Keresés

Részletes keresés

marcipannyuszi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 175
Köszi az info-t!

Hallottál már olyan charterről, ami hajnalban érkezik meg a helyszínre?

Előzmény: Vad (174)
Vad Creative Commons License 2001.09.04 0 0 174
attól függ, hol és mikor.
szezonon kívül, Rethimno 7000 GDR/ 2 ágyas szoba/nap
szezon végén Iraklion: 7000 GDR/ 2 ágyas szoba/nap
a partokon nem tudom, de szerintem nem több.
ja, Agios Pavlos, tengerpart, szezonvég emlékeim szerint 8000/ 2 ágy (ott nem volt hűtő, vagy csak nem kerestük), 10000/ 3 ágy
szezon elején déli parton volt kb 4000/1 ágy, 6000/ 2 ágy
de függhet sokmindentől, pl hogy mennyi időre bérled, ha hosszabbra, akkor kevesebbet számol, de mi össze-vissza utaztunk, ez nem derült ki.
a déli árak valszeg akkor voltak ilyenek, ha min. 1 hétre mentél, (ott sátoroztam, csak érdeklődtem utána)
ha németnek néz, akkor többet:))
egyéni szimpátián is múlik
Előzmény: marcipannyuszi (173)
marcipannyuszi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 173
Köszi!

Még egy kérdésem lenne : mennyit szabad adni egy hétre
egy tengertől nem észvesztő távolságra levő szobáért 1 hétre?

Előzmény: Vad (172)
Vad Creative Commons License 2001.09.04 0 0 172
alku előtt meg kell nézni:))
(a mienkben volt)
Előzmény: marcipannyuszi (171)
marcipannyuszi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 171
Hűtőszekrény szok lenni a szobákban?
Előzmény: Vad (170)
Vad Creative Commons License 2001.09.04 0 0 170
mindenhol van, szezonban drágább, szezonon kívül nagyon olcsó, mindkét esetben lehet alkudni (szezonon kívül alku = meghallod az árat és már fordulsz is ki a szobából, mire megkérdik, mennyit akarsz fizetni)
Rethimno-ban vettünk ki az idén szobát, nagyon ajánlom.
északon általában olcsóbb és könnyebb találni városban, mint üdülőterületen
általában van youth-hostel is, de azt nem próbáltam.
Előzmény: marcipannyuszi (169)
marcipannyuszi Creative Commons License 2001.09.04 0 0 169
Nem tudod, van esély arra, hogy kint találjon az ember
kiadó apartmant, vagy azokat egész szezonra kiadják
az irodáknak?

Vagy itthon is lehet befizetni csak apartmant, repjegy nélkül?
2 hétre mennék, és az nem sűrű lastminute-ben.

Előzmény: zsanna (147)
Vad Creative Commons License 2001.09.03 0 0 168
szinte egy kicsit már majdnem megközelíti a pontos fordítás egy távolibb variációját :))
Előzmény: krz (167)
krz Creative Commons License 2001.09.03 0 0 167
ez - gondolom - nem azt jelenti, hogy hallo, taxi:))
Előzmény: Vad (166)
Vad Creative Commons License 2001.09.02 0 0 166
kalo taxidi!
Előzmény: krz (163)
Vad Creative Commons License 2001.09.02 0 0 165
szerintem másnapos volt a kapitány, és hányingere lett:))
vagy valami ilysmi :(
Előzmény: ego (164)
ego Creative Commons License 2001.09.02 0 0 164
Szerintem minden kényszerleszállás egyforma. (Már amit megúsznak az utasok). Másfél éve történt. Harmasik indiai körutazásunk végén Delhiben felültünk a Párizsi gépre. Fél óra múlva rossz előérzetem támadt, amikor ránéztem az utastérben lévő vetítővászonra, ahol a filmvetitések kezdetéig a repülési adatokat mutatják. Alig több, mint ezer méteren voltunk. Időm sem volt eltöprengeni ezen, amikor megszólalt a kapitány: Hölgyeim és úraim olyan technikai problémánk adódott, melyet itt a levegőben nem tudunk elhárítani, vissza kell térnünk Delhibe. Mikor befejezte a szárnyvégeken megnyíltak az üzemanyag leeresző nyílások és mint valami hatalmas dezodorból ömleni kezdett a kerozin. Ha nem az ablak mellett ülünk ezt akkor is érzékeltem volna, mert fél percen belül petrólemuszag töltötte be az utasteret. A kapitány ismét mikrofont ragadott: Hölgyeim és úraim, emlékeztetem önöket, hogy ez egy nem dohányzó járat, de ezen túl most nyomatékkal kérem, hogy senki ne gyújtson rá, mert a beáramló üzemanyag miatt felrobbanhatunk.
Majd egy óra telt el azzal, hogy beszenyyezzük India légterét és ezen az áron megszabaduljunk a leszálláskor veszélyt jelentő tele tankoktól. A kapitány újból bejelentkezett és kérte, ha vannak orvosok a gépen, azok menjenek előre hozzá. Az egy óra az utastérben epilepsziás és szívrohamokkal telt el. Amikor végre földet értünk harmadszor is jelentkezett a kapitány: kérem mindenki maradjon a helyén, ezzel tegyék lehetővé, hogy a fedélzetre érkező orvosok szabadon mozoghassanak.
Egy napig tartott a gép megjavítása, 28 órás késéssel értünk Párizsba. Soha nem fogjuk megtudni, hogy mi volt az a "kis technikai probléma" ami miatt mindez történt.
krz Creative Commons License 2001.09.01 0 0 163
na, megyek, megnezem mar en is ezt a szigetet:)
Vad Creative Commons License 2001.09.01 0 0 162
ha bajod van egy utazási irodával, ami gyakran előfordulhat sajnos, azonnal jegyzőkönyvet kell velük íratni a helyzetről, mert általában az utazási szerződés szerint csak így perelheted őket.
Mi egyszer megtettük ezt, és bár nem pereltünk, a problémánk csodálatos módon megoldódott, mert ugye megijednek ettől.
Azt meg nem szabad engedni szerintem, hogy az egyébként egyre gyengébb szolgáltatást nyújtó cégek, a malévvel az élen, megússzák az ilyesmit, mert csak elkanászodás lesz a vége.

És hogy volt az az Indiás kényszerleszállás?

Előzmény: ego (161)
ego Creative Commons License 2001.08.27 0 0 161
Zsanna, kösz az érdeklődést, de sokkal szebb indiai élményeim is vannak eddigi háromszori barangolásomról, mint ez a kényszerleszállás a Delhi - Párizs járaton. Ha mindenáron valami pozitívumot keresek benne az az volt, hogy miután visszavittek Delhibe a légitársaság ötcsillagos szállodákban helyezte al az 550 utast, így legalább egy napra megtapasztaltam, hogy milyen az ellátás egy indidai luxusszállóban azok után, hogy pl. ugyanezen az úton Orissa állam fővárosában Bhubanesvarban sikerül olyan szállodában laknunk, ahol fejenként 2 dollárnyi rupia volt a taksa. (Ezzel együtt ennek a szladinak is van honlapja az interneten. Ott néztem ki.)
Előzmény: zsanna (160)
zsanna Creative Commons License 2001.08.24 0 0 160
És miért nem írod meg? (Nem baj, ha OFF, gondolom a topictársak sem fognak haragudni érte, ha jó a sztori.)
Előzmény: ego (159)
ego Creative Commons License 2001.08.24 0 0 159
Bocsánat! Indidi = indiai
ego Creative Commons License 2001.08.24 0 0 158
Én sem akarom védeni a Travel Service-t, nincs is velük kapcsolatban tapasztalatom, de megjegyzem, hogy csak azért, hogy ülühelyed legyen a gépen, nem érdemes átnyergelni a Malévre. Én múlt év szeptemberében velük repültem Krétára és odafelé végigálltam az egész utat. (Nem önszántamból.) Indulás előtt szólitottak az információs pulthoz és közölték, hogy létszámfeletti vagyok, elmehetek a géppel, de nem lesz ülőhelyem az utastérben. Így is volt. Fel- és leszálláskor bepréselődhettem a sztyuvik közé a kis lócájukra de miután a szervíz térben beindult a nyüzsgés fel kellett hajtani a padot, így bementem az utastérbe és feleségem ülése mellett végigálltam az utat.
Indulás előtt a Malévosok azzal vigsztaltak, hogy vissza fogom kapni a repülőjegy árának egy részét csak írnom kell az utazási irodának, amemelyik a jegyet kiállította. Írtam is. Ennek közel egy éve, de máig nem kaptam választ. Már nem is fogok. (Ha valakit érdekelne: az iroda a West Travel volt.)
Persze mi ez az az évi másik repülős élményemhez, a Indidi kényszerleszálláshoz képest. De ez egy más történet...
iceolate Creative Commons License 2001.08.23 0 0 157
Szia!

1999 szeptemberében voltam Stalisban, az Eurotours szervezésében, charter géppel.
Elégedett voltam teljesen.
nagyon szép, hosszú tengerpart, homokos, lassan mélyülő, kristálytiszta vízzel.
Esténként a fő út mellett rengeteg taverna és kávéház, amelyek közvetlenül a tengerparton vannak, nagyon hangulatosak. nem drága , pl. a horvátokhoz képest. Finom a helyi sör ( mitos ), cigaretta, borok, étkek. udvarisas kiszolgálás, mindent a vendégért. reggel könnyű és nem drága a vásárlás, a boltok sokáig nyitva vannak.
Ha taxit akarsz, stoppolni kell, lehet hogy még felvesz a sofőr néhány utast út közben. :-)
Ha busszal utazol, le kell stoppolni a buszt az út szélén, bárhol megáll.ha kocsit bérelsz, a nap végén tedd a kulcsot a lábtörlő alá, és visszaviszik reggel, fel sem kell kelned.
Chaniát mindenképpen nézd meg, a kikötő környéke nyüzsgő, a pizzériák előtt leszólítják a pincérek az embert,egymást licitálják túl.
Aki egyszer Krétán nyaral, biztos vissza fog még térni.
Üdv és jó utat!
Anikó

Előzmény: sarak (112)
Pávek Úr Creative Commons License 2001.08.21 0 0 156
Mi is a Travel Service gépével voltunk Krétán, nálunk odafelé nem volt semmi probléma, pontosan indult a gép. Visszafelé volt egy másfél órás késés, ami viszont a görögök hibája volt, az összes légitársaság gépe késett.
Nem őket akarom védeni, de ha több jegyet adnak el, mint amennyi hely van, akkor az szerintem inkább az utazási iroda hibája lehet. Mi hárman mentünk Krétára, de nem egy időpontban. Ennek ellenére az első induláskor ott volt mindhármunk jegye az iroda képviselőjénél - vagyis ha a feleségem veszi a fáradságot és kikísér minket hajnali 4-kor, akkor jöhetett volna már az első héten velünk :). Ráadásul halottam, amikor a traveles kisasszony odajött az utazási iroda képviselőjéhez, hogy megkérdezze hány utas lesz aznap a gépen. Szóval szerintem nem kell aggódni, nekem legalábbis nem voltak rossz tapasztalataim velük.

Pávek

Előzmény: zuit (154)
tömpe Creative Commons License 2001.08.21 0 0 155
A Travel Service-vel voltunk júniusban Krétán amikor a botrányuk volt mi a szerencsésebbek közé tartoztunk "csak" 4 órát vártunk a reptéren a gond hogy reggel hattól és gyerekkel. Amikor haza jöttünk érdeklődtem mert hogy ez már mindig így lesz "Traveléknál" mert már be volt fizetve az agusztusi Török utunk a Kartago Toursnál aki szintén velük utaztat ott mondták hogy volt nagy egyeztető tárgyalás : Utazási irodák, Gazdasági minisztérium kontra Travel Service és ott mindent megigértek hogy rendben lesz és tényleg most a gép pontosan indult és érkezett és a repülön is minden rendben volt ja egy kis gikszertől eltekintve:
A vissza úton az idegenveztő elkezdett kuncsorogni a gyerekes családoknál ugyan vllalja már valaki hogy ölben hozza haza csemetéjét mert hárommal kevesebb hely van a gépen persze ígérte ők a gyerekjegy árát otthon vissza kapják. Nem aratott nagy sikert lévén a csoportban a legkissebb gyerek is öt éves volt. Na dióhéjban ennyi.
Üdv
zuit Creative Commons License 2001.08.21 0 0 154
Volt már valaki a Travel-service charter gépével
a West travel és az Eurotours használja
ir6 Creative Commons License 2001.08.20 0 0 153
Jó utat!
Előzmény: Vad (152)
Vad Creative Commons License 2001.08.20 0 0 152
én mingyá megyek megin

(aug.23.)

Előzmény: ir6 (151)
ir6 Creative Commons License 2001.08.19 0 0 151
Mi van? Mindenki Krétára ment?
ir6 Creative Commons License 2001.08.16 0 0 150
Ma megjöttünk Gouves-ből. A "város" nem egy nagy szám. Az apartman amiben voltunk a Danai közepes színvonalú, de közvetlenül a tengerparton van. A mi apartmanunktól kb. 15 méterre hullámzott a tenger, amit a teraszról és az ablakból is látni lehetett. Tulajdonképpen nekem már ez is elég lett volna :)). Hátránya, hogy kb. 5 méteres kert után jött a parti sétány, de G. nyugis hely, alig lézengenek ott az emberek, a "szórakoztató negyed" fennt van a domboldalban. A homokos strand ettől az apartmantól kb. 60 méter, én nem találkoztam pakurával, de több lakótárs igen. G-ben még két másik apartmanból szerveztek vendégeket, azokról sokat nem tudok, de nagyon messze voltak a parttól. Mi is last minutosok voltunk és az Ank-Air-nél kértem, hogy nézzenek nekem valamit Krétán. Ilyen tipusú szervező cél sok van Bp-n, a Sütő utcában is van egy böngészde érdemes menni "turkálni". Egy hét semmi, úgyhogy délre el sem jutottunk, de a helyi busz járat tényleg használható, Gouvestől Heraklionig 500 drachma (gyerekjegy nincs). Ha nem jött volna közbe ez-az, akkor béreltünk volna kocsit, ami 4 embernek megéri szerintem. Voltunk Santorinin, gyönyörű volt. 21.000 ezer volt a hajójegy (gyereknek 12-évesig félár) a hajón még rábeszéltek egy kirándulásra 6.500/fő. Ha nem egy hétre mentünk volna, akkor jobban megéri az a program, amiben van 2 éjszaka és 26.000. S. csodálatos, de szerintem 2 nap elég rá, viszont ezzel a kirándulással csak 4-5 óránk volt, ami nagyon kevés a 4-4 óra hajókázás pedig egy kicsit unalmas. Én szeretem az idegenvezetős programokat, főleg a gyerekek miatt, mert ha én mondom rá se bagóznak, de azért jobb csak úgy mászkálni.Bár az idegenvezetőnk szerint nincs ingyenes nap a múzeumba, minket tegnap mégis ingyen engedtek be. Gyereknek egyébként (18 alatt) ingyenes. Ehhez képest a prospektus szerint 14 ezer forint lett volna a Knossos+múzeum.Az más kérdés, hogy odacsapódtunk egy magyar csoporthoz, és igy lett idegenvezetés is. Egy kicsit hosszú lett, de remélem írtam hasznos infókat is.
sarak Creative Commons License 2001.08.13 0 0 149
Köszi a "megnyugtatást" és az infót! A topicból kapott infók alapján nagyon sajnálom, hogy nincs 2 hétnyi szabim, hogy utazgathassunk délre is, majd talán legközelebb... :)))))
Előzmény: Pávek Úr (148)
Pávek Úr Creative Commons License 2001.08.09 0 0 148
Ha rajtam múlik, én egyik helyre sem beszélnék rá senkit. Amoudara tényleg nem kicsi - ha valaki szeret egy 4-5 km-es főutcán sétálgatni, akkor jól fogja magát érezni. Ami a legnagyobb baj vele, hogy itt csak helyi járat jár a buszokból, tehát irány Heraklion és onnan tovább valamivel, vagy rent-a-car...
De ezt már leírtam egyszer. Ha rám hallgattok, akkor Vadra hallgattok, vagyis irány Dél-Kréta :)
Ha nem láttam volna a sziget déli részét, akkor azt mondanám Korfu sokkal jobb volt, ide nem mennék vissza. Viszont láttam - gyönyörű - és a déli partra bármikor visszamennék.
Egyébként nem kell azt hinni, hogy ott nincs semmi, nem egy kihalt vidék. Megtalálni a civilizáció minden előnyét, a hátrányokból viszont sokkal kevesebb van.
Szerintem a lényeg: ha egy hétre megy valaki és helyben marad, akkor tökmindegy, hogy Gouves, vagy Amoudara (sőt ebben az esetben az utóbbi talán jobb). Ha kicsit szeretne szétnézni, akkor szerintem jobb Herakliontol keletre menni.
Aztán persze kinek a pap, kinek a paplan..:)

Pávek

Előzmény: zsanna (147)
zsanna Creative Commons License 2001.08.09 0 0 147
Mivel Gouves a menetrend szerinti buszjárat "főcsapásában" helyezkedik el, szerintem nincs miért fanyalogni. A busz tényleg sűrűn már,kb éjjel 11-ig, és elég olcsó, tehát elbuszozhattok bármelyik irányba esténként. Ha meg időnként később akartok hazamenni, egyszer-egyszer a taxit is meg lehet reckíronzi. Bennünket két éve sajnos kicsesztek a valóban poros és unalmas Sissy-be, ez Maliától kb 8 km, és a főúttól kb 4 km. Az utolsó busz kb 3/4 4-kor járt arra, tehát csak a taxi maradt, esetenként 2500-3000 GDR-ért. Ez volt a szívás, úgyhogy szerintem aki a főút mellett van, az ne panaszkodjon :--)))
Előzmény: sarak (146)
sarak Creative Commons License 2001.08.09 0 0 146
KOlleganőm most jött vissza Gouvesből és "kicsi és unalmas"-nak titulálta. Ő azt mondta, hogy akik Amoudarán voltak, megvoltak elégedve, ő viszont mindnekit lebeszélne Gouvesről.... Hát én már igazán nem tudom :((((
Előzmény: Pávek Úr (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!