Információk és hírek a traffipaxok ellen bevethető eszközökről. A sebességmérés üldözöttjeinek topikja: károsultak és előrelátók, detektorhasználók és forgalmazók - de természetesen a Sasszembrigád tagjainak hozzászólásait is várjuk az utca 'másik' oldaláról!
Ha te éjjeliőr vagy, megtagadhatod a főnöködnek azt a kérését, hogy kamerázd a behatolókat? Ha cukrász vagy, idegbe jössz, mert krémest készíttetnek veled? Vagy Valami tojáshabosat. Utóbbit én utálom. Ergo te egy rohadék vagy, mert a szakmád körében olyan tevékenységet is rádosztanak amit én vagy te nem szeretünk?
Remek reklám a rendöröknek : megfogtak egy blokkolós autót :) Sajna nem jön át,hogy milyen cucc lehet,de a csóka jó eséllyel most mártogatja a bökőt a beszerelőbe:)
Joci : En egesz 2011 februarjaig (2010 oktoberetol) 3 hetente jartam Marosvasarhely-Szeged utvonalat, Hodmezovasarhely es Szeged kozott utaztam minden egyes alkalommal (nempedig Nagylak fele). Annyit tudok mondani a Bekescsaba-Szeged utvonalrol, hogy 1x megfogtak az Anno Vendeglonel 150 km/h-val (vasarnap volt, nem volt senki se az uton, hogy utinfot adjon) egy Ford Focus rendorautobol (az ut szelen levo fal mogott alltak, meg a rendor felrenezett a lezer mellett, nezte, hogy nem vagyok normalis). Nem allitottak meg...nem volt blokkolom meg, radarjelzom meg se csippant. Utana ahogy beersz Vasarhelyre, a korforgalomnal, a 4 savos szakaszon vettem eszre a JMX rendszamu feher Renault-ot, szerencsere kozelrol merhetett, idoben lefekeztem. Meg ket alkalommal volt meres az uton, amit nem lattam : egyszer a kamionos kollegak (ekkor hetkoznap volt), jelentettek egy feher Opel Astra-t Oroshaza elkerulo szakaszan, utana meg az Anno vendeglonel a feher Megane-t (a kamionosok feher Suzuki-t mondtak, de elvegre mindegy). Ugyanakkor jelentettek egy alkalommal Berettyoujfalu fele Szeghalom nevu telepulesen valami kameras autot, de nem mentem arrafele, hiszen Sarkad iranyabol erkeztem...kb ennyit tudnek mondani
"Nem tudok segíteni olyan személyeken, akik szerint a városban általánosan megengedett 50km/h sebességhez képest a 70-es tábla sebesség korlátozástjelent, nem pedig enyhítést.
A KRESZ 14.§(6) pontja pontosan azt fejezi ki amit leírtam, a korlátozásokat muszáj feloldani a kereszteződésben, hiszen az oldalról bekanyaródó autós nem tudhatja, hogy a számára keresztúton milyen korlátozás van érvényben.
A nehézségekkel kűzdő 45. életévüket betöltők számára pedig javaslom a környékükhöz legközelebb eső jogi egyetemre való beiratkozást, hiszen számukra felvételi vizsga nincsen előírva."
Szegedről - Orosháza felé tudsz infót hol figyeljen apósom asszem nemsoká megy Galamb-börzére a Vásárhely - Szeged szakaszon tudja szinte mindig kint van a fehér Megan hol Kopáncs, hol Anno hol, a zajvédő fal mögül figyel mutattam már neki többször....
Neki nincs semmi védelem a régi tranyón és nem egy notórius gyorshajtó csak szeret haladni.....
Tegnap éjjel 1:00 körül M5 kivezető, ahol ugye 70 km/h van. Azonban néhány hónapja ha az utolsó lehajtónál letér valaki a szervizútra, ami az autópiac felé vezet, van egy 40-es tábla rögtön...szóval itt balesetmegelőztek fehér furgonból, oldalán kisebb méretű rendőrség felirattal. Éjjel 1-kor, amikor az autóforgalom kb 1 autó/perc, 2*3 sávosról térsz le 2 sávos út 30-40 méteres 40-es szakaszára...
Pár éve - még jóval az objektív bevezetése előtt - Kocsra mentem, Tatán át vezetett az út, mert ott kellett felvenni vkit. Ahogy az 1-esen beesik az ember a városba, a várostábla mögé bújva lőttek, és nem megállításos volt, de tuti beszívtam, mert bőven 70 felett mentem. Szerencsém volt, hogy akkoriban nem volt ojjektív, mert ki kellett volna fizetni. Szóval a tataiak genyák ám a javából.
Hétvégén nem a megszokott terepen jártam, meg is lepődtem, hogy a tatai yardok milyen rafkósak: szombaton este kb. negyed kilenckor a Vértesszőlősi út 2x2 sávos szakaszán a saját fészkük előtt állt egy grafitmetál Golf 6-os, benne egy 102/103-mal (az anyóstámlán) vadászott az esti (nem)krúzolókra. Ha nem villantanak a szembőljövők , és nem sasolok marhára, fel sem tűnt volna. Páran lehet szentségelnek heteken belül....
Nagyon tavaszodik és előbújtak a patk.... a sünök. Tegnap Pesterzsébet Határ úton futottam valamibe 17.45 tájékán - nem láttam, hogy honnan lőttek, csak a g9 szólt -, ma pedig a Thököly-Hungária saroktól egy köpésre a Vakok Intézetének oldalán az Ajtósi felé állva SCS-103-mal egy egypatronos külsejű néni lövöldözött. G9 feltehetően tette a dolgát mindkét esetben, bár egyszer sem mentem gyorsan (mert a forgalom nem tette lehetővé). Érdekesség a mai mérésnél, hogy az 50-es tábla mögött állt jóval a járdán, de a halálsugár már 70-nél jött, legalábbis G9 már sípolt, de ez ugye nem meglepő, hiszen érzékenységben a legjobb blokkolóról van szó. Ja, és mindkét mérés megtalálható a pesti előrejelzésben, ennyit a javukra a férg... a süniknek.
Én örülök ,hogy megvéd már 4éve és 10x megvehetted volna már hátra..... ;))
Ha visszaolvasol megtudod.... ;)
" Remélem jól sikerül előre és hátra az install ( elhelyezés, beállítás ) és nem kell újból megbontani finomítani hanem a teszten jól produkál elöl a 4fej M47 hátul az 2fej LI..... ;)) "
Nyugi meg lesz előre is csak még várat magára csak szép sorjában ahogy telik rá mint írtam..... ;))
Egy kicsit kiestem mostanaban a Mo-i kozlekedesbol, mert eppen Afganisztanban vagyok, egy pancelozott Toyotat hajtok. Csupan annyi kerdesem van, hogy tortent-e valami olyan merteku valtozas az otthoni sunok eszkozeiben amit a LI illetve a G9 nem tud megfogni (mivel lassan megyek haza). Itt kint egyebkent eleg egyszeru a kresz: mindenkinek elsobbsege van, TRAFI NINCS !!!!(huuu, de xar lesz viszaszokni)
Megint egy kis "balesetmegelőzéses" mérés, ezúttal 81-es út, Mór, ma délután....
Mielőtt fotóztam az utolsó képet, jött egy kamion, és akkorát dudált a mérőautó mellett, hogy a teleobjektív beleremegett a kezemben. Vajon mekkorát ugorhatott a kezelő a kocsiban? :D
Sőt épp azt szervezik meg, hogy rendőrék a gyorshajtókat következő saroknál felterelik a padkára, azt amíg írják a csekket, megjelenik a másik banda azt azok meg jól elkenik a száját fűbe parkolásért.
A változás csak annyi, hogy nem videó készül, hanem csak fotó, mint anno a radaros időszakban. A fotót pedig csak közelről tudják úgy elkészíteni, hogy használható is legyen. A közelit ártsd 100-120 m alatt.
A LED-s blokkolók, amilyen az M30 is, a közeli méréseknél bizonytalanok, és könnyebben kaphatsz csekket. :( Ennyi lesz csak a változás.
Nem voltam benne biztos, de nekem is így rémlett. Csak a 80-as tábla nem volt kint...Lopkodják a táblákat, és elvárják hogy az autós tudja az adott helyen mennyivel kell menni:@ Lásd Pesten az Egérút esete...
Egy képet lökjél már fel, hogy hogy néz ki ablokkolód!
A változás csak annyi lesz, hogy 1 db képet készithet, és nem videót! Ennyi. Tehát marad a lézeres mérés, csak annyikülönbséggel, hogy már nem fognak mérni 5-600 vagy akár 1 km-re, hanem csak 150 méterre.
Radaroshoz meg külön fix autó kellene, és ezt a luxust a rendőrség nem engedheti meg magának.
Két éve használok egy M-30 LS(ennyit tudok róla) lézerblokkolót, eddig 100%-osan hibátlanul(rengeteg mérés 0 csekk).
Most azt hallottam, hogy már semmit sem ér, mert a fiúk nagy software frissítésbe+készülékcserébe kezdtek, de én még egy hete is sünit(bocsi) fogtam vele.
Kérdeseim: Igaz-e, hogy sz*rt sem ér?
Ha igen akkor mit javasoltok helyette(van-e ebből olyan ami sokáig frissíthető, fejleszthető), és kitől(Bp).
Segítségeteket és véleményeiteket előre is köszönöm!!!!!
Ugy tunik kezdenek visszaszokni a sunok az M1/M7 kivezeto es a budaorsi ut elagazashoz. A budaorsi uton mertek az OMV kut mellett, de nem kocsibol, hanem egy fa mogott bujkalva. SCS103
Azt nem értem, hogy miért a patkány rendőrnek beállnia traffipax-szal ( vagy a patkány felettesének beállítania ) olyan helyre, ahol autóúton közlekedik az ember természetesen 110-es tábla mellett, majd hirtelen 60-as tábla váltja fel azt, körforgalomhoz közelítve....Eleve hülyén van megoldva, ráadásul alattomosan meszelnek! (4-es főút, Ceglédtől Bp. felé)
Pedig ez 1szerű. Mert nem ért hozzá. Nem is kell neki értenie. Ezért viszi el egy beszerelőhöz, aki ezt ajánlja neki, mert ezen nagyobbat fog / ez van készleten / ezzel van szerződve / ezt ismeri.
Ha elkészül hétvégén az Li beszerelés én erre igényt tartanék.... "szívesen biztosítok teszt lehetőséget, bármelyik "fegyverrel szemben"
Remélem jól sikerül előre és hátra az install ( elhelyezés, beállítás ) és nem kell újból megbontani finomítani hanem a teszten jól produkál elöl a 4fej M47 hátul az 2fej LI..... ;))
Epp egy baratommal beszeltem, aki ugyancsak marosvasarhelyi es Svajcba utazott. 42-es ut,4es ut, M35, M3 majd igy tovabb volt az utvonal amit atszelt. Bel 995-os radardetektora van a sracnak. Jelentette, hogy ugy az M35-oson, mint az M3-ason MINDKET LEZERES sebessegmerot jelezte a radarerzekelo. Mindket esetben 145 km/h-val haladt gps szerint (km ora szerint 150 felett van az gondolom) es a kutya se foglalkozott vele... Gondolom Fama 3 volt a meroeszkoz, marcsak abbol kiindulva, hogy "LASER ALERT"et mondott a radarjelzo...
Szerintem vegleges . Utoljara evekkel ezelott lattam a feher nissan primera gt-t a fama3-al . 2010-ben kiszortak a kornyekre par 103-at,azota azokkal dolgoznak
más. Miskolcról és környékéről, már nagyon régen eltűntek a 103 előtti műszerek. Van valakinek infója esetleg meddig tart ez az állapot, vagy hogy végleges-e?
Nem azt mondtam hogy a te installodat tesztelem, hanem azt hogy installálunk egy M47-et és azt tesztelheted, hogy a saját szemeddel lásd hogy amit állítasz az baromság! Mivel erről nem akarsz meggyőződni, kérlek kerüld a meggyőződés nélküli kijelentéseidet!
Mindenesetre bárkinek aki nem a bólogató Jánosok táborát erősíti, és felül tud kerekedni a hazugságokon, lejárató kampányokon, szívesen biztosítok teszt lehetőséget, bármelyik "fegyverrel szemben". Egyébiránt én is Offolnám már a témát, de ti vagytok azok akik újra és újra lejárató kampányba kezdetek, a ledes blokkolókkal szemben! Mindezt meggyőződés nélkül, vagy szándékos hitelrontástól vezérelve.
Nekem már az új lett felszerelve hátulra. Magam tettem föl, és hát egy kis "rendőri" segítséggel többszöri neki futással néztük. Lassan, illetve kissé gyorsabban :) haladva. Nem sikerült még közvetlen közelről sem mérni!
Ok alá irom, hogy a két fej két fej, de most ez van:)
Hat es ugye meg az LI sem kepes csodakra, ott is neha jatszani kell a beallitassal. Kivancsi vagyok, hogy a nagyobb teljesitmenyu lezerdiodaval ez valtozik-e. Osszehasonlito tesztet nem csinaltok az uj es eggyel elozorol?
Ha vissza olvastál volna akkor tudnád, hogy M25-ös volt, amit a mi kis megyénkben scs103-al teszteltük, de ha vissza olvasol akkor tudod mire volt jó! Annyit elárulok, hogy egy darabig fogta, de ............
A hátsó egy fejes LI meg akárhogy is nézzük -megint csak SCS103-al tesztelve- mérhetetlen volt.
tehát kár volna hozzád mennem, hogy úgyanezt lássam. Személyesen meg ismerni nem akarlak:)
"Olyan régi blokkolót akartál felhasználni a jelenlegi mérők ellen, amelyre már nincs support, azaz nem frissíthetőek! Nem tudom eldönteni, hogy a ferdítéseid szimpla butaságból vagy szándékos rosszindulatból adódnak." Nálad mindkét eset fennáll, mármint a butaságod hatalmas rosszindulattal párosul!
Ehhez csatolom egy fórumozó korábbi képét a mostani akciótokról:
Itt található a termék leírásánál, hogy: "A szettek nem frissíthető, INTERFACE központi egységgel rendelkeznek."
Lebutázol egy olyan embert, aki valószínűleg nálad kevesebbet kellene értsen a blokkolókról, és emellett körlevélben hirdetitek azt, amiért lebutázod???????
Sajnálom azokat akikkel kapcsolatban álltok, átvertek, lehúztok! Nem az itteni, segítőkész embereket kellene fikáznod, hanem csendben lekullogni a Tisza partjára, és lógatni a kukacotokat a vízbe!
Ember! Te egy M20-ról beszélsz! Olyan régi blokkolót akartál felhasználni a jelenlegi mérők ellen, amelyre már nincs support, azaz nem frissíthetőek! Nem tudom eldönteni, hogy a ferdítéseid szimpla butaságból vagy szándékos rosszindulatból adódnak. Habár az egy fejes hátsó kivitelezésed alapján inkább az előbbire tippelek!
Mindenesetre felajánlok neked egy tesztet ahol meggyőződhetsz arról hogy amit állítasz nem állja meg a helyét!
A teszt autót te biztosíthatod és a méréseket is te végezheted! Én viszem a technikát.
A kamerád ( U-DRIVE DVR MT4036 ) jól működik minden ok? Páran már kérdezték mert emlékeztek rá ,hogy vettem meg vagyok e elégedve vele én igen teszi a dolgát ahogy kell neked tapasztalatok?.....
Más Szombaton ( 10.-e ) beszerelésre kerül LILI hátulra..... ;))
Hat igen. Amugy ebbol a szempontbol is erdekes a szabadalom, mert a lezer hatranyakent felhozza a tul nagy teljesitmenyt tengelyiranyban, ugyanis az alapjan lehet detektalni a zavarast, ami logikus is, bar ez a technika nem terjedt el.
Hmmm érdekes ez a szabadalom dolog. Mert úgyebár úgy tudom, hogy nagyon sok dolgot például Kínában nem tudják levédeni, ezért is van a sok hasonló termék.
Más:
Ezen a fórumon döbbentem rá /igaz volt egy-két emberrel itt anno kakaskodásom:)/ hogy a Led-es blokkolónak milyen hátránya van.
Addig tök szuper volt mig benem jött az SCS103. Na ez eldöntötte a vitás kérdéseket.
Átlát rajta az is, akinek szerelt. Nincsenek olyan sokan, talán ha százszor annyian, mint akik a te baromságaidat akár el is olvassák. Dohánysodralék.:)
sanyika: ha már jogról akarsz beszélni, akkor tudnék pár olyan dolgot felhozni, amivel ha nem lennék arra lusta, hogy bíróságra vigyem az ügyet, olyan pert akasztanék a nyakatokba, hogy tágulna a púderes pupillátok, és ezzel nem én vagyok igy egyedül.
A tisztességről meg még véletlenül se papolj!
Amúgy meg köszi a reklámot :D:D
Többet nem kívánok veled erről értekezni, úgyhogy kérlek hagyj ki a beteg gondolataidból!
Sziasztok! Ha a factory defaultot megcsinálom a LILInél akkor a software nem törlődik róla ugye? valamit elállíthattam mert mióta össze dugtam a számitógéppel azóta bekapcsoláskor mondja h.a csatlakozás 4es porton nem megfelelő,de ha eltelik 15mp akkor ki-bekapcsoláskor már jó...ha 15mp-et ki van kapcsolva akkor megint nem jó a csatlakozás...:S
Amugy neztem ezt a szabadalmat es szerintem szerencse, hogy az USA-ban volt az LI vs BLINDER per, ugyanis mar egy IrDA-val rendelkezo PDA is serti, igy jo esellyel tamadhato. USA-ban betegesen vedik a szabadalmakat mas regiokhoz kepest. Arrol nem is beszelve, hogy az ilyen TOF tipusu meresek zavarasa a hadiiparban mar vagy 20 eves technologia, igy errol az oldalrol is tamadhato lenne.
Nem lenézés ,de ha minimálisat visszaolvasnál láthatnád,hogy az elmúlt több mint 2000 oldalból legalább minden másodikon ki lett tárgyalva a detektorok magyarországi használhatósága ,ami a nullához közelit ...alulról .
Elnézést kérek előre is a kérdésemért, tudom, a detektorokról felejtős a véleményetek, de egy ismerősöm kért meg rá, akinek szintén Renault Scenicje van, hogy kapott egy EliTech BLS SX laser detektort/senzort.
Kérdése, hogy a képen jelölt helykre jó lehet-e a felrakása?
Ami főleg érdekelné, hogy a hűtörács /ami rendszám alatt van/ beljebb van mint a rendszám függőleges vonala /1-es ábra/. Ez baj-e, vagy a rendsszám vonalával egybeesően kell-e felrakni?
Ha a jól beállított értékeket nem állítgatok el, akkor nem, viszont ha a rendszer stabil és minden lézert ismer, amit MO-n használnak, akkor nem biztos, hogy frissítgetni kellene.
Ahogy Vargabor mondaná: 'Ami jó, azt ne piszkáljuk feleslegesen".
Sziasztok!lehet nagy hülyeséget kérdeznék: Az lenne a kérdésem,hogy letöltöttem a legutolsó softwar-t,Laser ceptorhoz,szereztem kábelt fel van telepítve minden,és kérdésem h.telepítés az úgy történjen,h. az autóban be van kapcsola a készülék vagy vegyem ki és csak dugjam rá gépre?:D válaszotokat köszönöm!
Amíg ilyen batár nagy lesz a mérete, én biztos nem tenném semmilyen körülmények között autóra (aki igényes arra, hogy ne lógjön ki 2 féltégla a kasztniból)
Most már "csak" az a kérdés, hogy a felhasználónak jó lesz-e, mert az eléggé hidegen hagy, hogy a blindernek jó lesz-e. Egyébként meg van egy tippem. :(
"The New Blinder will be a good choice in my opinion. It will not light the Heavens up but it will be a good jammer."
"Véleményem szerint az új Blinder jó választás lesz. Nem váltja meg a világot majd, de egy jó blokkoló lesz."
"It will be a good addition for Blinder but will not be world changer. It will just make it easier for Blinder to compete with the Laser Diode Jammers.( If they keep up with updates)" "Jó lesz ez a Blindernek, de nem lesz világmegváltó. Csak könnyebbé teszi a versenyt a diódásokkal.."
Ne mutogass ilyeneket, mert mindjárt visítva jön Sanyika (tudod, a Király), hogy mi lejáratjuk őket, akik pedig csupa emberbaráti szeretből szinte ajándék áron adják az embereknek a pár éve elavult szarjaikat!
(Ja, hogy nem frissíthető? áááááááá az nem is fontos, csak az, hogy előre, és hátra is feltehető az ajánlásuk szerint!)
A púder marketing dübörög! Csak azokat sajnálom, akiket ezzel átpúdereznek!
Lehet megharagusztok, ujra felhozom oket, de ilyent ritkan latok/lattam.... Igy vezetnek egyes roman allampolgarok, kulfoldon (Olaszorszagban keszult a felvetel), 3,5 tonnas, telerakott furgonnal, 140 km/h feletti sebesseggel...
Na most kell megírni nekik, hogy követeled, hogy adják ki a mögötted jövő autó adatait, a vezetője nevét, mert közúti veszélyeztetésért feljelented! Civil, jelzés nélküli autóval, ami megkülönböztető jelzést sem használt, követési távolságon belül haladt ugyanazzal a sebességgel, mint te, ezzel veszélyeztetve a tulajdonod (autód), valamint a te épségedet. Te az általuk okozott szituációt védted csak ezzel. És a közveszély okozás mellett fel kell jelenteni szintén gyorshajtásért a kocsi vezetőjét, mivel ő is dokumentálhatóan ugyanannyival közlekedett, mint te!
És amennyiben nem ejtik a bírságodat, vagy nem folytatják le a feljelentésed, akkor menni a bíróságra!!!!
megjött a szombathelyiektől a papírom, azért csak megbaxtak 30 forinttal, merthogy 90 helyett 113-al közlekedtem :)) Ha van valakinek tippje, szívesen fogadom, mit kellene tenni, a másodfok megsemmisítésre és új eljárás lefolytatására utasította az elsőfokot, akik ezt írták:
"a másodfokú hatóság új eljárásra utasította hatóságomat, ezért megkerestem az Érdi Rendőrkapitányságot. Az Érdi Rk. munkatársa megjelent a szabálysértés helyszínén és az ott megállapítottak alapján tájékoztatott arról, hogy azon útszakasz ahol a fenti forgalmi rendszámú gépjármű sebességtúllépése rögzítésre került lakott területen kívül van, így ott a 90 km/h sebességkorlátozás van érvényben"
igazából ezt sosem tagadtam, de eljátszanék még egy kicsit a dologgal szívesen :)) a szabálysértés időpontja 2011. május 26, nincs valami elévülés? mert amire hivatkoztam azt le esm kaksikázták természetesen :)
ezt írtam nekik anno a fellebbezésben :
Tájékoztatom továbbá, hogy az 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről 21. § (4a) bekezdése szerint
meghatározott szabályszegés miatt indult első fokú eljárást az előírás megszegését követő hat hónapon belül be kell fejezni.
A megengedett sebesség túllépésének dátuma ami egyben az eljárás megindításának is a dátuma, 2011. 05. 15. A törvény által megadott 6 hónap már eltelt, ezért kérem az eljárás megszüntetését, és számomra a megszüntetésről szóló határozat kiküldését.
Félreértés ne essék, ezt a harmincat már hajlandó vagyok kifizetni, de mennék tovább fellebbezni ha van valakinek ötlete.
VG tudja jól, a tilosban parkoló roki büntethető, de NEM bilincselhető, szállítható, stb. Ezt a 7. ker-es közteres mondta anno. Köztereshez képest egész normális figura volt. Még egyszer mondom: köztereshez képest. Tehát a léc nincs túl magasan. ;)
A közteresekről annyit, hogy múlt csütörtökön láttam egy Lexus RX400h-t parkolni a Puskin utcában, ez a VIII. kerület. Rokikártyával parkol rendszeresen ott, az illető TÉNYLEG mozgássérült, van szerencsém ismerni. Nem kerekesszékes, de mozgássérült, teljesen jogosan használja a kártyát. Legális helyen parkolt, menetirány szerinti jobb oldalon - egyirányú a Puskin, mindkét oldalon legálisan lehet amúgy parkolni - és a saját szememmel láttam, hogy ott volt a kártya kirakva a kocsi ablaklában, tisztán láthatóan az egész felülete, minden szabályos volt és még csak nem is a "rokihelyen" állt, pedig ott is szokott - jogosan. Na és mi volt a Lexuson? Kerékbilincs. Meg mindenféle bünti. Pont akkor mentem vissza este is, mikor szerelték le a bilincset a nyócker kiváló közteresei, hát a tag nem látott a dühtől, ami nem is csoda, mondtam is, hogy pereljen, ilyet nem tehetnek. Én tényleg nem értem, hogy ezt hogy képzelik, bilincset rokikártyás autóra még TILOSBAN SEM tehet, nemhogy szabályos helyen parkolva (büntetés mehet neki, de bilincs NEM - ezt egy 7. kerületi közteres mondta). Gusztustalan amit ezek művelnek, Centrum kft 2. Ja és azt hiszik, hogy ők egyenlőek a rendőrökkel. Off vége.
Amúgy meg a k..va anyjukat a VVI kerületi közterület felügyelőknek is. Megáltam a menetirány szerinti oldalon. sms-ben vettem parkoló jegyet. majd mielőtt végeztünk a melóval átáltama másik oldalra a bejárat közéléba, hogy könyebb legyen bepakolni.
Erre a genyák megbüntettek, mert szembe állok a forgalommal.
Anyátok! Persze szabály az szabály, de ez is egy tipikus lehúzás! Előtte és utána is láttam, hogy ezen rodeóztak (gondolom nem csak ma és előtte nem fogtam fel, hogy mi a pálya, azt hittem parkoló jegyekre hajtanak)
Háááát, hátul azé nem lehet annyira biztosra menni - sok széééép nagy felület van ott, világos és tiszta autónál... felteszed a két fejet arra a két pontra, ahová lehet, és reménykedsz :))
Eeegen, erről én is tudnék mesélni. :))) Először azt hittem engem kapott le vki, de aztán láttam, hogy nem egészen g9-ek és nem egészen oda szerelve ficeregnek, ahol nekem van. :))))
Az Avensis gyönyörűen védhető autó. Ask Krapu. :))
Az egyik kolléganőm papája árult egy egész készletet használtan, ha jól emléxem úgy kb. 30-ért. Azt hiszem, 4 fej volt benne. Ha érdekel, írj rám, megkérdezem, megvan-e még!
Sziasztok.Sajnos a hideg tél után az Echo lézertek egyik feje meg adta magát,úgy néz ki hogy be ázott,mert folyamatosan riaszt,a másik fej az még jó,kérdésem valaki tudna e egy használtat.persze nem ingyen. Segítségeteket előre is köszönöm.
Igy legalább a rendőrség statisztikája sem romlik:)
10-ből átlagosan 5 bejön:)
A mérések meg /szerintem/ azért kevesebbek, mivel ideiglenesen sok FamaIII-at, SCS102-őt kivontak a forgalomból. Mivel készítik felfelé, hogy csak képet készítsenek videó helyet. Ezeket tesztelni kell /már mint, hogy hogyan küldi a képet/.
Úgyhogy /ha minden igaz/ mire nagyon jó idő lesz, újra bevetik.
Én ma egész nap Szegeden autóztam és kb 10 autón láttam blokkolót, ebből az arányok: 2 LI, 3 Blinder, 5 pedig Kígyó; hol 2, egy terepjárón terepjárón pl. 1 fej hátul, gondolom szintén az említett cég "jóvoltából" :)
Méréssel viszont sehol sem találkoztam, pedig nem kevés km-t tettem meg.
Tudod...ameddig Romaniaban legtobb sofor csak almaban lat autopalyat, ellenben minden falu kozpontjan atmegy minden fout es mellekut...alig tudsz a forgalom meg a traffipaxok miatt 40-50 km/h-val docogni tobb szaz km-en keresztul...ahogy atmennek a hataron es autopalyakkal talalkoznak..mondhatni CSAK autopalyakkal... Persze hogy ilyenkor nem gondolkoznak es padlora nyomjak a gazpedalt, nem szamolva az egyes kovetkezmenyekkel. Fokent, ha kapjak a hirt radion, hogy "Tiszta egesz Budapestig az M5-os kolega!"
( a lényeg magyar állampolgárnak csekk... külföldi POS-terminálig elkisér vagy autó forgalmi visszatart míg nem rendezi )
Asszem tavaly indult el ,hogy a románokkal ( legfőképp kamionosok fétek tőlük az emberek ) nem tudtak mit kezdeni száguldoztak mint a veszett és ha meg is állították megkapták a csekket simán kidobták nem volt behajtható most ez megváltozott vátoztattak " módosítottak néhány magyar jogszabályt ".....
Jelen pillanatban is mérnek a XI kerület Andor utca 60. előtt. LMZ-537 fehér civilnek tűnő Ford Focus kombi. keresztben állnak az út szélén és az oldalablakból lövik az M1-M7 felé tartótak 103-al.
Már vehet át kp.-t is. Mint ahogy a körülöttünk lévő országokban is. Kiállít egy olyan papírt amilyen a büntetési "bizonylat", belföldinek még pont is jár ha olyan a vétség. Külföldinél fisszatarthatja a jogsit, ahogy külföldön is teszik.
A célszemélyek mi vagyunk Magyarok, azaz a határ túloldalán bárhol. A készülék nem a helyiek tulajdona, információim szerint az Eisenstadti prefektúrától igényelgetik mindig az aktuális helyi csapatok előre tervezett rend szerint. Azt sem tudom mér e szemből de a menetirány szerint jobb oldalon (tehát hátsó mérésnek biztos) és hazafelé állt. Sokszor látom amúgy hetente kicsusszanok NEM tankolni, a NEM 401 forintba kerülő gázolajból...
Ma sikerült Ausztriában találkozni sógorék szuper mobil mérőeszközével. Sajnos röptében fotóztam, de a képen azért persze kivehető micsoda is az. Aki még nem látta erre a határ után, illetve haza felé a határ előtt - amiből látszik, hogy mely nemzet fiai a célszemélyek - most memorizálja be a készüléket.
A sógorék persze nem, de a vendégmunkások jelezték azonnal. Nincs semmi rajtam, ezért nem tudom radar, vagy lézer. Gondoltam senki sehol, megállok, majd a műszer adatlapjáról leolvasom. De jól tettem, hogy nem álltam meg, a töltés alatt figyelőcsapat csücsült. Jobb a békesség, mentem tovább.
A kek feliratu RENT-A CAR tabla, a betontabla es a bokor kozott, a 0:25os masodpercnel ha PAUSE-t adtok, latszik enyhen. Az a lenyeg, en tudtam hogy oda van bebujva, direkt az 1es savon haladtam, lassan, hogy tudjam filmezni, megis alig lathato. Ezzel azt akarjak elerni, hogy ne jelentse be az ember cb radion, hogy hova vannak kiallva. Na meg arra alapoznak, hogy akit megfogott (mert ugye szembol me'r), annak nem lesz kedve beszelgetni radion utana... Minden esetre, meg vannak veszve. Ejjel 3 orakor is a varos fo utcain, hetkoznap, vegig 50 km/h a korlatozas, aratnak rendesen...
Csak meg szeretnem ezen videommal (is) cafolni azon forumtarsunk kijelenteset, ami szerint Romaniaban korrekt, lathato helyrol tortennek a meresek...
Later Edit : A filmecsken (aki megnezte es erdekli), a 24-25-os masodpercnel van az MCV traffis auto, jobb oldalt, a bokrokban, alig lathato (pedig tudtam ott van...)...
Hazank rendorei, akik a balesetmegelozes erdekeben barmit megtesznek, akar el is rejtoznek, hogy ne lehessen eszrevenni...lefilmeztem ma oket, maga az MCV csak egy masodpercig lathato a jobb felen (direkt ugy allnak be merni, hogy aki elhalad mellete, ne vegye eszre...) :
Ugyanakkor a varosban is kemenyen vagjak, hatrafele iranyitott radarral...
Igy van...rengeteg uj es erdekes intezkedest szeretnenek torvenykent behozni Romaniaban. Tobbek kozott, hogy akinek nincs meg a 10 osztalya, ne kaphasson jogositvanyt, vagy jogsitvany nelkul is lehet majd vezetni bizonyos korulmenyek kozott (meg nem hoztak nyilvanossagra). De mindez csak egy torvenyjavaslat, remeljuk nem fog ervenybe lepni.
Ami a radardetektorokat illeti : kijelentettek 1-2 eve, hogy SEMMIRE se lehet mar hasznalni, nem lehet mar detektalni a radarokat veluk, erre meg mindezen kijelentesek ellenere be akarjak tiltani. Nem erdekel senkit se, ugyis mindenki cb radiozik es meg tobben fognak...nem lesz olyan hely, olyan ora ebben az orszagban ahol ne kapni majd utinfot, hogy hol bujkalnak rendoreink, akik termeszetesen balesetmegelozest vegeznek a bokorbol :)
Ahol nagyon szűkek a helyek, ott megértem, hogy így parkolnak, mert sok szakadt autós szarik az egészre és Neked csapja (nekem is volt ilyen). Inkább az a nevetséges, hogy mennyire szűk helyeket festenek fel manapság, ki sem tudsz szállni a kocsiból. Az ilyen helyeken én inkább messzebbre állok a bejárattól ahol már ritkábban állnak az autók.
Jó is ez. Én 1 napra ugrottam fel Pestre rendezni a dolgaimat, és ezért vettem egy 10 napos matricát. De ha igy haladunk még a 10 napost is megfogják szüntetni!
Egy ezüst színű "kis" Punto 2-re milyen lézerblokkolót ajánlanátok?
Napi 120km-t megyek s tegnap beleakadtam egy necces szituban (kint hagyott(!!) 30as és az alatta sunyuló SÜNök esete) Lehet - de nem biztos - elég volt a reflex (menetiránnyal megegyező irányba mértek az út szélén, mikor elmentem mellette, a 55-60as sebességről -falu belterület, nyílegyenes szakasz, dombtetőről "csorogtam lefelé", csak szántóföld mindkét oldalon- hírtelen fékeztem) nemtudom mit mértek, mikor a szürke Astrájuk elé kerültem... ha megvolt nekik az 57-58-as sebességem, akkor 45.000ft-os csekk várható - KÖLTSÉK AZ ANYJUK GYÓGYSZERÉRE!)
Bérből és fizetésből élő ember vagyok, ez a büntetés megroppantana 2-3 hónapra...viszont úgy döntöttem valamit tényleg kell tennem ezek ellen a fé.g.k ellen. Azt sejthetitek, hogy több száz ezres technika nem fér bele (a Punto-m nem érne annyit)
2 szenzoros elég? Kyio-kat néztem és olvasom hogy mennyire ...hogy is fogalmazzak... megosztó ez a termék ebben a fórumban és az Echo Lasertek-et. Kis autó (bár ezüst színű, ami ha jóltudom nagy hátrányom a topic témáját tekintve) elég a 2 fej? Tudom, még úgy sem lenne védve a kocsi s.gge, majd idővel az is kapna egy ugyanilyet hátrafelé (bár azt viszont nem tudom olyan közelre mennyire jó a Lasertek) Fél év alatt tudnám lézer ellen bevédeni a kicsi kocsit, de muszáj. Tavaly 30.000ft-ot fizettem, mert kitették a faluhatár tábla alá a háromlábút (persze -rendőr-autót közel-távol nem láttam) teherautó előzés közben sikerült a tábla alá 70el érkeznem (tudom, ön és közveszélyes vagyok ilyen mértékű gyorshajtást valóban a törvény teljes szigorával kell büntetni)
Kis Punto védhető Echo Lasertek-kel? (ár / érték arány érdekelne! Tudom, a 400.000ft-os cuccokkal biztosabb lenne a védelem, de azzal kicsit túllőnék a célon)
A tetves annyukat... értelmezzétek az adatokat... szaros 400 milláért kitereltek 300 ezer autót a közútra. Hogy rohadna meg, amelyiknek ez eszébe jutott.
Gondolom nem sokat tudd a lézerblokkolókrol. És sajna pont olyan helyre, vagy olyan emberrel beszélt, aki nem teljesen világosította fel a készülék bizonyos hátrányairól. És lehuzott tőle kb. 100 ezer Ft-ot.
Koszi a felvilagositast es a torvenyt. Gondolok az elmult 3-4 evre, amikortol radiozok vezetes kozben es 1 eset kivetelevel (amikor durvan megszivtam), mindig megusztam, 90% feletti plussz biztonsagot nyujt hazank utjain (es nemcsak...)
Utanna erdeklodtem, minek az ilyen furgonokra a PR 27 radio (cb radio), azt mondtak, ez rabszallito meg bunugyi nyomozassal foglalkozo egyseg. Sokan adnak-vesznek gazolajat radion keresztul kamionosoktol vagy mastol, igyhat biztos felbukkan a rendorseg is a business szinhelyen ha a megbeszelest radion folytatjak le a szemelyek...
Bocs az off-topic-ert meg egyszer
U.I. : Maros megyeben levo utolso regi radart is (MPH PYTHOON 2, feher Dacia Logan, civil auto) atkotottek egy kapcsolora, illegalisan, termeszetesen, es igy csak akkor kapcsolja rad ha mar nagyon kozel vagy es szemmel latja a rendor, hogy gyorsabban haladsz a kelletinel. Konkluzio : hasznos neh a a radardetektor de nem segit mar sajnos a radaros autoink ellen :(
A CB "uj" megnevezese a PR-27. Itt csak a fazis vagy frekvencia modulalt engedelyezett, azaz a regi amplitudo modulalt (AM) radiokat mar nem lehet hasznalni.
Ez tulképpen nálam bele is fér a csibészség kategoriájába. Amugy nagyon OFF, de hogy is van ez a CB? nem csak PMR lehet már mifelénk, vagy csak bizonyos modulacioju CB ami nem?
Magyarorszagon bujkalnak a rendorok traffizas kozben, itt pedig hazudnak. Mint emlitettem, rengeteg a cb radios "kolega" az utakon, mindenki ketsegbeesetten traffipaxok utan erdeklodik az utvonalon. Kiokosodtak rendoreink, az allito csapatok tettek cb radiot az autoikra (pedig illegalis, semmilyen joguk sincs szolgalati autora az alapfelszerelesen kivul mas kutyuket tenni), ha megkerdezel barmit, rogton hazudnak, hogy "tiszta, mehetsz nyugodtan". Sikerult hosszu idok utan egy ilyent lefenykepeznem...erdekes egy helyzet minden esetre...
A nővérem is ezt mondta -a szabályokat be kell tartani- most jár 75.000 Ft-nál. És hidd el, hogy ő aztán tényleg nem egy gyorshajtó, csak hát azok a fránya kint hagyott sebességkorlátozó táblák.
Főleg ha olyan helyen van, hogy az ember belekezd egy teherautó előzésébe és a sebességkorlátozó tábla takarásba van:)
Vagy itt egy példa:
Ennél, pontosan hogy tartanád be a szabályokat?
Sajnos vannak kivételek ahol az ember be tudná sz@pni.
Úgy tűnik mindenkinek ment a mail :)! Amit kérek tőletek és az importőr is ezt mondta (amúgy folyamatosan segített az importőr és még a két jogászt és felajánlotta akik védték szegény békéscsabai sorsársamat) nem szeretnék semmi féle nagy felhangot mert örüljünk, hogy eme formában legális még a blokkoló.
Még azt nem is meséltem, hogy a helyszínen megkérdeztem, hogy lehet az, hogy a politikusainknak az összesnek fent van az autóján?
Válasz: Amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek.... no comment
Keressetek rá (google) Csibrik Csabára ez egy beteg, fanatikus mindenki meg lesz büntetve mert mindenki gyorsanhajt bolond.
Azt az útvonal engedélyt amivel a helyszinről hazamehetsz a rendőr állítja ki a helyszínen.
Amikor elkezdte írni közöltem vele, hogy írja rá a paragrafust pontosan ami alapján bevonja a forgalmim meg a nevét és a számát mert innen egyből az ügyvédemhez megyek és fel lesz jelentve mindenki. Hárman voltak ott két rendőr hátralépett és közölt, hogy nem írja rá :)))))))))
Én nem is igazán szoktam gyorshajtani, mert sajnálom az üzemanyagot is, és mert még ez a biztonságérzet sincs meg, de jó volt látni, hogy egy ilyen indokolatlanul szemét helyen segített. Ennek ellenére is csak azt mondogatom magamnak, hogy azért vannak a szabályok, hogy betartsuk :]
Hat fokent a buldozeres valtozat nagyon kemeny :) Legkozelebb bokornak vagy masnak fogjak magukat a rendorok alcazni :))
Akkor mi meg itt Romaniaban hallgassunk traffipax szempontbol, mert 90%ban MCV rendor logan-bol mernek es muszaly az uton vagy a sze'len legyenek, ahhoz, hogy bemerjenek es meg eszre is veszed ha figyelsz meg mielott megfog...
Csak gondolj bele, hogy az SCS103 lézeres trafipaxal általában 100 méterre mérnek /mivel csak innen tud képet készíteni a gyorshajtásról/.
Ekkor csakis a rendszám környékére mérnek, tehát a lézer nem ér fel a szélvédőhöz tett radar - és lézerlézerdetektorhoz.
És innentől kezdve majd ez a kis cuccod adni fog egy hamis biztonság érzetet. Bátrabban fogod nyomni. Lakot területen belül például megelőzöd az előtted haladó traktort, amely kb. 45 km/h-val közlekedik, de mivel szemből is jönnek ezért kissé rálépsz a pedálra és bumm bemérnek 69 km/h-val. Ja és amikor kijön a csekk, akkor gondolkodni fogol, hogy hol a frászban állt a mérő amikor a cucc nem is jelzett, te meg nem láttál semmit!!!
Mert úgyebár ezekt elég észre venni, ha igy használják:
Tehát ővatosan azzal a COBRÁVAL, mert ha megmar sokba fog kerülni:)
na jó, részletezem. M0, 110es határ, tudom is hogy jönni fog a 80as tábla nemsoká, mégsem szokott szinte senki lassítani. Még bőven a 80as tábla előtt jelez hangosan, 110es részen 110zel, 80as részen 80nal megyek, integetek a sünnek, megyek tovább. valahogy így történt, nem úgy, hogy a 80as tábla után 20 kilométerrel jelzett.
Könyörgöm... Bírjátok ki szó nélkül.. Megvette.. mérésnél jelzett... örül neki... ennyi. Ha utánasolvasott(mert azt írta) akkkor tudja, hogy mire jó a kígyó.
De ezekszerint neki az a lényeg, hogy jelezze a mérést.
Abban a pillanatban, hogy megszólalt, a rendőrök már látták a sebességed. Ha 98-cal mentél - óra szerint olyan 103 körül, bár autója válogatja - már várhatod is a csekket. Pont erre jó a detektor: szól, hogy irány a pénztár, ha gyorsan hajt az ember. :(
Múlt héten beruháztam egy Cobra XRS 9345-be, miután ismerős ódákat zengett róla, és youtube-on is értékelhető videókat láttam róla. Aztán rákerestem jobban, kilukadtam ide, ahol el lett hordva a szakik szerint minden bazári lóf0snak, így nagyon nagyon szívtam a fogam, hogy 13ezret kivágtam érte használtan.
Ma csak unalomból feldobtam, gondoltam megvárom az első trafikat, ha elmegyek mellettük akkor kuka.
M0-m5 átvezetőnél elkezdett bazihangosan jelezni, lassítottam, az indokolatlan 80as táblánál 80nal mentünk tovább, és mit ad az ég, ott álltak és mértek. Már megérte, akármekkora szar. Eddig 1ből 1. Nem okoskodásból írom le, csak pozitív véleményként.
Na most az a helyzet, hogy ha a Te linkedre kattintok valóban olvasható méret, viszont ha az eredeti képre kattintok, vagy bal klikk és kép megjelenitése, vagy ha lementem a képet és megnyitom, akkor is ilyen méret lesz:
kepfeltoltes.hu/120218/mmhhh_www.kepfeltoltes.hu_.p n g (Szedd ki a szóközöket a png-ből)
Tehát továbbra sem tudom, hogy hogyan lesz normális méretű. :) De sok belinkelt képnél van ez.
Gondolom ez az eset a bekescsabai eset lezarulasa elott tortent, amikor meg nem volt "jogeros dontes" blokkolo ugyben... Orvendek, hogy megusztad es hogy feltalaltad magad. Lehet mas nem lett volna ennyire talalekony es elvesztodott volna az ugyben.
Csodas... es helyszinen mire hivatkozott??akkor te ott nem hivtal ugyvedet vagy valamit?
Az en 2010es belesetemre tegnap jott meg a vegzes hogy nem allapithato meg ki volt a hibas.. ( hatulrol jottek belem ) igy lezarjak az ugyet. Halali.. mindenre van eszuk de dolgozni rendesen nah arra nincs.
Közben kaptam egy levelet Csibikéktől, hogy PANASZOM elutasítva. (gondolom a cimbora járt el)
A hely okmányirodában nagyon rendesek voltak 1 nap alatt lett határozat (szerintem már csak azért is megcsinálták gyorsan mert napi 5x hívtam őket, hogy megjött-e már a forgalmim). Kellett egy új műszaki de mivel Csibrik ELVTÁRS lekaparta az érvényesítő matricát is a hátsó rendszámról így csak HATÓSÁGI MŰSZAKI VIZSGÁN lehetett műszakiiztatni az autót!
Időpont kérés csak a helyszínen autóm meg ugye nincs! Sőt útvonal engedélyt is csak személyesen adnak! Mindegy ezt megoldottam. Autó átment a műszakin úgy, hogy semmit sem csináltunk vele. A vizsgabiztosnak egy kérdése volt: Hát ez az autó mit keres itt?
Ezek után újra dolgozhattam az autóval! 2011.11.10. !!!
Ezek után kaptam egy idézés a területileg illetékes rendőrkapitányságről, hogy jelenjek meg az önkormányzatunknál (persze napközben, hogy dolgozni ne igazán tudjak aznap)
Vittem a parkolósegéd műbizonylatát és újra elmagyaráztam, hogy én itt áldozat vagyok egy rendőri túlkapás miatt. Szopassuk meg a BMW-s manager gyereket című tragikomédiában! Jegyzőkönyv szépen elkészült!
VÉGÜL!
Megkaptam a határozatot AMI SOKAT IS ÉRHET!!! Nemzeti Kölekedés Hatóság vizsgálta meg az ügyet és nyilatkozta le, hogy eme szenzor nem minősül gépjármű átalakításnak!
Javaslom, hogy ezt a határozatot nyomtassátok ki és rakjátok be az autóba ha ti is találkoztok okostojásokkal akkor nyomjátok az orra alá és fenyegessétek perrel!
Én még nem tudom mit tegyek nem csak az ideg (ezzel párhozamosan szervesztem a CHF hitelem forit alapra átváltását, készülte államvizsgára), a kiesett idő, a kiesett keresedelmi forgalmam és annak a pénze de az igazság érzetem bántja a legjobban!!!!!!
Elmesélek egy történetet! Eddig nem vertem nagy dobra mert nem akartam, hogy a média felfújja. Az történet kb. hasonló mint a békéscsabai ügy és egy "Határozat" átadásával szeretnék nektek segíteni!
Nem lesz rövid!
2011.10.27.-én szépen jöttem hazafelé. Erre mezőfalván mértek. A mérés után megállítottak és (voltak vagy 10-en) Csibrik Csaba ALEZREDES közölte, hogy át van alakítva a kocsim és a helyszínen bevonta a forgalmim és lekaparta az érvényesítő matricám!!!
Ezek után kaptam egy útvona engedélyt, hogy az autóval haza mehessek (területi képviselő vagyok ezzel az autóval! szerintetek?) Persze azonnal mentem a rendőrségre és Panaszt tettem az ibtézkedés ellen!
A forgalmimat ilyenkor a területileg illetékes okmányirodának 3 munkanapon belül át kell küldjék. Kikértem az anyagot és (az érkeztetési bélyegzőn szépen látszik) sikerült Csibikéknek NOVEMBER 9-RE átküldeni!!!
Egy Fábia mögött mentem amikor találatot kaptam. Amikor elmentem mellette láttam hogy SCS van benne. Mivel csak elöl van blokkolóm, kérdés, vajon visszaverődő jel volt vagy estleg hátrafelé mértek?
De nyertél egy hangszórót. A kilencedik hónapban vagy :o))
Pontosan így volt. Én sem hiszem hogy mozgó autóból hátrafelé mértek volna. Hisz előtte a parkoló meletti út szélén állt le és telefonállt :) Láttam az SCS-t mellette. Amúgy csináltunk róla fotót menet közben,csak nem tudtam feltölteni. A kattintás után jelzett a LI. Érdekes szitu volt,ennyi.
Mintha úgy lett volna, hogy: ment előtte az a fóbia és egy 70-es tábla előtt leindexelt jobbra, gondolom jelezte, hogy előzze meg, és amikor 50m-re volt a fóbiától de még mögotte, jelzett az LI. És nem tudta, hogy egy szembejövőről visszaverődött jelből kapott vagy akkor honnan. Majd kijavít ha nem így volt :-)
Mondjuk olyat még nem láttam/hallottam, hogy hátrafelé mértek volna az autóból menet közbe.
A helyet ismerem mint a tenyerem. De amit írtál az felér egy rejtvénnyel. Ki volt ki elött / mögött? Mi mennyi? Köszönjük az infót, de ebből sz@rt sem tudtunk meg az eseményről.
MA reggel 71-es út Balatongyörök Szépkilátó parkoló. Épp a LI-t fejeit pucoltam :), megállt mögöttem egy LSS Fabia. Elindult Keszthely felé, előttünk haladt. 70-es tábla előtt irányjelzés, lassít.Kb 50m-re mögötte LI visít->SCS lézer. Mozgóban mérhettek vagy csak valami verődöttet kapott?
Érdekes - erre felé eddig még ismeretlen- dolgot láttam ma délután a régi 5-ösön a városföldi trafó állomással szemben ( a benzinkút után ) a buszmegállóban állt egy civil szürke yaris és a műszerfal fölött egy hagyományos kamerának kinéző kamerával filmezte a szembejövőket.
Nem tudom mi lehetett ez, de szerintem biztos nem sebesség mérés volt. Arra gondolok, hogy záróvonal átlépést videoztak volna ... ? mert ott a lekanyarodó sávok miatt záróvonal van és eléggé jellemző az ennek a be nem tartása.
Valaki látott már ilyen videozást itt a környékben.
Közben Nagykőrösön egy fekete Astrából az úrta merőlegesen beállva mérték a Cegléd felől érkezőket a konzervgyár környékén.
Lézerdetektorral nem sokra mész, hiszen ha az jelez, általában már megmértek!
Szerintem félreértetted! Lézerblokkolót ajánlhatott az illető.
A radarokkal kapcsolatban nagyjából igaza van. Elvileg a fix dobozokon kívül (pl autópálya) csak Somogyban és Fehérváron radaroznak a rend őrei már csak.
A valóban megbízható blokkoló azonban picivel drágább, mint az általad írt keret.
Függ attól is az ár, hogy csak előre, vagy hátra is szeretnél védelmet, illetve attól is, hogy egyáltalán mekkora vasat szeretnél levédeni.
Lézer- és/vagy radardetektort szeretnék vásárolni. Nem értek ezekhez az eszközökhöz, csak a napokban kerestem utána az Internetenen.
Azt mondta nekem egy eladó, hogy ha csak magyarországi használatra kell, akkor lézerdetektort vegyek, mert most nálunk csak azzal mérnek. Illetve mondta, hogy radarok csak az autópályán vannak.
Ti mit tanácsoltok, miben gondolkodjak? Maximum hatvan-nyolcvanezer forintot szeretnék rászánni. Ennyiért lehet már használható terméket venni? Akár lézerblokkoló is belefér ebbe az árba?
Itt valoban 60-as korlatozas van. A felvetel vegen latszik an80-as tabla. Valoszinu, hogy a szervizutat mertek, de arra az agra ahonnan en is erkeztem mar jol ra lehet latni messzebbrol is. Az elottem halado auto es a jobb savban meno teherauto kitakarta, de ures uton szerintem van esely a meresre.
As semmi. Nalunk, Romaniaban, a rendorsegnek van Lotus Eclipse autoja is... Igaz csak egy darab es csak a Bukarest-Konstanca autopalyan. A lenyeg, hogy van...
Nézd, ott ácsorogni sebességet mérni teljesen felesleges két sokmilliós RS Octavia... Ilyen célra egy őrbódé is megtenné, abban is lehet semmittevő módon melegedni (és közben ugyebár a mérőcucc termeli automatán a lóvéságot). Ezen az áron kaptak volna 3, de lehet, hogy 4 szerényebb Skodát (akár Octaviát is), az ilyenekkel inkább cirkálnának, és szedegetnék ki a sok szédölgő szőröstalpú balkánit, személy-, és teherautókból, nem utolsósorban jócskán túlzsúfolt kisbuszokból.
Szerintem...
Non plusz ultra két abszolúte szabálytalan (de ezt mondjuk leszarom, ők meg aztán főleg), de iszonyatosan balesetveszélyes megállást is előadnak. Azért a biztonság kedvéért legyalulhatná őket valami defektes soktengelyes, csak a vékonyfosás bekövetkezése érdekében ;)
Ma megint posztolt Hajdúböszörmény Görbeháza felöli bevezetö szakaszán a szürke Corsa, benne egy SCS103-al és a mögötte ülő usánkás sünnel :) Egész jól birta a hideget,mert amikor mentem 14h körül már ott volt és 17h körül még mindig :)
Nem a kérdésedre. A cikkre reagáltam. A Lényege ugyan az mint amit már berakott valaki pár nappal ezelőtt. Még jön 4-5 ilyen internetes portál majd a vidéki lapok cikkeznek róla... Ahogy ez volt a "csabai ügy"-nél. A laikusok számára érhetőbbé tettem... :-)
Kb az utolsó 4-5 mérésből amit kaptam, egyetlen egynél sem láttam, honnan a fenéből mérnek, csak az LI szólt (majd utána sasoltam, merre állhatnak, hiába...). De sokaknak biztosan jobb a szeme, mint az enyém.
Ez alap, hogy egy félméteres vas oszlopon átlátok :-)) Meg egyébként is, ezek az újak már közelre mérnek (mert eddig kilóméterekről készültek a felvételek)és csak a szememen múlik! A szemem meg jó! :-)
Hát ez nagyon király! 100-200m-ről simán ki tudom szúrni majd a rendőrt, mert majd gondolom ott fog állni közvetlenül az út szélén de az is lehet, hogy beáll az út közepére láthatósági ruhába és egy nagy fényerejű stroboszkóppal villogtat majd. Nem elbújva civil autóból, más autók közé parkolva vagy esetleg hátulról egy épület vagy bármi takarásából.
Azon gondolkozok, hogyha nem lennék képben a témával kapcsolatban akkor elhinném e ezeket a sületlenségeket ami a hiradókba és az ilyen cikkekben van leírva erről.
20mérésből 1-2 ha kiszúrok azt is helyismeretből, tudom, hogy ott szoktak lenni. Lehet, hogy azért csak ennyit mert el vagyok kényelmesedve és nem az utszélét pásztázom hanem a vezetésre figyelek :-) De ha elmegyek vidékre, az ismeretlen terület és szívás van(lenne)...
ja tényleg, akartam szólni, hogy aki az M0-M6 részen mászkál, mostanában 103-al méricskélnek a nulláson azon a szakaszon, kétszer is belefutottam már, eddig ott sosem volt ilyen..... Meg az M6-os is aktív bár ott eddig is bele szoktam szaladni, de most nem benzinkútról vagy vészjelző oszlop mellől, hanem pálya széléről lövöldöztek, és 103-al szintén, fámával nem is találkozok mostanság, nem várják meg a 2012 dec. 31-et úgy látszik, vagy csak épp alakítják át őket :) pedig én szerettem a fámaIII-at biztonságosabb volt :))
köszönöm, hogy te is felhívtad rá a figyelmet :)))
végülis én beazonosítható vagyok ezen a nicken, szóval ha már így alakult nem szedetem ki, nincs miért..... remélem az a nyomoronc rendőr is olvassa aki mögöttem jött és provokált, üzenem neki, hogy nem mindig jön össze :)))
Hát én eddig úgy tudtam, hogy egy helyre felhalmozni (10-15cm)-ként a fejeket nincs értelme. De ott (ahonnan a kép van) elméletileg értenek hozzá. Lehet, hogy van amit ők tudnak én(mi) meg nem.
sanszos egyébként, hogy inkább hihető a svájci forrás. Legalábbis a pozsonyi Ceptor kereskedő barátom még soha nem említette ezt a típust, pedig ha valaki, akkor ő mindent tud a helyi zsandárok módszereiről ;)
A seat rendszáma svájcinak tünik ,de én ezt egy szlovák fórumon láttam először évekkel ezelőtt , utána küldte a debreceni cég -akit nem nevezhetek nevén,mert törlik a hozzászólásomat megint - hirlevélben ,de az sem tegnap volt már . A fórumon csak annyit tudtam elolvasni,amennyi angolul volt,ezért asszociáltam a szlovák fotóra .
Ezek a fotók olyan 2-3 éve keringenek a neten , elvileg egy szlovák méröautót ábrázolnak. Akkor is vitatták a valódiságát ,a mai napig nem nyert megerősitést,hogy létezik-e vagy sem
Kivitelezhető, ha nagyon akarják, ezzel nincs gond. Sőt, ha jól látom az első képen, mintha látszana is a hátsó ablak mögött egy címeres-egyenruhás kar/váll. De hogy nincs tömegével ilyen cucc, az nagyon valószínű, mert detektoros-blokkolós berkekben hamar híre megy az ilyesminek, még határokon túl is...
Szerintem baromság... Minek csinálnának ilyet, mikor egy autóból mérő emberkét sem veszel észre messziről? Közelebbről pedig ezt is ugyanúgy meglátják, mint az autóban ülőt. És akkor ehhez még az ajtót is át kell alakítani, ami nem kis pénzbe kerülne...
az ügyvédem javaslatára nem estem nekik, ő már a finom baszogatástól is eltanácsolt. feljelentem bíróság, aztán hazudnak valamit, és én szívok a végén, rengeteg időt és még pénzt is, és ott már per meg mindenféle vádak, amiből nem tudsz kiszállni ha már eleged van az egészből....
Nekem 2 eve volt egy ugyem amit visszarendeltek szabalysertesre ( hatulrol belemjottek) mai napig nincs lezarva az ugy.. Mar kocsim sincs meg cascora kifizettem soha nem latom a penzem. THX szolgalunk es vedunk..
Amikor a szabalyokat nekik kellene betartani az soha az eletbe nem tortenik meg.
Sajnos kovetkezmenyek nelkuli orszag lettunk.. Ez minden allami hivatalra igaz.
az erre vonatkozó részt elegánsan átugrották, pedig ezt írtam nekik a második fellebbezésben, miután az elsőben a települési naplóra hivatkoztak, és kicsit felment a pumpa....:
Mivel a települési napló nyilvánvalóan valótlan adatokat tartalmaz - ráadásul mozgó mérés esetén a telepített mérési hely értelmezhetetlen! kérem a velem szemben intézkedő arra jogosult személyek sebességmérési eljárásának szabályszerűségének kivizsgálását és eljárási hiba esetén a megfelelő szankcionálását, különös tekintettel arra, hogy hogyan kerülhettek valótlan adatok a települési naplóba, valamint hogy sebességmérésről készített fotók alapján (melyen szerepel a mérőautó sebessége, és a mért autótól való távolsága) a mögöttem haladó megkülönböztető jelzést nem használó civil autónak a vezetője a KRESZ-nek megfelelően közlekedett-e a gépjárművel. A kivizsgálás eredményeiről a Közigazgatási Hatósági Eljárás alapelveinek megfelelően közigazgatási hatóság az eljárása során köteles megtartani, és másokkal is megtartatni a jogszabályok rendelkezéseit, valamint az eljáró szervnek tájékoztatási kötelezettsége van, mely tájékoztatáshoz való jogommal élni kívánok, a vizsgálat eredményét részemre megküldeni szíveskedjék. Ezen felül betekintési jogomnál fogva kérem a határozatban hivatkozott települési napló kivonatának másolatát részemre megküldeni szíveskedjék, vagy kérem jelölje meg milyen módon és formában élhetek a betekintési jogommal.
nekem is csak másodszorra, és hát pár részen elegánsan átsiklottak, meg a határozat is elég megengedő.... de már így is több, mint amire számítottam, mert amikor jött e levél, hogy a kézzel kitöltött települési napló a bizonyíték, és mintha csak magamnak írtam volna gps-ről meg ilyenekről, akkor még kételkedtem :)) szóval fel voltam készülve, hogy a a bíróságig megyünk és ott majd jól lealáznak...
A határozatban benne van, hogy intézkedett az 5e forintól, majd ha nem küldik, kérek rájuk egy végrehajtást jópofa az ötlet tetszik :))
Az en fellebbezesemet konkretan leszartak, az erdemi reszevel nem is foglalkoztak (most nem reszletezem, de olyan szinten, mintha azt mondanak, hogy piroson mentel at, te meg azt mondod, hogy ott nincs is lampa, de valahogy megis az a vege hogy piroson mentel at).
Viszont a gondolkozas tul sokaig tartott, az 5000ft visszajar. Honapok ota nem jon, megkerdeztem. Az ugyintezot nem lehet kerni. mondtak masik szamot, ott harmadikat, ott negyediket. Meltatlankodott a spine, hogy nem erti, miert hozza kuldik az ilyeneket, o nem tehet rola, csak akkor utal, ha ot megkeruk. Es ot nem kertek. Forduljak az eredeti ugyintezohoz. Mondom az nem megy, mert nem engedik. Aztan azota nem volt idom foglalkozni vele, de gondolkozom rajta, hogy mivel gyakorlatilag egy fizetesi igervenyem van, amit nem teljesitenek, illetve elerhetetlenek, jogom van feltetelezni, hogy fantomizalodni akar a ceg, es esetleg meginditom a felszamolasi eljarast.
Te inkább jelölj vissza fészbuksin! :))) (Lecseréltem az adatlapomat, mert állást keresek - kurvára nem akarok többé tanítani - és volt pár nem túl adekvát rockeres bulifotó... tabula rasa. :))
Gratula! Végre az igazság győzedelmeskedik. Ritka, de jó, hogy van. Amúgy én nem dicsekednék azzal, hogy kicsi a faxom, még akkor sem, ha ide főleg ffiak járnak. :))
nem tudom emlékeztek-e még, tavaly májusban civil autóval utánam jöttek és fámával (este!) seggbelőttek. A gond csak az volt, hogy a képek már bőven városhatáron kívül készültek, de a települési naplóba zokszó nélkül befirkálta a rendőr, hogy 50 km-es korlátozásnál lakott területen belül történt az eset, így fizessek 130-at 30 helyett (50-113 vs 90-113) Na negyedik körben ezt hozta ma a postás, remélem már csak egy megszüntető határozat jön majd :D Felteszem ide hátha valakit érdekel, a határozatban nagyjából az is le van írva, hogyan védekeztem.
Hozzáértőkhöz. Nissan X-trailhez mi kell első-hátsó védelemre? Most egy 6 fejes Kyo van elől 4 hátul 2 fej, eddig megvédett, de valami kimolyabban gondokodnék. A LI szimpatikus, csak nem tudom hány fej kell előlre, hátulra, illetve ki szereli be Pesten?
Miért kéne rólad bárkinek is valamit elmondani. Úgy vagy gáz, ahogy vagy. Baromságaidon kívül nincs egy hibátlan mondatod. Viszont igazán rád vall, amilyen példát felhoztál. Neked nyilván ilyesmi motoszkál az agyadban. Biztos, hogy senki másnak sem.
Ez nagyon jópofa amit betettél, de igazság is van benne.
Ezen apropóból meg is kérdezném gyorsan amíg nem múlik el az aktualitásod: elgondolkoztatok már rajta, hogy nem csak hazudozással és becsapással lehet eladni? Elvégre másoknak megy, talán ti is fel tudnátok nőni a feladathoz. Persze ebben megcáfolhatsz.
Igaz mások nem Kiyot, meg Blindert (ami köztudottan egy fejjel mindent visz 0 méterig ugye) próbálnak rásózni a kevésbé tájékozódó érdeklődőknek.
Hat elvileg ez egy penzugyi koveteles, tehat az 5 ev alatt elevul, de sajnos azert ennel eberebbek igy nem fog elfelejtodni. A masik gond, hogy adosagkent behajthato. Tehat lehet, hogy csak azt fogod eszrevenni, hogy egyszer csak nem irogatnak neked kovetelest, hanem kivonjak a kocsidat a forgalombol es akkor helyezik vissza, ha kifizeted a birsagot+a forgalomba helyezest.
Hogy elvileg a meglévő mérőberendezéseket ,le kell cserélni a Rendőrségnek az év végéig ,és csak olyat használhatnak ami nem rögzít ,hanem csak egy képet készít kb 100 méteres távolságból.
Neked meg pláne nincs alapod kioktatni a hsz-ek károsságáról másokat, mert ti egyedül több hátrányt és kárt okoztatok a blokkolósoknak, mint az összes média közösen!
A "belépő szint" a ti púderezésetek óta létezik a blokkolók területén, sanyika! Ezzel próbáljátok meg ideologizálni a szarotok vélt képességeit! Anno sem a Pro20 (a kiyo elődje), sem az Echo nem volt ilyen felhasználókat átb@szósan "megmarketingelve" és sztárolva! A rajtatok kívüli kereskedők tudták, tudják ezeket a helyükön kezelni Sanyika!
Neked meg pláne nincs alapod kioktatni a hsz-ek károsságáról másokat, mert ti egyedül több hátrányt és kárt okoztatok a blokkolósoknak, mint az összes média közösen!
Végezetül egy dolog még:
ha nem neked írok hsz-t (ez az utolsó, amit neked írok) ne vaú-zz bele, mert nem illik! Bár ezt inkább a szüleidnek kellett volna megtanítaniuk neked, ahogy pl az etikát is, amit szintén nem ismertek!
Az 1 fejes LI védelmem hátul tuti mivel SCS103-al többször is tesztelve volt. Ja és hihetetlen de alig látszik hátul:)A központi egység rejtve, nem látszik. Mert hát Suzukim van, de igényes vagyok:)
Aki eddig is segítet az ezután is fog:)
Aki meg a pénztárcáját nézi az előbb szét néz a piacon mielőtt vásárol. Úgyhogy ezen sem fogok agódni. De ha megnézed itt a fórumon a jobb oldalt látható a reklám:) Tehát csak egy kat és nem csak nekem!
Tényleg jó hogy mondod: A három fejes LI csak 145.000 FT. A fenébe elszámoltam.
A legeredményesebb szó nem jelenti azt, hogy alatta eredménytelen! De nyílván a leírás sem ma született. Mint ahogyan már azt korábban is mondtam a termék hardveresen is frissítve lett, így az öt fejes kivitelezés már nem szükséges, egy normálméretű személyautónál, így számolj újra! Nem tudom, miért nem ajánlod másoknak is a saját installodat, a szuper egyfejes hátsó védelemmel, hiszen az még olcsóbb! A hozzászólásod második felével pedig kizárólag azoknak ártottál, akiket védeni kívánsz, és eddig segítettek neked! Biztos hálásak érte!
Egy biztos és ezt egy hivatalos oldalról szedtem le:
"A KIYO LaserPro3 képes blokkolni a legújabb lézeres sebességmérő műszereket is (pl.: SCS-103, FÁMA III, azonban SCS-103 elleni hatásos védelem miatt Kiyo LaserPro8-at javaslunk: 5 fej előre + 3 fej hátra). A lézeres mérést 2000m-en belül képes észlelni, a blokkolás pedig 100-2000m között a legeredményesebb."
Számolgattam egy kicsit. Egy 5 fejes verziót "árulnak valahol" 96.000 Ft körül és ez csak az eleje. Hátulra veszek egy három fejest 50.000 t-ért és már is 146.000 Ft körül járok. Kapok érte egy szoftveresen nem frisithető készüléket, és HÁROM központi egységet, melyet a műszerfal környékére /valahogy/ felkel szerelni.
Na ez után szét néztem a nagy NET-en és találtam egy oldalt ahol a 4 fejes LI 175.000 t-ba kerül. Előlre kettő hátra kettő "diszkréten".Ez már szoftveresen frissithető, és egy központi egysége van. Kulturáltan jelezz ha mérnek. Nem sipol nem visit:) A mérést elől is hátul is 0-ra hozza ki.
Hát nemtom igy ha valaki elolvasná még ha nem is ért hozzá melyiket választaná:)
"Ha az autós időben észrevesz egy ilyen készüléket, és le tud lassítani, hogy a készüléktől száz méterre már a megengedettel hajtson, akkor nem készül róla felvétel. A lézerblokkolók szerepe viszont csökken, ugyanis ezek azt akadályozták meg, hogy nagy távolságban ne lehessen bemérni egy autót. Az újabb traffipaxok ilyenkor még nem rögzítenek, tehát nem is szükséges blokkolni a jelet."
Teljesen meg tudom érteni József dühét, hiszen úgy akarják megbüntetni, hogy nem ő hibázott. Ráadásul ezt még bizonyítani is tudja, mégsem akarják tőle elfogadni. Vajon van illetve lesz igazság? És ha másfél év alatt nem sikerült egy táblát pótolni, vajon hányan lehetnek[...] Bővebben!Tovább »
Nem hallottam es nem is tapasztaltam ilyet - a v1 fixen van felszerelve a kocsimban , nem sikitozik gyakrabban,mint eddig . Igaz az elmult honapban ki sem tettem a labam borsod megyebol .
Egy ismerősöm állította, hogy egyre inkább jönnek be újból a radaros (fix és mobil) mérések. Ez csak városi legenda, vagy a Valentine-árusok marketingje, vagy tényleg van benne valami?
Ja, lefoglalják kamionostól, fél-egy év alatt bevizsgálják, addig meg náluk dekkol a kamion. A végén pedig kijön, hogy valóban a traffi volt a jó, csak így a tetemés bünti mellé még akár milliókat bukik azon, hogy egy évig a jármű csak állt valahol.
a hitelesített übereli. Csakhogy, haa trafi és a tacho közt jelentős az eltérés, akkor bizony lefoglalják és megy bevizsgálásra. Akár kamionostul. Aztán keményen büntetnek, itthon milliós a nagyságrend.
Hát pont ez benne a poén. A tachograf is a megengedett minuszolt sebességet mutatja, és állítólag jogilag (én nem vagyok jogász) a hitelesített tacho übereli még a rendőrségi traffit is a bíróság elött. De ezt biztosan jobban tudják mások.
Egy kamionos barátom mesélte, aki olasz cégnél dolgozik, hogy a tulaj beszereltetett egy ketyerét amin 3 gomb volt. 10%, 20% és 30%. Amikor elérte a kocsi a 90-et megnyomta a 10-es gombot és visszaesett a mutató 80-ra. Majd gyorsított és újra meg újra megnyomta az aktuális gombot. Lazán ment a gépe 120-130-ot úgy hogy a mutató meg a tacho nem regisztrálta a gyorshajtást.
Eleinte eskudni mertem volna, hogy roman kamionosrol van szo, azok szoktak igy csinalni, de csak Romaniaban : felteszik a magnest, ami a diagrammot meg a sebessegkorlatozot kiuti, kozbe cb radion non-stop kerdezoskodnek, nehogy a hatosagok kinn legyenek valahol. Ezek szerint a magyar kamionos kollega is ezt csinalta... Minden esetre felelotnelseg. Hasonlo helyzet : Marosvasarhely korul falun kivul mentem 130 km/h-val es egy roman kamionos elottem ment...150re gyorsitottam, enyhe domb lefele, nem tudtam megelozni...majd raszoltam cb radion, hogy megkerem, vegyen vissza es engedjen el, mert sietek :)
Nem találtam a témához kapcsolódó fórumot, és tudom, hogy itt elég sok tapasztalt autós megfordul, ezért írok ide. Szeretnék venni autós kamerát. Találtam a Media-Tech MT4036 típust, ami megfizethető (20 eFt) és a Youtubos videók alapján minősége is jó. Plusz tetszik, hogy nem nekem kell videót indítani, leálítani (mert azt mindig elfelejtem). Van-e valakinek ezzel a típussal tapasztalata, illetve másfajtát tudtok-e ajánlani. A fent említett 3 szempont a mérvadó.
Pénzügyi követelések csak akkor évülnek el 5 év alatt,ha ez idö alatt nem volt megkeresés a behajtó cég felől. Tehát ha 4 év 11 hónap után jön egy papir,hogy igen tartozol,akkor innen indul újra az 5 év
Tulajdonképpen az objektív felelősség sosem évül el? Vagy van egy ilyen idő? Ha kipostázzák 60-vagy 90 napon belül a határozatot, akkor akárhány év múlva is követelhetik az összeget?
Amugy viccesek ezek a sufni muhelyek. A legtobben egy totalkaros, kiszakadt motorblokkos suzukibol masnap reggelre egy kis glett segitsegevel csinalnak egy alig hasznalt, serulesmentes, oreg orvos holgytol elado kocsit, de a fejet nem tudnak bevagni a karosszeriaba...
Ja igen, arra nem gondoltam. De én még akkoris eltakartam volna a gyári világítást, és felszigszalagozok egy laposelemes zseblámpát világításnak, csak a védelem jó legyen ;)
A szereléshez gondolom a rendszámot mindenképp leszedték, szóval nem értem miért nem tudták akkor lejjebb rakni a rendszámot, hogy a fejeket jobban elhelyezhessék.
"A javaslatcsomagot öten írták alá: Tarlós István (!) és két helyettese, a Fidesz frakcióvezetője és Rogán Antal. Majd Tarlós közölte: az úthasználati díjról szóló javaslatot a főváros nem támogatja, az egy kerületi polgármester javaslata."
Olvass először,utána fröcsögj . Le van irva,hogy az egyik kerületi polgármester beadványa és valósan errös szól,Tarlós sem tagadja ,de állitolag nem támogatja az ötletet.
Olvastam már máshol is , milyen jó,hogy ilyen kedves emberek uralkodnak felettünk (és véletlenül sem értünk) - gondolom ezen felül jön majd még a dugódij,ugyanis az tervben van késöbb pedig a sirás,hogy vajon az emberek miért vásárolnak egyre kevesebb üzemanyagot ,ami miatt adókat kell emelni a kiesö bevételek pótlására.
Én inkább kifizetném az 5ezer büntetést, minthogy morálisan egy szintre süllyedjek a hazai autópályákon látható ukrán és román sáskákkal, akik mindre szabályra szarnak, és nem fizetnek, mert úgysem lehet behajtani rajtuk.
Helyetted akkorse fizetnem ki, 100% garancia mellett tudom allitani, hogy SEMMI SOHA nem fog tortenni ha nem fizeted ki. De ha minden aron ragaszkodsz 4800 forintot kidobni az ablakon, ha't legyen...ha nem lenne biztos infom, nem mondanam.
Egy annyit errol az utszakaszrol, egy alkalommal, kb fel eve, Nagyvaradtol Elesdig (40 km) bejelentettek nekem 2 darab MCV-t, egy sarga logan-t, motoros rendorcsapatot + KPM-et. Minden szembe jovo kamionost megkerdeztem meg egyeb kisautost is hogy mi is van... annak ellenere figyeltem az utat hogy a szemeim estek ki, tudvan, hogy "veszely" van az uton, VEGIG 50 km/h-val mentem a ket telepules kozott 40 km-en keresztul, aztan Elesden lattam csak KPM-et meg motoros rendort. A 3 radar, amennyit jelentettek, EGYET SE lattam. Aztan kiderult, Orvend-en (Urvind), elbujtak a kis utcaba... Magyarorszagon eszrevettem, HA bejelentenek 1 rendor csapatot, aka'r traffipax, aka'r sima csapat, azok 1-2 orat egy helyben vannak, nem mennek allandoan mint a bolond ora. Ezertis szeretem mikor atlepek Bors-nal Magyarorszagra...
Gondoltam, hogy Osorhei (Fugyivasar) :) Itt amugy szokasa az MCV-nek bebujni a benzinkut hata moge', uldogel ott kb 5-10 percet, majd ujra eloall. Ott vagy a Coca-Cola-nal szokott alldogalni. Sokat megfogott mar es egyik ismerosom meselte, hogy milyen bunko volt a rendor vele szemben. Kamionos ismerosrol beszelek, eloallt a benzinkut mogul az MCV, majd utanna ment egesz addig amig szinte ert ki a kamionos ismeros Osorhei-rol, ekkor meg 61 km/h-val megfogta.
Szoval az elv egyszeru : K savos MPH BEE III-as radar, instant-on funkcioval, amit hasznalnak. Szoval radardetektorral csak annyit ersz el, tudod, hogy megfogtak. HA nem allitanak meg, meguszod, ugyanez a roman allampolgarokra is ervenyes. Abban a zonaban 99%ban MCV-vel mernek, pontosabban Gilau (autopalya kezdete) -tol egeszen Bors-ig. Az MCV filmet keszit, Stand-By funkcio konstansan bekapcsolva, non-stop filmez merevlemezre. Amikor viszont (a rendor baratom magyarazta, hogy is mukodik) szabad szemmel latja, hogy jossz mint egy orult, megvarja, hogy kozel erj (50-100-150 meter) es az orroda kapcsolja a radart (a ma'gikus REC gombbal ami a kapcsolokar mellett van). Ekkor "meglo'' a radar, maris megvan a sebesseged, a filmezes viszont 30 masodperccel visszamenolegtol keszul (ezen autonak, melyet megme'ri, bizonyitekke'pp). Ahogy megfogott, kikapcsolja, hogy ne jelezze a detektor, majd szirenazik, utanad megy, vagypedig van allito csapat valahol tovabb. Azertis nem kapcsoljak be, mivel a felettesek ellenorzik ezen videokat es mindenik auto amelyiket megfognak kell szerepeljen a jegyzokonyvek kozott. HA bekapcsolva hagyna', lehet 1-2t nem tudna megallitani, ami kozben el van foglalva az akkori klienssel, igy kellene magyarazkodjon. Egyszerubb igy.
Aki Romaniaban jart, tudja, hogy miert mondom, nem lehet itt kozlekedni... Nagyvarad-Kiraly Hago = 70 km, LEGALABB 15 falu van ezen a rovidke szakaszon, alig mesz 1-2 km-t hogy ne legyen falutablan belul...99%ban VEGIG 50 km/h a korlatozas igyhat (ket faluban 70, a Coca Cola-nal meg 60). Ez itt a gond, ezertis van mindenkinek ott a ket meteres antenna az auto tetejen, tudjon idoben ezen ellenorzesekrol...
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Nem az 5000 forinton vaciláltam, az nem összeg (nálunk ezért 30ezer lenne a büntetés - 400 RON), csak az idegesített, hogy nagyon bunkó volt a közeg...
Románul folyt a beszélgetés, mivel a feleségem erdélyi származású, így perfekt a "románja" :) Tuti nem értett félre semmit.
Egy kombi Dacia Logan MCV volt az autó. Ezekben amúgy video készül, nem kép?
Jaa, és Osorhei elejében, ahogy beérsz Kolozsvár felől az LPG kút után nem sokkal.
Gyakran járunk arrafelé, mert a szülei Kolozsvár mellett laknak. 2-3 hetente megfordulunk ott, ezért nagyjából tisztában vagyok már a helyekkel, hogy hol szoktak mérni... Már most is lassítottam, mikor láttam messziről, hogy gyanús autó áll a kereszteződés környékén. De ezek szerint már késő volt. Milyen messzire tudnak mérni? Radar vagy lézer van egyébként a hasonló mérőautókban? 5 év alatt 3x fogtak meg.
2007 - 50 helyett 65km/h - 80 RON (2 napon belül fizetve, így csak 40 RON volt)
2010 - 40 helyett 63km/h - 100 RON (2 napon belül ismét fizetve, ami így 50 RON-ba kerül)
2012 - 50 helyett 68km/h - 140 RON (ez még nincs fizetve, de holnap is ki lehet még fizetni, ami akkor 70 RON lenne)
Meg azt jo tudni, hogy Kolozs, Szeben meg Maros megyebken (es PAR KIVETELLEL, mint pl. Bihar), a tobbi megyekben is, roman ido szerint fel 2 es negyed 3 kozott nem fogsz rendort latni kiallva, mivel valtas van. Ugyanez ervenyes este 3/4 10tol reggel fel 7ig is (ez is ALTALABAN, vannak kiveteles esetek is), az ejszakai valtasban 90%ban SOHA nem lattam ejszakai traffit vagypedig rendorcsapatot az ut szelen.
HA BARKI forumtarsnak kerdese lenne meg ami a romaniai helyzetet illeti, nyugodtan irjon email-t, barkinek reszletes tajekoztatot adok, akar turisztikai, akar utak tere'n, jartam eleget az orszagot... :) Szivesen valaszolok