A szemközti csajéknak ABC design van, áprilisban született a baba, nem is túl nagy, de már igencsak szűkös neki a kocsi.. Azért erre is kell figyelni. Különösen egy téli jól felöltöztetett babának kell a hely.
Szerintem sem fogtok télen sokat sétálni, ezért a "majdnem vízszintes" biztosan elég. 4 hónapos kor körül a legtöbb gyerek már úgyis úgy szeret menni, ha kicsit feljebb van támasztva (még nem ültetve, de kicsit följebb). Féléves kor után meg már le se fekszik, csak ha elalszik...
Nekem volt már mindenféle kocsim, márkás és noname. Nem vettem észre köztük lényeges különbséget! A noname-ek ugyanolyan jól bírták (pedig ezeket többnyire használtan vettem), mint a márkások.
(Azért volt ennyi kocsim, mert mindig másmilyenre volt szükség. Először megvettünk egy szuper PP négyfunkciósat, aztán két hónap múlva rájöttem, hogy sehová nem fér fel / be), aztán jött egy könnyű kétfunkciós, egy kicsi sport, majd egy testvérbabakocsi stb.:))
Persze ha több babát terveztek, érdemesebb megvenni egy nevesebbet, akár használtan is.
cicó: szvsz az újszülöttnek tényleg fontos, hogy vízszintesen feküdjön. de ez nem jelenti azt, hogy mózest kell vegyél! :-)
én inkább vennék egy használt pp veneziát, mint ezt a kitudjamiyenminőséget. naggyon szar ügy, ha tönkremegy :-(
na, közben látom, már szinte rábeszéltek ._D
nekem is tecc ez a kocsi :-) meg ált, a perego-k. (ehhez képest nem olyan van, na sebaj :) )
Tudom, hogy ez nem egy apróhirdetős fórum - úgyhogy nyugodtan ugorjátok át a hozzászólásomat, ha nem érdekes. Nekem egy Hartan márkájú babakocsim van, téli babának vettük tavaly ősszel. Nagykerekű, terepre kitűnően alkalmas, ámde éppen a masszív vázból adódóan nagyon nehéz kocsi (BKV-zásra gyakorlatilag alkalmatlan). Egyébként a babakocsi kerekei egyetlen mozdulattal kivehetők, a sportrész ugyancsak könnyen levehető. A sportrész több fokozatban vízszintesig dönthető, menetirányban ill. szemben is ülhet a baba benne, a lábtartó külön állítható. Van hozzá külön egy puhafalú mózes (mindenkinek ajánlom, nekünk utazáshoz is bevált az első 3 hónapban) illetve esővédő, téli-nyári változatú tető és még ajándékba adok hozzá egy MaxiCosi pelenkázótáskát is. Teszek fel róla képeket ill. ha valakit érdekel, akkor írjon, szívesen küldök további képeket is róla. Alig használtuk, teljesen újszerű, mi kislánynak vettük, de uniszex a huzata. Az ára: 90 ezer Ft (mi 540 euróért vettük).
ezt tényleg figyelembe kell vennem, hogy sokkal több az előnye a kocsinak, mint az az egy hátránya, amit csak hóban fogok érezni. a tervem amúgy is az, hogy hóban-fagyban csak szükséges esetben megyek ki a bébivel (tekintve, hogy idén télen alig 1-2-3 hónapos lesz).
millió köszönet, és szólni fogok!:DD ... ha tényleg ezt vesszük. azért még alszom rá, de most eléggé megnyugtatott a tudat, hogy van olyan kocsi mégis, ami nekem kell.:)
Ja, és vigyázz, ha mész a brendonba, mert tuti rábeszélnek!:)) (Nálunk a párom vette meg a kocsit, már eldöntötte, hogy valami lengyel olcsóbb típus lesz, csak elugrott, hogy megnézze, miért is akarta valamikor a veneziát. És azzal jött haza. Pedig nála a többletárat nagyon-nagyon meg kell indokolni mindennél.)
Nos, sűrű hóesésben, amíg nem takarították el az utat, addig én kendővel jártam (ez túlzás, mert ilyen 1X volt, hogy menni kellett), mivel a kerekei tényleg nem terepre készültek (nekem a súlya sokkal fontosabb volt, mert azt napi sokszor emelgettem, hóprobléma meg ha jól emlékszem néhány nap volt, de pár óra alatt eltakarították).
A hibás útfelület okozhat gondot, de kis gyakorlattal hamar rájön az ember, hogy mire kell figyelni.
Összegezve: városi kocsinak a legjobb választás, ezt 1 év nagyon intenzív és 1 év néha-néha használat után mondom.
És még egy erénye a kocsinak (és minden PP-nek): nagyon jó a biztonsági öve. 5 pontos, de nincs rögzítve a háttámlához (de lehet, ha akarod), így a gyerek jobban elviseli, ami nagyon-nagyon fontos (ezt én is csak 10 hónapos kor után tapasztaltam meg igazán)
Mondd a brendonnak, hogy utalja nekem a jutalékot, de izibe:)))
na, most már tényleg csak egy kérdés, és megyek a brendonba pp veneziát venni:D
szóval.
Luci, mi megyeszékhelyen lakunk, az utak aszfaltozottak, de hibásak sok helyen. télen persze takarítják a járdát is, de előferdülhet, hogy hóban, esetleg nagyon havas, latyakos helyen kell közlekednem a kocsival. ebben az esetben nem hátrány a viszonylag kicsi kerék? a bolygósítható kerekek között nem tapad meg a hó (duplakerék), és akadályozza a közlekedést? mit tapasztaltál?
köszönöm még egyszer a fáradozásotokat, tasha & Luci, ha megvettük a kocsit, mindenképp szólok:)
Igen, mind a négy (illetve párban).
Én lépcsőn nem görgettem lefele, mivel rugózása nem túl nagy a kocsinak (mint a kétfunkciósaknak általában), illetve a fék is akadály. (De mivel könnyű, megemeltem, és felvittem)
tasha, Luci, köszönöm!:))
még egy kérdés: mind a négy kereke bolygósítható? lépcsőn lefelé gördíthető (fék nem akadályoz?)?
jaj, ez már megint több kérdés volt.
55 cm széles (nekünk ez is egy szempont volt, hogy beférjen az ajtón, és éppen hogy de befér). Az se utolsó szempont, hogy kb. bőröndnyire összecsukható (akár az anyóülés elé befér, és úgy csukható össze, hogy nem nyílik szét, ezért egy kézzel is cipelhető (másik kezedbe ugyi a gyerek), és megáll a lábán így (nem lesz sáros, koszos).
Pontosan nem tudom az árát, de valahol 70-80E körül van. Érdemes beugrani a bébikerbe (Üllői út), ott szokott lenni kifutó huzatú modell, ami olcsóbb (állítólag 50-60 E között).
Luci,
az én gyerekem szerintem nem fog kilátni belőle hason fekve, mert télvíz idején nem tudok napfénytetőzni:D mire jó idő lesz, addigra pedig jó eséllyel ülni fog:)
ezért azt gondolom, hogy amíg vízszintes lesz, addig téliesítve is, és fordítva.
bébid nagyon édes!:)
Cicó,
még valami. Ha nem egy gyerekre vásárolsz, akkor különösen nem szabad az árat megtenni legfőbb szempontként.
Én amúgy az árán kívül PP-ről rosszat még nem hallottam.
A venezia elődje a roma, abból láttam 8+ éves példányt is a szervízben, ahol a pasi elmondta, hogy már jópár gyereket kiszolgált és csak kerék olajozáson vagy min volt benn. A huzatán látszott, hogy volt pár gazdája, de a váz tökéletes volt.
És a huzat is nagyon jól bírja, nem bolyhosodik, mint a legtöbb babakocsié, így ha épp nem csokifoltos, sáros, stb., akkor a mienk 2 év után is vadiújnak néz ki.
Én 2X hagytam magam az ára miatt rábeszélni kocsira, gondoltam, most már elég egy egyszerű esernyőkocsi. Mind a kettő 2 hónap után bemondta az unalmast. Pedig a második bébé go volt, és nagyon masszívnak látszott. Nem volt az. És hülye voltam, hogy nem a veneziámat vittem külföldre, hanem azt. Pedig vadi új volt, egy nappal a kiutazás előtt vettem.
Na ennyit mára a venezia és pp ajnározásból. Megyek a pénztárba és felveszem a jutalékom:)
Macskacicó,
egy tisztességes kétfunkciós az teljesen vízszintesig dönthető (és az biza fontos, amíg a gyerek nem ül fel magától, nem szabad emelni.) A veneziában mellesleg az a nagyon tuti, hogy ha hasra tettem benne a gyereket, akkor kilátott belőle (napfénytetősíthető volt), mert hát a kölkök ilyenek, amint lehet nézni akarnak, és ez még jóval korábban van, minthogy fel lehessen emelni a háttámlát.
Szerintem a venezia messze a legjobb választás (igaz, kétszer annyi, mint amit kinéztél, de egy év garancia van rá, de nem kellett igénybe venni, és a pp kocsik több gyerek után is értékesíthetőek, annyira jól bírják.)
Írtam amúgy hogy esernyőkocsi volt, hát....jónak látszott tényleg, de nekem sikerült 3 hét után elcsámpásítani a kerekeit, pedig tényleg rendeltetésszerűen lett használva, de sokat. (Megjegyzem, én a veneziát is strapáltam rendesen, de még mindig újnak néz ki!) Remélem, most már kapok valami jutalékot a PP-től.
Na itt egy ízelítő a hasonkukucsból:
Ez debütálás lesz, még képet nem töltöttem fel a rendszerváltás óta.
Pár hónapja még én is kb ilyen helyzetben voltam. Akkor írtam is ide, ha kicsit visszaolvasol meg is találhatod.
Nem mindegyik kocsinál van külön váz, de van, ahol külön vehetsz hozzá mózest, hordozót, ülős részt és ezeket mind külön-külön, mikor melyikre van szükséged, rákattintod a vázra. (általában ez a legdrágább, ha mindent megveszel)
Természetesen nem kell minden részt megvenned a vázhoz, csak amlyiket akarod.
2. Van olyan, hogy egy ülős kocsi tetejére kell rárakni vagy a hordozót vagy a mózest.
3. van egy ülős kocsihoz egy hordozó.
4. amit én választottam, pont a fekvés miatt, amikor az ülős gyakrolatilag fekvőssé alakítható. Persze akkor vagy veszel hozzá kocsiülést, vagy sikerül olyat találnod amihez van, esetleg még a kocsira is rá lehet kattintani.
nekem az volt a bajom a hordozókkal, hogy nem lehet fekvő helyzetbe állítani, ezért babakocsiként nem tetszett. Persze van olyan, amit szabályozni lehet, na ez még drágább.
Persze nem olcsó, ha azt akarod, hogy univerzális legyen. Én nem egyeztem ki a majdnem le lehet engedni, majdnem kemény a háta stb...kel.
Nézd mindenki ott spórol, ahol szerinte megéri. Lehet, hogy mázlid van és az olcsó kitart. (bár ez ritkán szokott bejönni, eddigi tapasztalataim szerint, persze a tapasztalatok nem babakocsikra vonatkoznak). De a fordítottja is igaz lehet. A barátnőmnek egy elég márkás babakocsija is fél év alatt széttört. De ezekre legalább van garancia. Nem tudom, hgoy az olcsóra van-e.
De ha bemész egy jó bababoltba, elmondanak neked mindent a babakocsikról. Nekem a mammutban mutogatta meg egy nagyon kedves lány, pedig előre közöltem, hogy nem fogok most venni, csak tök kuka vagyok hozzájuk. Töviről hegyire leszedte az összes kocsit, elmondta minek mi az előnye, hátránya. Összecsukta, kinyitotta, leszedte a másfél méteres polcról stb.
De az mondjuk nem árt, ha előtte átgondolod, hol akarod használni.
na, most még többet olvasgattam a topikból. elegem lett:D
ilyen kocsi, olyan váz... tejóég, külön kell vázat venni?!
mózest nem akartam, erre most több véleményt olvastam arról, hogy tottttál vízszintes kell az újszülöttnek. micsinyájjak???
tünde, igazad van, amit arról írtál, hogy drágábban jövök ki, ha veszek most egy olcsót, aztán az tönkremegy. de megmondom őszintén, nem és nem akarok 100 ezer forintos kocsit! vagy ne ezen spóroljak?
A négy bolygó kerék azért jó, mert ha megfordítod a tolásirányt, akkor ugye az addig hátsó lesz az első.
Amúgy tényleg elég jól hangzik, amiket tud, szinte mindent amit én írtam, kivéve, hogy csak majdnem állíthító vízszintesbe. (nálam ez nagyon fontos volt, valahogy ez volt a mániám, meg többen mondták)
Az ára nagyon-nagyon kevésnek tűnik.
szóval, amit írni akrtam még neked, erre a férjem hívta fel a figyelmemet, hogy ha az a rész, ami naponta használva van. pl összecsukásnál, kinyitásnál a kallantyú, az ne műanyag legyen, mert az talán pár használatot fog kibírni. Tehát a terhelt részek masszív anyagból legyenek.
Dehát nem tudom. Lehet, hogy szerencsétek lesz vele és nem törik el. Csak ha mégis, akkor viszont már biztos nem fogsz mégegyszer olcsót venni, és akkor végül sokkal többe kerül. Legalábbis ez az én véleményem.
tasha
ez tényleg elég jónak tűnik. és ha még cipelni sem kell, akkor meg tökély. Nagyon pofás kis darab. :-)
megnéztem a topik elejét.
Luci, a ti bé bé go-tok esernyőkocsi volt, amit mi vennénk, az nem az. számít ez valamit? szóval én elég masszívnak, jó minőségűnek láttam. persze, hogy kitörik-e a kereke, a jóég tudja. amit én néztem, az egyébként nagyobb kerekű - nyilván, hiszen maga a kocsi is nagyobb.
köszi, tasha!:)) hát, sejtettem. ez valami noname lehet:( azért ennyi az ára, és a minőségét Lucilla "leírta":D vagy inkább :( pedig nekem ilyen kocsi kell!