Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
320 széles és 400 magas, hogy pontosak legyünk. Ugyanis a bejelentkező képernyő valami felturbózott VGA mód - lehet, hogy X-mode. De ezek szerint sikerült 8 bitre konvertálni.
A SEA egy DOS-os képkonverter (mintha már mondtam volna...), lehet vele tömegesen is konvertálni jó gyorsan. Meg tud egy-két alapdolgot (pl. tükrözés, átméretezés), amelyek néha jól jönnek.
Tehát ha jól értem egyébként olyan .bmp file-t kellene berakni ami 320 magas és 400 széles..Ez valami cga beállitásra hasonlit..(és még annyi hogy ez a 320*400-as kép ez ugy fog kinézni ahogy 320*400-ban kinéz vagy ahogy 640*400-ban..bár erre majd rájövök..)
Nem kell kavarni! A 98 "fejből" nem tesz fel logo.sys-t, azt meg kell neki csinálni! A "gyári" logoja valamelyik system fájlban van, de ha "látja" a logo.sys-t, akkor azt hivja meg.
98 alatt a logo.sys-t egyébként a PLUS! programcsomag rakja fel...
Bocs, igaz, én 95OSR2-t használok, gondolhattam volna, hogy más verziókban máshogy van. Például arra emlékszem, hogy a 3.1-nél a win.com tartalmazta a képet, és úgy lehetett kicserélni, hogy a system könyvtárban a vgalogo.rle-t kicserélted a saját indulóképedre (annak akkor még 16 színűnek kellett lennie, bizony!), és újrainstalláltad a videokártyát.
Jól körül kell nézni a 129078 byte-os file-ok után. :) Próbáltad már?
Talán azért nem találod a belépő logót, mert az a GYÖKÉRBEN van, nem a windows könyvtárban (és tényleg logo.sys). A Paint csak olyat tud, hogy fekete-fehér vagy színes, ez utóbbi azonban 24 bites. Használj valami normális képkonvertert (a Paint amúgy sem tud igazán képet átméretezni). Én még mindig a SEA-t ajánlom. :)
Hát van logow.sys,ez a kilépő logo
ill logos.sys,ez pedig most már kikapcsolhatja a számitógépet felirat ..a többi windows-ban lévő sys nem bmp-s..ugyhogy a belépő logot nem sikerült megtalálni..Valaki tudja ,hogy melyik fájlban van?
Mit jelent az ,hogy lementem 8 bit bmp-be?Ezt a sima Paint-el lehet?
Két vinyó van a gépemben. Le akarom takaritan a sok évközben flszedett szemetet, és ujra installálni az egészet. (fontos adataimat már CD-re mentettem)
Kérdésem: ha fdisk, majd format /s az elsőn, ahol az op. rendszer van, a másikat elég csak sima format parancsal megformázni?
Sajnos csak a módszerre emléxem, a fájlnevekre nem :-(((
Az a lényeg, hogy van néhány .sys kiterjesztésű fájl (a bejelentkezőt asszem pont LOGO.SYS-nek hivják). Ezek 320*400/8bit BMP fájlok. Tehát megtervezed a saját logodat 640*400-ban (mert a 320*400-at a windows 640*400-ban fogja megjeleniteni), aztán átméretezed 320*400-ra, és lemented 8bit BMP-be. Utána lecseréled a logo.sys-t a Tiedre és kész :-)
Sziasztok! Egy röpke pillanatra beugrottam. 1 probléma megoldódott: config.sys-be visszatettem a device=EMM386.exe sort, amit - gondolom - az install kikommentezett, és ettől megszűnt az indulás utáni tétovázás.
Lenne még 1 kérdésem: elég sűrűn veszem észre, hogy "valaki" minden ok nélkül elkezdi a vinyót tekergetni. Akkor is, ha már jóidje nem is nyúltunk semmihez a gépen.
Ezt "ki" csinálja, miért, és hogy lehet lelőni, vagy csak ritkítani?
Próbáld meg azt hogy csökönyös módban az ezközkezelőben (device manager) kitörölsz minden eszközt, majd újraindítod az egészet és szépen várod, hogy felismerje újra a dolgokat. Lehet hogy 5x 6x újra fog indulni aztán gyógyul.
Ha nem, akkor mentsd le csökönyös módban az értékeidet majd rakd újra
Naszóval, a sima install rontotta el! :o((
A logótalanításhoz meg, úgy rémlik, valamelyik ini fájlban kellett valamit átírni.
Csökkentett mód: eccer a lépésenkénti üm-ben a illesztőprogik betöltésére Nemet mondtam, akkor szépen továbbment, és a csökkentett módban kötött ki. De valahogy nem igazán teccett! :o)))