Keresés

Részletes keresés

batti1196 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 828

Isroka!

Te meg fogsz gyógyulni! Maximális gratulációm!

isroka Creative Commons License 2004.09.23 0 0 827
Sziasztok!
Én is így kezdem: képzeljétek, voltam reumatológusnál, kapok övet, már csak ki kell váltanom, és ELKÜLDÖTT McKenzie GYÓGYTORNÁRA!!! Holnap megyek először. Hogy erre a neurológus miért nem volt hajlandó, amikor ráadásul ott van helyben???
Egyébként lekopogom, de nem fáj már a derekam, egyenesen is állok, csak még az emelés nehezen megy, és hamar elfárad a derekam. De innentől már csak erősítés kérdése.

Pronizsuzsa!
Azoknál vetted a gerincpárnát, akiknek a címét megírtad?
Előzmény: pronizsuzsa (825)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.23 0 0 826

Fidoli!

Nagyon köszi az információkat, voltam kétszer aquafittnessen, hát ez nagyon jó dolog. Tiszta véletlen, hogy ahol lakom, (XVII.ker.) van egy uszoda és itt is csinálják. Nagyok kellemes volt, nem fárasztó egyáltalán. Csak ajánlani tudom mindenkinek, próbálja meg, mintha újászületett volna utána. Mégegyszer köszi.

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.23 0 0 825

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap voltam a neurológusnál kontrollon. Mondja, hogy nagyon szépen javulok, na mondom magamban akkor szuper, mehetek vissza dolgozni, már ugyis attól tartottam, hogy kirugnak. Erre a csajszi mondja, jöjjek okt.20-a után kontrollra, addig tovább gyógytorna, fiziko, stb. Hát kész vagyok, én már soha nem leszek egészséges!

Egyébként vettem ma gerincpárnát 1.990 Ft-ért, szuper, támlás szék hátára kell akasztani, olyan mint egy ék, és pont jól tartja a hátat. Lehetett olyat is kapni, amire rá kell ülni, az is ilyen árban van, majd ha megyek vissza dolgozni, veszek olyat is. Van olyan, mint egy lejtö és van kerek gumiszerü. Nem drága egyik sem. 

zeitgeister Creative Commons License 2004.09.21 0 0 824
Sziasztok!

Nemrégiben leírtam (677-es hozzászólás), hogy a párom hogyan járt gerincsérv ügyben.
Neki egy jól ismert gyúró hozta helyre a derekát, nem orvos, nem gyógyszer, nem műtét. Az ember hiteles, neki 3 helyen van sérve, tudja mi az.
Kérdeztük tőle, hány kezelés kell majd, csak annyit mondott, hogy mindig a páciens érzi, mikor javul. Gyökeres (!) változás a 3. kezelés után jött, még kettőt ráhúztunk a biztonság kedvéért. Soha nem akart rábeszélni semmire, megmondani, hogy minimum 10 kezelés kell, csak csendben teszi a dolgát. Tudom ajánlani.
Most néha kis zsibbadás, de az orvos szerint az ideg "még emlékszik", azért van ez a jelenség.


Augusztusban pedig voltunk Hévízen, az is nagyon jót tett, egyértelmű hatásokat vettünk észre.

Ha érdekel valamelyikőtöket a gyúró neve, telefonszáma, jelezze itt.

Mindenkinek jobbulást.

Előzmény: isroka (822)
batti1196 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 823

Akkor úgy látszik, kevesen vették, és leengedtek az árából. A húsz centis, az tényleg a nagy. Akihez jártál, az egy becsüetes ember volt, de nagyon sok csaló, szélhámos telepedett rá a "gyógyításra". Lehet, hogy ezzel a lámpával is úgy van, hogy kit mennyire sikerül levenni. Sajnálom, hogy nem tudok igazán jó tanácsot adni, bár egyet talán, nekem amikor nagyon fájt, akkor az vált be, hogy hidegvízzel zuhanyoztam a derekam, ée lefelé a lábam. Nem kell nagyon hideg, csak annyira, ami még nem kellemetlen. Ez azért jó, mert csökkenti a gyulladást, ha rendszeresen alkalmazza az ember. Nekem a fájdalomcsillapítók sem értek semmit, még az sem, amit egyenest a gerincembe adtak, és azt mondták, hogy egy hétig hatásos. Mintha semmi sem történt volna. Ez a hűtés, amit egy öreg orvos javasolt, ez használt egyedül egy kicsit, persze ez sem oldotta meg a problémát. Tény, hogy az erős fájdalom elmúlt, de nagyon kis megpróbáltatásra is kikészül a derekam, egyáltalán nem terhelhető. Ha például egy talicska földet eltolok a kertben, akkor ez egész napra el tud intézni. Azért ennél jobb eredményre számítottam, és az a baj, hogy nem javult azóta sem. Nekem a műtét után kb egy évvel csináltak ismét egy CT vizsgálatot, és ez hegszövet burjánzást állapított meg, vagyis, lehet, hogy a kialakult hegesedés az oka a mostani panaszaimnak. Ennyit sikerült kideríteni, az egyik orvos azt mondja, hogy ettől lehet, a másik azt, hogy ettől nem, pedig van nak bajok, az viszont biztos, csak azt nem tudom, hogy akkor én most mit csináljak, mert ezt nem mondja meg senki. Én nem tudhatom, hogy végződött volna a dolog, ha nem operáltatom meg, vagy ma történne az operáció, esetleg, ha más orvos operál, de hogy ez nem jó így, az is biztos.

Vigyázz magadra, és jobbulást!

 

isroka Creative Commons License 2004.09.20 0 0 822
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, hát... mit mondjak. Eddig sem akartam műtétet, de most aztán kézzel-lábbal tiltakozni fogok. A doki ugyanis műtetni akar, vagy bivalyerős gyógyszereket szedetni. Velem, a szoptatós kismamával. :( Még az a szerencse, hogy már sokkal jobban vagyok.

Engem a háziorvos elküldött egy masszőrhöz - nem a TB fizette. Amikor még sima derékfájással kezelt, és a harmadik kezelés után még mindig nyilallt, akkor ő mondta, hogy szerinte ez sérv, és kérjem a háziorvost, hogy küldjön neurológiára, MR-re. Ilyen is van.

Szerintem a nagyobbik lámpa van nálam, a kicsi az kompakt, hordozható, de ez marha nagy. Nem mértem, de kb. 20 cm-re saccolom az átmérőjét. Az interneten találtam az árát, ugyanott a kicsi 100k volt.
Előzmény: batti1196 (821)
batti1196 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 821

Szia Isroka!

Amit Te használsz az a kisebbik lámpa, az amikor nekem ajánlották, még csak 160000 volt. Van egy nagyobb is, az még sokkal több, na én azt próbáltam ki. Talán négy, vagy öt "kezelés" volt, de mivel semmi változást nem hozott, inkább nem fecséreltem tovább az ismerősöm idejét velem. Nekem semmi nem használt, úgyhogy sajnos megoperáltattam. A műtét annyit ártott is, mint amit használt, hogy úgy mondjam, nekem nem érte meg a szenvedést, amivel járt. Erről már részletesebben írtam régebben, ha visszalapozol, biztosan elolvashatod még. Nem lehet tudni, kinek mi használ, láttam olyat, akinek pihenés hatására elmúlt, pedig már velem együtt várta a műtétjét, ugyanitt volt, akinek az adott területre adott infúziós kezeléssel próbálkoztak, de ennek eredményét már nem ismerem, merthogy nem engedte megoperálni. Van egy ismerősöm, akit megműtöttek, és állítja, hogy teljesen rendbejött tőle, semmilyen problémája nincsen, pedig én is láttam a műtét előtt szinte kérdőjellé tekeredve. Jártam akupunktúrára is, ami nekem szintén nem ért semmit, de volt ott egy velem egyidős srác is, aki már a műtét után járt oda, és ugyanolyan problémákkal, mint nekem is lettek a műtétet követően, és azóta is. Hogy Vele mi lett, nem tudom. Nekem egy megismételt CT vizsgálat annyit mutatott ki a műtét után kb hat-nyolc hónappal, hogy hegszövet burjánzás látható a területen. Innentől kezdeve mindegyik orvos mást mond, azzal kapcsolatban, hogy okozhat-e ez ilyen gondokat, vagy sem. Én, mint az egész szenvedő alanya csak egyet mondhatok, nekem több lett az okozott kár, mint a haszon. Tudom, sokan nem osztják az álláspontomat, de azóta én mindenkinek csak azt tanácsolom, hogy próbáljon megtenni mindent a műtét elkerülése érdekében, persze csak olyasmit, amit a józan eszee is megenged még. Mivel ez nem olyan betegség, amibe bele lehet halni, tapasztalatom szerint minden sarlatán, csaló előszeretettel "bevállalja" a kezelését, jó pénzért cserében. ÉN az akupunktőrnél tíz évvel ezelőtt otthagytam olyan harminc-negyven ezrest, de, ha magamtól abba nem hagyom, a mai napig is oda járhatnék, és szemrebbenés nélkül elvenné a pénzt, és nem mondaná, hogy Úram, ez magának nem használ, menjen , próbálkozzon máshol. Ebből lehet tudni, hogy csalóval állsz szemben.

Hát sok szerencsét kívánok, és nagyon vigyázz, mert ez nem egy foghúzás, itt nagyon nagy a tét!

isroka Creative Commons License 2004.09.20 0 0 820
Batti1196 köszi, hogy írtál. Legalább mástól is hallok róla. Mennyi volt az a néhány kezelés?
Eszemben sincs megvenni, mostanában 200k körül van az ára. Egy hétre kaptam kölcsön egy családi ismerőstől. Úgy vagyok vele, hogy kipróbálom, ártani biztosan nem árt, másnak viszont használt, hátha nekem is.
Neked egyébként mi vált be gyógyszeren kívül?


Fidoli! Köszi!
Előzmény: batti1196 (818)
Fidoli Creative Commons License 2004.09.20 0 0 819

Kedves pronizsuzsa&isróka!

 

A Tesóm révén jutottam el a McKenzies gyógytornászhoz. Pont a héten költözködnek a Margit -híd budai hídfőjénél lesznek a Henger utcában (Fitness terem, stb..) Amúgy Koncept Training Center a neve. Jövő héten telefonszámot is tudok adni. Azzal is foglalkoznak, hogyha már egyáltalán nincs semmilyen tünet, (már nincs sszükség gyógytornára)akkor egy állapotfelmérés után egyedi edzésprogramot állítanak össze, ami hátizom, has, és medenceizmok erősítését jelenti vagyis azokat az izmokat, amelyeg a gerincoszlop szempontjából fontosak.

A jövő héten megyek újra, mert már én is sokat javultam,és bizos , hogy jót tesz. Csak a fájdalom miatt hagytam abba. Viszont nem semmi, ahogy a dokikra rá kell beszélni, hogy előírjanak valamilyen kezelést pl gerincöv, párna, súlyfürdő, vagy masszázs. Ha én sem említem, hogy hallottam az infúzióról, akkor nem írja elő nekem, ha nem hozom szóba.... Ráadásul ez magándoki, és nem keveset kap érte... NA mindegy. Úszni háton, és gyorson szoktam, most még fárasztja a gerincem a mellúszás, de ezt a 2-t lehet bátran. Viszont van egy nagyon jó kifejezetten gerincproblémásoknak is javasolt torna: aquafitness. Kipróbáltam ezt is és nekem rosszat nem tett, és sok izmot megmozgat.Szóval kellemesen el lehet fáradni. Az aquastep az még jobb, de gerincproblémásoknak nem javasolt, jó kis zsírégetős az biztos, viszont nekem egy ilyen torna  után akadt kia gerincem... Itt tudtok utánanézni... www.aquafitt.hu

Remélem tudtam segíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

Szép, fájdalommentes napot Nektek!!!

 

Fidoli

batti1196 Creative Commons License 2004.09.20 0 0 818

Üdvözlök Mindenkit!

Már rég nem szóltam hozzá a topikhoz, de most, hogy felvetődött a Bioptron lámpa, újból írnék a tapasztalatomról ezzel kapcsolatban.

A lámpa erre a betegségre szerintem egyáltalán nem jó, volt alkalmam kipróbálni, mert egy ismerősöm ezzel foglalkozik, és megengedte, hogy néhány kezelést ingyen kipróbáljak. Csak annyit mondhatok, hogy ezért senkinek nem ajánlom, hogy esetleg többszázezer forintot kiadjon érte, mert azon kívül, hogy melegít, semmi hatása nincs erre a problémára.Valamire biztosan jó, úgy gondolom, leginkább arra, amire kitalálták, azaz lábszárfekély kezelésre.

Tartsuk szem előtt az ár-érték arányát, amikor beteg voltam, öt-hatszázezerért ajánlották, ha jól emlékszem.

Jobbulást Mindenkinek!

isroka Creative Commons License 2004.09.20 0 0 817
A Bioptron lámpát most 2. napja használom, egyelőre nincs egetverő javulás, viszont finom meleg. Hiába mondja nekem a doki, hogy a meleg nem használ, nekem jól esik még a forró zuhany is. Kilazítja az izmokat, könnyebben mozgok utána. Egyébként már sokkal jobban vagyok, viszonylag könnyen mozgok, csak még nem állok egyenesen. Nagy fájdalmaim sincsenek már, csak olyan erős nyomásfélét érzek a derekamnál, meg a forgóimban.

Gyógytornára, fizikoterápiára nem mentem, mivelhogy nem küldött a doki. Pedig emlegettem neki, hogy tornával, masszázzsal, úszással is meg kellene próbálni, nemcsak gyógyszerrel, de majdhogynem kiröhögött és azt mondta, hogy ő ezekben nem hisz. Fel akartam íratni egy derékvédő övet, de azt sem írt nekem (nehezen hiszem, hogy nem írhat, ha egyszer gerincproblémákkal foglalkozik), ehelyett elküldött a sebészetre (!), kérjek ott. Ott tartok, hogy elmentem a háziorvoshoz, és most van egy beutalóm a reumatológiára. Előbb-utóbb övem is lesz. :)
Előzmény: pronizsuzsa (816)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.19 0 0 816

isroka!

Semmi gond igy is tudunk infot cserélni. Kiváncsi vagyok a Bioptron lámpára. Voltál gyógytornásznál? Csak olyan sima SZTK-snál. Nekem használnak azok a gyakorlatok is. Igaz, hogy itthon is csinálom, tehát azSZTK-ban kb. fél óra a foglalkozás, és itthon délután én még kb. fél órát ugyanazokat a gyakorlatokat csinálom. Találtam még a Házipatika.com oldalán olyat, hogy gerinctorna, azokat a gyakorlatokat is csinálom. Persze csak ovatosan, de használ. Fizikoterápiára nem mentél?

autó Creative Commons License 2004.09.17 0 0 815

Szervusztok!

Pár napja kipróbáltam a Yumeiho masszást az állandó hátfájásra, a beállt feszes hát és nyakizmokra. Igazi eredményt nem érezhetek, állítólag több kezelés kell, minde esetre utána nagyon szépen enyhült, egészen jó tudom forgatni a fejem. A masszőr ajánlott egy "csi gép" nevű szerkezetet. Van átélt tapasztalatok vagy hallottatok valamit a hatásáról? 

Köszönettel: autó

isroka Creative Commons License 2004.09.17 0 0 814
Pronizsuzsa nem tudok Neked levelet írni! Mindig ezt kapom vissza:

Hi. This is the qmail-send program at be02.mail.axelero.hu.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<pronizsuzsa@axelero.hu>:
The users mailfolder is over the allowed quota (size).

Szóval azt írtam volna Neked:

Szia!

Köszi az infókat. Én meg most hétvégén kapok egy Bioptron lámpát kölcsön
olyanvalakitől, akinek szintén ponrckorongsérve van, és nagyon dícséri. Majd
beszámolok az eredményről.

Én most egy sima díszpárnával a derekamnál ülök a gép elött. :)



Fidoli!
Pronizsuzsa kérdései engem is érdekelnek!
Előzmény: pronizsuzsa (812)
gr.ngo Creative Commons License 2004.09.16 0 0 813
Sziasztok!
Nekem (egyelőre) nincsenek ilyen problémáim, viszont lenne egy kérdésem: ha ropogtatom a nyakamat (illetve a gerincemet is néha, igyekszem mindenről leszokni...) az okozhat ilyen torzulást? Ez a porckorong tud regenerálódni? Egyáltalán mennyire okozhat súlyos dolgokat amit csinálok(tam)?
Üdv: gr.ngo
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.16 0 0 812

Fidoli!

Én is érdeklödtem a gyógytornászomnál erröl a McKenzie módszerröl, de ö nem tud semmit róla, ill. nem tudott ajánlani senkit. Te hol találtál erre gyógytornászt? Szeretném elkezdeni én is, most már elég jól vagyok, a sima gyógytorna nagyon sokat segített, de addig nem akarok visszamenni dolgozni, mig teljesen ok nem vagyok. Már ha ebben a betegségben van ilyen állapot. Én is kb. 10 órát ülök egyhuzamban. Az uszást is említetted, ilyen uszást csinálsz? Csak ugy mezeien hátuszás,melluszás, vagy valami spéci vizitorna?

Köszi a segitséget elöre is.

Fidoli Creative Commons License 2004.09.15 0 0 811

Szia isroka!

 

A gyógytornászom szerencsére jó fej, és őszintén megtudtam vele beszélni, hogy hallottam, hogy nem mindenkinek válik be a MCKenzie torna. Ez nyilván atól is függ, hogy milyen állapotban vagy. A Tesóm sikerrel alkalmazza: ülő munkát végez, de napont 3-5-ször hárahajlik. (3 éve műtötték, és nagyon vigyáz rá, hogy ki ne jöjjön újra. Nálunk ez családi örökség vszínű: Nagyi, nagynéni ugyanígy átesett ezen..)Sőt én is a 3 óránként kimentem a WC-be és csináltam szorgalmasan 4 hétig a gyakorlatokat. Visszatérve a gyógytornászhoz azt mondta, hogy ne felejtsem el, hogy 2 hét alatt olyan rohamosan fejlődtem, hogy csak na. Aztán elkezdtem dolgozni, (túlórázni is) egész nap ültem-bár csináltam a gyakorlatokat-munka után mozi,vacsi, barátnőknél ücsörgés, stb... Szóval míg 2 hétig szinte egyáltaln nem ültem csak feküdtem no meg úsztam, ezért az első 7 után úgy tűnik sok volt a gerincemnek a napi 12-15 óra ülés. Én azt mondom, hogy mindenképp vágj bele, ha a dokid is tanácsolja. Most abban egyeztünk meg, hogy akkor folytatom én is, ha nem sugárzik ki a lábamba. Szóval nem erőltetik a dolgot. Figyelem a testem, hogy mi az ami jó, és mi az ami nem. Ezért is mertem abbahagyni, és ezért merem majd újra elkezdni,ha nem fáj annyira. Amúgy tegnap és ma sokkal jobban vagyok, szóval bízom nagyon. Ráaadásul mázlim van, mert baromira szeretek mozogni, nem kényszer a gyakorlatok betartása. Mielőbbi javulást, és persze gyógyulást Neked !!! Ja, és jó Babázgatást!!!!! (Amit tudok javasolni, hogy őszi, hűvösebb időszakban nagyon vigyázz a derekadra lehet kapni a Margit körúton derékvédőt --Gerontex boltban. Én is lassan beszerzem mert érzem, hgy ha erősen légkondis helyre megyek rázendít a derekam... Ja és nekem estére megnyugtatja egy kicsit (inkább az izmokat) a Flector EP tapasz, vagy krém a derekamat.)

 

Üdv,

 

Fidoli

 


Előzmény: isroka (810)
isroka Creative Commons License 2004.09.15 0 0 810
Fidoli!

Szerinted miért nem működött a torna? Nem jó a módszer, nem jól csinálták, vagy egyéb? Érdekelne a véleményed, mielőtt belevágnék.

Pronizsuzsa!
Válaszoltam volna, de visszapattant a levelem (tele van a mailboxod). Beírom ide, végülis semmi titkos nincs benne:
Köszi a lelőhelyet. Én ezt találtam: http://www.tempur.hu/ Ha ezek ők, akkor igencsak
borsos ára van.
Kosmodisket kaptam kölcsön, én sem hiszem, hogy segít. Feküdni meg kifejezetten vacak vele. :)
A türelemmel meg csak egy baj van, hogy lassan elfogy a rokonság összes szabadsága, mivel valakinek most mindig itt kell Kennie emelgetni.
Előzmény: Fidoli (809)
Fidoli Creative Commons License 2004.09.14 0 0 809

Sziasztok!

 

Nagyon megörültem ennek a topicnak, no nem azért, mert vígasztal, hogy ennyien vagyunk akik ezzel a kellemetlen betegséggel küszködnek, (szó szerint) hanem azért, mert sok jó ötletet olvashattam.

Az én történetem, annyi, hogy októberben lesz 2 éve, hogy az első tünetek jelentkeztek: ki is írt a háziorvos lumbágóval, majd kezdeti javulás után novemberben újra egy hét pihi, végül decemberben kikötöttem egy reumatológus profnál, aki ránézésre ill vizsgálat alapján megállpította, hogy gerincsérvem van. (Se röntgen, se CT, se MR) Szigorú fekvés 15 napig, és tavaly január végi kontrollnál, már szinte gyógyult voltam. Elkezdtem újra sportolni, és idén júniusig semmi bajom nem volt, aztán egyszercsak megint arra ébredtem, hogy valami nincs rendben. Kiírt a doki 2 hétre aztán munka, aztán újabb 2 hét, végre csináltak egy rötgent. Aztán egyik nap szó szerint nem bírtam lábra állni. POnt aznap estére mentem volna egy ortopéd szakorvoshoz, aki látva az állapotomat másnapr akiírt MR-re . Végre készült egy megbízható kép a gerincemről.  A szokásos L5-S1 között porckorong kitüremkedés. Azóta elkezdtem a Mackenzie tornát, és eleinte javult, aztán folyamatosan gyorsan romlottam. Elkezdtem úszni járni, de volt, hogy annyira fájt, hogy hazamanni is alig bírtam a munkából nemhogy úszni.. (Pedig nagyon szeretek úszni) Hétfőtől megyek infúzió kúrára, meg Dotem Kiemhez.Azt érzem, hogy megpróbálok mindent megtenni azért, hogy javuljak,  mégis ahogy a doki hozzá álla az egészhez... Magándoki (Egészségpénztár fizeti) és mégis mikor vissza mentem 3 hét után, hogy romlok, akkorazt mondta, hogy itt az ideje a csavarozásnak. (+ héttel korábban azt mondta, hogy ezt helyre lehet hozni, nem kell megijednem, stb..) A Bátyámat is műtötték, neki ki is szakadt, a sérv, hát szegény pokoli kínokat állt ki, de a műtét óta (3 év) teljesen rendben van. Mondtam ennek a dokinak, hogy jövőre szeretnénk összeházasodni a vőlegényemmel, meg babát is és nem mindegy hogy milyen állapotban lesz a gerincem a terhesség, szülés alatt. Nem nagyon hatottam meg....Szóval kicsit félve, de azért reménykedve várom a 7főt, hátha Dotem módszere bevállik...

isroka Creative Commons License 2004.09.14 0 0 808
Pronizsuzsa!
Szó sincs arról, hogy ne szoptatnék, csak az ember rágja a kefét, hogy mit kap most ebből a gyerek, és lesz-e következménye. Ezért szedem a lehető legminimálisabb mennyiséget. Lekopogom, de javulok.
A gerincpárna persze hogy érdekel! Üllő nincs messze Bp-től.

Sfakutya!
Hol lehet bővebben olvasni a Diclofenac-ról? Mert a tájékoztatóban csak az van, hogy terhes, szoptatós ne használja. Bár úgy vettem észre, hogy minden gyógyszer tájékoztatójába ezt írják.

Ezt találtam a McKenzie módszerről:
http://drwimmeragnes39986.hazipatika.net
Mindjárt írok neki mailt.
Előzmény: pronizsuzsa (806)
Sfakutya Creative Commons License 2004.09.14 0 0 807
A Diclofenacról írják: hatóanyaga az anyatejbe csak kis mennyiségben választódik ki - amennyiben a szoptató anya kezelésére feltétlenül szükség van - az lehetséges.
Előzmény: isroka (805)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.14 0 0 806

Sziasztok!

isroka!

Én is a Diclofenacot szedem + izomlazítót és ha lassan is, de használ. Én 4 hete nyögök hasonló cipöben, két kitüremkedést állapitott meg a CT egy nagyobbat és egy kisebbet. Egy hete kezdtem el a gyógytornát, elöször csak lassan és kevés gyakorlatot, de most már egyre többet tudok csinálni. Ez a betegség nem egy 7 napos nátha, és sajnos a gyógyszerszedést nem tudod kikerülni, mert az ideggyulladást csak gyógyszerrel lehet rendbehozni. Nekem is vannak gyerekeim összesen 3, tehát tudom, hogy fontos a szoptatás. De! A csemetéd már 5 hónapos, tehát szerencsére nem pár hetes ujszülött, viszont Neked meg kell gyógyulni. Egészen, nem csak ugy félig-meddig. Mert különben kiujul nagyon hamar. Tehát ha ennek gyógyszerszedés az ára, akkor szerintem most a Te egészséged a fontosabb. Ezt gondold végig, meg azt is, hogy a gyereknek egy egészséges anyura van szüksége. Gondolj csak bele, nagyon sok kismama egyáltalán nem vagy alig tud szoptatni mert nincs elég teje. A védönövel biztos nálatok is meg lehet beszélni, hogy szükséged lenne a babának anyatejre. Ha a gyógyszerek miatt Te nem szoptathatod.

A McKenzie gyógytornáról eddig annyit tudtam meg, hogy speciálisan porckorongsérv gyógyítására találták ki, tehát mütét elkerülésére, ez kimondottan gyógytorna nem csontkovácsolás, csak még azt nem tudom, hogy hol és ki csinál ilyet. És mennyiért.

További gyógyulást és fel a fejjel. Én 50 évesen bizom benne hogy rendbe jövök, hát akkor egy fiatal nö biztosan meggyógyul.

Ja még egy dolog.

A gerincpárnáról már kaptam egy e-mailt, nem tudom bp-i vagy-e, én itt tudok egy cimet, ha érdekel jelezd.

isroka Creative Commons License 2004.09.13 0 0 805
No, a neurológus nem lopta be magát a szívembe. Szerinte két lehetőség van: erős gyógyszer vagy műtét. Aha - mondom - pont ezt a kettőt nem szeretném a szoptatás miatt. Említettem neki az alternatív lehetőségeket, úgymint: torna, úszás, masszázs, stb. Hát ő ezekben nem hisz. Ebben maradtunk. Most szedtem egy pár napig diclofenac-ot, a gyerekorvossal egyeztetett mennyiséget. Nem tudom, hogy ez segít-e, vagy csak az idő (már 4 hete), de úgy tűnik szép lassan javulok. Még gondolkodom, visszamenjek-e a masszőrhöz. Annyi mindent olvastam itt, kinek ártott, kinek használt.
Szerintetek egy derékmerevítő öv segít a megelőzésben? Mert akkor megpróbálok felíratni egy ilyet. Sokat kell még a kiskrapekot emelgetni.

Ez a gyógytorna engem is érdekelne. Milyen az a gerincpárna? Derékpárnáról már hallottam.
Előzmény: pronizsuzsa (804)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.09.13 0 0 804

Sziasztok!

Érdeklödöm, hogy mit tudtok a McKenzie féle gyógytornáról. Csak a nevet olvastam több helyen, de semmilyen elérhetöséget nem tudok. És még egy dolog, hol lehet gerincpárnát kapni.

 

isroka! Mi van veled mit mondott a neurologus?

isroka Creative Commons License 2004.09.06 0 0 803
Nem imádkoztam jól. Az MR egy nagy sérvet és két kisebb "kitüremkedést" mutatott ki. :(
Megyek vissza a neurológiára, hátha ott megmondják a frankót.
Előzmény: isroka (802)
isroka Creative Commons License 2004.09.03 0 0 802
A próféta szóljon belőled! Köszi, kicsit megnyugtattál.

A derekam sajnos gyerekkorom óta rendszeresen kikészül, de ennyire még soha nem fájt és nem is tartott ennyi ideig. A háziorvos először masszőrhöz küldött, az meghajtogatott, ropogtam is rendesen, de gyógyulni csak nem akart. Mondogatta, hogy gyulladáscsökkentővel gyorsabban menne. A harmadik kezelés után mondta, hogy szerinte ez sérv. Hát, holnap már okosabb leszek.
Amúgy most nálunk is a nagymamák emelgetik az apróságot, én "csak" megetetem. Manócskám éppen ma 5 hónapos, és kb 1 hete úgy mászkál körbe a szobában, mint a csík. Nagyik futnak utána. :))
Előzmény: Sfakutya (801)
Sfakutya Creative Commons License 2004.09.03 0 0 801
Isroka!

Ne ijedj meg, nem valószínű, hogy sérved lesz. A derekad azért készült ki, mert nagyon sokat hajolgatsz a kisbabádhoz. Amikor nekem volt pici a gyerekem(sőt, másfél év különbséggel két gyerekem!), akkor készült ki a derekam. Annyira kikészült, hogy nem tudtam lábra állni, nem tartott meg a lábam. Még a WC-re is alig tudtak kitámogatni. A derekam kezdett előszőr fájni, majd egy váratlan pillanatban nem tudtam tovább mozogni. Én is nagyon megijedtem. A gyerekeket a nagyszülők vették át, én pedig egy hétig csak feküdni tudtam és fájdalomcsillapítókat szedtem. De gondolj bele, hogy mennyit hajlongasz Te is. A kiságyba be, onnan egy kb 8-10 kg-os apróságot kiemelni, szoptatni, pelenkázni, és ezt mind görnyedt testhelyzetben. Tehát fel a fejjel, ne gondolj a legrosszabbra, nem valószínű a sérv. De menjél el kivizsgálásra, és ha kiderül, hogy nincs sérved, akkor egy kicsit pihenj, aztán ha elmúlik a fájdalom, akkor szánj magadra egy kis időt és erősítsd meg a hátizmodat. Nem kell otthon hagyni a picúrt, hiszen otthon is lehet tornázni.
Előzmény: isroka (800)
isroka Creative Commons License 2004.09.02 0 0 800
Sziasztok,

még egy jelentkező. :) Két hete kivettem a Babócámat a járókából, azóta úgy állok, mint egy kérdőjel. Neurológus szerint porckorongsérv. Szombaton megyek MRI vizsgálatra, drukkoljatok, hogy ne az legyen! Szurit, gyógyszereket nem kaphatok, kórházról, műtétről meg végképp szó sem lehet, mivel Babóca csak anyatejet kap.
Miért pont ilyenkor jön az embernek ilyen nyavalyája?

isro
Laurer Creative Commons License 2004.09.01 0 0 799

Hi wakeboarder2 és minden műtött,

 

5 héttel a műtét után viszonylag jól vagyok. Ma első napomat töltöttem első munkahelyemen, ez biza' ülőmunka volt, de óránként sőt gyakrabban is fel-fel álltam sétálgatni. A derekam néha visszabeszélt, főleg feszítő érzés formájában, de azért ki lehetett bírni. Az izmaim már hiányolják az úszást, de azt majd csak az első kontroll után. És bizony vannak olyan testhelyzetek, amikor a derekam azonnal jelez, pl. TV előtti kicsavart pozitúrában való tespedés, illetve annak galád megkísérlése. Ha egyenes tartással ülök vagy állok, nincs probléma. És ilyet, hogy pl. fekvőtámasz meg sem kísérelek, nem akarom hazavágni a gerincemet. Emelni pedig SEMMIT. A lábam szerencsére jól van, néha mintha görcsölne, de hamar elmúlik.

 

Gyógyuljatok, szörfös sorstársam várom beszámolódat a hónapfordulódnál.

Üdv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!