Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Van-e valakinek egy jó megoldása arra, hogy a mostanában elburjánzó szemétség -- mikor ócska website-ok kéretlenül felmásznak a gépedre -- ellen mi a teendő, illetve hogyan lehet gyorsan és véglegesen leirtani?
Az én módszerem alapos, de nagyon lassú. File-keresés, -törlés, registryből törlés, ha beírta magát stb. esetenként majd egy óra.
A Tűzfal megoldás lenne (ZAP3-at használok), de ha úgy állítom be, hogy ezeket ne engedje fel, akkor mást se igen tudok megnyitni...
Szerintem ez sokakat érdekelhet, megbeszélhetnénk a teendőket!
Mióta két 256 egyoldalas SD van egy helyett (azonos típus),
az Unreal Tournament időnként meg megáll egy másodpercre (szedem is az ólmot befele :-),
míg a Quake III továbbra is hibátlanul szalad.
Tipp ?
AbitKT7/Athlon1.3/Gf2Gts32/2*256SD133/SbLive/RealtekFullDuplex/2*40Gb7200
Mióta két 256 egyoldalas SD van egy helyett (azonos típus),
az Unreal Tournament időnként meg megáll egy másodpercre (szedem is az ólmot befele :-),
míg a Quake III továbbra is hibátlanul szalad.
Tipp ?
AbitKT7/Athlon1.3/Gf2Gts32/2*256SD133/SbLive/RealtekFullDuplex/2*40Gb7200
Win98 boot cd be, arról boot, majd kiválasztani a : "Számítógép indítása CD-rom támogatással" menüt.
Ha ez meg van, beírni: fdisk Itt törölni a régi, NTFS particiót, s ha minden üres, akkor esetleg abba is hagyhatod, mert win98 a legtöbb esetben a particionálatlan részt felhasználja magának.
Ha nem, akkor létre kell hozni egy elsődleges particiót (1-es gomb), majd kiválasztani az "Aktív partició beállítása", kiválasztani amit létrehoztál, reboot, s installálni.
Ha még mindig nem települ, akkor belépni a cd meghajtó win98 könyvtárába (amennyiben 1 winyó és 1 partició van a gépben, ekkor a cd-meghajtó a D: lesz. Ekkor promt után beírni: D: majd: cd win98 és itt format c: Ezután már települnie kell:)
Sziasztok, a sógoromnak szeretnék segíteni. NT 4 van neki telepítve, de vissza szeretne állni a 98-ra. De nem tudom telepíteni azt, mert kiírja, hogy csak DOS alól tehetném csak meg, az pedig nincs a gépen.
Köszi a segítséget!
Nekem meg ugyanazon a gépen csak a WinME hang akadozik, de minden hang, már rögtön a Win induló hangja is. 98/2k/XP nem. Valahogy másképp kezeli ugyanazt a hardvert, az okával mélyebben nem foglalkoztam. Ha már Windows, akkor lehetőleg telepedjen automatikusan, jól. Kézi konfigurálgatásokhoz kedvet érző felhasználó más oprendszerrel is jól eltöltheti a szabadidejét.
hali! ez nekem is sokáig probléma volt. egyszerűen az mp3-ak szaggattak. pedig nem volt gyenge a gép (ceka800 256mbram creative sb pci 128) nekem a megoldást egy op. csere jelentette, és ebből csak arra tudok következtetni hogy codec-ekkel volt probléma.
Megnéztem. (remélem jól láttam, azt amit látnom kellett...)
Amikor csak a mirc ment,és a Task Info, akkor ráindítottam a freeamp-ot.
A Bal oldalon:
A CPU%-ra azt írta : 48-35%
A LT CPU-ra :38-33%
Ekkor ráindítottam az Explorert
A CPU : 30-10 %
Az LT CPU : 35-20 %
A "másik oldalon"(jobb)
A CPU: 14% az alap, de amikor indul aFreeamp akkor :85-90%, és miután "beáll a lejátszás"65 %-ra áll be ez az érték.
Az IDLE:86%-ról indul(alap), amikor indítom a freeampot akkor lemegy 40%-ra, amikor "beáll a lejátszás" akkor 35%ra esik vissza ez az érték
Ha indítom az Explorert akkor a CPU érték 99,9%-ra ugrik, és az IDLE érték 0,1-0,9 közé áll be...
A memoria:
Amikor indul a Freeamp:
INMEM-ből 6,748 KB
TOTAL: 13,600 KB
Haekkor elindítom a az Explorert, akkor:
Az explorer: INMEM:5,800 KB
a TOTAL: 17,900 KB
Ilyenkor indul egy IPC server progi is, ő elvesz még magának: INMEM:2,1 KB
TOTAL: 6,400KB
Ennyit láttam... ez nem tűnik olyan soknak... Mármint a memoria foglalás...
A CPU-t viszont kissé sokallom...
A memóriára figyelj inkább:)
Indítsd el a winampot (vagy bármilyen más mp3azót), s lesegesd, majd indtsd el az explorert, és ismét lesegetés következik:)
Sok mindent látok, főleg azt, hogy csak a cset van részemről elindítva (persze megy minden aminek mennie kell), de azok a bizonyos %-ok csak össze-vissza ugrálnak...
Tényleg mi az a: --% CPU--( na jó... ezt tudom...:)
de a melette álló oszlop neve pedig:--LT % CPU--
Na ezt nem tudom, hogy mit is jelent...
Köszi, de van a gépemen hasonló...TC Aktiv...
Ez ugyan nem írja ki a prg-k "fogyasztását", de mint írtam nemrég, szépen kilődöztem már minden //felesleges// progit, és akkor is csinálja...sajna...:((
Töltsd le és telepítsd fel a TaskInfo2000 progit.
Tudom-tudom, még egy memóriazabáló:-), de: ezt elég csak egyszer elindítanod, s megnézheted, valójában milyen progik is futnak a háttérban, s ami a lényeg, mennyi erőforrást fogyasztanak! (CPU, RAM).
Így feltérképezheted mi mennyit "zabál", s a túl igényes programokat esetleg lecserélheted.
Azért a memóriát nem zárnám ki teljesen, azaz kipróbálnám csak a 128-ast egyedül.
És még valami: ha veszel a cd-hez egy másik IDE-kábelt, akkor NE a manapság divatos 80 erest vedd, hanem a "hagyományos" 40-est. (Olcsóbb is, tartósabb is, a másiknak meg semmi előnye sincs a számodra.)