Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 863
>és müködik...

is akart ez lenni

Töcss mindegy ;-)

Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 862
Szervusztok!

kidman: természetesen a nyitott ablakban találod a menüsorokat (bocs, figyelmetlen voltam)

misuzi: angol WinME-nél lenyomva tartod a Shift billentyüt + start/Shut down/Reboot fülecske és voila... (Gondolom a magyarban és müködik).

Előzmény: misuzi (859)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 861
Szervusz kidman!

Vagy megváltoztatod a kiterjesztéshez társitott alkalmazást (angol WinME-ben: Tools/Folder options/File types alat CDA-hoz rendelsz WMA-t), vagy a WMA-bol (Tools/Options/Formats beikszeled CD Audio Track négyzetét)...

A sün büszke egy madár, amíg nem rúgsz belé egy nagyot – nem hajlandó repülni.

Előzmény: kidman (852)
Mammy Creative Commons License 2002.06.13 0 0 860
Sziasztok Mindenkinek!

SOS-be keresek egy Hálózat+Windows Gurut. Azt csiripelik a verebek, hogy ti talán tudtok segíteni nekem:
Van egy HUB-os hálózatunk, amire egy Linuxos gép (ez csatlakozik a NETre) és 3 WinME-Hun rendszeru gép van rádugva. Eddig szuperul muködött minden. Most viszont több okból sürgosen beruháztunk egy laptopba, amire gyárilag angol XP Home-t installáltak. A csatlakoztatásával nem volt gond, a laptop simán ment a NETre és látja az összes gépet. Ám a ME-s gépek nem látják a laptopot (=nem tudok a programjaimból rámenteni!).
Minden jogtiszta lévén hívtam a Microsoft Forródrótot, azt mondták, hogy a két rendszer teljesen kompatibilis és el sem tudják képzelni, hogy nálam miért is nem akar muködni. Én ugyanis arra gondoltam, hogy "lefelé"(XP-rol ME-re) nem kompatibilis... Errol hallani sem akarnak... :( Pedig az egyik nagy gépre ráhúztam egy XP-t, eredményként azóta azt sem látom :(
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az angol nem az erosségem...
Megoldás lehetne, ha az én gépemre is XP-t tennék - de a könyveloprogramom DOS rendszeru: bár a Microsoft szerint ez sem probléma, XP alatt bizony nem muködik stabilan (vagy inkább sehogy). De ha az én gépemrol futtatom, és a Laptopra mentenék (ha látná!), akkor bárhol, bármikor megtekinthetem egy Windowsos konverter segítségével az adatokat...
Röviden itt tartok... Van valami tipped? (A laptop felnégyelése ellenjavallt, bár szimpatikus - de pillanatnyilag a lízingcég tulajdona)
Ja - a Laptopra tehetnék WinME-t, csakhogy ez egy egészen új SONY Vaio, ami már XP-sre lett összetákolva = egyéb driverek fellelhetoségi indexe elhanyagolható...

Üdv és elore is köszi
Mammy

misuzi Creative Commons License 2002.06.12 0 0 859
Ismételten kérdésem volna a gurukhoz. A millenneumnál lehet-e ujrainditani a windowst a gép ujrainditása nélkül.A win98-nál működő alkalmazás itt nemműködik. Előreis köszönöm,tisztelettel:Kis István.
fegaf Creative Commons License 2002.06.11 0 0 858
Köszi. Végül is nem kapcsoltam ki a funkciót csak töröltem a régi mentéseket.
Van még 1 problémám. Feltettem 1 Tweak UI progit és hiába töröltem a programok közül, a vezérlőpulton továbra is ott az ikon, és még müködik is. Ujra telepítés és törlés nem segitett.
Segítsetek ha tudtok.
Kösz
szgt Creative Commons License 2002.06.11 0 0 857
A Disk Cleanup (Lemezkarbantartó) program advanced fülén van egy gomb. Nyomd meg.
Előzmény: fegaf (856)
fegaf Creative Commons License 2002.06.11 0 0 856
Ja, közben már megtaláltam hol tudom kikapcsolni, de a törlés még kérdés.
fegaf Creative Commons License 2002.06.11 0 0 855
Mert csak feleslegesen foglalja a helyet a sok biztonsági másolat.
Előzmény: stewes (854)
stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 854
Miért akarod ezt a funkciót kilőni? Megtudod szakszerűen indokolni? Mert szerintem ilyesmikről írtam az utóbbi hozzászólásaimban. Hogy saját magunknak csesszük el a gépet, legyen az akár szoftver, akár vas. De ha tudod a pontos választ akkor 1.: a megoldást is tudod. 2.: egy jó kis állásra pályázhatsz Redmontban, Bill bácsinál. Az ő tudós csapata sokáig bíbelődöt egy (szerinted felesleges/káros/mittudom én) funkció beépítésével. Azt hiszem nem én vagyok az egyedüli, akit egy rendszervisszaállítás húzott ki a sz@rból.
Előzmény: fegaf (853)
fegaf Creative Commons License 2002.06.10 0 0 853
Helló!
Hogy lehet az XP-ben kitörölni a visszaállító biztonsági másolatokat, és hol tudom leállítani, hogy többet ne készítsen.
Köszi előre is.
kidman Creative Commons License 2002.06.10 0 0 852
Hali Emberek

Hogyan kell beállítani az ME-be azt hogyha beteszek egy lemezt valamelyik meghajtoba melyik média lejátszo indítsa el,mert mindig egy gagyi jelentkezik,de ha leszedem a gépről meg állandóan keresi az emléített .exe-jét!
Köszi!
Egyébként a WMA-t akarom hogy elindítsa!

stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 851
Pontatlanul fogalmaztam. Ugyanarra gondoltam én is, amirôl Te is írtál most.
Persze én is elkövettem már jópár baromságot. Pl. az XP-émre rányomtam egy WindowBlinds-et, azán egy Talismant, meg egy Logon Loadert, meg még mittudom én még mit. Még jó, hogy nem zuhant össze szegény.
Előzmény: Törölt nick (850)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 850
Kedwes Stewes!
Azt írtad: "Még nem láttam olyan gépet amelyik a tuningtól jobban ment volna. Lehet, hogy egy-két funkció jobban teljesít, de az egész rendszer labilissá válik."
Na én tudnék mutatni egy-két ilyen gépet.
A tuningot úgy kell felfogni, mint egy eszközt, amivel pénzt takaríthatsz meg. Sokszor csak a gyártók különböző stiklijeit kell kivédeni vele, máskor egy hirtelen elavuló eszközünknek adunk még egy lehetőséget. Lehet élni a tuninggal, a baj az, amikor visszaélnek vele, és többet akarnak kihozni a vasból, mint ami benne van.
Hívtak már olyan overclockkolt géphez, ahol az eredeti sebességnek majd dupláján járatta volna a júzer a procit, és a gép minden órában 2-3 alkalommal lefagyott. Levettem a sebességből, de még mindig jóval a gyári speckó fölött járt, és a hiba megszünt.
Jelszó: tuning, de mértékkel.
Köszi az alaplapszervíz címet.
Hawkeye
Előzmény: stewes (845)
stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 849
Abit BE 6 II.
Abban a szervízben, ahol megcsinálták egy hétre vállalták, de másnapra készen volt. 5000 Ft-ot fizettem érte, azóta rendesen működik.
És nagyon udvariasak, készségesek voltak.
Leírom a címüket, hátha segítek vele valakinek, ést mert megérdemlik.
Szóval beteg alaplappal Budapesten tessék a Rózsa utca 35-be menni, a hetedik kerületben, és ott a CompuGroup-ot keresni. Ez egy üzlet, de a javítandó cuccokat ôk kezelik.
Lehet, hogy csak egy hétig fog menni a gépem, és aztán szidni fogom ôket is, de egyenlôre meaximálisan elégedett vagyok.
stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 848
Igen, egy Abit BE 7.
Szép sorban csücsül egymás mellett egy csomó kondi, abból kiment vagy 5-6.
Ha valaki figyelmesen átnézi a lapot, akkor látható volt, hogy fel vannak puposodva és egy kicsit folyik az elekrolit. Persze én sem vettem észre.
Miért van az, hogy szinte sehol nem használnak műszereket? Ki kell dobni, ami rossz, és kész.
Előzmény: Repiv_ (847)
Repiv_ Creative Commons License 2002.06.10 0 0 847
Hali

ezekszerint nekedis egy olyan abit lapod volt ahol a 3 kondi a proci mellett elszál :)

stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 846
Még mielôtt valaki félreértené:
nem sértegetni akartam itt azokat aki segíteni próbálnak a másik bajának a megoldásában. De nézd meg pl. a xxx.tv-ben a milyen sötét alakok lökik a süketet. Na az ilyen tipusú ezermesterektôl kapok hányingert. És ezért a véleményemért nem kérek bocsánatot sem a Kristóftól, sem a többiektôl, de a rajongóitól sem.
stewes Creative Commons License 2002.06.10 0 0 845
Hali! Nekem az az érzésem, hogy a bajok nagyrészét magunknak csináljuk. Ha egy rendesen összerakott gépre rendesen felpakolom a gyári cd-rôl a windowsomat, meg azakat az alkalmazásokat amire valóban szükségem van, aztán már nem birizgálom a rendszert, akkor elég jól működik. (Figyelem! Nem azt mondtam, hogy jó, csak azt, hogy működik.) A bajokat nem oldja meg a buherálás (tweak, tuning, vagy nevezzük aminek akarjuk.).
A Macintoshok nem csak azért mennek jobban, mert jobb az oprendszer, hanem azért mert sokkal kevesebb olyan progi forog, amivel bele lehet nyúlni a rendszerbe.
Ha veszek egy autót, ami a gyár szerint 120-al tud menni, de csak lejtôn, és 30 liter benzint megeszik százon, de azt szeretném, hogy síkon is tudjon haladni, meg egy kicsit felfelé, akkor persze belepiszkálhatok.
De ne lepôdjek meg ha féluton lerobban a motor, és szétesik a vezérműtengely.
Még nem láttam olyan gépet amelyik a tuningtól jobban ment volna. Lehet, hogy egy-két funkció jobban teljesít, de az egész rendszer labilissá válik.
Nagyon eretnek dolgokat írtam?
És, hogy még egy kicsit megcsavarjam: nem bízom meg a "számítógép gurukban", azokban akik mindenre csípôbôl tudják a jó választ.
Egyszer-kétszer már behúztak a csôbe.
(Igazság szerint most egy kicsit mérges vagyok, ugyanis elszált a gépem. Három szakszervíz, meg 2 mindentudó zseni látta a gépet. lôbb vetettek velem egy tápot, aztán vetettek volna egy alaplapot meg procit is, kb. 100ezerért. A végén kidrült, hogy egy 300 Ft-os kondi ment kia az alaplapon. )
Repiv- Creative Commons License 2002.06.10 0 0 844
hali.

a kérdésem:
volt egy 5 gigás vinyom ezt használtam c:-nek erről futott a win98se meg a win2k. Vettem egy 80-as vinyot átmásoltam rá mindent mintha misem történt volna. A win98 az megy is a boot menü is oké a win2k is beindul csakhogy mikor kéri az elején a kodot akkor beirom a jó kódot (mert ha rosszat irok be akkor kiirja hogy rossz a jelszó). Ezután ugycsinál mintha belépne, de kb 1sec mulva kilép és ujra kéri a jelszót és ez igy végtelennek látszik :)
Ugyanezt csinálja csökkentett módban is.
Lehet ezzel valami csinálni? vagy telepitsem ójra mert ez az átmásolás nem volt túl szabályos?
Ha valaki találkozott ilyesmivel esetleg tud erről valamit az ne hallgassa el ha kérhetem:)
kösz előre is!

bye

rali Creative Commons License 2002.06.09 0 0 843
Simán meg letet csinálni.
Előzmény: Saláta (842)
Saláta Creative Commons License 2002.06.09 0 0 842
Új kérdés:

A Notebook-om vállalati hálózatba integrálásának feltétele, hogy a T. rendszergazdák Win2000-t telepítsenek, és lekorlátozzák a jogaimat az Office futtatására és az Internetezésre.

Technikailag ugye az működik, hogy külön partíció alatt bootolásnál választható legyen, hogy magán lépek be Win98 alatt, teljes jogokkal, vállalati hálózat elérése nélkül, vagy Win2000-rel, lekorlátozott jogokkal, vállalati hálózatba?

Jó lenne tudni, mielőtt megpróbálok érdekérvényesíteni.

zuglo_14 Creative Commons License 2002.06.08 0 0 841
A trükk egyébként ősöreg (DOS-win3.1 időkből).
Azt hiszem egyszer vagy kétszer kellet élni vele. Először akkori kollégám kapott valami leselejtezésből származó gépet, és ez istennek sem sikerült kitalálni a bios-ba belépést, pedig már többen próbálkoztunk.
Végül ez segitett.
Előzmény: e-papi (840)
e-papi Creative Commons License 2002.06.08 0 0 840
Persze, tudom, csak ez annnyra tecccik! Figyelmeztet, hogy nincs billentyűzetem, és felajánlja hogy folytatáshoz nyomjam meg az F1-et, vagy setuphoz a DEL-t! :o))))
Előzmény: zuglo_14 (839)
zuglo_14 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 839
De-de!
:-)))
Ugyanis "rendes" gép kiirja mivel lehet a bios-ba belépni.
Tehát a következő inditásnál -persze miután kikapcsolva visszadugod a billentyüzetet-, már tudod mivel lehet belépni.
(Bocs ha elsőre nem volt egyértelmü.)
Előzmény: e-papi (833)
Jonnie Goodboy Tyler Creative Commons License 2002.06.07 0 0 838
Üdv Mr. Guruk!

Kérdésem lenne hozzátok! A következő a project! Főnökség döntése alapján egy 40 fős cégnél NT Domainből át kell alakítanom, Windows 2000 Active Directory Domain-re a hálózatot. Alapvető problémáim vannak:
Hogyan tudok beinpotrálni usereket, groupokat, logon scripteket, etc., NT domainből AD-be?
Ha sikerül változnak-e a user profilok, ha nem változik a domain neve?

Meg véleményt, és tanácsot is szeretnék kérni;
Mik a tapasztalatok?
Mi a szívás tárgya??
Min lehet a legjobban elb@szni az egészet?

Jonnie

mr_ricsi Creative Commons License 2002.06.07 0 0 837
Ejhollo:
Javaslom, hogy a kérdéseidet tedd fel itt, Y3k-nak címezve. (Imádja az Intel alaplapokat. Meg ért is hozzá...)
Előzmény: Ejhollo (830)
TT12 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 836
Sziasztok!

Tudna vki olyan programot ajánlani amivel össze lehet gyűjteni, hogy a user milyen programokat futtat a gépen? Vmi olyasmi kéne, hogy elindul a program és mondjuk egy .txt-be gyűjti az elindított programok inditófile-jának nevét.

Előre is Kösz.

Üdv.

safi Creative Commons License 2002.06.07 0 0 835
En is szivtam egy ilyen Intel alaplapos Albaconp geppel, bekapcsolaskor megjelenik az Intel Desktop Board logo azt utanna mar csak a Win inditokepernyojeben lehet gyonyorkodni.
A megoldas, ahogy Slaci kollega is irta: az F2-t kell inditaskor izgatni, hogy elerd bios-t :)

Safi

slaci Creative Commons License 2002.06.06 0 0 834
F2-t próbáltad már? A "Full logo"-t Esc-el tudod eltüntetni, Intel alaplapnál legalábbis...
Előzmény: Ejhollo (822)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!