Az Alig utcai műszerjavító Bowdenes része elköltözött a Váci útra a RENO udvarba. Az Obi-val szemben a kerítére van festve, hogy Bowden kft és egy nyíl mutatja, hogy melyik épület.
A műszerjavítás és egyebek maradt az Alig utcában.
Örülök a felépülésednek. A műhely sajna nem belül javul és nem is itt. Ez kb. megmarad karácsony és szilveszter környékére. Most a szigetelés az utca felőli lakórészre kerűl, szin csak tavasszal. Van dolog bőven, autokban is.
Csak akkor használom ha muszáj. Utána feltétlenül közömbösiteni kell és mire végzek a lemosással csiszolással addigra már sárgálik is az oxidációtól a lemez.
Még egy kis drótkefézés, melegítés, drótkefézés, teflonspray, óvatos oda-vissza járatás, és megoldódott. :-) M3-as cavarokról volt szó, 16-ból 2 kuka lett. :-(
Hali! Örömmel hallom hogy készülget a műhely, majd ha elkészül mostmár tényleg összeszedem a cuccokat és meglátogatunk, semmi nem állhat az utunkba! ;)
A gipsz ügyet nem sokáig bírtam, 5nap után leszedtem, aztán pihentettem még két hetet, mostmár egész szépen tudok szaladni is ;) Mi is éppen kint munkálkodunk, kerti terasz készül, most jöttem be úgyhogy megyek is fürdeni ;)
Kb 10 perce fürödtem le. Megy a kinti meló ezerrel, mert nem sokára csak a műhely munka marad. Már akartam gipsz ügyben érdeklődni! Tehát mi újság a járókáddal? Másfelől a Bömcsi bevallom vesztegel. Azonban már teljesen fel vagyok töltődve, azaz inkább kezd affinitásom lenni a kasztnizáshoz már. Most ennyi, még benézek egy két fórumra, aztán reggel hatkor talpra.....
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Angolkerék készítésébe fognék saját magán használatra, az állvány úgy érzem menni fog, visszont a görgők méreteiben tanácstalan vagyok. Ha valaki megosztáná tapasztalatait ezzel kapcsolatban, nagyon hálás lennék érte.
Szeretnem vegre kicserelni az ablakemelok kapcsolojaban ill a muszerfalban talalhato hattervilagitaskent funkcionalo izzokat. Hol tudok vajon ilyesmit venni? 80as evek Alfajaba kellene, a muszerfal Veglia, par kapcsolo meg Bosch. Bar az ablakemelo szerintem pont nem. Elore is koszi.
Pályemesteri vágánygépkocsi. Rendeltetése a pályamester szállítása volt. 4 ember + szerszámok férnek el rajta. Mellékvonalakon levő állomásokon láthatsz néha olyat, hogy a pályára merőlegesen van két sínszál, ami nem vezet sehova. Oda tették ki amikor félreálltak. A nagyobb állomásokon ugyanez a két sínszál sufniban végződött, ott tartották ezeket. Az enyém jelenleg a blokk beépítésére vár, az meg még műhelyben gyógyulgat. De Hosszúhetény igazán nem esik messze a 64-es vonaltól :) Azon már üzemel egy ilyen, amit pécsiek újítottak fel. Remélem jövő tavasszal már ez is vendégszerepelhez azon a vonalon :)
Ugyanehhez kapcsolódóan, nem csak a lámpákhoz kell alkatrész, kéne 3 bowden is. Persze egyedi hosszúságúak, szóval gyártatni kellene. Bp-n vagy környékén hol van olcsó bowdenes? A végeik szabványosak, azzal nincs gond, csak a hosszukkal.
Nnna, ma lett neve is a gyereknek. OT rendszám? Pályaszám! :))
"keresztelő" után...
Ugyanez május 12-én. Több volt rajta az alkatrész ugyan. De a rozsda is...
A lámpához kellene pár alkatrész. FER Ruhla gyártmány, gyanítom tehát, hogy valamelyik keletnémet csodáé lehetett. Helyzetjelző és rendes izző foglalat hiányzik az egyikből. 6 voltos, nem halogén fajta volt. Holnap lefotózom a meglévőket, hátha akad valakinél....