Keresés

Részletes keresés

skyarts Creative Commons License 2005.02.09 0 0 603
"Ne alázd az FBÖ-t."

Aki a távolságot kilogrammra méri.... :-D
Előzmény: viricsi (601)
ralli Creative Commons License 2005.02.09 0 0 602

 

Akit érdekel:

 

Vasárnap délelőtt videora vettem, hogy száll le egy izraeli gép, igaz, ehhez kint kellett fagyoskodnom Vecsés határában. Ott a dombon állva nem zavart senki.

 

Remélem a Moszad nem száll rám!

viricsi Creative Commons License 2005.02.09 0 0 601
Ilyen fotót Ferihegyen is készíthetnél(ha jönne KLM Jumbo)mivel például a pálya mellett nem tilos a fényképezés.Egyébként ha jól látom ez nem El-Al gép.

Tisztelt Metya!
Ne alázd az FBÖ-t. Nem simulsz olyan könnyen be a reptérre. Nem lehet könnyű ennyi külsős mellett,lehetőleg minél kevesebb fennakadással biztosítani a biztonságos ki-beléptetést.

Üdvözlettel: viricsi
Előzmény: Gregor83 (599)
METYA Creative Commons License 2005.02.09 0 0 600

Hát igen, erről van szó.

 

Lehetőséget kéne adni a spottereknek, akik tapasztalatom szerint udvarias, előzékeny emberek.

Ehhez "társul" a gumihuszárok társulata, Pácsonyi elvtárs vezénylete alatt. Ugye emléxünk, hogy egy tucat kínai tünt el a tranzitból? Ugye emléxünk, hogy 2 db úthengert loptak ki a reptér szigorúan örzött területéről?

Amúgy a reptérre simán be lehet lógni úgy, hogy egy kellő prioritású belépővel rendelkező egyén mellett "vele vagyok, itt tárgyalunk az XY helyiségben". Gumihuszár nem is rebben, leköti az aktuális színeznivalója a Dörmögő Dömötörben.

 

 

 

Előzmény: adamsavp (598)
Gregor83 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 599

Egyik ismerősöm, William van Wanrooy készítette ezt a képet AMS-on. Érdekes, hogy nincs 2 méteres kerítés. Nálunk meg a teraszról nem lehet fotózni EL AL gépet távolról sem. Röhögnöm kell....

 

http://www.airliners.net/open.file/761424/L/

adamsavp Creative Commons License 2005.02.09 0 0 598

Hello,

 

evek ota fotozom Ferihegyen, sot vannak itt olyanok, akik nalam sokkal regebben. Sajnos vannak helyek, ahol kell letra ahhoz, hogy fotozni tudj. Ha lenne normalis kilatohely, spotterdomb, mint rengeteg mas helyen, akkor szerintem meg erre sem lenne szukseg.

 

Olyat meg nem lattam, hogy valaki felmaszott volna a keritesre. Ha latnek ilyet valoszinuleg finoman es udvariasan szolnek is neki. Miert? Azert, mert az az erdekem es a tobbseg erdeke is, hogy a dolgok rendben menjenek es ne cseszegessenek.

 

Az FBO-nek biztos van arrol statisztikaja, hogy az utobbi 3-5-10 evben hany darab olyan esemeny tortent, amikor valaki bemaszott, stb... Arra is kivancsi lennek, hogy hanyan voltak ezek kozul, akiknel fenykepezogep volt.

 

Valaki azt mutassa meg nekem torveny, vagy egyeb szabalyzat formajaban, ha letezik ilyen, hogy kozteruleten (keritesen kivul) nem allithatok fel egy fellepot es, hogy a kerites rongalasa nelkul ne fotozhatnek a szogesdrot felett.

 

Egyebkent en nem is erzem ezt akkora ellentmondasnak: az utobbi idoben foleg a fiatalabb FBO-sok normalisak: vagy nem szolnak, vagy normalisan szolnak az emberhez. A rendorok ugyszinten.

 

Amit IL-96 irt, hogy Londonban mi a gyakorlat, az szerintem itthon is mukodne. En partner vagyok, sot szerintem azok nagy resze is, akiket ismerek.

 

Udv:

 

AdamS

Előzmény: viricsi (594)
NG 767 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 597

Hali,

 

kicsit OFF és már nem olyan fiss hír,de azért kíváncsi vok a véleményetekre :-)

 

" lemondott Sándor László a MALÉV vezérigazgatója.Kb másfél-két év munkát követően,közel 250 milkát (!!!)kap végkielégítésnek,ami már belépésekor levolt fektetve a szerződésébe......az a Sándor László,aki tönkrevágta az egyébként is gyengélkedő céget ( beiktatásakor megígérte felvirágoztatja azt ),szétdarabolta/daraboltatta a cégen belüli jólműködő szervezeti egységeket,sikertelenül bonyolította le a cég privatizációját,alpári módon beszélt/beszél munkatársaival és ha ideges,- földhöz b....sza a százezer Ft-os céges telefonját...havonta akár többet is.....
Gratula ! "

 

Üdv.

 

egy eccerü melós

Gregor83 Creative Commons License 2005.02.09 0 0 596
Konkrétan nem hőkövetős rakétára gondoltam, elég egy jól célzott RPG. De a részletekben kéne elveszni, hanem meglátni szt a rohadtz nagy ellentmondást. A többiben pedig egyet értek.
Előzmény: METYA (595)
METYA Creative Commons License 2005.02.09 0 0 595

Hát azt ugyan nem lövöd seggbe semmivel. Már évek óta fel vannak szerelve elhárító-rendszerrel, amit a legutóbbi Arkia gép megtámadásakor Mombasában, be is vallottak. Ott 2 föld-levegő rakétát lőttek ki az éppen felszálló B757-re, de az alacsony magasság ellenére mindkét rakéta célt tévesztett. Vajon miért.

Azért ez a fényképezős balhé leginkább Ferihegyre jellemző. Máshol is igen keményen védik az izraeli gépeket, de ez a kemény stílus azért nem megengedett.

Ha én kimegyek a teraszra Ferihegyen, és betartom a helyi hatóság által publikált utasításokat, akkor nekem ne jöjjön oda egyetlen idegen ország idegen embere, mert nem érdekel. Ő itt vendég, és nincs joga intézkedni, utasítgatni. Joga van kérni a helyi hatóság intézkedését, és jelenteni az esetleges törvénytelenséget.

Szó nincs róla, hogy bárhol publikálva lenne hogy nem szabad fényképezni izraeli gépeket. Tehát akkor szabad.

 

Előzmény: Gregor83 (591)
viricsi Creative Commons License 2005.02.09 0 0 594
"Ezt most nem értem. Hol? Ki?"A külső kerítésnél,volt,hogy állványt is vittek a kerítéshez.(csak láttam,nem vagyok biztonsági)
Az a rettenetes gyanúm,hogy egy kissé túllihegtük ezt a távcső,fényképezés kérdést.Én a magam részéről nem vonom kétségbe a fotózási igényeket,többek közt azért sem,mert jómagam is szeretem a madarakat,különösen a Ferihegyen ritkán előforduló példányokat.Néha nekem is megszakad a szivem egy fotóért,mégsem készítek képet,mert bizonyos területeken ezt nem tehetem meg.A szabályokat be kell tartani és Ferihegyen nem a spotterek határozzák meg a rendet.
Szerintem.
Előzmény: IL-96 (590)
IL-96 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 593

Én sem vagyok BA Rt. dolgozó, de nem hiszem hogy hozzád hasonló emberekre lenne most ott szükség :-)) Ezt most bóknak is vehetném:-)

 

egyből fikázzátok a BA Rt.-t... Most mit tegyek? ÜRO az nem BA Rt? RBSZ is szorosan kapcsolodik. Szerencsére volt alkalmam jópár európai reptér beléptető rendszerét megtapasztalni, azt kell mondjam a budapesti nem éppen a legbiztonságosabb. Irhatnék erről pár oldalnyit, de majd hülye leszek':-)

 

Nem tudok róla, hogy a teraszon nem lehetne fényképezni.. Most már tudod? (azt is tudd meg hogy terasz kilépés előbb biztonsgi ellenőrzésen mész keresztül)

 

ELAL biztonsági... némelyik jóval értelmesebb mint a hazai, némelyik elvetemült. Hogy érthető legyen a probléma: nem kérdőjeleztem meg a biztonsági intézkerdések szükségességét El AL t illetően. De pl angliában már rájöttek hogy a reptér környékén lévő repülésbarátok, fotósok nem a rendszer ellenségei hanem ellenkezőleg! Az angol reptereken az alábbi közleménnyel járulnak spotterekhez:

"Have you seen any suspicious activity around the airport?

Are there new faces watching flights who are not a part of the community?

Is someone watching movements of people and vehicles around the airport? 

Vigilance saves lives .. Don't hesitate Call the Anti-Terrorism Hotline 0800 789321 or alert a Police Officer.

 

Lenne mit tanulni, persze nem csak e téren...

 

 

Előzmény: k08 (584)
krisz25 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 592

Tyűha, itt aztán van élet. Az ember hazaesik, oszt látja ám mi van itt.

 

Rossz kedvvel nézem egy ideje,hogy a békés Pilóta fórum is elcsesződik,az embernek meg elmegy a kedve az írástól. Én ezt nagyon nem szeretném.

 

Elmondom én is, amit gondolok.

 

Először is, El Allal semmi gond, én csak annyit próbáltam érzékeltetni, h bizony sok helyen ezt nem engedhetik meg maguknak, ahogy Skyarts mester is mondja.

 

De hogy egyeseknek vajon mi baja a teljesen normális (értsd nem mezei bunkó, merthát az mindenhol van) spotterekkel azt nem értem.

Azt nem is említem, hogy a prágai reptér odaadja a full movementet a planes.cz-nek s így készül az oldal, mert én itthon ilyenben nem is reménykedem.

Az megint csak tény, hogy NEMCSAK a reptérre hanem bizony sok más helyre is jellemző Mo.-n ez a posztkommunista vagy tudomisén milyen jó magyar mentalitás: "2en dolgozunk 5en nézik, gyere Lajcsi szíjjunk el munkaidőben minnél több cigit addig is" . Ebben teljesen igaza van METYA-nak amikor írta, mit látott a reptéren.

 

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, hanem tárgyilagos legyek, álljon itt a legfrissebb és számomra nagyon nagyon megdöbbentő dolog, ami szombat este esett meg reptéren dolgozó jó barátommal.

Amíg dolgozott és 5 percre nem nézett a háta mögé , az összes iratát cuccát telefonját kocsikulcsát elemelte egy szarka, csöves, nemtudomki, és meglépett vele. Igen, jól látjátok, a reptéri terminálban, átjutva egy ajtón, 5-6 kamera és 5 békésen cigarettázó rendőr között.

Egyik kamera sem oda nézett, amikor az eset történt (beszarás). Nincs felvétel. Semmi.

Hihetetlen mi? Pedig ott álltam, leesett az állam, és mindenki tárogatta a kezét.

 

Na, hát ezek után azt gondolom, erre kéne odafigyelni,a terminál lassan teli van reptér buszról kóvájgó csövivel, akik a lusta tohonya rakodók helyett néha visszatologatják a kulikocsikat egy kis jattért, és nem a spottereket húzni....

 

ui. IL-96 pedig a barátom, százezer éve, és hidd el, kedves k08, az egyik legjobb figura a világon akit ismerek. De tényleg.

 

 

 

Gregor83 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 591

"Keritésen kivül azt fényképezel amit akarsz, viszont a repülőtér területén mát nem annyira. Gondolok itt rendőrségre, határőrsége, bitzonsági vizsgálatokra stb. ezt szerintem sehol nem veszik jó néven."

 

No akkor én itt vmit nem értek srácok, valaki magyarázza el nekem.

 

Kimegyek a 2A teraszra úgy, hogy átvizsgálnak fémdetektorral, és megmutatom a táskámat is. Kint rám szólnak, hogy ne fényképezzek 200m-ről EL AL gépet, mert félnek, hogy esetleg miniatűr, álcázott rakétavető, amivel támadni fogok egy földön guruló gépet egy olyan helyről, ahol utána fél percen belül elkapnak v. lelőnek.

 

Eközben egy valamit magára adó terrorista fogja a rakétavetőjét, kimegy a 31R végébe és 50 méterről seggbelövi a short final-n lévő gépet (ami még nagyobb kárt okoz, hiszen még repül).Senki meg nem kérdezi, hogy mit keres ott. Majd eltűnik egy kiserdőben és fél óra múlva egy vecsési kocsmában sörözik.

 

Kérdezem én, mért engem cseszegetnek. Vagy én vagyok ennyire "túl okos"?

IL-96 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 590

rámásztok a kerítésre(sokszor láttam erre példát)

Ezt most nem értem. Hol? Ki?

Tudomásul lehet venni dolgokat, de attól még lehet gondolkodni is, ugye?

Előzmény: viricsi (579)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 589
"Keritésen kivül azt fényképezel amit akarsz, viszont a repülőtér területén mát nem annyira. Gondolok itt rendőrségre, határőrsége, bitzonsági vizsgálatokra stb. ezt szerintem sehol nem veszik jó néven."

Ezt én is így tudtam.

"Nem tudok róla, hogy a teraszon nem lehetne fényképezni. Ha ELAL gépet fényképezel és rádszólnak, akkor az valószínű az ELAL biztonsági."

Ezt is így tudtam.

És mégis megy a b@sztatás. Na ezzel van a probléma.

"Próbálkozz héberül :-)) "

Na igen. Ezzel is bajom van. Idejön Magyarországra, és próbálja megmondani, hogy mit csinálhatok és mit nem. Milyen jogon? Külföldön is láttam már több helyen El-Al biztonságit teraszon (is), de azok figyeltek és nem dumáltak. Az a baj, hogy itthon megtehetik. Hagyták őket elszemtelenedni.
Előzmény: k08 (584)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 588
Biztos. Te télleg ott dolgozol?
Előzmény: viricsi (583)
k08 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 587

Bocsánat, én csak egyszer akartam elküldeni. Elvileg csak 1x lehet egy hsz.-t.

Előzmény: IL-96 (581)
k08 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 586

Én sem vagyok BA Rt. dolgozó, de nem hiszem hogy hozzád hasonló emberekre lenne most ott szükség :-))

 

Nem viricsit védtem meg. Mikor bajotok van valamivel a reptéren, egyből fikázzátok a BA Rt.-t (akkor is mikor semmi köze hozzá), és az ott dolgozókat is teljesen lehordátok, hogy mekkora barmok, hogy egy ilyen cégnél dolgoznak.

Mégegyszer hangsúlyozom, nem BA dolgozó vagyok!

 

 

> Mesélj, mi a szabály?

Nagyon egyszerű. Keritésen kivül azt fényképezel amit akarsz, viszont a repülőtér területén mát nem annyira. Gondolok itt rendőrségre, határőrsége, bitzonsági vizsgálatokra stb. ezt szerintem sehol nem veszik jó néven.


> Mesélj, konkrétan melyik reptereken nem lehet fényképezni a teraszról és távcsövezni, ha El-Al jön?

Nem tudok róla, hogy a teraszon nem lehetne fényképezni. Ha ELAL gépet fényképezel és rádszólnak, akkor az valószínű az ELAL biztonsági.

 

> A teraszon akik zaklatnak, azok tejfölösszájú magyarul nem beszélő (angolul is alig) taknyok, akik nem igazolják magukat.

 

Próbálkozz héberül :-)) Mágneskártyájuk van? Na és? Ferihegyen nem használ senki mágneskártyát. Viszont az OTP-ben lehet hogy elfogadják :-)

Előzmény: IL-96 (581)
k08 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 585

Én sem vagyok BA Rt. dolgozó, de nem hiszem hogy hozzád hasonló emberekre lenne most ott szükség :-))

 

Nem viricsit védtem meg. Mikor bajotok van valamivel a reptéren, egyből fikázzátok a BA Rt.-t (akkor is mikor semmi köze hozzá), és az ott dolgozókat is teljesen lehordátok, hogy mekkora barmok, hogy egy ilyen cégnél dolgoznak.

Mégegyszer hangsúlyozom, nem BA dolgozó vagyok!

 

 

> Mesélj, mi a szabály?

Nagyon egyszerű. Keritésen kivül azt fényképezel amit akarsz, viszont a repülőtér területén mát nem annyira. Gondolok itt rendőrségre, határőrsége, bitzonsági vizsgálatokra stb. ezt szerintem sehol nem veszik jó néven.


> Mesélj, konkrétan melyik reptereken nem lehet fényképezni a teraszról és távcsövezni, ha El-Al jön?

Nem tudok róla, hogy a teraszon nem lehetne fényképezni. Ha ELAL gépet fényképezel és rádszólnak, akkor az valószínű az ELAL biztonsági.

 

> A teraszon akik zaklatnak, azok tejfölösszájú magyarul nem beszélő (angolul is alig) taknyok, akik nem igazolják magukat.

 

Próbálkozz héberül :-)) Mágneskártyájuk van? Na és? Ferihegyen nem használ senki mágneskártyát. Viszont az OTP-ben lehet hogy elfogadják :-)

Előzmény: skyarts (582)
k08 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 584

 

Én sem vagyok BA Rt. dolgozó, de nem hiszem hogy hozzád hasonló emberekre lenne most ott szükség :-))

 

Nem viricsit védtem meg. Mikor bajotok van valamivel a reptéren, egyből fikázzátok a BA Rt.-t (akkor is mikor semmi köze hozzá), és az ott dolgozókat is teljesen lehordátok, hogy mekkora barmok, hogy egy ilyen cégnél dolgoznak.

Mégegyszer hangsúlyozom, nem BA dolgozó vagyok!

 

 

> Mesélj, mi a szabály?

Nagyon egyszerű. Keritésen kivül azt fényképezel amit akarsz, viszont a repülőtér területén mát nem annyira. Gondolok itt rendőrségre, határőrsége, bitzonsági vizsgálatokra stb. ezt szerintem sehol nem veszik jó néven.


> Mesélj, konkrétan melyik reptereken nem lehet fényképezni a teraszról és távcsövezni, ha El-Al jön?

Nem tudok róla, hogy a teraszon nem lehetne fényképezni. Ha ELAL gépet fényképezel és rádszólnak, akkor az valószínű az ELAL biztonsági.

 

> A teraszon akik zaklatnak, azok tejfölösszájú magyarul nem beszélő (angolul is alig) taknyok, akik nem igazolják magukat.

 

Próbálkozz héberül :-)) Mágneskártyájuk van? Na és? Ferihegyen nem használ senki mágneskártyát. Viszont az OTP-ben lehet hogy elfogadják :-)

Előzmény: skyarts (582)
viricsi Creative Commons License 2005.02.08 0 0 583
Biztos,hogy Ferihegyről beszélsz?
Előzmény: skyarts (582)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 582
Én reagáltam valamire amit itt olvastam. A teraszon akik zaklatnak, azok tejfölösszájú magyarul nem beszélő (angolul is alig) taknyok, akik nem igazolják magukat. Néha reptéri belépőt lobogtatnak. Asse értik, ha magyarul aszondod nekik, h vazze mágneskártyám nekem is van.
Előzmény: viricsi (579)
IL-96 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 581

Vannak un. veszélyeztetett járatok, amik fokozott ellenőzrést igénylenek

Igen? És ki mondta hogy nincsenek? Te viszont tényleg nagyon okos vagy....

Azt meg külön nem értem, miért kell bántani egy BA Rt dolgozót

Te vagy a szakszervezet? Viricsi meg tudja védeni magát, ha kell, nálad jóval értelmesebb.

Szivesen dolgoznál ennyi mobiltelefon között

Majd ha az ilyen gondolkodású alakok mint te, elhúznak a környékről, akkor talán....

Előzmény: k08 (572)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 580
Pont ma akadt a kezembe egy hatályos együttműködési megállapodás a reptéri katasztrófavédelem és az FBŐ (Fegyveres Biztonsági Őrség) illetékesei által szignálva. Idézek belőle:

....VMC-ben, vagyis amikor a körkörös látástávolság 5 kilogramm vagy nagyobb.....


Nem hittem a szememnek. És sajnos néhány kívétellel lehet általánosítani.....
viricsi Creative Commons License 2005.02.08 0 0 579
Nem biztos ,hogy értjük egymást. A topik címe::Budapest Airport Rt. és nem pedig más repülőterek.Itt ez a rend.A teraszon valószínüleg nem egy izomagyú biztonsági őr(ilyenek tudomásom szerint utasforgalmi területen nem dolgoznak),hanem a Rendőrség Repülőtéri Biztonsági Szolgálatának egyik emberével találkoztatok. A repülőtéren kívül senki nem tilt semmit,ellenben ha rámásztok a kerítésre(sokszor láttam erre példát) a belső őr is intézkedhet. Egyébként szerintem általában senki nem zaklatja a polgárokat,a nap további 23 és fél órájában nyugodtan fotózhatsz,távcsövezhetsz a teraszon.(ha nincs zárva) Tudomásul kell venni,hogy az El-Al ilyen biztonsági igényt támaszt.(amit nyílván meg is fizet)
Előzmény: skyarts (577)
Utas2 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 578

Olvasgatva titeket a magyar népmesékből jut eszembe egy fordulat: "a napra lehetett nézni, de rá nem"....

 

Én is jártam FRA-ban és befizettem egy buszos körtúrára a reptéren (3 euró vagy ilyesmi). Az indulás után bemondták, hogy bármit lehet fényképezni (még az átellenben levő amcsi katonai támaszpontot is, mondjuk teleobjektívvel), kivéve az ElAl gépét. Egyébként a busz kábé 70-80 méterre ment el az izraeli gép mellett..... Nézni azért lehetett..... wow....

 

Szóval az én véleményem az, hogy jól megkomponált és jól ki is használt hiszti, amit az ElAl security megenged magának - ott, ahol hasra esnek ettől. Sajna, mi kénytelenek vagyunk erre, többek között (és elsősorban) az 1991-es? gyorsforgalmi úti robbantás miatt is....

 

Hasonló beszállítást egyébként a Delta és más amcsi cégek is elkövetnek, jól emlékszem a budapesti procedúrákra, ahol a Delta külön céget foglalkoztatott erre a feladatra....

 

CDG-t nem tudom, de nem lennék meglepve, ha ott hiába hisztizne az ElAl, ismerve Chirac és Sharon néhány szópárbaját.... hiába, a viszonyok.... ezt most nagyon zárójelben mondtam, mert nincs kedvem politizálni.

 

Az ElAl-nak azért is van szüksége erre a cirkuszra (vajon milyen terrortámadástól véd meg a gép mögött parkoló páncélozott BMP?), hogy eladja magát saját utazóközönsége számára - nekik szükségük van arra a látszatra, hogy a legnagyobb felhajtás mellett vigyáznak rájuk. Egyébként meg úgysem a beszállításon múlik náluk a biztonság, hanem már a foglalásnál nagyjából eldől ez a kérdés.... Ráadásul kinek hiányzik egy fontoskodó amerikai vagy izraeli biztonságis? Aki azonnal bepanaszolja a repteret mondjuk az FAA-nál.... Akkor már egyszerűbb a kirakat-intézkedéseket meghozni. Ugye?

 

Ja, egyes felvilágosultabb országokban már rájöttek, hogy a spotterek távcsövei (és mobiltelefonjai...) nem terroreszköznek számítanak, hanem pont fordítva: több szem többet lát alapon akár őrszemként is segíthetik a hatóság munkáját - ráadásul azonnal feltűnik nekik, ha valami szokatlant látnak - hiszen ők is a mást keresik...

 

Ezért inkább célszerű számukra megfigyelő helyeket létesíteni, mert akkor valóban könnyebb kiszűrni azokat az egyéneket, akik ettől eltérően máshol bukkannak fel és viselkednek gyanúsan.

 

Persze nálunk a mindenható hatóság (és a magát annak képzelő Airport Security magáncég) agyilag még nem képes ezt felfogni. Mint látom, ez néhány itt hozzászólónak is nehézségekbe ütközik. Számukra javasolok egy-két tanulmányi kirándulást FRA-ba, AMS-be vagy MAN-ba....

skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 577
"Nem kell biztonsági őrnek lenni, hogy ezt megértse valaki, én sem vagyok az."

Ez oké, engem csak az 538-as kérdéseimre érdekel a válasz.

Melyik repterekre gondoltál, ahol nem lehet fotózni és távcsözeni akkor, amikor El-Al jön, és mi a szabály, hol van közzétéve, ki jogosult ezt tiltani a 2A teraszon és kerítésen kivül,ha a rendőrség nem tiltja?
Előzmény: k08 (576)
k08 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 576
skyarts: Nem kell biztonsági őrnek lenni, hogy ezt megértse valaki, én sem vagyok az. adamsavp: > A problemam/problemank azzal van, hogy ezt ugy kene megoldani, hogy kozben nem, vagy csak minimalis mertekben zaklatjak a tisztesseges allampolgarokat. Miféle zaklatásról beszélünk? Valaki a teraszon megkérte, hogy ne nézze az EL-AL gépet? Vagy egy ügybuzgó AirportSecurity-s, vagy EL-AL biztonsági lehetett aki rászólt. Tehát most (kivételesen) nem BA dolgozóval voltak bajaitok. Utaztatok már ELAL-lal? Láttátok már milyen egy beszállítás? Na, az már néha zaklatás. Viszont nem kötelező velük utazni. Megjegyezném, még nem ért terrortámadás ELAL-t!
Előzmény: adamsavp (573)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 575
"Ferihegyen ez a szabály (és egyre több reptéren), és ezt be kell tartani."

Mesélj, mi a szabály?

Mesélj, konkrétan melyik reptereken nem lehet fényképezni a teraszról és távcsövezni, ha El-Al jön?

Szeretnénk érteni hozzá mi is.
Előzmény: k08 (572)
skyarts Creative Commons License 2005.02.08 0 0 574
Végezz el te is egy biztonsági őr tanfolyamot és rögtön más színben látod majd a világot!
Előzmény: IL-96 (569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!