Keresés

Részletes keresés

thehassan Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20477
Egy kis infót szeretnék kérni: hozzávetőlegesen hány kilós egy fedezéképítéshez-erődítéshez használt homokzsák? Szóval nem az árvízvédelmi homokzsákra gondolok, hanem a géppuskaállás-körbeépítős fajtára. Segítséget előre is köszi!
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20476

Udv.

 

Ha ugyanarra gondolunk, akkor tudtommal 2 darab Lengyel gyartmanyu UAV rendszerrol van szo, amiben osszesen 6 db. repulo eszkoz van, + a kiszolgalo egysegek, iranyito kozpont, vagy kozpontok ( 2 ). Ezert ha jol emlekszem 6-700 000 korul fizettek, csak nem tudom, hogy $, vagy €. Van egy cikkem rola otthon, de azt most nem tudom megnezni. Egyebbkent ezekbol elmeletileg kellenne lenni Afganisztanban, mivel tudomasom szerint pont az ottani erok kisegitesere szereztek be valamikor az ev eleje tajan.

 

Egyebbkent tenyleg tobb, mint a semmi. Aztan a mukodtetesbol szarmazo tapasztalatok meg tobbet jelentenek majd. Szerintem ez hatarozottan pozitivum a Honvedseg szamara.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (20474)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20475
Dehogy is. Ok "csak" lobbiznak... Meg anno a protokoll-nal toltott rovid idoszakom alatt vittem nehany bizonyara ertektelen uveg bort katonai vezetok szamara az egyik nagy ceg (amerikai vadaszgepgyarto) budapesti irodajabol...
Előzmény: M.Zoli (20463)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20474

Hát szerintem valami hasonló lehet a Magyar Légierőnek is, 2 db UAV. Biztos nem vadászgép méretű, bombázásra is alkalmas mittudomén milyen komoly  pilóta nélküli gép, hanem egy távirányítású makett, kamerával. De azért ez is több, mint a semmi :)

Előzmény: M.Zoli (20473)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20473

Udv.

 

Igen, ezzel a tuzszeresz dologgal mar elkalandoztam a tematol. De azert jol esik nosztalgiazni egy kicsit. :)))

 

Viszont ami eszembe jutott ennek kapcsan. Ugyebar manapsag agyra fore hasznaljak a pilotanelkuli repgepeket minden meretben. Meg az atkosban az alapiskolakban nagy nepszerusegnek orvendett a modellezes. Emlekszem minden even tartottak a diakok legibemutatot a taviranyitasos repuloikkel, amiket ezeken a szakkorokon barkacsoltak ossze.

 

Szoval felig meddig nosztalgia, de azert elgondolkodtatott. Hiszen gyakorlatilag mar csak egy minikamera hianyzott roluk.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (20470)
Kavics78 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20472

"Annak vajon mi lenne a vége?"-Én spec. lezárnám az ügyet jogos önvédelemmel.

Viszont én sem értem ezt a nagy sopánkodást a kint lévő fegyverekkel kapcsolatban.

Nekem például mindkettőre van engedélyem (ez 1-lakásra vetítve a dolgot 300%-os lőfegyversűrűség). A harmadikra meg nem kell.

"Tehát itt is van sok fegyver a magánembereknél, de a minden 2. háztartás azért kicsit erős."-Miért is? Én örülnék ha mindkét szoomszédomban volna fegyver.

1.Lehet róla jókat dumálni (közös téma,szenvedély összehozza az embereket)

2.elrettentő hatás fokozódik!!!(melyik hülye cigó tör be ilyen szomszédság mellet pláne ha néha lát amikor elballagok vadászni)

A bünelkövetés jelenleg is sutyiban kint lévő fegyverekkel történik.És szerintem magyarországon is eléri az éves 60-70-es számot a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma.

Üdv!

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (20470)
swordmanus Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20471
Mehetne az üveges a Teve utcába...
Előzmény: Törölt nick (20470)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20470

Az általános iskolás tűzszerészkedés, petárdázás, katonai lőtereken rendszeres bóklászás, fűstgránát kézítés természetesen nekem is megvolt, ez nem hiszem, hogy országfüggő, inkáb korosztáylfüggő, vásott kölyök tulajdonság :))))

 

Nem tudom, hogy Mo.-n mennyi a fegyver, a kivonuló orosz katonáktól két üveg vodkáért akármit meg lehetett venni, és tudom, hogy sokan vettek is, ill. a munkásőröknél is rengeteg fegyver volt, aminek gondolom csak a töredéke jutott vissza a feladónak a feloszlatáskor. Tehát itt is van sok fegyver a magánembereknél, de a minden 2. háztartás azért kicsit erős. Itthon biztos nincs ennyi. Légpuska átalakítás itt is dívik. (Már amit egy légpuskából ki lehet hozni...).

 

Ez viszont nem feltétlenül hasznos. Kicsiny hazánkban az utóbbi időben nagyon kezd dívni az önbíráskodás, a barna bőrű kisebbség gyakran vonul mostanában csapatostul vélt vagy valós bűnökért elégtételt venni az vélt vagy valós elkövetők háza elé, gyújtogatni, lincselni, rongálni. Előfordulhat, hogy ezt valaki egyszer egy szépen bezsírozott, és ügyesen rejtegetett AK 47-esből leadott sorozatlövéssel próbálná megakadályozni. Annak vajon mi lenne a vége?

Előzmény: M.Zoli (20469)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20469

Udv.

 

Meg egy kis adalek.

 

Par eve ( 2-3-? ) volt egy amnesztias fegyverbegyujtesi akcio. 4000-valahanyszaz fegyvert adtak le. A rendorseg oszinten meg volt lepodve, hogy szep szammal voltak muzealis darabok ( a tulajok nem tudtak, hogy esetleg jo penzt kaphattak volna erte ), illetve hazi barkacs kiadasban egyedi darabok. Emberi kreativitas. :)))

 

Egyreszt ugyebar az orszagban van egy magas szinvonalu gepesz-fem megmunkalo kultura, masreszt az aldott atkosban amolyan nemzeti hobbi volt a legpuskak atalakitasa, illetve egyebb barkacsolas. Meg amikor tombolt a Winnetou laz, akkor hirtelen megszaporodtak az Ezust puskak. :))) Amikor en voltam alapiskolas - az atkos vege - akkor meg a gyerekek kozott tombolt az autodidakta tuzszereszkedes. Persze mindig lehordtak minket a tanito nenik es bacsik, + elrettentesul a szoveg alatamasztasara ki volt allitva az eppen frissen varrt, plasztikazott osztalytars. A legnagyobb az volt amikor az egyik osztalytars tori oran a kezeben durrantott el egy vaktoltenyt. Erdekes modon baja nem lett, csak a tanito neninek ( ijedtseg, meg aztan jegelnie kellett a kezet, mert beverte egy kobakba. :)) ).

 

Zicherman olvtars is veg nelkul meselhetne a sztorikat a Karpataljai modirol. Szoval ez egy olyan dolog, ami hivatalosan mely csondben van, de az emberek elorelatoak, es szeretnek spajzolni.

 

Udv.

Előzmény: M.Zoli (20468)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20468

Udv.

 

Ezen miert vagy meglepodve? A csoda az lenne, ha nem lenne annyi fegyver. Ne felejtsuk el, gyakorlatilag 10 evig hadban allt az orszag. Ha majd nyugalom lesz 30 evig, akkor majd csokkenni fog a fegyverek szama.

Pl. a 2. vh utan Magyarorszagon is rengeteg fegyver volt magankezen. Amikor a nagyapam annak idejen eszrevette, hogy a front mar reg atment felette, es az egysege is elparolgott, nemi kajaert eladta a fegyveret a helyieknek ( Balaton mellett ) es elindult haza. Igaz az az ut kisse kacskaringos lett, meg hosszu.

 

Akkor meg egy kis adalek. Szlovakiaban is be vannak spajzolva a fegyverek, meg a 2. vh-bol, azokon a teruleteken foleg, ahol volt partizan tevekenyseg, harc ( gyakorlatilag mindenhol ), illetve a hegyes erdos teruletek falvaiban. Szlovakia tobbnyire hegyes, erdos, falvas. :))) Azonkivul sok minden van meg a foldben, aminek egy resze meg hasznalhato.

 

Udv.

Előzmény: Törölt nick (20467)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20467

Kis adalék a barátságos környező népekről: http://www.index.hu/politika/kulhirek/323142/

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20466
Bocs, Cobra, nem Puma, de tökmindegy.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 20465

Üdvözletem!

 

Nem tudom, hogy hallottátok-e, de Havas felhozta a ma reggeli műsorában, a Honvédség helyzetét, és nem fogalmazott éppen diplomatikusan. Elmondta, hogy amíg a környező országok mindegyike megtartotta a fegyverzete nagy részét, addig mi gyakorlatilag mindent leszereltünk, mondjuk ő 75 tankról beszélt, de mindenesetre jól sült el. A beszélgetőpartnere az antifasiszták és ellenállók tagja volt (ezt én itt most sem így, sem úgy nem szeretném kommentálni) aki úgy reagált erre, hogy a NATO tagjaként nincs okunk félelemre, meg, hogy mi a baj ezzel, a környező népek mind olyan barátságosak (példát mondjuk nem nevezett meg a barátságos környező népek közül...)

 

Amúgy Szekeres a Kecskeméti repnapon egy Puma helikopteren fog repkedni a tudósítások szerint: újabb parasztvakítás: mintha lenne Pumánk...

M.Zoli Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20464

Udv.

 

O is, meg masok is, meg en is, meg te is. Ha a helyzet ugy kivanja. Ha pedig nem aszerint cselekszel ahogy a helyzet megkoveteli, akkor nagyon hamar karat lathatod. Ez ervenyes az elet minden teruleten.

 

Udv.

Előzmény: Konvergencia (20411)
M.Zoli Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20463

Udv.

 

Kihagysz egy nagyon fontos szempontot. A nagy cegeknek altalaban sokkal nagyobb a meggyozo kepesseguk, mivel a budzseben nagyobb osszegeket tudnak elkuloniteni e celra. Magyaran, jobban le tudjak fizetni a vevo fel donteshozoit.  Itt is felmerult nehany eset, aminek a hattereben ezt kellene keresni.

 

Udv.

Előzmény: Farkas Roland (20415)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20462
Szervusztok!

A rádióamatőr topikban ajánlották, hogy esetleg itt is kérhetek információt katonai berendezéshez, úgyhogy idemásolom:

---------------------
Kegyetekre számítva keresek egy kapcsolási rajzot ... netán gépkönyvet.
A berendezés katonai célra készült, és "zajzáras hangszóró erősítő" a felirata ... a gyártó: "HTÜ" (???).
Műszerszürke dobozban van, a hátulján hűtőbordákkal (3db), az elején pedig MH4-es (BRG) mikrofonnak is van csatlakozása. Az eszköz az R107-es és az R111-es rádióhoz készült stabil telepítéshez kihangosítónak és mikrofonerősítőnek. A belseje meglepően sok alkatrészt tartalmaz. Bagóért vettem és illeszteném az R107-esemhez, de kapcsolási rajz nélkül nem megy, csatlakozó kábelem pedig nincs hozzá.
--------------------

Tehát egy katonai adóvevő kihangosító egységéről van szó, ha igaz a sejtésem a gyártási számról, akkor 90'-ben gyárthatták. (No: 901031)
Köszönöm a türelmet!:-)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20461

talán

sajnos

Előzmény: Törölt nick (20460)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20460

Üdvözletem!

 

Azért szépen lassan csak kiderül, hogy lenne azért még itthon is tervezési és gyártási kapacitás, csak a jelek szerint akarat hiányában ez rajtunk most nem nagyon segít sajnos.

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20459
:))))))))))
Előzmény: Kavics78 (20458)
Kavics78 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20458
Nana!
Én azért megvárnám, hogy mit fizet az "ellenség" (mer ugye lehet belőle könnyen "felszabadító")!!
Nem kell olyan elhamarkodottan védeni a "hazát".
Üdv!
Előzmény: Éhesló (20454)
harcipincsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20457

Volt is erről a KGP/P9RC dologról vita korábban; vagy itt, vagy a Katonaiban. Ott - ha jól emlékszem - az jött ki végeredménynek, hogy nem a legalkalmasabbak a feladatra. (És ezzel én is maximálisan egyetértek.)

Emellett a "03M RH egyszer felhasználható robbanó hangjelző" (legalábbis oktatási anyagban mifelénk így szerepel) sem különbözik sokban tőlük, bár a régivel felveszi a versenyt. Igazából persze nem is a minőségével van gond, mert az azért - ha nem is a legjobb - azért megfelelő. Inkább a mennyiségből adódik probléma. Eddig ugyanis csak egyszer volt alkalmunk kipróbálni, mert azóta (2003) sem láttunk egy darabot sem belőle. Egyelőre kézigránát imitációként vagy füstjelzőt, vagy kavicsot/földdarabot/hógolyót használunk :((( (Ugyan ígéretet kaptunk, hogy egy éven belül már dúskálhatunk a jóban. ... Meglátjuk.)

Előzmény: Stylist (20456)
Stylist Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20456

" P9RC, KGP,"

 

Pont ezekről hallottam rengeteg rosszat, mint szégyenletes minőségű selejtről, amik így közvetve a katonák biztonságára is veszélyesek! Érdemes lenne kikérni a véleményét az előbbiről Gencsy Daninak, az utóbbiról pedig Recon-nak, vagy John Doe-nak, hiszek ők a gyakorlati userek...

Üdv:

Előzmény: Éhesló (20455)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20455

Helló,

persze, hogy van. Frissek is(a régiekről nem beszélve): 96M NF kézigránát, 02M robbanó hangjelző, 96M védőmellény, P9RC, KGP, lőszerek, füstjelzők, jelzőtöltények, KKT-A, B. Ezek mind ellátásban vannak és sorozatban mennek évek óta. Van olyan is , ami már továbbfejlesztést is megért.

 

Nyilván nem hagyható figyelmen kívül a sereg nem létező fizetőképessége, ami több min negyedszázada tart. A hadiipar nem különbözik az ipar (és mezőgazdaság, és kereskedelem) teljes egészétől: állami stratégia nem volt ebben az időben, és még próbálkozások sem voltak helyette legalább kármentő megoldásokra.

Az itthon (példátlanul kiterjedt módon alkalmazott) privatizáció nem tartott meg szinte semmi állami befolyásolási lehetőséget mára a magyar (?) államnak. (Mllesleg nem is akarnak semmit sem befolyásolni, saját piti érdekeiknél, ott viszont semmi sem számít).

A többi már poli dili, de mindnyájan jól ismerjük "eredményeit", legfeljebb másképpen ítéljük meg okait, és kezelésének módját.

 

Éhesló

 

Előzmény: Farkas Roland (20453)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20454

Helló,

ha még élünk, páran lesznek találékony társaid.

 

Éhesló

Előzmény: Zicherman Istvan (20452)
Farkas Roland Creative Commons License 2007.08.06 0 0 20453

Koszi Eheslo,

Volt olyan talalmany amelyikkel a maradek kettot is megleptuk?

Milyen eredmenye lett?

 

Kulfoldi toke, vagy nagyobb allami szerepvallalas lenne jobb? Persze lehet, hogy ez hulye kerdes, foleg ha a kulfoldit a magyar vetelytarsak megvasarlasa majd tonkretetele mozgatja.

Előzmény: Éhesló (20450)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20452
Ez így van, de ha a hazám védelméről van szó igyekezni vogok maximális eredményességgel a legnagyobb pusztítást végezni az ellenség soraiban.
Bármilyen eszközzel.
Előzmény: Éhesló (20451)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20451

Helló,

a hazádat megmentenéd, honfitársaid áldanák a nevedet, azután a hazai politikusok első adandó alkalommal odadobnának áldozatul és háborús bűnösként elítélnének azokkal együtt akik a szeretteidre és hazádra támadtak, válogatás nélkül gyilkolva öreget, gyereket....

 

Éhesló

 

Előzmény: Zicherman Istvan (20409)
Éhesló Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20450

Helló,

a hazai eredmények külföldi megjelenéséhez a fő feltételek:

- sikeres csapatrpóba,

- rendszeresítés,

- sorozatgyártás,

- ellátás,

- sorozatgyártás......

 

 

Itt az első 3 lépés megtörtént. A többire még várunk. Akadályok: pénz és forráshiány, irigység mind a rendszeren belül és az "iparban", félelem a nemzetközi versenytársak reakcióitól, az "aknaellnes" nemzetközi és hazai szervezetek nyomásgyakorlásától.

 

Hogy a saját portánkon is sepregessek: az ipar pusztulása mára olyan mértékű lett, hogy a technologizálás és a gyártás néha szinte megoldhatatlan feladatok elé állítja őket. Ezért a hazai fejlesztésű és gyártású termékeke néha - a még oly kiemelkedő kéességek ellenére is - nem tudnak versenyre kelni azokkal a versenytársakkal, akik a hazai biztos megrendeléseken élve próbálnak újabb és újabb piacokat meghódítani.

 

Éhesló

Előzmény: Farkas Roland (20415)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20449
Na, ezt jó tudni.
Előzmény: Némedi László __ (20448)
Némedi László __ Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20448

In 1980 the Islamic Republic of Iran decided to give up the red lion and sun and use the red crescent in its place. This flag is therefore obsolete.

Előzmény: Némedi László __ (20447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!