Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2004.06.11 0 0 463
Mint írtam nem enne szabad a mérési eredményeket megosztanom, de szerintem mivel nincs eredmény 8ha csak ez nem eredmény) érintőlegesen közreadom.

A vizsgált fal elektrofolyamtait két pont között mérem. Semmi rendszerességet nem tudok benne felfedezni a készülék közeli, távoli, illeve kikapcsolt állapotának függvényében. Az időjárás, pontosabban a csapadékosság függvényében pedig igen.

Előzmény: Józan Paraszt (460)
JFEry Creative Commons License 2004.06.11 0 0 462
Weisz úr szerint, ha nincs megfelően tájolva akkor nem műxik.
Előzmény: VEE (461)
VEE Creative Commons License 2004.06.11 0 0 461
Hogy-hogy ki van kapcsolva? Hiszen ehhez nem kell semmilyen áramforrás, évtizedekig (vagy tán örökké?) működik, mert mint a gyártó(k)tól tudjuk, a földből jövő sugárzás működteti!

VEE

Előzmény: JFEry (459)
Józan Paraszt Creative Commons License 2004.06.11 0 0 460
Miket mérsz? Van-e a normális folyamattól eltérő jelenség?
Előzmény: JFEry (459)
JFEry Creative Commons License 2004.06.11 0 0 459
Akkor lesz miért égnem.

Most "kikapcsolva" van a próbadarab. A falon mégis mindenféle változásokat mérek.

Előzmény: VEE (458)
VEE Creative Commons License 2004.06.11 0 0 458
Felhozom a mélyből ezt a témát, mert a ma megjelent legnagyobb példányszámú építészeti folyóiratban "Gyanús falszárító készülékek" címmel egy kétoldalas cikkben olvasható a topic témája, és mivel abban szerepel e fórumhely címe, bizonyára lesznek új hozzászólók.

VEE

Előzmény: Silan (457)
Silan Creative Commons License 2004.05.29 0 0 457
a szerkezet áldozata :))
Előzmény: VEE (456)
VEE Creative Commons License 2004.05.29 0 0 456
Egy passzív fórumolvasó küldött nekem egy e-mailt, hogy ő e szerkezet áldozatának érzi magát, de addig nem akarja a részleteket elmesélni, e témához hozzászólni, amíg a gyártónak benyújtott reklamációja folyamatban van.

Két hét múlva nagyobb nyilvánosságot fog kapni e téma, akkor majd újra jelentkezem.

VEE

Előzmény: JFEry (455)
JFEry Creative Commons License 2004.05.19 0 0 455
Valami francia gyártymányú autóval jött.
Mobilja van, használja is....

Gondolom, ezeket ellensúlypozza valami technikával. Én leginkább azon voltam elcsodálkozva, hogy a "természetes rezgések" jók, (Hartmann?) de a "mesterségesek" ártalmasak, (AUQABRILL?)

Előzmény: Modern_Inkvizitor (454)
Modern_Inkvizitor Creative Commons License 2004.05.19 0 0 454
Tisztelt Topic!

A hozzászólásokat olvasgatva, újra elolvastam Weisz úr és JFEry megállapodását, az átadás körülményeit, és a hely kiválasztásának szempontjait (343). Olvasás után elképzeltem, hogyan is érkezhetett meg Weisz úr. Minden bizonnyal olyan járművön érkezhetett (sajnos erről JFEry semmit sem ír) amely nem “szmogol”. Milyen ismert járművek jöhetnek szóba? Csak olyan amely semmiféle elektronikát nem tartalmaz. Minden bizonnyal kerékpáron, hintón, gyaloghintón, rolleren, görkorcsolyán, vagy szekéren érkezett. Mindezt csak azért említem, mert biztosan nem érkezhetett “szmogolós”, autón, motorkerékpáron, villamoson, trolibuszon, HÉV-en. Ezeken a járműveken ugyanis nagyon “szmogolós” eszközök vannak. Elég csak a személyautók generátorára gondolni, amely több tíz ampert és szélsőségesen váltakozó frekvenciájú háromfázisú “szmogot” csinál. Legalábbis ahogy JFEry írja: “Néhány hagyományos és kapcsoló üzemű tápegység, a világítás, és a telefonalközpont működött) Szemmel láthatóan idegenkedve(félve?) szemlélte a berendezéseket. A folyosón áthaladva a hűtőgépekre is kijelentette, hogy azok is szmogolnak.” Szerintem valószínű, hogy semmilyen efféle eszközt nem használ valószínű, hogy a mobiltelefont is kihagyja az életéből, főleg ha nemcsak álca amit csinál, hanem meggyőződésből teszi. Szerintem lehet, hogy az irodájukban és a Weisz úr lakásában jól körülnéznénk és rákérdeznénk a “szmogolós” eszközökre, érdekes választ hallanánk.

Modern_Inkvizitor

Simply Red Creative Commons License 2004.05.14 0 0 453
Erről a vízkőtlenítő masináról már több topikban is volt itt szó. Sajnos a részletekre már nem emlékszem, csak arra, hogy a többség szkeptikusan nyilatkozott róla annak ellenére, hogy mértékadó vélemény szerint a kristályosodás befolyásolása elektromágneses térrel elvileg valóban lehetséges.
Előzmény: VEE (451)
JFEry Creative Commons License 2004.05.14 0 0 452
Ha annak a tápnak van saját MEEI-je, akkor külön nem kell.
Előzmény: VEE (451)
VEE Creative Commons License 2004.05.14 0 0 451
Igazad van, hiszen én is arról írtam eddig, hogy például a perpetuum mobilére sem kell túl sok energiát fordítania sem az engedélyező szerveknek, sem a fizikai tudással és műszerekkel felvértezett topictársainknak.

A kísérletezők igyekezete tiszteletre méltó, de elgondolkodtató, hogy a falszárító gyártóinak ilyetén kísérletéről senkinek sincs tudomása, ők valamiért meg sem próbálták a laboratóriumi bizonyítást. No és a két engedélyező állami szerv sem végzett steril vizsgálaot. Vajon miért?

Különben birtokomban van egy olyan levél, amelyben valaki tanácsot kér, hogy a készülék ellenére vizesen maradt falával mit kezdjen...

Megragadom az alkalmat, hogy a tudós topictársaktól megkérdezzem, hogy lehetséges-e egy vízkőmentesítő és -gátló készülék alábbi működése:


"Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy elektromos erőtér hatására a csővezetéken átfolyó, a vízben oldott állapotban található kalcium és magnézium sók lényeges átalakításon mennek keresztül, azaz kikristályosodnak. Ebben az állapotban már nem tapadnak meg a berendezések falán, hanem az elfolyó vízzel együtt eltávoznak, sőt az átalakulás során keletkezett szénsav a már meglévő vízkőlerakódásokat is lassan (6-8 hónap elteltével) felllazítja, melyek az elfolyó vízzel együtt szintén eltávoznak."

A szerkezet tehát egy kisfeszültségű, a vízcsőre szerelendő masina, ami a vezetékben rohanó víz ásványait átalakítja úgy, hogy nemcsak vízkő nem keletkezik, hanem a már odakövesedett vízkő is eltávozik...

A forgalmazó semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, szerinte nem is szükséges, mert ő a Kermi-t is megkérdezte. Úgy gondolja, hogy MEEI engedély sem kell, mert tápellátásuk 230 V/9 V/250 mA-es adapterről történik.

Az ügy pikantériája, hogy a cégnek az ÉMI épületében van a székhelye...

VEE

Előzmény: Simply Red (450)
Simply Red Creative Commons License 2004.05.14 0 1 450
keresünk több olyan készüléktulajodnost, akiknél a falszárító nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Elsőre valóban ez tűnik a legtermészetesebb módszernek, de arra a jelek szerint kínosan ügyeltek, hogy falszáradás mindenhol legyen. A csodamasinát önmagában valószínűleg sehol sem alkalmazták. Mindig tettek káposztát is a kőlevesbe, úgyhogy nem azt kell bizonygatni, hogy a leves rossz, hanem azt, hogy a kő fölösleges.

Előzmény: VEE (449)
VEE Creative Commons License 2004.05.13 0 0 449
Bár mérnök vagyok, mégsem értek sokat a fizikához értők beírásából, de a 330. körüli hosszú hozzászólásomból tán érezhető volt, hogy nem vagyok közömbös a téma iránt, ezért is hozom most fel a süllyesztőből.

Akkor is, most is a témát a hatóságok felelőssége felől közelítem, ami ugyan nem közvetlenül a tudomány témakörébe tartozik, de nem is olyan közvetve mégis érinti azt.

Úgy hallottam, hogy a fogyasztóvédelmi főhatóság aktivizálta magát és betekintésre kért engedélyt (még nekik is szükségük volt engedélyre!)az Aquabrill kvázi hatósági (ÉME) papírok alapját szolgáló irataiba, valamint az Aquapol Kermi papírjait is bekérték az ugyanabban az épületben lévő másik hatóságtól.

A napokban konzultáltam az évtizedek óta a legnagyobb és leghozzáértőbb hazai szigetelő cég vezetőjével, aki valamikor foglalkozott ugyan e csodakészülékekkel, de - bár ők minden hazánkban létező szigetelési módszert alkalmaznak -, jó ideje már nem foglalkoznak e "technológiával".
Ha más nem, ez is sokat mondó a módszer hatékonyságát illetően.

Nem kizárt, hogy az eddig ismerteken kívül még keresünk több olyan készüléktulajodnost, akiknél a falszárító nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Persze mindez felesleges lenne, ha a minősítő intézetek - ahol a tudományos igazgatói státusz is foglalt - komolyan vennék a szerepüket.

VEE

mmormota Creative Commons License 2004.05.11 0 0 448
Az átjutás valószínűsége a polarizáció és a rés kölcsönös helyzetétől függ.

Ha síkban polarizált fotonokat küldesz egy polarizátorra, pl. 45 fok a polarizáció szöge a polariizátorhoz képest , akkor 50% valószínűséggel jutnak át. De ami átjutott, annak a polarizációs síkja már nem az eredeti 45 fok, abból semmit se őriz meg, hanem teljesen a polarizátor síkjával megegyező.

A rés is hasonló, ami átjut, az semmit sem őriz az eredeti polarizációból, olyan lesz, mint ha maga a rés sugározta volna le.

Előzmény: Luyo (446)
JFEry Creative Commons License 2004.05.11 0 0 447
Csak akkor nem, ha a tökéletes a polarizáló hatása a résnek.
Előzmény: Luyo (446)
Luyo Creative Commons License 2004.05.11 0 0 446
Az EM a legkeskenyebb résen is át tud hatolni, ha a rés hossza nagyobb a hullámhossz negyedénél. És a rés lehet akármilyen kacskaringós alakú is. Az ilyen rések kialakulását pedig elég nehéz elkerülni, hacsak nem forrasztják vagy hegesztik össze alaposan az egész cuccot.

Polarizált hullámok is átjutnak a réseken?

Előzmény: Silan (406)
Luyo Creative Commons License 2004.05.11 0 0 445
Nincs konkrét.
Csak egy beállitott/használatban lévöbe beleszagolnék.
Régebben volt alkalamam egyet megnézni egy röpke pillanatra.

Hartmann, az jó, széles radiesztéta körben elfogadott, hogy apróságok is befolyásolják az elrendezését/elhelyezkedését...

Előzmény: JFEry (444)
JFEry Creative Commons License 2004.05.10 0 0 444
Még marad. Van valami ötleted?

Csak a Hartmann ról esett szó.

Előzmény: Luyo (441)
mmormota Creative Commons License 2004.05.10 0 0 443
A Hartmann-háló állítólag beborítja a Föld felszínét, így remélhetőleg nem túlzottan vízkiszorító.

"Komoly" ezeoterikus információkat inkább valaki mástól kérdezz mert én tisztán és egyszerűen ostobaságnak tartom az egészet úgy ahogy van...

Előzmény: Luyo (442)
Luyo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 442
mmormota
Ezek a hatalmas sokmenetes tekercsek nem igazán jellemzőek a GHz-es frekvenciára, amiről korábban szó esett. Nyiván a Hartman-sugárzás vízkiszorító változatához ez a legjobb.

Nyiván a Hartman-sugárzás vízkiszorító Ez a hatás radiesztéta körökben elfogadott?

Luyo Creative Commons License 2004.05.10 0 0 441

JFery meddig van még nállad a kütyü?

Mikor Mr. Weisz a hartmann meg a vizér elmozdulásáról beszélt melyikre ért(h)ette?

Az alufoliás árnyékoláshoz megjegyezném, hogy a
folia felülete "vastagon" oxidált s ez a réteg nem vezet. Emiatt nem lehet összehasonlitani egy körbeforrasztott RF modulal( mint Silán isemlitette). Tehát gyürni/hajtogatni kell(ene) a "varrás" mentén.

JFEry Creative Commons License 2004.05.09 0 0 440
Azon a 20centis bazi tekrencen gyakorlatilag semmi sem tud átmenni a jelzett 1,4 gigából. Inkább a hozzávezetések sugároznak. Elvileg a tekrenc belső kapacain árfolyó áram kelthetne némi Em teret, de azt is inkább a hozzávezetéseken adja le.
A fene sem érti a logikáját. El sem tudom képzelni, vajon miféle gyakorlati megfontlás vezetett a kifejlesztéséhez. Leginkább nekem egy modern szobor látszatat adja. Annak viszont eléggé szép. (mint az Orion űrhajó)
Előzmény: mmormota (439)
mmormota Creative Commons License 2004.05.09 0 0 439
Az Aquapolt szerintem legjobban varázsvesszőn egyensúlyozott Egely-kerékkel lehet mérni.
Az se derül ki a leírásból, hogy szerintük a sugárzás, amit kibocsát, egyáltalán elektromágneses-e, vagy az is valami ismeretlen, amiből szerintük az energiát nyeri. Nem kristálytiszta, hogy honnan tudják a frekvenciáját.
Mindenesetre GHz tartományban nem igazán szokásos a hatalmas átmérőjű sokmenetes tekercs, ez inkább dédapáink detektoros hosszuhullámú készülékeire emlékeztet.
Előzmény: Törölt nick (438)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.09 0 0 438
Igazad van, az alufólia nem ideális, tehát az a 2*10^(-9) túlbecsli az effektust. Mindenesetre a mobilom totál süket benne, ez tapasztalati tény. 1 réteg? standard háztartási alufólia, 2 mm átfedéssel összeillesztve. A mobil pedig (ha jól emlékszem, nincs ráírva) Nokia 3210-es, és eddig elég jó vev?ként funkcionált, nem t?nt egy gyenge darabnak. Otthon pedig a térer? majd kiveri a plafont :)))) (valószín?leg van egy antenna közel, a közeli egyik tízemeletes ház tetején). Szóval elég jól árnyékol az az alufólia GHz környékén. Na persze ez az Aquapolról, mint azt már egybehangzóan megállapítottuk, nem mond semmit, mindenesetre elolvastam a weboldalát és hatalmas csalásnak t?nik az egész: tele van össze-vissza blablával, a legrosszabb fajtából.
Előzmény: mmormota (437)
mmormota Creative Commons License 2004.05.08 0 0 437
Nem ilyen szép tiszta a helyzet, az alufólia nem szupravezető. Ellenállása van, a gyűrődések miatt mindenféle másodlagos induktív és kapacitív inhomogenitások lépnek fel, a szélek illesztésénél végképp más az ellenállás. Összességében meg se tudod közelíteni azt a nagyon nagy csillapítás értéket, amit számoltál.
EMC vizsgálatok céljára épített elektronikus süketszobában gyönyörűen lehet látni a helyi adók spektrumvonalait... :-)
Láttam a jegyzőkönyvben a spektrumvonalakat, két műszert mérettünk ugyananál a német cégnél, mindkét jegyzőkönyben ott vannak ugyanazok a vonalak - műsorszóró sávban.
Előzmény: Törölt nick (434)
JFEry Creative Commons License 2004.05.08 0 0 436
Már az Omnia IS kávé szemetes...
Előzmény: JFEry (435)
JFEry Creative Commons License 2004.05.08 0 0 435
1 gigán azzal a két milliméteres átfedéssel, egy 2*2*6 cm-es doboz 55-65 dB körüli fedést mutat a tégla oldali fedéllel.
Ennyi térerő csökkenés valóban üzemképtelenné teszi a készüléket, ha csak nem a torony alatt van, kevéssé kihasznált transzponderen. (akkor akár a 90dB is kevés)
A mobilok adómoduljait sorozatban gyártják. A kész darabokat jelntősebb hangolgatás, finimítás nélkül osztályozzák. Általában 3 csoport van.A csúcs kategóriás készülékek és a 20 Forintos vackok közt 16 dB-nyi az érzékenység külömbség! (a rosszabakat kidobják)(jobbat meg nem tudnak)
És ekkor még az antenna megoldásokat, azok irányérzékenységét nem is vettük figyelembe)
Ez is jelentős eltéréseket adhat a vizsgálati eredmények közt. (ráadásul az exklúzív modelleken kívül, a csúcsmodellek is csak a bevezető első pár ezer darabban tartalmaznak az első minősítésű modulokból.
üzeltpolitika....Már az Omnia kávé szemetes....B+
Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.08 0 0 434
Valóban, a találkozásnál átfed, kb. 2mm széles csíkban :) Valahogy meg kell csinálnom, hogy mindenhol vezessen. Jó, akkor a felület kb. 95%-án egyréteg?. Direkt igyekeztem, hogy ez a fedés minél kisebb legyen.

Egyébként ennek az Aquapolt tekintve nem sok relevanciája van, mivel ott nem tudjuk, milyen jó az illesztés a fólia szélein. De hát kíváncsi típus vagyok :) és már annyiszor oldogattam Maxwell-egyenleteket, most pedig kipróbáltam, m?ködik-e? És tényleg!

A készüléktípustól, környezett?l nem nagyon függ. Aaz alufólia vastagsága (mondjuk tizedmilliméterrel számolva, de szvsz ennél azért több) a skin-mélységnél (max. olyan 0.0005 cm) vagy hússzor nagyobb, a térer? legalább egy exp(-20) azaz kb. 2*10^(-9) faktorral esik le odabent (és ez még er?sen alulbecsli az árnyékolást). Nincs az a küls? térer? és az a különlegesen érzékeny mobil, ami ezután még bármit venne.

Előzmény: JFEry (433)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!