Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Van egy tranzitszállásunk szófiában, de ha jól értelmezem,a papírt amit ki kell tölteni a bulgároknál 7es pont,nem lehet megszállni, jól értelmezem? Görögbe mennénk.
A Mercury nyitva van, jöttek mentek a vásárlók ma direkt a kedvedért figyeltem. A Kuban környékén viszonylag nagy az élet. Aki idejön nyugodtságra számítson. Most ameddig ellátok kb. 10 ember ha van a tengerben...
A Mercuryról fogalmam sincs, nem figyeltem. Az üzletek és éttermek nagy része zárva van, de lehet találni azért szép számmal nyitva tartót csak most 15 méternél távolabb kell sétálni. Inkább csak bolgárok vannak, egy-két orosz elvétve. Az éttermekben is másfél méter, becsomagolva hozzák az evőeszközöket. Fertőtlenítő kézmosó, hoznak külön kendőt kezét mosni. Itt szerintem komolyabban veszik mint otthon.
Van elonye, meg hatranya is ennek az uressegnek. Jo, hogy nem kell "verekedni" senkivel semmiert, viszont az az igazi nyaralas feeling sincs meg. Szerintem...
A tenger nagyon meleg és tiszta itt Sveti Vlasban. A szállodában talán 3 szoba foglalt, olyat kaptunk amit máskor esély nem lenne lefoglalni főszezonban. A tengerben kb. tized annyi ember van mint szokott. A boltok nagy része zárva van. A szálloda medencében nincs senki csak mi. Ez mondjuk tetszik...😁 Gázolajat tankoltam egész pontosan 320 Ft per literért. Ahogy 3ljöttünk az aquaparkok mellett láttam csak a fele csúszda üzemel tök üres minden.
Tegnap 3.45kor indultunk Ceglédről Sveti Vlasba. Az én ötletem az volt hogy Plovdivban aludjunk egy éjszakát, mivel így az első nap nem arról szól hogy csak alszol. Tompánál jöttünk át a határon egy autó volt előttünk kb.10 perc volt az egész. Én kb. 2 éve voltam utoljára, úgyhogy újdonságként ért hogy készen van a Szabadkát elkerülő út így nem kell bemenni a városba hogy elérjük az autópályát. A pályán sok helyen aszfaltoznak sávelhúzás terelés lassítás van, de nem vészes. Belgrádban simán bementünk reggelizni a szokásos maszk viselés van zárt helyeken. Az autópálya kaput Nisnél megszűntették csak Dimitrovgrádnál kell fizetni. Bankkártya mindenhol. A határon sajnos invázióznak a törökök, de az elmúlt évek létszámát nem érik el szerencsére. A szerbek simán kiengednek, viszont utána jött egy nő aki osztogatta a nyilatkozatot, amit ki kell tölteni a bolgár belépéshez. Ez tartalmilag megegyezik azzal ami be van linkelve az MKFE oldaláról. Név elérhetőség okmányszám turista stb. Gyerekeknek nem kell kitölteni. Amúgy simán beengednek nem problémáinak. A bal oldali sávba kell húzódni a 2 határ közt mert az utána 3 sávra válik. Itt Plovdivban is csak a nálunk is szokásos bolti maszviselés van. Nemsokára indulunk tovább a tengerparti tapasztalatokat később osztom meg. Ja még annyit hogy szerb rendőrség sok helyen ellenőriz de minket magyarokat tovább engedett. Talán mégis jó hogy újabban nagy barátok lettünk a szerbekkel!😁
Sziasztok! az a kérdésem lenne hogy a naposparton lehetőség van horgászni? vagy csak ilyen irodákon keresztül akik horgásztatnak? vagy egyáltalán nem is szokás horgászni? a válaszokat köszi előre is!
Hotel Zefir nyitva van! Van Facebook oldala ott már látni, hogy van egy pár vendég. Javaslom nézzétek meg az oldalt. Mi is oda szoktunk járni, nagy kedvence a gyerekeimnek.
A vesztegzár mint lehetőség, fennállt Belgrád esetében de nem vezették be csak szigorították szórakozó helyek nyitvatartásán, stb. Átutazókat nem érinti.
Ha pihentél, illetve szetneztel legyszives írj a tapasztaltakrol. Szemelyes ķérés: esetleg ha arra neznel működik-e a Hotel Zefir, illetve mit tapasztalsz a tersegbe.
Úgy tunik nem merek elindulni, még van 15 napom, hogy kis bukással lemondjam. Persze a tepjegy bukta.
Tegnap kevéssel 17 óra előtt indultunk Fehérvárról,Dunaújváros,Solt,Kiskunhalas,Tompa felé.A hátáron senki nem volt.A határőr azt mondta,hogy Belgrád mától le van zárva a vírus miatt,senki nem mehet se be,se ki,a várost elkerülő úton lehet csak menni Nis irányába.
Nem tudom,honnan szedte ezt az infót,simán átmentünk a városon,nem volt sehol rendőri irányítás.
Feltűnt,hogy sok helyen van építkezés,sebességkorlátozás,de munkagépet,vagy a munka legkisebb jelét csak nagyon kevés helyen látni.A szerbek feltűnően lassan közlekednek,sokszor csak 90-nel a 130-as táblánál.Nem voltak sokan az úton,az autópálya a bolgár határig készen van.5,5 euró,és 11 euró a tarifa.
A szerb-bolgár határon a fele sáv volt nyitva,minden sávban 6-7 autó volt előttünk.Összesen 35 percet időztünk,mindkét határőr kérte a kocsi papírjait,zöldkártyát egyik sem.Az előre kitöltött nyomtatványunk sem érdekelte őket,semmit se kellett kitölteni.
A határ után Szófiáig még építkezés van,de nem kell macskakövön menni.Burgasz előtt 70 km-rel letereltek az autópályáról,valószínű baleset miatt.Napospart első ránézésre egy szellemváros,a főút melletti csúszda park zárva,a mi szálláshelyünkön senki sincsen(36 lakásos apartmanház).
Helyi idő szerint 6.45-kor érkeztünk,vagyis a teljes menetidő kereken 13 óra volt.Most viszont alszom egyet,mert elegem van...
Van egy tranzitszállásunk szófiában, de ha jól értelmezem,a papírt amit ki kell tölteni a bulgároknál 7es pont,nem lehet megszállni, jól értelmezem? Görögbe mennénk.