Már járnak, de késnek a vonatok 2008. 08. 04. 21.10 Hírextra
A debreceni vasútállomást érintő valamennyi vonat közlekedik, de 20-30-40 perces késésekre számítani kell a hétfő délelőtti tűz nyomán - közölte az MTI-vel Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
Az állomás irányítóberendezésének áramellátását biztosító rendszer - eddig ismeretlen okból - kiégett, ezért cserére szorul - emlékeztetett a vasúttársaság sajtófőnöke, hozzátéve, a rendszer pótlása több napot is igénybe vehet.
Tájékoztatása szerint a vasúti jelző- és biztosítóberendezés műszaki hibája miatt az állomáson kézi erővel állítják a váltószerkezeteket, amely lassítja a nagy forgalmú vasúti csomópont vonatközlekedését. Ugyanakkor Debrecen és Ebes között három vasúti átjáróban a fénysorompók sem működnek.
A tűz a debreceni állomás vonatok indítására szolgáló jelfogó helyiségében keletkezett hétfő délelőtt, az épületből mindenkit biztonságban kivittek. A tüzet fél óra alatt sikerült eloltani - mondta el korábban az MTI-nek Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalvezetője.
A vasútállomás a tűz miatt nem fogadott vonatokat. A tűz keletkezésének okát szakértő vizsgálja, bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel - közölte a városi rendőrkapitányság hivatalvezetője. Forrás: MTI
(Gondoltam összeszedem egybe, hátha így jobban áttekinthető. A pontozott helyek ha jól értem, akkor foglaltak, nevük rejtély. :) ) Aki folytatni akarja: vágólapra, aztán onnan be, majd a végére odaírja magát is. - de gondolom ez egyértelmű. :)
2008. július 12, Bp-Fc üzemlátogatás
- aruzsi - Bálint23-24 - ... - ... - V46 021 (feltételes) -vasutassrac (csak a nagy D70, de jöhet minden) -Alacc (személy áramell., jelfogó, FIR+kódos, + gurító) -M4220 -Infós (minden jöhet, ritkán járok arra)
Engem FC személy Belsőtér(azaz áramellátó, jelfogóhelység), FIR+kódos kezelő mindenképpen. Ha a gurítót el tudod intézni, akkor a belső tere, de a külsőt sem vetem meg.
Ha már ennyien lennénk, kit mi érdekel? FC Személy, Keleti Indító, Gurító... (utóbbi 2 már nem az én hatásköröm - Indító még csak-csak - de ha van igény próbálkozom.) Viszont a 3 helyszín között rendesen lehet slattyogni.