Keresés

Részletes keresés

Krampulák Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8746

Off: a XIV. ker. kimaradt ebből a díszes listából. A Zuglóban feltárt baráti szerződésekről és egyéb vagyonherdálási ügyekről nem nyilatkozhat/írhat a kerületi lapban az ellenzék. Ilyen téma csak fizetett hirdetés formájában kerülhet be a helyi újságba - nyilatkozta Cseke Vanda szerkesztő.

Előzmény: anjelica (8739)
Krampulák Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8745

Nem volt célom. Nála egyébként sem az alsótesttel van baj, hanem a morállal. (Nem én mondtam. Saját elv- és párttársai.)

Előzmény: yxc432 (8743)
Krampulák Creative Commons License 2011.03.05 0 0 8744

Kérdésedre a válasz: volt már ilyen kisgömböcffektus a kerületi lapok történetében. Karalyos-korszaknak hívák. K. József a legnagyobb csatáját a Józsefváros c. újság kapcsán vívta.

Előzmény: anjelica (8739)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8743

Lehet, hogy ezzel új nevet adtál neki: Zongoralábú Mónika. ;)

Előzmény: Krampulák (8733)
anjelica Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8742

mindhárman, bocs.

 

Előzmény: anjelica (8741)
anjelica Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8741

Ha ez igaz, akkor azért a szerkesztőért rohadtul nem kár!

A baj csak az, hogy ilyen rohadékok is be lettek szavazva az új városvezetésbe, hiszen a reklámmarketing hatására az emberek protestszavaztak és nem egyénileg nézték a jelöltek teljesítményét. Ugyanez rogán, ughy és tarlós. Mndketten értékes, védett épületekre mondták ki a halálos ítéletet. És lám, piszkítanak mint légy a babfőzeléken.

Előzmény: Goldman Emma (8740)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8740

Most megpróbálok nem rohadék lenni, de nehéz lesz. A hétker újság előző szerkesztője azóta volt a bögyömben, amióta láttam a kerületi vezetéssel (Gál úr!) együtt felvonulni a műemlékvédelem sajtótájékoztatóján, tiltakozandó a lebontásra szánt épületek műemlékké nyilvánítása ellen. A kerületi hatalom képviselőjeként demonstrált ott, ahogy egyébként minden lapszám minden cikkében is egyszerűen a vezetők kiszolgálását, fényezését tekintette feladatának. Én ehhez képest azt gondolom, hogy egy jó kerületi lapnak is sajtóterméknek kell lennie, olvasmánnyal, szolgáltatással és egészségesen kritikus, nem seggnyaló cikkekkel. Ezért tehát nem kár a tisztogatás. Azért már igen, hogy az új rezsim ugyanezt csinálja, csak tetszetősebb tördeléssel.

Előzmény: anjelica (8739)
anjelica Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8739

Ezt most találtam

 

– Újpest jelenlegi vezetése eltüntette a helyi honlapról az archívumot, és a kerületi fideszes polgármester "magánújsággá züllesztette" a lapot.
– A VII. kerületben a teljes szerkesztőséggel "számoltak le", kizárólag a helyi Fidesz érdekeit szolgálja a lap.
– A VIII. kerületben csak kormánypárti politikusok szerepelnek az újságban.
– Csepelen egyszerűen megszüntették a helyi lapot.
– A XVIII. kerületben a városvezetés száműzte az ellenzéki véleményeket az újságból.
 – A XIX. kerületben "a nép által választott polgármestert száműzték az újságból".

 

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/697582

 

Ki fogad velem, hogy szép lassan a Vitézy klán Helyi témája veszi át majdnem az összes önkormi sajtót?

 

 

 

Krampulák Creative Commons License 2011.03.04 0 0 8738

Velük speciel semmi bajom. (Látom, az első szám óta megjelent az impresszumban egy újabb grafikus neve is. Hiába no, ez már nem az a 16 oldalas gányolmány, hanem az a 24 oldalas.) De ha ez a Kiss Henriett(a), az a Kiss Henriedtt(a), akkor cudar világ jön itten. Lesz ebben a lapban - szigorúan a kerületi polgár hiteles tájékoztatása jegyében - Pampers-teszttől a babahordozó cuccokon meg az inkontinencia-betéten át a horoszkópig minden. Isten/Jahve, irgalmazz e lap olvasóiak!

(Ps: Az első szám 4. oldaláról az Idegen forgalmi adó c. írásnak a második számban már sikerült felküzdenie magát a címlapra. Gratulálok, kedves kis Henriett(a)!)

Előzmény: Goldman Emma (8737)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8737

Ne tedd! Ember nem ismerne meg téged más külsővel! :)

Ahhoz csatlakozom, hogy az ezerszer lerágott helytörténeti dolgozatok nagyon uncsik, és az egész tartalmilag szomorúan emlékeztet a régi seggnyalósra, de akkor is, könyörgöm, a tördelő nehogy áldozatul essen a sztálini tisztogatásnak.

Előzmény: Krampulák (8736)
Krampulák Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8736

Bár az időm mostantól a családé, de gyorsan még egy-két apróság:

- miért hiányzik a lapfejből az évfolyamszámozás?

- nem értem miért kell külön hírben beszámolni - 3. oldal - Tímár László képviselő fogadóórájának változásáról, amikor ugyanez - változatlan szöveggel - a 11. oldalon is elolvasható. (Ki ez a pasas, hogy külön elbánásban részesül mint a többiek? Vagy egyszerű szerkesztői figyelmetlenségről van csupán szó? Netán nem volt mivel befoltozni l 3. oldalon lapzártakor tátongó kicsinyke lyukat?)

- az interjú szuibjektív műfaj. Olyan, mint a publicisztika, amit illik készítőjének névvel is vállalnia. Nos, hiányzik az újságíró neve a Bösndorfer-interjú alól, meg a főlelkésszel készültből is. (Ha máshogy nem, hát azt jó lett volna  beleírni: ki készítette a beszélgetést az ETV adása számára.) 

- ha nem önálló az ötlet, hanem - hogy is mondjam - "kölcsönzött", szóval egy nemrég megjelent kötet vagy újságcikk - pl. a Tarján Vilmosról szóló írás - az írás alapja, akkor szokás feltüntetni a megírás alapjául szolgáló forrást: a könyv címét, szerkesztőjét, kiadóját. (Ugyanez vonatkozik az előző számban a Bajza utcai Garzonházról megjelent anyagra is, amelyben jónéhány mondat köszön vissza néhány korábbi, az épülettel foglalkozó riportból. (A gyors sajtómunka ma már egyik legfontosabb feltétele a tasztatúrán a Ctrl, a C és a V billentyűk megbízható alkalmazása. Ha érted, mire gondolok.)

- a kultúra rovatban aggasztóan kevés a kerületi programajánlat.

Folyt. köv.

Most pedig előbb rohanok sztearinsavért, aztán ha kapok, nyomás borotvahabot csinálni a VII. kerületi Dörmögő Dömötör receptje alapján. Ha beledöglök is felkenem ezt a kerületiek tájékoztatása szempontjából fontos vacakot a képemre. :)

Előzmény: Törölt nick (8735)
Krampulák Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8734

Ha megengeded, mondanám én is.

Egy lap beköszöntőjét annak első számában szokás/illik közölni, nem pedig a másodikban, mint itt. Csak arra tudok gondolni, hogy olyan rapid módon zajlott le a régi szerkesztőség tagjainak a kilapátolása, hogy erre már nem jutott idő. A polgimesti ott ül tehát a címlapon, kezében az előző számmal, ami több mint röhejes.(A portréról annyit: a fotó, a gesztus, ez a rosszul odamontírozott, a csípőből kinövő kéz olyan gagyi, hogy már siralmas.) A címlap  alján ugyanaz a fontos kerületi hír olvasható, mint az előző számban: adakozzatok nemzetünk a Trotechnikus Mindig Elekjeinek.

Aztán jönnek a nem kerületi hírek: A házasság hete (lásd még: 6. és 10. oldal), a lakásrezsi-támogatás, a lemosó permetezés Bp-en, álláskeresés, a másfél hónapos West Balkán-ügy, meg szép sorban a többi, a sokhetes késéssel közölt kerületi kék hírek és egyéb írások. (Az Arany Penna-díjas Ráczról például nem derül ki, hogy mit keres a lapban, mi köze a kerülethez. Igaz, ha a Túró Rudi lehet tőről metszett erzsébetvárosi - mint az az előző számban volt olvasható -, akkor ebben az országban bármi megtörténhet.  

Rónaszékiné Bösendorfer/Keresztes Monika (rövid o-val!) portréja mintha a női megfelelője volna a 10. oldalon közölt kenetteljes és közhelyes beszélgetésnek Végh Tamás fasori ref. lelkipásztorral. (Ha kérhetném: ne tessék engem közpénzen hittérítgetni, vagy ha mégis, akkor tessenek színvonalasabban csinálni.)

Bosszantóak a szerkesztési bakik. Arra a kérdésre: "Ön szerint mi a jó házasság titka?", így kezdi válaszát a csípőtől lefelé zongorában végződő asszony. "Azt, hogy nem adom fel, nem adlak fel." (Tessenek már ragzani is egy kicsinyég!)

A nagyriportok és cikkek - Garzonház, a Király utcai jelvénykészítőnő vagy a NY-palota - amúgy tucatszor voltak már olvashatók, egyebek mellett a "régi" Erzsébetvárosban is, a lap utolsó harmada pedig már egy közepes hozzáértéssel szerkesztett női magazin számára is gagyi volna. Nálam amúgy a megválaszolatlan olvasói levél és a hogyan készítsünk házilag dezodort, borotvahabot stb. verte ki a biztosítékot. 

Tovább is van, mondjam még ?

Előzmény: Törölt nick (8730)
Krampulák Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8733

Tévedsz. Nem asztal mögött ül szegényke, hanem alul egy versenyzongorában végződik. (8704)

Előzmény: Goldman Emma (8731)
yxc432 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 8732

Az (ál-)interjú szövege alapján ezoterikus hittérítő lehet, és a félisteneknek csak derétól felfelé publikus a testi megjelenésük, a többit lepellel (vagy íróasztallal;) takarják. ;)

Előzmény: Goldman Emma (8731)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.03.01 0 0 8731

A tördelésről tartom a véleményem, elegánsabb és újságszerűbb a réginél. A tartalom azonban immár a megszokott rémálom, és a nyomorult viccek is visszajöttek. Kérdés: Rónaszékiné Keresztes Mónikát látta már valaki deréktól lefelé? Embert nem fényképeztek még annyit asztal mögött ülve, mint őt.

Előzmény: Törölt nick (8730)
anjelica Creative Commons License 2011.02.19 0 0 8728

Biztos jó oka volt kilépni a pártból, elfutni Mexikóig és ne kisebbítsük a gazdasági bizottságban betöltött szerepét se, elvégre a többiek sem tettek még vallomástételt.

Említik az ő nevét is, persze újságok pártállásától függően, haha.

 

 

Előzmény: Törölt nick (8727)
anjelica Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8726

Már akkor nagyon bűzlött a dolog, mikor bejelentették hogy visszaveszik a parkolási cégektől a rendszert és az önkormányzatoké marad.

Mégis, ki-mit várt?

Előzmény: Basildon (8725)
Basildon Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8725

Üdvözlök Mindenkit!

 

Ehhez mit szólnak kedves topiktársak?Most olvastam,és sajnos érint a dolog.Gondolom nem leszek egyedül.Az autóra amivel itt parkolok,nem kaphatok ingyenes parkolási lehetőséget,több okból sem:( hiába élek a kerületben sok-sok éve.

Okos ötleteket várok,nyilván a havi 20-30.000 forintos örzött parkolói javaslatokon kívül:)

a cikk itt az indexen:

Egységesítés helyett több parkoló és több cég

Debütál az útdíjas kamerarendszer a fővárosban, itt a lista, hol szűnhet meg nyártól az ingyen parkolás. Tovább »

forrás: Index.hu

anjelica Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8724

Az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori fideszes delegáltja az ügyészség gyanúja szerint több millió forintot kapott a vállalkozók által Gál Györgynek, a testület szabad demokrata elnökének juttatott kenőpénzből. Czibula azonban még azelőtt Horvátországba, majd Mexikóba menekült, hogy a nyomozóknak elegendő bizonyítékuk lett volna a meggyanúsításához.

 

http://index.hu/belfold/2011/02/07/mexikobol_panaszkodik_a_hunvald-per_egyik_erintettje/

Előzmény: Törölt nick (8722)
Krampulák Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8721

Nemcsak Tasnádi, de a Síp utcát (és akit érdekel, az nézzen utána a Csillag áruházi Tesco ügynek is) csendben felvásárló, majd ott egy vigalmi és turisztikai negyed tervét dédelgető Tordai Péter is benne volt ezekben a simlis ügyekben, mégpedig rendesen. Róla egy friss hír: a Bajza utca 1-9. alatt a múlt ősszel megnyílt Tesco Express helyiségeinek megvásárlásában és az átalakítás lebonyolításában fontos szerepe volt. A társasházzal még azokból az időkből ápol jó kapcsolatok, mielőtt gyanús ügyletei miatt kitették a Mazsihisztől, amelynek szintén  vannak ott saját lakásai. Az említett Tesco-ügylet - természetesen - a ház lakástulajdonosainak (van belőlük vagy másfélszáz) tudta nélkül zajott le, az üzlet előző tulajdonosaának és a ház közös képviselőjének aktív asszisztálása mellett.

Előzmény: Törölt nick (8716)
anjelica Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8720

A Helyi téma a Vitézy kláné, nem?

Előzmény: Krampulák (8718)
anjelica Creative Commons License 2011.02.17 0 0 8719

Czibula miért maradt ki a felsorolásból?

Előzmény: Törölt nick (8716)
Krampulák Creative Commons License 2011.02.16 0 0 8718

A példányszám-emeléssel nyilván a Heti Témával próbál versenyezni ez a kerületi Dörmögő Dömötör. Azok viszont most kaptak Vattáéktól egy jókora talicska pénzt. A fene se érti.

Előzmény: Törölt nick (8717)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.02.13 0 0 8715

Figyelj, ezeket a hülyeségeket eddig sem olvastam, ezután sem fogom. De ne mondd már, hogy nem lapszerűbb, mint az eddigi, amelyiknek minden számában kényszeresen benne volt az összes képviselő idióta vigyora valami reklámszöveggel. Ez legalább próbál úgy tenni, mint egy szolgáltató _újság_,

Előzmény: Krampulák (8713)
anjelica Creative Commons License 2011.02.13 0 0 8714

Ezek után mitől érdekes a Hunvald-ügy?

Hiszen ingatlnapanama szinte az összes kerületben, önkormányzatban ezerrel folyik, csak éppen van "taggyűlés" is hozzá.

Szvsz azért tartják még mindig bent, mert vaj van az ellenoldal fején is.

Előzmény: Törölt nick (8710)
Krampulák Creative Commons License 2011.02.12 0 0 8713

Biztos, hogy ugyanarról a szarról beszélünk? Vagy a kerület Nagykörúton belüli része nem ugyanazt a gányolmányt kapta, mint mi itt, a végeken, hanem valamilyen rendes kerületi lapot? (Csak a címlapsztorira utalnék: kihirdették a kerületi általános iskolák rajzpályázatának eredményét. A cikkből csak az nem derül ki, hogy az első és a második helyezett alkotásának mi a címe, igaz, a bronzérmesé igen. Az 5. oldalon olvasható önfényezésből viszont ugyanaz derül ki, mint a 2. oldalon közölt Ösztöndíj című remekműből: a Bursa Huingarica-ügy. Ugyancsak a címlapról: Főtanácsadói cim Erzsébetváros polgármesterének. Három és fél év múlva erről az ügyről még nagyon felkavaró tudósításokat fogunk olvasni, kb. ilyen címmel: "Fiktív megbízások a párttól a fideszes erzsébetvárosi polgármesternek.") 

Más: ki tud arról , hogy vajon mi lett a lapot eddig készítő garnitúrával?

Előzmény: Goldman Emma (8712)
Goldman Emma Creative Commons License 2011.02.12 0 0 8712

Én is ma kaptam ilyet először, eszerint ez az első szám? A helyzet az, hogy ez legalább újság. Van benne információ, szórakoztatás, a seggnyalás (egyelőre) szolid, és nincsenek benne azok az iszonyatos, ósdi faviccek. És tördelve is úgy van, mint egy újság, nem pedig mint a sarki kínai bazár szóróanyaga. Ciki, de le a kalappal.

Előzmény: Kilroy (8711)
Kilroy Creative Commons License 2011.02.12 0 0 8711

Pont a napokban vettem ki a postaládából és realizáltam a megújulást. Szerintem egész jó lett (ez persze ízlés dolga). A tartalom megújulása nem volt egyértelmű számomra (igaz inkább csak úgy beleolvastam), de legalább rosszabb semmiképp se lett, ahogy elnéztem.

Előzmény: Törölt nick (8709)
városerdő Creative Commons License 2011.02.09 0 0 8707

Központi Nyomozó Főügyészség 2010. november 9-i sajtóközleménye

Előzmény: Törölt nick (8700)
Krampulák Creative Commons License 2011.02.07 0 0 8704

Miközben a versenyzongorával aláírattak egy titoktarási szerződést, és hallgat, mint a sír, ez a tréfás kópé, ez a Czibula nevű meg hallat magáról:

http://www.mno.hu/portal/764158?searchtext=czibula

Előzmény: Törölt nick (8701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!