Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Asztal területén jbb egérgomb katt:Active desktop:asztal testreszabása:megjelenés.Ott talász egy gördülőmenüt,abban:menü.És ott állítsd be a fontot és a méretet.
A napokban sikerült egy érdekes karbantartást csinálnom...
Rászabadítottam gépemre, a Norton Utilitis-t.
Nem először, hanem rendszeresen használom. Sajna nem tudom, hogy , hogy a fenébe de valami el*****dott a gépemen... Nem nagy dolog, de olyan ami felettébb bosszant...
A tünet: a tálcán lévő gombfeliratoknak a font formátuma, és az "állása" magyarul eddig sima álló betükből szép vékony DÖLT betük lettek...:(
A legszebb az egészben, hogy pl az Index fórumainak a hozzászólás szövegei is ilyen változásokon estek át...Persze egy rakás helyen megváltoztak a karaktereim (vékony, és dől), ami azt juttatja az eszembe, hogy ez valami rendszerközeli font cserélődés lehet...:(
Kerestem az átállítási lehetőségeket, de nem jöttem rá, hogy hol tudom ezt megtenni:( Remélem van valakinek valami használható ötlete, mert nagyon b*ssza a csörömet, és megoldást keresek.
Előre is köszönöm, a segítséget!!:)
Könnyen lehet:exportálni kell a címjegyzéket egy fájlba,azt menteni,majd az új levelezőbe importálni kell-és már kész is.A leveleket is hasonló módon lehet-de ennek pontos részleteit nem tudom,mert már régóta nem használok Outlookot.
Hamarosan kicserélem a számítógépemet. Arra lennék kíváncsi, hogy valamilyen módon át lehet rakni a levelezést és a címjegyzéke az új gépre?Outlook Express 5-öt és Win98-at (nem SE, csak sima mezei 98) használok és az új gépen is az lesz (de, ha pl. 2000-re is át lehet vinni, akkor azt).
Hogyan lehet feloldani egy olyan korlátozást a win98-ban - újra install nélkül -, ami letiltja a programok futtatását, sőt egy nyomorult nyomtatót nem tudok hozzáadni, nem tudom a hálózati beállításaimat megnézni (a jobb egeres menü lejön, de a Tulajdonságok ablak nem nyílik meg)?
Illetve a gép előző gazdája - sajna nem tudom megkérdezni tőle - által az Asztalra, illetve a Start menübe felrakott programok futtathatók, de én se az Asztalról, se az Intézőből, se Futtatásból, sehonnan nem tudok indítani.
A Task-ok közt nem látok semmi furcsát, a Regedit-tel a Win indátáskor betöltődő programokat is megnéztem ott sincs semmi, a TweakUI-ban sem találok ilyen beállítást...
Mi lehet ez? Hogy tudom kigyepálni?
Ez volt az egyik desktop.ini a sok közül. Belül így néz ki:
[.ShellClassInfo]
UICLSID={7BD29E00-76C1-11CF-9DD0-00A0C9034933}
CLSID={FF393560-C2A7-11CF-BFF4-444553540000}
Ha igazad van, akkor nagy a gáz, mert az utóbbi pár órában csak az Indexen jártam, tehát az teszi fel ezt a szarságot a gépemre.
Ezeket a fájlokat valami szemét cookie bírja generálni, nálam is többször előjöttek már. Nem OS függő! Töröld le őket, aztán az internet beállításokban cookiek törlése, temporary törlése. Utána egy darabig nyugid lesz, amíg újra meg nem látogatod azt az oldalt, ahonnan összeszedted :-)
Szerintem nem ME függő. Azért váltottam 98SE-ről a napokban, mert már akkor is... Sajna XP-hez a tvtuner kártyám kevés, ha ki tudom cserélni, akkor XP lesz.
Az előzőekhez: az egyik *.temp file neve:
ffe17729_{F0E8FF43-1995-4ADC-841A-E849B46F46A6}.tmp
Szóval e n n y i r e azért nem egyszerű...
H.
Leginkább vírusszakértő-programozó ember tanását kérem egy fölöttébb fura ügyben. Magam profi win- é pcbuherátor vagyok, azonban a hálózati tapasztalatom igen csekély, márc. 14-óta vagyok LAN-on (Tvnetwork/Szeged).
A konfiguráció ASUS CUSL2/CEL800/256MB RAM/40G HDD/TEAC író/LIVE/Ethernet. OS: Millennium. A rendszert a ZoneAlarm Pro 3.0 firewall és a NAV 2002 védi.
És már többször lejátszódott a következő eseménysorozat.
1. Gép fokozatosan lelassul, valami fogja, mint állat. Utóbb le-le fagy.
2. Az autoexec.bat és a config.sys file-okról készül egy látszólag ugyanakkora másolat, a régi *.bak lesz.
3. Windows és system könyvtárakban (és egyebütt) megjelenik egy csomó *.tmp file, ahol a * egy rakás értelmezhetetlen karaktert jelent, méretük 0, de nem úgy néznek ki, mintha üresek lennének :)
4. A gépen szerteszét megjelenik egy csomó Desktop.* file, ha belenézek bármelyikbe, ez olvasható mendegyikben: Shell.Class stb.
Lépéseim: az összes felsorolt dolgot felkutatom és megsemmisítem, közben hangosan és szívből káromkodok.
Újraindítást követően a gép száguld, mint az új, semmi hiba. Azután pár nap múlva az egész kezdődik előről.
Kérdéseim:
mi a fene lehet ez (gondolom valami scriptes varázslat, de bármi is lehet, nekem 1előre még magas).
Hogyan tudnék megszabadulni ettől az átoktól?
Az Office telepítőt el lehetne indítani. Talán egy választási lehetőséget is fel fog kínálni, hogy javítani akarsz-e vagy uninstallálni, ha nem így csinál, akkor a telepítést le kellene futtatni az Outlook-ot kiválasztva és így esetleg kijavítja a hibát.
Hello mindenki,
Úrjainditás volt. Alapértelmezettként van beállitva / ha jól értelmezem, a vezérlöpultnál állitottam be az internetes beállitások és programok / Mindent újra végigjátszottam. Mi lehet ? Most már rendkivül kiváncsi vagyok - de az ugye nem lehetséges, hogy a sajátgép fejezeteiben csak úgy találomra törölt file okozza a hibát ? Gondolom akkor más sem müködne ezen a progin belül ?
Várom továbbra is a hozzászólásotokat,
köszi