Keresés

Részletes keresés

batti1196 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 860

Szia Isroka!

Örülök a javulásodnak, és gratulálok hozzá!

A hozzászólásod végén leírtakkal egyező tüneteim vannak, a terhelés hatására olyasmit érzek, hogy szinte le vannak kötözve a lábaim hátrafelé, ezért nem is tudok futni például. Ez nem fájdalmas érzés, csak mint egy izomláz, olyasmi. Éppen ezért nem is tudom megfogalmazni pontosan, de tényleg arra hasonlít, mint ha egy nagyon szűk nadrágban lenne az ember, és ez akadályozna a mozgásban. Sajnos ez nem múlt el a tíz év alatt sem, és a terhelésre csak erősödik.

További sikeres gyógyulást kívánok!

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.11.04 0 0 859

Sziasztok!

 

isroka ez nagyon jó hír, nagyon örülök, hogy túl vagy rajta. Megadnád ennek az orvosnak a nevét, elérhetőségét? Én még nem vagyok ennyire toppon, de azért elég jó a helyzet. Szeretnék javítani a pillanatnyi állapotomon. Köszi előre is. És további minden jót Neked és a családnak. Persze a csemetének is főleg.

 

isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 858
Sziasztok,

részemről, azt hiszem, de legalábbis nagyon remélem, hogy itt a történet vége. Két hete elmentem egy orvoshoz - orvos ÉS manuálterapeuta - akit a gyógytornász ajánlott. Megnézte az MR felvételt, el kellett mondjam pontosan mi történt, mikor éreztem derékfájás és mikor lábba kisugárzó fájdalmat. Ez azért érdekes, mert volt a kettő között 1.5-2 hét! Megállapította, hogy egy csigolyám mozdult el a helyéről és az nyomta ki a porckorongokat. Majd néhány finom mozdulattal a helyére rakta a gerincemet. Recsegett-ropogott, de nem volt fájdalmas. Azóta, bár még mindig hamar elfárad a derekam és az izmok is érezhetően görcsösek még, de nincs derékfájás és teljesen megszűntek az oldalra, csípőbe, lábba kisugárzó érzések! Arra hajlok, amerre akarok! :) Úgy is mondhatnám: 90%. Azért ez már egész jó, nem? :))
Még azt is mondta, hogy nagyon magas az ösztrogénszintem, ezért lazák az izületeim (ezzel mondjuk nem mondott újat, mindig is nagyon hajlékony voltam, és a bokasüllyedéstől az íngyulladásig mindent előadtam már), a terhesség-szoptatás alatt pedig még magasabb, ezért majd ha befejeztem a szoptatást és csökken a hormonszint, valamivel jobb lesz a helyzet.
Jó lenne most is csináltatni egy CT-t vagy MR-t, hogy megtudjam, tényleg visszamásztak-e a korongjaim a helyükre.

Még van egy furaság, nem tudom más találkozott-e ilyennel: hosszabb megterhelés után érzek valami "feszültséget" a derekamban. Nem tudom értelmesebben megfogalmazni. Ez nem fájdalom, csak érzem, hogy "van ott valami". Ha ilyenkor lefekszem oldalra, és megfeszítem a farizmaimat, érzek, és hallani is lehet egy roppanást, és ezzel elmúlik a feszültség. Mintha valami a helyére ugrana. Mi lehet ez? Még mindig mászóképes lehet az csigolya? Kopott, meszes, vagy mi van?
gabi80 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 857

 

 

 

 

   Juli29

 

 

    A tegnapi hozzászólásom nem volt valószínűleg helytálló,rosszul emlékeztem,

    ami mégis eldönti hogy kinél alkalmazható ez az eljárás az nagy mértékben

    függ a páciens tüneteitől vagyis,gondolom a sérv jellegétől,ha jól tudom.

    A hitnek is biztos szerepe van a tornagyakorlatok kapcsán.

    Semmilyen személyes tapasztalatom nincs az eddig leirtakkal kapcsolatban

    ezért szeretném ha elmondanád a te esetedet ebből a megközelítésből is.

    Előre is kösz.

gabi80 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 856

 

 

      Kedves Julie29

 

     Úgy hallottam hogy ez a fajta eljárás nem mindenkinél alkalmazható.

     Személy függő és még nem is az dönti el elsősorban a kezelés alkalmazhatóságát

    hogy valakinek milyen mértékű  vagy milyen jellegű a sérve hanem maga  a  

    páciens személye.

    Ez nem egészen világos előttem,nem tudom hogy ilyenkor az orvos mit vesz 

    elsősorban figyelembe.Arra gondoltam hogy az lehet a perdöntő hogy a páciens

    hisz-e az eljárás sikerességében főleg az utánna következő tornagyakorlatok

    miatt.Lehet hogy rosszul gondolom,nem tudom hogy mi erről a véleményd és a

    műtét előtti megbeszéléseken ezt hogyan érzékelted. 

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.11.01 0 0 855

Julie29! Először is gratulálok, hogy ilyen sikeresen túlestél a beavatkozáson. Örülök, hogy Te is a gyógyulás útján haladsz. Bocsi, hogy ilyen prózai kérdésem van, de érdekelne, hogy kb. (nem kell pontosan,ha nem akarod) mennyibe kerül egy ilyen műtét és a további beavatkozások, mármint, hogy a doki kiment hozzád többször is, stb. Én eddig csak SZTK alapon gyógyultam, két és fél hónapja vagyok betegállományban, holnap kezdek ismét dolgozni. Sajna a gyógyulás még nem tökéletes, gyakran zsibbad a lábam, ill. a térdem és délutánra erős deréktáji fájdalmaim vannak.

További javulást.

Julie29 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 854
Sziasztok,

Röviden leirom a beavatkozást, amiről korábban irtam,hátha valakit érdekel,hogy zajlott...Hétfőn bevittek a klinikára, ahol egy mütőben kaptam infúziót, az ujjamra raktak egy vérnyomás és pulzusmérőt, ami végig idegesitően csipogott(mert az egekben volt mindkettő az idegességtől).
A doki mindent előre pontosan elmondott, mit fog csinálni, 3 nővér segitett neki.Mikor alaposan megtisztitotta , fertőtlenitette a hátam alsó részét, jött a gerincbe az érzéstelenitő injekció, ez elég kellemetlen volt, de utána a katéter bevezetését hál Istennek már nemigazán éreztem.Elég gyorsan ment a dolog, a doki azt mondta, ügyes voltam ,és könnyü is volt berakni, mert a sérv nem állta nagyon útját.Ezután a hátamon keresztül vezette ki a hajszálérkatétert, ami egy szürőben végződött.Mindent gondosan leragasztott,h nehogy elmozduljon,majd segitettek felöltözni, és a barátom hazavitt kocsival.Ezután könnyü dolgom volt, mert egész nap csak ágyban feküdtem, kivéve,amikor jött a doki(reggel és este )hogy injekcióstüvel gyógyszereket és sóoldatot fecskendezzen a szürőn keresztül(ez elég kellemetlen volt, mert ahogy a sérvhez értek a folyadékok, nyomták a gerincemet és fájt, meg bizsergett tőle a lábam), és amikor kajáltam akkor keltem még fel.Szerdán visszavittek a rendelőbe, kaptam még egy adag gyógyszert, aztán a doki egy mozdulattal kihúzta a katétert, és következett a manuálterápia,amit egy gyógytornászcsajszi végzett.A lábamat vmi kengyelen keresztül fellógatta egy rácshoz, ami egy ágy fölött volt, igy nem nekem kellett tartanom,és ebben a pózban mozgatta óvatosan, csigolyáról csigolyára a gerincemet.Már csak 2 ilyen manuálterápiás kezelésem van, utána sima gyógytornára fogok járni, és majd a mély hátizmokat kell tornáztatnom, mert azoknak kell nagyon megerősödniük.
Szóval ez a "történet", azóta jobban vagyok, de persze még fáj, mert egyik pillanatról a másikra ez nem múlik el, a gyógytornász is mondta,h legyek türelmes.Örülnék,ha ez másokon is segitene.Bár még én sem vagyok gyógyult, szerintem mindent érdemes kipróbálni, ami segithet,és amivel megelőzhető a mütét, mert arról mostanában sajnos csak rossz hireket kaptam(leszázalékolás, idegbénulás, stb.)
leslie70 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 853

 

 

 

 

   sirRichard!Hogy sikerült az ismerősödnek a műtét Munchenben?

 

   Ő hogyan került ki, és mennyibe kerülne ha valaki kint végezteti ezt el?

 

   Nálunk nem csinálják ezt a fajta eljárást?

 

   Nekem 2 hónapja derült ki hogy L5 nél van egy kiszakadt porckorongsérvem

 

  kisebb fajta gyöngeség van a bal lábamban és az utolsó 3 lábujjnál érzéskiesésem

 

 

Julie29 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 852
Köszönöm SirRichard.
sirRichard Creative Commons License 2004.10.19 0 0 851

Szia Julie29!

 

Kösz az info-t. Az október 25-höz pedig sok szerencsét kívánok.

Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 850
Valamit mindig elfelejtek.SirRichard, a doki neve :Dr.Bíró Gábriel, hozzá kell kérni időpontot.
Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 849
Ja, még vmi.Azért tartom ezt a katéteres eljárást hihetőnek, mert ahogy a doki lerajzolta-elmagyarázta, arról van szó,h a sérvbe fecskendezik a gyógyszert, ami a fájdalomcsillapitókon, meg nemtom miken kivül egyszerü konyhasóoldatot is tartalmaz, ami kivonja a vizet a sérvből.Nekem úgy mondta,h ugy képzeljem el a sérvet,mint egy jókora, érett szilvát, amiből ha kivonják a vizet, összeaszik..Az "összeaszott részt" pedig gyógytornával "húzzák" vissza.Szóval, mivel én elég hitetlen vagyok pl.természetgyógyászokkal kapcs.(lehet,h használ,de attól félek,ha vki nem hisz benne, akkor nem), meg egyéb csodagyógymódokkal kapcs, ez viszont elég logikusnak hangzik,h tényleg használhat.Csak ennyit akartam:)
Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 848

Szép jó reggelt.Munka előtt irok pár sort.Batti 1196 köszönöm a felvilágositást, meg a jókivánságot,örülök,h más is hallott már erről, nemcsak a gyógytornászom:)

Október 25.-én csinálják meg nekem, ha addig nem jön közbe semmi, majd utána beszámolok,h milyen volt.Kaptam egy telcsiszámot is, egy olyan betegét, aki már túl van a rehab gyógytornán is, majd felhivom, hátha jókat mond.

Sir Richard:adok egy számot, a Turi és társa számát, ahol végzik ezeket a beavatkozásokat egy magánklinikán(amugy még sok mással is foglalkoznak a fájdalomterápián kivül), szóval:338-26-39 (vezetékes), ez a recepció, mondd azt,h a minimálinvaziv katéteres eljárás érdekel.Először egy vizsgálaton kell részt venni, aztán majd a doki elmondja, milyen gyógymódot tart Neked (vagy aki elmegy) jónak.

Szép napot mindenkinek!

sirRichard Creative Commons License 2004.10.18 0 0 847

Szia Julie29!

 

Meg tudnál adni valami elérhetőségét a katételes dokinak?

 

batti1196 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 846

Üdvözöllek Julie29!

Felkeltették a figyelmemet az általad írottak, különösen a katéteres eljárás megemlítése. Sajnos nekem is 29 évesen lett a sérvem, és sajnos megoperáltattam. Viszont, ahol engem operáltak, a Karolina úton, ott az egyik beteg nem engedte a műtétet, és őt így próbálták kezelni. Napokig egy ilyen katéterrel a hátán járkált, és időnként gyógyszert juttattak ezen keresztül az adott területbe. Sajnos úgy jött ki a lépés, hogy előbb hazajöttem, mint ahogy az eredmény kiderült volna, így nem tudok erről beszámolni, de azóta is hallottam már erről a dologról, állítólag valahogy elkocsonyásítja a kitüremkedett rész, legalábbis ilyesmit hallottam. Egyet viszont mondhatok, mindent próbálj meg, hogy a műtétre ne kerüljön sor, mert egyáltalán nem jó megoldása ennek a problémának.

Jobbulást!

Julie29 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 845

Ja, és isroka hozzászólásához: én használok ilyen ülőpárnát/korongot a munkahelyemen (most is azon ülök). Jó lenne,ha nem fájna épp a sérvem.Állitólag megdolgoztatja a derék/hátizmokat, azért jó,de amikor vettem,volt hozzá egy füzet is, csomó gyakorlattal, ha vki olyan állapotban van,h tudja őket csinálni, szerintem hasznos.Én otthon a labdán ülök,mert ezt itt tartom állandóan a munkahelyen ,mivel nekem sincs kedvem hazacipelni,meg vissza.

Amugy egy vagyont lehetne fizetni ezekért a segédeszközökért, annyi féle van.Az MBI cipőről hallottatok? Kifejezetten gerinceseknek van,de igencsak borsos ára van...

Julie29 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 844
Sziasztok! Most járok itt először.Végigböngésztem a hozzászólásokat,de nem találtam olyan gyógymódot, aminek a kipróbálását éppen tervezem..Kb.fél éve diagnosztizáltak nálan egy nagyobb és egy kisebb sérvet.Próbáltam masszázst, úszást, Meckenzie-tornát(ettől átmenetileg tényleg szinte elmúlt),de 3 hete visszatért a rém:a minden tevékenységet megnehezitő derékfájás oldaltartással.Mivel 29 évesen még nem szeretnék kés alá feküdni, ezért a gyógytornászom ajánlott egy új módszert (mininmálinvaziv katéteres eljárás), amit egy magánrendelőben végez egy doki, aki állitólag 25 évig Németországban praktizált , és kb.2000 ilyen beavatkozást csinált már.A lényege,h egy hajszálkatétert bevezetnek a gerinchez , a sérvbe,3napig bent van közben naponta 2* gyógyszerkoktélt fecskendez be,3.napon kiszedi, majd gyógytorna.Min.2 hétig kell csak otthon lenni, utána is vigyázni persze, meg tornázni, de jelentősen gyorsabban felépülhet vki, mint mütéttel, és nem is sérül bent semmi..A beavatkozás elég borsos árban van,de szeretnék normális életet élni, ugyhogy úgy döntöttem, rászánom magam, csak előtte próbálok referenciákat szerezni.Ti nem hallottatok még erről a módszerről?
sirRichard Creative Commons License 2004.10.16 0 0 843

Sziasztok!

 

Két linket szeretnék megadni, ahol érdemes körülnézni:

 

http://www.alphaklinik.com

http://www.espineinstitute.com/AniOperations.htm

 

Engem most júliusban műtöttek gerincsérvvel itthon.

Egy ismerősömet Az első linkben megadott, müncheni klinikán.

 

Ő megúszta 6 mm vágásból, endoszkópon keresztűl operálták meg. Lábadozási ideje is sokkal rövidebb volt. Az endoszkópot oldalról juttatják be, így hátulról nem fúrnak bele a csigolyába.

Ezenkívül vannak ún. Med-x központok amikből Ausztriában és Németországban is elég sok van. Ez egy kondigép számítógéppel összekötve, aminek segítségével azt is meg tudják határozni, hogy az nap milyen szögben szabad a gyakorlatot elvégezni.

Részletesebben: http://www.hoogland-spine.com/drhoog/de/Medx

vagy angolul: http://www.hoogland-spine.com/drhoog/en/Medx

 

Ezenkívül csak a bizalom és a hozzáállás miatt megemlítem, hogy a részletes zárójelentésben egy darab latin szó nincs, úgy látszik mindent el lehet mondani úgy is, hogy még egy laikus is megértse, de hát nincs miért titkolózni, a technológia a legmodernebb. A műtétet videóra vették, mivel az endoszkópon úgyis van kamera, még egy kép is van arról, ahogy a kivett porckorong darabot fogja egy csipesszel az orvos. Ezeket az anyagokat egy weboldalra fel fogom teni és megírom az oldal címét.

És kérek mindenkit, aki tud hasonló dolgokat itthon vagy külföldön ossza meg. Nálunk miért nem tartozik a betegre ilyen részletesen mit is csinálnak velünk? Miért bújnak el latin szavak mögé. Még azt is latinul mondják amit 2 mondataban meglehet magyarázni. Ezen változtatni kellene, mert ez bizalmatlanságot kelt. Vagy van mit titkolni?

isroka Creative Commons License 2004.10.07 0 0 842
Tudod, az elhatározás hiányzik. Nekem is ajánlottak tuti dokikat, itt is található fórumon, nem is egy. Nem is ezek a hiánya tart vissza. Én spec félek tőlük. Örülök, hogy most fájdalommentesen mozgok. Igen, lehet, hogy egy csapásra megoldódna a probléma, de ha nem... Egy 6 hónapos gyerek nincs tekintettel arra, hogy anya beteg.
Mellesleg már megjártam már gyógytornát, a neurológiát, reumatológiát. Talán tényleg már csak ez az egy megoldás van. Ha beérett a szándék, isten bizony megkereslek. De még érnie kell...
Előzmény: zeitgeister (840)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.10.07 0 0 841

Sziasztok, szia zeitgeister!

Nem hiszem,hogy arról lenne szó, hogy más nem akar meggyógyulni. Csak mindenkinek magának kell eldönteni, hogy milyen gyógymódot akar igénybe venni, mire van lehetősége (mármint hol lakik, mit vagy kit tud elérni) és mire van pénze. Ezek a magándokik bizony nem két fillérbe kerülnek. Ezen kivül a Te nejed kb 30 éves. Ugye? Nála a porckorongsérv valószinüleg nem kopásos eredetű, hanem valami más miatt elcsúszott a porckorong a csigolyák közül. Az én korosztályom (50) már sajnos a kopásos porckorongsérv problémájával küzd, itt nemigen tud gyúró segiteni. Bár nagyon-nagyon szeretnék jobban lenni, úgy elkeserített ma is, elmentünk a párommal meg a két westinkkel sétálni és kb 20 perc mulva vissza kellett jönni annyira fáj a térdem. Mintha egy hatalmas kéz szorongatná. Olyan jó lenne meggyógyulni!!!! 

zeitgeister Creative Commons License 2004.10.07 0 0 840
Sziasztok!

Kicsi szomorú vagyok, mert olyan, mintha nem is írtam volna ide soha semmit. (824, 677 hsz.)

Lehetséges, hogy nem hiszitek el, hogy a párom tényleg rendbejött a kezelések után?
Senki nem kérdezett számot, nem is érdeklődtetek, pedig ajánlanék valakit, aki érti a dolgát, és nem csak úgy hallottuk...
Előzmény: isroka (838)
pronizsuzsa Creative Commons License 2004.10.07 0 0 839

Sziasztok!

 

isroka én is láttam ilyen párnát, sőt ki is próbáltam, iszonyúan bizonytalan érzésem volt, mert billeg, tehát nekem kell egyensúlyozni rajta. Olyan is volt, aminek az egyik oldalán gumitüskék vannak, ugyanennyiért mint a másik, de ez még plusszban massziroz. Az eladó szerint azért  jó mert rákényszerít arra, hogy egyenes derékkal ülj, mert ülés közben folyton egyensúlyozni kell. Nem vettem meg.

Most kaptam még egy infot, miszerint a bp-i amerikai nagykövetség környékén van egy McKenzie centrum, ott is lehet párnákat kapni, majd jövő héten elkocogok és megnézem, hátha ott okosabbak.

Egyébként igazad van a dokival kapcsolatban, szerintem is fogalma sincs a CT eredmények értékeléséről.

Miután aug. 16-a óta kinlódom ezzel a nyavajával, megkérdezi hogy vagyok. Mondom zsibbad a térdem. Erre ő: látta már ortopéd orvos? Az idióta! Hát nem ortopédság miatt zsibbad.

Na erről ennyit nem is mérgesítem magam.

isroka Creative Commons License 2004.10.06 0 0 838
Sziasztok!

Na, ez a gyógytorna nem volt az én esetem. Csináltam a gyakorlatot, és semmit nem használt. A gyógytornász szerint azért, mert ezt a tornát egy valamilyen gerincsérvre találták ki, és nem ilyen összetett problémára, mint amilyen az enyém. Attól összetett, hogy az egyik porckorongom hátrafelé buggyant ki, a másik jobb oldalra. Tanács: menjek manuálterapeutához. Brüh. Ezen még elgondolkodom, mert félek ám tőle piszkosul. Pedig valamit tenni kéne, mert most már nincs segítségem, a gyerek meg már körbemássza a lakást, mászni kell utána, meg emelgetni. De legalább nem kell a táppénzen törpölnöm, mivel gyeden vagyok.
Használom még a Bioptron lámpát, de igazából nem tudom eldönteni, hogy attól vagyok-e jobban, vagy csak múlik az idő. Mindenesetre a meleg még mindig jól esik, könnyebb utána mozogni.

Zsuzsa! Ó, de rendi dokid van! Sosem értettem, hogy miért van bizonyos embereknek ilyen hihetetlenül "jó" empatikus képességük. És, ha megfigyeled, az ilyenek mennek pl. orvosnak vagy ügyintézőnek. Ez a második pont meg nem lehet igaz. Hány ötven éves nőnek zsibbad a lába? És a doki hány CT leletet látott már? Nyilván nem többet, mint egy szakorvos.

Más: újabb párnát ajánlottak. :)) Ez úgy működik, mint a fitball, csak alakjából kifolyólag hordozhatóbb. Szóval ez egy levegővel töltött korong. 6300 Ft-ért vesztegetik. Használ valaki ilyet? Én otthon szoktam labdán ülni, és jó is, csak tényleg nehéz még házon belül is magunkkal cipelni.
Előzmény: pronizsuzsa (836)
batti1196 Creative Commons License 2004.10.05 0 0 837

Sziasztok!

Én is akkor szántam magam rá az operációra, amikor az SZTK-s főorvos elkezdett fenyegetőzni, hogy ha nem műttetem meg magam, akkor tovább nem tart betegállományban. Hozzáteszem, ezen kívül még soha életemben nem voltam betegállományban, de gondolom, rontottam volna a statisztikát, a jobban tejelő páciensek rovására. Én csak egy hasonlóan "jól" sikerült műtétet kívánnék neki, ha ez teljesülhetne, mint az enyém lett!

Jobbulást mindenkinek!

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.10.05 0 0 836

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

Legalábbis szebbet,mint az enyém! Képzeljétek el, ma kellett a házidokihoz visszamennem (mivel még betegácsiban vagyok). A következőket közölte.

1. Ez az állapot jobb nem lesz, örüljek, hogy ennyire vagyok, a cél az állapot konzerválása. Ui. még mindig gyaloglásnál fáj és zsibbad a térdem, csak egy oldalon tudok feküdni, és huzamosabban nem tudok állni.

2. Megnézte a CT leletet, és szerinte minden 50 éves nő, aki elmegy CT-re ugyanezt az eredményt kapja.

3. Mikor mondtam, hogy novemberben szeretnék már visszamenni dolgozni (úgy gondoltam, hogy addig még ennél is jobban leszek), somolyogva megjegyezte, ő is igy gondolta, tovább ugysem irna ki. Mintha eddig is táppénzcsaló lennék.

 

Hát komolyan átkérem magam egy másik háziorvoshoz. Azt a kis reményt is letöri az emberben, ami eddig volt bennem, hogy esetleg teljesen fájdalommentessé válik az életem.

 

Thomas Creative Commons License 2004.10.04 0 0 835
Szia, köszi a jókívánságot, neked is. Az orvos is pont ezt mondta, hogy alkati kérdés. Nekem nem volt más operációm, és úgy tűnik - most még - a mostani heg nem burjánzós. A cipekedésre nagyon érzékeny vagyok. Ez könnyű (kb 4 kg-os) bevásárlást jelent. Hát ez legyen a legnagyobb bajom. Futni viszont nagyon szeretnék, néhányszor meg is tettem, persze óvatosan, de olyankor érzek a lábfejemben kis bizsergést, a sípcsontomnál melegséget.
Előzmény: batti1196 (834)
batti1196 Creative Commons License 2004.09.26 0 0 834

Kedves Feleség!

Örülök, hogy jól vagy!

Nem mindenkinek van hegszövet burjánzása, csak aki arra hajlamos. Van akinek egy műtéti heg szinte észrevehetetlenül gyógyul, és van, akinek ujjnyi vastag heg lesz utána, alkattól függ a dolog, amennyire én tudom. Nekem a más jellegű operációim után is vastag, kiemelkedő hegek maradtak. Persze erről senki nem tehet, csak esetleg az orvosnak már előre lehetne tudnia, pláne, ha van jól látható régi hegből is pár darab az emberen. Az nem biztos, hogy az én problémáim ettől vannak, csak ezt sikerült a megismételt CT-vel kimutatni möndössze. Lehet, hogy ez semmit nem befolyásol, én nem tudom.

További sikeres gyógyulást!

Thomas Creative Commons License 2004.09.26 0 0 833

Sziasztok!  Én a feleség vagyok, régen jelentkeztünk már, mert zajlok az élet, de jól vagyok pont 5 hónappal a kiszakadt S.I.-L.V. sérvmütét után. Néha melegséget érzek a lábamban, remélem, ez nem a felette lévőtől van. Örömmel látom, hogy sokan javulnak és biznak a konzervativ kezelésben, gyógytornában, stb. Amig van remény arra, hogy visszamegy a sérv, addig meg kell próbálni. És arra kiszakadásig szerintem mindig van. A protrusio disci a sérv előtti állapot, azt mindenképpen vissza kell ösztökélni. Nekem öt évig sikerült elevickélni konzervativ kezeléssel, bár sokat szenvedtem. Azt, hogy mikor szakadt ki, nem tudom pontosan, de az izomgyengeség ijesztővé vált, el nem estem még.

Egy évfolyamtársam épitkezett, és lebénult a lába. Kitűzték a műtét időpontját, de mire eljött az ideje egy természetgyógyász kimasszirozta belőle, és azóta is jól van. Tehát hiába volt sérv, izomlazitással stb visszaterelhető volt.

A bioptron lámpáról: a sérvet direktbe nem tudja megszüntetni, az biztos, én is használtam műtét előtt. De a fájdalmat jól csillapitja, és a görcsös izomzatra jó. Távolról, hogy ne süsse az irritált ideget.  A műtét utáni gyógyulásomba viszont hóttziher, hogy markánsan besegitet. Nagyon könnyen gyógyultam, és most is azt mondhatom, hogy tornával, úszással és az emelés-cipelés és kiméletlen munkatempó (ülőmunkám van nekem is) mellőzésével műtét után teljes éltet lehet élni. A kisgyerekeseket sajnálom, én "szerencsére" túl voltam ezen a korszakon, mikor sérvet kaptam. Ettől biztosan én is kikészülnék, a jó műtét ellenére is.

A hegburjánzásokról olvasottak, viszont megijesztettek. Ilyen még nekem is lehet?!

batti1196 Creative Commons License 2004.09.24 0 0 832

Szia Isroka!

A neurológusnak én ennél sokkal többet kívánok, és az én orvosaimnak is. A kívánságaimat az előbb ide leírtam, de azután kitöröltem. Szerintem kitalálod magadtól is, miket kívánhattam.

Neked csak annyit, hogy csak így tovább! Érdekes, mikor én voltam ebben a helyzetben, nekem csak a műtétet ajánlotta mindegyik, hogy ette volna meg a fene a pofájukat! Én tudom, hogy meg lehet gyógyulni ebből, mert láttam a saját szememmel is. Az ne idegesítsen, hogy kiújulhat, mert nincs más lehetőség, majd vigyázol rá, hogy ne legyen megint. Ez a legjobb, amit tehetsz. Egy rokonomnak húszévesen volt, ma hetven, de nem újult ki eddig, és lehet, hogy nem is fog, ameddig él. Tudod, ha belegondolok, hogy ezek az orvosok tépik a szájukat úniós fizetésért?!

Attila

Fidoli Creative Commons License 2004.09.24 0 0 831

Kedves isróka&pronizsuzsa!

 

Nagyo örülök hogy javultok, hogy jót tesz az aquafitness, és hogy jó a párna, no meg gyógyszer sem kell.... Én is tegnap vettem szép kék színű párnát :)), és ma már azzal ülök itt a munkahelyemen. Nálam is óriási a javulás!!! Képzeljétek kedd óta egyáltalán nem fáj a derekam!!!!!!! Kedden voltam a Do Than Kiemnél, jól megropogtatott,és a térdemet is kezelésbe vette, mert összefügg  a lumbális 2-es csigolya a térdemmel, és mivel volt egy térdműtétem (na ná, hogy ez is porcműtét) 3 éve nem sikerült túl jól a rehabilitáció. Szóval azóta 3 éve először le tudok guggolni a jobb térdemmel is!!! Lehet, hogy az infúzió is segít -ma megyek az utolsó koktélra, -lehet, hogy a vietnámi doki csodadoki, de az is lehet, hogy egyszerűen csökkent a gyulladás, és szép lasan, visszahúzódik a sérv is. Mindegy a lényeg, hogy NAGYON BOLDOG VAGYOK, hogy 3 hónap óta először nem fáj semmim, hogy be tudok ülni egy moziba, anélkül, hogy feszengjek, fészkelődjek, le tudok hajolni cipőfűzőt kötni,hosszan tudk sétálni a kedvesemmel. SZÓVAL SZÉP AZ ÉLET!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) Milyen jó, hogy én sem hallgattam a dokira, és ne engedtem magam megműtetni. Tisztában vagyok vele, hogy bármikor visszajöhet és lehet, hogy egyszer  meg kell műteni, de most az a lényeg, hogy gyógyulok, és mindent megteszek, hogy elkerüljem a műtétet!!!!!! Mindkettőtöknek további javulást, 100%-os gyógyulást kívánok!!!!!!!!!!!

 

 

Fidoli

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!