megvolt nekem is 3 után, tök véletlenül:)
eszméletlen jó volt, ahogy ott álltak, körülötte a nép, az egyiknek a lámpája is égett...
azt azért észrevettem, hogy mennyien igényelnék az ilyesmit valamilyen formában, ha csak havonta egyszer is
mindenkinek az arcán gyermeki vigyor ült
Na, sikerült elkapnom őket, láttam, jópáran kimentek fotózni. A filmesek akkorra már összepakoltak, a tuják éppen indultak hazafelé, ez volt kb. negyed négy-fél négy körül. Azért az nem volt semmi, ahogy majdnem párhuzamosan haladt a két szerelvény (helyes vágányon az Iker, helytelenben (!) a 436-os) Forgalmi Telepig!
Nem tudja valaki, tényleg kedden viszik vissza őket Szt.Endrére? Mikor?
Hát erről én már lemaradok sajna. Én lőrincen vagyok a vilik meg újpesten, ráadásul szülinapi bulim is van, azt meg nem hagyhatom itt. :) (pláne hogy piáltam is)
Most jöttem haza, a Görgey-István sarkon kint van a 21+22 meg a 436 is (utóbbi csak statiszta volt, ameddig ott voltam, csak a Lőrinci mozgott). Egy rendező szólt is nekem egy idő után, hogy talán nem kéne filmezni meg fotózni, de akkor bezony már "sajnos" késő volt :-)))))
Kocsicseréről: ezeknél sokkal nagyobb (a forgalom biztonságára veszélyesebb) problémákkal is elhajt a műszak, ha kocsicserét kérsz. Állj félre, majd küldenek egy szerelőt. A területirányítás meg cseszeget, hogy ilyen kis semmiségekért félreállsz, s szerelőt kérsz.
A kk-ból kiállásnál egyszer mertem szólni, azt mondták, hogy nincs cserekocsi, de ha volna, azon is ilyesmi hibák lennének...
Akiket én ismerek (vv-ket), mindenkinél van rongy... De ezek a szprék nagyon gyorsan száradnak... A 30/a-n, a 7 perces menetidő alatt keletkezett kriksz-krakszot nem tudtam ledörgölni. Vagy gondolj arra, hogy némely járat végén van 2-3 perced a visszafogásra. Mire meglátod a stuffot, már kapod is a zöld jelzést... Ha meg nem indulsz, már pattog is a tabulátorkezelő betanított segédmunkás...
Amúgy én egy lejárt hitelkártyával szoktam lekaparni a szélvédőről a krikszeket, meg krakszokat és a jeget a vip tükrökről... Az alkoholt belsőleg szoktam használni...
A decemberi ellátmányhoz kaptunk egy törlőkendőt a cégtől. Ki is próbáltam egy tenyérnyi helyen a sarokban, na ott azóta nem lehet átlátni, mert olyan, mint a tejüveg...
Arról kaptam egy fülest, hogy Fradiból már kora hajnalban (f5-5) kiállnak. Remélem a helyszínen nem lesznek okoskodó biztonsági őrök, mint a Kápolna utcában anno.
Azt, amit Illesf látott az 1312 ablakából: színes krixkraxokat...:-(
És nem cserélnek kocsit? ...meg ilyenek...
Ha gyorsan cselekszik a vezér, akkor lejön annyira, hogy éppen kilát. Ha az Etelén vette észre az eseményt, akkor már nincs ideje cserekocsit kérni, mert rendszerint 1 perccel indulás előtt megy ki a vezető a kocsihoz.
Tegnap volt valami galiba a 19-en a Móricztól kifelé, mert nagy tömegek vártak a megállókban kb. fél 2 körül. Épp a 6-osról igyekeztem a 19-re, amikor sasoltam, hogy vajon 19 vagy 41 jön-e előbb, aztán nagy meglepetésemre és örömömre Budafok felől jött egy 19-es:-) És a menetrendje teljesen meg volt borulva a vonalnak, össze-vissza mentek a 19-esek.
Tartalma:
PAPP GYÖRGY: 100 éves a Ganz Villamossági Művek FARKAS BÉLA: A Ganz Villamossági Művek gyártmányprofilja és fejlesztési perspektívája Dr. ASZTALOS PÉTER: Szemelvények 100 év műszaki alkotásaiból HRABÉCZY JENŐ: Korszerű gyártási eljárások a Ganz Villamossági Művekben FODOR FERENC - HOMOKI ISTVÁN: Háromrészű villamos motorvonatok Jugoszlávia részére TÉBY LAJOS: A félvezető-technika átalakító szerepe a villamos járművek tervezésében ERDŐS KORNÉL: A Ganz Villamossági Művek vasútbiztosító berendezései SZÉKELY ISTVÁN: Szempontok nagy villamosgépek értékeléséhez WALLENSTEIN MIHÁLY: A Ganz Villamossági Művek újrendszerű turbógenerátorai Dr. VITÁLYOS LÁSZLÓ: Feszültségigénybevételek statikus gerjesztési rendszerekben POLYÁK LÁSZLÓ: Irányelvek az új egyenáramú gépsorozat tervezésénél SZITA IVÁN: A magyarországi alaphálózat nagy transzformátorai Dr. UJHÁZY GÉZA - DEÉZSI FERENC: A Ganz Villamossági Művek 750 kV-os transzformátorai DICSŐ LÁSZLÓ: Az SF6 szigetelésű tokozott nagyfeszültségű kapcsolóberendezések alkalmazási lehetőségei Dr. MOLNÁR ISTVÁN - KECSKÉS GÁBOR: A Ganz Villamossági Művek nagyfeszültségű szakaszoló sorozata
RÖVID KÖZLEMÉNYEK:
A Ganz Villamossági Művek laboratóriumainak szerepe a műszaki fejlesztésben (VITÁLYOS Gábor) Tirisztoros mozdony hálózati visszahatásának modellezése (BEKE Gyula) Mérőberendezés villamos mozdonyokban fellépő feszültségek számlálására (REMÉNYI Pál) Mágnesszalagos jelrögzítés és automatizált adatfeldolgozás mozdonyok vizsgálatára (REMÉNYI Pál - SCHMITT Pál) Metró szerelvények vonatbefolyásolása (SZŐKE József)400 Hz-es sínáramköri generátor olajhűtésű transzformátorral (VARGA Mihály) Laboratóriumi modellkísérletek siklócsapágy-olajfilm dinamikai jellemzőinek meghatározására (IMRE József - BABICS Miklós) Modellkísérletek 220 MW-os turbógenerátor állórészház rezgésvizsgálataihoz (IMRE József - SZENTIVÁNYI Imre) Optikai feszültségvizsgálat alkalmazása villamosgép forgórészek szükséges alaktényezőinek meghatározására (IMRE József - BÓCZ Endre) Korszerű mérési adatgyűjtő rendszer (KOZÁK Endre) Szilárd szigetelőanyagok bomlástermékeinek vizsgálata (FOGARASI Gézáné - BOROSSAI József) Különböző villódzást gátló bevonatok váltakozóáramú gépeken (SZÁNTAI Kálmánné - SCHMITT Pálné) Átmeneti melegedési folyamatok villamosgépekben (FEHÉR György) Nagyteljesítményű áramirányítók egytirisztoros szerelési egysége (BOÉR Jenő) Elektrosztatikus tér vizsgálata a 750 kV-os transzformátor kritikus szigetelő szerkezetein (KOCSIS Vilmos) Kerozingőzös transzformátorszárítás (JANCSÓ Pál) Mérési módszer transzformátor szerkezeti elemeiben keletkező többletveszteségek meghatározására (SZABÓ László) Molekulaszűrők hatásosságának izotópos mérése (PAVLICSEK István - SÁROS Lajos - SZÉKELY Ákos) A transzformátorok hibagázainak gázkromatográfiás és tömegspektográliás vizsgálata (SZÉKELY Ákos) SF6-os tokozott berendezések gázszivárgásának műszeres vizsgálata (SOMORJAINÉ Szász Ágnes - HALÁSZ András) Új nagyfeszültségű laboratórium tokozott berendezések vizsgálatára (Dr. KERÉNYI Dénes - LÉVAI Pál) Kontaktusok hőeloszlásának laboratóriumi vizsgálata (SINKOVICS Gábor) Kádnélküli galvanizálás igen nagy méretű alkatrészeken (MÉSZÁROS Ildikó) Mérlegelő automatikai rendszer üveggyári keverőházak részére (CSABA László)
Az olvadó hóban egy kis téli UV hangulat a Városház térről, amikor még nem olvadt, hanem esett. És két külhoni eredetű csuklós Miskolcról a Tiszai Pu. előtti hurokban (ugyanott egy pantográf és egy félpantográfos Bengáli is előkerül a képre kattintva)
Én pl. a házunk előtti kábelTv-s dobozon lévő graffitiket mindig lemostam egy kis alkohollal. Amióta észrevették azt, hogy leszedem a firkákat, nem csinálnak újat... :-)
Szerintem vihetnének rongyot és kendőt a vezetők minden nap magukkal és semmi baj nem lenne.
Tegnap este a Lánchíd, budai hídfőnél jártam.
A kiírt menetrend szerint meg is érkezett 20:19-kor a 3262-xxxx-xxxx szerelvénnyel a 19-es villamos Batthyány tér felé a megállóba.
Azonban azt láttam, hogy hogy az említett pályaszámú kocsi szélvédőjén (vezetőfülke ablakán) grafiti-vel volt összefirkálva!
Nem tudom, hogy ilyenkor a vezetők mit látnak? És nem cserélnek kocsit? ...meg ilyenek...