Keresés

Részletes keresés

jokamat Creative Commons License 2011.11.07 0 0 1108

A Banco Popolare Viva Italia konstrukciójával itt a fórumon is megfogalmazott problémákról levelet írtam a Banknak. A választ mindenki okulására közzéteszem a jokamat.hu-n:

http://www.jokamat.hu/egyedi_kizart.html

Mivel igyekszünk a listát a törvény szelleme és nem csak betűje szerint vezetni, a www.jokamat.hu -n a Viva Italia konstrukció nem jelenik meg.

Előzmény: tangerine (1072)
tarara Creative Commons License 2011.11.06 0 0 1107

készpénzt kivenni ? Csak módjával.

Amit lehet fizesd banki átutalással, vagy bankkártyával. Én értem persze, hogy a szürke gazdaságból élő magyar tömegek a készpénzt szeretik, mert különben gyanússá válhatnak az adóhivatal előtt, de aki tisztességesen adózik és nem sumákol, annak semmi oka készpénzt kivenni a bankból havi egy-két alkalomnál többször.  

Előzmény: grizzancs (1105)
tangerine Creative Commons License 2011.11.06 0 0 1106

Nem kell fizikailag kivenni a pénzt, az a legdrágább! Utalni kell a következő helyre.  Olyan számlát kell nyitni ami ingyenes, vagy majdnem ingyenes, és ingyen tudod elutalni a neten, vagy telefonon.

A legtöbb helyen ennek van olyan feltétele, hogy bizonyos összeg, vagy fizetés menjen rá havonta. Ez sem gond, egyikre megy a fizetés, majd egyikből a másikba át kell utalni, majd a harmadikba, stb.

Nekem 4 bankban van 6 számlám, és egyikért sem fizetek, sőt az egyikkel keresek is havi 2700 Ft-ot, és bármelyikből bárhova ingyen utalok.

1. Axa VIP: Ez jelenleg üres, de ez üresen is ingyenes. Valamikor jó kamatot fizetett látraszólóan. Enni nem kér, marad.

2. Axa TBSZ, itt pihen a pénzem kb. fele 5 éves lekötésben, addig nem is kell vele foglalkozni.

3. Unicredit "Bónusz" számla+kártya: mivel mostanában nem voltak jó akciók, általában üres. Ide havi 150e kell, hogy ingyenes legyen. Ide utalják a családi pótlékot, ami 48e havonta (3 gyerek :)), én meg utalok még rá minimum 102e-et. Kár megszüntetni, mert lehet még jó akció. Ha kp kell, akkor is ide utalok, mert az Unicredites kártyával bármilyen automatából ki tudom venni ingyen (havi 2x), vagy unicreditesből bárhányszor.

4. K&H "zéró" számla+kártya: ez is ingyenes havi 150e nél. Van egy kártyám hozzá, amit max. pénkivétre használok. És erről törlesztem a hitelszámlámat.

5. K&H hitelszámla+kártya 250e hitellel: ez a kártya a főkártyám, mindig ezzel vásárolok, 2%-ot visszatérít a vásárlásokból, havi max. 3000-et. Ehhez havonta legalább 150e-ret kell vásárolni. Általában sikerül, mert most már a gáz és villanyszámlát is ezzel fizetem (távszámla). Ha mégsem, akkor a webkincstárban veszek annyiért diszkont kincstárjegyet, hogy meglegyen a 150e. Ebből lejön a havi zárlati díj, ami 300 Ft, így 2700 Ft-ot nyerek rajta havonta. Ehhez persze mindig időben ki kell egyenlíteni a hitelt, de eddig még sikerült. :)

6. Erste "Online" számla+kártya: Ez a legutóbbi, amit júniusban nyitottam. Ez is  ingyenes havi 3 milla (számlaegyenleg+lekötésben tartott összeg) esetén, de ez megvan, mert itt van a pénzem másik fele. Ide jön június óta a fizetésem, előtte a CIB-be ment, de azt felszámoltam. Pont jókor jött az akciójuk, mert jó kamattal le lehetett kötni a pénzt (8.2%) 9 hónapra, plusz beneveztem a 15e-res akcióba, és a 5%-os közüzemi díj visszatérítés (max. 10e Ft) akcióba is. Ez utóbbit nem tudom kihasználni teljesen, mert a nagyobb számlák (villany, gáz) a távszámláról mennek, ide csak a víz és telefon, tv maradt, ami fél év alatt sem lesz 200e, ami a 10e Ft max. kihasználásához kell.

Ha márciusban lejár a lekötés, akkor valószínű, hog ezt a számlát is felszámolom. Esetleg máshol nyitok egy újat ahol éppen jó akció lesz. A pénz elutalása ingyenes ha a netről csinálom, azaz nem lesz költsége annak sem.

Az a lényeg, hogy jól körül kell nézni, és csak olyan számlát szabad nyitni, ahonnan ingyen el lehet utalni. Még a havi 5-600 Ft számlavezetési díjat is inkább ki lehet bírni, mint pl. egy 0,3%-os utalási díjat, ami már 1 m Ft-nál is 3000 Ft.

A nagyobb összegű pénz fizikai kivételét meg felejtsd el. Kirabolnak, elhagyod, sokba kerül.

Jelenleg csak az unicreditnél tudnám ingyen készpénzként kivenni a pénzem úgy, hogy odautalnám hozzájuk, felemelném a napi limitet a maxra (2-300e), majd egy unicredites automatából kivennék naponta 2-300e-ret.

Előzmény: grizzancs (1105)
grizzancs Creative Commons License 2011.11.06 0 0 1105

olvasgattam itt par oldalnyi hozzaszolast, es lattam, hogy van, aki mindig oda rakja a penzet, ahol epp valamilyen akcios kamat van.

A penzt ilyenkor hogy veszitek ki altalaban, ugy, hogy a legkevesebbe keruljon? Altalaban tartozik ahhoz a szamlahoz egy folyoszamla, es bankkartya, es az altalaban mindenhol meglevo havi x ingyenes keszpenzfelvetellel automatabol? (egyaltalan, mennyi penzt lehet kivenni ha nincs sajat limit beallitva, 'amennyi benne van'? :) )

Tegyuk fel, hogy van 1 milliom, amit beteszek 4 honapra 8%-ra, ebbol lesz +26k kamat, ami kamatado miatt lesz kb 21k. Ha szemelyesen veszem ki, akkor mondjuk banktol fuggoen kb. 5000 ft minusz, igy lesz +16ezer huf 4 honap alatt. Ez a vegere 4.8% -ra jon ki, mig ha nem fizetnek azert, hogy kiveszem, akkor 6.3% egy evre vetitve, vegulis egyik sem rossz, de hatha van valami jol bevalt szokas. (Persze opcio az, hogy megprobalok olyan helyre menni, ahonnan nem kell elmenni, de altalaban ezek uj forrasra szoktak jol fizetni).

koszi,

griz

tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1104

Igen. Nekem decembert mondott a csaj a telefonba, de az szerintem hülyeség.

A nov. 30 az ok, legalábbis egybevág a (mostani) hirdetménnyel. 4 hónapnyi az utalás, de az 5. hó végén írják jóvá. Azaz 1-júl., 2-aug., 3-szept., 4-okt., 5.-nov.

Előzmény: uhu20 (1103)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1103

Megjött az Erste válasza a 15e  ft-ról.

Íme:

blablabla

A lényeg:

"Azon ügyfeleink, akik júniusban tettek nyilatkozatot, hogy részt kívánnak venni az akcióban és teljesítették a feltételt (a 4 hónap alatt a min. 60.000 Ft egyösszegű 3 darab munkabér-vagy 2 darab nyugdíjjóváírás), azon ügyfelek bankszámláin 2011. november 30-ig írjuk jóvá a 15.000 Ft-ot."

blablabla

Érdekes, nem? Ők is 4 hónapot írnak, de nekem nov 30-át mondanak (te írtad, hogy neked december 20. környékét).

Előzmény: tangerine (1102)
tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1102

Kiemeltem a lényeget:

Előzmény: tangerine (1100)
tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1101

Nincs hasonló termékük.

Nem baj. Márciusban viszem a pénzt máshova új pénzes betétbe (ahol éppen a legjobb lesz). Addig felmarkolom 15e+10e-res (5% közüzemi) potyapénzt. A számlát meg felszámolom. A fizetésem is átirányítom egy új helyre, az csak egy papír kitöltése a munkahelyen, és a következő fizetés már máshova megy (lehet, hogy addigra máshol is lesz hasonló, a cibnél már volt ilyen valamikor).

Előzmény: sa52 (1098)
tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1100

Ebben benne van (a táblázat fejlécében): http://www.erstebank.hu/file/LBBH_m4_20111017.pdf

Csak nem viszik fel menet közben. Ha mégis, akkor 5-600 ft-ot kibírok márciusig (amikor lejár a 9 hónapos betét)

Csak nehogy az utalási díjat vigyék fel. Pl. 0,5%-ra limit nélkül.

Előzmény: uhu20 (1099)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1099

Uhh..

Tényleg, ezt nem is figyeltem. A príma hasonló, de sehol nem találom a 3 millióra való utalásokat.

Online számlát nem lehet már igényelni, kérdés, meddig marad meg a 3milla feletti ingyenesség? Vagy nehogy sunyiban felvigyék a 3milliót mondjuk 5- re, majd 8-ra stb.

Előzmény: tangerine (1097)
sa52 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1098

On-line bankszámlánál ingyenes volt 3 millió felett a számlavezetés, valamint
- Netbankos átutalás
- Bankkártya (Visa virtuális) előállítási és éves díja

Nincs hasonló termékük.

Előzmény: tangerine (1097)
tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1097

Szerintem még most is az (asszem 3 milla minimum havi átlagnál) annak, aki online számlát nyitott. Az más kérdés, hogy már nem lehet új online számlát nyitni, de a régiek maradtak. Nekem is az van.

Előzmény: sa52 (1095)
tangerine Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1096

Stimmt.

Sőt, ha nem muszáj be sem megyek, hanem átutalom, s telefonon lekötöm. Ha neten lehetne, még csak nem is telefonálnék.

Akkor megyek be, ha valami fennforgás van, vagy számlát nyitni/megszüntetni.

Előzmény: karoly.ignac (1094)
sa52 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1095

"bizonyos egyenleg felett ingyenes a számlavezetés"

Volt.

Előzmény: karoly.ignac (1094)
karoly.ignac Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1094

tragikus..

de meg merem kockáztatni, hogy az itt fórumozók nem a legjobb betétajánlatot keresik a bankban, hanem az ügyintézőt aki leköti a pénzüket abban a nagyon jó konstrukcióban amiről az interneten tájékozódtak. Szóval a fiókban már semmit sem fognak nekem "eladni".

KI

Előzmény: Törölt nick (1092)
karoly.ignac Creative Commons License 2011.11.04 0 0 1093

én is igénybe vettem. a 8%-s akciójukkal jó párost alkotott :)

(bizonyos egyenleg felett ingyenes a számlavezetés)

KI

Előzmény: tangerine (1087)
tangerine Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1091

Na mindegy, most már. Kibírok még 1 hónapot, szerencsére nem hiányzik. Nov. 30-ig várok, de semmiképpen nem "dec. 20-a körül"-ig, mint ahogy a csaj a telefonba ezt mondta.

Előzmény: uhu20 (1090)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1090

A pdf-ben tényleg 5 hónap van, a honlapon viszont csak 4 volt. Így emlékszem...

Előzmény: uhu20 (1089)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1089

Plusz a számlanyitáskor is ezt az infót kaptam.

Előzmény: uhu20 (1088)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1088

Nem. Én is júniusban (júni végén) nyitottam és 4 hónapról volt szó. Egy hónapja beszéltem a call centerükkel és megerősítették, hogy akkor okt. végéig bezárólag jön a pénz.

A vicc, hogy még annyi sem jön az emailjeimre, hogy "hamarosan válaszolunk".

Előzmény: tangerine (1086)
tangerine Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1087

Szóval rám (és minden 06.01-08.31. között belépő tagra) ez a rész vonatkozik:

I. „15 000 forintot jóváírunk a bankszámlájára” számlavezetési akció 2011. június 1-től
2011. augusztus 31-ig

3. Új munkabéres ügyfelek részére
Az akcióban részt vehetnek azok a lakossági ügyfelek, akik az Erste Banknál forint bankszámlával
rendelkeznek és az akcióhoz való csatlakozás tárgyhónapját megelőző három hónapban egyszer sem
érkezett bármely forint bankszámlára min. 60.000 Ft egyösszegű munkabér- vagy nyugdíjjóváírás.
Az akcióban való részvételi szándékot a bankszámla tulajdonosának jelezni szükséges bankfiókban
személyesen vagy TeleBankon keresztül PIN kóddal történő beazonosítás után. A nyilatkozattétel
feltétele az akcióban való részvételnek.
Az akció részletei:
Ha az arra jogosult ügyfél a Banknál vezetett lakossági forint bankszámláján az akcióhoz való
csatlakozást követő négy hónapon belül legalább min. 60 000 Ft egyösszegű munkabér
jóváírás legalább három vagy nyugdíjjóváírás legalább két egymást követő hónapban teljesül,
úgy a Számlatulajdonosnak az Erste Banknál vezetett lakossági forint bankszámláján 15 000 Ftot
írunk jóvá az akcióhoz való csatlakozást követő 5. hónap végén

Arra nem emléxem, hogy akkor is tényleg ez volt-e a feltétel, de nem hiszem, hogy senki nem venné észre, hogy ha átírták. Szerintem nem mernék megtenni.

Előzmény: tangerine (1086)
tangerine Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1086

Igen. Pont ezen agyaltam, nekem se jött. Tegnap fel is hívtam őket, és azt mondták, hogy decemberben kapjuk. Csak meregettem a szemem, gondoltam bemegyek személyesen. Aztán megnéztem a hirdetményekben ( http://erstebank.hu/file/LBBH_m13_20111004.pdf ), és kiderült, hogy nekem 5 hónap a határidő, mert én június közepén nyitottam a számlát, és a júniusi fizetésem ment először rá (júli 10-én). Később kevesebb hónapra változott az akció.

Szóval az 5 hónap miatt nekem nov. 30-áig kell, hogy megkapjam, ha nem, dec 1-én megyek be személyesen asztalt borogatni.

Előzmény: uhu20 (1085)
uhu20 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1085

Részt vett valaki a topikbók az erste 15e ft-os akciójában? Én igen, a 4 hónap lejárt, pénz semmi, a reklamációmra meg egyelőre nem válaszolnak.

Fizettek már valakinek?

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.03 0 0 1084

Csak egy javaslat : a bankneveket érdemes lenne linkesíteni, mint a lekotes.hu-n.

Ott rögtön a feltételekre mutat a link.

Előzmény: jokamat (1063)
agassino1 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1080

köszi  írtam is a fórumra brőkernet ügyben------jelenleg melyik a legjobb kamat  3 vagy max 6hónapra ? melyik banknál ?

Előzmény: Törölt nick (1071)
Daniel Jackson Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1079

A polidilis témákat a jövőben a Polidiliben kéretik megvitatni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1077

Ez melyik bank ?

Előzmény: xoxoten (1076)
xoxoten Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1076

a görög magánembereknek kifizetik az államkötvényeiket a lejáratkor 100%ban vagy nem?

Előzmény: xoxoten (1073)
Daniel Jackson Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1074

Légy szíves ne írj úgy, mintha egy hongkongi spammer lennél. Másrészt ne floodolj: válaszd ki, hol akarsz kérdezni.

Előzmény: xoxoten (1073)
tangerine Creative Commons License 2011.10.24 0 0 1072

Elvileg ezért van az EBKM kitalálva, mert azzal objektíven össze lehet hasonlítani az ajánlatokat. Szóval mindig azt kell nézni, és ha jól tudom kötelező kiírni.

Tehát: kamat - átverés = EBKM

Az igaz, hogy még ez sem mutatja ki azt, hogy ha feltöröd menet közben, akkor mínuszos lesz a buli, ami azért egy klasszikus betétlekötésnél nem jellemző. Én legalábbis még eddig nem láttam ilyet.

Más, de hasonló, erről jutott eszembe (újsághirdetés):

"Redőnyszerelés 50% kedvezménnyel. 20% kedvezmény az anyagból, 30% kedvezmény a munkadíból."

Ügyes. :)

Előzmény: xoxoten (1070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!