Szenzorhibát jelez a távolságtartó tempomat (E61 LCI, 2009/01). Letöröltem, lemosattam a kocsit, de megmaradt a hiba. Van ötlet, hogy fogom félmillió alatt megúszni?
"Bluetooth mindennel, beszédvezérlés, tempomat fékező funkicóval, aux bemenet, mindent mérő computer...."
Nem ismerem a hirdetőt, nem is szeretnék felette pálcát törni, de azért a hirdetés szövege mindent visz...:-))) Ez olyan lehet, mint a mindent látó szem?:-))))))
Szia, de pont hogy hideg a cso tehet nem megy at a huton a meleg viz. Ha a fo termosztat nem zarna rendesen akkor a hutonek es a kijovo csonek is melegebnek kena lennie nem?
Na most vagyok tanacstalan. Csereltem EGR termosztatot mert a viz nem ment fel 80C fole. Kicsereltem eredeti gyarira es ugyan ott van sot, igaz hidegebb is van. Ellenoriztem a hutobol (radiator) kijovo csovet es az hideg tehat a fo termosztat elmeletileg mukodik vagyis nem nyit hamarabb. MOst mi a teendo , honnam lehet megtudni hogy van e elofutes az autoban vagy sem es ez befolyasolyja a vizhomersekletet e vagy sem mivel a futes nagyon jo. De nem tudom miert nem melegszik a viz ha a huto hideg.
Meg egy furcsa dolgot figyeltem meg. A radiatorba (huto) bemeno cso pulzal tehat par masodpercenkent mintha megnone a nyomas a csoben. Ennek van e jelentosege?
Egyedi lopásgátló, egyéb riasztó, és az OBD csati lekötése legalább 1 helyen pl. rejtett kapcsolóval. Néztem én is ezt az androidos alkalmazást és baromi jó dolog is, csak a biztonság többet ér. Ezt a dolgot nagyon elbaszták a bmw-nél.
Attól függ milyen tipusu a fej része,de szerintem egy törött telóból is ki lehet szedni.
Nézd meg elöbb,hogy milyen a fej. Műanyag ,fém? Általában a műanyag fejen C alaku a patent rész a fém fejen meg egy tüske jellegü ami egy C fixálóban végződik.
Fém fejet biztos lehet venni és abból kiszedni a biztosító tüskét.
Műanyagot meg egy szerelő műhelyből ahol vannak kidobva sérült teleszkópok.
Régebbi autókhoz tudnak csak másolni, a meglévő javítása más tészta. Az új kulcsot mindenképpen a BMW-től kell rendelni, és az eleve programozva érkezik, bedugod a kocsiba és már működik is.
Az más kérdés, hogy kulcsot nem csak a Wallisban lehet rendelni, lehet bőven olcsóbban is, nálam.:) Ez is a BMW-ből érkezik csak extra profit nélkül..:D
Ifj. Rechnitzer Zoltánt keresd, Ő foglalkozik immobilizeres autókulcsokkal. Nem tudom, hogy új kulcsot is csinál-e, mert én csak javíttattam az enyémet, de egy telefont előtte mindenféleképpen megér. Biztos olcsóbban jössz ki mint a Wallisnál. A hiányzó kulcsot pedig le kell tiltatni egy hozzáértő szakival, itt a fórumon is találsz megfelelő szakembert, aki még az autód ellenőrzését is elvégzi a vásárlás előtt.
Szerelő csinálta 2perc alatt,de ha van egy kis érzéked a szereléshez otthon is meg lehet csinálni,bontani nem sokat kell,csak a motorburkolatot lekapni!
Sziasztok ma kicseréltük az egr termosztátot,a hőfokom beállt 90fokra-a reggeli72fokhoz képest,melegebb is lett az autóban,szerintem a fogyi is lentebb ment.További szép jó napot mindenkinek!
A BMW-nél vagy egy okos és felszerelt szerelőnél ki tudják ütni a többi kulcsát hogy azokkal ne induljanak! A BMW-nél 10000 JMF sima szerelőnél 3000-ből is megvan! :D
Megvan közbe a hiba lehetséges oka!
Bimmerfest fórumon többen is írják, hogy volt ugyanilyen gondjuk (DSG lámpa ég, és 4x4 hibát ír a computer), majd menetközbe eltűnik. Hasonló évjáratoknál, pl 2008 535iXD.
Sok állás után gyenge akkumlátornál dobja ki ezeket a hibajelzéseket együttesen, majd utána menet közbe ha az akksi visszatöltött magától eltűnnek a hibajelek, és kitörli a computer.
Kb.fél millióval drágább a következő hasonló kategóriájú.
4,7-ből engedtek 200ezret az alkunál.
Ami miatt viszont ez tetszett jobban, az a gyári M pakett, a Professional navi, és a bőr/gyöngyvászon sport ülések. Ezek együtt elég drága extrák, és nem is nagyon van hasonló eladó autó.
A Wallis-ra én gondoltam, volt egy 1-es BMW-m, azzal is oda jártam.
1 kulcs volt ahhoz is, akkor kb. 40-50ezer forintért csináltak hozzá másodikat, ezt az összeget már belekalkuláltam a vételárba.
Az XDrive hibajelző aggaszt jobban engem is...bár tényleg eltűnt magától 100méter megtétele után!
Sziasztok!
Úgy néz ki hét végétől leszek BOLDOG tulaja egy 2007-es facelift-es 530XD-nek.
220ezer km van benne, reálisnak tartom, nincs kikopva, kiülve, kifakulva semmi a belső térben.
Ami aggaszt, az az 1 kulcs! Nem tudom mit csinálhatnak egy ilyen fiatal kocsi második kulcsával? Lenyelik? :) Igazából úgy vagyok vele, hogy első héten garázs (utcánhagyni nuku), második kulcs csináltatás, és utána lopás casco-t kötni rá...
Másik technikai kérdésem ami jobban aggaszt!
XDrive hibát ír a computer, és világít a kipörgésgátló gombja.
A kereskedő azt mondja, hogy sok állás miatt írja ezt ki, és elindulás után eltűnik a hiba.
Mentünk az autóval és el is tűnt a hiba.
Ez így van valóban, vagy valami komolyabb dolog előszele?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Igen én is úgy érzem,hogy csere lesz,viszont nyáron mikor a vizpumpát cserélték akkor mintha a nagy termosztátot is kicserélték vlna-csörgök a szerelőmre,de,igy lehet, hogy megúszom, az egr termosztát cserével!
Nekem 72 fok volt. Csere után 90 fok. Szerintem cserére érett a termosztát az autóban. Az, hogy felmegy a motor hőfok a motor leállítás után, természetes, mivel nincs keringés.
Végre nekem is sikerült megnéznem a hőfokot,15km után sem ment 77fok fölé,viszont mikor megálltam 83fokig felment.Valakinek hasonló vagy a termosztát kuka?
Nálam egészen röhejes probléma volt. :) Kb. 50x olvastam el, hogy az utsó 5 számot kell összeadni a VIN--ből, ám én mégis mindig az utolsó 6-ot adtam össze, vagyis rossz kódot adtam meg. Ja, és gyújtáson próbáld!
Szia lugi-001,hogy sikerült neked mégis a hőfokot elő csalogatnod a titkos menüből?Olvastam a korábbi hozzászólásaidat én is ugyanazzal bajlódom,beütöm a kódot,léptetem a 7es pontra,de utána mindig visszaugrik a dátum időhöz!
En Goodyear Ultragrip Performance-t hasznaltam elso harom szezonban (48000 km), illetve most egy Goodyear Ultragrip Performance 2-t hasznalok. Teljesen elegedett vagyok veluk, nagy sebesseggel, autopalyan is jo, illetve mely hoban sem volt vele semmi gondom. Abszolut bejott, maskor is ezt fogom valasztani. Remelem segitett :)
Mi a különbség a két termosztát között egyébként?Ezeket érdemes párban cserélni?Nekem a vasam 190.000km föllött van,akkor már érett mindkettőnek a csere?
Sajnos a michelinről lemaradtam, de megrendeltem a Dunlop 4D-t. Remélem nem fogok csalódni. Az Adac teszteket elnézve idén is jól szerepelt a Continental, a középkategóriában első lett. A michelin alpint azért kérdeztem, mert Bmwre a michelin honlapján nem hozza, de ennek is van erősített oldalfalú XL változata. Különben olyan 3-4 ezer Hufos különbség van a michelin és dunlop között.
Köszönöm,minden frankó sikerült!:-) Nálam pár kilométer megtétele után elérte a 91 fokot,és ez ingadozik 91-80 között,persze az útviszonyok
tekintetében(emelkedő-lejtő)de mégis ha a fűtést az utastérben a testre írányítom,az egyok oldali hidegebbet nyom érezhetően,ha az ember odateszi a kezét nem meleg,hanem inkább langyosabb levegőt fúj!Ez miért lehet,viszont az autóban meleg van!!???
Téligumi vásárlása előtt állok. Kérdezném, hogy kinek milyen tapasztalata van az általa hsznált téligumival? VAn aki használ Michelin Alpin 4-et (csak mert ezt a michelin honlapján középkategóriára ajánlják)?
Jelenleg 2 között vacilálok: Continental Wintercontact TS830P vagy Dunlop SP Winter Sport 4D. Esetleg ezekkel tapasztalat?
Továbbra sem sikerül belépnem a titkos menübe. Pedig beírom a vin 5számjegyének összegét, de nem nyitja meg. Visszaugrik az 1-es pontra, és ha elléptetem a 7-ig, nem ír ki semmit. Létezik, hogy az OBD blokkolás miatt nem enged be?
Én már az el.vonóhorgot eladtam, és fix van benne, de a vonóhorgon csak egy vill.motor van, meg a kábelezés.Szerintem nem ott lessz a hiba.A vezérlés Kb. 35-50eFt ami inkább a probléma lehet.
Köszönöm a segitő szándékodat és az ötletet,kérdezném hogy milyen bajt keressek a moduloknál vagy mit nézzekmeg pontosan.esetleg neked a leszerelt vonóhorgod megvan még vagy nem eladó esetleg.
Ha már MULF, akkor nekem nem akar menni a bluetooth, kiírja hogy kapcsoljam be, de az meg nem jön össze, néha bevillan hogy lehet párosítani, de ez csak kb. 10mp-ig van így, azután újra inaktív lesz. MULF2 egyébként.
Valakinek valamilyen ötlet? Resetelni lehet esetleg? Hogyan?
Ha nem működteted a végállásig, nem vált zöldre a kapcsoló ledje.Nekem hibátlanul működött, semmi bajom nem volt soha vele.Egyébként én az M-paket miatt levetettem, és mivel az elektrónikához nem nyúltunk, nem is ír ki semmilyen hibát.Nézd meg a mankókerék alatt lévő modulokat (ötlet). Ha nem boldogulsz vele, irány Maszi.
Szia Steef,köszönöm a válaszod,bár sajnálom hogy nem javitható de megfoglak keresni az átprogramozással kapcsolatban de még nem tudom hogy mikor lesz az.valaki azt mondta hogy ki tudja kapcsolni hogy ne küldjön üzenetet de akkor a rádió sem fog működni,ügye az átprogramozással ez nem fog előfordulni?
Sikerült belépnem a titkos menübe,de nekem ezek a számok nem mondanak semmit,hogy hol is lehetne ilyen hogy vízfőfok,meg még miegymás ami fontos infó lehetne!!??
Ebben is lehet igazság Gambino esetében. Nálam viszont, valóban, üzemmeleg motornál beolvassa a lemezt. Csak a CD-nek nehezére esik, néha ugrik is. Hideg motornál esélytelen.
Az első gond, amit írtál, nem is gond. :) A felső lejátszó csak CD-t fogad (audio vagy MP3), DVD-t nem. Az, hogy a navinak a DVD-je sem olvassa, az több okból lehet. Az egyik, hogy nem szereti a Sony lemezt. A másik, hogy túl gyorsan lett írva. A harmadik, hogy nem hibátlan már az olvasófej. Nekem is van néha ilyen, ilyenkor párszor ki-be teszem a lemezt, míg egyszercsak jó nem lesz. Vicces, de a felső CD lejátszó, az egyik MP3 CD-RW lemezemet csak a motor üzemmeleg (a rovátkák lecsúsznak a helyükre a fordulatszámnál) állapotában hajlandó beolvasni. Amíg hideg, hiába rakosgatom ki-be, nem ismeri fel a formátumot. Valószínűleg már nem hibátlan a fej, vagy nem tudom. Más tippem nincs a problmádra. Én Nero-t vagy IMGburn-t használok írásra.
Köszi, én rákerestem a kerőjében az EGR hűtőre és azokat néztem át, a többi adta magát. :)
Egyetlen egy csavarral szívtam, az EGR hűtő jobb alján lévő csavarra. Ha leveszed a szívósorhoz vezető fém csövet amit "clamp-abba" bilincs kombó tart akkor már könnyebb a helyzet. A TIS kicsit szűkszavú, de érthető. Nem teljesen laikusoknak van ez leírva.
1,5 óra alatt megvoltam vele, nem csináltam még ilyet.
Képzeld el, még mindig gond van. Sony DVD-R típusú lemezre írtam ki zenét 3 mappába. A számítógép gond nélkül felismeri a mappákat és le is játsza az mp3 formátumban lévő fájlokat. Ennek ellenére amikor berakom a prof navis autóba, a CD egyáltalán nem ismeri fel a lemezt, a DVD fejegység pedig elfogadja ugyan, de kiírja, hogy nincs lejátszható audio formátum a lemezen. Amikor Maszi beépítette a cuccot, gond nélkül lejátszotta az ő mp3 tartalmú lemezeit. Na, most mi lehet a gond szerinted? :) Te pl. milyen íróprogramot használsz?
Szia! A csuklópontban vannak hall szenzorok,azokkal lehet a baj,nem javítható! Max annyit lehet hogy átprogramozzuk simára és akkor mint levehető funkcionál!
Heuréka!! Én mint említettem ugyanúgy csináltam mindent mint a videón, és a kód beütésénél is a filmen szereplő 24-et ütöttem be. De ez egyezett az én számommal. Miután már a jó számmal nyomkodtam, mindjárt előjött. Köszönöm a segítséget!
Helló! Lenne egy kérdésem. Mindent úgy csinálok mint a videón van: 19-es menü, utána a 24-es kód, majd a 7-es menü. De amikor a 7-es menünél megállok, akkor nem a hőfok jelenik meg, hanem visszaugrik az eredeti hőmérséklet-óra állásra. Mi lehet a gond, járt-e már így valamelyikőtök?
Mennyibe fájhatna egy USB vagy minimum egy 3,5mm Jack beépítése szoftverezéssel?
Elsősorban telefonról zenehallgatás a cél, de kérdezném, ha az USB van létesítve a járműben,akkor a telefonról a netes felület is megjelenik a kijelzőn?
Kis online TIS tanulmányozás után, 1,5óra alatt kis is cseréltem. Nem egy egyszerű művelet.
Le kellett venni az EGR termosztátot+ EGR hűtőt, turbó csövet.(legalább ránéztem a turbó tengelyére, de nincs lógás)
Nem szeretnék senkit elkeseríteni, de "hideg motorral járkálunk" nem is csoda a sok részecskeszűrő probléma.
Kicseréltem, felöntöttem, légtelenítettem és próbáltam a városban. Kb. 8perc után 88°C volt a víz hőfoka, 10-12perc után 90-92°C- körül mozgot. Volt 93°C is néha, de aztán lement 90°C-re.
Laikusoknak a képek.. Csere előtt 76-78°C körül volt, néha felment 80°C-ra, de gyorsan visszahűlt 76°C-ra.
Hat akkor szerintem ez nem lehet veletlen. En megfigyeltem hogy 79-80C fokig hamar felmegy es ott nyit a termosztat. Ami az jelenti hogy mukodik mert ha nem mukodne a termosztat akkor ha el is erne a 80C fokot az tobb idobe telne.
Olvasva a fórumot ma én is megnéztem a hőmérsékletet kíváncsiságból. 80 C foknál nem ment feljebb. Fél óra város és 20 perc 120-180km/h között kint -6 C fok volt.
Tisztelt fórum társak,olyan kérdésem lenne hogy gyárilag szerelt összecsukható vonóhorgot ki lehet-e valahogy kapcsolni mert allandoan tévesen meghibásodást jelez.
Ez egy új termosztát kiszedve a műanyag házából, a nyáron lerendelték az autómhoz, de mivel nem gyári volt nem rakttam bele, így visszaküldték. 88°C van rajta.
Esetleg , ha kivetted a regi termosztatot nezd mar meg hogy nem gyarilag nyitnak 80C-nal. Mert eleg sokmindenkinek van ez a homerseklete. Nekem par perc alat felkuszik 79-80C-ig de onnan nem maszik feljebb. Itt nalam mar harom szerelo is azt mondta hogy amig van jo futes addig nem kell hozzanyulni de biztos ami biztos meghallgatok tobb velemnyt is.
Nekem is ilyen értékeket mutatott, arra döntöttem kicserélem a nagy termosztátot is, nyáron cseréltem az EGR-ét. AtiTDI-től megrendeltem elvileg holnap itt van, berakom és megírom mi változott.
Nekem 79-80C fokon van a varosban is es kint is. Termeszetesen fűt rendesen. Most kell cseréljek termosztátot vagy nem? Valaki szaki kerem adjon valaszt.
SZIASZTOK.ELADÓ egy E60 E61 gyári Aluminium MOTORHÁZTETŐ enyhén sérült a jobb lámpa sarka felett de ki van egyengetve a lámpa vonalához minimálisat kell rajta egyengetni még. 06-30-686-1978.
Nekem a vízhőfok -thermosztát csere előtt- 70-72C fok volt. Fűtéssel nem volt gond. Csere után, 89-91C fokot mutat jelenleg. Hozzáértők szerint,fűtőszál van beépítve a fűtés rendszerben, hogy elindulás után viszonylag hamar legyen meleg az utastérben. Ha alacsony a motor vízhőfok, állandóan dús az üzemanyag kerül a motorba, több a fogyasztás, higul a motorolaj, aztán pedig a DPF eltömődik, mert egy bizonyos motor hőmérséklet alatt nem regenerál. Szóval kis hiba, ami elinditja a lavinát. Nem magamtól tudom, így hallottam a szakértőktől.
Nagy az öröm. Ma reggel hoztam el a vasat (E61 525d) Mészáros Zsoltiéktól , Bajáról és végre újra jól működik . Megy az autó emberesen. :) Minden gyorsításnál mosolyt csalt az ábrázatomra. Cseréltem benne pár dolgot (légtömegmérő, 2db hőmérsékletszenzor a kipuf.renszeren, izzításvezérlő) , Zsoltiék összehangolták , kitakarították a sz@rásig eltömődött részecskeszűrőt, megjavították a szálszakadásokat a hátsóajtó zsanérnál, anyósülés is újra a régi. Tökéletes munkát végeztek ismét.
Adott egy nagyon szuper anyagot, mellyel tisztítható az egész kipuf.rendszer.
Számomra rejtély, hogy miért nem tudom megnézni a vízhőfokot. Be tudok lépni a titkos menübe, de az ominózus almenü nem mutat nekem semmit. Viszont, ezekben a nagy hidegekben is, ha 20 fokra van állítva a klíma, totál meleget csinál a kocsi. Innentől kezdve kizárhatom a termosztát hibáját? Vagy ettől még lehet rossz?
Mindegy, hogy hova rakod, ha az egyik olvas MP3-at, a másik is fog. Mármint normál esetben, nekem pl. a cd az néha nehezen olvas be mp3 cd-t, de elvileg tudja olvasni. Íráskor arra ügyelj, hogy ne írt túl gyorsan 2x-4x sebesség bőven elég, igaz, én sokszor 8x-16x-32x-esen írtam a cd-ket és általában mentek is. Viszont nemrég vettem pár TDK újraírhatót (4x-12X), de az Istennek nem tudom megírni, csak 10x-es sebességgel. Na ezt már nehezen olvassa a cd, viszont a dvd megbírkózik vele. A Verbatimmal úgy általánosságban nem tudsz mellényúlni. Ha van még kérdés, szólj! :)
Nekem csak sejtéseim vannak,ezzel mit tehettek.Élőadatot nem is tudtam nézni rajta,mert nem indult.A hibatárolóban ami volt,az alátámasztja a (képen)látottakat.
Megkockáztatom,hogy a kartergázszűrő még cserélve sem volt. Az olajszűrő ilyen szintű szétájulásához pedig sok idő kell.Majd megnézem,hátha kiderül milyen gyártmányú.
Ma találkoztam egy X3-ban ugyanezzel a motorral M47Tu2 motorhibajellel. 3FF0 túl magas beszívott légtömeg,1 hengerben 1800 fordulaton 2,5-3,5 korrekció. Szívószelep beégés,minimum egy hengerfej rendbetétel lenne szükséges. Városi használat,rövid távok,alacsony fordulatszámon,terhelt összkerékhajtással,30k olajcsere......
Egy pár hülye kérdés MP3 lejátszással kapcsolatban mert eddig mindig megírva kaptam a DVD lemezt. :)
Professional navinál mindegy, hogy hova rakom a lemezt (CD oder DVD lejátszó), vagy csak a DVD lejátszó viszi az MP3-at? Business navinál egyben volt a CD és DVD, ott ez nem volt kérdés. :) A lemez írásakor kell valamire ügyelni? Pl. számít a DVD lemez márkája, megírás gyorsasága stb. (a navi lemez írásakor pl. a Verbatim márkát ajánlják)?
Szia! Még mielőtt nagyon belenyúlsz mérnék egy kompressziót ha ez a gyűrűknél is jelen van,motorgenerál.Jó olaj,olajcsere periódus meghozta az eredményét.
Szerintem messzemenő következtetést le lehet vonni a motor(autó) állapotáról.Részecskeszűrő eldugulva,olajszűrő közepe külön egységet képez,a maradék mint a konfetti.Mindig az emberi tényező a legveszélyesebb.
E60-as 520d BMW Főtengelytárcsa zörög.Kérdésem,ki cserélhetem -e csak ezt, plussz a szíjjat vagy komlet mindent kell?Németben vagyok és 550euért cserélnék ki csak a tárcsát,ezért szeretném megoldani saját kezűleg a tárcsa és szíj cserét.2 hét múlva megyek haza,ezért itt kell megoldást találnom.Valaki tud segíteni?
Ahogy olvasom a forumot kezdek hipochonder lenni. Sajnos meg nem jutottam a vegere mert eleg vaskos olvasmany de sok jo tanaccsal szolgal. Mint mar irtam nemreg egy 2007.08 evjaratu 520D E61 tulaja lettem. Ez az elso BMW-m es igy nekem minden uj rajta. 220.000 KM van jo allapotban. Szerencsere semmi hibauzenetem nincs minden mukodik rendeltetes szeruen.
De amint olvasom a forumot egy par dolog goldolkodoba ejt. Most olvastam a viz homersekleterol valo beszelgetest. Erre en is megneztem a "titkos" menuben es 36 C rol nem emelkedet 81C fole 25 perc varosban valo kozledes utan. Viszont a belter homerseklete tobb mint sok ha max-ra rakom. Tehat futes nagyon jo. (kinti homerseklet -6C volt). Kell e termosztatot cserelni vegy nem?
A masik gondom a reszecske szuru. Olvastam hogy kell tisztitani/ cserelni de nem tudom hogy milyen tunetei vannak ? Lesz hibauzenet vagy az auto menettulajdonsagai fognak megvaltozni vagy mikor kell elvegezni ha most minden jol mukodik?
Azert ez sok kerdes mert nem szeretnem hogy az en nemtorodotsegbol fakadoan legyen nagyobb baja valaminek.
van egy zsir uj müanyag M pakett hez valo burkolatom ha érdekel le irom majd cikkszámát() ez a hűtö elööt van és alatt tehát az alján és feljön kétoldalán.
ajánlom a Czerko-car-t ott van sok minden és értenek is hozzá.ott vettem sok mindent énis hozzá
de sok minden nem lesz szerintem bontva ugyhogy cikk szám és uj
énis végig jártam 535 d vel ezt sok minden böl ujjat rendeltünk és alig van...
Az én turbómnak" sem volt baja"de mégis.Egy pici.Gáz elvételkor kis sípoló hang.
Levetettem szemrevételezésre rendben volt,nem lógott a belseje nem dolgozott bele a házba,menz is az autó rendesen de mivel 300-ezer belefodult ugy döntöttem elküldöm és bevizsgáltatom.A középrész a tengely csapágyazásnál el volt égve,kitudja meddig ment még volna.Végülis 100+áfa áron felújították,tettek bele egy uj középrészt,csapágyazással.fél év garival.Olajat szűrőket cseréltem és majd meglátjuk hogy jött össze.Egyébként 120+áfa áron van felújított ugy hogy a tiédet leadod..Én a sajátomat csináltattam meg.
Mivel nem ismertem ezen a területen senkit,én a http://www.wizardturbo.hu/ -nál csináltattam.Igazából nem is érek rá "foglalkozni" vele(hogy postára járjak,meg mivel nem tartózkodom otthon nem kellett mást rángatni) ők küldik a futárt javítanak,futár hozza vissza fizetsz,és letudva.
Hát hideg,meleg a céggel kapcsolatban,nekem mondjuk panaszom nem lehet rájuk,rugalmasak voltak korrektül elmagyarázták mi van a turbóval.de más meg máshol szivta meg pl.Kisati..
Szerintem ez soha nem volt jó megoldás, sőt kimondottan szánalmas...:(
Már egy párszor írtam róla, ha pl egy Garminnak sikerül a teljes európai térkép adatbázis kevesebb mint 2Gb helyen letárolnia (és ez tartalmazza a POI listát és lényegesen több hang file-t mint ami a gyáriban van) akkor a BMW-nek miért is kell 3db 4,7Gb-os lemez erre a célra?
Hozhattam volna más gyártót is, de direkt a Garmint írtam mivel a BMW Navigation Portable megoldásokat ő szállítja, szóval a gyárnak sem ismeretlen...
Koszi , mukodik. Valyon az 1-es es 2-es lemezeken milyen orszagok vannak, mert nekem nem sikerult a lemez tartalmaban megnezni milyen orszagok vannak rajta.
Azt hiszem a hármas lemezen van, ami MO-t tartalmazza. Elrontani nem nagyon lehet szerintem. Fogod, kiírod az adott dvd-t, bedobod az olvasóba, és kész is.
A Navi dvd-ket, lehetőleg minél lassabb sebességgel írd meg. Utána, amikor berakod a kocsi olvasójába, nyomd meg egyszerre az "eject" és hangerő-bekapcsoló gombot, ha nem akarsz 5 percet várni a frissítésre.
Egy 2007/8 E61 520d tulajdonosa lettem (elso BMW)ami 220.000 KM van. Egyelore minden mukodik tokeletesen . Erdeklodni szeretnek- mivel most viszen olajcserere - miket nezessek meg hogy esetleg ne legyen kesobbiekben problema forrasa.
Nagy kijelzoju PROFESSIONAL 07-2 DVD navigacios lemezzel vettem az autot es szeretnem frissiteni a terkepet de sajos eddig nem jottem ra hogyan kell.
Letoltottem a fenti link-rol a 2013 Terkepet ami ISO fajlba (3 DVD)van es szeretnem megkerdezni hogyan kell megirni es utanna telepiteni (foleg keleteuropa erdekel)!
szerintem próbáld meg felújítattni, akkor legalább nem esz annyira a méreg... én újonnan vettem(Garret) de 40 k km után alig hallhatóan (én sajnos hallom) de hidegen fütyül....pedig hidd el hogy vigyáztam rá!
castrol TDA- ról mi a véleményetek? már egy flakonnal elhasználtam, sok mindent nem vettem észre....
"Castrol TDA Csúcsminőségű diesel rendszertisztító és dermedésgátló!! Gázolaj cetánszám javító és dermedésgátló adalék egész éves használatra. Az előírt adagolás mellett -26 fokig gátolja a gázolaj dermedését!! A Castrol TDA adalék az üzemanyag feltöltése előtt töltendő a tankba kb. 1:1000 arányban.Első adagolásnál javasolt 1:500!! Javítja a gázolaj folyékonyságát és szivattyúzhatóságát különösen téli üzemeléskor. Alacsony hőmérsékleten megelőzi a nagyobb paraffin kristályok megjelenését, a nagyobb kristályokká megnövekvő paraffint mikrokristályok formájában, finom eloszlásban, lebegésben tartja az üzemanyagban. Az üzemanyag szűrhetőségét -26 C-ig garantáltan, bizonyos esetekben -30 Cig biztosítja. A motor gyújtási teljesítményét javítja még a legalacsonyabb hőmérsékleten is. A különleges égésfokozók csökkentik a kipufogó gáz káros anyag tartalmát. Az adagolószivattyút és a porlasztócsúcsokat tisztán tartja, ezáltal egyenletes égést, gazdaságosabb motorüzemet biztosít.Megszünteti a kormolást! Optimális védelem a dízel részecskeszűrő (DPF)részére! Fizikai-kémiai jellemzők: Viszkozitás 40 oC-on: 15 mm2/s Lobbanáspont: max. 75 oC Dermedéspont: - 27 oC A közölt mérési eredmények átlagértékek. Minden tipusú diesel motorhoz használható!Kimondottan ajánlott td, cdi, dti, pdtdi, dci, tdi,és ddis rendszerekhez! Aki ismeri az tudja mennyire jó!!" Read more: http://olcsoolaj.superwebaruhaz.hu/item/74845#ixzz2E20QY2Sk
Kérdésem lenne hozzátok. E60 530D EURO4 turbó köpi igen jól az olajat, de a csapágyazása még nem lóg, ment az autó, csak most lekerült a turbó róla, lánc csere miatt, ha már szét van szedve alapon, és az lenne a kérdésem, érdemes feujittatni a turbót, esetleg tudtok ajánlani korrekt szakembert? vagy nem érdemes felujittani, kellene egy uj? Ajánlottak egy ujat a mai nap folyamán, igen elfogadható áron, hogyan tudom kideriteni, hogy valóban uj a turbó, és nem felujitott, illetve hogyan derül ki, hogy a középrésze eredeti Garrett, és nem egy kinai szemét?
Igaz már kérdeztem ujjoncként,de válasz nem jött,ezért hozzád--ahogy olvasom hozzáértőként--intézném kérdésem. 150 e.km rel vettem egy 2009 07 havi 520d t,belga vezetett könyves e60 ast.Mi az amire tényleg figyelni kell,ill.,hogy a turbó 200e.körül meghal.Előre köszi.
Igen, van az a mondás, hogy jó bornak nem kell cégér. Nem az egekbe magasztalom a gyári BMW alkatrészeket, bár lenne miért, ugyanis az elmúlt 12 évben egyetlen garanciális hiba sem volt azokkal amiket eladtam. Csak kicsit unalmas már, hogy a kolléga minden terméke a gyárinál fényévekkel jobb, legyen szó váltóolajról, vagy akár fékről. Ezek szerint vagy én vagyok a hülye, vagy a BMW-nél dolgoznak dilettánsok..:D
30 9 04 0000 BMWtunig.hu ne fikázzuk egymás portékályát. Viszont 100000Km megugrottam Kmfutásban, és sokat megyek városban.Nem tudsz ajánlani valamilyen rendszertisztító adalékot kimondottan PDF-es dieselhez? (LCI Piesó befecskendezős).
Vagy ha nincs semmi bajom vele, akkor teljesen felesleges? Üdv.
Ne foglalkozz a "konkurenciával" a te bajod csak az,Pl.: hogy a gyári első fékbetétek amit nálad vettem , tökéletesen működik,és nem kellett cserélni, pedig tárcsa a régi volt.Nem csikorog nem zörög 30000Km után sem.És igen, én is fékezek vele.
Kornyezetemben is az a tapasztalat,hogy a Mobil1 5w30-hasznalok kevesebbet szivnak reszecskeszurovel,olajelhasznalodas/fogyasztassal,motorhang/jarassal stb..
En a Bmw altal is elismert "Mobil 1 ESP Formula 5W-30"-at hasznalom.Ebben van kipufogorenszer vedo adalek.Semmi gondom nem volt .Ez nem ajanlas csupan tapasztalat.35 d.Üdv.
Ti milyen olajat ajánlanátok egy 535d-be (2005) elég sok ismerősöm a Mobil1-et ajánlotta, de van aki a gyári BMW olajra esküszik, akinek van tapasztalata megosztaná. Válazsaitokat előre is köszönöm!!!
SZIASZTOK.ELADÓ egy E60 E61 gyári Aluminium MOTORHÁZTETŐ enyhén sérült a jobb lámpa sarka felett de ki van egyengetve a lámpa vonalához minimálisat kell rajta egyengetni még. 60000-ft. 06-30-686-1978.
Hasonlóképpen jártam el én is:hajszárító,tölcsér és rá egy vastagabb bezincső ami pont bement az izző helyére.....kb 15 perc után majdnem kiszáradt,ha jó idő volt még kupak nélkül hagytam egy a végleges megoldás a lámpacsere lett!Képpes volt mosásnál is bepárásodni.
A szakikhoz lenne egy kérdésem....Valami kopog az első futoművemben (legalábbis szerintem) de csak akkor csinálja amikor reggel elindulok kb 20-30 km-ig magyarul mig be nem melegszik utána sokkal sokkal jobb...minden szir szar szilentet, kutyacsontot ami csak kopoghat kicseréltünk már, átnézettem a futoművet minden rendben vele nem padkáztam nem ütöttem meg......lengéscsillapitót valamint kormányművet nem cseréltünk már csak...ezek lehetnek a ludasak vagy valami teljesen más??? Megjegyzem a kormánynak semmi baját nem érzem sőt a rugózással sincs bajom (gumi sem kopik abnormálisan) 100.000km van benne e60 sima kormánnyal normál gumival (no rft)....
BMWTuning.hu: Azert ezt kicsit erosnek erzem igy, hogy a gyari tarcsa egy veszfekezes utan kidobhato, es hogy igazabol azt sugallja a hirdetes, hogy nem tul jo.
Lehet csak en vagyok mazlista, de nekem az 525xd-men (2008/04) 155 ezer km utan kellett elso, es 168 ezer km utan hatso fektarcsat cserelni! Egeszen addig a gyari volt bent! Annyira nem lehet rossz, foleg, hogy az autot tulnyomo reszt autopalyan hasznalom, nagyon sokszor nagy sebesseggel Nemetorszagban - volt jo par veszfekezesem is, mind nagy sebesseggel, mind kis sebesseggel (~80 kph), es meg igy is...
Ertem en, hogy jo amit eladasra kinalsz, de talan nem olyan rossz a gyari sem :)
Sziasztok! Most találtam a fórumot és máris kérdeznék. 150 ezer km rel vettem egy 520 d. e 60 at. Belga autó,semmi kopás,végig szervizelt könyv,nagyon-nagyon jó állapot.Nem sok a 150 e.km? Mennyit mennek el ezek a motorok,illetve mi az amire nagyon oda kell figyelni? Előre köszönet
A gyári tárcsánál sokkal jobbat tudok adni ha kell , 3 szoros élettartammal is megrendelhető !!! a kb 3x -os élettartam csak + 6000ft ba kerül tárcsánként !
Ki lehet számolni hogy mekkora költség megtakarítás még ha olcsón veszel gyárit akkor is sokkal jobban megéri ez.
a tárcsán lévő fehér felirat jelzi a garantált 3x -os élettartamot
Lassan fékcserém lesz és elkezdtem komplett fékeket nézni! Van valakinek tapasztalata a Schmiedmann termékekkel kapcsolatban? Egész jók az árai és azt írja gyári minőség?! Tényleg jó? Köszi
Először is üdvözlök mindenkit! Pár hónapja vagyok E60 tulaj, kb. azóta olvasom a fórumot!
A leömlős témához annyit mondanék hogy az említett problémával vettem az autót, kb 2 hétig minden este azt kutattam mi a különbség az E60 és E39 leömlő között!
Ahogy én értelmeztem az öntvény nem csillapít a turbó fele (javítsatok ki ha nem igy van), a lemez viszont igen, többnyire ezért reped! Ahogy a szerelők (többet is megkérdeztem) plusz e60-as haverok elmondták a lemez kb. 100-150 ezer km-t bír! A bontosók (a környéken az összessel beszéltem) azt mondták E60-ra az öntvényt viszik mint a cukrot! Ezek alapján én öntvényt vettem (e39 530d-ről)! Azt olvastam sok helyen hogy nem úgy megy az autó, nekem tapasztalat hogy nagyon jól megy vele. Remélem aki ezzel a gonddal küzd valamit segítettem! Ami tuti a méretek ugyanazok , tökéletesen illik az autóra!
60-Ezret mentem a gyari lemezzel es ujra erzem a szagot megallasnal.A motorterben is erzem,es nem tudom hogy ujra elrepedt,vagy tomites lehet.Nem latok oda,takarasban van nagyon.Ovatos vezeto vagyok,nem allatkodom,de ha ez ujra elrepedt,akkor B.SSZA MEG A BMW a sz..r autojat a gyari alkatreszeivel egyutt. Bocsanat.
Amúgy e34-nél is előferdül, igaz azok már többször nem 5 évesek, viszont amikkel én találkoztam ott vagy humanoid matatott vagy a természet az elöbbi élőlények hanyagságával karöltve tette meg hatását ;o)
Ez tokeletesen igy van.
Megbizhato,tartos,egyszeru mint a VW nincs szerintem egyik sem,de erzesben,teljesitmenyben,menettulajdonsagokban,hasznalatra,kenyelemre sincs meg egy mint a BMW.
Nekem 17-év után ez a kábelem még gyári és nyílik az ablak is, sőt a kulcsot is tökéletes funkcionalitással működuk, az ablaktörlőről nem is beszélve. :)
Ezt jelentené a fogyasztói társadalom? Vagy ezeket a kötegeket már mind piszkálta valaki? :)
Tiszta hülyek az emberek, megveszik ezeket a jó kocsikat és találomra cserélgetnek otthon mindent aztán persze nem gut, mennek jóskapistához beletesznek egy nagy csomó pézt és nem jó ....... nem is értem ha rögtön a megfelelő helyen kezdik akkor spórolnak egy csomót, tőlem 150km -re lakik Steeef és hozzájárok szervizelni családias hangulat és alapos gondos szerelés, ha programozni kell akkor kizárólag Maszi. Aki meg spórolni akar meg otthon szerelgetni az vegyen mást. Itt kell a GYÁRI!!cucc és ennyi. 16év Bmwzés után megtanultam én is, és persze kell a GURU akire rábízhatod a gépet :):)
Lehet, hogy tul vagy már rajta, de ha jól tudom, Zsoltiék nem programoznak. Nekem mindig Maszi programozott és olyanokat is megoldott, amiről nem is tudta, hogy képes rá :)
Köszönöm a hozzászólásokat a részecske szűrővel kapcsolatosan.
Tegnap egy hosszabb úton voltam, kicsit pörgettem a kocsit, de sajnos hiába, ma megint beadta, így a szerelő volt az első utam.
2000es fordulaton úgy 80mbar volt a nyomás, elvileg 10 körül kellett volna lennie.
Egyelőre a tisztítás mellett döntöttem, ami egy 50E művelet lesz.
(bontottan 130E, újonnan 3-400E)
Aki hasonló gondokkal küzd, de még nem írta neki a kocsi, azt tanácsolom, sűrűbben járjon hosszabb távokra, mert sajnos idő hiányába nem igazán tudtam, csak városba mászkálni, így meg is lett az eredménye.
Szakik! Még mindig szökik a hűtővizem...le lettek véve az alsó lemezek és két helyen látok lehetséges nyomokat: az egyik az autómataváltó tartályánál(az gondolom kondenzvíz lehet),illetve látok még a motorolaj deknin víznyomokat...arra gyanakszok inkább...honnan kerülhet oda? köszönöm segítésgeteket!
"The anti trap issue is a common one for E60s. To reinitialize the window, push and hold the window button (from the drivers seat controls) until the window is all the way down, and hold for another 5 seconds. Then pull and hold the button until the window is all the way up, and hold for another 5 seconds. That should reset the affected window."
Tuti a videó, a bajom csak annyi, hogy angol gyengén megy. Mi az a kód a 19 pont aljánál? Honnan szedem azt?
Próbáltam, de nem ment. Elmentem regenerálni, de szerintem nem végezte el. Nem hallottam a "hangot" . Pedíg 4,5 ezres fordulatjel alá volt csúszva a csíkozás. Gyenge a kocsi , mint a harmat.
kérdésem lenne mi okozhatja azt, hogy este lezártam a kocsit és reggel kidobta hibának inditás után " fensterheber einklemmen" azzaz ablakemelő beragadt. Az összes ablakot leengedtem - majd visszament az összes - de elöl jobb oldalt nem ment automatikusan, hanem nyomva kellett tartani a gombot amíg visszament teljesen. Az kocsi beindításakor most mindig kidobja hibának. Tudja esetleg valaki, hogy ezt tudom újra tanítani és a hibaüzenetet kiütni vagy javítani kell.
Honnan tudom megállapítani fokban a hűtővíz hőmérsékletét?
Nekem is regeneráltatnom kéne. Cseréltem benne légtömegmérőt, kpifban mindkét hőm.szondát. Már egy pár hónapja sajnos így járok. :( Most volt egy hibatörlésem és szeretnék regeneráltatni, ha még segít egyáltalán.
Megvizsgáltam és igazad is van. Köszi. Azt mondják valami fémlapszerű szart kell cserélni benne ami a tömegterhelést érzékeli. Nem tudom mennyire körülményes?...
Köszönöm. Mészárosékról már hallottam. Azthiszem bejelentem, mert van azért még rajta amit helyre kellene hozni. Hátsó ajtózsanérban kábeltörési kontaktprobléma, anyósülésen mintha mindíg lenne valaki. Ezekhez én nem merek hozzányúlni mert lehet körülményesek.
Nemtudod , programozhatnak is lent baján? Egy mp3-asítás, vagy egy 3,5 jack-esítés nagyon érdekelne.
A helyiekről meg amúgy nekem is megvan a véleményem. Még talán egyszerűbbeknél csóti.
Szia! Szerencséd volt hogy éppen elindult,azonban 600mbar ellennyomás felett már tárolja a hibát fenállóra. Neked valószínűleg ez alatt volt,egy full eltömődött szűrő 1,2 bar ellennyomással bír.Én még addig tisztítattnám ameddig lehet.
Szia! Nekem ugyanez volt..
Nem ment végbe a regenerálás a hiba fennállása miatt.
Ismerősöm beült mellém a laptopjával és folyamatosan törölgette a hibakódot, kb. egy órás kocsikázás a nulláson, rádugott géppel és elkezdett regenerálni és sikeresen végbe is ment.
A hibajelzéstől függgetlenűl, tegnap utánna elkezdődött a regenerállódás (erősebb motohang, erőteljesebb váltás, ilyenkor tudom, hogy regeneráll) és szépen végbe is ment, mert utánna visszaállt normáll módba a kocsi, vagy akkor ez már független tőle, és mindenképp a tisztitás javaslott?
Szia! Részecskeszűrő eltömődésed van,ilyenkor már hiába mész pályára,ha tárolja a hibát,blokkolja a regenerációt! Tisztítani kell vagy cserélni! Előbbi költséghatékonyabb!
Tegnap ezt az üzit dobta nekem a kocsi (2008 530D):
„Particle Filter
Possible to continue journey.
Possible reduction in engine power.
Have the problem checked by your BMW Service”
Ha jól értelmeztem, akkor a szűrő tisztulás nem tudott elindulni, de kicsit kimentem vele hosszabb útra, ahol 3-4-be kicsit megpörgettem és el is indult a regenerálódás, majd érezhetően rendben be is fejeződött, egy olyan 20-30perces kocsikázás.
Utána leállítottam, majd 1 órára rá ismét be (hazamente) minden oké volt.
Ma azonban indítás után pár perccel megint felhozta az üzit, mászkálnom kellett a városba, de leállítás után, majd indítás után nem írta ki, majd még egy indítás után se.
Mi lehet a gond? Mostanában nagy ritkán járok hosszabb útra, érdemesebb lenne beiktatni egyet?
Szerintem az anyósülés foglaltság érzékelőjével van baj. Azt érzékeli az autód, hogy valaki ül a jobb oldalon. Ezért van, hogy helyre áll a rend, ha bekapcsolod a jobb oldali biztonsági övet. Kapcsold be a jobb oldali övet, ülj be a kormányhoz, és ne kösd be magad. Ha beindítod az autót, sipol, jelez, majd bekötöd magad és elhallgat, akkor nagy valószínüséggel az anyósülés foglaltság érzékelő a hibás.
Ki foglalkozhat délvidéken programozással , aki megbízható?? Kalocsa vonzáskörzetében.
Ki kellene csapatni az esetlegesen bennmaradt hibakódokat, hátha kakasabb lenne a vas.
Az ülésemmel is van valami, mert mikor benne sem ülök, akkor is világít a bizt.öv szinbólum, ráadásul mikor bent vagyok, bekapcsolom akkor meg nem hallgat el. Viszont az utasülésre kerül valaki és bekapcsolja az övét rögtön csend és eltünik a jel is szemből.
"Maszi vagy Steeef a legnagyobb BMW szaktekintély az országban.Nekik van a legnagyobb tapasztalatuk is a szakmában"
Köszönöm a megtiszteltetést,viszont szerencsére vagyunk még páran az országban,mindenhol találsz jó szakembert,akik precízek és hozzáértésük is magas szinten van!
Maszi vagy Steeef a legnagyobb BMW szaktekintély az országban.Nekik van a legnagyobb tapasztalatuk is a szakmában.Ha ilyen autót vettél,
vagy hozzájuk viszed legalább egyszer, hogy mindenre választkapj, vagy a drága szakszervízbe, ahol biztos nem értenek hozzá ilyen mélységben, mint a fentemlített
A habos hűtőfolyadék nálam régen azt jelentette, hogy beledolgozik a kipuffogó a hűtőbe, átégett a hengerfej tömítés. Persze, szakemberek itt mindjárt megcáfolnak vagy megerősítenek...
Urak! pár 100km vagy 1-2hét után minimum alá megy a hűtőflyadékom...kis termo. rendben,illetve ahogy lecsavartam a sapkáját a tartálynak,enyhe habot láttam benne...merre keressem a problémát? köszi!
Problémám a következő, amire szeretnék mielőbb ötleteket-tanácsokat kapni! Nemrég vettem egy 2008-as 520D steptronic-os vasat. Gyönyörű szép meg minden, de van vele két problémám. 1. A motortérből, leginkább 2000-es fordulat táján,(alapjáraaton is hallatszik) fémesen csörgő hangot hallok. Esetleg a lánc, vagy valami görgő??? 2. Kopog az első futómű. Nem vészesen, de engem zavar. A szerelő kicserélte a bal gömbfejet, mondván hogy az a rossz. Kicsit javult a helyzet, de még mindíg érezni, föleg alacsonyabb sebességnél, apróhullámos úton. A kormány pedig nem áll vissza magától középre. Nekem kell segíteni. Még nem volt hátsó hajtású kocsim. Lehet, hogy ez normális jelenség?
Ma kicseréltem mindent amit a gép dobott. Légtömegmérő, izzításvezérlő, 2db kipufogó hőmérséklet szenzor. Mindenből a gyári. A 4. beindítás után el is tünt az emelkedett emissziós érték hibaüzenet.
Kérdés:
A kocsi még mindíg lusta , lomha, nem húz.
Vajon ki kell hogy vegyék szoftveresen is a hibajeleket, hogy újra rendesen menjen???
Figy napközben agyaltam a szemöldök témán. Én tavasszal kivágnám a lámpát ha már úgy is kuka lesz. Van LED szalagom 12voltos ami ledenként vágható. Házba állmennyezetbe huzattam. Nem túl sárga és nem is túl fehér szerintem pont jó lenne. Tegyük fel minden összejön és szép és jó is a beszereléssel. Akkor mi lesz a pársásodással? Vagy hogy lehet megoldani hogy a kivágot részt légmentesen visszazárod? Mert a netes képeken sincs arról kép ahogy össze van rakva.
Sziasztok. 2009-es 535d-m van. nagyon hiányzik belőle a webasto álló fűtés ezért olyan dolgot keresek amivel távirányítóval begyujthatnam reggelente az autót. A magicar riasztó jelentette volna a megoldást de 2 beszerelo műhelybol is azt válaszoltak , hogy a can-bus miatt ez a funkció nem működne. Tud valaki valamilyen termeket ami megoldás lenne a gondomra? Köszönöm
Okés, majd meglátom tavasszal mik a lehetôségeim! :) Csak azért mertem kérdezni mert amúgy sokszor repkednek itt a tíz-százezrek olajcserére, egyebekre konkrétan!:D Egyébként nekem sem tetszik a fehér szemöldök, így túl homogén a lámpa...akkor már inkább piros vagy sárga!
Itt a fórumon hirdette egy tulaj,viszonylag közel lakunk egymáshoz,Szegeden csináltattuk meg.Az elsőket átraktuk az övébe.Komplett csere volt,trafókkal,izzókkal együtt.Nem kanyaros amit kaptam.
Honnan szerezted be a lámpákat és milyen áron ha publikus? Xenon izzóval együtt voltak? Régieket beszámítattad vagy eladtad? Nekem sincs kanyarkövetős, csak sima Bi. ezért egyszer ez opció lehet, ha nem jár vezeték behúzással...
Kimeletesen/erzessel/esszel hasznalt "mai" valtokban FELESLEGES olajat cserelni!
Ha valaki bebizonyitja nekem az ellenkezojet nevere iratom az automat!
Én kb 1.5 hónapja cseréltem lámpákat elöl hátul...hátul a ledek miatt,elöl meg csak a párársodás miatt.Viszont a vezetéket nem kellett behúzni,programozással illetve átkötéssel meg lehet oldani.Mondjuk az Lci bi-xenon fényereje jobb.
Talán azért használt a kitömítés, mert a szivacsos pipán keresztül nem megy be annyi nedvesség, mint ami bemehet egy nyitott résen a burkolaton. Én ha jól emlékszem még ki is mostam ezeket a szivacsokat mikor szétszedtem a lámpát! Igazából csak próbálkozás volt ez akkor, de mégis bevált, azóta nem jelentkezett párásodás. De talán ami a legfontosabb, hogy mikor kiveszed teljesen szárítsd ki az elôzôekben említett nedvességtartalom lámpán belüli ide oda csapódásának elkerülése miatt (1-2 nap jó meleg helyen, de inkább 2, hogy tuti legyen)! Ezután egy kis sziló a kupakok köré + a szivacs! Nekem így sikerült, de lehet csak szerencsém volt!
A felsô rész precíz szétvágását a lenti linken látható, ún. Dremel szerszámmal szerintem meg lehet csinálni. Ehhez viszonylag olcsón hozzá lehet jutni és utána is hasznos lehet sok dologhoz a hozzá adott kismillió típusú fej miatt. Szerintem írok majd a srácnak ezen a fórumon, hogyan csinálta, illetve milyen LED-et használt! Persze ha jutok valamire kirakom ide!
A lámpa bepárásodása előbb utóbb mindenkit elér, akinek LCI elôtti az E60, mivel ez egy gyártástechnológiai hiba, amit a Hella követett el, a külső belső hőkülönbség miatt történik a párásodás. A motor forró, hátulról meleget kap a lámpa, elôlrôl hideget, a felcső csíkban belül lévő levegőben a víztartalom a hőváltozás hatására lecsapódik a hidegebb részre. Ez így váltakozik és persze mivel ez a víztartalom megmarad, nem tud kiszáradni! A felső ledsornak nincs köze a levegőző gumi görbe pipákhoz meg a benne lévő kicsi szivacshoz. A felső ledsor teljesen különálló rész, mivel az alsó és felső rész külön egységet képez és csak a foncsoros alsó rész levegőzik, a felső szurokszerű hőre keményedő fekete anyaggal van beöntve és zárt. Volt aki nagyon sokat kinlódott ezzel a problémával, kiszárította, levegőző szívószálakat épített bele,kifaragta az egész ledsort, újra sziloplasztozta ,és ezek után is bepárásodott.... Sajna ez van! Az új LCI-ben már a felső ledsor 1 el többet tartalmaz, erősebb és a krómot elhagyták, helyette homokfújt felületre hasonlító párataszító műanyagot raktak. Egyébként olyat is hallottam ettôl az illetôtôl, (aki végül kicserélte a lámpákat elôl hátul az új verzióra), hogy nem szükséges a LIGHT-modul cseréje, elég csak felprogramozni az újat kb 10 ezer HUF-ért és mûködik! Persze ezért a kijelentésért most lehet megköveznek páran, mert ugye itt még azt is mondják, hogy hátra kell húzni neki még egy plusz vezetéket is! Mondjuk az tény, hogy elôl hátul jobban néznek ki ezek a lámpák a régi verziónál... :)
A felső szuszogó is csak a lámpáé, nem pedig a szemöldöké..
A felső led csík bele van "öntve". Olyan anyaggal van körbe ragasztva mint amilyennel a "plexi".
A szuszogóban lévő szivacs nagyon porózus.. Szerintem semmit nem fojt le az áramlásból. (ha akarna)
De akkor mi miatt párásodhat?!
Ha meg le kéne tömíteni a hátsó fedeleket (mert valamiért nem zár rendesen) akkor meg minek a szuszogó? Ott is csak luk van, mint a rosszul tömített háfedelen.
Kicsit bosszant hogy belülről teszi tönkre a "plexit"!
Már láttam én is ezt a szemöldök hackelést mikor megoldást kerestem mert emiatt én sem vennék új lámpát.
Tavasszal műszaki nemtudom mennyire fognak ragaszkodni a szemöldök fényekhez. Most lehúztam a másik lámpáról is a csatit hogy ne legyen félszemű a kicsike:D Ha esetleg találsz valami infot hogy milyen led van benne jelezd légyszi. Kösz!
Nekem is behalt az egyikben egy LED, pont az, amelyik a szemöldököt világítja végig! Még nem mertem nekiesni, hogy megoperáljam a párás idô (hamarosan itt a tél), valamin amiatt, hogy nem tudom a pontos specifikációját a gyári sárga LED-nek, pl fényerô, méret, pontos szín ( az összeset nem akarom cserélni)! Talán tavasszal nekifogok, mert nem akarok emiatt új lámpát venni!
Nekem a több levegő átengedése jobban bejött. Bepárásodik enyhén és gyorsan kiszárad nekem. Ergo a gumicsőben lévő szűrőt próbáld meg esetleg ideiglenesen kivenni (bogarak már nem aktívak:)vagy több levegőt átengedőre cserélni.Persze ez csak saját tapasztalat én nem beszélnélek rá semmire sem!
Tavaly télen nekem is elôjött a párásodás magában az egyik lámpatestben (a szemöldöke már azelôtt is régóta párásodott)! Miután nem találtam rajta semmilyen látható külsô sérülést csak annyit csináltam vele, hogy kivettem a lámpát és bevittem a házba. 2 nap alatt kiszáradt teljesen a meleg szobában (lényeges, hogy ne maradjon benne semmilyen nedvesség), aztán csak egy kis szilóval kitömítettem hátul ahol úgy láttam esetleg nem jó a zárása a kupakoknak. Azóta semmi baja nem volt, gyors le is kopogom így a tél elején! :)
Nekem a bal odali lámpában lévő "szemöldök" párásodott be mostanában. Karika meg a lámpa az nem párás. Lámpa alsó részén van valami szellőző? Ez kitudja szellőztetni a LED sort a "szemöldökben"? Nincs erről valahol valami rajz, vagy fotó?
Nekem is elkezedett pár hónapja párásodni egy nyári eső után alul-felül. Sajnos azóta a szemöldökben meg is halt a LED sor össz 4 db halványan pislákol a többi sötét. Ekkor kivettem a lámpát gondoltam talán valami kontakt hiba de nem az volt. Mielőtt visszaraktam a lámpa alsó részén lévő szellőző csöcsöt levettem és a benne lévő szűrű szerűséget kicseréltem egy sokkal több levegőt átengedő szűrőre. Konkrétan a kerti tó szivattyújának a szűrőjéből csíptem bele. Majd ebbe a pipába belenyomtam egy levegő csövet ami kb fél méter hosszú és közel húztam a motorhoz . Így gondolom áramolhat bele meleg levegő ami szárít. Egy barátom mondta hogy már nemtudom melyik ezeréves autónál is a motor meleg levegője bele van vezetve a lámpába pont a párásodás elkerülése miatt. Szerintem egy irányítottabb meleg levegő áramoltatással simán megoldható lenne de annyira nem volt kedvem belefojni. Azóta is bepárásodik egy kicsit de közel sem teljesen és mánapra mindig kiszárad még ha esős idő is van. Természetesen garázsban áll. A szemöldök rész azóta egyáltalán nem párásodik de LEDsor nékül már úgy is mindegy.
a multkor ugy olvastam hogy nem lehet a fogyasztást 7 alá vinni. Hát nekem sikerült. 2005 ös 535d Pest mellett lakom de minden nap bejárok Pestre. A fogyasztásom 7-8,5 akárhogy is tollom neki. Kiruccantam Ausztriába és 6.9 et fogyasztott és nem öregurasan autokáztam (800km 6.5 óra). 863 km-et mentem 59 literrel.
STP adalélkot minden tankoláshoz teszek,az 1000ft/doboz másfelet minden tankhoz,és kb minden 4-5.ik tankoláskor Protec a DPF-et ezt autópályás menettel ki is hajtom.
Váltó olaj csere meg azért várat mert ha jól tudom nem csak ugy van hogy leeresztik és feltöltik mint a motor olajat,hanem ha jól tudom van egy technika.Megfelelő hőfokon,közben kapcsolgatnak,hát annyira nem vágom megmondom öszintén,de majd megmondja akinek cseréltek.Keveset vagyok itthon 95% ausztria a kötelező szervizek időpontját is nehéz összehozni... Hétvégén kevesen szeretnek dolgozni,az a havi 1-2-3napom pedig általában akkor szabad itthon..
Amikor vettem az enyémet, a márkaszervizben mondta az értékesítő, hogy nem-márkaszervizben kandallótisztítóval szokták átmosni a filtert, és nemrég a gyár is kihozott egy tisztító folyadékot, amivel már a márkaszervizben is engedélyezik a fiilter tisztítását, csere helyett kb. 30000 Ft-ért.
Kerdezd meg Ati-t az aktualis arakrol.Nekem kb 14-15 honappal ezelott volt a csere es nem emlekszem. No meg azota valtozhatott az ar.Itt a forumon megtalalod.Ajanlom a cseret,valoban ujjaszuletett a valto.A leeresztett olajat ha ket ujjaddal medtapintod,fogsz erezni benne finom (FINOM!!!) szemcseket,ami az elottem szolot igazolja a szelepek mukodeset tekintve.
Az enyémbe 300 fordult bele..Nemhiszem hogy előttem cseréltek volna váltó olajat.Szépen vált semmi probléma(egyenlőre) bár azthiszem énis lecserélném sőt valószínű le is fogom cseréltetni az olajat,azért ártani csak nem árt neki.
Régebben irtam voltak kis rángatások 90-120km/h közt egyenletes fordulaton tartva meg-meg ingott a fordulatszám mérő,használtam és használok üzemanyag adalékot most is és megszűnt ez a probléma..
Sajnos nem kap az ember egyértemlű választ az váltó olaj cserével kapcsolatbn. 230ezer km, 530d, teljesen jól működik a váltó, de mégis úgy érzem le kéne cserélnem az olajat, ( talán ) megelőzve ezzel a későbbi bajt ?!?
Nekem egy szerelő azt mondta, hogy nem vállalja, mert, ha megváltozik a váltó nyomása, akkor az elrontja az egész váltót. Bár az ember szakmaisága és hozzáértése hagy némi kívánni valót maga után.
Nekem azt mondták, hogy ha rendszeresen, még "új" korában nem kezdték el megfelelő időközönként cserélni a váltóban az olajat, akkor 150-200ekm-nél már inkább nem szabad cserélni, mert sokszor rövid időn belül beszarik a váltó.
Az én váltóm olyanokat produkál, hogy megállásnál rúg egyet (ezt még elviselem), viszont nagyobb gázadásnál beremeg az egész autó. Még nagyobb gázadásnál a fordulatszám felpörög 5 ezerig, mintha üresben lenne a kocsi, aztán nehezen berakja egy fokozatba. Megérhet ez egy olajcserét? 2004 E60 530da, 220e Km.
Egy példa: a hidraulika csövek végén lévő szelepek felváltáskor egy pillanatra lezáródnak, és leveszik a terhelést pillanatok alatt a váltómehanikáról, majd visszateszik.A finom "fémsárral" és reszelékkel szennyezett olaj, nem engedi tökéletesen lezárni elkülöníteni az olajnyomást szerkezettől, ezért bizonytalan %-kos arányban hosszú idejű, vagy rossz záródást eredményez.A számítógép módosítgat de hiába.Az egyenletes gyors záródást akadályozza a "koszos rossz viszkózítású" olaj.Ugyan az a váltóolaj ken és vezérel. Nekem legalábbis így magyarázták.
A Bmw szerint a váltó élettartamával megeggyezik az olaj élettartama, de ha elromlik valami, akkor széttbontáskor mindig olaj és szűrőcserét ír elő.
A BMW rajtprogram működéséről Jocika tudna neked mesélni bővebben:-)
220E Km-nel "rangatas-csuszas" es adott fordulatnal teves fel-le valtogatas utan jott az olaj- es szurocsere,amit AtiTDI-tol vasaroltam.(kicsi reklam :) ) Gyari szuro,orig. olaj es a valto elfelejtett minden hibat! Azota 30E Km es hibatlan valtasok.Ujjaszuletett. 530D 2004.
Biztos nem oldana meg.
Egyebkent nem rossz lepes,(sot)de en meg soha nem hallottam,hogy megszuntetett volna barmi kis hibat egy olajcsere a valtoban,legyen az akarmilyen valto/auto,de softverfeissites mar sok esetben,erezhetoen javitott.
Irjatok mar be ha vkinek megis valtozott jol erezhetoen + iranyban a valtoja ocsere utan.
E 61 525d (2004.9) esetében kettő hőmérséklet szenzor is van a kipuf rendszeren mint már kiderült a robbantott rajz is alátámasztja. Egy a katalizátor tetején és egy hátrébb. Ráadásul mindkettő ugyanolyan gyári szám szerint is. Ha már ez így van és kihozták problémának, én mindkettőt kicserélem, mert nem tudom melyik szolgálja az öntisztító folyamatot.
Csak saját elképzelésem van. Mindkettő. A kettő hőmérsékletkülömbségéből számolhatja ki a regenerálást. De javítsatok ki, ha tévedek.
En 95ah Exide-t raktam bele,es a mai napig tokeletes(mar a masik tulajnal)Egy kis erdekesseg;egy masik automba NRG markaju 88ah-s van a gyari 100ah helyett ami 7 eve hibatlan.
szerintetek, ha a váltó "csúszik" és rángat hidegen, akkor egy váltóolaj és szűrő csere megoldaná a problémát? Valahogy nincs kedvem 300K-t kifizetni a felújításra.
Érdeklődnék, hogy mekkora akksi van gyárilag az e60 525d ben?(2005)
Másik kérdésem, hogy milyen gyártmányú és mekkora akksit érdemes venni? Boschról vélemény?
Jó hétvégét és kösz előre is
ssik
Én úgy tudom, az csak sima szellőztetés, tehát a ventiket kapcsolja be, hogy pl. a nagy nyári melegben kicsit átszellőzzőn a kocsi. Enyémben is ez van, csodákra nem képes. :)
MA jöttem hazafelé és egyszercsak kigyulladt az öv nincs bekapcsolva felirat, maj elaludt, majd újra felgyulladt, aztán olyan sokáig világitott hogy elkezdett csilingelni hogy kapcsoljam be az övet. Aztán megint kialudt?
Nemrég cseréltem övfeszitő patront mindkettőt?
Kezdem únni az e 60-at.
Azért kérdeztem, hogy kinek volt régebbi BMW-je mert nekem az e 34-em jobban bejön. VAlahogy az BMW-sebb. Egyedül a dimamizmusában marad alul az e 60-al szemben.
Biztos, hogy a kesztyűtartóban AUX csatlakozót látsz, nem USB-t? AUX bemenet általában egy 3.5 mm-es jack aljzat szokott lenni. (Nekem a kesztyűtartó bal oldalán, függőleges helyzetben van az USB, mp3-at tudok róla hallgatni pendrive-ról, illetve áttölteni az autó hdd-jére (CIC-es a kocsi). USB töltőnek nem alkalmas, iPhone-nal kipróbáltam.
Csinált már valaki itt kormánycserét??? Hagyományos multis közepe ilyen 3szög alakú kormányt (2004 e60) szeretnék cserélni M-es sportkormányra.Nézegettem a neten de a sportkormány közepe kerek namost nem értek hozzá de a légzsák ami bennük van az egyforma?? vagy új kormány akkor új légzsák kell?? Egyáltalán meg lehet csinálni?? kell valamit programozni utána??
Sziasztok! Bocsánat ha már volt ez a kérdés, de ennyi hozzászólást képtelenség lenne visza olvasni:D! Na szóval amikor oda lépek csak felpörög a fordulat és szinte semmi gyorsulás nincs, valaki tudna ebben segíteni nekem, hogy mi lehet ez?! (530d, 2004-es évjárat)
Köszi, ilyen listát láttam, de a W995i nincs benne egyikben sem. Viszont, ha úgyis csak töltésre lehetne használni, beszédre nem (bluetooth nélkül), akkor mindegy is. :)
Tudja valaki, hogy ha a kesztyűtartóban van egy AUX bemenet /ez a rendes fém téglalap foglalatú, szerintem gyári csati/ de az Idrive-ban nincs AUX opció, az mitől lehet? 2004.05. havi E61 prof navival de sima audio rendszerrel van szerelve, mivel LOGIC7 sincs a menüben se cd váltó a kesztyűtartóban, már ha ez egyáltalán összefügg egymásal...
A hangszórók minden verzióban úgy vannak, hogy az ülés alatt brummog valami és az ajtópanelen egy kis hangszóró meg a magas a tükör3szögben?
Hogy lehetne a leg1xűbben de mégis hatékonyan fejleszteni ezt a rendszert, a normálisabb hangzás érdekében? Hangszóró csere elég lehet, gondolom valami "fasza" OEM cucc lehet? Már a hangja alapján...
Az LCI-vel már külösebb gond nincs, ha jó kezekből vetted.A diesel világába eltöltött időm tapasztalata az, hogy a magasabb vérmérsékletü tulajok hidegen tolják és melegen nem hűtik vissza a turbót, ezért lazább lesz az illesztése a kopás miatt, és hidegen több motorololajat dolgozik bele a coolercsőbe így a motorba.No meg a roszz minőségű , de olcsó gázolaj.Ha 200zal tolod, és előzgetsz, utánna legyen 3km arra, hogy lassan visszahűljün a blokk a leőmlővel együtt /és nem vetemedik el/.
Sima autópályás használatnál kb. 86fokra hűl vissza az olaj, de terhelésnél sok gyorsításkor felmegy 110fokra. Városi használatkor hőfok 26-tól 3-4km-en kb. 70 fokos.Ha 5literes fogyasztással, lábállással lehet araszolgatni 40km/ó-val, ne áljon a fogyasztásmérőd 9-15l-en, mer elkormosodik a renszer.30km/órás átlagsebesség alatt nincs jó fogyasztás még ha vadi új az autód akkor sem.Télen indításkor azért kopog természetellenessen, mert nem kap elég mennyiségü olajat, a ledermedés miatt.Autómata váltót ne terheld max. nyomatékkal 60km alatt, ne vontass 2tengelyes utánfutót, mert kopik az egész és a nagyobb reszelék eltömítheti Pl. a hidraulikavezérlést.Ha a fentiek tudatába mégis rosszul használod, 50-70ezer kilométer elteltéig nem is veszed észre a hangján teljesítményén, utánna összeomlik. Ilyenkor adod el, vagy rosszesetben ilyenkor
26635-re: szerintem a snap-in adapter csak tölti, illetve ahol van az alsó csatlakozón antenna jel, akkor kiteszi a tetőantennára a telefon antennáját. Ugyanúgy BT-n keresztül lehet összekötni a kocsival.
Kanyarkövetéshez kiegészítés, saját megfigyelés alapján:
A fényszóró háza elfordul a kanyar felé egy darabig, illetve bizonyos kormány elfordítás után a kiegészítő halogén fényszóró (a belső) is felkapcsolódik a belső oldalon.
Ilyen nincs E60-ban. Mindegyik Bi-xenon, csak úgy működik, hogy ha csak villogtatsz (magad felé húzod a kart), akkor a belső, halogén refi villog. Viszont, ha előre tolod a kart, akkor a xenon "átvált" (egy lamellával) távolságiba. Hogy ilyenkor a belső refi is ég, arra most nem emlékszem, de szerintem nem.
"4. Bi xenon, belső lámpa ott semmi?"
Igen, ilyen van, ekkor a belső lámpa csak vak lámpa.
A kanyarkövető az a Xenonhoz kapcsolódik, és igen, konkrétan mozog a lencse vagy nem tudom mi.
Van olyan is, hogy a belső lámpa is felkapcsol kanyarodásnál.
Más ami nem tiszta első fényszóró variációk:
1. Sima nem projektoros
2. Projektor nem xenon
3. Sima xenon refi külön h7
4. Bi xenon, belső lámpa ott semmi?
Illetve a kanyarkövető hogy kapcsolódik ezekhez?
Adaptív amikor a foncsort mozdítja??
Szia! En Esztergom mellett vagyok,tudok segíteni! Ha nyugatabbra vagytok tudok ott is szakembert! (Boguszék) vagy BP Maszika! Van több megoldás!
Üdv Steeef
Köszi! Korábbi E34-E38-as múltamból kiindulva ha vmi spec alkatrész kell hozzá, akkor keresünk majd. Ezek egyelőre a szokásos kopó dolgok, amikre tudományos Unix-os kártyával nekem is van megoldásom, csak mivel ez már nem az e34-e38 kategória, így az olajcserét, resetelést és minden egyéb szakipari munkát inkább szakemberre bíznám, mint a saját fakezemre :)
Comborám vett nemrég egy 2007-es E61 520d-t. Kellene rajta egy olajcsere, meg ami még indokolt.
Valamint az övé 204d4-es motorkódú asszem. Ez a 150 lovas verizó. Erre kellene egy kis elektronikai moddolás 163-ra vagy 177-re (ami még egészséges a motornak).
Üdvözlet!
Találtam egy képet és nemtudom hova tenni, a váltókar a lényeg. Lci modell látszik az ajtókárpiton de a joystick váltó nem ilyen ezekben, hanem kicsit el van fordítva és nincs bőr kis zsák, e63 lci ben van ilyesmi de itt nincs pohártartó. Volt ilyen gyárilag?
Nem tudja valamelyikőtök ,hogy ha leveszem a lököst és megyek a kocsival akkor a PDC-ket kell tanítgatni, vagy amikor vissza szerelem a lökőst újra éled?!
Igen, a VW konszern autói sok esetben ugyanazon alkatrészekre épülnek (lásd. Passat, A6, Superb). Az egyéniség és egyediség emiatt hiányzik az Audiból, hiába van magasabban pozícionálva a többi márkánál házon belül. Valahogy ott van az az érzés a VW gyártósor miatt, hogy az Audi lényegében egy Volkswagen vagy egy Skoda pedig tudjuk, hogy ez nincs így és egy A8 más kategória mint a Supoerb. Nálam mégis így van.
Ráadásul eddig maximálisan meg voltam elégedve az összes BMW-mel (igaz, hogy 6-8 hengeres benzineseim voltak), emiatt sem váltanék. A gondom az új BMW-k külső megjelenésével van. A Bangle korszak autói a 7-es kivételével tetszenek (mert az E65 valami förtelem szerintem), a holland által tervezett autók közül egyelőre azonban egyik sem. Az tény, hogy egyik sem olyan bűnronda mint az E65, de számomra a középszerűség sugárzik a külső megjelenésükből. M optikával az F10 mondjuk már elviselhető. Szóval ezen kétségeim miatt szimpatizálok inkább az E63-al, mégha az belülről és motorikusan is olyan mint az E60. Az a helyzet, hogy nekem még az E39 is jobban bejön a külső dizájn tekintetében, mint az F10. Sajnos pont azzal lett "audis" a BMW, hogy a jelenlegi 5-ös és 7-es szinte ugyanolyan külső és belső dizájnnal bír. :( Persze az elektromos újítások megint egy más tészta (engem speciel ez a téma mondjuk annyira nem dob fel) és az is tény, hogy az E6x sorozat a belsőtér kialakításának tekintetén qrva homogén az F sorozaté viszont rendkívül minőségi és szép megjelenésű. Az E6x sorozat nagy hibája még az szerintem, hogy hiányzik a vezető elé beforduló középkonzol, ami előtte minden bimmernél megvolt és az F sorozatban vissza is tértek ehhez a megoldáshoz. Szóval nehéz a kérdés, de azt kívánom, hogy ez legyen mindannyiunk legnagyobb problémája itt a topikban. :) Be is fejezem mert még arra a következtetésre jutok, hogy az E60-at még megtartom pár évig, mivel nagyon meg vagyok vele elégedve és a végén nem akarok új problémát, kihívásokat, kompromisszumokat (lásd. utólagos nagy navi beépítése, jó felnik, komfort ülés stb.), mely egy E63-nál vagy F10-nél vélhetően elő fognak jönni.
Urak ,hogy is kell megnézni a vízhőfokot a titkos menüben?
Arra emlékszem,hogy ellépkedek a 19-es menüpontig,de utána már nem emlékszem,hova kell lépkednem,csak arra hogy miután beléptem oda ahova nem tudok,ott a számokat összeadva kapott számhoz kell lépkedjek.
Na ez eléggé kacifántosra sikeredett,de remélem értitek mit akarok bénázni.
Ugyanmár..... Hátsókerekes sportos limuzinokból beülni egy érzelemmentes alu tepsibe. Több komámnak volt már, mondjuk zömében dizel. Utaztam is elég sokkal. Emóciókat ne keress benne, és valóban költséges autó.
És soha ne feledd!
Az Audi egy olyan Volkswagen, ami BMW akar lenni!:-)))))
Ti is utáljátok a traffipaxokat? Akkor gyertek, nézzétek meg és lájkoljátok a facebook oldalunkat! Hírek, vicces képek és videók a témával kapcsolatban minden mennyiségben! :)
E60-ban, ezek a snap-in adapterek tulajdonképpen mire jók? Belerakom a telefont (ha megfelelő) és akkor azt használva a kocsin keresztül lehet telefonálni? Mintha bluetooth lenne, csak fizikailag van összekötve? Létezik ilyen adapter SE W995i-hez?
Az a kecskeméti cég nagyon komoly (negatív értelemben), ezek szerint a tesód is belenyúlt a tutiba. :( Csodálkozom, hogy azt a telepet negy gyújtotta még fel valaki. Azt, hogy gondok lehetnek az 535d-vel már akkor vélelmezted Te is és én is, amikor találkoztunk Maszinál, sajnos bevált. Nekem megvan még az autó, jövő évig tuti várok még az eladással. Mivel nagyon szép esztétikailag, törésmentes és hibátlan műszakilag így nem félek attól, hogy nem viszik majd el. Aztán E63, E60 M5 vagy F10 vagy nem tudom mi (pár percre egy A5 3.2 FSI is megkísértet, de az Auditól félek és a fronthajtásnak sem örülnék. No, meg nem elhanyagolható módon a bimmeres alkatrész és szerviz kapcsolatrendszerem is kiépült az elmúlt 10 évben). Aztán lehet, hogy semmi nem lesz mert van céges autóm. A lényeg, hogyha lesz bajor, akkor biztosan 6 vagy 8 hengeres benzines lesz és M paketes (követve a tradícióimat), de ismét olyan motorral ami megy is mert külföldre járós (autópályás) és 7végi autóként fog funkcionálni, így a fogyasztása nem igazán fog érdekelni. A 635 CSI-ről letettem, azzal csak a gond lenne. Pedig odabax még szétrohadt kasztnival is, kibelezve, mint ahogyan láttuk ott abban a raktárban anno. :))
1996 korul volt nekem 520i, 524td.
Visszagondolva gyengecske volt mindketto ugyanugy tipus/relytejes hibakkal,de megis messze nem kozelitette meg egy autogyarto sem azt a minoseget/energiat/erzest amit azok nyujtottak,mint ahogy most sem ( csak probaljunk ki egy hetig e-mercit/a6-ost).
Egyebkent minosegibbnek tuntek kezben fogva az alkatresz darabok a regiekben(sullyosabbak,pontosabbak,femesebbek).(orom volt kezben fokni egy futo motort),..
E39 is volt ketto (520i,525tds),na meg azokbol sem sajnaltak az anyagot,nem mintha az e60-bol igen,csak mar egyszerubbek/konnyebbek/tapintasra durvabbak/pontatlanabbak/,de a vegeredmeny pl. tartossagban nem rosszabb most.
En erosen elfogult vagyok de csak esszel es oszinten,es azt kell mondjam meg mindig nagyon messze allnak az autogyrtok a Bmw-tol mindenben.
Joval tobbet nyujtanak,viszont csereben nekunk is tobbet kell adni,ami mostanra merseklodott is kicsit az akkoriakhoz kepest,szoval a 90-es evek elejei bmw-kkel is finoman/erzessel kellet banni,a mostaniaknal meg surubb szervizekkel.
(emlekszem azert a garantalt 198ezer km-s e34-em sokkal elhasznaltabb,lotyogosebb,kopogosabb volt minden teren,mint most a 210ezres e-60)
Ja,,,a regiek futomuve is nagyon stabil volt,de kozel sem olyan tartos mint a mostaniakban.
Kérlek szépen nem jött át neki a bimmer feeling.:-)) Az autó kormányműve megadta magát a nyár derekán. Megjárt vele rengeteg szerelőt - márkaszerviztől kezdve, "szakikon" át - , de sajnos mindegy volt, hogy kinél volt az autó, senki sem tudott hozzá olyan kormányművet szerezni, ami az autó évjáratához passzolt volna, nyilván bontott alkatrészről beszélünk. Az autóban aktiv kormányművő volt/van, atTDI-től megkérdeztem az új árát és nem igazán érte volna meg azt beleaplikálni a kocsiba, hisz 545.000 Ft-ról beszélünk. A sok kudarc után eladta az autót.
A fogyasztás nem igazán érdekelte, közbe elkapta az OFF-Road feeling, vett egy OFF 3.0 V6 Pajero-t ON, most azzal közlekedik.
Egyébként ez a kormánymű probléma ha jól tudom másnak is gondot jelent, főleg az aktiv.
Nálad mi a helyzet? Megvan még a gyönyörű 520i-d? Hogy áll a projekt?
A bátyádnak nem vált be az 535d vagy úgy unblock a BMW? Sok gond volt vele vagy hiányolta azt a 16 liter benzint, amit fogyasztott 100 kilométerenként az előző autója? :) Komolyra fordítva a szót, mit vett/vesz helyette?
Sajnos az enyémben is csak ilyen van, de igazán nincs vele semmi gond. Nem lehet oldalanként szabályozni a hőmérsékletet, meg nem ledsor mutatja a beállítást, de nyáron a legnagyobb melegben is tökéletes állandó hőmérsékletet biztosít. Inkább csak nem olyan trendi manapság.
Fogyasztáshoz.......2006.06. 535D 190E km ebből közel öt év alatt kb. 150E nálam: 9.4L
Igaz nem szoktam nullázni...meg nagyon figyelni sem. Az elején még érdekelt, de azért mert esetleg többet eszik 1 literrel mint másnak és nem a katalógus értéket hozza a fogyasztás még nem fogok a kardomba dőlni.:-)
Közbeszólok. A 6,8 mérhető eredmény lehet egy 525d esetében. De a fogyasztásmérést sem túl rég nullázták.
Én nyáron voltam Montenegróban , megtankoltam Baján, nulláztam, Ulcinjben negyedig volt még a tank , fogyasztás átlaga 7,0 lett. Egy darabig én is tudtam tartani a 6,8-at.
De legközelebb a horvátok fele megyek. Nem BMW-barát útszakasz.
azaz, közvetlen közelében a rezgős lemeznek. Köcsög kis 14-es villáskulcs kell hozzá.
AWAB bilincsen már rögtön elgondolkoztam. De közben agyalok egy másik megoldáson.
Be kéne nyomatni a valami hasonló anyagot mint a sziló a nyílásoknál, csak valami olyat ami kb. 800 fokig hőálló. Bent elterül megköt, biztos nem fog rezegni.
Azért az a 6,8 tényleg csipős egy picit kolléga...
Nekem volt egy évig 525d-m, 2006/6 havi, automata. 8,2 alá sosem ment, pedig igen pici városban lakom. Most van egy 530i-m, 2007/8 havi, ez jelen pillanatban 10,2, inkább város, mint országút. Bátyám most adta el az 535d bimmerét, 2004/12 havi, automata, 9 alá nem ment, csak város. Az üzlettársam most vett egy 2005/3 havi 530d kombit, automata, saját bevallása és a fed.komp. szerint 8,5 a vegyes. These R facts!!!:-)))
2004.09 havi automata váltós 525D (tehát bőven nem LCI...), 255/35/19-es kerekekkel (még nem cseréltem át a téli 16-osra). Jelenleg 8,8 az átlagfogyasztás (ebben már a hidegebb idő is benne van), kb 1000 km ezelőtt volt nullázva, 50% város (Debrecen) / 50 % országút, pálya nincs benne. Ilyen nagy kerekekkel illetve használattal nagyjából meg vagyok elégedve vele. Nyilván sosem fogja elérni anyám 1.5dci Megan 2-esének 4,5-es fogyasztását, dehát nem is egy kategória! :D Gyorsulni mondjuk nem szoktam, érni főleg nem, tehát ebben nem tudok nyilatkozni. Max. annyit, hogy előzéseknél eddig sosem hagyott cserben, ennyi meg nekem bőven elég ide vidékre... :)
Ez a "baromság" elég relatív fogalom egy olyan piacon, ahol hegyekben állnak a visszatekert, összetört, noch dazu sokszor elég alacsonyan felszerelt autók.... - különösen ha dízel BMW-ről van szó.
A fogyasztás különbséget be lehet tudni vezetési stílusnak. Ezzel nem célom provokálni vagy különbséget tenni jobb-rosszabb téren, csupán arra céloznék, hogy ha valaki használtban E60-at vesz, baromságot csinál ha 525 D-t vesz.
- 100000 km után 6,8 az össz átlagfogyasztásom. Én városban is használom, pályázva 140-nél 6-ot eszik. városban 8-8,5. S ebben a megdobott téli fogyasztás is benne van + télen ketyeg sűrűn az állófűtés...
Mivel újonnan vettem szalonban, így volt közte 2-3 M különbség, viszont műszakilag is sok előnye van. Nem kihegyezett motor, tartós, 7,8 al eljárok, mivel kézi váltós a gyorsulása jobb mint egy 3,0 TDi audinak, 7,2 százra, Nekem 2 gyerekkel tökéletes utazó autó. És ez is 6 henger, szépen jár, és tökéletesen elég.
Nekem is 525D LCI 2007.10.havi."kobra"váltos autómatám van. Benzines után mikor beleültem nekem is 12,5L evett nyáron.Minnél elöbb kapcsoltasd fel harmadikig, és ott 5-7 L mutat a fogyasztásmérőd.Az álló helyzetü járatás, és az elindulás viszi fel a fogyasztást.Érzésre 180km/ó után érezni egy kis külömbséget a lóerőkülömbség miatt.
Számomra közel azt tudja mint a nagyobb lovas, de kisebb fogyasztás kisebb motorterhelés hosszabb élettartam, mivel mindegyik 3l-es alublokk.
3-ból 2-be ill. 2-ből 1-be váltásnál minig ugrik egyet (ránt a váltó) az autó.
egyszer még a nyáron csinálta, akkor egy stauban araszolgattam Németo.-ban, bevittem a bmwhez, megnézték-nem találtak semmit sem mechanikailag sem szoftveresen. utána jó lett, mintha misem történt volna.
most osztrákoknál nyomom, hegyvidékes terepen: sokáig pörgeti és felváltásnál is érzem, h nem teljesen úgy vált ahogy kéne és visszaváltásnál szintén rángat. BC-t reseteltem már, autópályán...
Mire készüljek?
@EEE60:
3/4 tankig elmegyek közel 300km-t aztán 1/2-tól lefele rohamosan csökken a megtehető km....:(
¾ tanknál 750 körül írja a még megtehető távolságot 530D-nél. Ezért nem értem miért jó 525D-t venni. Gyengébb,nem eszik kevesebbet… valaki világosítson már fel, ha tévedek.
Mi a fogyasztásod mert ahogy számolom teli tannkal majd ezer kmt ír a computer :) Mikori az autód?Nekem 9 alá még nem ment :(
Mi az ami a fogyasztást egy 525d-nél nagyon befolyásolja?Gépre dugva csak az izzítógyertyákat írja hibának de szvsz ez inkább vezérlés lehet, Maszi megnézi majd a sw frissítéssel együtt vmikor...
Ezt nekem is így mesélték....
Nekem a sárga szemöldök résznél párásodik, de a fő résznél nem.
meg is van repedve de lefóliáztattam. Van egy donor lámpám mert nem xenonos volt az autó,
és megmaradtak a H7 es lámpáim... a plexi ugyanaz.... ki lehetne ezt cserélni ugy hogy ne legyen párásodás?
Szaisztok!Tudna valaki abban segiteni nekem e61es Bmw menet közben kikapcsolgat a zene ,kijelző elsötétül utánna visszajön minden pár másodperc mulva!Mitöl lehet ez?
Hello Mindenki! Megvettem a gépet, E60, 2005. év végi, 530 d . Mi az amit ki kell cserélnem rajt ( szűrők, oljaka, stb ) ??? Lábon hoztam haza 900 km-ről.
Egy levegőszűrő cserénél utánna kell állítani valaminek, mert utánna ez a hiba jött ki az autóban hogy "erhöhte emision" vagyis "emelt növekedés", vagy valami ilyesmi?!
A másik kérdésem pedig az lenne "Ölstandsensor gestört" meghibásodhatott esetleg a jeladó? Mit tanácsoltok?
Akkumulátor cserénél ha változik az akku kapacitása,akkor elég ha az ncsexpert-el módosítom az "FA" kód erre vonatkozó részét és utána az INPA-ban regisztrálom a cserét,majd resetelem az IBS szenzort?Vagy esetleg kell módosítanom az FSW_PSW.TRC vagy .MAN klasse battery 80Ah részét is.Remélem elég az FA kódot és az lemódosít mindent.Segítsen aki csinált már ilyet.
Hmm, van néha, hogy hallok kis búgó hangot, de azt betudtam eddig a kilyukadt flexibilis csőnek, ami a kipufogórendszerben van...Jó lenne rájönni, mi a helyzet vele, mert kb olyan 90 ezres árat mondott rá, ezt szeretném tudni mennyire reális (bontottra 60-at mondott), persze a munkadíj elhanyagolható... Esetleg nem lehet, hogy javítható ez a kis motor?! Már ha egyáltalán tönkrement, remélem nemcsak le akarnak húzni!
Volna egy másik aktuális kérdésem is, mégpedig most cseréltettem elől a bal alsó lengőkart, 2 első felső lengőkar szilentet, stabilizator rúd szilenteket valamint bal függő stabilizátor rudat (19" kerék). Mielőtt ezeket cseréltettem is volt egyfajta kopogás, de a csere után ez fokozottan jelentkezett a legkisebb útegyenetlenségnél is, kb ilyen kopogó-kotyogó hang formájában, mintha egy lovaskocsival mennék kb. A szerelő szerint ez azért van, mert mostmár feszesebb a futómű és jobban kiadja a bal oldali lógó "axiális csukó" hibáját! Ehhez nem értek, de lehet benne valami. Mondott rá kb olyan 30 ezres árat + munkadíj. Valakinek van már tapasztalata hasonlóban, illetve, hogy ez az ár reális-e?!
OPrendszer kérdése szvsz. Nálam win7 alatt is és XP alatt is elindult. A cikkszámokról nem tudok nyilatkozni, főleg az ábrák miatt használtam. A gyorsasága és "egyszerűséde" miatt én is a realoem-et használom egy ideje. De mint ahogy irtam is, elindul.