Keresés

Részletes keresés

leslie.70 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 886

 

 

 

 

 

 

       Kedves Julie29 !

 

 

 

       Állapotom 3 hónap óta -amikor kiderult a sérvem- lényegében változatlan.

       Kicsit gyengébb a bal lábam, az utolsó 3 lábujjam a bal lábamon érzéketlen.

       Kicsit,ülés v. emelgetés után fáj a derekam néhány nap óta de pihenés után

       ez is elmulik v. nem is jelentkezik.

       Mivel nincsenek jelentős fájdalmaim nem szükséges az azonnali műtét ,bár a CT

       lelet elég ronda sérvet mutat.

       Ez az állapot persze elméletileg bármikor változhat.

       Van egy kicsi kiszakadt darab ami ezt az érzéskiesést okozza, ami nyomja az S1

        ideggyököt .A doki szerint ez be van szorulva és onnan nem tud elmozdulni.

        Van egy nagyobb kiszakadt darab ami viszont nyomja a durazsákot.

        Az első 3 napban fájt nagyon a lábam ,ez azonban 2-3 nap alatt fokozatosan

        elmult és az előzőleg leírt tüneteim maradtak meg.

        A sérv jelleg miatt nálam valószínű nem alkalmazható ez a fajta eljárás

        amit nálad végeztek.

        Egyébként lelkileg eléggé megviselt ez a dolog és több hétig mély

         szorongásaim voltak ez miatt , és most is szedek egy antidepresszást.

         Senki sem javasolta a műtétet amíg nem szükséges ,kivéve

          a gyógytórnásznőt akinél voltam néhány alkalommal ,de utána nem

          és jelenleg sem járok sehova,csak úszni de azt mindig is szerettem.

          Ő azért javasolta a műtétet mert a kiszakadt darabok hegesednek

          és ennek rossz hatása van.

           A doki szerint ez nem annyira érdekes, bár ez kissé megnehezíti a beszorult

           darab eltávolítását.

          Igazából nem tudom mit csináljak,mert a műtéttől is félek ugyanakkor a jelenle

          gi állapotom is foglalkoztat.

           Az időzítés is elég rossz volt mert másként alakultak így a dolgok mint ahogy

           terveztem.

           Köszönöm érdeklődésedet ,ha van valami változás nálad esetleg valamit el

           akarsz mondani,várom jelentkezésedet. 

 

 

          CIAO

 

      

Julie29 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 885

A Te állapotodban van valami változás leslie.70?Ha kiszakadt a sérved, akkor elég sürgős lenne valamit tenni ,nem? Jársz valahova, vagy meg akarod müttetni magad?

Julie29 Creative Commons License 2004.11.30 0 0 884

Sziasztok

 

Köszönöm kérdésedet Leslie.70 jobban vagyok.2 hete dolgozom.Az első hét elég szörnyü volt, mert a betegszabi alatt 1-2 órát ültem naponta max.,a többit feküdtem és tornáztam óvatosan, most meg napi 8at ülök,és 2 órát utazom..Viszont járok minden héten gyógytornára, és azt mondta a csajszi,h jól haladok szerinte, egyre több gyakorlatot ad.Tényleg jó, csak türelmesnek kell lenni.Ugyhogy végülis ugy néz ki,h nekem használt a katéteres eljárás, most már abban a fázisban vagyok állitólag,h rajtam múlik,mi lesz a sérvvel...Ha rendesen tornázom, úszom, akkor tünetmentessé válhat teljesen.

leslie.70 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 883

 

 

 

 

 

     sirRichard

 

     Mikor teszed fel azt a felvételt a műtétről?

     Az az ismerősöd akit kint műtöttek magyar?

     Van valamijen elérhetősége esetleg?

     Tudom hogy nálunk is vannak megbízható sebészek de ezt a fajta endoszkópos

      nukleotómiát valószínűleg nálunk nem végzik.

     bár ez már tényleg nagyon drága ,én is csak tájékozódom a műtéti eljárásokról.

     Alpha klinik azt irja ők bármijen fajta sérvet operálnak ezzel a módszerrel.

     Julie29 te hogy vagy ?

    

 

     előzmény:sirRichard 867 és 843

 

Moll Creative Commons License 2004.11.26 0 0 882

Sziasztok!

 

Nagyon régen nem jártam erre, szerencsére, hiszen azért, mert a férjem hosszabb ideje jobban érzi magát (4-5 csigolya közötti sérv).

 

Amiatt írok mégis, vagy valamelyikőtök próbálta már a kozmodiszket (gőzöm sincs, hogy kell leírni)? Rendszeresen látjuk a reklámban, és a férjem szívesen kipróbálná, de jó lenne tudni, egyáltalán használ-e.

 

Köszi

 

M

batti1196 Creative Commons License 2004.11.18 0 0 881

Szia SirRichárd!

Nekem nincsen csavarozva, csak valamit levéstek a műtét közben, de nem tudom részletesebben. Nekem is ezt a hegesedés, pontosabban hegszövet burjánzást mutatott ki a CT vizsgálat. Ott mondták, hogy valószínűleg ez okozza a panaszaimat. Aki operált, azt mondja, hogy ez hülyeség, a háziorvosom azt mondja, hogy ez lehetséges, és egy kis műtéttel ki lehetne csípni onnan a hegszövetet. Így persze megint magamra maradtam a döntéssel, de a korábbi tapasztalataimból kiindulva csak azt tudnám feltételezni, hogy ez egy még nagyobb sebbel járna akkor, és már miért ne lenne még nagyobb a hegesedés is. Tartok tőle, hogy nem lehet a hegesedéssel mit kezdeni, ezért próbáltam meg hozzászólni a fórumhoz, hogy erre felhívjam mások figyelmét is. Persze nem értek hozzá, de a problémáim valósak, és nekem kell ezekkel együttélni. Egyszerűen hiába fordul az ember szakemberekhez, az egyik ezt mondja, a másik meg azt, és nem lehet tudni, melyiknek lesz igaza. Jártam egy orvoshoz, aki akupunktúrás kezeléseket adott. Az sem ért semmit, de Ő határozottan a műtét ellen volt, és Neki lett igaza sajnos. Azt mondta, hogy elegendő, ha egy vattaszál darab bentmarad a területen, és rossz lesz az eredmény. Egyszerűen rosszul döntöttem, de ki tudhatja ezt előre? Hasonló panaszaim vannak tíz évvel a műtét után is, mint Neked, bár kétségtelen, hogy az akkori szinte elviselhetetlen fájdalom elmúlt, de ez a mostani állapot is csak fényévekre van a normálishoz képest. Mostanában hallottam valamilyen kenőcsökről, amivel csökkenteni lehet a hegesedés mértékét, esetleg érdemes lenne utánanézned, bár lehet, hogy ez csak a felszíni sebekre alkalmas, nem tudom.

Jobbulást!

 

 

 

 

 

 

sirRichard Creative Commons License 2004.11.17 0 0 880

Szia Batti1196!

 

Nézegettem a hozzászólásaidat és az nem tiszta számomra, hogy a hegesedés okozta a panaszokon nem lehet változtatni? Illetve a hozzászólásaidból azt éreztem, hogy véglegenek tekinted a jelenlegi állapotot. Megköszönném, hogy ha pár szóba le tudnád írni, hogy milyen műtétet végeztek nálad, föleg, hogy van-e csavar ill. a porcod megmaradt-e vagy a két csigolya összenőlt.

Engem júliusban műtöttek. A mostani panaszaim: Kevésbé érzem a jobb lábam, rázkodásra fáj a derekam(ez lehet gyorsabb járáskor is), van egy állandó tompa fájdalom a derekamtól lefelé sugározva. Kotroll MR hegesedést mutat.

És ez még nem minden. Van egy kis kiboltosulás is a porcból. Csak tudnám, hogy akkor minek műtettem magam.

Előzmény: batti1196 (879)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.14 0 0 879

Sziasztok!

Én a katéteres eljárást a Karolina úton, az Ortopéd Klinikán láttam csinálni, tíz évvel ezelőtt. Az, hogy drága, nagyon relatív, mert én tíz évvel ezelőtt, mikor a sérvem volt, legalább ennyit szétosztogattam különböző tehetetlen orvosoknak, és mégsem lett jó a végeredmény! Én azt mondom, hogy mindent meg kell próbálni a műtét előtt.

borso-ka Creative Commons License 2004.11.13 0 0 878
Sziasztok Betegtársak! 50+ vagyok. Néhány hónapja kezdődött, amikor több gyaloglásra (800 méter)kényszerültem, hogy csak sántítva tudtam járni és felfelé a lépcsőn csak oldalazva , a lábamat kímélve tudok felmenni. Ezt követően, ha leülök vagy lefekszem a forgómtól kiindulva iszonyú hasogató fájdalmat érzek, éjszakánként úgyszintén. A röntgen felvételem nem indokolja ezt a fájdalmat. Van kopás, de ahol kisebb a rés, ott nem is fáj. Most szedek porcépítőt és fájdalomcsillapítót? gyulladás csökkentőt?, de nem igazán érzek megkönnyebülést. Ha egész nap vezetek, azaz nem gyalogolok, akkor nincs baj. Gyaloglás,állás nélkül azonban nem nagyon tudom a bokros teendőimet elvégezni. Mi az ördög okozhatja? Jövő héten megyek CT-re. lehet, hogy okosabb leszek, de a belgyógyászom szerint ez nem gerincből kiinduló lehet. Volt/van valaki hasonló helyzetben. Ja, és az a lábam mintha megrövidült volna. A nadrágfelhajtásoknál tapasztaltam először. Mi a véleményetek?
Julie29 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 877
Klaudia100, most nincs nálam a rendelő telefonszáma, de hétfőn megadom ,ha tényleg érdekel.A mütét árát már leirtam, a vizsgálat 10ezer..Nagyon szomorú,h az egészségügy semmi alternativ megoldást nem támogat.Ami azt illeti, ez a fájdalomterápiás módszer(amit alkalmaztak nálam) külföldön teljesen elterjedt és az állam is támogatja, de nálunk nem tudom, mikor fog itt tartani.Sajnos ez van.
Julie29 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 876
Sziasztok.Jó sok új hozzászólás van, mióta utoljára itt jártam:) Köszönöm az érdeklődést pronizsuzsa, gabi80,klaudia 100.Igyekszem mindenre válaszolni.A katéteres eljárás sajnos nem olcsó, 150 ezer ft..Nem tudom , csinálják-e valahol olcsóbban, de én már annyira el voltam keseredve, és elegem volt a dokikból,h kölcsönkértem, és belevágtam..Ez volt 3 hete kb., azóta gyógyulgatok, jobb, de azért az erőltetéstől fáj, és hétfőn sajnos vissza kell mennem dolgozni (ülőmunka), mert nem lehetek egész életemben betegácsiban.Most hetente 1* járok gyógytornára ugyanoda, a csaj elég profinak tünik, ad gyakorlatokat otthonra, meg tanácsokat, mert folyton kérdezgetem.Az a baj,h elég türelmetlen természet vagyok, azt hittem, h pár hét alatt rendbe jövök(anno a Mckenzi 3 hét alatt rendberakott, csak abbahagytam a gyakorlatokat), de mivel van egy massziv oldaltartásom, a gyógytornász szerint ezért gyógyulok lassabban:(
Amugy én csak azért irtam le az esetemet, h lássátok, ilyen megoldás is van, de én nem mondom senkinek,h csináltassa meg ezt, mert ez tényleg egyéntől függ,h kinek mi segit, függ a sérv(ek) mennyiségétől, súlyosságától, stb.
Mindazonáltal szerintem ebből senki nem tud 100%ig kigyógyulni, mert eddig mindenhonnan azt hallottam,h csak tünetmentességet lehet elérni, de ha ezt már elérte valaki, akkor örülhet.Ha ez eljön, akkor sem szabad elfeledkezni a rendszeres tornáról,úszásról, mert ha abbahagyja az ember, bármitől előjöhet a hülye sérv.
Azért én mindenkinek drukkolok, és továbbra is felnézegetek ide, mert érdekelnek az új gyógymódok, hátha én is találok vmit .
kisgombácska Creative Commons License 2004.11.13 0 0 875
Szia batti1196!
Valóban a fakírok ágyára hasonlít! Amikor előszőr megláttam én is azt mondtam , ez biztos jó üzlet valakinek! Előszőr a csontkovácsnál kellett ráfeküdnöm, hirtelen arra gondoltam, hogy ez az ember nem normális, biztos élvezi, ha más szenved! Aztán elmondta mire jó, és tényleg úgy van! Tulajdonképpen a vérkeringést serkenti, ami ugye a gerincnél lévő idegeknél nem túl aktív, és ezáltal a fájdalom is csökken! Olyan munkát végzek, ami eléggé terheli a derekam, ezért amikor este ráfekszem az egy felüdülés bármilyen furcsán hangzik! Az első 1-2 perc kicsit kellemetlen, utána olyan, mintha egy jó meleg valamin feküdnél! Nekem bevált! Ja egyébként a reuma dokimnak is 30 éve volt gerincsérve, és ő sem engedte megműteni! Tényleg tudhatnak valamit az orvosok! Persze van akinek jót tesz a műtét, de én több rosszat hallottam, mint jót! A csontkovácshoz azért mertem elmenni, mert egy olyan orvos ajánlotta akiben megbízom! És azt hiszem jól döntöttem!
Előzmény: batti1196 (874)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 874

Sziasztok!

Kisgombácska! Ez mi? Leginkább a fakírok szögeságyára emlékeztet. Biztos elég kellemetlen lehet rajta feküdni. Ha elmondhatnám a véleményemet, szerintem az ilyesmi annak teszi a legjobbat, aki csinálja, illetve eladja őket. Nekem is van valami a nyakammal, és a hátam közepe is fáj a tavalyi hólapátolás óta, szinte folyamatosan. Nem tudom, mit lehetne tenni, de a csontkovácstól tartok egy kissé, ugyanis már próbáltam, de szerintem Ő is annyit értett a dologhoz, mint én.

Jobbulást Nektek!

klaudia100 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 873

 

 

 

Mégannyit szeretnék kérdezni, hogy kb. mennyibe kerül a beavatkozás? mert nekem3 nyaki sérv van. Vagy a nyaki sérvnél is alkalmazható?

 Előre is köszönöm, ha tájékoztattok.

  

Előzmény: klaudia100 (872)
klaudia100 Creative Commons License 2004.11.13 0 0 872

 

 

 szia

       szeretném tőled megkérdezni, hogy hol csinálják azt a beavatkozást, mivel én is hallottam róla, de nem tudom hol van. Nekem is volt 1 nyaki műtétem, de van még 3 nyaki sérvem, és mütét van kilátásban. Szeretném előtte megpróbálni, hátha nem kell megműteni. De igy meg semmi fizikaki munkát nem tudok végezni és és a fájdalomról ne is beszéljek. Örülök hogy te már jobban vagy. Ha tudsz, irj nekem is valami biztatót. Én csak most tévedtem erre az oldalra, de örülök neki, sok véleményt tudok olvasni. További jobbulást kivánok neked.

Előzmény: Julie29 (854)
kisgombácska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 871
Ja még valami.

Látta már valamelyikőtök ezt a cuccot?



kisgombácska Creative Commons License 2004.11.12 0 0 870
Sziasztok! Új vagyok,de hasonló cipőben! Majd leírom a történetem,most csak annyit, hogy az én dokimnak nyaki gerincsérve volt és ő sem ment műtétre! Csontkovácshoz járt, és ő rakta helyre! Ez jó pár éve volt, és azóta sincs semmi baja! Engem is a csontkovács rakott helyre és azóta teljesen jól vagyok! Ez 5 hónapja volt! Csak az időjárás változást érzem, olyankor fáj a derekam! Röviden ennyi!
Előzmény: batti1196 (869)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 869

Sziasztok!

Csak két dolgot szeretnék megemlíteni. Az egyik, hogy, ha ma lennék az operáció előtt, a mostani tapasztalatommal, akkor lehet, hogy elmennék külföldre operáltatni magamat, ráadásul ezt ma anyagilag is elbírnám. A másik, hogy a háziorvosomnak is porckorong sérve lett, pár évvel az enyém után, de, érdekes módon, nem operáltatta meg, pedig legalább olyan ferdén tartotta magát, mint én. Vajon miért???

Sfakutya Creative Commons License 2004.11.09 0 0 868
Nekem ITTHON végeztek laminektómiát és nagyon jól vagyok. Nem hiszem, hogy csak külföldön jók az orvosok, véleményem és meggyőződésem szerint itthon is. Én nem vagyok híve annak, hogy a legkisebb lyukon, legkisebb vágással kellene megoldani a problémát, én inkább azt mondom, hogy vágjanak, ha szükséges.
Természetesen lehet pro és kontra érveket felhozni, történeteket és rémtörténeteket írni, de minden eset más és más.
Előzmény: sirRichard (867)
sirRichard Creative Commons License 2004.11.09 0 0 867

Szia Leslie70!

Az ismerősöm azóta már az Alpokban mászott hegyet.

Nem akarlak vaktában bíztatni arra, hogy menjél ki, de én itthon mégegyszer már nem műtetném magamat, mert arról a helyről Münchenben tudom, hogy tuti. A műtét viszont átszámítva a másfél milliót meghaladja. Én csak ilyen katételes vagy endoszkópos eljárásnak vetném alá magamat itthon is. Várd meg Julie29, hogy gyógyul. De ezekről a módszerekről is kellene valami összehasonlítást végezni, hiszen a trabant is meg a mercédesz is autó.

Sajnos itthon elég nehéz technológiákról pontosat megtudni.

Azt egy orvostól sem várhatjuk a témában, hogy azt mondja, hogy menjél külföldre, pedig tudok olyan orvosról aki a saját gerincsérvével külföldre ment, bár ő személy szerint nem gerincsebész.  Szerintem az egyik lényeg, hogy ne vágjanak, fúrjanak, mert hozzáférés végett műtétnél a csigolyába is fúrhatnak stb. Olyan  is van, hogy a csigolyaívet a gerinvelőt körülölelő csontrészt eltávolítják(hemilaminectomy). 

Én még nem adtam fel, hogy alapos összehasonlítást végezzek, de ez még hónapok kérdése.

 

Előzmény: leslie70 (853)
nyuszi41 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 866
Tényleg nem. Köszönöm a segítséget.
isroka Creative Commons License 2004.11.08 0 0 865
Ja, az én gyógytornászom is megkérdezte hogy alszom, és helyeselt, amikor mondtam, hogy főleg hason. Az orvoslás nem egy egzakt tudomány. :))
Előzmény: nyuszi41 (863)
isroka Creative Commons License 2004.11.08 0 0 864
nyuszi41 mail ment!
Előzmény: nyuszi41 (863)
nyuszi41 Creative Commons License 2004.11.07 0 0 863
dvözlök Mindenkit! hasonló gondjaim vannak, mint amiket itt olvastam és örülök, hogy rátok találtam. Az én gerincemről 3 éve készült CT, a dg: protrusio disci. Megtanultam a Mckenzie tornát, nem segített. A masszázs viszont nagyon jó volt. Perifériás tüneteim még mindig vannak, ha állok akkor hamar lezsibbad a combom. Két olyan tanácsot osztanék meg veletek, amit én kaptam a gyógytornásztól: 1. tilos a hasonfekvés, hanyatt feküdni lehet, de a lábakat térdben behajlítva fel kell tenni valamire, pl. fitneszlabdára így a gerinc teljesen lesimul (természetesen kemény fekhelyen kell aludni) 2. ha oldalt fekszem, a felhúzott térdeim közé párnát kell tenni, hogy a csípő ne fordulhasson be Isroka! én is szeretném tudni , ki segített rajtad! Hátha rajtam is segítene! Jó Egészséget kívánok! Nyuszi
isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 862
Szinte biztos vagyok benne, hogy én sem leszek már soha 100%-os. Amúgy meg mindenhol ropognak az ízületeim, pont a gerincemnél ne tennék? Ami jobban aggaszt, hogy a gyerek is "ropogós", de remélhetőleg nála előbb-utóbb a tesztoszteron lesz túlsúlyban lévén fiú. :)
Előzmény: batti1196 (860)
isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 861
pronizsuzsa, mail ment az elérhetőségekkel!
Aztán írd meg, hogy mi történt! És köszönöm a jókívánságokat.

Nekem még annyit mondott, hogy ha befejeztem a szoptatást, és ha visszamegyek, akkor ad egy injekciót, valami homeopátiás szerrel (a nevét is mondta, csak kb. 5 mp múlva el is felejtettem az információáradatban :)), ami segít az ízületeimnek megerősödni, illetve akkor kezdhetem majd megerősíteni a környező izmokat.

Ja, és azt is mondta, hogy ki volt az a ... , aki nekem gyógyszert merészelt adni. :))
Szívesen meghallgatnám erről a két doki vitáját. És ha nem kéne órákat sorban ülni a gyerekkel, még vissza is mennék a csajhoz megmutatni a működő derekamat, hadd legyen rosszul.
Előzmény: pronizsuzsa (859)
batti1196 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 860

Szia Isroka!

Örülök a javulásodnak, és gratulálok hozzá!

A hozzászólásod végén leírtakkal egyező tüneteim vannak, a terhelés hatására olyasmit érzek, hogy szinte le vannak kötözve a lábaim hátrafelé, ezért nem is tudok futni például. Ez nem fájdalmas érzés, csak mint egy izomláz, olyasmi. Éppen ezért nem is tudom megfogalmazni pontosan, de tényleg arra hasonlít, mint ha egy nagyon szűk nadrágban lenne az ember, és ez akadályozna a mozgásban. Sajnos ez nem múlt el a tíz év alatt sem, és a terhelésre csak erősödik.

További sikeres gyógyulást kívánok!

pronizsuzsa Creative Commons License 2004.11.04 0 0 859

Sziasztok!

 

isroka ez nagyon jó hír, nagyon örülök, hogy túl vagy rajta. Megadnád ennek az orvosnak a nevét, elérhetőségét? Én még nem vagyok ennyire toppon, de azért elég jó a helyzet. Szeretnék javítani a pillanatnyi állapotomon. Köszi előre is. És további minden jót Neked és a családnak. Persze a csemetének is főleg.

 

isroka Creative Commons License 2004.11.04 0 0 858
Sziasztok,

részemről, azt hiszem, de legalábbis nagyon remélem, hogy itt a történet vége. Két hete elmentem egy orvoshoz - orvos ÉS manuálterapeuta - akit a gyógytornász ajánlott. Megnézte az MR felvételt, el kellett mondjam pontosan mi történt, mikor éreztem derékfájás és mikor lábba kisugárzó fájdalmat. Ez azért érdekes, mert volt a kettő között 1.5-2 hét! Megállapította, hogy egy csigolyám mozdult el a helyéről és az nyomta ki a porckorongokat. Majd néhány finom mozdulattal a helyére rakta a gerincemet. Recsegett-ropogott, de nem volt fájdalmas. Azóta, bár még mindig hamar elfárad a derekam és az izmok is érezhetően görcsösek még, de nincs derékfájás és teljesen megszűntek az oldalra, csípőbe, lábba kisugárzó érzések! Arra hajlok, amerre akarok! :) Úgy is mondhatnám: 90%. Azért ez már egész jó, nem? :))
Még azt is mondta, hogy nagyon magas az ösztrogénszintem, ezért lazák az izületeim (ezzel mondjuk nem mondott újat, mindig is nagyon hajlékony voltam, és a bokasüllyedéstől az íngyulladásig mindent előadtam már), a terhesség-szoptatás alatt pedig még magasabb, ezért majd ha befejeztem a szoptatást és csökken a hormonszint, valamivel jobb lesz a helyzet.
Jó lenne most is csináltatni egy CT-t vagy MR-t, hogy megtudjam, tényleg visszamásztak-e a korongjaim a helyükre.

Még van egy furaság, nem tudom más találkozott-e ilyennel: hosszabb megterhelés után érzek valami "feszültséget" a derekamban. Nem tudom értelmesebben megfogalmazni. Ez nem fájdalom, csak érzem, hogy "van ott valami". Ha ilyenkor lefekszem oldalra, és megfeszítem a farizmaimat, érzek, és hallani is lehet egy roppanást, és ezzel elmúlik a feszültség. Mintha valami a helyére ugrana. Mi lehet ez? Még mindig mászóképes lehet az csigolya? Kopott, meszes, vagy mi van?
gabi80 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 857

 

 

 

 

   Juli29

 

 

    A tegnapi hozzászólásom nem volt valószínűleg helytálló,rosszul emlékeztem,

    ami mégis eldönti hogy kinél alkalmazható ez az eljárás az nagy mértékben

    függ a páciens tüneteitől vagyis,gondolom a sérv jellegétől,ha jól tudom.

    A hitnek is biztos szerepe van a tornagyakorlatok kapcsán.

    Semmilyen személyes tapasztalatom nincs az eddig leirtakkal kapcsolatban

    ezért szeretném ha elmondanád a te esetedet ebből a megközelítésből is.

    Előre is kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!