Szevasztok fényező szakik! A segítségeteket szeretném kérni 3 napja lefújtam a Puntom motorháztetejét, b.e. sárvédőjét(675-ös Fiat szín) ilyen kékesszürke metállal, utánna meglakkoztam. Garázsban fújtam ezért kicsit szemetes lett a lakk. Ezt hogy tudnám eltűntetni belőle??? Hányas papírral csiszoljam, hogy???? Hogyan polírozzam????
Fenéket! Azt nem lehet elfelejteni :-)) Az is olyan lesz, mint a beton, rugalmas és oldható. Sikaflex stb. Sárvédőhöz van megfelelő anyag. De ez itt nem a reklám helye. Lehet bármi a neve.
Utánna simán le lehet szedni, erölködés nélkül, olyan lesz a keménysége mint a betonnak, ez csak egy hasonlat volt.Mi kerékjáratokhoz, varrattömítésekhez is ezt használjuk, miután kikeményedik, majdnem olyan a hangja mint a lemeznek! Ezt tudnád ha dolgoztál volna már vele.
astraturbod! Miután leszedted a sárvédőt utánna egy éles késsel vagy spaklival kezd el lekaparni a ragasztót. Ha így nem megy akkor kezdd el melegíteni hőlégfúvóval, úgy már biztosan lejön. Utánna amikor rakod föl az újat , kend le BODY 110-es ragasztó tömítővel , azt a részt ahol a sárvédő felfekszik.Kb.:30 perc alatt megszárad, betonkemény lesz.
Mivel a kereső elég régi találatokat (és nem is sokat) dobott (ó)budai fényezőkre merészelnék kérdezni, hogy tud valaki mostanában olyat aki lakatol, szépen és megfizethető áron dolgozik? Nem feltétlenül ragaszkodom (Ó)budához, lehet környéke is, de azért Szegedig nem feltétlenül mennék. :-) (Jah, ha valakinek gátlásai vannak és nem írná a topikba, de szívesen segítene, akkor: dingo bejgli vipmail pont hu)
LELIKE01! kÖSZÖNÖM A VÁLASZOD. A gond az hogy valoszinü hogy meg akarnak vezetni!! Ugyanis egy kocsi lett feldekorálva menyasszonyi csokorhoz, teljesen szabályosan, ugy ahogy 10 éve problémamentessen. Soha nem volt gond a korongokkal a warburgtol az audiig. Tehát valami olyanra gondolok hogy a tulaj valamit elhalgatott / motorháztetö egy picit matt foltos volt/ és felvillant egy ötlete és most probálkozik !! Furcsa hogy 3 foltot emleget, holott négy korong volt!! Virágkötö szakmába rengeteg kollegát megkérdeztünk, senki ilyent nem tapasztalt! Én arra gondoltam hogy esetleg átlett festve a kocsi és akkor valami techologiai hibábol nem egyenértékü a festés, és az miatt keletkezhetett. Lehetséges hogy ilyen hiba elöfordul? egy festékrétegnél? A kocsit még nem láttuk, nem hozták el megmutatni, csak telefonálgatnak hogy káruk... Kössz a válaszod! amica11
Valaki tud segiteni ködölés ügyben? Nem akarok végigfújni egy elemet csak elködölni, de nem tudom pontosan milyen irányba kell, mennyit, mettől-meddig meg ilyenek. Vékonyabb részeket csináltam már több kevesebb sikerrel, de a mostani meló elhúzódott a hátsó oszlopig (tető), de a sárvédőt nem akarja fújatni a tulaj. Itt már elég széles a felület (15-20 cm) és polirozni lehet-e a ködölést és hogyan? Köszi
Szerintem az mindegy hogy belül is le heggesztetted mert a co -val ha heggeszted akkor a lemez teljes vastagságában heggeszti!Annyi hogy nem folyamatosan kell varni mert akkor elhúzza a meleg!Pöttyözgetni szépen egymásra!Persze ezt biztos tudod!Lehet a fényező volt trehány!Vagy a heggesztés lyukas!Másra nem tudok gondolni!Én még sosem cineztem semmit !Persze azt nem mondom hogy attól nem jó!
De nem a tetőre gondolod ugye? Inkább való átlapolt illesztésekre, ahol a kaszni rugalmassága miatt parányi elmozdulásokkal (csavarodás, hőtágulás stb.) lehet számolni. Egy autó általában úgy van felöltöztetve, hogy külső felületeire ilyenek lehetőleg ne kerüljenek.
a tömítőmassza meg egy fehér színű cucc, olyan a doboza mint a sziloplaszté, csak az van ráírva, hogy karosszéria tömítőmassza, és elvileg semleges, nem korrodálhatja a lemezt. Ez jólehet?
A cinezés nem csak felület feltöltésre való. Az elektrokorroziót el kell kapni :-) Vagy homogenizálni. Továbbá: a kitt és lakk nem véd víz és pára ellen. Azt látod hogy lefolyik és rögtön le is szárad. Hogy mennyire diffundál át, azt nem lehet látni. Csak később...
cinezni miért kellett volna ? nem volt szinte semmi eltérésa folt és sárvédö között mert bele szabtam le flexeltem és csak kitt kellett rá! tehát flexelés után sikban volt.
Ha nincsen a festés megkarcolva, megsérülve mélyen akkor egy polírozással ki lehet szedni a foltot belőle. 3M polírpaszta durva-közbenső-és polírfolyadék javasolt rá. Sajnos ez a 3 flakon benne lesz kb 15-18 rugóba. De ha le van dugozva rendesen akkor eltart egy darabig, hátha még kell egykor :)
én nem tudom hogy mi lenne erre a jó megoldás mert én is csináltam ilyet egy e30 on kivülröl és belülröl is körbe heggesztettem és kivül belül alapozó kivül gitt meg festék ahogy kell, belülröl az alapozó után jó vastagon üregvédő,most meg láttam azóta, kb 2év és körbe van repedve!!!!idegesítő