Belefutottunk ebbe a szerintem elég tipikus problémába...
Kivitelező valamit elcseszett a pince szigetelésénél (2 éves családi ház), és szépen nedvesedik, salétromosodik a fal. Kivitelezővel próbálok még anyázni egy sort, de őszintén szólva nem fűzök túl nagy reményt hozzá...:-)
Nézegetem az utólagos szigetelési módokat, alapvetően két technológiát találtam: a fémlemezeset, illetve az aquapol-nak, hydropol-nak nevezett bontás nélküli, kémiai módszert.
Tapasztalatokat kérdeznék: melyik módszerbe érdemes belevágni, előnyök/hátrányok, ár/rombolás/tartósság.... szóval minden érdekelne ezekről, illetve más működő technológiákról is...
Köszi előre is a hozzászólásokat!
Utólagos szigeteléssel kapcsolatban 2 lakásom 1 kertes házam nekem egy vidéki cég szárította ki. Mindössze hárman dolgoznak és bátran merem bárkinek ajánlani. Ja és a kertes ház amit utólagos vízszigeteléssel kiszárítottak az vályog volt, igaz tégla alappal 50cm-es vastagságú.
Engem lebeszéltek a lemezszigetelésről, és injektálható szigetelést csináltattunk helyette. Még 2014-ben csinálta az Obex Kft , és most adtuk el a házunkat. A szigetelés még mindig garanciás, és a vevő még át is nézette a házat mielőtt megvette. Egy mérnököt hívott, akinek megmutattuk a garancialevelet, és megméricskélte a falat is. Azt mondta, hogy teljesen kiszáradt, és szerinte korrektül lett megcsinálva.
Most, amit vettem helyette házat, az is vizes, de így legalább olcsóbban tudtam megvenni. Nem nagy kaland ez az injektálós szigetelés, és a cég még megvan aki az előző házunkat is csinálta.
Szóval nem kell feltétlenül szétvágatni a falat, mert ez is működik. Szerintem inkább jó szakembert kell keresni, aki nem tűnik el, miután kifizetem 👌😉
Kedves barátom! A fal teljes átvágása , / teljes hosszban/, és kemény műanyag -vagy rozsdamentes fém lap beépítése a 100%.os megoldás. A többi mind átverés! pepe.
Köszönöm szépen a választ. Helyileg Nagykanizsán található. Megoldható a probléma egyszerűen vagy bontani kell az egészet , hogy meg legyen szüntetve? Köszönöm előre is a választ
Ahogy nézem, itt elsősorban nem vízszigetelési probláma van, hanem ez tipikusan párakondenzáció. Egy hőkamerás vizsgálat megmutatná egyértelműen a baj okát. Hol van ez helyileg?
1 hete vettünk egy családi házat saját magunk végezzük a felújítást. Eddig sehol nem találtunk vizesedést egyedül az előtérben egymás fölötti részen. Mit lehetne kezdeni a helyzettel? Kinti részen ahol a két sarok vizesedik olyan mintha befolyna alá az esővíz lehet új lábazat megoldaná alul a helyzetet és belülre pedig szárító vakolat? Viszont a fenti két sarkot nem értem, mert nem tud ázni sehol és a tetején ilyen cserepes kinézetű kátránypapírból van csinálva a tető. Nem láttuk, hogy meglenne-e a repedve. Csatolok képeket. köszönöm a segítséget
Egy kis(nagy!)segitségre lenne szükségem. Fél éve vettünk egy 16 éves szigetelt házat. A lábazat nem volt szigetelve hanem azzal az aprókavicsos mügyantás dologgal volt burkolva. Pár helyen fel volt táskásodva. Nyáron levertem és hagytam száradni. Utána tettünk rá xps szigetelést .
Eljött az ősz és jöttek az esős napok.
A víz előbukkant az xps mögül is alul felül a vakolaton . Az xps alá mem lett rakva vizszigetelés ,az csak az alap és a fal között van vízszintesen. Most mit tegyek?
Nekem Rákosszentmihályon vagy 12 éve az Obex kiszárította a vizes házamat, de az élet úgy hozta, hogy 2016-ban Pécsre költöztünk ott vettem egy családi házat, a falak frissen voltak festve, a plafontól valami piramis forma tárgy lógott le. Az eladó azt mondta, ezt ne bántsam, mert ez tartja szárazon a házat, a kozmoszból vett energiával.
Ehhez képest a fal egy fél év múlva elkezdett térkép szerűen foltosodni, és gyanús volt nem e vizes. Nagy nehezen megtaláltam az obex régi garancialevelén a telefonszámukat, vagy 50 ezerért lejöttek pécsre, műszerrel bemérni a falakat. Aztán belefúrtak, és a fúró iszapot húzott ki. miután megmutattam a plafonról lógó valamit a pasas azt mondta, ő nem hivatott ezt a szerkezetet minősíteni, de csak akkor vállalja el a szigetelést, ha leszereljük, és legalább 100 métere elvisszük az épülettől. Hiába akartam kiszedni belőle miért, nem nyilatkozott, azt monda, ő 40 éve szigetel, az apja is ezt csinálta gyerekei is ebből élnem, mégsem tudott annyit összeszedni hogy ezekkel pereskedjen. Azt sem volt hajlandó megmondani kik ezek az "ezek". Na, la szerkentyű a lomtalanításkor lett kidobva, elvégezték a szigetelést ki száradt a fal, és soha nem fogom megtudni mi volt az a gúlaszerű
Egy pince-lakásról van szó. A szomszéd ház felőli fal volt nagyon salétromos, dohos, amikor megvettük. Akkor még a felújítás előtt leszigetelték. Nálunk is az Obex Kft csinálta. Nálunk viszont nem egy hölgy volt kint, hanem három elég marcona pasas, tipikus magyar építőipari stílussal megspékelve! Szó se róla, a szigetelést viszont tipp-topp lett, csak hát nem volt olcsó már akkor sem.
Ez már majd 4 éve volt, viszont most sajnos az utcai rész kezdett el átázni. Szívem szerint megint az Obexel csináltatnám, csak hát a szívem és a pénztárcám nem igazán vannak közös nevezőn.
Kérdezném, hogy tud-e esetleg valaki valami olcsóbb megoldást? Olyat ami már bevált!
szia @_KGR_ - sikerült a korabban irt szigetelesi modszered - hasonlo cipoben evezek. nincs valos gyakorlatil info:( meg szeretnenk oldani a problemat, de nem merunk belevagni, mert rohadt nagy melo, es nem vagyunk biztosak a sikeressegben... neked bevalt?
en is vizszintes szigeteles elott allok, nincs veszhelyzet (kb 40% a nedvesseg tartalma a falaknak), de nagyon szeretnem megcsinalni, hogy le legyen tudva.
van vki, aki mar megcsinala /csinaltatta, es megosztana a tapasztalatait (budai hegyoldal hazai elonyben)...
A héten kedden pont Szhelyen járt a Sika területi képviselője, ahogyan kell fényképezgetett, majd ígéretet kaptam a megoldási javaslatra, sajnos eddig nem kaptam még választ. Valahogyan mindig falakba ütközöm. Szhelyen egyetlen céget sem találtam, a netes találatokra írt üzenetekből sem kaptam egyetlen egyre sem választ... Szépen elakadt itt a felújítás, amíg erre nem tudom a megoldást sajnos nem tudunk tovább menni.
Szokásos szuterén, kb 1m mélyen a padló a járda szint alatt. A vízszintes szigetelés felett csontszáraz, alatta nedves. A SikaMur 100-al próbálkoznék én is, de ami itt vizes az a törmelékes beton sávalap. Abban is működik? Van erről vkinek tapasztalata? A külső szigetelés megtörtént, de persze a talaj felől még kap vizet.
nem írtad, hogy mikori a ház, ha újabb építésű, lehet, hogy megsérült a már meglevő szigetelés, és ezt könnyen tudod lokalizálni, akkor ott esetleg érdemes kintről leásni, és elhárítani a hibát.
én is így jártam, teljes a káosz a vízszigetelésekkel kapcsolatban, amit én eddig ki tudtam okoskodni:
Azért az első kérdés mindig az, hogy mi a cél, mit szeretnél a pincében csinálni?
Ne ázzon a fal? vagy ne ázzon benn a bepakolt holmi? Esetleg lakrészt-irodát alakítanál ki ott lent?
Utána kereshetsz hozzá technológiát. Itt tudomásom szerint 3 féle megoldás van csak(inkább 2).
0. nem csinálsz semmit se, csak sok sok szellőzőt, hogy rendesen szellőzzön a pince, alulra esetleg egy kisebb összefolyó akna kialakítása, ha sok víz/belvíz/talajvíz jönne fel, szivattyúval kitolod.
érdemes megnézni, mit tettek az alap felső részére, lehet, hogy valami műanyagos festékkel van bekenve az egész, aztán így nulla a fal szellőzése és csak befele próbálja leadni a párát.
1. Négyzetesen összefurkált fal a teljes felületén, feltöltve vízszigetelő cuccal, így jó eséllyel a víz kinn marad, a pince szárazabb lesz.
2. ház körbeásás, oldalsó szigetelés, bár hogy az aljára mit tennének, fene se tudja, ráadásul az alap elmozdulhat a megbolygatott föld miatt, én nem próbálkoznék vele, de ez is egy lehetőség
Nálunk is az obex szigetelt, már öt éve. igaz itt nem nő volt, hanem egy pasas, rögtön megszerettem mikor bakancsban végig gyalogolt a nappaliban, de mondta, hogy ne izgassam magam a padlón mert úgy is fel kell vésni. Hát nem volt egy rokonszenves pasas, de azóta por száraz a házunk
Bocsánat, kicsit el voltam tűnve. Most csak azért jelentkeztem be, hogy elmondjam, hogy nagysokára rendeződtek a dolgaink.
A sok utánaolvasgatás után hála az égnek nem szereltettük fel az aquapoolos bizgerét, helyette viszont brutálmód 'szétverettünk' mindent.
Első körben jöttek injekciózni a falat a vizesedés miatt, aztán kőműves felvésett, levésett padlót, vakolatot. Aztán betonozás, vakolás, festés, parkettázás, közben a cégemnél, még egy Navos ellenőrzés... Kicsi sok volt, azt kívántam, bárcsak meg se vettem volna ezt az elátkozott házat.
De most nagy a boldogság, mert beköltöztünk, végre minden a helyén van.
A legnagyobb segítség a szigetelős nőci volt, mert azon kívül, hogy rendesen, gyorsan lezavarták az injekciózós részt, még elmondta, hogy mit csináljunk a padlóval, milyen vakolatot tegyünk a falra, milyen festéket használjunk, és amikor látta, hogy én ehhez egy kicsit analfabéta vagyok, akkor még a kőműves brigádot is eligazgatta, hogy hova, mit, hogy, mivel csináljanak. Szóval nagyon hálás vagyok neki!
Ha szigeteltetni akartok, akkor én őt nagyon jó szívvel ajánlom. A neten van valahol honlapjuk is, de a cég az Obex Kft. és a nőcit Szántó Beának hívják. Áldom az eget, hogy rátaláltam!
Figyelemmel kísérem, hátha kap olyan választ Ön, amit érdemes megfogadni.
A teljesen felújítottuk a házunkat, ám még előző tulajdonos hozzáépített egy 30 nm-es gépházat, és csak az alá lett pince építve. Az kicsempézve, kövezve... A hirtelen sok esőtől megjelent a pincében pár centi víz, nálunk sincs lehetőség körbeásásra, ám valami belső szigeteléses megoldásra örömmel vevő lennék.
A múlt nyáron sikerült venni egy kis nyaralót, nemrég kiderült hogy a pince (beton, kb 35 m2) nagyobb esőzések után víz alá kerül. A teljes körbeásás nem kivitelezhető, ugyanis a pince csak az eredeti épület alatt található, amihez a két végén hozzátoldottak és egy fedett teraszt is kapott. A terület lejtése 5-10% körül van, a víz a felső oldalon folyik be pár kisebb repedésen 1-1,5m-es magasságban. Ide folyik a dombról az esővíz ha a talaj nem tudja felvenni. Az eddigi ötlet belülről oxydtron kívülről kiegészítve drénezéssel amilyen mélyen csak a terep engedi és felszíni esővíz-elvezetéssel. Ötletek, tapasztalatok? Főleg az oxydtron érdekelne ha valaki már próbálta...