nem volt kidobandó lomom, ami kellhetett volna bárkinek. Ahogy szóltam a nehéz tárgy cipelő öregnek, hogy ne csináljon valamit, amit nem lehet, mindjárt megváltozott a viselkedése. Egyből ellenem fordult, hogy hogyan merek ÉN szólni ezért. Innentől nem segített többet semmiben, és nem is köszönünk egymásnak. Kiderült hogy ő azt képzeli magáról, hogy a ház és a lakók főnöke, hogy a lakók beleegyezése nélkül dönthet dolgokról, meg intézkedhet a közös képviselővel. Meg főleg azt, hogy bármit megtehet büntetlenül. 7 éve ott lakott már, én meg 2 éve, mire szóltam neki arról a dologról! 7 éve csinálta ezt minden nap! Soha senki nem szólt neki erről, pedig mindenkit zavart! Inkább mindenki megőrizte a jó kapcsolatot az öreggel, minthogy szóltak volna neki ezért. Nem értem ezt a viselkedést, hogy miért tűr el mindenki mindent mindenkinek, miért nem mernek összeveszni senkivel. Azért kell nekem szólnom mindenért, mert mások nem teszik. Azóta a lakások 60%-ában mások laknak, és a helyzet még rosszabb lett, az összes ideköltözővel összevesztem, mert szarnak a szabályokra. Nekik se szólt senki semmiért, az öreg se, inkább az öreg összebarátkozott mindenkivel, és ellenem uszította őket, pedig az öreg életkora már 8-assal kezdődik.
Mi az értelme az ezen a bolygón élő már majdnem 8 milliárd embernek, ha 1 embert nem találok, aki önzetlenül segítene nekem dolgokban, meg akiben rendesen meg lehet bízni? Meg 1 embert, aki legalább az alapvető emberi és társasházi dolgok szerint élne, mégpedig önként, szólás nélkül? Alapból nem zajong, nem füstöl az orrom alá, nem avatkozik bele az életembe, hanem önzetlenül segít? Sőt velem összefog, és közösen lépünk fel a viselkedni nem AKARÓKKAL szemben. Tudna mindenki normálisan viselkedni, csak nem AKARNAK. Most is komolyan vennének engem a házban a barmok, ha lenne még min. 1 ember, akit zavarnak ezek, és merne tenni ellene. Vagy legalább 1 olyan ember lenne a házban, akinek ha szólok valamiért, elnézést kér, és abbahagyja ezt összeveszés nélkül. Nálam nem megy ez az egymásnak kölcsönösen elnézünk mindent hozzáállás, mert én nem zajongok, dohányzok, stb., így nem nyerek semmit azzal, ha tűrök, inkább káromra van. Sőt mostmár ha zajonganék, stb., engem jelentenének fel, mert már nincs mit veszíteniük, mindenkivel összevesztem.
hiaba foglalod te szabalyzatba pl,hogy a hazban nem lehet kutyat tartani,a torveny ezt felulirja,te a fejed tetejere allhatsz es sokat ugralsz,meg be is perelnek es garantaltan nyerni fognak.Kell ez neked?
Bárhol laktam, mindenki zajolt, vendégeket fogadott, porszívózott, főzött - néha egész jó illatok voltak a lépcsőházban :) - , vagy éppen dohányzott.
Most kertesben, hétvégén fűnyírás, flex, kalapálás, kutyaugatás, stb.
Engem nem zavar, mert ezeket én is szoktam művelni és toleráljuk egymásnak.
Segítségnyújtás.
Emlékszem mikor csőtörés volt az egész lépcsőház segített elhárítani a kárt, megszüntetni a hibát bárhol is volt.
Vagy mikor költözött a szomszédom segítettem neki pakolni, viszonzásul ő is segített nekem, vagy áthozott egy tányér sütit és még lehetne sorolni az oda - vissza szivességeket.
Persze 100+ kölcsönhöz azért több év és sokszor bizonyított bizalom szükséges.
Pont azért nem tudom megoldani az itt megírt, és sok más problémámat sem, mert senkire sem lehet számítani. Mindent nekem kell elintéznem, megoldanom, vagy nem lesz elintézve, megoldva. Sosem lehetett senkire számítani, ezért nincsenek barátaim, a megmaradt rokonaim is barmok. Szomszédokhoz szaladni? Mindenkitől úgy fordulok fel, ahogy akarok. Mindenki elvan a házban, egymásnak segítenek kisebb dolgokban, ennyi. Ha jóban lennék mindenkivel, akkor se számíthatnék komolyabb segítségre. Csak azért nem tűrök el mindenkinek mindent, hogy apró segítségeket kapjak, amivel nem megyek sokra. Senki nem adna 100+e-et kölcsön, nem hozna el semmit a kocsiján nekem, hogy ne kelljen szállítási költséget fizetnem, ha veszek pl. új ágyat, hűtőszekrényt, stb.. Ezek a komolyabb segítségek. Akkor meg minek itt a sok szomszéd? Csak káromra vannak, semmi hasznuk. Ilyeneket most se csinálnak egymásnak.
.Azèrt az èrdekelne ha szarban vagy nem Te fogsz először a zajongó szomszèdokhoz szaladni? Van 35 èv tàrsashàzban lalàs tapasztalatom.Ugye nem gondoltad komolyan hogy mindenki hülye aki a környezetedben èl csak Te vagy repülőgèp? Kezeltesd magad
Nem fogok lesüllyedni a barom lakók szintjére. A viszont zajongással ezt tenném. A nap nagy részében megy nálam halkan a webrádió, vagy a TV, ezzel nem zavarok senkit, de mellette még sokminden behallatszik.
Ezt írod, mert te is azok közé tartozol, aki szarik mindenre, biztosan rád is mérgesek már páran. Keress rá a neten, tele van olyan fórumokkal, beírásokkal, hogy az országban majdnem minden társasházban vannak többen, akik miatt a többiek nem tudnak nyugodtan élni.
Nem nekem kell megváltoznom, hanem a többieknek. Én haladok jó irányba, a többiek mennek szembe a szabályokkal. Az egész világ kifordult magából, a rossz lett a jó, a jó lett a rossz. Ezért tart itt a világ, meg ezért vannak ilyen állapotok az országban is. Az országban a költözések elég nagy része pont azért van, mert az emberek menekülnek a barom szomszédoktól, mert ők se tudnak szót érteni velük. De hiába költöznek bárhová, mindenütt ilyenek az emberek. Ha főleg 8-12 órában dolgozók laknak ott, akkor a melóból hazaérve van zajongás órákig, meg hétvégén. Ha nyugdíjasokkal van tele a ház, akkor mivel egész nap otthon vannak, azért zajonganak, nagyot hallanak, ordíttatják a TV-t, stb..
A közös képviselő (kk) nem foglalkozik ilyenekkel. Őt csak az érdekli, hogy évente egyszer megtartsa a kötelező gyűlést, amit a törvény előír, 1-1,5 óra, meg hogy megkapja a pénzét minden lakótól. Évente többször is lehetne gyűlést tartani, de sosem volt 1-nél több, mert a kk-nek ez plusz munka lenne ugyanazért a pénzért. Megélhetési kk, ezt a melót találta ki magának, hogy kevés munkával pénzt keressen. Ülő munka, jó kövér is a nő. A férje elég jól keres, a nő kb. a rezsire valót keresi meg ezzel. Nem fogja összetörni magát.
Amúgy meg 1-2 lakó a többi lakó háta mögött intézkedett többször a kk-vel összebeszélve, hogy erre-arra költsék a ház felújítási alapját, ezt-azt csináltatva a házon, ami főleg az ő érdekük volt. Ez is tilos. Ezért a kk-t is leválthatnám, leváltathatnám.
Ha társasház, akkor kell legyen közösképviselő. Nem tud tenni valamit ezügyben? Kezdeményezhetnéd, hogy hívjon össze egy közgyűlést, ahol bátran elmondhatnád a javaslataidat.
Lényegtelenek az előzmények. Ha világosan le van írva a szabályzatban, hogy miket nem lehet csinálni, akkor azt senkinek se lehet csinálni, és kész. A lakók nagy része utánam költözött ide. Jól látod, majdnem mindenki ellenség, mert az egész életemben majdnem mindenki ártott nekem, mindegy ki volt az, rokon, szomszéd, munkatárs, iskolatárs, stb.. Éppen ideje lenne már hogy senki ne legyen körülöttem, aki bármilyen módon megkeseríti az életemet. Sehol se találok olyan embereket, akivel szót lehetne érteni.
Nem én akartam egyedül élni, így alakult. Nehogymár az én hibám legyen, hogy csendes környezetben akarok élni. Nem az a megoldás, hogy zajongok. A szellőztetés nem megoldott, rendesen kinyitva mind2 ablakot se szellőzik a lakás közepe, akkor se, ha huzat van. Ebben a 20-30 fokokban alig mozdul a levegő a lakásban.
Pontosan úgy van a vastag betűs rész, ahogyan leírtam. Nem kell szólnom senkinek semmiért, hogy tartsák be, mert alapból be kell tartaniuk. Csak így van értelme a szabályzatnak. Ők meg úgy vannak vele, hogy leszarják, csak azokat tartják be, amiket mások betartatnak velük. Ahhoz kell megoldás, hogy hogyan tartassam be velük. Minden ott van a szabályzatban, csak be kell tartatni. Nem kell semmit se kitalálnom. Nem szoktam semmi sem kitalálni, nem hoztam saját szabályokat, nem ezeket akarom betartatni velük.
Van a papír, amit lehet lobogtatni, mások orra alá dörgölni és van kialakult gyakorlat.
Pl Nem ismerem az előzményeket, nem szóltál róla, hogy ki volt ott előbb? Te költöztél a közösséghez, vagy fordítva?
Nézd, nem akartalak megbántani, nem tudom az élettörténetedet, körülményeidet, etc.
A véleményem, hogy változtass a gondolkodásodon, a hozzászólásaidból, annak érzelmi töltetéből és kicsengéséből következtettem.
"mintha bele akarnék szólni az életükbe....de ők nem szólhatnak bele az életembe....Ezek csak a verésből és a börtönből értenek....több embernek szólnom kellett már, és a hátam mögött összefogtak...az egész ország minden társasháza ilyen bagózó, zajongó, stb. emberekkel van tele..." - mintha mindenki ellenség lenne.
Ha ezen változtatsz (vagy mersz változtatni), a megoldás is egyszerűbb lesz.
azert ez nem teljesen igy van...Altalanos szokas,hogy tarsashazi onkentesrendor unatkozo lakok a torvenyeknek szigorubb szabalyokat akarnak hozni es azt lobogtatjak nagy boszen.
elarulom nekik,semmifele unatkozo nyugdijasok altal krealt sajtpapir nem irja felul a torvenyt
Igazából nem az a fontos, hogy én hogyan élek, meg hogy szerintem hogyan kéne élniük a többieknek. Az a lényeg, hogy mindenki elfogadta a házba költözéssel a társasházi szabályzatot. Mindenkinek kötelessége szólás, piszkálás nélkül, azonnal, önként úgy élni, ahogyan ebben le van írva. A fő probléma, hogy senki sem akar így élni, ezért a szabályzt létezését se ismerik el, mert így könnyű nekik kikerülni a szabályokat. Azaz mindenki úgy akar élni, ahogyan akar. Ha bárki akár csak 1 kis dolog miatt szól nekik, hogy ezt nem lehet csinálni, akkor azonnal úgy viselkednek, mintha bele akarnék szólni az életükbe. Azt se értik meg, hogy beleszólhatok az életükbe, ha szabályt szegnek, de ők nem szólhatnak bele az életembe, ha nem szegek szabályt. Pl. nem fenyegethetnek engem veréssel, mert szólok nekik hogy valamit ne csináljanak. Azaz nekem van igazam, a törvény az én oldalamon áll, ők szegik meg a törvényt, mégsem tehetek semmit, hogy verekedés, stb. nélkül rávegyem őket a szabályzat szerinti életvitelre. Nem vagyok verekedős, ezért nem érek el semmit. Ezek csak a verésből és a börtönből értenek.
De ez még nem elég, mert több embernek szólnom kellett már, és a hátam mögött összefogtak, hogy véletlenül se érhessek el semmit. Egymásnak semmiért se szólnak, csinálhatnak bármit, akár zavarja őket, akár nem. Azért hagyja mindenki a házban hogy mindenki azt csináljon, amit akar, mert azt akarják, hogy őket is hagyják, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Persze velem másképpen viselkednek, mert én nem hagyom őket úgy élni, ahogyan akarnak. Én vagyok a legcsendesebb a házban, nem zavarok senkit, ők zavarnak engem, szóltam nekik, ezért a szemükben én vagyok a barom, stb., pedig itt csak nekem lehet okom haragudni rájuk, nekik semmi okuk haragudni rám. Erre kéne megoldás.
A saját mérce azért van, mert az ember számára az egyetlen hiteles. Nem gondolod, hogy ha én képes vagyok úgy élni, hogy embertársaim köreit semmivel se zavarjam, akkor joggal várhatom el környezetemtől ugyanezt ? Persze valószínűleg soha az életben nem fogom megkapni, de az igazságtalanság fájdalma akkor is szúrni fog egyfolytában. És a legkevesebb, hogy hangot adjak ennek. Mert hiába élünk szoros közösségben, mindenkinek megvan a privát szférája, aminek határait nehogy már mások húzzák meg!
Ha mégis megteszik, akkor jogtalanságot követnek el, és ezért nem a felszólalót kellene elmarasztalni, szerintem.
Szerintem tök mindegy, hogy mid van, vagy nincs, vagy hogy mit csinálsz és mit nem. A gondolkodásodon kellene változtatni, mert mindenkitől azt várod el, (kimondatlanul), hogy úgy éljen és viselkedjen ahogy te. Az emberek nem ilyenek.... (mindig fogsz találni egy olyat akinek, ha van kalapja az a baj, ha nincs meg az)
Egész nap csendben vagyok, nem hallgatok rádiót, a TV-t mindig halkan nézem, a webrádió is halkan szól, nincs kocsim, se garázsom, nem szerelek kocsit az udvaron, nem dohányzom, nem hamuzom tele az udvart, nem vedelek, nem fával, szénnel, szeméttel fűtök, nincsenek állataim, nem büdösítem tele a házat hagymasütéssel, se mással, nem járnak hozzám állandóan emberek, akik zajonghatnának, nem leskelődök mások után, stb. Ezzel az életvitellel aztán rohadtul zavarhatom a többiek nyugalmát, nemde?
Ez nagyon nem jó megoldás. Azon csodálkozom, hogy 2-3 lakó nem vert szét téged, vagy nem fogtak össze 4-5-en, és így. Nem hiszem hogy te vagy a legerősebb a házban, meg nem is ez a lényeg. A többi lakót nem érdekli hogy a TE lakásod feletti lakó mit csinál, ha az főleg TÉGED zavar. Hiába vártál arra, hogy a feletted lakó zajongó melletti 1-1 lakás lakói szóljanak rá, mert nem fognak rászólni, pedig biztosan zavarja őket is. Inkább jó kapcsolatban akarnak maradni mindenkivel, minthogy szóljanak, és összevesszenek. Itt is ez történt, egy másik lakásban zajongtak évekig, vártam hogy szóljon rá valaki, semmi, évekig tűrtem, aztán én szóltam, azóta csönd van ABBAN a lakásban, pedig először kilátásba helyezett egy verést. De azóta költöztek ide többen is, újabb gondok. Nem akarok egész életemben harcolni a barmokkal, meg figyelni hogy mikor mit áskálódnak ellenem a hátam mögött. Az emberek nagy részével nem lehet normális keretek között megbeszélni és elérni semmit, mert mindenki úgy tekinti a szólásomat, mintha az életébe akarnék beavatkozni, pedig csak a szabályok leszarását akarom megállítani. Ha belegondolok, nincs a házban olyan lakó, akivel ne lenne probléma.
Nem az üzim utolsó 2 mondata volt a lényeg, amire reagáltál. Nem fogok egy városból kimenni egy tanyára, vagy egy kicsi falu szélére, hogy ott éljek. Ez se megoldás, mert ott is vannak problémák, kutyaugatás, mert minden telken van 1-2, betörők, szeméttel, fával fűtés füst, stb..
Felettem egy doktor lakott, aki komolyzenét hallgatott max hangerővel. (Nem mondom szeretem a kultúrát, de éjjel már inkább aludnék.) - Na meg remdszeresen mosott és centrifugált - és egy öblítőprogramra ébredni éjjel felemelő...
Szóltam neki szépen - láttam rajta azt se tudja ki vagyok és mit akarok - lerítt róla a lenézés, ki ez a culáger... Úgy hordta az orrát, hogy csoda, hogy nem esett bele az eső...
Aztán rájöttem, hogy én hiába próbálok alkalmazkodni másokhoz, akik lesz*rják a környezetüket,megy külön kis világban élnek és ráadásul helyzeti előnye van, mert felettem lakik, igazi sziszifuszi munka...
Ekkor gondoltam úgy, hogy én is öntörvényű leszek... Metallica, Iron Maden vs. komolyzene, kép felszerelése ütvefúróval a mosóprogram után egy órával... (Még a flexen gondolkodtam..)
Aztán én is értetlenül, bambán néztem, mikor szóvátették... Jaaa!!! Ha abbahagyja az éjszaki mosást akkor én is a lakás átrendezést.... etc. Valamit - valamiért
Persze a többi lakó is, akikkel semmi gond nem volt jöttek, hogy bunkó vagyok... Erre én: A doktor úrnak szabad? Lépjenek fel ellene is hasonlóan, mint ellenem, ha ő abbhagyja, akkor én is abbahagyom...
1-- A lakása bejárati ajtajába rakott 1 bukóablakot, amin tavasztól-őszig egész nap jöhet ki a füst csukott ajtónál is. Ezért a 2. javaslatod nem érne semmit, mert azt kéne megtiltanom, hogy a saját lakásáBAN dohányozzon. Sajnos ez lehetetlen, hiába van meg régóta a nemdohányzók védelméről szóló törvény, erre nem vonatkozik, csak melóhelyekre, szórakozóhelyekre, stb.. Még mindig erősebbek az emberek saját jogai, mint a nemdohányzók megvédése a cigifüsttől. A lakásában zajongást megtilthatnám, de a dohányzást nem, ami vicc.
2-- Ezzel a lakóval vannak más problémák is, nem lehet vele szót érteni, apróságokon felidegeli magát. Teljes mértékben lehetetlen, hogy normális keretek között bárhogyan rá lehetne venni a dohányzás és a többi dolog abbahagyására. Több más lakóval is vannak gondok más miatt, zajongás, stb..
Ha ilyen egyszerű lenne a helyzet, nem írtam volna ide. Sajnos az elköltözés nem érne semmit, mert az egész ország minden társasháza ilyen bagózó, zajongó, stb. emberekkel van tele, a dohányzók száma min. a duplájára nőtt 20 év alatt. A házban bárkinek szóltam bármiért, mindig nekik állt feljebb, hogy hogyan merek szólni nekik ezért. Mindenki azt hiszi bármikor bármit megtehet büntetlenül. Soha nem volt itt senki, aki a társasházi szabályzat létezését elismerte volna, meg hogy e szerint kell élnie. Soha nem tudtam betartatni senkivel egyetlen szabályt sem. Ha erősködök, simán megvernek engem, és élik tovább az életüket, ahogy csak akarják. Még a testi sértés 1-3 év sitt alól is kimosnák magukat. Ha meg én vernék meg valakit, tuti hogy le kéne ülnöm ezt.
Nem látom hogyan érhetném el azt, amit akarok, bármit teszek, akkor is ők nyernek. Nem tűrhetem tovább ezeket az állapotokat, de nem tudok semmin változtatni, nem maradhatok itt, de el sem mehetek. Nem látok megoldást. A társasházi szabályzat szart se ér, pedig a társasházi törvényen alapul, így ez se ér semmit. Minden törvény és szabály annyit ér, amennyire be lehet tartatni. Nincs semmi a kezemben, hogy verés, zsarolás, kényszerítés nélkül simán pl. feljelentéssel, rendőr kihívásával betartassak bármilyen szabályt.
Olyan helyen kéne élnem, mint a Klinika sorozatban, mindenkitől messze 1 magánházban, ahol min. 500m-es körzetben csak növények és állatok vannak, emberek és épületek nincsenek. Sima magánházban se lenne jó, mert ott van mindjárt 3 telekszomszéd, de erre sosem lesz pénzem, 1 kis lakás áráért nem lehet megánházat venni.
- udvariasan felhívni a figyelmét, hogy nagyon zavaró a füstszag, megkérni, hogy próbáljon megoldást találni a helyzetre, legyen megértő. Néha a szép szó többet ér a vitánál.
- ha ez nem vezet eredményre, a társasház közgyűlése hozhat olyan határozatot, hogy közös területen nem lehet dohányozni, és akkor fel lehet szólítani a füstölgőt a szabálykövetésre.
Hello. Mit lehet csinálni az olyan társasházi lakóval, aki 24 órában kijár a lakása elé csak azért, hogy dohányozhasson? Egész éjjel is kijár kb. óránként minden nap. Nem értem miért csinálja, amikor a neje is dohányzik, simán dohányozhatna a lakásban is. Az előző ott lakó is bent dohányzott. 2 lakással arrébb lakik, északra tőlem, ugyanazon a szinten, nagyrészt erről fúj a szél, egész nap bejön a füst az egyetlen udvar felőli ablakomon. Muszáj tavasztól őszig egész nap nyitvatartanom, mert az utca felé is csak 1 ablak van, nincs 3. ablakom, csak így tudok szellőztetni. A legundorítóbb szagú cigit szívja, ami csak létezik, kifordul a belem, sokszor a szobáig is bejön a füst az udvar felől a fürdőszoba ablakán át. 20 perce is kint volt, most is tele van füsttel a lakás. Egész télen a fűtés füst is bejön az ablakok résein, mert régi a ház, a környéken többen fával, szénnel, szeméttel fűtenek, nincs pénzem műanyag ablakokra. A 24 órában dohányzó miatt még nyáron se tudok tiszta levegőt szívni. Amúgy is alig szellőzik a lakás a 2 távoli ablak miatt.
A háztól 5 m-re??? Ez hogyan lehet? Rejtélyes vagy. Elintézted a szomszédaidat? Hősiesség vagy irtóhadjárat?
Mindegy, a lényeg: a kéménynek a tető síkjánál alacsonyabbnak lennie nem lehet. Ez megvan?
Régebben Pesten kertvárosban laktam, ahol elég közel voltak a szomszédok, utcai, kertszomszéd stb. Köröskörül kéményerdő, amit buzgón használtak is, annak ellenére, hogy volt gáz náluk, fával fűtöttek. Szörnyű volt, ha kinn voltam huzamosabban, teljesen füstszagú volt a ruhám, a hajam, sőt még a kutyám bundája is.
Nem kismértékben volt oka ez a lehetetlen állapot vidékre költözésemnek. Itt 50 m-en belül nincs szomszédom, de amúgy gáz híján mindenki fával fűt . (sőt szénnel némely elvetemültek :-)))
Mégsem olyan borzasztó, mint Pesten, mondjuk az előzőleg leírt módszerrel, elviselhető.
Persze van más, kemény toleranciát igénylő szomszédi megnyilvánulás is ... Hát sajnos a lakatlan szigetek már mind foglaltak, állítólag. :-)
Erre nincsen megoldás, hiszen csupán azért fűtenek, mert fáznak. A szélirány viszont változó. :-)
Vidéken, pláne ahol gáz sincs ez mindennapos probléma télen. Viszont az ablakok, ajtók csukva vannak. Persze, a szellőztetést meg kell oldani. De a legfontosabb a békesség a szomszédokkal, pláne, hogy nem is szándékosan bosszantanak a füstöléssel.
Én úgy védekezem, hogy jó korán reggel, amikor még nem fűtöttek be, alaposan kiszellőztetem a lakást, és még egyszer estefelé, vagy később, amikor épp nem fűtenek. Ez kissé macerás, de a békességnek ára van: én inkább kifizetem! Nem érdem, hiszen nem is tehetnék mást! :-)
Nálunk a szomszéd férfi 24-l 10-t kint áll a kapuban a kutyája az árkunkba végzi a dolgát,körbe pipili a kerítésünk lábazatát,ha szólsz akkor nevet egy jót,neje a teraszról leselkedik,arról is tudnak ami meg sem történt.Nekem kettő kutyám van,már megfogadtam én sem szedem napi szinten a kutya gumit kiviszem eléjük,egy a problémám én ezt nem tudom megtenni.Hideg és az ideg jön rám,ha látom őket.
Hangjuk a lónyerítés és a magasfokú kellemetlen visítás keveréke. Rejtély hogyan tudnak ilyen fülsiketítő, elembertelenített hangot kipréselni magukból.
Ahol lakom, nagyjából béke van. Ennek örömére néhány szabadnevelésű fiatal már elkezdte a durrogtatást este hat után, és éjjel kettőig tolta...természetesen az összes rokonuk ide jött a gyerekeivel, mert máshol nem engedik az örömpuffogtatást. Itt sem, de a szülők felmérték, hol vesztenék a legtöbb szavazatot. Úgy látszik nem itt.
Az én szomszédaim Marslakók. Eleinte nem tudtam miért leskelődnek egész nap de közben rájöttem ugyanis különös hangokat adnak, az átlagos kinézetük is olyan idegen lényekre utaló és a legfontosabb az, hogy azért leskelődnek egész nap, hogy a Marslakók invázióját előkészítsék.
A szomszédok figyelőszolgálatát valamilyen rendszerbe kell foglalni nehogy elkanászodjanak, tehát valamilyen egyenruha, napi 8 órás szolgálat, szolgálati pótlék stb. Kötelesek legyenek jelenteni utcai feljebbvalójuknak minden nap, hogy milyen események történtek valamint jelentést írni.Szolgálat megkezdése előtt az utcában eligazítás és díszmenet majd minden figyelő a szolgálati ablaka elé vonul megkezdeni 8 órás napi szplgálatát.
A figyelő szomszédok sosem érnek semmit. Figyelnek mindig, de amikor baj van, akció van, betörés, bármi, mindig eltűnnek, nem láttak semmit, beszarin nem vállalják a felelősséget, tanúskodást.
A szomszédokra ható gravitáció az amely nem engedi mozdulni se őket. Szinte belepréseli őket az ablakkeretbe és iszonyatos, túlvilági hangokat hallatnak közben.
Más lehetőség is van miért figyelnek egész nap, az ablaknál állva olyan iszonyatos nagy nehézségi erővel hat rájuk a gravitáció, hogy nem tudnak elmozdulni, ugyanis vannak olyan helyek ahol az átlagos gravitáció többszöröse mérhető.
Nos kérem többfajta titkosszolgálat épített ki megfigyelőrendszereket mint a Stasi,Securitate,KGB,FBI vagy éppen az angol titkosszolgálat. Körkörösen figyelnek egész nap.
...még ha csak az utcát...de minket is...főleg a szembeszomszéd. Az egyik szobájából pont belát a garázsba, vagy a lakásbejáratig, (ha tárva van a kocsikijáró.)
Ami betette, az az volt, hogy újabban megkérdezi, hol voltunk így kiöltözve...ugyanis a kapu kinyitás, becsukás kiszállásos kézimunkával járt...-ugye temetéshez másként öltözünk, mint az anyósomhoz, vagy kiránduláshoz, pláne esküvőre...
nos, ebből elég volt, megoldottam a kétszárnyú elektromos kapunyitást...eddig még nem szólt, nem sérelmezte...mert most nem kell kiszállni, és ez bizony információmegvonás.
Én nem panaszkodom hanem inkább dícsérek. Szomszédaim rendszeresen figyelik az utcát így nem kellett térfigyelő kamerát vennem.Ezáltal anyagi helyzetem is stabilizálódott.
Ez így, ahogy felsoroltad. De a rosszindulat, ami a legjellemzőbb rájuk. Utána közvetlen az alacsony IQ és EQ. A másik, hogy betéve tudják a jogaikat és csak addig mennek el, amíg át nem lépik a büntethetőség határát. Mondjuk nekem személy szerint tényleg nem volt sok bajom vele. Igen türelmes ember vagyok, viszont rosszul alszom és az tudott zavarni, ha éjjel balhézott vele a másik szomszéd. Azért nagyon örülök, hogy most nincs Magyarországon lakásom. Igaz nehezebb hazamenni a családdal lenni, mert már nincs szobánk sehol, úgyhogy most AirBnb lakásban szállunk meg legközelebb.
Amúgy nemcsak miatta adtam el. Én nagyjából 10 éve külföldön élek. Engem csak akkor zavart, amikor otthon voltam. Igaz sűrűn járunk/jártunk haza, de mivel idekint is vettünk egy lakást és ebből a pénzből otthon két házat tudtunk volna építeni, most jól jött a pénz. És lássuk be, az otthoni lakásomnak is voltak fenntartási költségei, közös költség, rezsi mégha nem is laktam benne. Kiadni nem akartam. Így 10 év külföldön tartózkodás után rájön az ember, hogy már nem akar oda visszamenni, ahonnan elindult. Tehát itt volt az ideje eladni. Annál is inkább, mert fent vannak a lakásárak.
Az elmúlt 10 évben férjhez mentem, vállalkozást csináltam és tervezem az új vállalkozást is. Nem tudom meddig leszünk még külföldön, tervezünk majd hazamenni, de nem egy 35 négyzetméteres lakásba.
Igen. Az ügynökünk és mi is elmondtuk nekik. Azt mondták, hogy nekik kell az a lakás. És mivel nem valószínű, hogy ők fognak benne lakni, ezért annyira nem érdekelte őket.
Hát ezt én nem tudom. Nekem el kellett adni a lakásomat, mert sok év alatt semmit nem tudtunk tenni vele. A rendőrök csak annyit mondtak, amíg nem folyik vér, addig nem rúghatják be az ajtaját sem. Ha ő nem nyitja ki, akkor nem tudnak mit tenni. És rendszerint nem nyitotta ki nekik. Egyébként nekem személy szerint nem sok bajom volt a skizoval. Engem valamennyire szeretett. Nekem nem kellett egyszer sem zárat cserélnem, de tűrnöm kellett sok mindent és kimerítő volt nem aludni, ha esetleg éjjel szerettem volna. Na, de ennek vége. Néhány hónapja lakástalan vagyok. Vérzik a szívem, de valahol nagyon jó érzés is. Imádtam a lakásomat egyébként. Megsimogattam a falait, amikor zártam az ajtót. Sírtam is.
Ja, ezért és pont ezért fogok legközelebb valami tanyát venni. Nekem többet szomszéd nem keseríti meg az életemet. Lesznek kutyák, a rókákat meg szeretem.
Igen, nekem is ezt mondták. Az én szomszédom kezelésekre sem járt, pedig skizofrén volt. Amikor megvette az anyja neki a lakást alattam, senki nem mondta ezt nekünk. Pedig tán nekünk is vannak jogaink. Szépen az évek alatt derítettünk ki mindent róla. A rendőrök minden alkalommal azt mondták, hogy nem tudnak vele mit csinálni, hiába okozott anyagi károkat másoknak/nekünk. A kis öreg szomszéd sírva fakadt, amikor költöztem. Azt mondta retteg tőle és nap, mint nap megfélemlíti. Egy 40 körüli nőről van egyébként szó. Iszonyat!
az én szomszédom megint bent van kezelésen..aztán gyógyultan távozik...amíg ki nem tör rajta az őrület újból. autót vezet, családja van. azt mondják nincs mit tenni. jogai vannak.
Nekem alattam lakott a skizofrén, aki azzal szórakozott, hogy az emberek kulcslyukát tömködte tele pillanatragasztóval. Az egyik szomszédnak 36-szor kellett zárat cseréltetnie miatta. Bele is bolondult. Szóval két bolond lakott alattam akik éjjel nappal verték a falat, hogy egymást bosszantsák. Én is kikészültem többször. Hívtam rájuk rendőrt. Semmi nem történt. 8 évig tűrtem, hogy a bolondoknak mindent szabad. Mindezt már múlt időben írom, mert eladtam a lakásomat. Sokszor tényleg nincs más megoldás.
Sziasztok! Régen jártam erre. Időközben eladtam a lakásomat és megszabadultam a skizofrén szomszédtól és a másik bolond szomszédomtól is. A lakás amúgy a hirdetéstől számított két nap alatt kelt el, mert ugye szép volt. Vérzik is a szívem, de érzek egy hatalmas megkönnyebbülést is. Nem lett az életem egyszerűbb a lakás nélkül, mert ugye külföldön élek és amikor haza megyek valahol meg kell szállnom most. Nem tudok csak úgy hazamenni. Na nem baj, majd egyszer lesz másik lakás, vagy ház remélhetőleg szomszédok nélkül.
Az Intonous Galepxis kezelése összetett feladatot kíván az elmegyógyintézetben.A kóros leskelődést előbb zárt , hangszigetelt gumiszobában kell kezelni majd a beteget rövid időre (3-4 év) a zárt osztályon ápolni.A gyógyulási folyamat végén felügyelettel hazabocsátani.
Jó estét.Én antropológus vagyok.Bizonyos primitív csendes-óceániai benszülött népeknél hasonló viselkedésformák alakultak ki. Ott ugyancsak vannak leselkedő szomszédok mivelhogy egész nap csk leskelődnek.
a szomszédok elkezdték egymást bosszantani a medencék szélén kuruttyoló műbékákkal...az egyik este, a másik hajnalban, a harmadik nappal...őszig ellesznek egymással.
A kérdésem elsősorban arra irányul, hogy a trágyatároló így szabályos-e? Mert ennek a zártá tételével már a légytömeg csekélyebb lenne...
Nem fondolom, hogy 4 ló által termelt szarnak a szélirányba nyitott tárolóba rakása szabályosnak mondható. De ha nem tud senki válaszolni, akkor ennyi...
A költözz el dumát meg nem szeretném többet olvasgatni...
Miért? Semmi rosszat nem írt. Igaza van. Meg kell nézned a helyi önkormányzati rendeletet. Ha számodra kedvezotlen tenyleg nem marad más mint a költözés.
Valószínűleg van az önkormányzatotoknak rendelete az állattartásról. Jellemzően övezetekbe szokták sorolni a települést, hogy hol, milyen állat tartható. Ez szokott lenni a sorrend: kedvtelésből tartott kutyák, macskák egyed korlátozással => baromfi => sertés, ló. Ezt nézd meg. Ha megengedett a legnagyobb szennyezők tartása, akkor max. elköltözhetsz.
A szomszédom telke a házunk bejáratával szemben van. Tőlünk 50 m-re alakította ki a 4 lova számára a lovak kifutóját pár éve. A kifutó és a teraszunk között nincs tereptárgy, a teraszunkról pont rálátni. A lovak épülete mellett pedig nyitott tárolóban tárolja a trágyát. A széljárás pedig sajnos olyan, hogy felénk fúj a szél a leggtöbször, ezért időnként trágyaszagot érezhetünk, ha van légmozgás.
Most, hogy jön a jó idő megjelentek a legyek nagyon nagy számban. A kedves úr olyan helyi ismert vállalkozó akinek nagyon jó kapcsolatai vannak a helyi önkormányzatnál. A békés problémarendezési próbálkozásokon már túl vagyunk. Tavaly több illetékes hatóságnak írtam emailt egítséget kérve. A helyi önkormányzatnál az illetékes hölgy át sem vette a papírokat, mondván a volt főnökével szemben ő nem fog eljárni. A kormányhivatal volt kint állítólag, gondolom ezért épült a tégla trágyatároló.
Szerintetek a tároló a csatolt kép szerint szabályos? Ha zárt lenne gondolom a szag és a legyek sem lennének annyira zavaróak.
Van olyan lehetőség amivel fel tudok lépni jelen állattartás ellen? Próbáltam az kérni, hogy a nagy területe másik oldalára tegye át a lovak karámját, hogy messzebre kerüljenek az állatok tőlünk.
pénzbüntetés. egyébként a rendőr is kiszabhat helyszíni bírságot, de ahhoz az kell szvsz hogy többedszerre legyen kihívva és egyértelműen tapasztalja a dolgot (már a lépcsőházban üvölt a zene pl)
ja igen, nem árt ha hülye a szomszéd, mert ha van egy kis esze akkor utánanéz ás rájön hogy lehet bíróság felé fellebbezni, akkor kicsit költségesebb és hosszadalmasabb lesz a dolog.
El lehet azon gondolkozni, hogy napirendre vetetni a közgyűlésen, és részletesen foglalkozni vele, akár csak tényszerűen, lehet, hogy használ a nyilvánosság, egyfajta megszégyenülés részükre.
Annak a gyereknek pszichológusra lehet szüksége. Az anya vagy borzasztó egyszerű, vagy maga is valamilyen defektussal rendelkezhet, hogyha ezt nem ismeri fel.
A vége tényleg elköltözés lesz szerintem is. Csak ne megint panelbe.
Sziasztok! A ma éjjeli balhé után, most már komolyan elkezdtem nézegetni, olvasgatni, és segítséget szeretnék kérni mert már nem bírom, és összeesem a fáradtságtól.
Panelban élek, és felettem egy anya lakik a 6 éves gyerekével. Felettük már nem lakik senki, tehát fogalmuk sincs, mit jelent ha dübörögnek a lakók.
Az anya trappol a lakásban, gyanítom nincs szőnyeg sem, de papucs nélkül jár az biztos, és a sarkát szabályosan levágja a földre, ezáltal szinte érezni lehet ahogy dübörög. Az ajtókat, különösen a wc ajtót úgy becsapja mindig, hogy szerintem egyszer kiesik a helyéről. De ami a legdurvább, hogy a kislány rendszeresen dühkitörésekben tör ki, páros lábbal ugrál, üvölt, sikít, csapkod, meg amit el lehet képzelni.
Na most ez rendszerint hajnal 4-5, illetve éjjel 11 és 2 óra között nyilván a legzavaróbb. Ma éjjel pl a legszebb álmomból riadtam fel a balhéra, és persze nem tudtam visszaaludni.
Rendszeresen kelek fel hajnalban rájuk, és hét végére már alig látok annyira fáradt vagyok (persze a korábbi lefekvés sem lehetséges, mert este kb. 11-ig zajonganak). Persze hétvégén a délutáni szunyát el lehet felejteni, mert egész nap pakolnak, dübörögnek, kiabálnak, sokszor mintha költözködnének olyan zajokat hallok.
Tudom hogy a panelban zajok vannak, el is fogadom, ott élek már 36 éve, de mióta ők odaköltöztek, nincs se éjjelem se nappalom.
Próbáltam szépen beszélni velük. Semmi hatása. Próbáltam durvábban beszélni, semmi. Küldtem már hajnalban sms-t, hívtam telefonon, szóval szóltunk már, de semmi eredmény.
Most eljutottam oda hogy kikészültem. Az anyának annyi volt a válasza, hogy "de mit csináljak vele?" Rá sem szól a gyerekre, hangját semm hallani hogy fegyelmezné, sokszor a gyerek hosszú percekig üvölti hogy anyaaaaaaa!!
A gyerek a bejárati ajtót rugdossa, egyszóval mint az elmebetegek.
Több lakó is mondta már, hogy zavarja őket ez a zaj, de hát mi vagyunk akik a legjobban ki vagyunk ennek téve.
Az olyanok véleménye természetesen nem érdekel, aki csak azért véleményez, hogy beszóljon, és ebben megtalálja saját gyönyörét. Sajnos, a kommentelők jelentős része ilyen.
2. A cipőm nem büdös. De ezt te nem tudhatod, tehát tele vagy előítélettel. A sok sör viszont izzadásra hajlamosít, úgyhogy lehet, hogy magadból indultál ki?
3. Nem vagyunk kvittek a bolond öregasszonnyal, ugyanis néhány hete változtattam a szokásomon és nem veszem le kint a cipőmet. Ettől a banya még ugyanolyan hülye marad, én viszont visszanyertem a nyugalmamat.
Köszi hogy időt szenteltél a válaszodra. További szép estét.
Téged az itteni reakcióid alapján nem különösebben érdekel senki vélemény még olyankor sem, amikor te kéred, így számomra a történet megítélése sem egészen fekete-fehér.
Ő se tudja, mit tehet a büdös cipő ellen, te se az ajtónyitogatás ellen, egyik sem tart tovább 3 percnél, kvittek volnátok. Kérdés viszont, hogy ki kezdte...
Nemrég költöztem panelba újra, 4. emelet (lift nélküli négyemeletes), középső lakás, de a bal oldali szomszédomban nem lakik senki, a jobb oldalon pedig egy fiatalember, aki korán reggel elindul otthonról, és csak késő este ér haza.
Alattam, a 3. emeleti középső lakásban viszont egy fiatal pár lakik, olyan egyetemista korúak, de nem tudom, hogy járnak-e egyetemre? Még csak október eleje óta lakom ott, de már az elején úgy kezdték, hogy pénteken buli volt náluk, hangos zenével, beszélgetéssel, röhögéssel, és mivel még viszonylag jó idő volt, az erkélyre is kiálltak cigizni, kiabálni. Következő héten szintén hasonló mutatvány volt, aztán egy-két hét szünet, vagy olyan péntek, amikor "csak" hangosan beszélgettek és röhögtek.
A lakás volt tulajdonosával beszéltem más ügyből kifolyólag, és említettem neki, hogy alattunk hangoskodnak a fiatalok. Azt mondta, nem kell szívbajosnak lenni, ő is lement szólni, amikor ilyen előfordult. Aztán azt hihették, hogy mivel ő elköltözött, így nyugodtan bulizhatnak, az új lakó nem fog szólni. Nem is szóltam. Helyette egyik péntek este, amikor én is későn értem haza, és még fel voltam pörögve az esti táncháztól, beraktam egy Club Sounds cd-t, klassz kis hangerőre állítottam a jó öreg music centerem, és megkínáltam őket egy kis bulizenével úgy 22.30 tájékán. A második szám után lehalkítottam, addigra lent csönd volt. Este 10-ig elméletileg ne akarjak reklamálni, utána viszont ők ne akarják, hogy inkább rendőrt hívjak, mert amikor eljárok előttük, vagy kimegyek az erkélyre még a füves cigi szagát is szoktam érezni.
Mióta én is zavaró szomszéd voltam, engem érdekes módon már nem zavarnak.
A véleményeteket szeretném kérni, és ha van a hatékony megoldásra ötlete valakinek, megköszönném.
Tízlakásos társasház a miénk, csendes, kulturált szomszédokkal.
Csupán egy szomszédnő van - pechemre épp a mellettem levő lakásban él -, aki borsot tör az orrunk alá. Mindenkivel volt már vitája, de most csak az engem érintő helyzetről ejtenék szót:
Tavaly februárban birtokvédelmi eljárást indított ellenem a jegyzőnél, mivel képtelen elviselni azt a szokásomat, hogy az utcai cipővel én nem megyek be a lakásomba, hanem azt az ajtóm előtt, a lábtörlőn veszem le és fel. A cipőket nem tartom kint, hanem ha levettem, beviszem a helyére, illetve csak mielőtt elmegyek hazulról, akkor viszem ki. A napokban videóra vettem, ez a procedúra tokkal-vonóval (tehát a lakásból való kimenetel, a cipő felvétele, bekötése, az ajtó bezárása és a leérkezésem a földszintre) három perc húsz másodpercet vesz igénybe...
Nos, miután a jegyzői hivatalban mindkettőnket meghallgattak, a szomszédnő visszavonta a panaszát, amelyet a jegyző más okból is elutasított (hozzá csak az 1 évnél nem régebbi eseteke tartoznak). A jegyzői határozat ellen 15 napon belül a bírósághoz lehet felülvizsgálati kérelmet benyújtani, ezt a szomszédnő nem tette meg. E helyett az eljárás után kb. másfél hónappal ismét ugyanakkor lépett ki a lakásából, amikor én a cipőmet húztam fel odakint, és azt sziszegte:
- Lehet, hogy mégis csak találkozunk a bíróságon!
Nem szóltam semmit, mivel az ellenem indított birtokvédelmi eljárás óta levegőnek nézem.
Ez után a sziszegés után elmentem az ügyvédhez, és kértem, küldjön egy levelet a nevemben, amelyben felszólítja arra, hogy ne háborgasson, semmiféle módon a továbbiakban ne zaklasson.
Egy bő évig nyugalom volt, elkerült engem.
Körülbelül másfél-két hónapja ismét észrevettem, hogy sokszor akkor indul hazulról, amikor én, vagy csak megnyitja az ajtaját, amikor érzékeli, hogy én is kinn vagyok. Megjegyzéseket is tesz, és bevallom,mindez engem igen idegesít.
Tegnap este véletlenül megint ugyanabban az időben értünk haza. Én a kert felől, ő az első ajtón léptünk be a lépcsőházba. Megvártam, hogy felmenjen előttem, és miután becsukta a lakása ajtaját, akkor indultam meg és mentem fel én is. Még a cipőmet húztam lefelé, amikor kijött, szó nélkül elment mellettem, és a lépcsőházban tartott virágaihoz ment. Ez alatt az idő alatt én bevittem az éppen levett utcai cipőimet és a csomagjaimat, majd becsuktam és rázártam az ajtót. Nem sokára ő is visszament a lakásába.
Kisvártatva hallom, hogy hangosan beszél valakivel (telefonon vagy magában), és megint a cipőimet és a "hülye szomszédokat" emlegeti.
Ez a nő a ház átadásától fogva, vagyis 11 éve a szomszédunk, összeférhetetlen, antiszociális stb., nem akarom minősíteni. Nem tudom, mit lehet tenni a zaklatása (leskelődés, hallgatózás, időzítés, ajtó rám nyitása és a megjegyzései) ellen?
Ő mit tehet még ellenem ebben a "cipő-levevési" problémájában, ami már a rögeszméjévé vált?
Sok problémánk volt vele (gondolom, lesz is még), de most ez a kérdés foglalkoztat.
Az előttem leírtak igen elkeserítőek, de ezeket is lehet fokozni... ősztől tavaszig a gázzal ellátott házak kéményeiből ömlik a létező összes mérgező anyag... spórolásból mindent olyan hulladékot is eltüzelnek, amit nem lenne szabad...az uralkodó szélirány természetesen felém hozza a flakonok, gumianyagok, pozdorjalemezek, fóliák égéstermékét....vártam, hogy majd csak szól egy fiatalabb családból valaki, de nem....( én nem veszekszem, mert a korom miatt nem számítok..).hihetetlen, de a füst okozta kellemetlenséget még lehet fokozni...a szennyvízszivattyúzással..ugyanis a hegyoldali házakból a szennyvizet a magasabban fekvő utcai csatornába csak szivattyúval lehet feltolni...nos a víz párolog, és ez érezhető, mert a csatornanyílásokon kijut a szabadlevegőre..a szél meg terít...
az ingatlanárak az egekben, de az emberi gondolkodás a béka segge alatt..miközben az ember rálát a fővárosra, a gyönyörködés helyett marad a káromkodás...
...jön a fűtési szezon(de addig még bográcsolnak )
Az semmi. Engem videóztak, mikor teregettem. Hátrament a kert végébe a cca 30 éves fiával, mert onnan odalát a mi házunk mögé, ahol a kötél van és a telefonját felém tartva ott álltak és bámultak. Mostmár oda jutottam, hogy a kert ő feléjük eső részéből 3 métert rááldozok és brutál széles átláthatatlan sövényt ültetek. Már elkezdtem, de idő kell, hogy megnőjön és besűrűsödjön.
A mi szomszédaink is kukkolnak. Az még nem is lenne probléma, de mellé párosul egy nagy adag rosszindulat. Már kétszer dobtak át mérgezett zsírt a kutyánknak. Szerencsére pár nap koplalással megúszta.
Törpenyulakat tenyésztettünk. Mondtam a zasszonynak: ebből baj lesz, mert az udvarban bonyolította az adás-vételt. Feljelentett, a NAV próbavásárlás után megbüntetett.
Fotózott, ahogy a kertben és a ház körül ügyködtem.
Most 2 méter magas nád van fent a kerítésen, de nem elég. Deszkakerítésre gyűjtök. Az magasabb lesz, mert a teraszukról az arcunkba bámulnak mikor bejövünk a kapunkon és teszik a pikírt megjegyzéseket, hogy: -Na megjöttek. -Itt vannak a hülyék. ,meg csupa degradáló megjegyzést.
Pár évig viccnek vettem, de annál rosszabb lett a helyzet.
Már évek óta azon ügyködik, hogy a sövényemet kivágassa, mert így nem lát annyira át. Kihívta az önkormányzatot, hogy ez csak gaz és elnyomja tujáit (amik 30 cm-re vannak ültetve a kerítéstől). Szerencsére már nincs ilyen ültetési távolság, meg magasság rendelet, amit be kéne tartani, szóval lukra futott. Volt, hogy míg nem voltunk itthon egy métert átnyúlva brutál módon megmetszette végig a kerítés mellett.
Szóltunk, hogy ne égessen, mert nyáron tilalom van. Ellentmondást nem tűrő hangon ordítottak, hogy: -azt csinálunk, amit akarunk.
Meséltem a másik szomszédomnak ezeket, azt mondja ezek bolondok és kiterjesztik a magánterület fogalmát. Vele is próbálkoztak. Mondja olyan hangnemben oktatták ki mikor építkezett, amilyet még az életében nem hallott. Ő egy 100 kilós kajakos és mondta nekik, hogy ne fenyegesse az ujjával, mert kitépi a kezét, a hátába szúrja és majd csak oldalt tud aludni. Azóta azt is állandóan lehülyézik, de nem nyíltan, csak sunyin, hogy épphogy hallja.
itt a környéken a földszintes házak telkeit kellemesen körbekerítették tele deszkapalánkkal, hogy zavartalanul használhassák a medencéket...nem is volt(eddig) semmi probléma..itt-ott akadt még üres telek, nos ezeken tavasszal elkezdtek építkezni..az új lehetőségeket kihasználva három-négyszintes,+ tetőteres házakat építenek...nos kétségbeesetten rohangásznak a régi tulajok, hogy ha most ott könyökölnek az ablakban az építőmunkások, akkor mi lesz, ha jönnek a végleges lakók...?
lőttek a nudizásnak..(is)?
a feljelentésekre az önkormányzat széttárta a karját...ez van.
a hallgatózásból akár kabarét is lehet csinálni..... meg kell beszélni előtte valakivel, majd a kerítés közelében teázás közben lehetetlen dolgokról beszélni...sok-sok könnyű pénzről, hatalmas hasznot hozó üzletről, hetven százalékos árleszállításról, stb...amiről természetesen nem tudhat senki....
Pedig valami takarást kell csinálnod. Én ponyvát raktam fel. Pár ezerből megúsztam. Sötétzöld takaró ponyva. keress rá. Bokrokra, fákra, a sövényemre kötöztem. a kerítésétől kb. 50 cm.re. A alján lévő lukakba zsinórra köveket kötöttem. 2 éve működik. Ha leversz pár cölöpöt (akácot), az is elbírná.
Kukkolók laknak mellettünk. Amikor hazaértünk, jöttek a megjegyzések. Most is kukkolnak. Az utcán nem tudunk úgy elmenni, hogy valamelyik a háromból ne jelenne meg bámulva. Nagyon idegesítő. Totál ránk vannak kattanva. Ma délután bokrokat metszettem, azt bámulta az egyik. Bármit csinálunk, bámulnak, hallgatóznak.
kettőkor jöttek meg a vendégek, addigra kellett gyorsan levágni...a zasszony szólt...
asszem ez így ment több helyen is...itt két órán át vágta, egyben szellőztette is a gyepet.... az búg csak igazán.....hadd lássa a vendég, hogy nem akárhová került (ebéd, és irány a kert.... most már csontrészegek)...
Aki augusztus 20-an reggel negyed/fel 9 kozott nekiall fuvet nyirni (es maszfel oran at b.szakszik a zsebkendonyi teruleten), az mar zavaronak szamithat?
nem sokat tudsz csinálni ezért még a rendörség vagy a polgm. hivatal nem tud mit csinálni...
elözö kolléga ötletét követném,vagy elköltözni.
gondolom ez nem egy "egész"telkes családi kertes ház.
én pl. magunkról tudom ,hogy hangosak vagyunk ezért is zárt keritést csináltunk magunknak,ráadásul a házunk is felfogja a hangokat igy se nekem ,se a szomszédnak nincs gondja velem-vele.
nem szabad feljelentgetni, szólni sem..ezek ilyenek..neked kell védekezni, méghozzá átláthatatlan kerítéssel....(ha igaz a két ház közötti 15 méter, akkor bőven belefér a felénél egy tíz méter hosszú, 2 méter magas vasvázas palakerítés...felgyújthatatlan, átláthatatlan..
...még akkor is meg kell építened, ha ez a kerítés az övé...szorosan mellé egy másik kerítés..
én ezt tettem, és most béke van... a telkem másik oldalán meg a szomszéd épített egy magas kerítést az enyém mellé...mindenki boldog..még akkor is, ha hallom, hogy a hölgy épp lófaszozik valakivel..
Sajnos kerítés építésére nincs lehetőségem. Elég költséges egy betonkerítést felépíteni.:-( Már sokat gondolkoztam mi lehetne a jó megoldás, de egyenlőre csak az ideg marad. Kiskorú veszélyeztetése miatt fel lehet jelenteni az ilyen embereket? Kint játszanak a gyerekek az udvaron és mellettük 2 méterrel megy a " geci, kurva anyád, baszd meg, és társai". Én nem így nevelem a gyerekeimet! Bent sem lehetnek a lakásban egész nap, nekik is joguk van kimenni az udvarra játszani. Próbálom kifigyelni mikor vannak odabent a szomszédok, de a gond ott van, hogy a lakásból is simán kihallatszik minden, mert nyitva van az ablakuk. Az kis picsa meg unalmában úgy tűnik ezt találja legjobb szórakozásnak.
Sziasztok! Nálunk a helyzet a következő: Kertes házban lakunk. A szomszéd ház és a mi házunk bejárati ajtaja egymással szembe néz, gyakorlatilag közös udvarunk van, egy szövetdróttal elválasztva. Azon van egy nádszövet, ami rossz állapotban van és átlátni rajta. A két ház közötti távolság max. 15 méter. A szomszédban egy 20 év körüli csaj lakik, akit a nagyanyja és a szülei pénzelnek, tehát a munkával nem kell foglalkoznia. Abból áll az élete, hogy nappal alszik, éjszaka meg bulizik az épp aktuális pasijával és a többi haverral. Szól a zene, üvöltöznek egész éjjel. Nappal ismételten alvás, kb délután 5-ig. Természetesen nem lehet tőlük pihenni. A csajt rohattul nem zavarja, hogy aludni szeretnénk éjjel és nem az ő tivornyájukat hallgatni. Kiabálva újságolja a látogatóinak, akik megjegyzik a házak közelségét, hogy: "Kiidegelem a szomszédot, meztelenül rohangálok ki az udvarra, meg ilyenek"... Szerencsére ezt még nem kellett látnunk, de ebből érződik a "Leszarom a szomszédot és mindenkit" hozzáállása. Hozzáteszem az összes rokona irtó rondán beszél (Egy idősebb női rokon mondata: "Csak nem gondolod, hogy odaülök! Geci!" Nekem ezt még leírni is kellemetlen.) és mindenkit az átlagnál irritálóbb hangtartománnyal áldott meg a sors közülük. Féltem a gyerekeimet, hogy ilyen környezetben vannak (4 és 6 évesek). Múltkor nagy örömmel jött be a kisebbik gyerekem az udvarról hogy Anya: " Azt mondta a bácsi, hogy a faszomat"... Ők még nem igazán érzik hogy mennyire tahók a szomszédok. Mit kellene tennem szerintetek? Menjek oda azzal, hogy feljelentem őket? Nagy ívben tojnak rá...Vagy az adóhatósággal jöjjek elő az öregasszony albérlői miatt, akik csak fizetnek, de bérleti szerződés nem hiszem hogy van róla? A szomszéd ház az öregasszonyé egyébként. Adjatok tanácsot!
Sziasztok! Március eleje óta lakom albérletben egy majdnem belvárosi társasház tetőtéri kis lakásában. A szobám ablaka, és az erkély egy másik társasház udvarára néz. Az egy régi, kb. 60 éve épült, nyitott folyosós ház, a bejárati ajtók néznek az udvarra. A ház alatt pince van, ahova beköltöztek a macskák. Korábban még 11, ma délelőtt 5 macskát számoltam meg az udvaron. A házban lakók etetik őket, folyamatosan, mindenki. Én pedig már egyre rosszabbul viselem, hogy MINDEN nap és éjjel a cicuskáik vinnyogását, üvöltését, vagy éppen bagzását hallgathatom. Nem tudok elaludni, vagy hajnalban erre ébredek. A minden oldalról emeletes házakkal körülvett udvarban felerősödnek a hangok, rendkívül csodálkozom rajta, hogy másokat látszólag nem zavar, azt még sosem hallottam a lakóktól, hogy egymással veszekedtek volna a hangzavar miatt.
Mindeközben múltkor rám szólt a mi lépcsőházunkban a földszinten, de velem ellentétes oldalon lakó hölgy, hogy a gyerekem ne labdázzon a lakásban, mert lehallatszik hozzájuk (egyszer pattintott néhányat). Az alattam lakó egyetemista pedig minden nap bulizik, hangosan zenélnek, beszélgetnek, folyamatos nála a jövés-menés.
A macskák elűzésére illetve lehalkítására van valakinek bármilyen ötlete?
Kérdeztem de azt mondja,hogy semmi és különben is unatkozik egyébként drogos ült már börtönben is és nem dolgoznak sehol sem talán a munkával lekötné magát?!
Tőlem kért áramot,szerszámokat én javítottam meg a szivattyúját és én vagyok összeférhetetlen?Én sohasem veszekedtem sem vele sem másik szomszéddal!Éjszaka betondarabokkal dobálta a házunkat stb!
Fene egye meg az olyan féregszomszédot aki 3-éve folyamatosan zaklat és mindenféle veszélyes hulladékot át dobál hozzánk büntetlenül mert a rendőrség sem csinál semmit!!!!
a te problemad azonban mas....Egesz nap az udvaron uvolto kutyakat hallgatni valoban tolaralhatatlan es igenis neveles kerdese..Igaza van a topiktarsnak,hogy aki nem kepes megnevelni a sajat kutyajat,az inkabb ne tartson
mekkor mazli,hogy nem a te kezedben van a dontes..Azert azt hallkan megsugom neked,hogy a tulajdonhoz valo jogom /allattartas/ magasabb minden helyi kiskiralysag szabalyozasanal.....Alkotmanybirosag mondta ki.
Tehat....ha a kutyam mondjuk uvolt napkozben,mikor dolgozom es az nem hangosabb,mint a meghatarozott hatarertek,teged az hiaba zavar,a fejed tetejere is allhatsz,akkor is max az allatvedoknek szolhatsz,akik korbe fognak rohogni a meleg lakasban tele hassal par orat nyafogo kutyat latva
DE...abban egyetertunk,hogy reszben neveles kerdese is es a kutya-macska mar reg tarsallat es nem videken tartando haszonallat..Ha meg azt is elmeselem,hogy igen,a kutyam kanapekutya,sot,a 4 honapos kisunokam a sajat es a lanyom kutyajaval egyutt alszik,lehet infarktust is fogsz kapni iziben.
Az en gyerekeim akkor vannak teljes biztonsagban minden roszszandeku 2 labutol,ha a kutya vele van..Oda elo ember be nem teszi a labat eszrevetlenul.
Nekem még az álkamera jutott eszembe, 1-2 ezer ft-ért lehet kapni. Udvarba felraksz kettőt jól látható helyre, célirányosan a szóban forgó területre irányítva, aztán aligha hiszem, hogy lenne kedvük kamerák előtt csinálni.
A helyzet sokkal súlyosabb. Adva van egy lakott terület sarka. A qrvák MÁR ott vannak... Onnan jönnének be, mert hogy ki szerették volna szorítani őket a lakott terület sarkáról, erre most bejönnének az utcába, majd hátra az erdőhöz. Ezt nem szeretnénk. Gyerekeink játszanának ott.
Állítólag joguk van ehhez. A joghézag abból adódik, hogy a terület nem közterület, hanem magán. Igaz köztől nem elzárt terület -nincs kerítése az erdőnek- tehát ott elvben nem lehetne közszemérmet sértő dolgot művelni. Az anyósülés előtt letolt gatyával qrvát döngető mandró pedig sérti a közszemérmet.
Azt tervezem, hogy nem leszek rest és vasúti betontalpakat fogok leásni fél méterenként, méter mélyre, így biciklivel- és gyalogosan elfér akárki, a légyottosok nem. Magánterület. Keressék meg a tulajdonosokat, (mind a nyolcszázat) és kérdezzék meg, hogy ki ásta le őket.) Elvben a tűzoltókat nem zavarom, hiszen ott erdő van papíron. Hogy pont azt a húsz-harminc métert nem tudja senki megtenni autóval, hát nem tudja. A másik oldalról elvileg tudja, ha akarja.
Szólni kéne a körzeti megbízottnak, hogy tolják kintebb, lakott területen kívülre a 'türelmizónát'.Szerintem sokminden nem fog történni..Sajnos a rendőrök legtöbbször 'hagyják' a dolgot.
Én tuti szólnék a polgármesternek,és ha nem történik semmi akkor a médiával fenyegetőznék, sőt valószinű lépnék is..
Kertes házban lakunk, kétoldalt (és az utcában mindenhol) normális szomszédok, elnézhető rigolyákkal. Hátsó szomszéd nincs, ott egy osztatlan közös tulajdonban lévő véderdő van, amit nem felügyel senki, tekintve hogy több száz tulaj van.
A prostitúció szeretné betenni a lábát a területre. Mit tehetek törvényesen, amivel arra ösztönözném a szakmát űző nőneműeket és a kuncsaftjaikat, hogy más helyet keressenek maguknak? Kicsi gyerekeink vannak, akik a szomszéd társaikkal játszanának ott délutánonként, vagy hétvégén. A környéken vannak ilyen helyek, messze elkerüljük őket, ha biciklizünk. A házunk táját nem kerülgetnénk, másrészt egészséges, nyugalmas állapotban szeretnénk tudni...
Nem tudom, hogy van-e még ebadó, vagy már végleg megszüntették? Annak idején, amikor bevezették, rengeteg kutyát kitettek az erdőbe, az útszélre stb. Most is be kéne vezetni, hátha az idióta kutyát tartó szomszédok túladnának az állandóan ugató dögökön. Habár ha meggondolom, egyesek nemesebbnek tartják a kutyát az embernél. Itt a Neten írta valaki, erre azt válaszoltam, hogy ha a gyerekét agyonharapná, akkor is nemesebbnek tartaná? A legtöbb ebtartó úgy bánik a kutyákkal, mintha a gyerekük volna. Ölben viszik, csókolgatják, hagyják, hogy az ágyra másszon, még tán velük is alszik. A bérházunkban tavaly megdöglött egy, mert állítólag infarktust kapott. Legalább már nem üvölt végig a tíz emeleten. Én megtiltanám a társasházi kutyatartást, vagy ha engedném is, csak egyet lehetne tartani, de olyat, amelyik nem ugat állandóan. A kis tacskófélék a legrosszabbak, mert azok még harapni is akarnak, míg egy nagyobb elvan csendben. Persze fajtától függ.
Még az is lehet, hogy egy elbaxott nevelés végtekméke amit ti szívtok..Simán lehet hogy ugatásnál jutalmazta folymat a kutyut a gazdi illetve ha szomszéd volt látótérben, dícsérte, jutalmazta az ugatásáért...
Nem offolom tovább a topikot csak érdekel hogy mi lehetett...
Nálunk 3 szomszéddal odébb 3 dobi rajoskodott, amikor fát vágtam,de legalább azok 2-3 óra múlva bekussoltak, látták hogy nem veszélyeztetem a területüket..nem voltak olyan ostobák hogy ne hagyják abba..
Ez is nagy dolog hogy átnyúlsz a kerítésen és megsímogatod őket ebből is látszik hogy nem gyökerek a kutyák :) Valami kutyakiképzőnek vagy kutyapszihiáternek ' vagy tökömtudja milyen guruk vannak már manapság' kéne az ügyet bemutatni.. Tudom innen a fotelből könnyű 'ugatni' :) de mindenképp szakinak kéne megnézni a szitut, számomra nem tűnik reménytelennek a dolog.. Valószínűleg antiszociálisak a kutyuk egy cseppett, amivel még nem is lenne baj, a gáz hogy a gazdájuk is az.. ! Remélem normalizálódik a helyzetetek!!
Ultrahangos riasztóban nem bízom, mert még egy olyan véleményt nem láttam, akinek bejött volna. De lehet megpróbálok egyet, végül is vissza lehet küldeni, ha nem jön be.
Nyomtam neki hangfalakból magas frekvenciát, de le sem szarta. Szerintem a saját tébolyult hangjától nem hall már ez semmit.
Azt hiszed nem próbáltam "nevelni"? A vicc, hogy átnyúlhatsz a kerítésen és meg is simogathatod. De ahogy abbahagyod ugat tovább. Én ilyen ostoba kutyát még nem láttam. Évekig nem szokott meg minket, reménytelen már.
Ma másfél órán át ugatta kitartóan a 4 házzal lejjebb lakókat, mert metszették a házuk előtti fákat.
Egyébként tényleg nem a kutya tehet róla le lehet szoktatni csak 'foglalkozás' kérdése.Nekem is volt olyan kutyám ami a semmit ugatta, olyankor a kussoljál vezényszót alkalmaztam ha épp a semmit ugatta.Amikor nem hatott akkor odamentem a kennelhez kapott egyet a ököllel fejére és mondtam a vezényszót is.Ok nélkül sohasem kapott.Amikor csaholt feleslegesen csak elég volt kiszólnom az ablakon és csendben maradt :)
Ultrahangos frekvencián működő valamilyen távoltartó cucc nem létezik? A saját ablakodhoz odarakod azt mehet a k..a anyjába a szomszéd..
Meg nem is mérgezném de az tuti hogy rendszeresen kapnának mondjuk altatós parizert..
Nekem meg amikor szóltak a kakasom miatt a 3. szomszédból, hogy hajnal 4 kor kukorékol egyből levágtuk,mit szólna ha egy ilyen tirpák lenne a szomszédja.. Mint ahogy Törölt nick kollega is írta :)) sajnos tényleg félre kell raknunk a toleranciát a sok gyökérrel szemben..
Nem a kutyákkal van a baj, hanem a gazdákkal. Itt is van egy új kiköltöző. 2 fehér keverék német juhásznál kisebb termetű ebbel. Ugatnak éjjel-nappal. Egyszer nem hallottam, hogy fegyelmezte volna őket, sőt az utcára is kiengedi őket. Már párszor megugattak a saját kapumban. Én elküldök már bárkit a q..va muterjába. Egy pont után már nincs tolerancia. Aztán ossza be magának. Már nem akarok senkivel sem jóban lenni, vagy megfelelni bárkinek. Mindig csak ráfáztam. Inkább tőlem szenvedjenek, mint én másoktól. Ez van. Mind vidékre költöző 10 év alatt csak szemétkedést kaptam a nagy toleranciámra. Most néznek, nem hiszik el, hogy visszakapnak minden szemétkedést. Ismerősök kérdezgetik, hogy jól vagyok. Persze. Csak sutba dobtam a nagy empátiámat.
Mi klímát "kaptunk" karácsonyra, egy sarokszomszédnál búg éjjel-nappal. Nem lehet mit tenni. Már utána jártam. Úgyhogy mindenki rohadjon meg. Itt vagyunk a jó levegőjű, csendes vidéki házunkban az örök zajban.
Persze, az embernek dühében minden eszébe jut. Az is, amit említesz. De egyrészt lehet számít rá, másrészt most én kövessek el bűncselekményt az ő aljassága miatt? Meg aztán mit érnék vele, ha tényleg venne 3 másik harci ebet? Ezt nem lehetne egyfolytában csinálni :)
Csak olajat öntenék a tűzre, ami még kockázatos is.
Persze valamit lépni kell, mert ez így nem állapot. Én őszintén hittem a jogi igazunkban. Mert az még egy dolog, hogy megugatja az utcán lévőket. Az is, hogy minket az utcán. De hogy kerítésen belül, a saját otthonomban ugat és nem egyértelmű a jogi helyzet?! Hát ez elképesztő..
Ja, és eközben városomban pl szabályozták a vendéglátó helyek nyitvatartási idejét, hogy ne zajongjanak az utcán éjjel részegek. De mikor egy fogadóórán a polgármesternek is felvetettük a problémánkat, arra meg azt válaszolta, hogy "csukjuk be az ablakot"...
,, Magyarországon nagyon nincs kultúrája a kutyatartásnak. S ha ki mersz akadni ugatás miatt, akkor neked esnek,hogy állatgyűlölő vagy. " Teljesen jogos a felháborodásod,nem irigyellek.Természetesen önmagában nem a kutyákkal van a baj mert ugatnak,mint ahogy a macska is nyávog,meg a madár is csivitel.Hanem-ahogy te is írod- az őket tartó "gazdákkal" van probléma(nem kicsi),egyszerűen nem tartják tiszteletben a másik ember élhetését ,illetve fittyet hánynak az "íratlan "szabályokra.A törvényhozók pedig még nem nőttek fel az ilyenfajta "problémák"kezeléséhez.Nem pont az esetedhez tartozik,de én szívem szerint mindenhol csak egy kutyát engedélyeznék,azt is csak olyat amelyik nem harci-kutya fajta és mentálisan ép (a híradásokból tudjuk hogy mennyi "baleset" szokott lenni,csak nálunk ahol én lakom 3 embert ölt már meg a saját kutyája,egy harci,kettő munka-kutya volt).Meg persze a kutyatartás minősége és milyensége is nagyon fontos lenne,nagyon sok ember alkalmatlan a kutyatartásra,vannak akik csak státuszszimbólumként tartják,vannak akik a kutyákon élik ki aberráltságukat,van aki az állat feletti uralkodást élvezi,és van az olyan mint én aki szereti és minden nap foglalkozik vele.
Egyébként nálunk is(kertes ház) a szembelévő szomszédnál 3 nagytestű kutya van,akik a nap túlnyomó részében szintén a "semmit" ugatják,úgyhogy én is ismerem az érzést.
Hasonló cipőben járunk, épp most délelőtt jártunk ügyvédnél. A helyzet évekkel ezelőtt kezdődött két kutyát hozott a szomszéd menhelyről. Az ember azt gondolta volna, hogy majd javul az évek múltán, de csak rosszabb lett. Korábban is volt kutyája a szomszédnak, de azzal semmi gondunk nem volt. Ez a kettő viszont (az egyiknek nagyon erős hangja van) egyfolytában ugat. S mindezt az egyik ablakunktól 1,5 méterre. Ugyanis a kedves szomszéd a saját ablaka alatti részt még el is kerítette, hogy oda ne menjenek. Így a kutyák egész nap a mi egyik ablakunk alatt várják az ugatnivalót. És mindent megugatnak. Ha 5 házzal feljebb megáll egy autó azt is, ha 30 méterre nyáron valakik tollaslabdáznak azt is, a túloldalon közlekedő járókeretes nénit is széttépnék, ahogyan a falevelek susogását sem szeretik. És ami külön felháborító, hogy minket is ugat, a saját ingatlanunkon belül. A bejárati kapunkat nem is használjuk emiatt. Az előkertet művelni nem lehet, mert ott ugat a pofámba. Hólapátolás dettó, de azt muszáj. Ha csak a postaládát nézem meg, vagy a szemetet dobom ki (ingatlanon belül) veszettül ugat. Ha kinézek az ablakon (ami nem is az utcára nyílik, hanem az előkertre: ugat mint a veszedelem. Szellőztetni nem enged, mert megugatja ahogy kinyitom, nyáron kánikulába is meg kell rohadni, mert nem lehet hosszabb ideig nyitva tartani az ablakot.
Udvarba kifeküdni, szaletlibe kiülni beszélgetni nem lehet. Nyugodtan kertészkedni nem lehet. Itthon munkát végezni nem lehet. Éjjel rendszeresen ugatják a semmit, 5-ből 3 éjszaka felébredek, sokszor visszaaludni sem hagy, a hétvégi sokáig alvás álom. Elviselhetetlen az egész. Karácsonykor az ebédet nem lehetett nyugodtan megenni a rég nem látott rokonsággal. A ki hol alszik kérdés pedig tiszta logisztika, hogy egy kisgyerek talán hol nem ébred fel. Pokoli így élni.
Szóltunk neki másfél éve. Kedvesen elismerte, de mondta, hogy beteg az egyik, el lesz altatva, bírjunk ki pár hetet. Eltelt pár hónap. Ismét szólunk, jelezve, hogy ha nem változik, feljelentjük. Tanácsoltuk pl az ugatásleszoktató nyakörvet. Válasz: Ó, most már 2 héten belül tényleg elaltatja. Jó, várunk. Nem történt semmi. Ehelyett 1-2 hónappal később a semmiből nekiáll ordibálni, hogy feljelent minket, mert az egyik csatornánk az ő udvarába folyik. Jó, két héten belül megcsináltuk a csatornát. Még jobban üvöltözött, hogy mi hülyék vagyunk, és vegyük tudomásul, hogy a kutya azért van, hogy ugasson.
Megpróbáltunk együtt élni a helyzettel, de a kutyák csak hülyébbek lettek. Jan. 1-e, ami az év legcsendesebb napja, azzal telt, hogy reggel 7-től délig megállás nélkül ugatott. Átmentem mikor hazaért. Kiszólt, hogy nincs velem tárgyalnivalója. Pár nap múlva hallottam, ahogy az egyik szomszédnak magyarázza (aki szintén két ugatós kutyát tart egész életében egy 2x2m-es kenelbe zárva), hogy csak azért sem szól rá, sőt vesz egy nagyobb kutyát is, hogy egy percre se tudjunk ablakot nyitni.
Ezalatt a hónapok alatt folyamatosan videóra vettem az ugatást. Ezután elmentünk bíróságra panasznapra. Ott feljelentés helyett azt tanácsolta a bírónő, hogy ügyvédi felszólító levéllel próbálkozzunk. Első 3 ügyvéd nem vállalta, miután telefonon röviden elmondtuk a helyzetet.
Aztán volt egy, aki igen. Végülis azt mondta, hogy bírója válogatja. Az a baj, hogy a vonatkozó korm.rendelet és a ptk. is túl általános. És a mi városunkban a bírók a kutyások mellé állnak. Esetleg tovább lehetne menni, de nem garantál semmit. A felszólító levélnek sem látja emiatt hasznát, de ha belevágunk vállalja, de a lényeg, hogy ne számítsunk sikerre. Ugyanis, ha a kutya megfelelően van tartva (nincs lánc, egész napos kicsi kenel, kap enni, jár állatorvoshoz, stb) akkor a gazda ügyvédje simán hivatkozhat a kutya természetére és hogy mi idegenek vagyunk számára, ezért ugat meg minket. A saját otthonunkban.. Vagyis hiába van igazunk törvényileg, az betarthatatlan.
Itt tartunk most. Amíg ezt leírtam, szintén végig zengett a lakás az ugatástól.
Önmagában nevetséges, hogy egy kutya miatt kell eladni a házunkat 25 év után, csakhogy ilyen körülmények között nem lehet értékesíteni és elköltözni. Idejön egy vevő és azonnal ugat, mint a hülye. Ki veszi meg így? Pláne egy gyerekes család.
És hála ennek a csodálatos országnak, a kutyákat védi a törvény, mi meg dögöljünk meg. Magyarországon nagyon nincs kultúrája a kutyatartásnak. S ha ki mersz akadni ugatás miatt, akkor neked esnek,hogy állatgyűlölő vagy. Mert az aztán állatszeretet, hogy kap enni reggel, de ezen kívül le sem szarják..
Ezzel együtt szerintem próbáld meg. Viszont mivel nem telt el egy év, így nem bírósághoz, hanem a jegyzőhöz kell fordulnod és birtokvédelmi eljárást indítanod. De sajnos a jegyzők magasról leszarják az ilyen ügyeket. Viszont utána fellebbezhetsz bíróságon, s talán kifogsz egy jó bírót. Vannak pozitív példák, de ritkák és sokáig tartanak: http://vaublog.webnode.hu/
És még mindig ugatja a semmit, én pedig megőrülök. Ez van :(
Karácsony óta elviselhetetlen az állapot a környéken. A fölöttünk lévő utcába egy hónapja éjjel-nappal ugat egy kiskutya. Az utcánkban is rengeteg a kutya, de eddig soha nem volt gond. De ennek a kiskutyának eszméletlen irritáló hangja van. Sokszor még hajnalban is ugat, majd reggel ismét elkezdi. Szinte lehetetlenség másra koncentrálni...Nem tudunk normálisan pihenni. Szerintetek mit lehet tenni? Párszor szóltunk a tulajnak, de nem érdekli az, hogy szinte 2 utca az idióta kutyáját hallgatja. Mi lesz nyáron, ha nyitott ablaknál szeretnénk aludni? Ezt tényleg meg kell szokni? El kell tűrni? Csak mert bármire van valami szabály, de a kutyaugatásra nincsen!
Egyik barátom panaszkodott nemrég arra, hogy őket megverte a sors egy nagyon durva arccal, aki a múltkor karddal ment át hozzájuk fenyegetőzni. A kiszemeltje nem volt otthon.
Én már jártam itt, arról írtam, hogy az alattunk lakó "more" kiment "Kánádába", és amióta visszajött, igen nagy mellénye lett, fennhordja az orrát. Engem ez nem is érdekelne, de néha olyan hangosan pofáznak alattunk, hogy már nagyon zavar. Szóltam a feleségének, aki eléggé normális, de végül is beláttam, hogy nem lehet vele beszélni, mert azt mondta, hogy nem kell odafigyelni, amit ők beszélnek. Én nem vagyok kíváncsi a más beszédjére, dehát ez hagyján ahhoz képest, amit újabban a felsőbb emeleteken művelnek. Hallgatóztam is több ajtónál, de mégsem tudok rájönni, honnan jön a zaj, mármint az, hogy valamelyik nagysága magassarkú cipőben mászkál. Megkezdi hajnali 4-kor, aztán szinte egész nap mászkál. Már ki is írtam a lenti bejárati ajtón egy papírra, hogy legyen szíves....stb mászkáljon már otthon papucsban, mert zavarja az alig 2 éves unokámat, ha aludni akar. Erre másnap már le volt szakítva a papír, biztos, hogy ő tette, mert látszott, hogy egy mozdulattal tépte le. Van egy másik bunkó család is, akik egész nap széket, vagy asztalt tologatnak, úgy negyedóránként, de volt olyan is, hogy éjszaka fél 2-kor arra riadtam fel, hogy már megint tologatnak. Nekik is írtam egy papírra, hogy hagyják már abba. ezt sem tudtam kideríteni, hogy melyik lakásban csinálják, és már az őrület határán állok, amikor meghallom a zajt. Még arra is hajlandó lennék, hogy filcet ragasztanék az asztaluk vagy székük lábára, ha tudnám, kik azok. A rendőrségre nem megyek, mert nincs értelme, nem tesznek semmit. Van egy olyan szomszéd is, azaz nem is szomszéd, csak garázst bérel alattunk vagy hármat is. Az valami vasgyűjtő lehet, mert állandóan vasakat vert széjjel éktelen zajt csapva. Most már néhány hónapja nem csinálja, mert feljelentették és már a bíróságon van az ügye. Néhány szomszédot kitelepítettek a bérházunkból, akik "fészekrakók" voltak, nem ártana ezeket a szomszédokat is kitelepíteni valahová a városon kívülre, hogy az embernek nyugalma legyen. Ja, és a közvetlen falszomszédban kutya van, ami /és nem aki!/ ha elmennek otthonról, állandóan ugat megállás nélkül, pedig ott még pici baba is van. Szóltam az asszonynak, hogy egész nap ugat a dög, a válasz: -nem ugat egész nap. Honnan tudja, ha nincs is itthon? Nos, ennyi az, ami minden nap csak bosszúságot okoz, semmi öröme nincs az embernek ebben az átkozott bérházban. Már többször is elátkoztam, aki kitalálta az emeletes házakat.
Nos, immáron 8 hónapja lakunk az új helyen, és közvetlen, valamint szembe-szomszédainkkal nem zavarjuk egymást. Az egyik közvetlen szomszédot nemigen látjuk, a másikak és a szembe-szomszéd kimondottan jófej. Elláttak tanácsokkal a házfelújítás kapcsán, megmutatták, náluk mi hogy van stb.
A hátsó szomszédék többgyerekes család, de szinte észre sem venni őket. Pedig ott tulajdonképpen csak egy drótkerítés képezi a határt az ő és a mi kertünk közt, aminek csak az egyik fele (az ő oldaluk) volt beültetve. Annó az volt az előző tulajjal a megállapodás, hogy az egyik felen ők oldják meg a takarást, a másikon a tulaj. Na mármost, a tulaj ezt tujákkal tette, amiknek a fele már el volt pusztulva, mikor mi megvettük a házat, és ki kellett vágnunk. Mostanra jutottunk odáig, hogy újakat ültessünk, de nem szóltak, mi is ügyelünk általában, hogy ne zavarjuk őket, ők is.
A kutyák azóta nem jutottak ki egyszer sem, hogy volt az az egy átszökés az oldal-szomszédhoz, ami ráébresztett minket a kerítés hiányosságára, amit orvosoltunk is azonmód.
A céltalan ugatásoknak is sikerült elejét vennünk, a kutyáink a szomszédaink szerint sem zavaróak. Ha nem vagyunk itthon, a házban vannak és nem zajonganak, ezt lakásban sem tették régen, ha itthon vagyunk és ki vannak engedve, rájuk szólunk, ha belelendülnének az ugatásba, hogy ne legyen órékig tartó ricsaj. Ellentétben a sarokszomszédunkkal, akié napközben bármikor képes nekiállni, és órákon át monoton nyomni. Őket hallottuk már szidni a szomszédaik által, és szólva is volt nekik, hiába. Másik heppjük a hangos zenehallgatás, de mivel ezt szombat este teszik, tűrhető időben abbahagyják, és minőségi rockot hallgatnak, elnézzük. Ezért a szomszédunk nem szereti őket, aki idősebb ember, de nincs köztük háborúság.
Nálunk a szomsuzéd lépcsőházban ugyanolyan irányban lakott egy ilyen alkesz... állandóan a mi lépcsőházunka mászott be és a mi ajtónkat nézte a sajátjának. Rendszeresen legalább heti két alkalommal az ajtónkra és elé vizelt, egyszer kétszer szart is. Apám elverte mint a szart egy párszor amikor józan volt, de mit sem ért. A megoldás az lett, amikor zárható lett a lépcsőház és minden lépcsőháznak külön kulcsa lett... akkor csak félévente beletöltre a kulcsot, be pedig egyszer juttt, akkor a liftet és a lift előtt vizelt...
Tulajdonos a nagymama, a fotón pedig az unokája látható.
Az unokája soha sem dolgozott, a mamája tartja el.
Állandóak a képen látható jelenetek. A lécsőházban a szipuzás, rendszeres veszekedések, dulakodások. (Persze este, hajnalban is)
Az elmúlt 2 évben három lakó költözött el, a közvetlen szomszéd lakás évek óta lakatlan.
A rendőrség az eddigi tapasztalatok szerint tehetetlen.
Ha a lakók segítséget kérnek, akkor kijönnek, elviszik, majd hajnalban ki is engedik rendszerint. Ő angolosan taxiba ül, hazahozatja magát, és a számlát ki nem fizeti...
A lakásukból nyáron elviselhetetlen bűz áradt... Szellőztetni nem lehetett. _Melyen megoldás létezik? Van olyan hivatal, amelyik foglalkozik ilyen esetekkel?
Figyu, ha megakarod oldani, megoldod, ha nem, nem. Olyan nincs, hogy nem tudom. https://www.youtube.com/watch?v=ueAQR5JBMC4 Nyomd a hangszórót a falnak, tegyél rá egy nagypárnát meg egy dunyhát, tolj rá egy nyitott szekrényt és te semmit nem fogsz hallani.
Ez mind szuper kreatív ötlet klasszak vagytok:) a hangszórózással csak az a probléma, hogy egész pici újszülött és normális beteg idős ember is lakik a szomszédságban akik örülnek ha akkor pihenhetnek amikor ez a "métely" csendben van.Egyébként napközben alig van otthon főként estefelé jön haza pont amikor mindenki elcsendesedne és éjfélig meg sem áll...Annyira rosszindulatú, hogy nem ismer sem embert sem Istent..amikor láttuk, hogy vett egy HD tv-t már a fejünket figtuk és ki is használja minden adottságát...ha nem is tecnikai ötlettel valami más "hatásos" "meggyőző" módszert nem tudtok ajánlani? Teljesen kifogytam az ötletekből..békés típus vagyok de jó párszor keményen elkaptam az öreget a lépcsőházban, h megkeserítem az élezét...de olaj volt a tűzre...marad a Jegyzőnek a levél..ami.ek a sikerességében kevéssé hiszek. Senkinek nem kívánom, hogy egy ilyen "fekély" férkőzzön a környezetébe megmérgezve maga körül minden jót. Még egyszer hálás köszönetem a tanácsokért!
Hasonló cipőben voltam, voltunk. Pimasz, süket nyugdíjast fogtunk ki. Én megoldottam. Rockot nyomattam az öregnek, nem halkan. Amikor 22:30-ig üvöltve hallgatta a meccset, nem tettem semmit. Viszont másnap este motoros rockot hallgattunk 22:30-ig. Amikor reggel 6:30-tól 9-ig üvöltve hallgatta az ATV-t, nem tettem semmit, viszont 9-től 15-ig én üvöltettem a Motörhead-et, akkor elolvasta volna az újságját és ebédelt volna. Másnap, mikor délután szundizott volna, kapott egy kis AC/DC-t. Volt, hogy négy napig nem reagáltam semmire, aztán az éjszakába nyúló TV-zés másnap reggelén rockra kelt. Aztán a nagy csendre is nyomattam este 2 óra rockot, csak hogy szokja. NE LEGYÉL KISZÁMÍTHATÓ! Pl. : https://www.youtube.com/watch?v=1HO7ssai2YEhttps://www.youtube.com/watch?v=93zBsZrzSPI Minél keményebb, annál jobb. Mit tehet? A saját fegyverével győztem le. Csúnyán nézett, de kit érdekel. Most egy angyal.
Aztán várom ám az eredményről a híreket, hogy legyen valami pozitív is ebben a topikban.
Úgy emlékszem, Hofi annak idején emlegetett valami "nagy zavaróállomást". Végül mégsem építették meg?😄
Viccet félretéve. Ha van a családban régi, antennás mobiltelefon készülék, érdemes lenne megpróbálni többet bekapcsolva a szomszéd tévéje felé irányítani, hátha az erős sugárzás a tévét magát zavarhatja. Ez csak egy kósza ötlet...
De elvileg kívülről érkezik, de a mennyezetnél van vezetve fent egy dobozból a kábel, egy közös kábelcsatornában, ráadásul jönnek-mennek folyton az emberek...mindenképpen egy olyan megoldás kellene ami annyira bosszantja az öregembert, hogy nem tud ellene tenni semmit és ami miatt viszont szankció nem érhet minket, hogy rongálás történik. Ez már kétségbeejtő, ezért gondoltam, hogy esetleg valamivel zavarni lehetne a tévéadást...mert ez a gyengéje, és nem hiszi el, hogy bármit is tudunk ellene tenni...viszont a kislányom és én sem tudunk tőle pihenni mert az egész szobája benyúlik a lakásunkba....nagyon kérem ha valakinek bármilyen leleményes ötlete van segítsen...én már kifogytam az ötletekből...nagyon szépen köszönöm!
Igen...megtörtént párszor, jó párszor...de lihegve kirohant és visszanyomta...semmi de semmi sem változott..ugyanúgy pimasz és nemtörődöm módon bömbölteti a tévéjét mint eddig...azért köszönöm az ötletelést :)
Sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni...egy rosszindulatú idős férfi lakik a közvetlen falszomszédságunkban akinek hiába próbáljuk kisgyerekes, koránkelő szomszédok megmagyarázni, hogy éjjel fél 12-kor már ne bömböltesse a hírműsort, még neki áll feljebb miszerint azt csinál amit akar. Minden lehetséges módszert bevetettünk már mi szomszédok. Közveszélyes, majdnem felrobbantotta a gázpalackjával a társasházat mert a lépcsőházban "szerelte meg" miközben ömlött a gáz belőle, tűzoltók jöttek ki mert ömlött a gázszag, rendőrök jöttek ki éjnek évadján mert verte a falakat és a 12 pontos - záras ajtaját mert a kulcsot beletörte a zárba és nem tudott kijönni...egyedül él...beszélni nem tud, mert műtötték a torkát, de velejéig rosszindulatú, mindenkinek a bosszúságot okozza. Főként a gyerekekre nincs tekintettel ami vérlázító, csecsemő van a szomszédban és nálunk is kisgyerek akinek pihennie kellene mert éppen a fal túloldalán van az ágyacskája...és hiába...kértük szépen...fenyegettük...de semmi...direkt feladja 23 óra környékén még jobban a tévére a hangot és dobál a falnak Isten tudja milyen nehéz dolgokat....arra gondoltam, hogy mivel az önkormányzat tud róla és nem tesz semmit sem, ne nevessetek ki, de esetleg nincs olyan megoldás, hogy egy tévé távirányító jelerősségét úgy fel lehetne tuningolni, hogy az övét is a falon keresztül irányítani lehessen és anélkül, hogy illegálisan bemennénk hozzá, "hatástalaníthatnánk" a zaj forrását? Nem vagyok az erőszak híve de ez már túl lép minden határt. Minden ötletet szívesen fogadnék és nagyon szépen megköszönnék.
Azért elmondom, hogy itt a kertesben sincs minden aranyból :) Konkréten kifogtam 1 nagyon hülye és egy kevésbé hülye szomszédot. A kevésbé hülyének csak annyi a heppje, hogy minden vasárnap 10-től 1-ig kakaón hallgat valami nemzetiségi műsort (sváb a csaj) és 3 órán keresztül sramli zenét hallgatok, ha tetszik, ha nem.
A másik az teljesen nem normális, teljesen körbe van kerítve, nincs postaládája, nincs neve és csöngője, még az ismerősök is csak mobil segítségével jutnak be a kapun (saját szememmel láttam). Viszont ott az egyik testvér (mert ketten vannak) nem dolgozik és amikor kint tesz-vesz a kertben csutkán üvölteti a Club rádiót (ami azért annyira nem zavaró, mert szöveg megy, ez gondolom a tévés ATV-nek a megfelelője). Egy darabig tűrtem, hogy a konyhában nekem ilyen politikai szöveget kell hallgassak, de mindenre megoldás volt a JBL Flip II. szóval mobilomra zenék rátolva, JBL Flip II-öt meg nem kell bemutatni. Eddig még rendi voltam, mert csak félárbócon hallgattam, de ez is elég volt ahhoz, hogy eltakarodjanak a konyhaablakom elől. Volt ott minden. Scooter, Depeche, Bonanza, Pantera, '90-es évek disco összeállítása :D Szólni persze még nem szóltak, már alig várom. De inkább nem várom. Végre én is hallgathatok nyugodtan zenét. Panelban nem tehettem, mert a felettem levővel kicsesztem volna, de azzal a svunggal az alattam és a mellettem lakóval is, akiket nem akartam bántani. Itt most szabad a vásár. Jupiiiiiiiiiiiii :)
Hát emberek, örülök, hogy rátaláltam erre a topikra.
Nos én a Balatontól 1 kilométerre egy kertes házban élek a város szélén 1999 óta, 2007-ig nem is volt semmi gondunk amíg nem vették meg a szomszédunkban levő házat. Kb 3 héttel a beköltözésük után már felfigyeltünk néhány furcsaságra (a fészerünk vékony ablakát egy mandulával bedobta valaki, egyszer például csirkeszárnyat találtam az udvarban, nem mirelitet, rendes tollasat). Aztán 2011-ben mindenszentek körül jövök vissza a temetőből, és mit látok? A 4 nappal azelött kiültetett meggyfa csemetét valaki vállmagasságban levágta és elvitte, ekkor már gyanítottuk, hogy ők voltak, de bizonyítékunk még nem volt. Aztán egyik nap zárom be a kaput és pont akkor dobtak át egy döglött görényt. Nem foglalkoztam vele, de egy kis unszolásra gondoltam megleckéztetem őket. Először feljelentést akartam tenni állatkínzás miatt, aztán hagytam az egészet és feldobtam az erkélyükre. Másnap reggel a bejárati ajtóm kilincsére akasztva találtam rá az állatra, megint visszadobtam, és láss csodát, következő nap az egyik üres telekre mászott. Volt például, hogy 3 patkányt találtam a kerítésemen egérfogókkal együtt. Na ment a névtelen feljelentés, és mivel nyaralószezon volt kártérítés. Na a bíróság 40 ezer forint kifizetésére kötelezte DonHuant és családját(nevezzük ezentúl így őket). Ez már régen volt, ezután csendben maradtak egy darabig. Idén nyáron viszont valaki felgyújtotta a kukájukat (sok rosszakarójuk lehet) amit DonHuanék úgy reagáltak le, hogy természetesen megint mi voltunk. Mondjuk én sem vagyok egy angyal, amikor egyszer hajnali 2-kor még üvöltött náluk a zene, átmentem és lekapcsoltam az áramot.
Na de most jön a lényeg, van egy gaz kúszónövényük ami átlóg hozzánk, na én ennek a kerítésen túli részét levágtam (az én területemen levő részét) amit a szemfüles DonHuan bácsi észrevett, szólt is DonHuan néninek, ő elkezdett sírni ott előttem, hogy tönkreteszem a nagyértékű vadszőlőjét. És tegnap előtt kapok egy levelet. Na feljelentettek garázdaságért. Az idős úriember tegnap meg is fenyegetett, hogy tesz arról, hogy a gatyám is rámenjen, ugyanis a növényen okozott kárért anyagi kártérítést követel.
Imádnád a reggeli 5:20-as ételfutárost szembe veled, aki nyaraltatja a rokonait és éjjel 1-ig részegen vihogva üvöltetik a tévét a teraszon, vagy a pszichológiai eset leskelődő feljelentőst melletted, vagy a rohaggymegező trágár alkesz kurvát, vagy inkább a lebuzizó sihedert? ... :D :D
imádok kakas kukorékolásra ébredni, és imádom a kellemes légyzümmögést, a szagokról már nem is beszélve! (jobb szomszéd), imádom vasárnap este 9-kor (!) a fúrógép és kalapácsok zaját (hátsó szomszéd, folyamatosan felújít) de a kedvencem a dorbézoló szomszéd szemben, aki rendszeresen összeül borozgatni a haverokkal és igyekeznek túlkiabálni a teljes hangerőn szóló rádiót. Jó itt élni... :D :D
Reméljük bele tudunk, bele merünk vágni. Éljenek a kertes házak! A falvak és a kutyák! :) Engem semmilyen falusi zaj nem zavar. Falun nőttem fel, aztán úgy gondoltam majd a városban jó lesz, a munkahely szempontjából egy álom volt, hogy nem kellett 5-kor kelni, hogy 8-ra beérjek dolgozni, és egy ideig voltak nekem rendes szomszédaim is. Imádtuk egymást, összejártunk. Aztán szépen eltűntek, mert csak bérlők voltak. Én maradtam és jöttek az idióták.
Laktam kertes házban, ott ezek megvoltak, de a füstön kívül nem zavart egyik sem. Most panelban vagyok, de visszasírom a flexet:-) Ott a kertesben valahogy nagyobb volt a toleranciaszintem.
Én lassan egy hónapja - mióta itt lakunk - folyamatosan vigyorgok. Reggel kimenni a teraszra és nézni, ahogy a méhecskék porozzák a cseresznyevirágot, felbecsülhetetlen. Oké, eddig panelban laktam. Gabinak meg igaza van, nem mindenki teheti ezt meg. Én örököltem egy lakást és a két panel árából tudtam megvenni a házat.
:D Az a helyzet, hogy ahhoz, hogy én nyugodtan tudjak élni, legalább két embernek kellene kiugrania az erkélyről. A lakásuk elhelyezkedése miatt mindketten nagy valószínűséggel túlélnék. Valami más megoldás kell.
Időközben rájöttem, hogy semmi nem történik. Rendőrt kellett hívnom az egyikre tavaly ősszel. A rendőrök kijöttek, együttérzésüket fejezték ki és hozzátették csak akkor rúghatják be az ajtót, ha a hangoskodást ők is hallják. Természetesen a szomszéd nem nyitott nekik ajtót és fél órára olyan kussba vágta magát, hogy még aludni is lehetett volna. :))))
Gratulálok a költözéshez. Az élet zaja (autók, edzésre járó gyerekek) teljesen más és abszolút nem zavaró jelenség. Mi is eldöntöttük, hogy túladunk szeretett kis lakásunkon. Lassan 7 éve tűrjük az alattunk és az ő alatta lakók hangoskodását, ami falverésben, kiabálásban merül ki. Éjjel is. Ráadásul már odáig fajultak, hogy egymás bejárati ajtaját rongálják. A kettővel alattunk lakó a kukucskálójába egy injekciós tűt helyezett úgy, hogy a tű vége simán ki tudná szúrni bárki szemét, ha oda benéz. Az alattunk lakó pedig már akkor is rendőrt hív, ha valaki egy nagyobbat fingik. Azt hiszem már sokkal régebben el kellett volna dönteni, hogy eladjuk a lakást. Már nincs türelmem hozzájuk...
Ha összefutok velük, lehet, hogy megemlítem nekik, hozzátéve, hogy a kerítést megcsináltuk. Eddig még nem történt meg, elég más időpontokban jönnek-mennek.
De az alatt a 2 perc alatt, amíg a kutya ott szaladgált, végig láttuk, és nem csinált semmit. Azonnal visszahívtuk. Max. annyi nyomát láthatja a dolognak, hogy a kerítés jó.
Az utcában viszont vannak macskák, na azok mindenkihez bejárnak, és el is végzik a dolgukat...
Azonnal visszahívtuk, nem csinlt oda semmit, és a kerítést is kijavítottuk. Ha rákérdezne, elmondanánk, de ha nem kérdez rá, akkor most menjünk át külön bejelenteni, hogy egyszer átment a kutya?
Én se várnám el fordított esetben. Amit elvárnék, az az, hogy a kerítést megcsinálja. Ezt mi meg is tettük.
Tudjátok meg, hogy boldog vagyok. Elmúlt a két éve tartó stressz, a folyamatos kiszolgáltatottság, hogy mikor basszák a fejem felett a plafont, mikor ordibálnak, mikor sikoltoznak a kutyák. Csend van. Igaz nincs csend, forgalmas út mellett van a ház, jönnek-mennek az autók, a buszok, de ez egyáltalán nem zavar. Szemben a sportpályán kiabálnak a gyerekek, nem zavar. Ha becsukom az ablakom, akkor nézek nyugodtan filmet amikor akarok, akkor szundizok, amikor akarok. A férjem nyugodtan végigalussza az éjszakát, nem fullad, nem ébred fel ő is éjjelente 2x3. Szóval megérte nagyon, minden idegeskedés ellenében. Végül is január elején találtam ki és március 18-án már itt voltam. És igen, ha valami öli az életed, akkor lépni kell, nem szabad hagyni, hogy rámenjél idegileg.
Nem attól romlik meg a viszony, hogy véletlenül egyszer átmegy a kutya, hanem attól ha hülyének nézitek a szomszédot és rájön. Nyugodtan meg lehet mondani, sokkal egyenesebb mint a sumákolás. Hidd el senki sem fog összeveszni veletek, ha megmondod, hogy ilyen történt és elnézést kérsz. Akkor lenne gond, ha ez rendszeres volna és nem tennétek a probléma ellen semmit.
Eddig minden nagyon szuper. A panelben mindig szombat reggel fúrtak, a felső szomszéd ordítozott az asszonnyal, akire féltékeny volt.
Itt eddig csak az utcán társalogtunk a szomszédokkal. Nem zavarjuk egymás életvitelét. Kezdetben aggódtunk a két (kistestű) kutya miatt, hogy esetleg zajongani fognak, de jól kezelhetők. Ha elkezdenek ugatni, akkor beparancsoljuk őket, éjszaka is bent alszanak. A környéken sokkal ugatósabb kutyák is vannak, mint ők, akiket viszont órákon át hagynak ugatni. Szerencsére paneles övezet után nekünk ez már nem zavaró. Ami rossz, hogy vannak macskák, és szeretik a kertbe intézni a dolgukat. A szomszéd mondta, bízik benne, hogy majd a mi kutyáink elszoktatják őket.
Egy incidens volt eddig, ami zavaró szomszéddá tehetett volna minket, de nem voltak szerencsére otthon, hogy a kutya átjutott hozzájuk (sövényes drótkerítés van, és nem láttuk, hogy rossz. Az előző tulaj gond nélkül hagyta a kutyáját az udvarban mászkálni, gondoltuk, akkor biztos teljesen zárt.) Gyorsan visszacsalogattuk, és már másnap kijavítottuk a kerítést.
Januárban kezdtem hirdetni a lakást a felettem lakó proletárék miatt, holnap költözöm. Viszonylag gyorsan lebonyolítottam :) Majd jövök a beszámolóval, bár nem indul jól. Az eladó tegnapelőtt (már az adásvétel után) susogta el, hogy az ikerszomszéd déltől 1-ig sramlizenét hallgat, igaz, hogy csak vasárnap. A másik szomszédnál meg kétszer is beleszaladtam a hangos rádiózásba az udvaron, rögtön a kerítés mellett tartja a cuccot, igaz csak akkor, ha kint tesznek vesznek, de akkor aztán fullkakaón a lánchíd rádiót, viszont állítólag néha hetekig nem látni őket. Anyám borogass, jól indul, de hátha szerencsés leszek mégis :)
Na én biztos nem lettem volna ilyen higgadt és azt írom, hogy kérem a kedves szomszéd elmeállapotának vizsgálatát. Egyébként van valami családi gondja amit rajtad akar levezetni vgy csak simán bolond?
A válasznyilatkozatomban azt írtam a jegyzőnek, hogy: "Őszintén remélem, hogy Önök is úgy látják: továbbra is jogomban áll eldöntenem, hogy bemegyek-e a lakásomba utcai cipővel vagy sem..."
A poén az, hogy a bejelentőn azt írta, hogy - idézem - "Állandóan az ajtóm előtt öltözik, vetkőzik, a cipőit ott tartja egy ládában, akadályozza a ki-be jutásomat a lakásba."
A közvetlen szomszédasszony, aki a házunk réme, mert förtelmesen kötekedő, az önkormányzatnál birtokvédelmi eljárást indított ellenem, mert nem bírja elviselni, hogy kinn veszem le és fel az utcai cipőmet, nem a lakásban. Bár a cipőket nem tartom kinn, csak ebben a fehér ikeás dobozban van két pár, ami a közös kerti munkához kell, képes volt 3000 forint illetékbélyeget kifizetni azért, hogy reményei szerint neki kedvező ítéletet hoz a jegyző. (Sajnos, ilyen közel vannak az ajtóink egymáshoz.)
a gonosz idoseknek csak kis resze valoban beteg,a nagyobbik reszuk egyszeruen antiszocialis..Innen nehez megallapitani,hogy az emlitett neni valoban klinikai eset,vagy csak egy gonosz ven boszorkany
Más: nyilván nem fog olyanná válni, mint ő, mert nem célja más vegzálása. Csak nyugalmat szeretne.
Környezetemben van egy 40-es már nem alkoholista, mert nincs rá lovetta. Na az is ellenségesen ordítozik kígyót-békát, már aki hagyja. Nem értem az ilyen figurákban mi zajlik le, de engem senki nem fog vegzálni, mert gondja van a világgal. A háromszor hangosabb és durvább szöveget megkapja. Ossza be, ha tudja.
Szomszédja kihívta a yardot. Kiröhögték. Ejnye-bejnye mindkét félnek. Sérülés történt? Nem. Akkor tegyenek feljelentést és majd lesz valami. Ja, a szomszédja tök rendes 2 gyermekes család és a gyerekek ezt élik át, mert egy hülye nem tud mit kezdeni magával.
Szerintem nem gonosz, csak beteg. Sajnos a nagymamám, aki a világ egyik legkedvesebb embere volt, utolsó éveiben hasonló üldözési mániában szenvedett. Azzal kezdődött, hogy kipécézett magának egy szomszédot, és különböző vélt eseményekkel vádolta (összekeni az ajtaját, permetet fúj a lakásába - csupa irreális dolog), aztán már a végén azt hitte, mindenki összeesküdött ellene, és az életére tör. Ez párhuzamos volt a fizikai leépülésével, apuék magukhoz vették, de se rokon, se orvos nem tudta kigyógyítani a rögeszméjéből. :(((((
Tudom, hogy nagyon kellemetlen ez számodra, de kérlek, ne azokra hallgass, akik agresszív válaszra biztatnak, próbálj inkább a háziorvosától vagy az önkormányzattól segítséget kérni. Valószínűleg nem személyesen neked szól az egész, csak rosszkor kerültél az útjába, megbomlott az elméje. Ez bármikor megtörténhet a te szeretteiddel is, nem választás kérdése. Remélem, sikerül humánusan megoldanod a problémát.
vagy elmebeteg,vagy unalmaban meggonoszodott venasszony..Tapasztalatom szerint a konnyebb ellenallas fele mennek,tehat ha komoly ellenfellel talalkoznak,visszavesznekn,ha pedig latja,hogy teged idegesit,fel fog batorodni
azt javaslom en is,amit a topiktars,elozd meg vagy ha nem vagy annyira gyors,az o stilusanal es hangerejenel 3x durvabban valaszolj vissza.
Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak, tartja a közmondás. Szóval adj neki, nincs veszteni valód. Ma már nincs közmorál, erkölcs és a legviccesebb hogy egy nyugger piásan ordítozik unalmában a becsületesen dolgozó fiatalsággal. Teljesen agyament öregasszonyt én is kifogtam. Minden szarért feljelentett. építkeztünk: elment a daruskocsi gémje a háza felett, fizessem ki a tönkrement TV.jét; A bekanyarodást köveztük ki a bejáró előtt, vasrudakat vertek le a lányával és a vejével, hogy ő elé ne nyúljon be 1 cm-ert se. Megdöglött egy tyúkja, kihívták a rendőrséget, hogy mi mérgeztük meg. Túl magas a tető, elveszi a kilátást, ezért építettük laposabbra. Végül a pszihiátrián kötöttem ki. Aztán a pszihológus is eljött és együtt beszéltünk velük. Anikor látták, hogy tönkrementem , vettek vissza. szóval adj neki ne sajnáld mert te iszod meg a levét
Na, viszont ma reggel tovább eszkalálódott a dolog, ma már azt kaptam a fejemhez (amint zártam az ajtómat kint volt a gangon), hogy amióta ott lakom azóta pokol az élete, miattam romlott el a hűtője (dafuq?), és én öltem meg a fiát (WTF srsly?). Hogy nyomatékot adjon szavainak kihozott egy lécet (szegőléc jellegű fadarabot inkább, a hosszabb fajtából), hogy azzal fogja szétverni a fejem (persze megöl továbbra is). Ja, és a válogatott ocsmányságok, mint a "tebüdösköcsög", meg a "TEGYIIIILKOOOS!" továbbra is ment... alig várom hogy hazaérjek, komolyan, biztos este is előjön.
Amint meghallottam, hogy üvölt mint a sakál közöltem vele, hogy erről hangfelvétel készül, ő idegességében annyit mondott, hogy "jól van nem érdekel" szóval nem szólhat be hogy felhasználom ellene később.
Szia! Részvétem. Nem részletezem, de hasonlóban volt részem. Legyőzve jó modorom és idősek iránti tiszteletem le részeg kurváztam. Most ott tartunk, h mielőtt bármit szólhatna már rá kiálltok, h lopja az égőket a folyosón, h nem takarít mikor ő a soros, kitámasztja az ajtót, stb...... Nem kell h igaz legyen, SŐT. Ez a taktika bevált. Már nem szól semmit, lehet h már megbánta, h belém kötött, de mindig adok a búrájának.
Csak bátran! Amit szabad a kisökörnek, azt szabad jupiternek, vagy valami ilyesmi...... ;-)
Eddig is azt hallgattam, csak panelban. Múltkor éjjel elment a nő, a gyerekek sem voltak otthon és egész éjszaka a vonyítást, ugatást hallgattuk (mert a kutyák bebánatosodtak), aludtunk vagy 3 órát. Egyébként már 2x voltam a jövendő házban, van kutya mindkét oldalon, de nem ugatósak. Ráadásul nekem is lesz kutyám :)
Köszi a tanácsot, de sajnos a rokonok nem nagyon játszanak itt, amióta itt lakom 3 és fél éve egyszer sem láttam hogy jött volna hozzá valaki:( mindenesetre most az a terv, hogy reggel induláskor/este érkezéskor telefon diktafon módba, az hátha használható lesz valamire, persze előre szólok neki, hogy rögzítem amit mond. Mondjuk lehet hogy holnapra már elfelejti az egészet, és csak én parázok rá...
a "néni" megvolt a praxisomban, reggel hétkor becseneget hogy elloptuk az ezüstjét, máskor a kulcsát, de még a falat is átfurtuk és elloptuk a spájzából a cukrot
egyet tudsz tenni, próbáld meg felkutatni van-e valami hozzátartozója aki még épelméjű, és mond el neki hogy mi a helyzet, talán partner lesz abban hogy kezeljék a nénit, vagy felügyelet alá kerüljön ha kell. nálunk ez valamennyire bevált a rokonok sűrűbben jöttek, rendezték az öreglányt, egy fokkal jobb lett a helyzet. aztán végül megmurdelt. isten bocsássa meg nem sajnáltam...
rendőrség, háziorvos, közös képviselő semmit nem tud tenni.. bérgyilkos, de az meg illegális
Sziasztok! Látom mindenkinek vannak jó kis szomszédos történetei, az enyém a következő: 2011 novemberében költöztem be első, saját lakásomba, semmi probléma nem volt. Nyolcadik kerület legszéle (Rákóczi útról nyíló kis utca), kétemeletes gangos ház, első emelet, másfél szoba, lakók vagy nyugdíjasok (nagy része tündér aranyos, kivéve aki miatt ezt írom), vagy relatív fiatal párok, senkivel semmi probléma nem volt. Tartott ez egészen 2014 áprilisáig (pont az EUs választások napja), amikor az alsó szomszédom, egy hetven és a halál között balancérozó néni, felcsöngetett a kaputelefonon, hogy "maga ne büdösítse össze a lakásomat!" visszakérdeztem, hogy tessék mondani, mégis mi a probléma, dohányzom azt nem tagadom, de a lakásban (rossz szokás tudom, de kevésbé zavaró a szomszédoknak, mintha kint állnék a körfolyosón), és komolyan nem tudom mi a baj. Válasz: "Tudja maga azt nagyon jól!" Ezután aránylag csend és nyugalom volt, egyszer dörmögött valamit az orra alatt, hogy "szemét rabló", de elengedtem a fülem mellett, meg néha üti a gázcsövet mikor csendben vagyok (konkrétan anyámmal beszélgettem egy este a konyhában, mert hosszabb ideig nálam lakott, de ez más sztori), de ehhez már gyakorlatilag hozzászoktam, havonta egyszer rájön, pont kibírom.
Nade! Ma (2015.02.04) volt eszkaláció, reggel indulok dolgozni, látom a vénasszony kint áll a gangon, és elkezd velem üvöltözni, hogy "ha valami bajom esik ebben a házban mert felrobbantod a HŰTŐMET akkor kihívom rád a rendőröket!" mondtam hogy előre, ha egy emelettel feljebbről felrobbantom a hűtőjét, akkor szerintem még gratulálnak is, hogy ezt mégis hogy, majd elkezdett káromkodni (tebüdösköcsög [heteró vagyok, ez nem játszik]) Arra se nagyon emlékszem, hogy pertut ittunk volna, én maradtam a magázódásnál, igaz, leparasztoztam a végén, mert erre nem jutott eszembe hirtelen jobb kifejezés. Ez eddig hagyján, pont nem érdekel, de mikor hazaértem, hallotta ahogy nyitom a bejárati ajtómat, és egyből rohant ki, idézem "megöllek te rohadt köcsög szemét, lopod az áramomat" persze nem éppen suttogva, majd egy bő 10 perccel később ismét a kaputelefonhoz nyúlt, ahol megint csak meghallgathattam, hogy az ő áramát használom (hallotta az egész ház is, lövésem sincs honnan vesz ilyeneket)
Kérdésem, hogy láthatóan demens/natúr bolond öregasszonnyal tudok-e valamit kezdeni? Gondolom ha kihívom a jardokat akkor
a, körberöhögnek
b, közlik, hogy nem tehetnek semmit
c, mindkettő
Amint kilépek az ajtón nyomjam be a diktafont a telefonon, hogy egy későbbi feljelentés esetén felhasználhassam? A mentőket hívjam rá? Hagyjam, hogy egyszer konyhakéssel "rohanjon" ki és megszurkáljon? Szerintetek mit tehetnék?
Mielőtt megkapnám, hogy biztos bulizós, hangos fiatal vagyok, nem, 30hoz közelítek, vendég háromhavonta egyszer jön estére, az se marad sokáig, és a macskám utálja a hangos zenét (meg én is)
Én már egyszer panaszkodtam itt, most újra azt teszem, mert a kutyát sem érdekli, hogy minket egy-két szomszéd idegesít. Tehát: újabban egy vénember szokott a bérházunk garázsában vasat püfölni, döngetni, ami miatt vagy 3 emeletnek nincs nyugta, és mindenütt van kisgyerek, akiknek bizonyos időközönként aludni is kéne. Ha szól neki az ember, akkor abbahagyja, dehát állandóan szaladgáljunk le hozzá? Egyébként nem itt lakik, csak a garázst bérli, és nem is egyet. Állítólag gyerekekkel szedeti össze az ócskavasat, meg néha megáll odalent egy nagy teherautó, és azzal is hoznak neki ki tudja mit külföldről. Szóval valami sumákolás lehet a dologban, de ez engem nem érdekel, csak ne döngessen, mert a 10. emeleten is hallják. Egyszer meglátogatta a rendőrség, de tesz rájuk, mert ugyanúgy dönget. Borzalmas.
Aztán a másik szomszéd, aki talán az ötödiken lakik, minden nap már hajnali négykor fatalpú cipőben mászkál mindenfelé a lakásban. Egyszer ki is írtam a lépcsőházban, kérve az ismeretlen lakót, hogy otthon járkáljon már puha papucsban, de semmit nem használt. Az írást egy mozdulattal letépte valaki, és szerintem csakis az a "nagysága" lehetett, akinek szól az írás. Van egy harmadik szomszéd is, aki szintén a 4-ik vagy 5-ik emeleten lakik /mert egyébként már próbáltam kideríteni, de nehéz dolog/, és ők állandóan asztalt vagy széket tologatnak. Biztosan tudja mindenki, hogy milyen érzés hallgatni. A 4. szomszéd, ahol 4 gyerek van, kutyát tart, ami állandóan ugat, ha otthagyják, amikor egész nap nincsenek otthon. Aztán még van az alattunk levő "more", akiről írtam egyszer, hogy kiment Kanadába, aztán visszajőve olyan nagyképű lett, mintha az övé volna az egész bérház. Nos ezek ordítozni szoktak néha úgy, hogy minden szót hallani. Szerinte, meg egy másik lakó szerint mindenki azt csinál a lakásában, amit akar, ami nagy tévedés, mert azt elfelejtik, hogy akkor csinélhat a lakásában amit akar, ha nem zavarja a szomszédokat. Én ezeket a lakókat telepítettem volna ki a nemfizetők mellett.
Én ilyenkor szidom azt a valakit is, aki kitalálta az emeletes házakat, mert itt senkinek sincs nyugta ezektől az emberektől.
Egyelőre még keresik, aki elhagyta a csomagot. Utólag aztán azon elmélkedtünk, milyen szép is lett volna, ha az öreg nem találja meg, és a szelektív kukás szépen elkezdi összetömöríteni...
Alkesz szomszéd nem kap az asszonytól pénzt a hobbijára, ezért jövedelemkiegészítés céljából kutatásokat végez a szelektív hulladékgyűjtőkben. Egész jó napja volt, értékes fémtárgyat talált, haza is vitte megmutatni a családnak. Szerencsére egy épelméjű ismerőssel is találkozott, aki értesítette a rendőrséget, ugyanis a lelet egy éles gránát volt. Kiürítették az utcát, amíg kiszálltak a tűzszerészek, és elhárították a közveszélyt. Köszönjük az élményt, szomszéd bácsi!
Felső szomszéd: középkorú idősebb anyuka + 16 év körüli gyerek. A nő élettársa 35 körüli kigyúrt csávó és csak hétvégente jár haza, valami kocsmát üzemeltet vidéken.
A nő minden nap legalább egyszer kirázza majd kiteríti a korlátra az összes szőnyegét és ágyneműjét az erkélyéről, amiről a mi erkélyünke hullik a por, kutyaszőr, elszáradt növény levelei, hajszálak stb. Először szépen kértük, utána nem annyira szépen, de kijelentette, hogy márpedig ő mindig ki fogja rázni a cuccait.
A kutyájukat eddig mindig úgy vitték sétálni, hogy a második emeletről egyedül futott le a kutya, ők meg mentek lifttel. Betelt a pohár, amikor egymás után többször az ajtónk mellé hugyozott. Becsöngettem és kulturáltan elmondtam, hogy menjen le feltakarítani és jeleztem, hogy nem akarom többször meglátni ezt.
Hétvégén hazajött az egybenyakú kanja és elkezdett kiosztani, hogy milyen stílusban beszéltem a nővel (egyszer valóban az idióta jelzővel illettem, amikor a rongyrázásra az volt az ultimate érve, hogy ő költözött ide korábban) és "vannak módszerei". Mindenesetre most a kutyát lifttel viszik le (de felfelé már nem).
Nyeljük le, hogy az erkélyünket nem használhatjuk? Teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor rázza, reggel 8 és éjfél között előfordult már. Kezdjek harcolni például füstölni a ruháit és vállaljam fel azt, hogy ezután esetleg naponta szándékosan még több szemetet szór le? Miért vannak idióta emberek és miért nem pusztulnak ki?
A Gazdagrétin gondolom van fsz-i lakás, mivel a Szomszédok c. sorozat figuráival illusztrálták a cikket. ;-)
Egy tipikus kertvárosiból már kétszer kijutott: nyugdíjas, unatkozó katonatiszt, keveri-kavarja, mindenkivel dumcsizna, mindent tud (szerinte) és mindenkiről mond egy rosszindulatú pletykát.
Szembesítsd saját magával. Ha ő megteheti mindezt büntetlenül, te is. Nem könnyű, mi sem vagyunk olyanok, de nekünk bejött. Megsértődött, nem köszönt, de lehalkult és elköltözött a szomszédodba! ;-)
Jut eszembe a süket kertes házas jó pár éve reggelig tartó bulikat szervezett. Ilyeneket pl.: a kis Mónika (unoka) egy éves lett. Élőzenével kezdték és mulatóssal folytatták. Ezt hajnali négyig. Ezeken a bulikon süketült meg, mivel olyan decibelen nyomatták, h 500 méteres körzetben nem lehetett aludni. :-D
Laktunk, igaz nem panelben (4 emeletes társasházban ), de a karakterek stimmelnek.
Kíváncsian várom a kertes házak karaktereit.
Pont a napokban fedeztem fel egy újabb kertes ház karaktert : süket, a hétvégi délutáni szieszta (esetleg alvás) alatt támad fontos közlendője a szomszéddal, haverral, kollégával és ezt nem halkan teszi. ;-)
Ha bármilyen más típust kiismertél a környezetedben, ne kímélj, írd meg!
Egy olyanban szeretném kérni a segítségeteket, hogy van 2-3 agyoniskolázott szomszédom. Nos ezekkel 5 éve küzdök hogy az éjszakai tivornypartikat , az obszcén kiabálásaikat és az artikulátlan röhögéseket is fejezzék be. Többször jeleztem az Önkormányzat felé, a rendőrség felé, és még mindig semmi sem történt. A másik 2-3 szomszédom az inkább bezárkózik a házába és aznap nem jönnek ki az udvarra sem. Hiába van 40 fok a lakásban , inkább nem nyitják ki az ablakot. Az polgármester azt mondja, hogy Ő nem tehet semmit, a rendőrség nem tesz semmit.
Tovább fokozom a dolgot, hogy az egyik szomszédnak olyan a búvárszivattyúja, hogyha bekapcsol akkor idegesítő rezgő hangot ad. Rezeg az egész környék. Ezzel lehet valamit kezdeni?
több garnitura slagot szétvágtak, a szomszéd fia szellemi fogyatékos(állandóan leskelődik, fajtalankodik a keritésnél) az anyja szintén szellemi fogyatékos, az egészséges fia az aki elköveti, és kitalálója ezeknek a cselekményeknek. Ezt még elviseltük volna, hogy csak az idegeink mennek tönkre, de ezután, ugy 2 éve a szomszédokkal együtt hangradart (solárt) irányitanak ránk, amely lökéseket ad a belső szerveknek, s végül halált okoz. Jelenleg otthon dolgozunk, és mind hárman a családból betegségekkel küzdünk, pajzsmirigy, vastagbélgyulladás,emésztési problémák, keringési zavar, immunrendszer gyengülése, idegrendszeri problémák, a vérnyomásunk össze-vissza ugrál., hallásproblémák, stb. mindez két é ven belül. Közölték, addig folytatják, amig el nem takarodunk innen. Bizonyitani ezt nagyon nehéz. A rendőrség egy nulla, semmit sem tudnak tenni bizonyiték nélkül, csak gyüjtik a feljelentéseinket. Két éve áruljuk a házunkat, sajnos messze ár alatt tudnánk csak eladni, de muszáj lesz, mert különben meghalunk, ugyanis ez a hangradar csak idő kérdése és halált okoz, vagyis leállnak a szerveink. Az idegeink totál tönkre mentek, depressziós az egész család, az életünk egy pokol. Minden reggel fejfájással ébredünk, és fekszünk, ezenkivül még rákot, okoz, és leukémiát.
Hát ennyi. Ugy gondolom ez nem hétköznapi eset, egyedi. Bárkinek próbáltuk elmondani nem hiszik el, pedig ez nem kitaláció.
Az egyik közvetlen szomszédom Budapesten, disznókat tartott eladásra, a bejárati ajtónktól egy méterre.Büz, legyek,, patkányok, stb. volt minden. Többször kértem,felszólitottam, a válasz költözzünk a sivatagba. Önkormányzathoz fordultam, megbüntették, majd kötelezték a disznó ólak lebontására. Ezután elszabadult a pokol. rábeszélte a többi közvetlen szomszédot, szintén állattartok, hogy csináljanak ki, fogjanak össze. Bejártak a csal.házunkba, folyamatosan, megrongálták, tönkretették a müszaki cikkeinket, egyenként, megrepesztették a két , mindezt wc.csészét,pénzt loptak, kinyitották a befőtteket, a sóba cukrot szórtak, elrontották a számitó gépet, 3 tv-t tönkretettek, mindezt folyamatosan. kiirtották a házban lévő szobanövényeket, lehallgató poloskákat helyeztek el, kamerával az egész házban, még a fürdőszobában is, a kertben irtották a tujákat, a fenyőfákat, pázsitott, stb. összetörték a 30 m2-s teraszon a járócsempét, a gyümölcsfákat is gyomirtóval fujták le, eltörték a kocsibejáró kapu zárját, majd a kiskapuét, majd beragasztott,ák. , a betonkeritést nagy kalapáccsal ütötték, az aszfaltot szétverték, rozsdás szögeket raktak le a kocsibejáró elé, a kertben lévő összes muskátli és egyéb disznövényeket, éveken keresztül éjszakánként gyomirtózták, megmérgezték három uszkár kutyánkat,
A sünök nem kedvelik az efféle szomszéd pereket. Volt szomszédomat feljelentette a felette lakó zajkeltő, mert szomszéd hanyatt lökte a folyosón az életüket megkeserítőt. Tanú nélkül nem lett belőle semmi. Az eljárás alatt is folytatta a szemétkedést (zajongást), így szomszéd hangfelvételeket (és videót a hóemberük szétrugdalásáról) mutatott be. De a kihallgató sün csak ordítva kommunikált. :-) Néhány év múlva a zajkeltő kiugrott az ablakon, kampó rudi. Azóta béke.
Kicsi az esély, h megoldódjon. Költözz el.
A sün azt ordibálta, h hogy fajulhatott idáig. Aztán hallottuk pár éve, h egy vidéki kisvárosban kinyírta a szomszédját (jószomszédi iszony), aztán feladta magát. :-)
Valaki írja már meg nekem legyetek szívesek, hogy vezet-e valamiféle eredményre, ha a hangoskodó szomszédot feljelentjük. Sztori, hogy értsétek: Van két szomszédunk a lépcsőházban, akik nagyon utálják egymást és mindent megtesznek, hogy keresztbe tegyenek egymásnak. Kezdve itt a zárak, kulcslyukak pillanatragasztóval történő megtöltésével, a bejárati ajtók megrongálásával, a primitívebbnél primitívebb lépcsőházi levelezgetésekkel az éjszakába nyúló és a hajnalban kezdődő falverésekig, ajtócsapkodásig. Évek óta tart. Na most ugyebár az első dolgok engem személy szerint nem érdekelnek, amíg nekem nem okoznak kárt. Türelmes ember lévén eddig bírtam a zajokat tolerálni. Ha jól számolom hat éve tart a falverés, ami éjjel egyig minimum tart és hajnali ötkor már kezdődik ordenáré módon. A szomszédok egyben a lakás tulajdonosai is, ugyanúgy, ahogy mi magunk és a többi szomszéd is tulajdonjogot élvez a saját lakásán. Mert egy bérlőt csak-csak el lehetne távolítani, de egy tulajdonost nem.
Megkértem őket szépen, megkértem őket csúnyán. A többi szomszéd kérdezget engem, hogy mi az a zaj, tudok-e róla valamit, mert őket is zavarja. Én vagyok a legközelebb hozzájuk, de mást is zavarnak. Tehát erre vonatkozott a kérdés. Ha esetleg feljelentenénk őket, és többen tanúsítanánk, hogy valóban ezt csinálják, akkor lehet-e elérni valamit vagy marad a tűrés, esetleg elköltözés?
nalunk egesz rendesen betartjak a csendrendeletet,mi is....Ha valakinek hirtelen halaszthatatlan zajonganivaloja van,vegigmegy es engedelyt ker..Meg sosem mondott senki nemet,jo a viszonyunk..De ehhez az kell,hogy mindenki alkalmazkodik a masikhoz
tudod,ki vinne a motoros gyereknek sutit...bolond vagy te??? 2x szolok szepen,harmadszor csunyan
de ehhez az kell,hogy a tobbseg intelligens legyen,mert a tahokkal csak a sajat eszkozukkel lehet "harcolni"
Noha nem csak engem zavartak, de úgy lehet, csak én figyeltem rájuk. Mindegy.
A zavaró szomszéd egyetlen ismérve (születése okán releváns tulajdonsága): őt nem zavarja az, ha együgyű léte, másokat, a szomszédokat zavarja. (Ezért ne zavartassuk magunkat akkor, ha a minket zavaró szomszéddal szembeni válaszlépéseinket, nem tudjuk rendszertanilag besorolni. (Mint ahogy a Chemotox is egy rovarirtószer.)
Mert úgy lehet: a többség inkább győzné meg békésen a vérszívókat és a köpő legyeket arról, hogy az általuk tanúsított intolerancia (csak idő kérdése), de véres bosszút szül (mármint egy magasabb intelligencia, nevezetesen a részünkről), mintsem vezetne arra az eredményre, amit nyilvánvalóan, megfogalmazni se képesek.
ezért vallom, hogy a kellő időben és hangsúllyal megtett válaszlépések, még mindig a leghumánusabb alternatívái a probléma megoldásának.:-)
Ordítás helyett a motoros srácnak egy kis süti, mielőtt még visszafordíthatatlanul elromlik a kapcsolatuk. "Éj leple alatt ...." Na az lenne az önbíráskodás. Kis megértéssel, h de jó motorod van, merre jártok motorozni, hol a pálya, stb sokkal előbb és hatásosabban lehetne eredményt elérni. Sztm.
Másik lehetőség a mocit távolabb túráztatni vagy amikor amúgy is füvet nyír. Nyilván a vasárnapi (saját) fűnyírása nem zavarja a gyereket. :-) Tipikus nekem lehet amikor rám jön, de más meg ne próbálja, mert ordítok.
Nálunk is van csendrendelet. (Vasár- és ünnepnap.) Május elsején elmenekültünk kirándulni. Nem egy szomszédunk nyírta a füvet.
Másnap szóltunk, h legalább ebédidőre hagyják abba, mert szeretnénk kiülni a kertbe a vendégekkel. Ez rendben is volt. De a második szomszédunk kérdezte tőle, h nem zavarja a fűnyírás esetleg. Mondja őt nem, de nálunk vendégek vannak. Az őt nem érdekli és nekiállt egész délután a motoros fűkaszával. Oda jutottam, h tanyára kell költözni, mert hiába a madárdal, jó levegő; amikor ki lehetne ülni felváltva nyírnak és füstölnek körülöttem. (Se az égetési, se a csendrendeletet nem tarják be.) Mielőtt megkérdezed én kézi kaszával vágom a füvet és komposztálok.
Volt egy nyugger mellettem kettővel, az volt a fő füstölős és fűnyírós (Csendes estéken állt a füstben és egy gereblyével addig igazgatta a félig zöld lombos ágakat és félig száradt, esetleg megázott füvet, míg el nem füstölt.). Szóltam szépen, érveltem h egy buszgarázsnyi gázzal mérgezi környezetét, szóltam csúnyán, semmi. Válaszképp dobálni kezdte a kutyánkat. :-/
Először a felesége halt meg rákban egy éve meg az öreg is eltűnt. (Nem tudom, h a gyermekei magukhoz vették a nagyfaluba, v beadta a kulcsot; egy csomó baja lett a sok füsttől.)
Ezek a dolgok visszaütnek. Nem illik rendőrséggel fenyegetni. Pláne nem jogtalanul. Egy tál süti lenne a megoldás és a motorpróbák abbamaradnának. De, hát sajnos nem az a világ van. :-/
"Szomszéd tehet valamit ha én motorozok az udvarban hétköznap?" Még ha hétvégén csinálod sem tehet semmit. A rendőrségről is hazaküldik, hogy nyugodjon le. Nincs jogalapja.
tokmindegy,mit mmond a torveny,egyszeruen taplosag a masik ablaka alatt bogetni a motort,foleg ugy,hogy tudod,hogy kisgyerekuk van..De ha nem lenne,akkor is az lenne
szerintem egyelore orulj,hogy csak uvolt a pasi es a szep kis motorodnak az ej leple alatt meg nem szurtak ki a kereket,vagy nem tettek egyeb kart benne
azt olvasom,a pasi megprobalta neked elmagyarazni szepnszoval,hogy miert nehezmenyezi a motorozasodat,illene,hogy erts belole fuggetlenul a tobbi serelemtol
nem kert senki,hogy mondj le a hobbidrol,csak annyi joerzeslegyen benned,hogy kitolod a kapun a motort es ott ulsz ra,vagy ott teszteled,nem az ablakuk alatt
a lancfuresz es a motorozas kozott az akulonbseg,hogy lancfureszelni muszaj,ha nem akarnak megfagyni,motorozni nem muszaj
hanem hétvégén elszoktuk vinni a motort területre, és ott szoktunk vele menni.
az udvarban meg a teszt köröket szoktam vele menni, állítgatom, hogy minél jobb legyen, kuplung, karburátor, gyújtás, gyertya, és a tesztköröktől vannak kiakadva.
Szomszéd tehet valamit ha én motorozok az udvarban hétköznap?Zavarja őket. most költöztek ide kb 2 hete. van egy 1 éves kislányuk. kb 1 hete szombati napon átjött az ürge szólni hogy ne motorozzak már az ablakuk alatt mert fél tőle a gyerekekük, a botonos részen ami távolabb van a házfaluktól arra motorozhatok az már nem zavarja őket, akkor abba is hagytam a motorozást amúgy is hétvégén nem szabad zavarni a szomszédokat. hát azóta csak a betonos részen motorozok kb napi fél órát össz vissz. erre most átjön megdörömböli a kaput, és ordít, leállítom a motort, azt ordítja hogy hagyjuk már abba azt a ku"@"va motorozást van egy 11 hónapos gyerekük, és nem bír aludni mert állandóan motorozunk. és hogy most akkor menjenek most már a rendőrségre vagy mi, hogy állandóan motorozunk... mit tehetnek? bemennek a rendőrségre, hétköznap van, ilyenkor reggel 6-tól este 10 óráig azt csinálok a saját portámon amit akarok nem? hétvégén nem szabad zavarni, de hétfő van, és egész nap motorozhatok, vagy flexelhetek, vagy körfűrésszel vághatom a fát az ablakuk alatt is. igaz?
na most amiért én még főleg le sza.rom a pofájukat, az az hogy ezt a hézat az egyik rokonuk ajánlotta fel nekik hogy költözzenek ide mert üresen áll. az öreg aki odaadta a házat, az nkünk már rengeteg kárt csinált, máskor volt egy bodzafánk az udvarban, már alig vártunk hogy lehessen csinálni üdítőt, átjött hogy rendbe tegye a házmögét, az öreg, és mikor nem voltunk kint kivágta a fát, jólvan ez nem nagy érték, de nekünk rosszul esett. akkor eltölrtek kb 10 éve egy zsír új palát. akkor egyszer kint állt az autónk a kapunk előtt, és átjött a szomszéd hogy lefesti a házmögét, hát hozott egy permetezőt, aztán meszettel, elkezdte spriccelni a házfalát, na most erről azt kell tudni, hogy a kerítés és a kapunk felett a szél kihordta a meszetet, és mikor indult haza a szomszéd akkor kinyitotta a kapunkat, és meglátta hogy az ezüst autóból fehér lett. az autó ekkor volt fél éves, újonnan vettük, opel astra G autót, szólt nekem hogy nézzem meg, hát az egész tiszta fehér volt, a szélvédők meg minden az ég világon minden, még a kerekei is. bejöttem vízé, mire megengedtem a vízet meg szivacsot, meg stb. akkorra az egészet ő tenyérrel át törölgette, na szóval összemaszatolta az egészet, és tiszta karc lett az egész. 20-szor kellett megmosni kb mire visszakapta a színét, de a meszet úgy megmarta hogy még a mai napig is ha megmosom az autót akkor kifehéredik. ez már 5 éve volt. van két ablak a házon ami átnéz az udvarunkba, egyáltalán nem szabályos, az egyik az egy ilyen kicsi ablak, a kamrának egy kicsi ablaka, azon van egy kicsi szúnyogháló, tehát átlátni rajta, azt már nem tudom hogy az mikor került oda meg stb. vagy hogy az ott is volt e azt nem tudom, anyámék mikor megvették ezt a házat több mint 20 évvel ezelőtt akkor még nem a permetelős öregé volt ez a ház, aztán megvette a permetelős a házat, kb 15 éve egyszer hazaértek a faterék, és már be volt állítva egy ablak, az egyik szobára, ami átnéz hozzánk, amit erről tudni kell, ez így nem szabályos, eleve meg kell minket kérdezni hogy bele egyezünk e, aztán írásos szerződés, és még akkor is csak olyan ablak üveget lehet beletenni amin se ki se be nem látni. hát ezen sima üveg van, ki-be látni rajta.
kb ennyi. válaszoljátok meg hogy szerintetek, hogy vannak most a törvények. jó most arról az új lakók nem tehetnek, hogy az öregapjuk vagy akárkijük milyen károkat csináltak nekünk, de akkor is tudhatnának róla. és ha gondlunk egyet akkor megmondhatjuk nekik hogy jó akkor rögtön csinálják be mind a két ablakot? mert ha igen, akkor megmondanám neki hogy csinálaj be és nem fog zavaróan bemenni a hang és kész én most azért nem fogok lemondani a hobbimról, hogy bírjon aludni a kislánya... egyébként is eleget tettem a férje kérésének, nem mentem az ablakuk alatt, kb 10 méterre motoroztam le fel az ablakuktól, a motor még be sem melegedett, 3 ezres fordulatig húztam neki ma, és egyszer csak dörömböl és üvölt, de még csak ilyen 3-4 perce motoroztam.... szerintetek?
a többi meg még, hogy nekünk meg nekik szembe nem lakik senki, ezért fater a fa ágakat leszokta kicsit metszeni, meg a gazat lenyírni és ott szoktunk megállni az autónkal, erre többször is érkezünk haza és elvan foglalva a parkolónk, többször is ha nem áll ott az autónk akkor rögtön odaállnak. igaz az közterület, de nekik sem tartana tovább ő előttük megcsinálni a helyet, és megbírnának állni. tegnap egész délután vágta az udvarukba a füvet, az nem zavarja kölköt? mert tegnap délután betegen én sem bírtam ám aludni a fűnyírástól. és az vasárnap volt! a kutyájuk mióta ideköltöztek folyamatosan nyavicskol, napközben folyamatosan, de eléggé rászokott zendíteni éjszaka is. múlthét előtti szombaton meg negyed nap láncfűrésszel vágta a fát, az nem zavarja a lányukat? mert akkor ennyi erővel engem is zavar hogy hétvégén láncfűrésszel zörögek. és a láncfűrésznek 8-9-10 ezres fordulaton vagy nem tudom mekkora fordulata van, de 100-szor nagyobb hangja van mint az én mz-mnek 8 ezres fordulaton, és én csak 3 ezerig pörgettem.
Ezek után mit tesznek esetleg a rendőrök ha kijönnek? ha ezt az összes dolgot elmesélem nekik? meg minket zavar az ablak is amit átlátnak.
Más-más brigád jön, előtte nem találkozunk velük. Tehát vagy beengedni kell odarohanni vagy előtte kellene találkozni. Ráadásul a "valamikor délután majd érkezünk" címszóval jönnek, sokszor egymást váltva.
Nem értem, ha úgysem vagytok ott, akkor miért nem a mesterembereknek adtátok oda a kulcsot?
Én azt tenném, hogy lecserélném a zárat, és közvetlenül az éppen ott dolgozó brigádnak adnék kulcsot, a végén meg betennék egy új zárat. Nem akkora költség, hogy ne érje meg elkerülni az alábbi problémákat. Az öreg meg rájön, hogy nem ő a ház baktere, és visszahúzódik.
Ha nem jön rá magától, akkor szépen el kell neki mondani. Szerintem le lehet ezt kulturáltan kommunikálni.
Tanácsot kérnék, hogyan lehetne az alábbi helyzetet diplomatikusan kezelni:
Lakást vásároltunk, fizikailag házrész - az a típus, ahol U alakban lakásokra szabdaltak földszintes épületet és a belső, épület által körbezárt kert közös. A miénk a leghátsó, legnagyobb, szokásjog alapján még "saját" kertrész is tartozik hozzá.
A szomszédok között van egy nagyon barátságos nyugdíjas bácsi, aki olyan, mint egy túl barátságos kutya. Ahogy megjelenünk, máris a seggünkben van és szinte lehetetlen levakarni. Tényleg jó szándék hajtja, próbál segíteni, ha tud valamiben.
Nem élünk még ott, a lakás egyik felét szétbombáztuk, felújítás van, még talán egy-másfél hónap és kész lesz. A másik felébe már ezt-azt bepakoltunk.
A bácsi felajánlotta, hogy beenged mestereket, így nem nekünk kell odarohangálni. Örültünk neki, kapott is kulcsot.
Mivel én napokon belül szülök, egyrészt pörög a felújítás, másrészt bármikor járhatunk úgy, hogy senki nem tud odamenni mestereket fogadni - emiatt kissé rá vagyunk szorulva.
Ma kint voltunk, WC-használat után nem tudtuk lehúzni. Kiderült, hogy el van zárva a tartály. Na ki zárta el? A bácsi. Ergo bement a lakásba a távollétünkben, komolyabb indok nélkül mert most betonszáradás miatt nem is jött senki mester.
A tapadós, ezek szerint magánterületet eléggé sajátosan értelmező stílusa miatt én már eléggé fújok rá (nem direktben, nem akarok balhét),a férjem is kezd besokallni.
Tartok tőle, hogy a beköltözés után simán bejönne a lakásba. Ha ez mondjuk épp akkor történik, amikor a nappaliban szoptatok, én tuti hozzávágok valami kemény és éles tárgyat és annyi a jó viszonynak.
Miképp lehet a bácsiban tudatosítani, hogy passzióból nem járkálunk be a lakásba, nem családtag? Hogy ha szellőztetnénk és nyitva az ajtó, akkkor ne érezze feljogosítva magát, hogy beszambázzon, mintha ott élne?
Minden diplomatikus, a hosszútávú szomszédi viszonyt nem megroppantó javaslatra nyitott vagyok!
Az előbbi történetem az alattam lakóról nem jelenlegi probléma, az 14 évvel ez előtti sztori, azért két gyerekkel költözni kellett. Azóta, azonkívül, hogy jóban vagyok az alattam lakóval, még soha nem hallottam őket vagy a zajaikat.
Egyébként amikor idejöttem, azt mondtam, többet ilyet nem csinálok, felveszem a harcot, nem költözök. Most elbizonytalanodtam. Azt hiszem megint mennem kell. Ugyan a lakás is már nagy, de utálok hazajönni, füldugózni. Ha valakinél másnál vagyok, teljesen el vagyok képedve, hogy csend van és nem hallom a másik lakó életét. Komolyan sírhatnékom van :(
Ilyet én még nem hallottam és nem is értem, sem a víz problémát, sem a többit.
Sőt olyat is csak a saját tapasztalatomból tudok, hogy az alattam lakó mérgezi az életemet, de azt is csak mélynyomós hangfallal tudta produkálni felfelé, egyéb zajait nem érzékeltem még akkor sem, ha folyamatosan mászkált volna a lakásban.
Viszont jó ötleteket adtál, mert így lehet, nekem is azt kéne tennem, hogy jól felkúrogatok a plafonomra, amikor alszanak, aztán mit csinálhat nem? Ez a hobbym. Ahogy nekem sincsenek eszközeim ellen, neki se lesznek. Max. el lenne könyvelne, hogy hülye vagyok, hogy egy gerendával verem a plafonom különféle időpontokban, mondjuk éjjel.
Mert jelen pillanatban az a helyzet, hogy tervezem a költözést, több ezer Ft-ot költöttem füldugóra (a saját lakásomban csak azzal tudok olvasni, pihenni), ők viszont nem tesznek semmit, élik az állatmód életüket. Nem telik el 10 perc, hogy éppen ne tudnám mi a kurva anyjukat csinálnak, ki merre jár, ki kinek ugat, kivel kiabál. A kutyákat azért leredukálták, de nem az én két szememért ám, hanem több lakó is érintve volt, és attól azért beszartak, hogy abból kutyaelvitel vagy pénzbüntetés lesz.
A hölgyike a mai napig nem dolgozik, a 8 éves gyereke iskolaidőben, hétköznap este 10-kor még javában üvöltözve rohangál. Kérdem én, gyermekes szülőktől, hogy ez normális? Mert én dolgozó, felnőtt ember létemre akkortájt már úgy elpihennék.
Fészen kifigyeltem, hogy a nő hétvégén lesz 40 éves. Gondolom valami nagyon kömény bulit tartogat, így én már előkészületeket tettem, hogy elhagyom a várost. remek, hogy ilyesmitől kell függnie a hétvégémnek, hol töltöm, nem ám ott ahol én akarom, a kifizetett, fenntartott lakásomban. Rohadjon meg minden ilyen szemétláda lakó, de az a rendszer is, amelyik ezt hagyja, hogy azok az emberek szenvedjenek, akik a hét 5 napján 10-12 óra leadózott munkával eltartják ezeket a hulladékokat segéllyel, családipótlékkal meg ilyesmi, de még meg sem védenek, ha ki szeretnénk pihenni a helyettük elvégzett munka fáradalmait. Mert ebben az országban nincs szomszédvédelem. Mindenki azt csinál amit akar.
Gyerekkorom óta lakom a lakásban. Az egy emelettel lentebbi szomszéd egy banya és a férje.
Arról híresek, hogy évtizedek óta állandóan veszekednek. A banya kiabál, visítozik, közben üti a falat, a bácsi néha visszaszól. Úgy tudom a bácsi alkoholista, éjjelenként részeg.
Régebben azért zaklatott minket a banya, mert szerinte a virágai miattunk mentek tönkre, az erkélye miattunk lett koszos, az eső miattunk esett lefelé. Utána már kártérítést is követelt ezekért.
Egy ideig máshol laktam, miután visszaköltöztem, akkor tűnt fel, hogy korán reggel a szomszéd mindig ütötte a plafont.
Később betegség miatt sokat kellett volna pihennem. Akkor már fémtárgy gurigatás, bútortologatás, nyikorgás, csapódások, folyamatos kopogtatás voltak. Akkor kellett volna panaszt tennem, de azt gondoltam majd abbahagyják.
Utána még rosszabb lett: a tévét éjjel 3-ig üvöltették, a csapot éjjel órákra kinyitották, vécé öblítés ment pár percenként. Hajnalban csapódások, csövek kopogtatása volt.
Ez úgy pár éve lett nagyon durva, akkor egész nap ment a zajongás. Azóta ez megy:
Hajnalban, 4 óra körül a banya elkezdi feltekerni a redőnyt (borzasztó nyikorgással), amit órákig ismételget, sokszor még éjjel is. Közben a függönnyel babrál, ütögeti az ablak melletti falat, órákon keresztül az ablakban szenved.
Amíg nem kelek fel, addig a szoba alatti plafont ütögeti és a csöveket, de iszonyatos módon.
Amikor kimegyek mosdóba, vécére akkor kiszalad a szobából és a vécét leöblíti, pontosan addig amíg ott vagyok. Konyhába kimegyek, akkor ott nyitja ki a csapot és kopogtatja az ottani csöveket. Általában sípolni szokott a csappal, amivel szórakozgat (hangos, még hangosabb, rövid sípolás, hosszabb sípolás), legutóbb is majdnem egy óráig. A radiátorral nyikorog és kopogtatja órákig.
Állandóan utánoz, ha kinyitom a csapot, akkor ő is. Ha valamelyik csap közelében vagyok, akkor kinyitja, ha a vécé közelében akkor leöblíti.
Ha olyan helyiségben vagyok, ahol víz van, ott a vizet kinyitja, néha többször, vagy csak pár másodpercre, ez nem tudom, hogy valamilyen kommunikáció lenne-e részéről.
Amikor visszamegyek a szobába, akkor megint ott üti a plafont. Kopogtatja a falat, a csöveket.
Aztán bekapcsolja a tévét, amit jobban lehet hallani, mint a saját tévénket maximum hangosításon.
Ez órákig van napközben, utána éjjel 3-ig. Általában rádiót vagy valamilyen zenét bekapcsol hozzá.
Olyan zajongásai vannak időnként, hogy hangosan szalad, majd mintha egy bútort fellökne. Akkor egy nagy csapódás, aztán kopogtatás, nyikorgás.
Folyamatos kopogtatások, plafon és -csőütögetés, plafon kaparászás megy egész nap. Az erkély korlátot üti, azt nem lehet tudni, hogy minek.
Időnként ráüt a plafonra, de akkorát, hogy rezeg a padló. Ha lepihenek, akkor megint üti a plafont, kopogtat, csöveket üti. Amikor leülök enni (a mosdó mellett van az ebédlő), akkor a vécét öblíti, addig amíg ott vagyok.
Ha a vécébe megyek, akkor szintén leöblíti a vécét, olyankor a nálunk lévő vécé ugrik egyet, ezt többször ismétli.
Amikor mosakodni megyek, akkor is leöblíti a vécét, olyankor nálunk nincs víz, így addig várnom kell, amíg befejezi. (ez egy óra is lehet). Így mosakodni csak az ő "engedélyével" lehet. Vécét több százszor leöblíti egy nap alatt.
Egész nap járkál, ajtókat kinyitja majd egy perc múlva hangosan becsukja, úgy hogy az emelet rázkódik.
Amikor feltételezi, hogy alszom, akkor ráüt egy iszonyatosat a plafonra, kb. pár percenként, így évek óta csak pár órát lehet aludni. Éjjel szinte ugrálva közlekedik, időnként csöveket kopogtatja és a falat ütögeti. Már szörny lábakról voltak álmaim. Emiatt évek óta füldugóval alszom, hogy legalább éjjel ne kelljen hallgatnom a járkálását.
Éjjel is bekapcsolja a tévét, rádiót. Ez megy hajnal 3-ig. Utána félóra adásszünet Aludni állítólag egy órát szokott napközben. Utána vécé öblítés van, és kezdődik elölről a műszak.
Most már ott tartok, hogy kénytelen vagyok albérletbe költözni.
Ehhez még a ráadás: egy családtagnak mondtam pár éve, hogy feljelentem a banyát. Valószínűleg kihallgatja a beszélgetéseket, mert utána mondta a házmesternek, hogy nem tudja mi bajom van vele, panaszkodott, hogy nem is csinált semmit.
Utána zaklatni kezdett. Tavaly óta egy ismerősömet zaklatta telefonon, hogy furcsa zajongásokat észlel a lakásból. A telefonszámát megadta a családtagoknak, hogy hívják fel és beszélgessenek vele a házban lévő zajongásokról. Mindig azt figyeli, hogy mit csinálok és utána hívogatja a családtagokat, ismerősöket.
Majd év elején feljelentett, hogy nem tud tőlem aludni, ezt annak ellenére, hogy éjjel nem alszik, hanem járkál, és teljesen zajmentes az életmódom, a lakásban csak netezni és aludni szoktam.
A lift kattogását írta össze, amiről azt hazudta, hogy nekem voltak táncóráim, és amiatt nem tudott aludni. Egyébként több évtizede jártam táncórára, úgyhogy nem tudom ezt honnan gondolta.
Azóta a lakóknak panaszkodik, hogy azért volt kénytelen feljelenteni, mert rendszeresen zajongtam, és még ő viselte nehezen a saját zajongását. Ezt azért tette, nehogy én előbb feljelentsem.
A vízzel kommunikációt még sosem hallottam mástól, a fémtárgy dobálás a banyának a másik kedvenc elfoglaltsága. Most is hajnal óta megy a műsor, jelenleg is a redőny feltekerésnél tart, már szólt hozzám a konyhában és a vécében is, de délután kezdi el a műsor fő részét.
Én értelek, mert voltam ilyen helyzetben! És ebben az országban a törvények semmit sem tesznek a magántulajdon védelmére!
Könnyű azoknak az ilyen helyzeteken poénkodni, vagy csak félvállról venni, akik hihetetlennek gondolják a helyzetedet! Vagy el sem jut az agyukig...
Sajnos ez van. Itt mindenhol pofáznak a CO mérgezésről, de az még a bíróságot sem hatotta meg, hogy a kéményemet eltömíti a szomszéd fenyőfájáról belehulló tüske! Csak úgy tesznek, mintha "aggódnának" a polgárért, pedig csak a hírverés megy! Mármint, hogy előírják a gyakoribb ellenőrzést, meg megszigorítják a gázkészülékek üzembe helyezését, mindezt azért, hogy több bőrt húzhassanak le a polgárról, de hatékony segítséget speciális esetekben -mint az enyém is- nem képesek nyújtani!
Korábban meg ikertelken laktam, ott kifejezetten az ökölszabály volt érvényben és a hatóság ott sem tudott fellépni a törvény erejével.
Nonszensz az egész közállapot, ami itt van!
Azt tudom mondani neked, hogy ne is reméld, hogy itt, ezen a fórumon nagy megértésre fogsz találni, mert teljesen más irányba ment el már az elején! Az itteni problémáktól erősen eltér a tied vagy az enyém! Pedig ez is szomszédról szól.
A tv-ben nagyon hírdetnek ilyen megoldást, csak nem tudom melyik adón... esküszik a hirdető, hogy csend lesz. A technikájukat kellene ellesni. Se hőhíd, se hanghíd... komoly feladat. Én csak ragasztással tudtam ezt megoldani.
Megfogadtam az itteni tanácsokat, és kerestem kivitelezőt. Azt kértem tőle, hogy szereljen a kérdéses falra gipszkarton keretet, fenyő léccel, 5cm kőzetgyapot, és 1cm gipszkartonlap. Elég lesz ez arra, hogy kizárja ezeket az átszűrődő beszédhangokat? Sajnos fizikailag nem fér több, mert az már belelógna az ajtókeretbe.
Egyébként, eddig is, ha otthon voltak, nem volt a kutyákon a nyakörv, mert ha jöttek hozzájuk, akkor azért ment a visongás-hörgés, meg egyik este féltízkor arra ébredtem, hogy ugatnak a kutyák baromira, a nő meg üvöltözik velük, hogy fejezzék be.
Igen, volt pofám féltízkor aludni a saját lakásomban, mivel 5-kor kelek.
Kutyaugatás helyzetjelentés. Férjem találkozott a nővel az utcán, nő kérdezi, hogy voltatok már otthon? Mondja férjem igen. Van kutyaugatás? Van! Jááááááááj képzeld - mondja a nő - kifogyott az elem a nyakörvből, már szóltam a szövetkezetnek, meg hívtalak benneteket, de folyton foglaltak voltatok (otthon sem voltunk). Türelmet kérek az elem beszerzéséig, mert a gyártótól rendelem meg. Mondja a nő... a kutyák meg üvöltenek. Nem tudom milyen speckó elem lehet ebben, hogy nem lehet akárhol venni. Biztos speciális, csak erre a nyakörvre kitalált, egyedi, semmi másra nem használható elemről van szó :)
Oké oké, de itt a fórumon is lassan már mindenkivel összeveszik, pedig mi még nem is lövöldöztünk az ablakára airsofttal. :)
Egyelőre annyit tudunk, hogy van két szomszéd, akik között nincs kerítés (pedig az nem árt ha van két kutyám és nem láncon vagy kennelben tartom egész nap), illetve a telekhatártól 30 centiméterre mégis van kerítése egy csirkekifutónak, ami mellé a szomszéd ültetett valamit (mondjuk ezt én is megtenném, ha a szomszédom oda tenne egy csirkekifutót) és ez pont azon a 30 centin volt, és ez a növény indította a balhét, ami egyszer azért lett kicsapva mert gaznak nézte, vagy azért mert pontosan tudjuk hogy mi volt és mérgező lett volna a csirkéknek, akik viszont nem érték volna el, mert nem tudják kidugni a fejüket...
Illetve kétszer is megtudtuk, hogy a szomszédnak audija és mercije van, de ennek ellenére nem érdekli, csak többször megemlíti.
A 30 centizést nem is értem.
Valamit vagy a telekhatártól egy méterre teszek, hogy azt a részt karban tudjam tartani úgy hogy nem lépek át a szomszédba (30 centin ugye nem férni el) vagy a határra rakom.
Hogy valaki milyen meggondolásból választ 30 centi távot aminek semmi értelme, nem tiszta nekem.
Aután további probléma, hogy a szomszéd a csirkéket a kukapált növények helyett nádszövettel takarja el...
Mit nem értetek ezen? Vannak emberek akikkel nem lehet beszélni ,akik rosszindulatúak,akik örömét lelik abban ,hogy másokat bosszanthatnak ,mert egész álló nap otthon vannak ás unalmukban már nem tudnak mit kezdeni magukkal.
Ilyen az én szomszédom is, 3 gyerekes "anya". Szarik az mindenre ,igazi pszichopata. Persze ott is a hatalmas baráti társaság, családtagok, mindenki körbe veszi őket, néha már azon gondolkodom.....
Nyugi már a sok felkiáltójeleddel, ha így viselkedsz, akkor nem csoda hogy nem vagy jóban a szomszédoddal, hiszen itt is mindenkibe belekapsz. :)
Kerítésépítési kötelezettség:
Azért ennek nézz utána a helyi építési rendeletben, mert már régen változtattak a kerítésépítési szabályokon.
Bár lehet, hogy a te településed szabályzata még tartalmazza, de ez a "szemben állok a házzal akkor jobb-bal oldal" eléggé kiesett ezekből és mostanában már az a módi inkább, hogy oldalsó kerítést az épít, akinek érdeke...
Nos az írásaidból az jön le, hogy igencsak gyűlölettel, haraggal írsz..nagyon feszült vagy.a csupa negybetű, az összevisszaság, a rengeteg felkiáltójel, mind jelzi, hogy pihenned kellene.
Talán az lenne a legjobb ha beszélnél azzal az őrültel, hogy teszem azt mit szólna ha elásnátok a csatabárdot, mert Te békés ember vagy és ebből fakadóan a békére törekszel. Megmondod hogy sajnálod a levágott virágot, de cserébe fel tudsz ajánlani 2 db. földlabdával ellátott tuját. (Ha elfogadja, veszel az OBI-ban kettőt, nem drága).
Csak nem szabad agresszíven megközelíteni a dolgot. Ha ezután is lövöldöz, dobája az állatokat, stb-stb. akkor bemész a rendőrségre és egészen egyszerűen feljelented. Megmondod hogy légpuskával vagy mittodod te mivel lövöldöz, ki akarja lőni a gyerek szemét, ill. dobálja az állatokat ami az állatvédelmi törvény értelmében állatkínzásnak minősül. Plusz a garázdaság.
Ennél jobbat nem tudok kitalálni.
Tehát első a diplomácia, ha ez nem válik be akkor a harc.
Neked rosszabb már úgysem lehet, akkor viszont fel kell venni a kesztyűt.
Mert az az ő oldala!Én csinálnák kerítést de azt mondát illetékes helyen,hogy ha a szomszédnak nem tetszik a kerítésem akkor ő le is bonthatja!!!!!!!!! És ezért nem csináltam kerítést.
ertem es megertem,de megis kerlek,magyarazd meg,hogy miert van 30 cm-vel beljebb a kerites,mint a telekhatar,illetve ha igy van,akkor miert nyulkalsz at a szomszed felere?? Tudom,hogy az is a tietek,de megsem ertem ezt az egeszet
SZERINTEM HA NEM ÉRTED AKKOR NE SZÓLJ BE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Különben is a kerítés másik oldala is A MI PORTÁNKON VAN!!!!És így jogom van hozzá!!Mivel a mi portánkhoz tartozik és a kerítés drót ne menjen tönkre!!! De különben ha át élnéd ezt a helyzetet másképpen beszélnél!!!!!!!!!!!
Igen.Én bocsánatot kértem és felajánlottam,hogy kifizetem!!!De ő azt mondta,hogy nem haragszik csak hírtelem indulatú!Azt mondta,hogy nincsen semmi hagyjuk rá(ez mondta szó szerint)!És 8 hónap után megint ez a problémája akkor most ki is a hülye?Biztosan én!Dobálja a jószágokat kutyát,tyúkot kacsát,átönti a sült sót mintha a szemétdombra öntené,dobálózik,lövöldözik,leskelődik.Nem dolgoznak de az AUDI A 6-ost és a nagy MERCIT fent tudják tartani engem nem érdekel,hogy miből van nekem sok más bajom.
Nem dolgoznak sehol (33 éves koma,23 éves csaj)!De az A6 os AUDIT és egy MERCÉDESZT fent tartanak engem sosem érdekelt,hogy miből élnek és most sem érdekel csak hagyjanak békén.Igen van egy tacskóm és egy magyar vizslám de nem ugatnak állandóan!És ő mondta,hogy a virág a baja és 2 évig nem volt semmi baja (és a fü... et is nagyon szeretik)!De ha nem hiszed el amit írok akkor inkább ne is szólj hozzá!
Azt írod, hogy a kutyáid...tehát nem egy van...a szomszédnak van-e kutyusa? ...valamilyen háziállata? otthon van-e egész nap, ha igen, miért? Nagyon ráér..gyanítom nem dolgozik. miért?
3 kihúzott növényt még jóvá lehet tenni....komatál, kocsma, virágpalánta, kedves érdeklődés egészsége felől...stb..
mondjuk, ha meg meri tenni, hogy lövöldöz, és ráadásul kiröhög, ott már valami más is van a háttérben...
Ha a szomszéd elültet valamit, akkor az máshogy néz ki, mintha csak úgy kinő a földből. (mert ugye annak nyoma van, hogy lyukat ások ültetek, akármi)
Erre te szó nélkül kicsapod, az eredeti sztori szerint azért mert azt hitted gaz, most meg már azért mert tudod hogy mi az és mérgezte volna a csirkéidet.
Valamiért úgy érzem, nem ismerjük az ellentétek okának összes szeletét. :)
arrol nem beszelve,hogy eleg nehez megtiltani a szomszednak,hogy a kerites sajat oldalara azt ultessen,amit akar,fuggetlenul attol,hogy ez az emlitett kerites a topiktars telke meg
ha nem az lenne,sem tudna megtiltani a tyukoknak,hogy atdugjak a fejuket es lelegeljek,tehat szerintem hasznosabb lett volna egy nadkerites,deszka,akarmi,hogy ne mergezodjenek meg a joszagok
A kerítés a mi portánkon a telekhatártól 30cm rel beljebb van!És hiába az ő oldalára ültette akkor is a mi portánkon volt de igazából nem virág hanem Amerikai alkörmös volt ami mérgező isés kerítésnél vannak a baromfiak.
a kerítés tövébe ültetett virágot a szomszéd... az ő oldalán? mert akkor miért húztad ki? ha zavar, akkor kiméretni, és pontosan a telekhatárra építeni egy kerítést végig. ez alap.
Igen mi is gondoltunk feljelentésre de sajnos félünk,hogy akkor még jobban eldurvul a helyzet!Igaz először a jegyzőnek szólnák.Sajnos félünk saját portánkon,minden neszre figyelünk.
HG, igen a rokonomnak, barátomnak el tudom nézni, mivel ha már idegesítő, simán megkérhetem, hogy kicsit halkuljon le. Ezt egy vadidegentől - többszöri alkalom után - már szinte kellemetlen kérni.
Más. Ez a degenerált felettem most a munka hőse, végre dolgozik. Ezt többször is közölte velem, hogy ő dolgozik. Egyfelől amikor hétvégén reggel félkilenckor a nagyobbik gyermek torka szakadtából üvöltve anyázta a kisebbiket - erre ébredtem -, illetve nem, már félnyolckor is felébredtem, amikor a picsa elment dolgozni és a kutyák bánatosan ugattak. Meg onnan is tudom, hogy egyik nap szabin voltam és egész nap ugattak a kutyák, mikor felhívtam, hogy a ház összefogott és mi ez? mi van az ugatásgátló nyakörvvel, akkor sajnálattal közölte, hogy ő dolgozik és a gyerekek később indultak és reggel elfelejtették rájuk tenni. A két kutya minden rezzenésre visítva ugat, ha megy a lift, ha megáll a lift, bármi nesz van, kb. 2-3 percenként megy az ugatásos visongás (gondolom várják haza, az addig otthon tehénkedő gazdit).
Egyébként, hogy a nő dolgozik, számára is újdonság, ezért is mondja ezt ilyen kihívóan. Eddig nem igazán dolgozott, az előző férje - tőle tudom - gazdag volt és eltartotta, utána szült kettőt, azokkal is otthon volt, sőt, mikor már dolgozni akart egyedül maradván, mondta, hogy neki csak 6 órás a jó, mert a fiúkat vinni kell az iskolába. Agyam eldobtam. 40 éve dolgozom, kettőt felneveltem, soha nem voltam 6 órás állásban. Van napközi meg mindenféle, ami a dolgozó embereknek ilyen jellegű problémáit megoldja.
Kedvenc felettem lakó szomszédom postaládáján a nevét - a gyermek ceruzás feliratot - felváltotta egy kék filctollas, komoly, felnőttes megerősítés. A hölgyike a héten már másodszor nem találja a postaláda kulcsát, ezért úgy kedd tájékán kifeszítgette két oldalról, két nap múlva visszatuszmákolta (úúúúú, mintha új lett volna). Mára megint ki van feszegetve, biztos megint nem volt meg a kulcs. Esküszöm legközelebb lefotózom, hogy tudjátok miféle ratyi proliról beszélek.
Szomszédom állandóan hangoskodik éjjel. Nem indulatból ordítoznak, hanem kizárólag ordítva tudnak beszélgetni, mint akik nagyot hallanak. Aludni nem alszanak, éjfélkor hazaér, elkezdi ordítva kitárgyalni a napját, ez tart hajnali háromig, akkor elalszik, majd fél nyolckor kel, és kezdi a napi ordítva kommunikálást. Az elmúlt évek során számtalanszor kértem rá, legyen tekintettel másokra. Járt kint a rendőrség megszámlálhatatlanul sokszor. Kapott bírságokat, voltunk bíróságon. Minden alkalommal, akár én beszélek vele, akár a hatóság, szabadkozik, sajnálkozik, látom is rajta, hogy őszintén, néhány hónapig nyugalom van, aztán kezdődik előről. Egyre inkább azt gondolom, hogy bár diplomás, valami nem stimmel neki az agyában. Mit tudok még tenni mindezek után? Azt gondolom, hogy mindent megpróbáltam.
Kedvem támadt lelőni minden pandát, amelyik nem kefél a fajfenntartásért. Tankhajók olajával akartam elárasztani a híres francia strandokat, amelyeket sose láttam. Füstöt akartam lélegezni... Rám jött a pusztíthatnék."
Ha továbbállsz, azzal csak lovat adsz a pernahajderek alá, és jó eséllyel a következő állomáson ugyanebbe a problémába szaladsz bele.
Hiába menekülsz, hiába futsz, a sorsod elől úgysem szabadulsz!
Szembe kell nézni a problémákkal! Persze nem egyedül. Végülis társadalomban élünk, és az emberek többségében még ma is megvan a tisztesség szikrája. Emellett, ugye, az adóforintjaikból eltartunk egy hatalmas államapparátust a maga erőszakszervezeteivel. Kemények ezek az erőszakszervezetek, gépfegyvertől tankon át mindennel fel vannak szerelve. Még a maffia sem ellenfél nekik.
A jogi út amúgy az önkormányzat jegyzője, bár ott 3000 ft eljárási díjat kell fizetni. Birtokháborítás a szabálysértés neve.
Pár hónapja költözött a társasházunkba egy nő a két iskoláskorú kislányával. Nem éppen a csendes kis egérke, aki meghúzza magát, nyáron az emelet másik csücskében lévő lakás végében is simán lehetett hallani, ahogy fejhangon ordít az egyik gyerekkel. Szóval elég hisztis egy p.csa lehet szegény :) A legújabb húzásával viszont teljesen kiborított, körfolyoós házról van szó, ők a lifttel szemben laknak, a két udvar mindkét irányába lengőajtón át lehet kijutni. A lakása melletti lengőajtóra filccel!!! volt képes ráírni, hogy csukjuk be magunk után. Az egész emeletnek üzent ezen a civilizált módon, aki kénytelen a lengőajtót használni, ha haza akar jutni. És ha véletlenül csomagokkal megrakodva menne haza, esetleg kitámasztaná, őnagysága ma le is ordibált a földszintig, hogy ő nem a folyosót fűti. Nem győztem gondolatban elnézést kérni, amiért nem polipnak születtem. A házat egyébként pár éve újították fel, több mint 100 éves épületről van szó, mégis eddig mindenki meg tudta állni, hogy az ajtón vagy a falon üzengessen a többi lakónak. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? Közgyűlésen megutáltatni a házrongáló ribit az egész lakóközösséggel ér? :)
Most találkozott a férje a felettünk lakó nővel. A nő kérdezte, hogy hallunk-e még kutyaugatást. Férjem mondta, hogy nem. Kiderült, hogy vett kutyaugatás elleni nyakörvet, mosolygott a csaj, nem volt ellenséges. Úgy látszik a szövetkezet levele hatásos volt.
Nem tudom mi van felettünk, talán ciánoztak. Múlt hét vége óta kuss van, a kutyákat sem hallom (férjem egyszer hallotta, de én nem - meg ugye ha eddig egyszer-kétszer lett volna, nem 10 percenként). Most hétvégére tuti elhúzott a picsába az egész bagázs.
Viszont "gyermekcsínre" jöttünk rá. 1. a postaládánkon volt valami érdekes maszat, szeintem valami oda volt írva, ami aztán szét lett kenve (elképzelésem sincs, hogy épp oda miért került volna valami, 14 éve ugye csak mi nyúltunk a ládához). 2. kb. 1 hete a férjem alig tudta kulccsal kinyitni a postaládát, nyilván belehelyeztek valamit. Szerintem ceruzával kúrtak bele, ám a grafit 1 hét lökdösődés után megadta magát, gondolom a felettünk lakó kotonszökevények kicsiny bosszúja volt. Nyilvánvalóan kaptak levelet a szövetkezettől a kutyaugatás miatt és szerintük mi voltunk a bejelentők. A vicc, hogy nem. Tudtam róla, hogy mások nem a seggüket nyalták és próbáltak egyezkedni, mint én, hanem egyből telefonáltak és követelték, hogy csináljon a szövetkezet valamit. Mivel én viszont szóltam fész-tu-fész, ezért azt hiszik én jelentettem és jött a bosszú. Na most úgy érzik, veszélyben a hobby-állat/ok és ezért a maszat és a zár tönkretétele. A maszat nyilvánvalóan úgy keletkezett, hogy anyuka elmázgálta, amit a két kis rohadék odacsinált. Na most ezek 8 és 12 évesek. Pár év múlva gondolom már az autónk kerekének kilyukasztása lenne a cél. így tehát mindenképpen el kell innen mennünk. Lumpenprolik ellen nincs megoldás, csak a költözés. Tudjátok, belegondolok, hogy napi 10-12 órát dolgozunk a férjemmel azért, hogy ez a retek kurva nem dolgozván - de családi pótlékját és egyéb segélyeit megkapván az én adópénzemből - egész nap "bubble" nevű golyósjátékot játszon a fészen. Onnan vagyok olyan jól informált, mert kapom a meghívásokat, hogy játszak én is. Rohadjon meg az összes ingyenélő patkány.
Összegezve itthon pont az a baj, hogy vegyülnek a népek, nekem hiába van pénzem egy jobb környékre, ha a szomszéd paraszt simán megteheti hogy tüzel, zavar, stb..
A ház -szerintem- illegális munkásszállóként funkcionál, ahogy írtam is. Onnan gondolom a jelzőt, hogy a kaputáblára kitett néven bejelentett cég nem létezik. Ha nem fejezik be a bűz eregetését, talán itt lehet fogást találni rajtuk. Nem szép az illegalitás, de a tüdőrák kétségtelenül csúnyább és közvetettebben okoz kárt.
Csóróságnak egyébként nyoma nem sok van, a pincében medence, a homlokzaton-, teraszon karácsonyi csillivilli fényfüzérek izléstelen kavalkádja...
a meglepetés akkor éri a versenyzőt, amikor a mellette lévő házból rászólnak-elég keményen- hogy álljon vissza gázra, de nagyon gyorsan, mert a gyerekek(is) nagyon fulladnak, és az ott dolgozók is sérelmezik a füstöt..vita-vita hátán, de duzzogva visszaáll...eddig szép is lenne...
az idén a másik irányból egy nagy ház nagyon jómódú tulaja átállt fatüzelésre, meg ami még akad...nos aki eddig a másik orra alá füstölt, de abbahagyatták vele, habzó szájjal közli a most füstölővel, hogy neki jogai vannak...és fullad, meg mások is...
pont az a baj, hogy az utcában a büdösítők " felmérésem" alapján kb 10% a te kategóriád.
Mindenki más megtehetné, hogy mondjuk cigi/pia helyett normális cuccal fűt, és csak simán bunkó.
Megint USA kertvárosba vágyom vissza, ahol _elképzelhetetlen_ volt, hogy füst legyen bárki kéményéből is, vagy akár hogy tüzeljen az udvaron bárki bármit.
Kizárólag gázfűtés ment.
(lehet papolni, hogy bezzeg gazdagság, háború, de attól még nem volt kint büdös)
errefelé is ugyanez a helyzet, persze csak éjjel... azt tudom, hogy az egyik ilyen mindenteltüzelőnél vissza kellett bontani a kéményt, mert eldugult. hogy miből, és mennyi anyag volt a téglákon, senki nem tudja...pedig abból kiderült volna.
Ezekben a szmogos, kellemetlen időkben még a múlt héten arra lettünk figyelmesek, hogy az ötödik szomszéd valami borzalmasan irritáló dologgal fűt.
Az egyik közvetlen szomszéddal elmentünk hozzá, majd kérdeztük hogy mivel teszi. Közölte hogy szénnel. Lehet, hogy az is van benne, de hogy nem tisztán szén, az tuti. (Gyerekkoromból emlékszem még rá, kicsit nehéz a füstje, de nem annyira, mint az égett műanyagoknak, egyebeknek. Ez arra hasonlít. Először végignéztem az összes kábelt-hosszabbítót a házban...). Ezt közöltem is vele. Nem volt meghatva, kitartott a biztosan nem valós verziója mellett.
Egy másik szomszéd látni vélte, hogy pakurát szállítottak az illető szomszédnak. Fogalmam sincs, hogy néz ki az a pakura, valami olajipari melléktermék lehet, valahol a joghurt- és a tejfölsűrűség között ébenfekete színben. Nem gondolom, hogy kanállal kenték le a kapu elé. Ha nem -biztosan nem- akkor valami dobozban-kannában. Arra meg nem hiszem, hogy öles betűkkel rá volt ez írva. Szerintem pakurával fűteni tuti nem lehet családi házban.
Sárgás-szürkés, rettentően tömör, nehezen oszló füsttel ég ez a szar, ami fullaszt mindenkit a környéken. Ez a nyomorult időjárás pedig lenyomja a talaj közelébe és szagoljuk mikor ki felé fújja a szél...
Mi lehet ez? Nem hiszem, hogy szénen pirított tornacipő, vagy nagyi otthonkája, mert a négyemeletes ház munkásszállóként funkcionál, pincéjében egy medencével.
Mit lehet tenni szerintetek? Lehet tenni bármit is? (Legális dolgok érdekelnek, emberbarát vagyok :)
ezt a mélyládát egy kollégám már alkalmazta teljes sikerrel. a szomszédjába éjjel mulató, nappal alvó lakók költöztek. a békéltető tárgyalás nem volt eredményes. hangfalak a falra, asztali pc, Wagner folyamatosan, éjjel, nappal. két hét múlva elköltöztek. ő meg vissza. macerás, de működött.
"Van házirend, vannak bizonyos szabályok amit egy társasházban be kell tartani"
Nos ugye a házirend, az olyan mint az a bizonyos kalózeskü... nem törvény, csak amolyan iránymutatás.
Azon régi kor maradványa, amikor a tulajdonos kibaxta azokat a bérlőket akik azt nem tartották be, hogy tarthassa a háza nyugalmát és ezzel a bérleti díjak mértékét.
Ez a széktologatós dolog a legidegesítőbb ami csak lehet. Mert a léghangok csak-csak, de hogy a födémen, stb. rezgés formájában átjön és azonnal kést vág az ember központi idegrendszerébe, az teljesen biztos.
Nagyon sok a szék? Lehet kapni OBI-ban, 100-as boltban filccből, gumiból készült műanyag tappancsokat. Amíg azok rajta vannak, addig csendben lesznek a székek is.
Tehát szólj, hogy ruházzanak be, ragasszák fel. Ha ezt nem teszik meg, akkor semmi gond, minden nap, míg tart az oktatás, nyomd anekik a csengőt. Ha kijönnek, elmondod mi a gond, másnap-harmadnap-negyednap úgyszintén.
Akkor nem kell az 1000W-os hagfalakkal növelni a villanyszámládat és kíméled a normális szomszédaidat is.
Ez most komoly, hogy ne menjek sehova, úgyis én húznám a rövidebbet? Sajnos nem ilyen birkaszellemben élek.
Nem kevés pénzért béreljük a lakást, független ettől, nem fogunk lapítva kussolni mert egy primitív csorda, akik nem életvitelszerűen tartózkodnak a lakásban nem tudnak viselkedni!
Van házirend, vannak bizonyos szabályok amit egy társasházban be kell tartani. Többi lakónak is tele az izéjük ezzel a buzeráns iskolával.
Igenis fel lesznek jelentve, ha nem lesz hatása akkor beindul a mandula, nem lesz egy perc nyugtuk sem! Vigye az iskoláját a saját lakásába a "vezető", aki bujkál, aki nem mer visszahívni, nem mer becsengetni, kisköcsög az irodában, akit kinevezett "vezetőnek" intéz mindent. Valami nagyon nem tiszta az iskola körül, most ki fog derülni.
Ide azért írtam, hátha van valakinek valami ötlete. Kissé emelkedett a hangnemem, elnézést kérek, de nem fogunk meghunyászkodni, nagyjából 50 ezer forintból meglehetne oldani az egész problémát!
Bérbeadó is naponta csuklik, az elején közli (kétszer is rákérdeztem, milyenek a szomszédok), hogy iskola működik a házban, messze elkerülöm még az utcát is. Hülye voltam én is, nem jártam körbe, csak a névtáblákat néztem a postaládán, ahol nem szerpel az iskola csak kft nevek.
Tudom, nem kevés ideg lesz ebben a mutatványban, egyelőre nem tudunk máshova költözni a híresen elitnek nevezett környékről:(
nem hiszem,hogy neked ebben a beszelgetesben osztottak volna lapot,kar uszitani
azt hiszem a minositessel te sem vagy egy szemmel sem jobb,hiaba hiszed ezt magadrol.De ha annyira silany az eleted,hogy szukseged van ilyen onigazolasra,akkor veregesd meg a vallad,jol megmondtad a tutit
Magyarán nem vagyok neked elég intelligens, ugye Gabiiiii.
Az én értelmezésem szerint az Iwiw az ismerős kereső oldal, a facebook viszont a közösségi. És lehetne, de soha nem lesz 500 ismerősöm a fb-kon, mivel attól, hogy valaki kollega, vagy ismerős, ezer éve nem látott távoli rokon, egyáltalában nem biztos, hogy közösséget óhajtok vele vállalni. A 65 ismerősöm (volt jóval több, amíg rá nem jöttem az oldal lényegére) azokat az embereket tartalmazza - 1 kivételével - akiknek a "mi jár a fejedben" c. rovatot bármikor kitölthetem, mert nekik szánom. Ezt viszont nem tudod személyre szabni. Tiltani, szűrni csak a bejövőt lehet. Nem akarok olyan fb ismerőst, akinek tiltani vagy szűrni kéne a hozzászólásait, volt, inkább töröltem. A mostani 1 - amúgy nem kívánatos - elem, a felettem lakó, őt figyelem. Volt még egy, a régi albérlő, fb-on informálódtam, hogy éppen mikor üvölteti a zenét a szomszédoknak a lakásomban, mert azt is bejelentette, meg a marihuanás fényképeit is itt láttam, ettől lettem képben, hogy ki is ez a fickó, hiába mutat nekem élőben más arcot. Az én vélemény az, hogy akinek többszáz ismerőse van a fb-on, az válogatás nélkül jelöl és visszaigazol és összekeveri a fb értelmét az iwiwével. És ismételten hozzáteszem, hogy "szerintem", úgyhogy kár az ellenkezőjéről meggyőzni és unintelligensnek titulálni a következő lépésben.
valahogy nem jol hasznaljatok a FB vagy az IWIW-et....Igaz,azt reg hasznaltam,nem emlekszem jol,de FB-n siman be lehet allitani,kitol mit akarsz latni es mit nem,nem kell feltetlenul letiltani valakit..Bar neha valoban az a megoldas.
meg kellene tanulni hasznalni,mert alapbol nem teszek ki szemelyes,vagy bizalmas adatokat,akikre gondolom,hogy tartozik,elkuldom privatban.
nekem 500 folott vannak az ismerosok,baratok,kollegak es volt kollegak,de en sem akarom latni,hogy ki mit fozott vagy milyen agyament otletei vannak..Megis jo neha ezer eve nem latott emberekkel "beszelni",tudni,mi tortenik veluk.
Igencsak hasznara is lehet az embernek,ha alkalomadtan fel tudja valakivel venni a kapcsolatot...
ezeknek a hasznalatahoz is intelligencia kell,ahogy az kellene az elet mas teruletein is.Spanci...jol teszed,ha szemmel tartod legalabb ilyen modon,ha mar neki nincs annyi esze,hogy ezt megakadalyozza!!
Én is töröltem a sok ismerőst a fészről. Maradt a szűk család. Gyerekek, hugom, unokahugaim cakkpakk 9 fő. Bocs Spanci. ;-) Tudom te megértesz, hisz arany szíved van.
Ok: bevásárlok pici párommal, és összesúgnak ketten, valami rémlett, hogy falumbeliek lehetnek. Pár szófoszlányt is elcsíptem (nem teszett). Hosszan visszanéztem, még a szemöldökömet is megemeltem, de semmi. Na erre nem vagyok kíváncsi. Csak a pletyi, de a személyes kapcsolatot nem vállalják be. :-)
mekkora volt a sértődés az iwiw-es jelölésekből, adatlapokból...öri-harik lettek belőle, mert kiszálltam(még időben)...most a fészbúkon van ugyanez...
olyan jó ilyenekből kimaradni..persze ezt csak úgy tudja meg az ember, ha egyszer megégette magát...
olyan jó a más tapasztalatából tanulni...az egyik kollégám reggel tolat ki az utcára...az új szomszédja -egyébként kedves ember- kérdezi merre megy,-jaj de jó, elvinne egy darabon? -persze... aztán rászokott... komoly harag lett a leszoktaási kisérletből...
aki reggel autóval megy dolgozni, az tudja, milyen fontos legalább az a fél óra, amíg egyedül van...és nem beszélnek folyamatosan arról, ami marhára nem érdekli...
nyugi, nyugi, nyugi...próbáld nem hergelni magad, meglátod jobb lesz... tudom, ez nehéz, sőt... de gondold át, találj valami magyarázatot magadnak..ne menj sehová panaszra, mert úgyis te húzod a rövidebbet, és csak nő a feszültség...
ne szólj a köcsögnek, ne szólj az önkorminak, ne szólj a rendőrnek, egyáltalán senkinek...próbáld bedumálni magadnak, milyen jó, hogy nem reprér közelében lax, mint sokan...vagy bármit, ami űbereli az iskolát...
nyugi, kezd az évet nyugodt(nak látszó) töprengéssel...
(a mai napig megdöbbent egy tíz évvel ezelőtti riport, melyben azt mondta a riporternek egy tolókocsiban ülő fiatalember, hogy szerinte szép az élet, mert sokkal jobb dolga van, mint annak, aki vastüdőben fekszik..-.(akkor még volt ilyen).-.. szóval nézőpont kérdése...)
Nem veled van a baj Spanci, maximálisan megértem, átérzem a helyzeted.
Nálunk a következő a gond, a szomszédban, pontosabban az emeleten egy oktatási központ működik, a szinten csak 2 lakás van, mi vagyunk a közvetlen falszomszéd.Tanítás alatt folyamatosan húzkodják, tologatják a székeket, rohadtul zavaró. Fekszem az ágyon, szó szerint az egész ágy berezonál, ülök az iróasztalnál remeg az asztal. Háromszor beszéltem az állítólagos iskolavezetővel (huszonéves, pökhendi köcsög),tegyenek le padlószőnyeget, szarik az egészre. Reggel 7:15-17 óráig üzemel az iskola, utána jönnek a takarítók, majd kiürül minden, eltakarodik mindenki, és reggel kezdődik előröl minden. Elég vastagok a falak, de valahogy ez a széktolagatás úgy áthallatszik, hogy komolyan mondom most ott tartok, ha januárban elkezdődik az iskola, átmegyek, szétb.szok mindent, nem érdekel senki és semmi, egy görcsben van a gyomrom, jönnek az állatok 6-án, vége a téli szünetnek.
Romkocsma mellől költöztünk ide, jelenleg nem tudunk tovább költözni, bérbeadó, nem közölte, hogy mire számítsunk, én barom meg nem néztem meg, annak örültem, hogy az utcában nincs zavaró vendéglátó egység. 3 évig szenvedtünk a romkocsmás, redvás csőcseléktől, erre idejövünk az "állatkertbe".
Nem tudom, hogy lehetne kibaszni velük, 4 db baszom hangfallal, reggel elhúzni, betenni egy oda-vissza játszó Chopent? Scootert, harangjátékot, viszont a felettünk lakóval és a többiekkel nem szeretnék kitolni.
Van valami öteletetek?:( Javasolták a jegyzőnél tegyem meg a feljelentést, birtokháborítás címen.Tulaj azt mondta tegyem meg, ad egy megbízást. Ez is hetekbe, hónapokba telik majd, kapnak egy szabálysértési bírságot és megy minden tovább.
Felettem lakó picsavirág egyébként direkt az ismerősöm, szeretem tudni, hogy a 8 fős kutyaszaporulatból éppen hány van még a lakásban, vagy mikor tervezi, hogy elmennek valahova - de innen jó messzire nyaralni, vagy ilyesmi. Amúgy leginkább csak játékfelhívásokat kapok tőle, amíg én 10 órákat dolgozom, ő valami buble meg társaival pittyog unalmában, hogy rohadna meg.
Kollegákat meg akkor töröltem -volt is nagy sértődés, mikor rájöttek - amikor azt hallgattam, hogy más adatlapján ez van, az van, pletyka szinten ment az egész. Gondoltam, engem aztán nem fogtok kiugatni, rólam nem kaptok infót, nem élhettek vissza vele :)
ismerős a dolog... bosszantó szomszéd, fáradtan be a munkahelyre, ahol keresztbetesz néhány gané, és a családban egy ráérő azt terjeszti, hogy összeférhetetlen a tesó...
ettől szép az élet. persze, amikor baj van, akkor pofátlanul segítséget kérnek úgy, mintha semmi nem történt volna...
A zenéket mindjárt meghallgatom. Költözni éppenséggel fogok tudni, de igazad van, tényleg nagyon körbe kell járni. A helyzet az, hogy úgy adódott van miből ráfizetni. Az én jelenlegi lakásom nem valami nagy szám, nehéz lenne eladni ebben az ingatlan mizériában, 2,5 szoba, sok is nekünk a férjemmel, a gyerekek meg már biztos nem költöznek haza - plána az egyik Ausztráliából :D, így kisebb kéne, de jobb és még fizetnék is. Tehát olyat fogok megcélozni akinek pénz köll :)
:D Ismerem, de ezek úgy sem értenék. Valami putrinépség, nem értenék, hogy ez róluk szól.
Egyébként bejelölhetsz a fészen, nem sok ismerősöm van (régen volt sok, csak törölgettem, nem kellenek szar kollegák, szar rokonok), csak akikkel közös gondolataim vannak, van már ismerősöm, akit nem ismerek személyesen, de szimpátiából jelölt ismerősön keresztül. De ha úgy gondolod, akkor nem kell. Most szilveszteri hangulatban vagyok, oszt azért gondoltam :D Spániel Spancinovics - tényleg sokaknak nem vagyok publikus még a valós emberek között sem.
Nagyon nézd meg hova költözöl! Volt itt olyan, aki háromszor körbejárt, köszönt akit látott. Fotózótt, videózott, beszélgetett, kérdezgetett aztán mégse vett az utcában házat. :-/
Na elkezdődött a petárdázás, hogy robbanna a kezében!
Már én is öreg vagyok bohócnak (de mivel jó karban vagyok és önvédelmi sportokat űztem), lazán elküldtem pár szemtelen suhancot a rákba. Azóta pislognak, h mi van. Felborítottam a szokásrendet. :-D
Mikor ideköltöztünk 3x köszöngettünk mindenkinek, ha nem fogadták akkor is. Aztán soha többet az életben. ;-)
"Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket."
15 éve gyermekeim iskoláját, orvosát hátrahagyva költöztem békásról csepelre 1 hét alatt. Megint kifogtam, olvasd el a topik elejét (voltak azért jó éveim itt). Szeretném hinni, hogy harmadjára nem sújt az átok és normális emberek közé kerülök. Mivel a jelenlegi házunk 98 %-a is az. Úgy el vagyok kenődve egyébként, kezdek öreg lenni bohócnak :(
mertugye.. .új, csendes hely, de van-e munkahely, orvos, valamilyen bolt, iskola, stb...aztán az új szomszédok...az ideális, ha a kétoldali szomszéd telket is megvenném...de az lehetetlen... maradok.
álmodozom az ideális telekről..100 méter széles, 100 méter hosszú, középen egy közműves ház, körbevéve óriás fákkal.na, ilyenem nem lesz.
Én már a harmadik zenei mixet hallgatom kakaón. Azt történt ugyanis, hogy békében szerettem volna szilveszterezni, mondjuk ma a Gyalog-galoppon nézni M2-ön vagy ilyesmi. Persze nem voltak arról téves eszméim, hogy szilveszterkor csend lesz, természetes, nincs ezzel gond. Azért a biztonság kedvéért megkérdeztem 2 nappal ez előtt a felettem lakó faszcibáló prolikurvát, hogy vajon-e itthon-e vannak-e szilveszterkor, mert akkor elmennék én itthonról (belegondolván, hogy sima hétköznap mit művelnek, akkor mi lesz szilveszterkor, amikor mindent lehet). Válasza: nem, nyugi lesz, fiúk nem lesznek itthon.
Fiúk már tegnap délután lent üvöltöttek a ház előtt 3 visitozó kutyával. Este 10-kor üvöltés, fetrengés a fejem felett, ma dolgoznom kellett, tiszta ideg voltam, hogy nem tudok aludni.
Szóval feladtam a viszonylagos szilvesztert.
Először volt egy jó kis 90'-es évek megamix.
Utána P.Mobil a legrosszabb koncert.
Most meg ezt hallgatom, inkább, mint ezeket a parasztokat:
Ennyi debilt még nem láttam, amennyi itt vidéken van. Élhetnének csendben, békében, (lassacskán) nyugodtan. Ehelyett jár az agyuk és mindenben találnak kivetni valót. Szép ez a magyar nyelv : kivetni valót :-)
Szó szerint nem fogadják be a másikat, kivetik maguk közül.
Egyenlőre csend van, most örülök először a válságnak. ;-)
látom, Te benne vagy a sűrűben rendesen...kijut mindenből, amit szomszéd kitalálhat, vagy csak egyszerűen a maga módján éli az életét(ami neki lehet, hogy kiváló)
nos az egyik gyerekem is így költözött vidékre, távol mindenkitől.... ....érdekes, azóta a családjában mindenki kiegyensúlyozott, kipihent, boldog...
Jah, de azért a körbejárható ház még mindig jobb egy lakásnál, sorháznál, ikerház félnél ahol az általad felsorolt "kellemetlenségek" mellett még számolni kell az állandó dobogással, szaladgálással, zörgéssel és széktologatással. Én már megfogadtam hogy egyszer kiköltözök a pusztába ahol 3 km-es körzetben nem lesz semmi. :)
Mellesleg valami kisebb csoda folytán a szomszédaim elmentek karácsonyozni pár napra, kár hogy a Szilvesztert itthon töltik. :)
Tehát egy évben kb. kétszer mozdulnak ki, gondolom nyáron lesz a következő pihi, ha pl. egy hosszú hétvégét eltöltenek valahol.
Nem viccelek, ezek nem mennek SOHA-SEHOVA!!! Még a játszótérre se a gyerekekkel, nincs olyan hétvége vagy iskolai szünet amit ne otthon töltenének. Nem mennek el még egy délutánra se, inkább ők hívnak vendégeket. Szerencsére nem túl gyakran.
Egyébként egy lakás, sorház, ikerház fél még abból is a legszarabb megoldás, hogy ki vagy szolgáltatva másoknak. Pl. illető magára gyújtja a házat, mert szeret cigivel a kezében aludni, ill. gyertyával világít spórolásból, esetleg második világháborús rozsdás dolgokat gyűjt, ha érted mire gondolok...
Október végén jártam itt, azóta voltam a rendőrségen az ordítozva Netező szomszéd miatt. Nos, azt mondták, hogy majd hívjam ki őket, ők hallgatóznak majd nálam, és ha igaz, amit állítok, akkor figyelmeztetik az alattam lakót. Úgy döntöttem, nem szólok be az őrsre, mert nincs értelme, úgyis tudja az alattam lakó, hogy én jártam ott. Nem gyávaságból nem szóltam, hanem mert én békességszerető ember vagyok, nameg azóta rendbe jöttek a dolgok, már éjszaka nem ordít, nappal meg már alig hallani a hangját. A közvetlen szomszédom meg a fölötte lakó család miatt volt benn az őrsön, de azt mondta, hogy nincs értelme a rendőrséghez fordulni, úgysem tesznek semmit, főleg egy cigánycsaláddal szemben. Megjegyzem, ez a falszomszédom nagyon rendes, hangjukat sem hallani, pedig náluk 4 gyerek van. Égészen jó viszonyban vagyunk egymással, le a kalappal előttük. Ha egy darabig csend is van a házban, azért mindig akad egy-két renitenskedő család vagy ember. Például a 4-en egy nő magassarkúban szokott kora reggel mászkálni, meg a gyerekei a padlóhoz vagdalnak valamit néha. Sajnos ezt nem lehet megszokni, nekem meg főleg nehéz dolgom van, mert a bal fülemre teljesen süket vagyok, viszont a jobb fülem úgy látszik átvette a bal fül szerepét is, mert sokkal jobban hallok vele, mint régebben. Engem a legkisebb zaj is nagyon zavar, elköltözésre nincs remény, sajnos, mert ez önkormányzati lakás, és a kutya sem törődik azzal, hogy valahogy lecserélhessem a lakást kisebbre. Az Ingatlankezelő nem foglalkozik lakáscserével, beleegyeznek a cserébe, de járjak én utána, pedig van üresen álló lakás, de a válasz ez: -Nem lehet. Hogy miért nem, és miért állnak üresen a lakások, nem értem. Az enyém 1+2x0,5 szobás, és lecserélném egy másfél szobásra, mert a fiamékkal szétköltöznénk.
Lehet hogy én vagyok túl érzékeny, de az én "áldásom" két felnőtt, két gyerek: szaladgálás, széktologatás, ajtónyikorgatás. Néha el sem tudom képzelni mit csinálnak, de mindig olyan mintha költöznének. De hogy éppen eleget zörögnek az biztos. Viszont estefelé már elkússolnak. Mellesleg a szülők otthon dolgoznak, soha nem mennek sehova (hétvégén se), nagyon ritka hogy valami miatt nincsenek otthon egy hétvégén. Ez kb. évente kétszer fordul elő.
Bár lehet hogy én még mindig nagyon-nagyon szerencsés vagyok "ezekkel".
De az biztos hogy csak és kizárólag családi házba szabad költözni, nem baj ha kicsi, csak körbejárható legyen. Semmilyen falfelület ne érintkezzen a szomszéddal csak a kerítés. Sorház, stb. kizárva és az épület fala se lehet telekhatáron, mert könnyen megkaphatja az ember hogy ráépítenek pl. egy műhelyt.
Tudjátok, tegnap elgondolkodtam, nem velem van-e baj-e, hogy talán én vagyok összeférhetetlen, hogy mindenért szólok, minden zavar.
14 évvel ezelőtt Békásról költöztem el az alattam lakó köcsögök miatt az állandó zene miatt.
Férjem nemrég arra járt, az egész házban mindenhol új ablak, csak az alattam lakóéknál van a régi lepattogzott. Tehát ők egyedül mások mint a többi. Ez egy.
A kettő. Akik most laknak felettem, már tuti egy éve itt laknak, de még egy hónapja is az előző lakó neve volt a postaládán. Nem nagyon értem, mert ha valahová költözök, akkor az első dolgom, hogy kiteszem a postaládára a nevem. Oké. 2-3 hete eltűnt Szergejné névjegye a postaládáról és nem volt ott semmi. Kb. 1 hete nem új tábla került ki - a tábla nem került vissza - hanem a postaláda fémjére, ceruzával, gyermekírással volt odaírva a picsavirág neve. Nézem-nézem a 30 lakás postaládáját és milyen érdekes, hogy éppen a felettem lakó postaládája különbözik az összes többi 29-től. Akkor rájöttem, hogy nem, nem én vagyok az összeférhetetlen, hanem megint kifogtam :(
Házban lakó igazgatósági tanácstag szólt az elnöknek a kutyaugatás miatt, kijöttek kétszer, ajtó nem nyit ki, kutyák úgy üvöltöttek - már csak azért, mert megállt a lift - hogy elnök úrnak igen megnyúlt a feje. Kész a jegyzőkönyv, elindult a folyamat. Közben a kutyák a liftbe is behugyoztak, mikor szóltak a gazdahölgynek, mondta, hogy elnézést és elment. Tegnap beklórmészeszezték a liftet és újabb rosszpont került a listára a szövetkezet felé (nem én voltam, utólag tudtam róla, én már csak azt láttam, hogy tiszta klórmész a lift padlója).
Szerintem annyira sötét ez a picsavirág, hogy nem érti, egy kutyanyakörvvel kiválthatná a kb. 25.000-30.000.-Ft-os bírságot elsőhangon, utána kutyák eltávolítása. Ennyire primitív.
Bár azonkívül, hogy valahonnan szagot kaphatott, hogy történés van, mert tegnap óta viszonylagos kuss van a lakásban, és a kutyák is lájtosabbak. Azt nem gondolnám, hogy a két becsöngető emberről - IT tag és elnök - rájött volna, kik ők és miért is jöttek, mert akár jehovák is lehettek volna.
Most éppen nagy düffögés van felettem, szerintem ezek állandóan elesnek - egyébre nem tudom elképzelni a zajt -, mindegy én nem szeretném tudni, hogy a szomszéd mikor esik el, nem vagyok kiváncsi más életére ilyen szinten.
pontosan. mi anno a probahelyet kitojastartoztuk es annyira nem lett visszhang hogy nagyon furcsa volt.
amugy leghangok ellen jo a kozetgyapot gipszkattonnal: a fodemem is ilyen es ha a padlason csinalok valamit hiaba orditok le csavarhuzoert, nem halljak :)
"Többet ér ha kitapétázod a szobát tojástartókkal..."
Nem tudom milyen félinformációk alapján kezdte el terjeszteni valaki, hogy a tojástartó hangszigetel...
Mindössze arra jó (és arra is használják, ha nincs pénz rendes megoldásra) hogy a viszhangzást csökkentse. Azaz ha egy sima falu szobában zenélünk, az zeng mint a fene, ezen segít a tojástartó.
Hangszigetelőként nem ér semmit így előnye nincs, viszont megáll rajta a por és meglehetősen tűzveszélyes.
teljesen jog az ilyen felhaborodas,mondom en,aki szinten kutyas..Elviselhetetlen lehet egesz nap az orjongest hallani.
Nem kellene ide semmifele nyakorv vagy ilyesmi,egesz egyszeruen meg kellene tanitani a kutyanak azt a szot,hogy "csond"
nem nagyon ertem,hogy az ilyen gazdakat magukat nem zavarja a sajat kutyajuk? Az enyem jelez,mert az a dolga,de az intezkedes mar nem az o feladata,tehat 2 vakkantas utan kuss van.
o sem igy szuletett,kemeny es kovetkezetes melom van benne
a mi kornyekunkon is rengeteg kis szarzsak van,akiket olben setaltatnak,nehogy szegenynek megfazzon a tappancsa,aztan csodalkoznak ,hogy kesz idegbeteg mind..En is az lennek
tehat ebben az esetben is a kutya csak a katalizatora az emberi hulyesegnek..
Jogos, én költöztem. Az új hely ratyi helyen volt, a lakás ratyi volt, a családom döbbenten állt a döntés előtt, a gyerekek év közben kivéve az iskolából és áttolva ratyi iskolába, de én áhitatosan mondtam, hogy halljátok ezt a csendet? és nem érdekelt semmi, mert rámentem az előző miatt idegileg, bárhol képes voltam elsírni magam. Aztán pár hónap múlva a felettem lakóhoz költözött a család egy másik ága és kaptam újra mindent duplázva. Oké azóta már elköltöztek, voltak jó albérlők utána, voltak jó lakók. Most megint gáz van. Majd írok, hogy mi történt a legújabb két fiús, két kutyás (azóta volt 8 szaporulat és vendégkutya hegyek, kistestű, liftre, bármi zajra gerjedő sikítós ugatás, 7. emeletről földszintig hallani). Ma derült ki, hogy már más is szólt, nem vagyok egyedül. Úgy tűnik elindul a hivatalos folyamat - amit én nagy seggnyalással a szomszédnál el akartam kerülni, mert azt hittem egyedül vagyok és csak engem érint -, a hivatalos folyamatot nem én indítottam el, más is telefonált állítólag, először szövetkezeti felszólítás és utána jegyző a kutyák miatt. Először bírság, utána kutyák kipaterolása a házból.
(bár előző ilyen jellegű említésem miatt felettem lakó hölgy közölte, a gyermekei belehalnának, ha a hobby kutyáknak menni kéne - mondjuk az nem érdekelte, hogy nekem és a férjemnek nincs napi 10 óra meló után pihenésem és hétvégém sem, mert akkor kell kellnem, amikor a kutyák ugatnak - esetenként éjjel 3-kor, és a hölgy tisztaság mániás is, ami a napi két porszívózás, akár vasárnap reggel nyolckor, jól odabaszva a porszívót a parkettához meg a radiátorhoz, de valószínűleg este féltízkor is zavaró a leesett morzsa, mert akkor sem kisseprű-lapát, hanem egyből a porszívó, aki meg reggel 5-kor kell, az ne aludjon 9-kor, mert az életszerűtlen egy olyan ember számára, aki nem dolgozik - mint a felettem lakó hölgyike - épp ezért nem értem, miért nem tud napközben porszívózni. Na bő lére egyszuszre ennyi voltam mára :)
Ui.: Kb. 2 hónapja említettem a hölgynek, hogy létezik kutyaugatás gátló nyakörv, nem ráz áram vagy ilyesmi, sipolással tesz a nyakörv az ügy érdekében, de a tizenpárezres nyakörvet a hölgy drágállta, mert nincs pénze. Viszont tegnapelőtt láttam a két kutyát a vadiúj kapucnis kutyaruhában - nem két fillér az sem - grasszálni az általában 5 perces sétáló idejükben itt a ház előtt, a felesleges energiát ugatással vezetik le a drága hobbyebek.
Oké, de mi van ha az új lakóhelyed szomszédságába beköltözik egy hasonló család pl. 1 év múlva? Azt is nézegesd, hogy vannak-e kutyák a környékan akik éjjel-nappal ugatnak, ill. asztalos, lakatosműhely vagy ilyesmi. Mert hamar a GANZ-MÁVAG-ban érezheted magad ha a környéken egész nap flexelnek, hegesztenek vagy csiszolnak.
Nem tudsz mit csinálni, felesleges is pénzt költeni a "hangszigetelésre".
Mint a kollega említette, a födém viszi a rezgést, hangot, semmit nem tehetsz ellene.
A hungarocell, üveggyapot, kőzetgyapot, stb. sokkal inkább hőszigetelő anyagok, a hangelnyelő képességük csekély. Többet ér ha kitapétázod a szobát tojástartókkal...
Az a baj, hogy az ilyen családokkal sem tudsz mit csinálni, mert "ezek" így élnek!
Zajonganak, rohangásznak, kiabálnak, tologatják a székeket, bútorokat, stb.
És sajnos nem mondhatod hogy ne "éljenek".
El kell költözni a p.csába és kibaszásból valami had ne mondjam milyen családnak eladni a lakást, hogy visszakapják... :) Eh-eh-eh!
Szerintem nem, mert a teljes falazat és födémre átviszi. Ha mondjuk ordibálást kellene szűrni, arra jól működik. Mi is elköltöztünk, nem bírtuk a felettünk lévő gyerekrohangálást..
Értem... Akkor szerinted nem is éri meg a befektetést? Ráadásul nem csak a hálószoba szomszédos velük, hanem a fürdő is, amit meg szinte lehetetlen szigetelni gondolom.
Sziasztok, van valakinek tapasztalata, hogy oldalsó szomszédtól érkező lábdobogás ellen milyen hangszigetelést érdemes csináltatni? Egyáltalán az oldalfalat érdemes ilyesmi miatt szigetelni, vagy fölösleges, mert a padló adja át a rezgést?
Ezt annyira átérzem, nálam, mint írtam korábban egy háromgyerekes kannibál család és baráti köre,plusz még az utcában leő szintén többgyerekes borzalom család közös programjai a nyugalmam megfoszójának.
Most ház keresésben vagyok,de már azt is megnézem,hogy van egy gyerekhinta vagy gyerek játék a leeendő ház szomszédságában. Sőőt, meg is kérdezem,vannak-e családosok a környéken, gyerekek, ha van mennyi,hány évesek,stb... Ide jutott a világ. Persze tele lennék milliókkal nem lenne baj,vennék egy erdőt, körbekeríteném és jó messze a lakott területtől odaköltöznék.
Az a gond, hogy velem együtt lakik a 9 hónapos unokám is, és nem akarom semmiféle veszélynek kitenni, mert ez a szomszéd nagyon is agresszív. Egyébként ma délután már szó szerint ordított az alattam lakó, le is zörögtem neki a radiátoron. Nem valószínű, hogy használt, mert nem szokott másokat figyelembe venni. Egy kimondottan rosszindulatú ember, aki az embertársait semmibe veszi. Én valójában nem haragszom rá, csak sajnálom, hogy ilyen. Előbb-utóbb elmegyek a rendőrségre, dehát amint hallom másoktól, még azok sem boldogulnak vele. Egyszer egy rendőr azt ajánlotta, hogy gyűjtsünk aláírásokat ellene, dehát ki akar vele kikezdeni? Így semmi értelme, mert mindenki ódzkodik az ilyesmitől.
- Első megközelítés: valóban rakj le egy irányított karakterisztikájú mikrofont a padlóra, a hangfalakat irányítsd az utcára. A cigó szövegét vedd fel és 30 mp-enként vágd be a nevét, címét a szövegbe ("lákátos ánásztázija vágyok, a bimbó ucca négybő...") Utána mehet a lejátszás
- Második megközelítés: Napi rendszerességgel hajnali 1 és 5 között tapicskolj a plafonján, áztasd le, ha vannak kölkei, akkor pár mutogatós bácsit is felfogadhatsz (olcsón megszámítják, még élvezik is!) Tudom, ez utóbbi mocskos dolog - de Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak... Az ilyen tetvekkel szemben minden módszer megengedett!