Keresés

Részletes keresés

batti1196 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 874

Sziasztok!

Kisgombácska! Ez mi? Leginkább a fakírok szögeságyára emlékeztet. Biztos elég kellemetlen lehet rajta feküdni. Ha elmondhatnám a véleményemet, szerintem az ilyesmi annak teszi a legjobbat, aki csinálja, illetve eladja őket. Nekem is van valami a nyakammal, és a hátam közepe is fáj a tavalyi hólapátolás óta, szinte folyamatosan. Nem tudom, mit lehetne tenni, de a csontkovácstól tartok egy kissé, ugyanis már próbáltam, de szerintem Ő is annyit értett a dologhoz, mint én.

Jobbulást Nektek!

klaudia100 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 873

 

 

 

Mégannyit szeretnék kérdezni, hogy kb. mennyibe kerül a beavatkozás? mert nekem3 nyaki sérv van. Vagy a nyaki sérvnél is alkalmazható?

 Előre is köszönöm, ha tájékoztattok.

  

Előzmény: klaudia100 (872)
klaudia100 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 872

 

 

 szia

       szeretném tőled megkérdezni, hogy hol csinálják azt a beavatkozást, mivel én is hallottam róla, de nem tudom hol van. Nekem is volt 1 nyaki műtétem, de van még 3 nyaki sérvem, és mütét van kilátásban. Szeretném előtte megpróbálni, hátha nem kell megműteni. De igy meg semmi fizikaki munkát nem tudok végezni és és a fájdalomról ne is beszéljek. Örülök hogy te már jobban vagy. Ha tudsz, irj nekem is valami biztatót. Én csak most tévedtem erre az oldalra, de örülök neki, sok véleményt tudok olvasni. További jobbulást kivánok neked.

Előzmény: Julie29 (854)
kisgombácska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 871
Ja még valami.

Látta már valamelyikőtök ezt a cuccot?



kisgombácska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 870
Sziasztok! Új vagyok,de hasonló cipőben! Majd leírom a történetem,most csak annyit, hogy az én dokimnak nyaki gerincsérve volt és ő sem ment műtétre! Csontkovácshoz járt, és ő rakta helyre! Ez jó pár éve volt, és azóta sincs semmi baja! Engem is a csontkovács rakott helyre és azóta teljesen jól vagyok! Ez 5 hónapja volt! Csak az időjárás változást érzem, olyankor fáj a derekam! Röviden ennyi!
Előzmény: batti1196 (869)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 869

Sziasztok!

Csak két dolgot szeretnék megemlíteni. Az egyik, hogy, ha ma lennék az operáció előtt, a mostani tapasztalatommal, akkor lehet, hogy elmennék külföldre operáltatni magamat, ráadásul ezt ma anyagilag is elbírnám. A másik, hogy a háziorvosomnak is porckorong sérve lett, pár évvel az enyém után, de, érdekes módon, nem operáltatta meg, pedig legalább olyan ferdén tartotta magát, mint én. Vajon miért???

Sfakutya Creative Commons License 2004.11.09 0 0 868
Nekem ITTHON végeztek laminektómiát és nagyon jól vagyok. Nem hiszem, hogy csak külföldön jók az orvosok, véleményem és meggyőződésem szerint itthon is. Én nem vagyok híve annak, hogy a legkisebb lyukon, legkisebb vágással kellene megoldani a problémát, én inkább azt mondom, hogy vágjanak, ha szükséges.
Természetesen lehet pro és kontra érveket felhozni, történeteket és rémtörténeteket írni, de minden eset más és más.
Előzmény: sirRichard (867)
sirRichard Creative Commons License 2004.11.09 0 0 867

Szia Leslie70!

Az ismerősöm azóta már az Alpokban mászott hegyet.

Nem akarlak vaktában bíztatni arra, hogy menjél ki, de én itthon mégegyszer már nem műtetném magamat, mert arról a helyről Münchenben tudom, hogy tuti. A műtét viszont átszámítva a másfél milliót meghaladja. Én csak ilyen katételes vagy endoszkópos eljárásnak vetném alá magamat itthon is. Várd meg Julie29, hogy gyógyul. De ezekről a módszerekről is kellene valami összehasonlítást végezni, hiszen a trabant is meg a mercédesz is autó.

Sajnos itthon elég nehéz technológiákról pontosat megtudni.

Azt egy orvostól sem várhatjuk a témában, hogy azt mondja, hogy menjél külföldre, pedig tudok olyan orvosról aki a saját gerincsérvével külföldre ment, bár ő személy szerint nem gerincsebész.  Szerintem az egyik lényeg, hogy ne vágjanak, fúrjanak, mert hozzáférés végett műtétnél a csigolyába is fúrhatnak stb. Olyan  is van, hogy a csigolyaívet a gerinvelőt körülölelő csontrészt eltávolítják(hemilaminectomy). 

Én még nem adtam fel, hogy alapos összehasonlítást végezzek, de ez még hónapok kérdése.

 

Előzmény: leslie70 (853)
nyuszi41 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 866
Tényleg nem. Köszönöm a segítséget.
isroka Creative Commons License 2004.11.08 0 0 865
Ja, az én gyógytornászom is megkérdezte hogy alszom, és helyeselt, amikor mondtam, hogy főleg hason. Az orvoslás nem egy egzakt tudomány. :))
Előzmény: nyuszi41 (863)
isroka Creative Commons License 2004.11.08 0 0 864
nyuszi41 mail ment!
Előzmény: nyuszi41 (863)
nyuszi41 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 863
dvözlök Mindenkit! hasonló gondjaim vannak, mint amiket itt olvastam és örülök, hogy rátok találtam. Az én gerincemről 3 éve készült CT, a dg: protrusio disci. Megtanultam a Mckenzie tornát, nem segített. A masszázs viszont nagyon jó volt. Perifériás tüneteim még mindig vannak, ha állok akkor hamar lezsibbad a combom. Két olyan tanácsot osztanék meg veletek, amit én kaptam a gyógytornásztól: 1. tilos a hasonfekvés, hanyatt feküdni lehet, de a lábakat térdben behajlítva fel kell tenni valamire, pl. fitneszlabdára így a gerinc teljesen lesimul (természetesen kemény fekhelyen kell aludni) 2. ha oldalt fekszem, a felhúzott térdeim közé párnát kell tenni, hogy a csípő ne fordulhasson be Isroka! én is szeretném tudni , ki segített rajtad! Hátha rajtam is segítene! Jó Egészséget kívánok! Nyuszi
isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 862
Szinte biztos vagyok benne, hogy én sem leszek már soha 100%-os. Amúgy meg mindenhol ropognak az ízületeim, pont a gerincemnél ne tennék? Ami jobban aggaszt, hogy a gyerek is "ropogós", de remélhetőleg nála előbb-utóbb a tesztoszteron lesz túlsúlyban lévén fiú. :)
Előzmény: batti1196 (860)
isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 861
pronizsuzsa, mail ment az elérhetőségekkel!
Aztán írd meg, hogy mi történt! És köszönöm a jókívánságokat.

Nekem még annyit mondott, hogy ha befejeztem a szoptatást, és ha visszamegyek, akkor ad egy injekciót, valami homeopátiás szerrel (a nevét is mondta, csak kb. 5 mp múlva el is felejtettem az információáradatban :)), ami segít az ízületeimnek megerősödni, illetve akkor kezdhetem majd megerősíteni a környező izmokat.

Ja, és azt is mondta, hogy ki volt az a ... , aki nekem gyógyszert merészelt adni. :))
Szívesen meghallgatnám erről a két doki vitáját. És ha nem kéne órákat sorban ülni a gyerekkel, még vissza is mennék a csajhoz megmutatni a működő derekamat, hadd legyen rosszul.
Előzmény: pronizsuzsa (859)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 860

Szia Isroka!

Örülök a javulásodnak, és gratulálok hozzá!

A hozzászólásod végén leírtakkal egyező tüneteim vannak, a terhelés hatására olyasmit érzek, hogy szinte le vannak kötözve a lábaim hátrafelé, ezért nem is tudok futni például. Ez nem fájdalmas érzés, csak mint egy izomláz, olyasmi. Éppen ezért nem is tudom megfogalmazni pontosan, de tényleg arra hasonlít, mint ha egy nagyon szűk nadrágban lenne az ember, és ez akadályozna a mozgásban. Sajnos ez nem múlt el a tíz év alatt sem, és a terhelésre csak erősödik.

További sikeres gyógyulást kívánok!

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.11.04 0 0 859

Sziasztok!

 

isroka ez nagyon jó hír, nagyon örülök, hogy túl vagy rajta. Megadnád ennek az orvosnak a nevét, elérhetőségét? Én még nem vagyok ennyire toppon, de azért elég jó a helyzet. Szeretnék javítani a pillanatnyi állapotomon. Köszi előre is. És további minden jót Neked és a családnak. Persze a csemetének is főleg.

 

isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 858
Sziasztok,

részemről, azt hiszem, de legalábbis nagyon remélem, hogy itt a történet vége. Két hete elmentem egy orvoshoz - orvos ÉS manuálterapeuta - akit a gyógytornász ajánlott. Megnézte az MR felvételt, el kellett mondjam pontosan mi történt, mikor éreztem derékfájás és mikor lábba kisugárzó fájdalmat. Ez azért érdekes, mert volt a kettő között 1.5-2 hét! Megállapította, hogy egy csigolyám mozdult el a helyéről és az nyomta ki a porckorongokat. Majd néhány finom mozdulattal a helyére rakta a gerincemet. Recsegett-ropogott, de nem volt fájdalmas. Azóta, bár még mindig hamar elfárad a derekam és az izmok is érezhetően görcsösek még, de nincs derékfájás és teljesen megszűntek az oldalra, csípőbe, lábba kisugárzó érzések! Arra hajlok, amerre akarok! :) Úgy is mondhatnám: 90%. Azért ez már egész jó, nem? :))
Még azt is mondta, hogy nagyon magas az ösztrogénszintem, ezért lazák az izületeim (ezzel mondjuk nem mondott újat, mindig is nagyon hajlékony voltam, és a bokasüllyedéstől az íngyulladásig mindent előadtam már), a terhesség-szoptatás alatt pedig még magasabb, ezért majd ha befejeztem a szoptatást és csökken a hormonszint, valamivel jobb lesz a helyzet.
Jó lenne most is csináltatni egy CT-t vagy MR-t, hogy megtudjam, tényleg visszamásztak-e a korongjaim a helyükre.

Még van egy furaság, nem tudom más találkozott-e ilyennel: hosszabb megterhelés után érzek valami "feszültséget" a derekamban. Nem tudom értelmesebben megfogalmazni. Ez nem fájdalom, csak érzem, hogy "van ott valami". Ha ilyenkor lefekszem oldalra, és megfeszítem a farizmaimat, érzek, és hallani is lehet egy roppanást, és ezzel elmúlik a feszültség. Mintha valami a helyére ugrana. Mi lehet ez? Még mindig mászóképes lehet az csigolya? Kopott, meszes, vagy mi van?
gabi80 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 857

 

 

 

 

   Juli29

 

 

    A tegnapi hozzászólásom nem volt valószínűleg helytálló,rosszul emlékeztem,

    ami mégis eldönti hogy kinél alkalmazható ez az eljárás az nagy mértékben

    függ a páciens tüneteitől vagyis,gondolom a sérv jellegétől,ha jól tudom.

    A hitnek is biztos szerepe van a tornagyakorlatok kapcsán.

    Semmilyen személyes tapasztalatom nincs az eddig leirtakkal kapcsolatban

    ezért szeretném ha elmondanád a te esetedet ebből a megközelítésből is.

    Előre is kösz.

gabi80 Creative Commons License 2004.11.02 0 0 856

 

 

      Kedves Julie29

 

     Úgy hallottam hogy ez a fajta eljárás nem mindenkinél alkalmazható.

     Személy függő és még nem is az dönti el elsősorban a kezelés alkalmazhatóságát

    hogy valakinek milyen mértékű  vagy milyen jellegű a sérve hanem maga  a  

    páciens személye.

    Ez nem egészen világos előttem,nem tudom hogy ilyenkor az orvos mit vesz 

    elsősorban figyelembe.Arra gondoltam hogy az lehet a perdöntő hogy a páciens

    hisz-e az eljárás sikerességében főleg az utánna következő tornagyakorlatok

    miatt.Lehet hogy rosszul gondolom,nem tudom hogy mi erről a véleményd és a

    műtét előtti megbeszéléseken ezt hogyan érzékelted. 

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.11.01 0 0 855

Julie29! Először is gratulálok, hogy ilyen sikeresen túlestél a beavatkozáson. Örülök, hogy Te is a gyógyulás útján haladsz. Bocsi, hogy ilyen prózai kérdésem van, de érdekelne, hogy kb. (nem kell pontosan,ha nem akarod) mennyibe kerül egy ilyen műtét és a további beavatkozások, mármint, hogy a doki kiment hozzád többször is, stb. Én eddig csak SZTK alapon gyógyultam, két és fél hónapja vagyok betegállományban, holnap kezdek ismét dolgozni. Sajna a gyógyulás még nem tökéletes, gyakran zsibbad a lábam, ill. a térdem és délutánra erős deréktáji fájdalmaim vannak.

További javulást.

Julie29 Creative Commons License 2004.11.01 0 0 854
Sziasztok,

Röviden leirom a beavatkozást, amiről korábban irtam,hátha valakit érdekel,hogy zajlott...Hétfőn bevittek a klinikára, ahol egy mütőben kaptam infúziót, az ujjamra raktak egy vérnyomás és pulzusmérőt, ami végig idegesitően csipogott(mert az egekben volt mindkettő az idegességtől).
A doki mindent előre pontosan elmondott, mit fog csinálni, 3 nővér segitett neki.Mikor alaposan megtisztitotta , fertőtlenitette a hátam alsó részét, jött a gerincbe az érzéstelenitő injekció, ez elég kellemetlen volt, de utána a katéter bevezetését hál Istennek már nemigazán éreztem.Elég gyorsan ment a dolog, a doki azt mondta, ügyes voltam ,és könnyü is volt berakni, mert a sérv nem állta nagyon útját.Ezután a hátamon keresztül vezette ki a hajszálérkatétert, ami egy szürőben végződött.Mindent gondosan leragasztott,h nehogy elmozduljon,majd segitettek felöltözni, és a barátom hazavitt kocsival.Ezután könnyü dolgom volt, mert egész nap csak ágyban feküdtem, kivéve,amikor jött a doki(reggel és este )hogy injekcióstüvel gyógyszereket és sóoldatot fecskendezzen a szürőn keresztül(ez elég kellemetlen volt, mert ahogy a sérvhez értek a folyadékok, nyomták a gerincemet és fájt, meg bizsergett tőle a lábam), és amikor kajáltam akkor keltem még fel.Szerdán visszavittek a rendelőbe, kaptam még egy adag gyógyszert, aztán a doki egy mozdulattal kihúzta a katétert, és következett a manuálterápia,amit egy gyógytornászcsajszi végzett.A lábamat vmi kengyelen keresztül fellógatta egy rácshoz, ami egy ágy fölött volt, igy nem nekem kellett tartanom,és ebben a pózban mozgatta óvatosan, csigolyáról csigolyára a gerincemet.Már csak 2 ilyen manuálterápiás kezelésem van, utána sima gyógytornára fogok járni, és majd a mély hátizmokat kell tornáztatnom, mert azoknak kell nagyon megerősödniük.
Szóval ez a "történet", azóta jobban vagyok, de persze még fáj, mert egyik pillanatról a másikra ez nem múlik el, a gyógytornász is mondta,h legyek türelmes.Örülnék,ha ez másokon is segitene.Bár még én sem vagyok gyógyult, szerintem mindent érdemes kipróbálni, ami segithet,és amivel megelőzhető a mütét, mert arról mostanában sajnos csak rossz hireket kaptam(leszázalékolás, idegbénulás, stb.)
leslie70 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 853

 

 

 

 

   sirRichard!Hogy sikerült az ismerősödnek a műtét Munchenben?

 

   Ő hogyan került ki, és mennyibe kerülne ha valaki kint végezteti ezt el?

 

   Nálunk nem csinálják ezt a fajta eljárást?

 

   Nekem 2 hónapja derült ki hogy L5 nél van egy kiszakadt porckorongsérvem

 

  kisebb fajta gyöngeség van a bal lábamban és az utolsó 3 lábujjnál érzéskiesésem

 

 

Julie29 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 852
Köszönöm SirRichard.
sirRichard Creative Commons License 2004.10.19 0 0 851

Szia Julie29!

 

Kösz az info-t. Az október 25-höz pedig sok szerencsét kívánok.

Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 850
Valamit mindig elfelejtek.SirRichard, a doki neve :Dr.Bíró Gábriel, hozzá kell kérni időpontot.
Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 849
Ja, még vmi.Azért tartom ezt a katéteres eljárást hihetőnek, mert ahogy a doki lerajzolta-elmagyarázta, arról van szó,h a sérvbe fecskendezik a gyógyszert, ami a fájdalomcsillapitókon, meg nemtom miken kivül egyszerü konyhasóoldatot is tartalmaz, ami kivonja a vizet a sérvből.Nekem úgy mondta,h ugy képzeljem el a sérvet,mint egy jókora, érett szilvát, amiből ha kivonják a vizet, összeaszik..Az "összeaszott részt" pedig gyógytornával "húzzák" vissza.Szóval, mivel én elég hitetlen vagyok pl.természetgyógyászokkal kapcs.(lehet,h használ,de attól félek,ha vki nem hisz benne, akkor nem), meg egyéb csodagyógymódokkal kapcs, ez viszont elég logikusnak hangzik,h tényleg használhat.Csak ennyit akartam:)
Julie29 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 848

Szép jó reggelt.Munka előtt irok pár sort.Batti 1196 köszönöm a felvilágositást, meg a jókivánságot,örülök,h más is hallott már erről, nemcsak a gyógytornászom:)

Október 25.-én csinálják meg nekem, ha addig nem jön közbe semmi, majd utána beszámolok,h milyen volt.Kaptam egy telcsiszámot is, egy olyan betegét, aki már túl van a rehab gyógytornán is, majd felhivom, hátha jókat mond.

Sir Richard:adok egy számot, a Turi és társa számát, ahol végzik ezeket a beavatkozásokat egy magánklinikán(amugy még sok mással is foglalkoznak a fájdalomterápián kivül), szóval:338-26-39 (vezetékes), ez a recepció, mondd azt,h a minimálinvaziv katéteres eljárás érdekel.Először egy vizsgálaton kell részt venni, aztán majd a doki elmondja, milyen gyógymódot tart Neked (vagy aki elmegy) jónak.

Szép napot mindenkinek!

sirRichard Creative Commons License 2004.10.18 0 0 847

Szia Julie29!

 

Meg tudnál adni valami elérhetőségét a katételes dokinak?

 

batti1196 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 846

Üdvözöllek Julie29!

Felkeltették a figyelmemet az általad írottak, különösen a katéteres eljárás megemlítése. Sajnos nekem is 29 évesen lett a sérvem, és sajnos megoperáltattam. Viszont, ahol engem operáltak, a Karolina úton, ott az egyik beteg nem engedte a műtétet, és őt így próbálták kezelni. Napokig egy ilyen katéterrel a hátán járkált, és időnként gyógyszert juttattak ezen keresztül az adott területbe. Sajnos úgy jött ki a lépés, hogy előbb hazajöttem, mint ahogy az eredmény kiderült volna, így nem tudok erről beszámolni, de azóta is hallottam már erről a dologról, állítólag valahogy elkocsonyásítja a kitüremkedett rész, legalábbis ilyesmit hallottam. Egyet viszont mondhatok, mindent próbálj meg, hogy a műtétre ne kerüljön sor, mert egyáltalán nem jó megoldása ennek a problémának.

Jobbulást!

Julie29 Creative Commons License 2004.10.18 0 0 845

Ja, és isroka hozzászólásához: én használok ilyen ülőpárnát/korongot a munkahelyemen (most is azon ülök). Jó lenne,ha nem fájna épp a sérvem.Állitólag megdolgoztatja a derék/hátizmokat, azért jó,de amikor vettem,volt hozzá egy füzet is, csomó gyakorlattal, ha vki olyan állapotban van,h tudja őket csinálni, szerintem hasznos.Én otthon a labdán ülök,mert ezt itt tartom állandóan a munkahelyen ,mivel nekem sincs kedvem hazacipelni,meg vissza.

Amugy egy vagyont lehetne fizetni ezekért a segédeszközökért, annyi féle van.Az MBI cipőről hallottatok? Kifejezetten gerinceseknek van,de igencsak borsos ára van...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!