Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.07.07 0 0 516

Nutty, nutty... te mar megint hirdetsz...

Előzmény: Nuttyboy76 (515)
Nuttyboy76 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 515

Sziasztok!

 

 

Vettem egy ilyen grillt. http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/MET-Tarrington-House-Louisiana-faszenes-grill,103952,523143,1293161.html?langId=-19

A használathoz kérnék segítséget, mert nincsen benne tapasztalatom.

 

Van ugye alul az a kosár amibe a faszenet rakom ez eddig világos nekem. Magába a grillbe van egy alsó meg egy felső rács illetve a felnyitható tetőben is van egy.  Hogyan használjam?

Illetve abban a faszéntartó kosárban van az izzó faszén végig és úgy sül majd a hús meg a többi?

Előre is köszönöm annak aki segít az első használat előtt pár jó tanáccsal.

ZsuR Creative Commons License 2014.06.28 0 0 514
Előzmény: panellakó haspók (512)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.28 0 0 513

Elozo este meg lett szorva fuszerkeverekkel - ami lehet egyszeruen so-bors.  En azzal szoktam - ezt a fiam csinalta.  En nem szoktam sokkal elobb befuszerezni, kb fel ora, ora.  A gyerekem elozo este - ha reggel kezdi sutni mint most - es nem szaritja ki a so mint azt sokan mondjak.

 

Kb egy oraval a vege elott bekeni BBQ szosszal (Tuzrol pattanasban bennt a recept is hogyan keszitheted hazilag) es tovabb suti vele.  Ovatosan, mert a cukor miatt hamar megeg.

 

Mennyei volt!!! :))

Előzmény: panellakó haspók (512)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.28 0 0 512

Előtte pácolod? Mivel kened közben vagy a végén? Jól néz ki!

Előzmény: ZsuR (511)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.27 0 0 511

Mi szeretjuk a vastag oldalast...

Előzmény: cvt01 (439)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.27 0 0 510

Én nem tudok angolul. Magyarul van valami hasonló?

Előzmény: prwhrqkt (395)
panellakó haspók Creative Commons License 2014.06.27 0 0 509

Jól néz ki! De belül omlós?

Előzmény: cvt01 (473)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 508

Én is próbáltam már beazonosítani netes forrásokból. Az angolszász darabolási rendszerekkel még csak-csak képben vagyok, illetve van forrás bőséggel, de a mexikóiak, meg az argentínok rendesen falhoz tudnak állítani :)

Előzmény: alliumshop (507)
alliumshop Creative Commons License 2014.06.24 0 0 507

Ez a blogger rostélyost (=magas hátszín) v. hátszínt ír...

 

http://fast-food.blog.hu/2013/05/07/carne_asada_frijoles_refritos_tortillas

 

Az előzőekhez képest eléggé eltérő infó...

 

 

 

 

Előzmény: xtl (504)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 506

Köszönöm.

Előzmény: alliumshop (505)
alliumshop Creative Commons License 2014.06.24 0 0 505

http://en.wikipedia.org/wiki/Carne_asada

 

In Mexican cuisine, carne asada (literally 'grilled meat' (specifically beef), though any type of dry heat cooking may be used)[1] is made from thin marinated beef steak, usually skirt steak, flank steak or flap steak.[2]

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Skirt_steak#mediaviewer/File:BeefCutPlate.png

 

http://www.moocow.com/info/cooking.shtml

 

 

Az a probléma, hogy itthon nem biztos, hogy ilyen felosztásban darabolják a marhát.

 

Ennek a képnek az alapján szegy, vagy gömbölyű felsál:

 

Előzmény: xtl (504)
xtl Creative Commons License 2014.06.24 0 0 504

Sziasztok!

 

Tudnátok segíteni? A thin steak, ami a jól átsült carne asada alapanyaga, az vajon a marha melyik része, és hogy van magyarul? Köszönöm.

Degeczi Creative Commons License 2014.06.18 0 0 503

És ha csak ez lenne - de tucatnyi név alatt spammel tele egy rakás topikot...

 

Nem tudom, milyen marketinges lehet ennyire idióta, h csak az ellenkezőjét éri el vele: megutáltatja a munkaadóját sokakkal (vagy eleve ez a cél?)

Előzmény: ásítósmacska (499)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 502

Hat ez az.  Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra.  Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...

Előzmény: ásítósmacska (499)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 501

:))

Előzmény: Boar... (498)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.06.17 0 0 500

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

 

You made my day! :-D

 

 

Előzmény: Boar... (498)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.06.17 0 0 499

Csak azt nem értem, miért nem nyújtják be neki a számlát...??? Vagy legalább miért nem törlik a reklámjait...???

 

 

 

Előzmény: ZsuR (496)
Boar... Creative Commons License 2014.06.17 0 0 498

Gondolom, a feleségedet is a media marktban vetted...

Önfelfújós?

Előzmény: Törölt nick (495)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 497

Ha van rendes tuzifad az a legjobb.

Előzmény: enil (494)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 496
Előzmény: Törölt nick (495)
enil Creative Commons License 2014.05.12 0 0 494

Sziasztok!

Milyen faszenet és brikettet javasoltok grillezéshez? Tudnátok írni magyar beszerzési forrást-webshopot? Többek között társasház belső (de nem zárt) udvarán is fogom űzni a mesterséget, szóval valami olyasmi kéne, ami nem füstöl extrémen.

Előzmény: ZsuR (491)
cvt01 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 493


Ezt a Webber facebook oldalán vadásztam, még nem próbáltam de pofonegyszerűnek tűnik:

 

Egyébként a zöldségek grillezéséhez közepes hőre van szükség de mindegyik zöldségnek más és más sütési időre van szüksége.Padlizsán, cukkini: 8-10 perc közepes hőfokon a faszén felettGomba: mérettől függően 5-8 perc közepes hőfokon a faszén felettParadicsom: 8-12 perc közepes hőfokon de ne a faszén felett hanem mellette lezárt fedőnél (indirekt sütés)Kukorica (ez nálunk nagy kedvenc): 10-15 perc de 3 percenként kb fordítani kell rajta, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön. Ezt nagyon könnyű grillezni mert akkor jó (akkor lehet fordítani rajta) ha a tűz fölött levő szemek egy picit már kezdenek megbarnulni. Ha jól tudom a hőtől a kukoricában levő keményítő lebomlik és cukorrá alakul és ezt a cukrot kell egy kicsit karamellizálni amitől fantasztikus ízek jönnek ki belőle (ez a karamellizálódás főzéskor nyilván nem történik meg). Fűszervajat szoktunk rá kenni és egyből fogyasztható.

Előzmény: szkati (490)
szkati Creative Commons License 2012.07.27 0 0 492

Na ezt megpróbálom és köszi!

Előzmény: ZsuR (491)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 491

Lehet, hogy a tuz miatt.

 

Van amikor elore fuszerezem a zoldseget, es ugy teszem a grillre.

Van amikor nem - es grillezes utan fuszerezem, ezt jobban szeretem, jobban erezni a zoldseg izet, kis so ha kell, par csepp balzsamecet, es kellemes koret.

 

A racsot sutes elott nem szoktam olajozni - egy felbevagott kruplit huzogatok rajta parszor.

Előzmény: szkati (490)
szkati Creative Commons License 2012.07.27 0 0 490

Sziasztok!

Tudtok abban nekem segíteni, hogy zöldséget( padlizsánt, cukkinit, gombát, paradicsomot) hogyan kell szabad tűzön grilezni?

Nekem ugyanis sohase sikerült. Nem tudom, hogy olajozzam, vagy sózzam-e be előtte. Mindkettőt próbáltam, de egyik sem volt jó. Ha besóztam, akkor kiszáradt, ha meg beolajoztam, akkor megégett.

kösz!

Ancsesz77 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 489

Köszi, a legközelebbi party után így fogok tenni.

Előzmény: ZsuR (488)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.22 0 0 488

En nem sutes utan hanem elott szoktam takaritani.  Egyszeruen bekapcsolom, egetem, amig lejon rola minden raragadt etel.  Kefevel vegig kefelem - annyi.

Előzmény: Ancsesz77 (487)
Ancsesz77 Creative Commons License 2012.07.22 0 0 487

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, hogy most szereztünk be egy új gázgrillt a Lidl-ben és sütögetés után csak a rácsokat kell letakarítani, vagy azt a részt is ami a gázrózsa felett van közvetlenül?

A válaszokat előre is köszi!

cvt01 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 486

Most vadásztam:

 

http://www.crankybuzzard.com/CrankyBuzzardBBQWorkbook.xls

 

Nagyon összerakott kis anyag...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!