Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Sziasztok WinGuruk, nagy sz**ban vagyok, pontosabban iszonyúan idegesít:
Soundblaster AudioPCI 128 gyári installcd-vel beállítva, és recseg-ropog a hang.
Próbáltam format cé után is, gyáricd autorun, driverek-progik felpakol, de úgy is recseg.
Winamppal nagyon, Lavaplayerrel, Sonique-kal kevésbé.
Ha vkinek van ötlete, ossza meg velem. Köszi
Magyarázat:
Felpakolod a W98-at. Semmi gond. Felpakolod egy másik partícióra az XP-t. Minden király.
Majd beszarik a W98 és leformázod a C-t. Na itt lett elszúrva az egész. Innentôl kezdve nem tudsz 98, 98SE, ME-t használni, mivel ezeknek mind kell DOS a bootoláshoz. A formázással eltüntetted a BOOTSECT.DOS nevű file-t a C gyökérbôl. Ettôl kezdve az XP nem enged semmilyen más boot-ot.
Sajna az egész telepítési folyamatot újra kell kezdened, mert külön ezt a file-t nem tudod felrakni. Vagy valakitôl lemásolod, felrakod a C gyökérbe.
volt egy 98-am (C) mellé felraktam még egy ungárise XP-t az E-re. fel is tett szépen egy bootmenüt és választhattam, hogy 98 vagy XP induljon. viszont a C-t(98) időközben újra kellett raknom formattal, mindennel együtt.
hogyan tudnám megcsinálni, hogy bootoláskor megint tudjak XP-t indítani, anélkül, hogy újra fel kéne raknom...?
Nem tudja valaki véletlenül (vagy direkt), hogy a windows log-olja e az internetezések (hívások) idejét, és időtartamát? Magyarul arra vagyok kiváncsi, hogy mikor léptem fel a netre, és mikor le az utóbbi időben!! Ha esetleg ilyen nincs a Windowsban akkor arra lennék kiváncsi, hogy melyik program képes erre!!
Kösz a tanácsot w-razor.
Megnéztem és a sok kocka meg értelmetlen jel között annak az emailnak a részleteit fedeztem fel, amivel jött, úgyhogy letöröltem.
Ilyen aidses időkben nem kéne gumi nélkül :)))
Arra célzok, hogy nem kell kezdőnek lenni ahhoz, hogy az alapvető védekezést megtedd. Ez a neten való "mászkálás" esetén azt jelenti, hogy tűzfal és virusirtó kell!! Legalább valami védelem legyen.
Az előbb emlitett topic mellett nézz körül itt is:
http://wigwam.sztaki.hu/wigwam/index.shtml
Jó tanácsokat kaphatsz a védekezéshez. Hidd el megéri!!
Hali!
Menj a Törzsasztalba, s ott a "Kiástam a csatabárdot" nevű topikba (Internetes védelmi tanácsadó topik). Ott tudnak rajtad segíteni, mert amit bekaptál az csúnya dolog is lehet.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy a neten mászkáltam és sikerült összeszednem egy olyan oldalt amit nem tudok kiszedni a kezdőlaprol,illetve felűl tudom írni amit el is fogad de ahogy újraindítom a gépet megint az lesz a kezdőlap,egyszerűen nem tudom hova rakta be magát hogyan tudom ezt megszüntetni.Egyébként UPC-m van és amikor bekapcsolom a gépet automatikusan föllép a netre ezt abbol gondolom hogy mikor megnyitom az explorert nem kérdezi meg hogy föl akarok e lépni.
(Windows Me).segíts köszi.Ha valamit hülyén írtam bocs kezdő vagyok.
Köszi! Jogosultsági gond volt, megoldottam. Csak azért volt furcsa, mert nem első alkalommal telepítettem - szerintem ugyanúgy - és most nem működött, pedig első és második ránézésre is mindenkinek volt joga hozzá.
Keress rá az msoe.dll-re. Ha eltűnt, akkor vissza kell tenni a telepitő cd-ről. Ha MEGVAN, akkor viszont valószinűleg szereztél egy kellemes virust magadnak.
Mivel a NAV szervízként fut, ellenörizd le a Services-ben, hogy megfelelö jogosultsággal indul-e el. Aztán Event Viewer/Application-t nézd meg, nem panaszkodik-e konkrétan valamire.
Na még azt, hogy ha nem boldogulsz és nincs ismerős aki segiteni tud, hivj fel egy pc-s céget, aki foglalkozik Abittal, van szervize és kérdezd meg, hogy mennyiért irják felül a biost (1-2 ezer).
Hát bios-upgrade-ről most igy hirtelen nem tudok oldalt.
A bekapcs után, kiirja a verziót. Nyomsz egy pauset és leirod. Kb ennyi. illetve felüliráskor a flashelő progi is kiirja a régi verziószámát. Ha 2 éves a lap, és még nem volt átirva, akkor a bios lehet akár 2,5-3 éves is.
Igen, megvan. Tutira BE 6, mert az alaplapra is ez van reája vésve. /Lehet, hogy ez a baj, mert vésték:-))) ? /
Igyexem nem elcseszni, de ha azt se tudom, hogy hol a régi, akkor tutira nem fogok hozzányúlni.
Azért elárulod, hogy hol találom, s honnan derül ki a bekapcs-on kívül, hogy most melyik ver van fönn?
Egyébként ha lenne vmi oldal ahol ezek pontosan le vannak írva - már kerestem - akkor köszönettel venném, nem akarlak fárasztani.
Bios lehet, hogy máshol is megvan, de szerintem érdemesebb a saját honlapjáról leszedni, mert láttam már olyat, hogy nem onnan valót töltöttek be és lehalt az alaplap. És átiráskor az eredetit feltétlenül mentsd el!!!
De igen, kaptam találatokat is, csak gondoltam egyszerűbb, ha ugyanazt az oldalt találom meg, amit Te néztél, s amikor majd működik a letöltés akkor leszedem:-)
Keresőket nem használsz a neten? Van egy csomó. Beirod a megfelelő mezőbe, hogy abit és kidob egy csomó cimet. Pl. google.com. Hidd el nem nehéz. Az abit cime egyébként: www.abit.com.tw
De mint irtam, most nem megy a letöltési oldal.
Biost és a szükséges "átiró" (flash) programot az Abit honlapján kell keresni (bár ahogy elnézem, a downloadhoz most nem lehet hozzáférni). A felülirás nem ördöngösség, de ha még nem csináltál ilyet, jobb olyanra bizni, aki már igen, mert egy elrontott biost helyrehozni nagyon nehéz.
Szóval a jumperelés tutira jó, én is a BIOS-ra gyanakszom.
Abit E 6-os az alaplapom, kb. 2 éves.
Honnan lehet letölteni a frissítést, s egyáltalán hogy lehet frissíteni? Ilyennel még absz. nem volt dolgom.