Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62035
Bevallom: szoktam úgy autózni a farossal ahogy a gyári farossal nem, vagy csak bazi fogyasztással lehet. ÉS ha szemétkedni akarnak akkor kell is! :-#
Előzmény: Danaskull (62034)
Danaskull Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62034
Üdv!

Hát azért azon a videón gondolom sok komolyabb skodás elmosolyodott már, mer nem egy profi dolog:D de köszi a bíztatást:P

Am az én esetemben nem kell hó ahhoz h elinduljon a fara...2verzió van ha nagyon provkálod pont a farmotor miatt a farnehézség kijön egy idő után és szárazon is simán eldobja lengetésre de ezt nem szeretem mert ez nagyon gyilkos:P

a másik lehetőség a murva, vagy az eső ilyenkor már beszélhetünk erőcsúsztatásról főleg ha olyan hulladék gumik vannak rajta mint az enyémen:P egy körforgót simán végiglehet csúszni igaz könnyen elfogyhat az erő a gyári motorból szal ilyen több körös végigkeresztbére nem alkamas meg amúgyis az közút szal csak a hajnali órákban mikor senki nem jár...najó nem SOHA NEM SZABAD ILYEN BUTASÁGOT CSINÁLNI NEKEM IS CSAK MESÉLTÉK!!!:D:D
Előzmény: fatman94 (62025)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62033
Akkor különböző furatokkal gyártották ;)
Előzmény: Danaskull (62032)
Danaskull Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62032
Hali!

Köszi mindenkinek a válaszokat! Egy olyan konkrét dolgot mondtak nekem hogy a gyári Kadett ülés egy az egybe belepasszol...fúrni sem kell...szóval akkor nemtom ebből mi igaz:P

A légszűrőházat illetőleg is köszi..:P sztem is megéri +próbálni ha másnem a hangja miatt is:D:D

Üdv.
Előzmény: daVeFR (62017)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62031
Nem igen tűnt nekik fel, hogy alacsonyabb. Ritkán látnak már Škodát.
Viszont annyit megjegyeztek, hogy frankó új rugók vannak alatta - mondtam, hogy volt futómű rendbetétel is. Örültek neki. Ez KPM vizsgán volt amúgy. A vágott légszűrő nem tetszett nekik, amit persze sport szűrőnek néztek.....
Tőlük van, akkor 30 volt.
Előzmény: fatman94 (62030)
fatman94 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62030
Aha. Műszakin nem kekeckednek miatta? Hol szerezted be? Csak mert olvastam lejjebb, hogy a vágott rugó nem a legjobb megoldás...
Előzmény: Törölt nick (62029)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62029
Mit írogatok én össze vissza :D Szóval a járdaszegélyen nem akadok fenn :)
Előzmény: Törölt nick (62028)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62028
Igen. Kemény rally rugók, a keményített lengéscsillapítókhoz. Sokkal nem alacsonyabb látszatra. Így nem akadsz fenn a járdaszegényen a köténylemezzel, de annyival alacsonyabb, hogy nem táncol szélben és nagy sebességnél a taliga és a pesti utak sem igazán okoznak gondot.
Előzmény: fatman94 (62027)
fatman94 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62027
O.k., akkor rosszul emlékeztem.
De viszont az ültetőrugók a te autódban voltak, igaz?
Előzmény: Törölt nick (62026)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62026
Nekem még sose volt más a kocsin mint a gyári Jikovok. Az elején az ami a 120as motoron is volt (ez mint utóbb kiderült gyári 105öshöz való....) aztán most Rapid karbi van rajta. Ezzel is jól megy, nem akartam Weberrel szórakozni, de egyszer lehet kipróbálom egy két tankolás erejéig.
Előzmény: fatman94 (62025)
fatman94 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62025
Azt hittem, a 120-asok csak hóban csúsznak, de nemrég néztem Danaskull videóját a skodaklub.com-on(neki is grat az autóhoz), ahol azért van egy-két kereszt...

Hogy a témában kérdezzek: neked van/volt álló Webered a favi motorhoz? Tapasztalatok?
Előzmény: Törölt nick (62024)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62024
A farmotor nyáron sem rossz, 8asról Zánkára letérve van egy nagyon jó kis út. Imádja az autó ;)
Előzmény: fatman94 (62023)
fatman94 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 62023
Természetesen hátsókerekest akartam írni.
Ide Veszprém környékére télen a könnyű far nem megfelelő, viszont a hátsókerékhajtás fontos:D
Előzmény: Törölt nick (62022)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62022
Jó a hozzáállás ;) Viszont csak a Samara elsőkerekes a Ládákból.
Előzmény: fatman94 (62019)
.Bala. Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62021
Hello!

Nekem Kadett-ből vannak Recaro ülések a 120-asban. Tátrás írta előttem, hogy neki felicia ülés van, ennél is az a helyzet. A sínek közelebb vannak egymáshoz. Elől én szintén közelebb fúrtam a lyukakat, illetve a lyuk belső oldalára lett még egy kis lemezke hegesztve, hogy kicsit erősítve is legyen az új rögzítési pont. Hátul keresztbe teszel valami U alakú vagy szögvasat. Ha gondolod csinálok róla képet, nekem hogy van megoldva, hol van csavarozva és beteszem ide a fórumba.

üdv. Bala
Előzmény: Danaskull (62013)
Giromotor Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62020

Sziasztok!

Az öcsém eladja a Skodrit. 1986-os 120L. Benzin-Gáz üzemű. A színe világoskék. Műszaki:2010. 10. hó

Ami a lényeg: A motor Fabia 1.4  280-as Gál vezértengellyel,a hengerfely beömlő,kiömlő megnagyobbítva,Favorit gyújtással,vezérműlánc feszítővel. Nincs a forgalmiba bejegyezve.

Az első futómű egy éve lett felujítva /szilentek,függőcsapszeg.../

A hátsó futómű 130-as száraz féltengelyes új csapágyakkal,fékbetétekkel...

A váltó ötsebességes, 4.22-es difivel.

Van fordulatszámmérő,továbbá egy VDO. műszercsoport amely a töltést,az olajnyomást, a visszatérő víz hőfokát méri. /működik/

Az autón téligumik vannak MP 55.

Az autóhoz jár a saját motorja, egy Favorit motor /törött főtengellyel/,és tengernyi alkatrész Pl:260-as Cseh vezértengely,önindítók,generátor... stb.

Ára: 130 000. Ft

Érd: 06 30 380 83 76

fatman94 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62019
Néha én is azt hiszem, valami eltört bennem:D
Amúgy majdnem az összes keleti autó, motor tetszik(jelenleg egy Simsont nyűvök), családunknak Wartburgja volt, bár anyai nagyapám egy 1000 MB-vel kezdte az autózást, lehet, innen a skodás vonal:D
Egy évvel ezelőtt elhatároztam, nekem a jogsihoz autó is kell, sokáig tartotta magát a Lada, aztán kiesett,(fogyasztás, orrmotor-elsőkerékhajtás, stb.) jelenleg a 20-as, a Favorit, és esetleg a 4T Wartburg a lehetőségek, de a 20-as vezet:D
És nyugodj meg van még olyan fiatal, akinek nem csak a zsír új, nyugati elsőkerekes autók tetszenek!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62018
Annyi biztos, hogy legalább látod mikor lesz koszos és cserélheted a szűrőt :)
Előzmény: daVeFR (62017)
daVeFR Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62017

Nekem vmi Opel Recaro-k kerültek be a 120-asba anno. A gyári ülés helyére téve túl magsan ültem. Bevertem a fejem a tetőbe, pedig a 176 centimmel nem vagyok épp kosaras alkat. Aztán kivágattam a keresztmerevítőt, és pótolta a srác egyéni megoldással úgy, hogy a kasztni merevsége megmaradjon, de a padlóhoz közelebb legyen az ülés. Így jó volt. Sőt, baromi kényelmes volt vezetni az autót (a zajt leszámítva...)

A légszűrőház kérdésben megoszlanak a vélemények. Én azt tapasztaltam, hogy amikor kicsit felfúvókáztam a karbit, akkor végre kicsit többet ment vágott légszűrőházzal. De ilyenkor főleg tötymörgésnél, melegben a motor által felhevített (így oxigénben szegényebb) levegőt szív, ami meg nem jó. "Cserébe" télen meg nem tudja az okos kis gégecsövén a kipu csonkról a meleg levegőt szívni (elvileg tovább kell szívatózni így). Valószínű, hogy a megnövekedett szívászaj is hozzájárul a mentális lóerők növekedéséhez. ;)

Mindent összevetve, én így használtam, volt hogy előnyösnek tűnt, volt hogy nem. Nem összeg egy 120-as légszűrőház, neki kell esni, kipróbálni, aztán kiderül! ;)

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62016
Persze, párunknak biztos van :)
Nekem Škoda Felicia ülés van benne. A Felicia ülés sínjei közelebb vannak egymáshoz, mint a gyári 20as.

Elől: A keresztvason csak odébb kell fúrni két lyukat a megfelelő beállítások után.

Hátul: Nem ilyen egyszerű a dolgod, mert hátul ugye nem egy teljes keresztvason van az ülés, hanem két bakon. Ezek a bakok nem olyan hosszúak, hogy a keskenyebb sínhez jók legyenek. Erre is van megoldás. A két bakra ráteszel egy U profil vasat és az ülés régi felfogatási pontjain rögzíted csavarral, és aztán az U vasra befúrod a hátsó két lyukat az ülésnek.

- gyári ülés ki
- U vas beépítése
- beszerelendő ülés berakása, igazítása bemérése
- első két lyuk megfúrása, csavarok behelyezése
- ülés igazítása, lyukak bejelölése
- ülés ki, hátsó két lyuk kifúrása
- ülés be és a csavarok berakása, meghúzása

Szélesebb sínű üléseket még nem láttam, de nem jelenti azt, hogy nincs. A keskenyebb sínes üléseket vagy így varázsolod be, vagy átcsavarozod rajta a síneket - ezek a sport üléseknél kivitelezhetőek.
daVeFR Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62015

Na, hallod, lehet, hogy orvoshoz kéne először menned. Nem hiszem, hogy sok mai 15 éves indul 120-as Skodára. Mi még abban nőttünk fel, azt vezettük először Apu ölében ülve, meg aztán "élesbe'" is, abban vittük először randira a csajokat, stb., de Neked honnan jön ez a perverzió? :o  :) ;)

Na, mindez persze pozitív csodálkozás, és örömmel olvasom több mint kétszer ennyi idősen, hogy van még ilyen! :D

Előzmény: fatman94 (62014)
fatman94 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 62014
Sziasztok!

Már jó egy éve olvasom a topikot, de most írok először.
A magam 15 évével még nincs autóm, de mondhatni igen nagy "autóbuzi" vagyok.
Első autónak majd 120-ast szeretnék:D
Koromnál fogva a kérdéseim lesznek többségben:D

fatman94
Danaskull Creative Commons License 2009.10.21 0 0 62013
Üdv!
Van valakinek tapasztalata ülés cseréről 120asba? 2db első Kadett E ülésről lenne szó, mit kéne hozzá átalakítani?

A másik, a vágott légszűrőházról mik a vélemények? Érdemes? vagy csak kiemelt motorháztetővel? teniszütőt érdemes fenthagyni, vagy semmi értelme?
Ezáltal nem kerülhet több "szemét" a motorba hogy nem csak a teniszütőn át szív?

Előre is köszi!
manutd007 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 62012
Hellosztok!
Lenne 1 kérdésem, remélem valamelyikötöknek volt már dolga ilyennel! Annyit szeretnék +tudni, hogy favoritomba szeretnék hengerenkénti befecskendezést varázsolni, és azt szeretném ezzel kapcsolatba, hogy ez kb mennyibe kerülne és hogy melyik tipusu kocsibol célszerübb átépiteni?
kösz a választ elöre!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 62011
Jeladó tekercs lehet a baj, minden mást végig néztem az elektronika új és a trafó is ad szikrát....
Megszoktam már, hogy gyalogkakukk vagyok és igazából dolgozni amúgy sem sokszor mentem autóval (közel van) de péntekre mivel kéne - nem lesz kész...
Előzmény: Törölt nick (62009)
Szkotti1 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 62010

Mint pl. kidörzsölődött kábel a generátoron (vagy egyéb helyen), megtört kébel vagy saru, elektronika testhiba (korrodálódott testsaru a fémdoboz alatt), érintkezési hiba az elektronika saruinál, vagy a trafó kivezetéseinél, testhiba a trafónál, stb-stb.

Az a lényeg, hogy kezdd el az egyik végénél, és lépésről lépésre haladva teszteld ezeket, akkor ki kell buknia a hibának hamar.

Előzmény: Törölt nick (62009)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.20 0 0 62009
mit tudhat bármi szerelő olyant, amit összességében egy komplett gyártósorral felérő csapat nem?

nem add fel, meglesz! valami ték banálisra gyanakszom, amire visszanézve hosszan káromkodsz, mire leesik, min múlt...
Előzmény: Törölt nick (62008)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 62008
Igen, elmegy gyógyulni a szerelőhöz.
Előzmény: Danaskull (62007)
Danaskull Creative Commons License 2009.10.19 0 0 62007
Ehh...
Ha van új elektronika jó a trafó, lehúzod a fordulatszámmérő jelét az egyes lábról úgysem indul...benzin van, szikra nincs...:S ötletem sincs...azért ne bánkódj biztos meglesz a hiba előbb utóbb..kitartás!
Előzmény: Törölt nick (62006)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.19 0 0 62006
Motor kivesz, alvázszám kiflexel - rendszám levesz, erdő szélére kitol és felgyújt..... Gond megoldódott és járok gyalog :) Már amúgy is 3 hete csak gyalog megyek, ha meg vezetni akarok elmegyek dolgozni.....
Előzmény: Törölt nick (62005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!