Keresés

Részletes keresés

gwendike Creative Commons License 2004.11.30 0 0 893

azért még gyakorolni kellazért még gyakorolni kell :)
gwendike Creative Commons License 2004.11.30 0 0 892
Nem lehet elég korán kezdeni   :))Nina
Haribo Creative Commons License 2004.11.30 0 0 891

Biztosan akkor volt laza, mikor a szúrós kavicson kellett futniuk:))

Vagy a bíró előző nap hallotta, hogy olyan is van.

Azt a bírálati lapot én is láttam. Szerintem nagyon óvódás. Ennél én többet várok egy bírótól.

Előzmény: bobbor (890)
bobbor Creative Commons License 2004.11.30 0 0 890
Én nem a ringtitkárok elírásáről beszéltem. Én sokszor hallom, amikor a bíró diktál. "-Ez a kutya nagy! - Nem épp akkora, mint a másik. -Akkor hosszú" -ez nem egy bírálati lapon szerepelt. Vagy amikor egy álló napon keresztül minden kutyának, franciától meztelenig laza volt a könyöke. ??? Stb.. kár folytatni. Slica, még annyit a bírálatokhoz. Láttam nem egy bírálati lapot, ahol a standard szerint végig kell menni a bírálattal. Igen hasznosnak tartom. A méretről, a fogazatról, a pigmentről nem kellene vitatkozni. Csak észre kell venni és le kell írni. Hátha egy ilyen bírálati lap ezt segítené.
Előzmény: Haribo (885)
Haribo Creative Commons License 2004.11.30 0 0 889

Még egy pontot hozzátennék: a ringtitkárok kiválasztása, ellenőrzése, netán vizsgáztatása.

Ne már a kiállítóknak kelljen folyamatosan magyarázni, hogy kit kell visszahívni és kinek kell kiadni a bírálati lapot.

A bírálati lapok utólagos szúrópróbaszerű ellenőrzése sokat elmond a titkár és az írnok működéséről.

Előzmény: Slica (887)
Haribo Creative Commons License 2004.11.30 0 0 888

A baj az, hogy a tenyésztő képtelen megitélni, milyen a kutya.

Sejtettem, hogy itt van a kutya elásva. Hogy a tenyésztő nem tenyésztő.

Nálam a tenyésztő kategóriának van egy etalonja: ismeri az adott fajta minden csínját-bínját, a hazai állományt, a külföldi kenneleket előnyeikkel és hátrányaikkal együtt, álmában felsorolja egy híresebb jobb kutya felmenőit és utódait.

Ha valaki a saját kutyáját sem tudja megérteni, az nem tenyésztő.

Abban igazad van, hogy a bírók tenyésztőkből lesznek, de csak az első fajtánál.

Aztán rohamosan jön a többi fajta, hogy bírálni is tudjon. Azokat meg már csak könyvből ismeri. És sajnos nem elég jó könyvből. Tavaly egy külföldi bíró mutatott nekem olyan könyvet, ami egy adott fajtára kb 500 oldalas képekkel és rajzokkal illusztrált standardleírás volt. És ez létezik szinte minden fajtában.

Csak vagy angolul, vagy oroszul. És mivel egy fajtára semmilyen kiállításra nem hívnak külön bírót, olyanokkal fogunk találkozni továbbra is, aki akár több fajtacsoportot is bírál.

Szép és okos Slica javaslata, csak éppen anyagi okokból sehol nem fogják figyelembe venni. Minden kiállításon igyekeznek minél több fajtát egy bíró nyakába varrni spórolás miatt. Remélem, az ÁTK-ban klub szinten esetleg valami foganatja lehet a felvetésnek.

A 80 éves bíróktól megintcsak ki vagyok akadva. Nagyon vigyáznak, nehogy átadják a helyet fiatalabbaknak. Találkoztam már olyan bírómatuzsálemmel, aki közölte a ringben, hogy lassabban fussanak a kutyák, mert nem látja jól. Hát ezt még egy pekinginél megértem, de hogy fusson lassan egy husky???

Előzmény: Anzika (886)
Slica Creative Commons License 2004.11.30 0 0 887

Holnap Klubnap.  Annyi olyat irtok le amiről a klubban lehetne és kellene beszélni, a Teljesség igénye nélkül

-indokolja a döntését hangosan a biró,erre emlékeztek egy levelet is javasoltubk a Birói testület elnökének,sokunk örülne ha hallhatná stb,stb

-a birálati lap tartalma,szakszerű visszaadása,leirása a birálatnak.ellenörzése,hiszen aláirja

-ne biráljon egy szerencsétlen biró annyira nagyszámú kutyát,azért nézzük az Ő terhelhetőségét is,ha elvárunk akkor kérjük a reálisabb birálandó létszámot/ Edwin Deutsher legalább 80 éves Vicá-t kb 90-ik kutyaként birálta.Már alig élt,rápillantott,mondott valamit és passz!/

- az,hogy a birálat szubjektiv,szerintem kivédhetetlen. Szépségversenyröl van szó!

További ötletek amit rágalmazás árnyéka nélkül ellehetne,kérésként mondani?

Előzmény: Haribo (885)
Anzika Creative Commons License 2004.11.30 0 0 886

Vagy esetleg a tenyésztő olyan hibákat fedezett fel később a kutyában, hogy nem szerette volna, hogy mások mondják el helyette?

A baj az, hogy a tenyésztő képtelen megitélni, milyen a kutya. Az én kutyámnak ilyen hibái voltak: rövid a füle, hosszú a füle, élénk a farok mozgás, nem élénk a farokmozgás, kétszer ugyanazt a hibát ugyanaz a bíró sem tudta megtalálni rajt.

Ez nem egyedi eset. Idegen kutyás odajött hozzám,hogy azt mondta a tenyésztője,ne vigye kiállítani, mert nem jó a kutya. Már meg is nyirta a kutyát a tenyésztő. Mondtam, kitünő a kutya hozza el hozzám. 3 órát dolgoztam rajt, a kutya K3 lett.

Azt írod aztán, hogy megfigyelted, hogy melyik bíró milyen típust kedvel. Akkor most hogyan van ez? Mégis van valami elképzelésük a bíróknak az adott fajtáról és nemcsak pofára vagy pénzre megy a dolog? Bocsi, de ezzel a mondatoddal agyoncsaptad az előző hozzászólásaidat.

A bírók tenyésztőkből lesznek, más nem lehet. Mindegyiknek a kutyái valamilyen jellegzetességgel bírnak: az egyiké könnyebb tipus stb., a másiké más szinű. Mindegyik azt helyezi előtérbe, amelyik a sajátjára hasonlít. Az ismert tenyésztők, akikből majdnem mind bírók lettek, olyan jellegzetes hibákkal nyertek és fedeztettek, ha idegen városban sétáltam és jött egy spániel, megmondtam, ki a tenyésztője a kutyának. Akkor azért nem az én képeségeimmel van a baj.

Én soha nem veszekedtem kiállításon senkivel sem, sem más tenyésztővel. Nem reklamáltam soha birálat miatt, mert a szabályzat sem engedi és a döntés szubjektiv.

Ha jobb, vagy hasonlóan jó kutya volt a ringben, akkor könnyedén tudomásul vettem a döntést, ha rosszabb, akkor lenyeltem, mert nincs rá mód, hogy reklamálj.

Pedig én jártam úgy, hogy kettőnk közül kellett választania a birónak. A biró az enyém mellett döntött, jogosan. A másik kutya mérethatár felett volt jelentősen, ami nagyon nagy hiba spánieleknél. A nő nagy felhajtást csinált, odahívták a Farkasházy-t és a Márczét (nem tudom jól írtam-e a nevét). Nekiálltak méregetni a kutyát, az első és hátsó lába között már 1,5m távolség volt. Mindenki kétségbe volt esve, elszakad a kutya, a közönség röhögött. Én csak álltam és vártam, közben a kutyám leült. Egyszercsak a bíró odaszólt, mivel a másiknak jobb a ringdresszúrája, ezért ő nyert. Beszáltam az autóba és 400 km-t haza autóztam. A bíró nem mert ellentmondani, gondolom többet nem kellett volna birálnia és nem jutott volna el arra a szinter, ahol most van. A kutya tulajdonosa akkor az egyik legismertebb kozmetika tulajdonosa volt. Ha érdekel bennetek, leírom az ő nevét is.

Előzmény: Haribo (878)
Haribo Creative Commons License 2004.11.30 0 0 885

Bobbor azt mondta ne válaszoljak, akkor nem teszem:))

De azért leírom, hogy ha hülyeség van a bírálati lapon, az nem mindíg a bíró hibája.

Van nekünk olyan leírásunk, hogy térdelő mozgás, vagy térdölelő mozgás (mindkettő a térölelő helyett), meg hallottam már ép herék helyett éppen heréltet is. Lehet, hogy nem jó szinű akart lenni, de hát ezt már meg nem mondjuk utólag.

Nem a bírókat akarom ezzel védeni, de rajtuk kívül még rengeteg hozzánemértő van a ringben:)))

A legjobban az bosszant, ha a bíró nemhogy típust szeret vagy nem szeret, de semmilyen koncepciót nem látni a bírálatban. Felételezem, hogy mindenkinek van egy elképzelése az adott fajtáról, hogy neki melyik tetszik és milyen hibákat tart megengedhetetlennek. Aztán látok olyan bírálatot, hogy az egyik kutyát azért hozza ki győztesnek, amiért a másikat kirakta.

Például a full szőrben lévő kutyára közli, hogy vedlett, a csontkopasz meg jó szőrben van. Vagy amelyiknek összeakadnak hátul a lábai az szépen mozog.

Nem kell engem fiatalítani, igy is az vagyok:)))))

Előzmény: Szilmaril (884)
Szilmaril Creative Commons License 2004.11.30 0 0 884

Ez roppant érdekes. Én meg azt vettem észre, hogy az allrounder bíróknak fogalmuk nincs, hogy milyennek kéne lennie a kutyának, a külföldi nyer, a szép magyar a második, a ronda magyar a harmadik. MIndig!

Tavaly a kecskeméti CACIB-on valami rejtélyes okból a tényleg legszebb kutya lett a fajtagyőztes huskyban (külföldi is volt persze), de pont azt hangsúlyozta ki rajta jónak, ami a hibája volt! A második pedig egy szörnyen csámpás, X-lábú, vékony kis kan lett, pedig voltak nála jobbak a mezőnyben, de hát ő francia, neki kellett nyernie...

A fiatal kanoknál neki a mozgás volt döntő, és az nyert, amelyik rosszabbul mozgott... a fiatal szukáknál pedig a nálam lévőre közölte, hogy jó típusú fiatal kan... Oda se figyelt, mert a másikat kellett nyeretni, mert profi handlernél volt.

Én jobban szeretem a speciálbírókat, ha tudom, hogy típust szeret, akkor olyat nevezek hozzá, de legalább tudom, hogy ért a fajtához.

Bobbor: Haribo szivesen veszi, ha fiatalítják, de hogy naiv vagy kezdő lenne....

Egyszerűen nem vesszük véresen komolyan a kiállítást, jó nyerni, túléljük, ha nem nyerünk, de attól mi még szeretjük a kutyáinkat!

Előzmény: Törölt nick (883)
bobbor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 879
Keveset éltél, keveset láttál, vagy naiv vagy? Kérlek ne válaszolj. Amikor arról van szó, melyik bíró milyen tipust kedvel, akkor szó sincs arról, hogy a bírónak fajtaképe lenne. Nekem ilyen szerepel bírálati lapon leírva tibetinél: jó minőségű és színű szőr. MI AZ, HOGY JÓ SZÍNŰ SZŐR? AMI NEKI TESZIK? Ez csak egy példa, sorolhatnám. Annak tetszenek szinek és "tipusok", akiket távolról sem érdekel a standard. Nem érted a tenyésztőket? Én sem értettem, hogy az egyik tenyésztőm miért nevezte rá a saját kutyáját a nálunk lévő kutyájára minden kiállításon, majdnem lehetetlenné téve, hogy junior champion legyen? Nos? A győzniakarás szép, de nem az a fontos. Az irritálja az embert, amikor a kutyája elé kihoznak egy olyat, amelyik "nagyon durva" hibákkal rendelkezik. Amikor egy kutya azért kap címeket, mert a póráz másik végén .... Na hagyjuk. Ezekről írok már régóta.
Előzmény: Haribo (878)
Haribo Creative Commons License 2004.11.29 0 0 878

Érdekes dolgokat írtál. Legjobban az ütötte meg a szemem, hogy a tenyésztő, aki aki rávett, hogy kiállításra járj, a saját kutyája ellen rágalomhadjáratot indított.

Talán itt kezdődik az első probléma. Nem is a kiállításokkal van a baj?

Vagy esetleg a tenyésztő olyan hibákat fedezett fel később a kutyában, hogy nem szerette volna, hogy mások mondják el helyette? Szóval ezt a részét a dolognak végképp nem értem.

Az én egyik kutyám, akit kiállítási célra vettünk, sajna nem olyan lett. A tenyésztővel ennek ellenére a mai napig remek a kapcsolatunk (pedig csak a kutya révén ismertük meg egymást), mondhatom hogy barátok is lettünk.

Néhány kitűnő helyezetlen minősítés után kaptunk egy "jó" minősítést, (megjegyzem nem azért, ami tényleg hibái a kutyámnak) még a fajtagyőztes serleget is nekünk adta, egy sebtiben kreált felirattal: "A legszebb "JÓ" tibet terriernek":))))

A többi kutyám tenyésztője is mindíg segített a kiállításokon és azokon kívül is, akár ringdresszurában, akár táplálásban kértem tanácsokat. És kikértem a véleményét (csak egynek, mert egy szukám van) a fedeztetéssel kapcsolatban is, amire nem az volt a reakció, hogy nehogy már jobb kutyát csináljak, mint ő, hanem kielemeztük a lehetséges kanokat.

Szóval nekem az ilyen hozzáállás halványlila és értelme sincs.

Azt írod aztán, hogy megfigyelted, hogy melyik bíró milyen típust kedvel. Akkor most hogyan van ez? Mégis van valami elképzelésük a bíróknak az adott fajtáról és nemcsak pofára vagy pénzre megy a dolog? Bocsi, de ezzel a mondatoddal agyoncsaptad az előző hozzászólásaidat.

A hangulatra visszatérve: én még soha nem jöttem haza sírva kiállításról, sőt megfigyeltük, hogy akkor szórakoztunk a legjobban, ha semmit nem nyertünk.

Akkor nem kellett izgulni a BIS előtt, nyugodtan elvihettük egy nyugis helyre játszani a kutyá(ka)t és beszélgethettünk az ismerősökkel anélkül, hogy lesni kellett volna, mikor kerülünk sorra.

Talán nem kéne annyira véresen komolyan venni senkinek a győzni akarást, akkor mindenhol jobb lenne a hangulat.

Nem hiszem, hogy bármelyik fajtacsoport kivétel lenne, hallottam én már a ring szélén olyan beszólásokat az ellentábor részéről bármelyik fajtacsoportban, hogy azt hittem ott vágom hanyatt magam. Pedig más oka nem volt, csak hogy nem az ő kutyája nyert.

Persze, mindenkit szidnak a háta mögött, főleg ha jó kutyái vannak, ezt csak a saját fajtámnál nem hallom, mert nem a szemembe szidnak:))

Gondolom, ezzel más is így van. De éppen a legdurvábbakat az agarasok között hallottam.

Anzika Creative Commons License 2004.11.29 0 0 877

A sportszerúség addig él, amig nem lépünk egymás területére. Amig nem ugyanabban  az osztályban indítjuk kutyáinkat. Meg kell figyelni a kiállításokon, a tenyésztők nem fedik egymást. Az egyik fiatal, a másik nyílt stb. osztályban indítja a kutyát. Legközelebb cserélnek. Valamilyen módon felosztották maguk között a "piacot" és egy zárt kört alkotnak. Ugyanilyen zárt kört alakítottatok itt a topic-ban, betolakodót láttatok bennem.

Csak egyszer vége a kiállításnak és holnap már a saját kutyánkat kell eladni, pedig már lassan négy hónapos (ez csak egy példa, ne vegye magára senki). A birálatok szubjektivek, mindenki azt mond a másik kutyájára, amit akar. Nem egy agárversény, ahol elsőnek ér be valaki. Ott nincs mellébeszélés.

Az én tenyésztőm, akitől vettem a kutyát, akinek nagyon sok dologban segítettem, mert idős volt, aki nem tudta felmérni még felnőtt korában a kutyámról, milyen. Ő beszélt rá a kiállításra, már 2,5 éves volt a kutya. Mondta, ha nagyon jót kap, az szép eredmény. Az első kiállításon K2 lett a kutya, az övét megelőzte. Nem mentem egy évig megint, mert nem kiállításra vettem kutyát. Ő beszélt rá vigyem el mégegyszer, mert a tenyésztőből az utódok után lesz mestertenyésztő. Megint K2 lett. Irattam rá az eredményt a törzskönyvre, amikor a beíró megszólalt: szegény mindig csak második. Így kezdtem el a harmadik évben rendszeresen kiállítani. A beíró ezzel az egy mondattal hülyített meg. Attól fogva minden kiállításon ott voltam. A tenyésztőmnek nem tetszett, megkezdte a rágalomhadjáratot. A saját kutyája ellen. Megismertem a birókat (nem személyesen), megfigyeltem melyiknek milyen kutyák tetszenek. Minden kiállítás elött szóltam a tenyésztőmnek, mikor menjen, mert ennek a birónak ez tetszik. A nagyon jó kutyái sorra kapták a kitünőket, akik addig csak nagyon jók voltak. (régen előre megvolt egész évre, melyik kiállításon ki birál). Egyszercsak elkezdett szivárogni a fülembe a rágalmak sorozata.

Én soha nem beszéltem másokkal, de nagyon sok mindent hallottam kiálláításon.

Lehet az ember humanista, de nem versenyhelyzetben. Ott nincs tisztesség. A kábítószeres fiatalokat nem irigyli tőled senki, ott nem kell a rágalmakkal megküzdeni, senki nem akar a helyedre kerülni.

Előzmény: Slica (876)
Slica Creative Commons License 2004.11.29 0 0 876

Nem,nemér meg,legalább is Nekem

De! nehogy már mindenkit egykalap alá vegyünk,azért a sportszerűség még nem halt ki a világból, és legyen bármi,történjék akármi,az én filozofiám az,hogy "hiszek az emberben"

Nem igaz az, hogy csak ezek a piszkos dolgok vannak jelen a kutyás világban

Drogos fiatalokkal foglalkoztam egész pálaám alatt,európai hirű iskolát csináltunk NEKIK, nem rózsaszinű szemüvegben élek,csak humanista vagyok.

Előzmény: rose30 (875)
rose30 Creative Commons License 2004.11.29 0 0 875

Sziasztok!

Elnézést, amiért így ismeretlenül belepo..zok, de meg kell mondanom,Anzika,most az egyszer igazságot vélek felfedezni abban, amit leírtál...(bár te csak azt kérdezted Kanitkabir-tól, hogy élt-e már akkor.:) )Na mindegy. 

Én csak azt nem értem, ha ez a kiállításosdi ekkora érzelmeket korbácsol fel, miért csinálják ilyen sokan?

Megér egy-egy cím ennyi gyűlölködést,mint amennyi egyes fórumokon, ill. a kiállításokon is jelen van?

Mégegyszer elnézést kérek, de ez is egy vélemény...:) 

Anzika Creative Commons License 2004.11.29 0 0 874

Még valamit. Annyit kérdeztem, hány éves Kanitkabir. És csak úgy zódult az információ. Ha nem írja le, hogy az ő körüknél milyen jó hangulat van, soha nem írom le. Ne csapjuk be önmagunkat és másokat se. Én elhiszem, hogy rossz ezt hallani, de ha valaki nem a Földön jár, fel kell ébreszteni.

Különben egy érvet tudtak csak felhozni a levelezők, hogy megsértettem a basset kutyásokat, mert én nem tartanék. Úgy látom, hogy nem jó a kutyának. Akkor mivel vívtam ki ezt az óriási ellenállást? Meddig kell úriembernek maradni, amig fejbe nem rúgnak?

Anzika Creative Commons License 2004.11.29 0 0 873

Valóban nem úriemberhez méltó. De, hol van a határ ameddig szórakozni lehet valakivel? Mindig tényeket írtam, ezzel szemben mindent megkérdőjeleztek, olyan látszatot keltettek, mintha hazudnék. Kérdések tömkelegét hagyták a levegőben lógni, ami alkalmas a lejáratásomra. Nem csak ebben a topicban, utánam jöttek máshová is, új neveken bejelentkeztek, hozzászólásaik száma1.

Tényeket, neveket voltam kénytelen írni, mert a szavahihetőségem forgott kockán.

Egy ember után érdeklődtem, akiről éreztem, hogy nem mond igazat. Én, mint írtam a kiállításokon sem szoktam beszélgetni senkivel, igy intrikákban sem vettem részt. Viszont nagyon sok dolgot hallottam. A kutyások a ring mellett megölnék egymást. Kár másokat azzal áltatni, hogy ott nagy barátságok köttetnek.

Vannak pillanatok, amikor, ha más lehetőség nincs, jobb, ha szembenézünk a tényekkel. Sajnos. Kanitkabir esetében ez van.

Meg tudom neked mondani kit kérdezz, ha valami nagyon csúnyát és kit, ha jót akarsz hallani rólam

Én még azt sem olvasom el, ha másik topicban írsz, mert nem érdekel, a többiekét sem. De aki minden ismeret nélkül meghazudtol, arra azért kiváncsi vagyok.

Előzmény: bobbor (872)
bobbor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 872
Anzika, én soha senkivel nem személyeskedek, de most veled kivételt teszek. Nagyon nem értettem egyet azzal, ahogyan ki akartak utálni téged innen. Annál is inkább, mert nagyon is megfontolandó gondolatokat írtál le. Mégis azt kell mondjam, a stílusod nem fórumra való. Én tanár vagyok és nem hülye. Így pontosan tudom ki mit mond rólam a hátam mögött. Meg tudom neked mondani kit kérdezz, ha valami nagyon csúnyát és kit, ha jót akarsz hallani rólam. A saját véleményed itt is érdeklődésre tarthat számot, de a másét idecitálni azért mert neked éppen megfelelt, nem igazán Úriemberre vall.
Előzmény: Anzika (870)
bobbor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 871

Tibet terrier ( http://damasa.fw.hu ),de az egész IX-es valami csoda.

Előzmény: gwendike (866)
Anzika Creative Commons License 2004.11.29 0 0 870
  Kanitkabir!

Írtad, hogy felétek milyen jó hangulat uralkodik a ring körül. Ez a mese része a kiállításoknak. Neked jó, hogy így érzed, de amikor érdeklődtem afgánosoknál utánad, amikor éreztem, hogy nem vagy őszinte, nagyon érdekes dolgokat hallottam rólad. Amikor említettelek, nem a neveden hívtak, hanem a női nemiszerv egyik változatán abból is a csúnyábbat használták veled kapcsolatban. Sok mindent mondtak még, de az maradjon a kettőnk titka.

Ne áltasd magad és másokat se akarj meggyőzni a ring körüli jó hangulatról, mert ilyenkor lehet, hogy jó szándékkal, de nem mondasz igazat.
Előzmény: Kanitkabir (858)
Anzika Creative Commons License 2004.11.29 0 0 869

Szép lassan eljutottatok Ti is odáig, hogy a kutyázás pénzről szól, hogy az eredmények nem valósak. Ha jobban körülnézünk a kiállításon, akkor még érdekesebb felfedezésre jutunk. A nyerő kutyák egyik részét a „bankárvilághoz” tartozók birtokolják, a harci kutyákat a piacozók. Ahol dolgozni is kell a kutyával, pl. a németjuhászosoknál, ahol egy órát keringetik őket a ringben, ott a magyarok vannak többen.

Nem vagyok kiállítás ellenes.

Amikor azt írtam, hogy akkor minek kell kiállításra járni, a legtartalmasabb válasz az volt, hogy „ennek a szegénynek mi a baja a világgal már megint”? Talán az, hogy nem igazságos. Mert azért megy az ember, hogy megtudja, melyik a legszebb kutya? Mert igazságos döntést szeretne. Szeretné,. ha a legszebb kutya nyerne, mert az valóban a tenyésztés érdekeit szolgálná. Nem kell a legszebb kutyának az enyémnek lenni.

Én kiállításon nem szoktam senkivel sem beszélgetni, mert nem volt rá időm. Mindig a bírót hallgattam, mit mond a kutyákról. Soha nem láttak a feleségemmel együtt, így nem tudták, hogy összetartozunk. Így fordult elő, hogy amikor a feleségem mellett az MTV egykori mb. elnöke Székely kifakadt kutyámra: „ez a kutya vágott bennünk 3,14-csán”. Nem tudom a hozzászólásokból lemérni, de úgy látom többségében szukások vagytok. Az igazi pénz a kanoknál van. Nem véletlenül ott nagy a harc.

Bobbor messze többet lát a kiállításból, mint azok, akik bent vannak. A kiállításon figyelni kell, nagyon érdekes tapasztalatokra tehet szert az ember.

lhakhang Creative Commons License 2004.11.29 0 0 868

Jaj, kedves Slica, nagyon jó olvasni, amit írtál! Azt hiszem ezek után már csak jól aludhatok.:)

A tavasszal meg minden okés lesz, csak bízzunk magunkban és szurkoljunk nagyon a másiknak, aztán ha mégsem jön be még mindig nevethetünk egy jót a bírálaton, meg magunkon. Végülis az önvizsgálat a legfontosabb!

Idegeskedni nem érdemes, hiszen akkor is imádni fogjuk a kutyáinkat, ha csak egyszerűen jól érezzük velük magunkat!Búcsúzom egy-két napra, remélem jut időm topicolni a héten.

Előzmény: Slica (867)
Slica Creative Commons License 2004.11.28 0 0 867

J

Köttem én is hazafelé sirva,nem jó másodiknak lenni,mit csináljak,hogyan csináljam, avagy legyek inkább néző egy szép kutyával, nem nevezem többet,, elég volt

A K.III,annyival jobb,hogy nem vagy,lehetnél esélyes, de,hogy egyik héten BOB másik héten JÓ, az elviselhetetlen

Édes szivem,jövőre együtt kezdjük ujra ,Tied is gyünyürű,enyém is az,és lesz még zöbb is. Fene bánja ha igazságos, de bizzunk abban,hogy mindannyiunknak lesznek szép sikerei

Egyszer azt mondtam amikor iskolát alapitottam,hogy széles a Közoktatás országutja ,sokan elférünk rajta,csak jót ,jól kell csinálni!

Előzmény: lhakhang (864)
gwendike Creative Commons License 2004.11.28 0 0 866
Milyen kutyákkal dolgozol?
Előzmény: bobbor (865)
bobbor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 865
Nos akkor most felfejtem neked a titkot. Én nem tenyésztő vagyok, hanem csak egy segédápoló a kennelben. Kiállító sem vagyok, csak sofőr, meg rohangászós a kör mellett (vedd a kutyát, add a kutyát). Én csak akkor megyek be, ha kettőnek kell egyszerre bent lenni. Meg csinálom a honlapot. Egyszóval én egyszerre vagyok kint és bent. Ezért látom, figyelem, hogyan megy be egy kutya a körbe és hogyan jön onnan ki. Állítom többet mond el az egészről, mint az ami odabent történik. És a bentiek is egész mást mutatnak kívülről. Gondold végig, ha bemegy 4 kutya, abból legalább 2 úgy érzi, hogy méltatlanul kikapott. Én már nagyon az elején eljutottam oda, hogy nem a kiállítási eredmények és bírálatok érdekelnek, hanem a kölykök amik megszületnek.
Előzmény: Kanitkabir (863)
lhakhang Creative Commons License 2004.11.28 0 0 864
Nem akarok bobbor helyett válaszolni, de annyit mondhatok, h. amikor kiállításokra jártam (jövőre ismét belevágok), volt olyan kiállítás utáni du, h. maradék önbizalmam is elvették a "szakértő" bírók. A legdurvább a köv. volt: egyik hétvégén BOB lett a szukám, a másikon JÓ!!!Persze lehet erre azt mondani, h. az előbbi is tévedhetett, de mi akkor már 2x HFGY-ek voltunk... Na, én szépen, felemelt fejjel kivonultam a ringből, aztán elszakadt a cérna. De sajnos nem mindenki ilyen...Anyázással pedig nem lesz jobb senkinek.
Előzmény: Kanitkabir (863)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.28 0 0 863
Nem gondoltam, hogy a hitványak közé tartozol, csak folyamatosan azt irod, hogy hosszú az út és utána nincs kedve a kutyának a ringben menni és hogy hány a kutya. Van ilyen is, de azért ez a ritkább, szerencsére. Valahogy úgy tünik, hogy olyan kedvetlenül csinálod a kutyakiállitást, de nem értem miért?
Előzmény: bobbor (861)
lhakhang Creative Commons License 2004.11.28 0 0 862
Nagyon egyetértek Veled, bobbor! Nemrég hoztunk Ausztriából egy kis kant-gondolom tudsz róla-, de ha nem vagyok elég kitartó kutya nélkül kell hazajönnöm. Egyszerűen a tenyésztő ki volt akadva azon, h. a kutyák nálunk nem bent laknak éjjel-nappal a lakásban! Kérdezem én: milyen kutya lakjon kint, ha nem egy tibeti?! Mary kutyám, aki nem egy rossz példánya fajtájának, világéletében kint lakott az udvaron-teraszon. Törik a szőre és akkor? Nehogy üvegvitrinben tartsunk már egy olyan kutyát, ami jobban élvezi a hóvihart, mint a lakás melegét! Vannak rá megfelelő szerek, h. ne törjön annyira az a fránya szőr! Az a tibeti, aminek a hó hatására megváltozik a szőrminősége (jelzem nem állaga!), na annak mi köze a tibetihez?!
Előzmény: bobbor (861)
bobbor Creative Commons License 2004.11.28 0 0 861
IX, X??? Nos más fajtáknál, fajtacsoportoknál még durvább a helyzet. mint nálunk, máshol meg sokkal jobb. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Tapogatás! Magyar CAC kiállítás, FCI bíró. Nemrég hallottam, hogy egy CACIB kiállításon egy FCI bíró herét talált egy fiatal szukán. Ha ez igaz, talán lapozhatunk is. Autó. Volt egy Schnauzerem. Beugrott a Wartburg csomagtartójába(!), 2-3 óra mulva fitten kipihenten kiugrott. Van tibetim, amelyik ilyen, van amelyik szenved. Mit tudok tenni???? Más: Saját tenyésztéső kan, élete első kiállítása, húzza a pórázt disznó módon. 20 percet eltöltöttem vele egy félreeső helyen, és a körben úgy ment mint a mese. Délelőtt is, délután is. Hidd el nem a felkészítéssel van a bajom. Nálam is játszanak és nem tudom kivédeni, hogy a sóderben, homokban hemperegjenek. Törik a szőrük. Nem érdekel! Még így sem a hitványak közé tartoznak.
Előzmény: Kanitkabir (859)
Kanitkabir Creative Commons License 2004.11.28 0 0 860
Szia Szirmaril !!!! Teljesen egyet értek veled. Ismered a kutyáimat. Én is járok velük agár pályára, Dunapartra is. Az igaz, hogy nehéz a szőrüket ápolni, ha heti 2-3 alkalommal a Dunaparton futnak, főleg igy összel, de akkor is kiviszem őket. Nekem fontos a kiállitásra járni, mert szeretem, kellenek az eredmények is, kell a kutyán a hosszú szőr is, de azt soha nem csinálnám meg, hogy nem játszhatnak egymással. Most is a 2 kicsi egyfolytában tépi Faydát, akinek amúgy sincs sok szőre. Szedem a 2 kicsi szájából a szőke szőrt, Fayda háta meg egyre kopaszabb. Mindenki azt mondja, hogyha Faydát kiszeretném állitani, akkor tegyem külön. Nem szivesen tenném, de bevallom egy alkalommal megpróbáltam, amikor meg volt fürdetve és másnap kiállitottam, de szirénázott és nem tudott rendesen pihenni. Visszaengedtem a kicsikhez és nem volt semmi baj, szépen aludtak. Ha lerágják Fayda szőrét, akkor nem állitom ki fiatalnak, majd ha idősebbek lesznek és már nem rágják egymást, de akkor sem fogom őket vitrinbe zárni. Legyen kutya életük, legyenek boldogok.
Előzmény: Szilmaril (823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!