Ugy nézem ezzel sok embernek van gondja,érdekes,hogy a szervizek nem hallottak még róla..pont mint a szoftver frissitéses játék volt..:( de az elég jol megoldódott,bizom ebben ismét
Odamész az autóval és a gyári színkód alapján az autó jelenlegi színéhez kallibrálva elkészítik a javítófestéket,kb egy ezres az ára. Sőt,ha javítani való van a fényezésen,javaslatot tesznek a kijavításra,nem drága.
javitofesteket/javitoceruzat keresek Compass Blue szinhez.;( Jol gondolom, hogy ezekhez a nem hetkoznapi szinekhez csak a markaszervizekben talalok majd javitofesteket? Esetleg tudtok budapesti markaszervizt ajanlani, ahol mar kaptatok ilyent?
Állítsd át a szellőzőket. Az OFF kocsijaimnál többször volt ilyen, ott volt egy olyan tekerőkerék, amivel fokozatosan le lehetett zárni a testre jövő levegőt, és a szélvédőre terelni. Bizonyos állásban sípolt.
tapasztalt mar olyat valaki, hogy 140 kornyeketol felfele rendszertelen sipolas/futyules jon a kozepkonzolbol? ha radiot kikapcsom, szellozest-klimat szinten, akkor is, 150 felett meg mar szinte folyamatosan futyul. valaki?
Még nem cserélték... csak ráálltam aknára, és megnézettem a szomszéddal...( közben belép, tudod hova) ha már beszélgetünk emberekkel. Adtam neki érte egy italt. Ennyi. :-D
OK Diller kolléga!használd örömmel s egészséggel-szerintem jó választás volt ez az autó-én egy 6 éves hondából ültem át CEED- be vajon miért ?6hónapig hajtottam az 5 ajtóst-2 hete cserléltem SW-re mintha éreztem vna h --- ISTEN megajándékoz bennnünket 1-vagy 2 kisbabával-persze még nem tudjuk hány lesz-de vannak már ikrek a családban:)))
Nekem is csal a fedcomp. Kevesebbet mér. A tankolással mért adatok alapján a RELATÍV fogyasztás pár %-al kevesebblett a BOX beszerelése óta. Csak ha azonos tempóban közlekedem persze. Megengedett sebességekkel 4-5 liter vegyesben, ha űzöm, akkor 6l fölé is megy. Eddig a volt a maximum, 3 személlyel németországba vágtatva csomagokkal felpakolva 7.6 liter volt autópályán. Ha meghajtom, így it torkos, meg úgy is. Annak előtte még 8 liter fölé is ment a fogyi, ha 160 fölé kergettem pályán.
Időközben meglett a kattogás oka: bal első stab pálca (kutyacsont) csere. 54.000km.
SZIA kedves kolléga! a box ügyben én sem hittem vna-mig meg nem tapasztaltam-6-7deci minusz, normál módon-es csodásan dolgozik a motor-HA NAGYON NYOMOD akkor is kevesebb-NÉHA box nkül is próbálgatom- A következőkön lehet h sokan mosolyognak- de ezek a tények bármikor bebizonyitom ha tankol :)) -KESZTHELY-KÖRMEND-KESZTHELY 100-110 TEMPOMATOT is használva=3.7. 1.6 crdi 1800km. SZERINTEM 1 próbát megér- s majd mdnki észreveszi a változást. szép balesetments hétvégét kedves márkatársak- okosan mert sok a trafi!
Szia hát ezt nem tudtam,h igy működik!! (Eddig azt hittem ,h a sebesség,ford.szám,átlag seb.terhelés,gázpedál állás, stb értékből számolja!a pillanatnyit meg valamilyen átfolyásmérővel) Mostmár csak azt nem értem,h akkor miért van mégse igy? pl itt többeknek van boxa és pont arrol számolnak be,h van különbség a fed comp szerinti és tényleges fogysztásban,ha rajata box akkor nagyobb és ha nincs rajta akkor pontosabb valamiért!
Urak. Teljesíténynövelést töblet üzemanyag nélkül nem igazán lehet elérni ezekben a motorokban.
A turbo, az intercooler, mind mind azt akarja, hogy több üzemanyagot lehesen betolni a motorba. ahogy -+Seth+- kolléga is utalt rá.
A turbonyomástól, a plussz levegőtől nem lesz a motor "bikább", csa a töblet levegőhöz adható TÖBBLET GÁZOLAJTÓL.
Másik kedvencem, ez a becsapja a kompjutert és kevesebbet mér.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ miért is?
Hogy is működik a fogyasztás mérése?
Rém egyszerű.
Az első hengeren lévő nagynyomású befecskendezőszelep nyitott állapotát figyeli.
Szal adott a szelep szabad nyílásfelülete, az 1600 bar-os nyomás, ebből pontosan meghatározható a szelep átengedőképessége, és mivel ismert, hogy a szelep egy időegység alatt meddig van nyitva, így kiszámítható, hogy időegység alatt mennyi üzemanyagot porlasztott a hengerbe. No ezt kell szorozni 4-el, a négy henger miatt. A computer pontosan tudja, hogy a mért időegység alatt mennyi utat tett meg az autó, és kimatekozza az időegységhez tartozó átlagfogyasztást. Ha az időegység kellően kicsi 1-2 sec., akkor inkább pillanatnyi fogyasztásnak nevezhető. A több, egymást követő mérésekből lesz az átlagfogyasztás.
Szó szerint tehát egy okos elektronikus átfolyásmérő+matek.
Nade ez a normális. Tudtommal a gázpedál lenyomásával üzemanyag jut a renccerbe, amit az jól eléget, ahhoz, hogy gyorsabban menjek meg ugye le kell nyomnom amikor meg megnő a fogyasztás. Nem tudom elképzelni azt, hogy egy 1.6-os diesel ceed 160km/h sebességgel és klímával 5.5 litert egyen a pillanatnyi fogyasztás szerint. Ez vagy hazugság vagy műszaki csoda. Ez a véleményem.
Nekem ugyanez van, de nincs chip és az istennek sem tudok 6.0l alá menni. Ha meg pályára megyek vele akkor még rosszabb a helyzet mert 130 felett már 6 liter felett eszik a gép. Igaz még csak 5280km van benne.
Nem hiszem, hogy a chip a fogyasztáson csökkentene, éppen ellenkezőleg. Nagyobb teljesítményhez több üzemanyag és több levegő kell. De szívesen várok valamilyen szakmai magyarázatot arra hogyan is csökkentené a chip a fogyasztást mivel a teljesítmény növelés a célja.
Nekem már másnap kiugrott az uj is! Meg eleve olyan volt az az egyenes műanyag mint a hullámvasút,ekkor mondták,h lehet,hogy komplett műszerfal csere lesz,de még csak most intézik: kb 2 hete! érd M6.Én is parázok,h ha cserélik még jobban fog zörögni!!!
Nekem is ez a gondom. Állítólag cserélték a gombát, de 2 hónap után kijött és ugyanúgy "ciripel" néha. Azt modták, hogy nincs ami megfogja a légbefúvót alulról. Pont ezen gondolkodtam, hogy talán a teljes műszerfal cseréje lene a megoldás, de nem tudom megéri-e. Hol csináltattad?
Nekem 5.7 a fogyasztásom mióta megvettem a kocsit (2.800 km). Ebben van minden a legdurvább pesti dugóktól a külvárosi gurulgatáson át, az autópályás 130+klíma+egy fő -ig. (1.6 crdi sw)
Kormányrángatásra Nekem is kopogott. Javítás óta mentem 8000km-t és tökéletes. Egyébként ne szégyeld,hogy ez a baja! A Haverom 3éves Renault Megane Grandtour-jánál Tönkrement a kormányzár. Tréler+ 85000ft a kormányzár+munkadíj._2hónapja járt le a gari!!!!!
HA tele tankolod és nullázol mindent akkor megtehető távnak emnnyit ir ki a fed comp? Nekem mindig csak 750-780 km között váltotik,de nem megy lejebb 100-200km megtétele után sem!
Én is használom a Boxot. Kb 8decivel kevesebbet mutat a tényleges fogyinál. De! A box nélkül is kevesebbet mutat a fedcomp. legalább 3decivel. Én mindíg 50l gázolajat tankolok és ezzel 950-1050km között tudok autózni. Most Box nélkül 4.8l az átlag a comp szerint.
Ok,köszi! Ha megrángattad a kormányt kis sebességnél akkor neked is kattogott?? kezdek kicsit félni,komplett műszerfal csere esélyes a szerviz szerint,most az első futomű kopog,és 22 000 Km van az autoban,mi lesz később:(( eddig meg voltam nyugodva,h jol választottam de most ezeket a javításokat nem rekámozom az ismerősök között, mert hallgatnám,h ugye megmondtam,h ne KIA-t vegyél.. Az autot egyébként szertem,de az ilyen apro dolgog bosszantanak!