A használathoz kérnék segítséget, mert nincsen benne tapasztalatom.
Van ugye alul az a kosár amibe a faszenet rakom ez eddig világos nekem. Magába a grillbe van egy alsó meg egy felső rács illetve a felnyitható tetőben is van egy. Hogyan használjam?
Illetve abban a faszéntartó kosárban van az izzó faszén végig és úgy sül majd a hús meg a többi?
Előre is köszönöm annak aki segít az első használat előtt pár jó tanáccsal.
Elozo este meg lett szorva fuszerkeverekkel - ami lehet egyszeruen so-bors. En azzal szoktam - ezt a fiam csinalta. En nem szoktam sokkal elobb befuszerezni, kb fel ora, ora. A gyerekem elozo este - ha reggel kezdi sutni mint most - es nem szaritja ki a so mint azt sokan mondjak.
Kb egy oraval a vege elott bekeni BBQ szosszal (Tuzrol pattanasban bennt a recept is hogyan keszitheted hazilag) es tovabb suti vele. Ovatosan, mert a cukor miatt hamar megeg.
Én is próbáltam már beazonosítani netes forrásokból. Az angolszász darabolási rendszerekkel még csak-csak képben vagyok, illetve van forrás bőséggel, de a mexikóiak, meg az argentínok rendesen falhoz tudnak állítani :)
Hat ez az. Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra. Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...
Milyen faszenet és brikettet javasoltok grillezéshez? Tudnátok írni magyar beszerzési forrást-webshopot? Többek között társasház belső (de nem zárt) udvarán is fogom űzni a mesterséget, szóval valami olyasmi kéne, ami nem füstöl extrémen.
Ezt a Webber facebook oldalán vadásztam, még nem próbáltam de pofonegyszerűnek tűnik:
Egyébként a zöldségek grillezéséhez közepes hőre van szükség de mindegyik zöldségnek más és más sütési időre van szüksége.Padlizsán, cukkini: 8-10 perc közepes hőfokon a faszén felettGomba: mérettől függően 5-8 perc közepes hőfokon a faszén felettParadicsom: 8-12 perc közepes hőfokon de ne a faszén felett hanem mellette lezárt fedőnél (indirekt sütés)Kukorica (ez nálunk nagy kedvenc): 10-15 perc de 3 percenként kb fordítani kell rajta, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön. Ezt nagyon könnyű grillezni mert akkor jó (akkor lehet fordítani rajta) ha a tűz fölött levő szemek egy picit már kezdenek megbarnulni. Ha jól tudom a hőtől a kukoricában levő keményítő lebomlik és cukorrá alakul és ezt a cukrot kell egy kicsit karamellizálni amitől fantasztikus ízek jönnek ki belőle (ez a karamellizálódás főzéskor nyilván nem történik meg). Fűszervajat szoktunk rá kenni és egyből fogyasztható.
Van amikor elore fuszerezem a zoldseget, es ugy teszem a grillre.
Van amikor nem - es grillezes utan fuszerezem, ezt jobban szeretem, jobban erezni a zoldseg izet, kis so ha kell, par csepp balzsamecet, es kellemes koret.
A racsot sutes elott nem szoktam olajozni - egy felbevagott kruplit huzogatok rajta parszor.
Tudtok abban nekem segíteni, hogy zöldséget( padlizsánt, cukkinit, gombát, paradicsomot) hogyan kell szabad tűzön grilezni?
Nekem ugyanis sohase sikerült. Nem tudom, hogy olajozzam, vagy sózzam-e be előtte. Mindkettőt próbáltam, de egyik sem volt jó. Ha besóztam, akkor kiszáradt, ha meg beolajoztam, akkor megégett.
Tudna nekem segíteni valaki, hogy most szereztünk be egy új gázgrillt a Lidl-ben és sütögetés után csak a rácsokat kell letakarítani, vagy azt a részt is ami a gázrózsa felett van közvetlenül?