Keresés

Részletes keresés

Sochx Creative Commons License 2000.04.13 0 0 51
Üdv!

egy-két nappal ezelőtt egyismerősöm felmenta csatornátokra ,és valami fura módon hajtottátok el...:(((

jó lenne tisztázni

Cerbervs Creative Commons License 2000.04.13 0 0 50
Igen, ha nézted a www.huncraft.net/sccd.html címet, ez is azért van főleg, hogy arra fordítsuk hogy doboza legyen a játéknak nyomdából, borító a cdre és ráégetett kép a korongon. Lesz persze kézikönyv is, megptróbáljuk igényesre megcsinálni, és ha eredeti cd-je van valakinek, visszaküldi az általunk lepecsétlet papírt, azt akkor segítünk neki bármi baja van, stb. De ez a nyomdász dolog csak akkor megy, ha támogatnak minket legalább annyival, hogy tőlünk kérik majd a cd-t nem íratják, főleg, hogy ez a 2000HUF nem is olyan nagy ár. Mondjuk keresni télleg nem keresünk rajta, de rengeteg költség van, mivel nem pestiek vagyunk, soxor kell hangot felvenni Pesten, video készítése (lesz egy tök új Intro és 3 záróvideo minden fajhoz), stb., stb. Szerintem elég profi lesz, csak bízzatok bennünk és támogassatok.....
Előzmény: Liquid_FX (49)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.12 0 0 49
Hello!

Jogi szakértőre annyira azért nincs szükség, a license agreemantek elég egyértelműek: szépen pontokba szedve fel szokás bennük sorolni, mint nem szabad csinálni. Ha nem profitáltok belőle, akkor nagy baj már nem lehet, a lényeg az, hogy valahol egyértelműen tüntessétek fel, hogy a cuccért kért pénz kizárólag az esetleges postaköltséget/adathordozót/felmásolás költségét tartalmazza, és semmi többet- ezeket esetleg tételesen le is vezethetitek. Plusz nem árt feltüntetni, hogy ki az eredeti jogtulaj. Egy esetleges fordítási tilalom alól is van kibúvó, hiszen ez egy mission disk, és nem az eredeti(nyilván szintén copyrightos) szövegek fordítása. Más kérdés, hogy szerintem az így beszedett összeg a költségeiteket koránsem fogja fedezni-ezért is javasoltam az ujságmellékletes megoldást, de ebben az irányba is érdeklődtetek már, ha jól látom. Sajna(ha csak össze nem jön az ujságos dolog) mindenképpen a cdmásolók fognak profitálni a dologból, mert még ti önköltségi áron 2 rongy körül tudnátok adni, addig ők egy ezresért megírják bárkinek. Remélhetőleg azért sok emberbe szorult még annyi becsület, hogy értékelik a munkátokat, és tőletek szerzik be- pláne ha valami pluszt is kapnak hozzá(kézikönyv, a sztori novella formában, vagy valami egység építési/fejlesztési táblázat szép kis ábrákkal és adatokkal).

üdv: Liquid

Előzmény: Cerbervs (48)
Cerbervs Creative Commons License 2000.04.12 0 0 48
Hi! Hát ez az, ezért kéne nekünk egy jogi szakértő, mert hogy őszinte legyek, ha tilos fordítani, akkor is kiadjuk, már két éve dolgozunk rajta, bár szerintem ha nem keresünk rajta és az eredeti progik nélkül nem indul nem leeht baj eblőle, azért kösz, átnézzük a kézikönyv idevágó dolgait.

Egyébként van már új épület, ahol a high templarhoz lehet psi assaultot fehleszteni (lásd Tassadar) és lesz Intro, meg záródvideo minden fajhoz, tök új HunCraft copyrightos, nem összevágás, hanem saját, remélem jó lesz.

Előzmény: Liquid_FX (47)
Liquid_FX Creative Commons License 2000.04.12 0 0 47
Hali!

Megnéztem a hp-eteket, és igen ígéretesnek tűnik ez a huncraft dolog. Mielőtt azonban a nagyközönség elé tárnátok, nem ártana, ha részletessen átböngésznétek a starcraft licenszszerződését, mert lehet, hogy a Blizzard olyan dolgokat is tilt, amire még csak nem is gondoltatok. Én magam még csak félkész jogászpalánta vagyok, de a szoftver/netes jogterület felé húz a szívem, és láttam már csúnya kitételeket játékok licenszeiben. Pl. a Quake2 license agreement-je tiltja a játék bárminemű idegen nyelvre való fordítását a jogtulaj engedélye nélkül... Egy ilyen korlátozás számotokra ugye elég kellemetlen lenne. Sajna az Sc kézikönyvemet valahogy most nem találom :), szóval erről most nem tudok nyilatkozni, de fontos pontosan, szóról-szóra végignézni és értelmezni, mert nagyon kis ravaszak tudnak lenni.
Terjeszteni meg szerintem leginkább ujságmellékleteken próbáljátok, így biztosítva van az alacsony költség és a nagy példányszám is, és fel sem merül annak a gyanúja, hogy kommerciális célokra használjátok az eredeti szoftvert(mármint az SC-t).

üdv: Liquid

Cerbervs Creative Commons License 2000.04.10 0 0 46
Végéről kezdeném. Azért fontos a titoktáartás, mert most ahogy tervezgetjük BadTigerrel, lehet hogy lesz valamennyi munkadíj, mert tönkre fogunk menni, ha 100% ingyen adjuk. Mondjuk ha postán keresztül megy a terjkesztés, a gamernek öszvissz 2000HUF-to kellene fizetni, ebből 1000 a részesedésünk, amit elosztunk, a maradék postaköltség, és a borító, a nyomda, stb. Figyu, te tudnál segíteni nekünk nléhány jogi kérdésben, mert ha jól emléxem a Miscrosoftnál fdolgozol, vagy hasonló.

Hangokról. Ez rendben, ezért is keresünk hangokat, de azért azt be kell látni, hogy pl. Egy János Vitéz marha hosszú és ekkora hangfilet elküldeni próbahangnak hát enyhén idegtépő...

Egyébként a stúdió nem a hangszín miatt kell, hanem a torzítás, a hangsúlyhoz valóban emberek kellenek, ezért ha küldenek hangmintát legalább meghallgatom a hangjukat, és majd elvűálik, ha felmentünk Pestre, hogy jók lesznek-e, máshogy nem tudjuk megoldani. Ez a pénzes dolog is azért kell, mert szeretnénk borítót, dobozt, a krongra ráégetést, kézikönyvet, de ehhez őpénz kell és nekünk nincs ennyi zsebpénzünk, persze mindenképpen meg akarunk maradni legálisnak.

Én már minden marhaságon gondolkoztam annak ügyében, hogy legyen pénzünk a borítóra, keresni szponzort, sőt még arra is gondoltam, hogy nyitunk egy számlát és aki SC-s és adakozó kedvében van akár egy 500-ast rátesz már segít nekünk, de persze ez lehetetlen ebben a formában, mert ugye aki ismer engem biztos adna, de egy vad idegen SC-os miért adakozna arra, hogy igéynbes borítója legyen a HunCraft-nak. A másik ötletet megnézhetitek a www.huncraft.net/sccd.html oldalon, ez tisztán költségfedezet postaköltség+írásdíj+a borítóra, de ebből nem fog sok összejönni. Ötleteket várok és multimilliomos SC fganok jelentkezését.

Előzmény: Egri2 (45)
Egri2 Creative Commons License 2000.04.10 0 0 45
Cerberus, azt hiszem, sokan szívesen szinkronizálnának (pl. én), csak hát ti nem az ország középpontjában laktok. Én is, mire Székesfehérvárról leutaznék hozzátok, háát..
Amúgy, egy (szerintem) fontos dolog: amikor szelektáljátok a jelentkezőket, NE a hangja legyen a döntő!!! Cerb, ha kell, szívesen küldök neked Shareware hangszerkesztő progit, amivel pl.: kiválóan lehet Zergesíteni a hangokat (rá lehet húzni egy ALIEN torzítást). Tehát: ne a hang számítson, hanem a SZÍNÉSZI JÁTÉK! Értsd meg, nem a hangszínnel volt a probléma a demó2-ben sem, hanem a színészi játékkal. A jelentkezőktől NEM hangmintát kell kérni, hanem azt, hogy pl. adjon elő egy részletet, mondjuk a János Vitézből...
Lehet, hogy ez hülyeségnek hangzik, de HIÁBA mentek ti akármilyen profi stúdióba, ha a szinkron-jaid képtelenek lesznek BELEÉLNI magukat abba a szituba, amit szinkronizálnak! Csak egy példa: amikor a demo2-ben a pszichonikus link feltámad a küldetés végén, ugyebár mindenki MEGDÖBBEN... na most ez a szinkronokon NEM IGAZÁN érződik. Zharus hangjának ki kéne fejeznie azt az őszinte MEGDÖBBENÉST, hogy egy lehetetlen dolgot lát. Akár dadoghat is egy kicsit...
Ja igen, két apróság:
1; A link ócsárolja hőseinket, ez rendben is van, de a "lebaromozás" valahogy visszás érzéseket keltett bennem... a helyetekben kihagynám...
2; Ha a link-et Mind Control-ozom, érdekes eredményre vezet...javaslom, hogy a link akkor is semmisüljön meg, ha Mind Control alá kerül (pl. mint a BW-ban Aldaris megölésekor)
Ja, amúgy a link hangja egész jó! Na abban már fel lehet fedezni némi beleélést..
Cerb, hidd el nekem, hogy érdemes küszködnötök a hanggal egy kicsit. Kár lenne PONT a magyar hang elkapkodásával elrontani az egészet, nem gondolod? Komolyan mondom: VAGY legyen igényes, és profi a hang, VAGY inkább ne legyen semmilyen! Pl. a demo2-ben Zharus hangja 2 perc után IDEGESÍTŐ, BÁNTJA AZ EMBER FÜLÉT (és ez nem személyes vélemény, mások is hallották és egyetértettek ebben)! Inkább legyen kész 2-3 héttel később a művetek, mint, hogy ilyen apróságon bukjon el. Legyetek méltók a késésben is a Blizzardhoz... :-))))
Ja, és még egy apróság a titoktartásról (aztán már nem lovagolok rajta többet, ígérem):
Mi a fenének másolnám le a bétát ezer haveromnak, ha tulajdonképpen ingyen hozzájuthatok majd a full verzióhoz? Amit írtál, ésszerű lenne, ha a full változatért fizetni kéne, dehát nem kell!
Azt írtad, akinek meglesz a béta, a full már nem fogja érdekelni. Miért ne, ha ingyen lesz? Naná, hogy mindenkinek a full kell majd! Ami a lemásolást illeti: a hivatalos szoftvereket ugyebár AZÉRT tilos lemásolni, mert emiatt a forgalmazó komoly haszontól esik el... Na ez Nálatok nem áll fenn... Nektek csak jó lesz, ha lemásolják (tutira megteszik úgyis, ebben biztos vagyok) mert legalább kevesebb megrendelést kell "személyesen" teljesítenetek, és a népszerűségnek is jót tesz az elterjedtség. És hát végül is a népszerűség a cél... Vagy nem?

Cerbervs Creative Commons License 2000.03.29 0 0 44
OK, reménykedhetsz:) Az ilyen elgépelésekért bocs, az az ominózus szó a szövetgem végén zerg akart lenni, de olyan marha sötét van a szobámban, hogy így megy a gépelés. Apropó a Gamestar válaszolt, csak azért mondtam, hogy már nem igaz amit írtam lejjebb.
Előzmény: Nerzhul (42)
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.29 0 0 43
OK, reménykedhetsz:) Az ilyen elgépelésekért bocs, az az ominózus szó a szövetgem végén zerg akart lenni, de olyan marha sötét van a szobámban, hogy így megy a gépelés.
Előzmény: Nerzhul (42)
Nerzhul Creative Commons License 2000.03.29 0 0 42
Nem baj, ha te zerges vagy, akkor még reménykedem. :-) A "nagy zerg player" túlzás kicsit, de tényleg ez a faj tetszik legjobban.
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.27 0 0 41
Hát a pályák ötleteivel sajnos elkéstél, de majd a HunCraft 2-ben megfogadjuk (már ha lesz). Egyébként te ugye nagy ezrg player vagy, ugye? Én is:)
Előzmény: Nerzhul (40)
Nerzhul Creative Commons License 2000.03.27 0 0 40
Hmmm, nem tudom, mennyit számít a véleményem (főleg, hogy már a tesztnél tartotok), de azért ideírom. Szóval szerintem vissza kéne kanyarodni az SC Original hangulatához a sztoriban. A BW-nál sokkal élvezetesebb volt az Overmind "gyermekeként" a többi cerebrate-tel szervezkedni, konspirálni, kihallgatni a rádióadásokat, és együtt munkálkodni a zerg faj jövőéjért. Ez nekem nagyon tetszett, továbbá a jellegzetes karakterek és a történeten belüli (inter?)akcióik. Ezzel szemben jött a BW, ahol a legtöbb ismerős (némileg a szívemhez nőtt) szereplőt kinyírták, és az újak sem voltak igazán karakteresek (pl. Artanis teljesen átlagos protoss harcos, Stukov meg, hááát...). Továbbá, a zerg hadjárat a "cserben hagytatok és/vagy lebecsültetek, úgyhogy most mindenkinek megmutatom" nem túl szimpatikus szlogenjével fémjelezhető. Sehol egy normális vezető, csak ez a két arrogáns ember-hibrid -- az Overmindot legalább lehetett tisztelni... (Bár a bonus mapen Duran reputationje Despisedről Dislikedre változott :-)
Bocs, hogy ennyit ömlengtem, de talán érthető, hogy mire gondolok. Szóval kérlek, legalább Ti ne bánjatok ilyen mostohán a zergekkel!
Hogy némi hasznosat is írjak, itt egy ötlet: lehetne olyan mission, ahol - a változatosság kedvéért - nem ki kéne nyírni egy cerebratet, hanem _meg kellene védeni_ (esetleg a cerebrate lehetne maga a játékos is).
Na jó, mára ennyi.
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.22 0 0 39
Nos akkor válaszolgatok egy írtó hosszút. Egri2, nem várok én semmiféle bocsánatkérést sem, hiszen, mint te is mondtad nem sértésnek szántad, és én sem gondoltam annak, enm si sértődtem meg (lejjebb találod miről van szó). A titoktartásról: A Blizzard ugye egy pénzes cég, ami a világ majdnem összes országába árusítja a játékait, ami ugye enyhe jóindulattal sem mondható kevés embernek. Így ha pár száz teszternek kiadják a bétákat, akkor mondjuk játszik azokkal a teszterek kétszerese, ami abból a majdani több millió játékosból egész kisi mennyiség. A HunCraft viszont csak a magyar StarCraftos közönségnek készül, ami pöttyet leszűkíti a kört pár ezer emberre, ha van annyi. Nah most, ha ezekből elkezdik utogatni páran, akkor úgy elterjedhet a béta, hogy később a full már senkit sem érdekel, hiszen megvan neki a béta, ami már enm sokban különbözik a fulltól, ezért mindenképpen fontosnak tartom, hogy maardjon titokban, akár kétszeres szigorúsággal is titokban akarjuk tartani a dolgot, mint a Blizzard.

Az új fajjal kapcsolatban voltak vitáink BadTigerrel, hogy legyen ne legyen, szerintem is kellene, bár én a Xel'nagák felélesztésére gondoltam. Tiger szerint nem kell új faj, hanem majd a StarCraft előményét készítsük el a HunCraft 2 ben. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az első rész sikeres lesz. A munkadíj dícséretes ötlet, de kellene hozzá valaki, aki tisztában van a jogokkal ezen a téren, hogy meddig lehet elmenni.

Vízi egységek: Ez teljes mértékben kivitelezhetetlen a StarCraft enginnel, mert tudunk vízen járó egységeket készíteni, csak akkro, mint azt Egri2 is mondta az űr pályákon az űrben is tudnának járni és a magmában is, ezért ez így teljesen értelmetlen.

És most, hogy a fórum látogatók tudják, miről is hbeszélünk Egri2-vel, bemásolom ide a vendégkönyvbe írt bejegyzését:

Egri2: Nos, ha újabb dícsérő szavakat vártok, most némiképp csalódnotok kell. Kipróbáltam a Demó 2-t, és jelentkeztem béta teszternek is. A tesztelésről azonban a tőletek kapott szerződés elolvasása után inkább lemondtam. Teljes titoktartás? Miért? Nem hadiipari anyagról van szó... Persze mindenkinek jogában áll olyan feltételeket szabni a munkájához, amilyen neki tetszik. De...
Végigpróbáltam a demó 2-t. A bejelentkező képet mintha már láttam volna valahol... a menüt úgyszintén... aztán ismerősek voltak az "új" egységportrék és a zene is... netán azok is védettek általatok? Vagy mit tesztek, ha valaki felhasználja őket, hiszen Ti sem csináltatok mást, mint kiszedtétek őket más Campaign-okból...
Cáfoljátok meg, ha netán nem lenne igazam...
Egyet kell, hogy értsek "Gáborral", a magyar hang EGYÁLTALÁN NEM JÓ, mivel nélkülöz mindenféle SZÍNÉSZI JÁTÉKOT. Olyan embereket keressetek, akik jól tudnak szinkronizálni. Olyan érzésem volt a Briefing alatt állandóan, mint amikor videón alábeszélős filmet láttam... s ezzel nem voltam egyedül.
A pálya valóban nehéz, de szerintem kissé unfair is. Ja, hogyan győzzek le invincible zerglingeket, melyeket az overek dobnak le a bázisomra?
Le kéne még tiltani a tempet, a dragoont, aztán hajrá, védjük ki a guardianok tömkelegét. NE restrikciók halmozásával tessék egy pályát nehézzé tenni!
Pozitívum: az alagútakon történő közlekedés nagyon ötletes! Frappáns, elegáns... csak még több ilyen kéne...
Összefoglalva: a Demo 2 egyelőre még NEM méltó a Brood War-hoz. Hangsúlyozom: EGYELŐRE... De még lehet az. Sokkal jobb szinkron, több ötletesség, több önálló dolog, és kevesebb restrikció, kevesebb fenyegetőzés (a teszterek felé).
Fontoljátok meg ezeket (persze csak rajtatok múlik)
Ui.: ha nem sértődtetek meg, szívesen írok nektek ötleteket, vagy csinálok nektek pályákat, vagy bármit, amit hasznosnak találhattok.
Egri Norbert (Székesfehérvár)

Válaszom: Ugye a titoktartást megvitattuk. Most inkább arról beszélnék, hogy már látta néhány helyen a portrékat meg a menüt. Igen, ez nyílt titok az új portrékat nem mi készítettük, hanem angol hadjáratocskákból gyűjtöttük össze, úgy mint a menü, de ahogy összeraktuk igényes és természetesen magyar lesz minden. (Előzőleg megengedték nekünk a hadjáratok készítői.) Szerintem egy ingyenes projectnél nem az a fő értékelendő dolog, hogy ki készítette a portrékat, vagy a háttereket, hiszen ez nem tartozik szervesen a játékba,mi a történetet, pályákat, hangokat készítettük és megtehettük volna, hogy a régi hősök portréját használjuk, de akkor nem lett volna olyan élvezetes senkinek sem, ezért szedtünk ki újakat különböző hadjáratokból. A fő a végeredmény, ami szerintem jól sikerült, gondolok itt a bétára. Természetesen általunk nincsenek levédve azok a portrék, vagy képek, amiket más csinált, ezek általuk vannak levédve tehát teljesen mindegy miért ne használd fel őket.

A demo2: Ehhez már kihirdettük, hogy van egy 5mb-s patch, mert sajnos a netünk nem túl jó ahhoz, hogy mégegyszer feltöltsünk 41Mb ot a szerverünkre. A Pc Guru 2000/05 számában már a patchelt verzió lesz a sérthetetlen zerglingek miatt. Az bug, de teszteléskor nem derült ki. Repülő egységeket (ez a korlátozás) azért nem tudsz csinálni, mert a sztoriban benne van, hogy észrevétlen akarsz maradni. Sajnálom, hogy a hangok nem tetszenek, nem is ezek a végső hangok, de amíg nem egyezünk meg a hangmérnökkel, hogy mikor megyünk felvenni a stúdiós hangokat az önként jelentkezőkkel, addig a demoba is csak ilyen házi hangokat tudunk tenni,ami mondjuk annyira szerintem nem szörnyű, de ízlések és pofonok. Attól tehát nem kell tartnani, hogy rossz lesz a fullban a hangok minősége. A pályákról és a történetről inkább a béta tesztereknek kéne véleményt nyilvánítani.

Végezetül azzal zárnám, hogy örülök, hogy Egri2 próbál segíteni, szívesen is vennénk pl.: mit mondjanak az egységek kijelöléskor, vagy ha esetleg tudnál szinkronizálni. A pályaszerkesztés marad az én feladatom. Viszont BadTiger játszott még régen az akkori ó-béta pályákon, akkor még nem volt stábtag, úgyhogy ő is írhatná a véleményét erről, ha visszakapja a netjét. A demo 2 ötletességéről csak annyit, hogy volt kommandós és építős része egy pályán, és szerintem ennyi dolog elég volt egy térképre, majd a full:)) Jaaa, és Egri2 nincs harag, semmi sértődés, vagy egyéb, véleményért én még SOHA nem sértődtem meg, és örülök, hogy őszintén írtál.

Előzmény: Cerbervs (35)
Egri2 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 38
Nem értem, mit lovagolnak egyesek a vízi egységek készítésén? Mit csinálnánk vajon velük egy olyan pályán, ahol NINCS víz (pl. space)? Ott talán átvedlenének "űrlényekké"?
Ha valaki ismeri egy kicsit a StarCraft-ot az tudja, hogy csak Ground és Air szereplők léteznek, azaz NINCS lehetőség vízi lények kreálására.
Cerberusnak:
Belegondolva, egy új faj megalkotása talán nehezebb, mint gondoltam, mert egy másikat kéne "feláldozni" érte. Egy kompromisszumos megoldás lenne a "unused" egységek átalakítása. Pl.: a Zerg lenne átalakítva az új fajra, de megtartva a Hero-kat (Hunter killer, Kukulza) mégis lehetnének zergek a campaign-ben (max. a támadó egységeik nem kikelnének, hanem CREATE-tel jönnének létre. Random switch)
Bye.
Zsige Creative Commons License 2000.03.22 0 0 37
Nos nem tudtam a temat egeszben elolvasni de erdekes dolog...
Ez a magyar StarCraft lesz?
Apam...na erre kivancsi leszek...

Hogy mi kene bele?
Eloszor is vaalmi jo kis hangefektek mert nehog6y ugy legyenek az unitok mint a Knight & MErchenans ba hogy agyon rohogtunk magunkat a haverokal mijen buzi hanjuk van azoknak:)
En mar vagy ott magyar jatekot ladtam...
Nos hogy Star CRaft?
Rakjatok bele tok yo hangokat probajatok szerezni jobnal jobb szineszi hangokat...

Es mien lesz?! Maga a Star Craft netan a Brood War? vagy valami uj!?

Mert akkor uj unit kent kernem javasolni hogy
vezi jarmuvekkel tessek folgalkozni:)

Terran: vaalmi tok yo kis hajok:)
Protos: Valami tok yo kis vizen lebego fenyek
Zerg: valami tok yo kis capa vagy vaalmi vizi leny:)

Na ennyit errol!

Egri2 Creative Commons License 2000.03.21 0 0 36
Ok, Cerbervs, átjöttem a fórumba. Bár, őszintén szólva nem akartam igazán vitatkozni a témát illetően. Mondjuk úgy, hogy leírtam a gondolataimat a Huncrafttal kapcsolatban.
Természetesen eszem ágában sem volt bunkónak gondolni Benneteket. Csak tudod, mivel hivatalos Microsoft oktatóközpontban dolgozom, mi is rendszeresen kapunk béta CD-ket (tömkelegével). Nos, még az oly sokat szidott cég sem támaszt ilyen szigorú feltételeket a teszteléssel kapcsolatban. Kíváncsi leszek pl., a Blizzard milyen feltételeket szab majd a Diablo II béta teszteléséhez. Nézzétek: ha ezek a feltételek szigorúbbak lesznek, mint a tieitek, készséggel nyilvánosan bocsánatot kérek Tőletek. Egyébként, mint azt bizonyára észrevetted, vállaltam a nevemet a vendégkönybeni hozzászólásnál...
Ez is mutatja, hogy nem névtelenül ócsárolni akarlak benneteket. Nem kis dologba vágtatok bele! De gondoljátok meg: egy Blizzard kategóriájú csapatnak is mennyi idő kellett egy Brood War összehozásához! Azért a kiegészítőt említem, mert ti is azt készítetek. Nektek is kéne legalább annyi időt rászánnotok!
Ami a szponzorálást illeti: kijelentettétek, hogy a végtermék ingyenes lesz. Ez nagyon szép és TÉNYLEG DÍCSÉRETES, csak így nagyon nehéz lesz támogatókat találni hozzá. Egy javaslat: mivel tényleg nem kérhettek pénzt a termékért (pont a Blizzard miatt), kérhettek munkadíjat és anyagköltséget (CD+ráírás), ugyanis ahhoz már a Blizzard-nak semmi köze. Pl.: 1000 Ft a CD + 1000 Ft a felírás díja + postaköltség. Vigyázzatok, mert, ha összehozzátok ügyesen ezt a küldetéslemezt, annyi megrendelésetek lesz, hogy a tönk szélére kerültök anyagilag! Akinek meg 2000 Ft-ot nem ér meg egy JÓ mission, az nem is igazi SC fun. Bár az illegális másolatkészítést valószínűleg ti sem fogjátok elkerülni (egy Microsoft-nak, v. Blizzard-nak sem megy, hogy kiszűrje ezeket!). Persze, mivel ez profitmentes termék lesz, igazából nincs is miért elkerülnötök.
Gondolom, itt a fő cél az érzés, a siker érzése. Ami persze, megintcsak nem megvetendő.
És egy javaslat a végére a sztorihoz: nem lesz egyszerű a ZERG-PROTOSS-TERRAN sorrend, mivel a Brood War a zergek győzelmével végződött. De talán lenne egy alternatíva: ÚJ FAJ-PROTOSS-TERRAN
Arra gondolok, hogy miket mondott Duran Zeratulnak a bonus map-en. Létre kéne hozni egy olyan fajt, amely ÖTVÖZI a három létező tulajdonságait! Tudom, hogy ez irgalmatlan meló, de gondoljátok el: ÚJ FAJ A HUNCRAFT-ban! Az új faj Duran vezetésével irgalmatlan harcot kezd Kerrigan ellen és legyőzi őt (talán Kerrigan túléli, talán nem): első küldetéssor. A protossok Artanis vezetésével a Shakuras-on megkezdik a protoss társadalom újjáépítését, de az új faj fenyegetése nyilvánvaló (ráadásul a menekülő zergek a Shakurast akarják új anyabolygónak használni a Char helyett) és esetleg egy protoss áruló is bekavar, aki meg akarja szerezni az uralmat Aiur felett...: második küldetéssor.
Az új faj megerősödve megindul a végső cél: a Föld felé. A hírt hallván, Raynor visszatér a Földre, ahol felveszi a kapcsolatot a Tanáccsal, és felajánlja, hogy megszerzi Artanis és Zeratul támogatását. Eközben azonban Mengsk úgy látja, itt a lehetőség, hogy visszavágjon a UED-nek az őt ért sérelmekért. Kiváló szövetségese lenne Duran-nak. A végső ütközetben a terranok és a protoss-ok egymással vállvetve, önfeláldozó küzdelemben próbálják meg megakadályozni az emberiség és a "protossság" végső elpusztítását...: harmadik küldetéssor.
Tudom, hogy egy ilyen sztorit elkészíteni nagyon NEHÉZ. De úgy érzem, ha sikerülne, örökre beírnátok a neveteket a magyar SC-os társadalom tagjainak agyába. Ha láttok ebben fantáziát, szívesen segítek Nektek, sztorikkal, map-ekkel, szinkronnal (előadó vagyok, állítólag jó színész lenne belőlem - nem öntömjénezés, félre ne értsétek), vagy amivel csak tudok.
Bocs a sok dumáért.
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.16 0 0 35
Chris azt mondta nekünk (Guru), hogy nincs ennyi szabad helyük, főleg most, hogy csökkentik a demok méretét. Jó ezt megértem.

A Gamestarnak konkrétan már írtunk egy emailt, hogy tesztelnének-e, de ők azok, akik még nem válaszoltak. Ez van:(

Nem lesz tömörítve lesz hozzá egy kis install program, ennek van egy saját tömörítője, és 3 fileból fog állni a dolog, szóval 120MB lesz úgy ahogy van, tömörítés nem megy.

Előzmény: mr.a (33)
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.16 0 0 34
Chimera, már sajnos sehogy sem lehetsz teszter, mert már lezárult atezstelési hullám, azaz kiküldtük a béta cd-ket a tesztereknek.

A game árulásáról viszont szó sem lehet! A HunCraft egy jogtiszta software, nem akarjuk kalóz programmá alacsonyítani. Tehát pénzt nem kérünk érte. Lakáscímet éppen ezért nem is adok, de a székhelyünk Szegeden és Békéscsabán van. Az eladás a már említett okokból nem lehetséges.

Előzmény: Chimera (32)
mr.a Creative Commons License 2000.03.16 0 0 33
ezt a pcgurut nem értem. tele van állandóan a cd mindenféle 80 megás demókkal, pont ez böki a csőrüket?

a gamestarnál próbálkoztatok? általában 2cdt adnak ki, és ha éppen nem full game van az egyiken, akkor felfér kozzájuk(talán) - ez nem reklám, hanem személyes vélemény.

ja, igen tömörítve 120?

Előzmény: Cerbervs (31)
Chimera Creative Commons License 2000.03.16 0 0 32
Hogyan lehetek én is teszter???
Mert érdekelne a huncraft.
Szerintem jó lenne ha árulnátok,csak mondjátok meg,hogy hol lehet hozzá jutni.(Mondjuk egy lakáscím vagy ilyesmi).
Az ár mindegy,csak tízezer alatti összeg legyen!
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.15 0 0 31
Az ftp szerver az rendben is van, egyetlen problmánk, hogy a HunCraft szerveren elfogyott a helyünk:(( Igaz, ha már nem kell a béta (500mb) akkor leszedjük és a helyére talán felfér. Most azon kísérletezünk, hogy a futtatáshoz kelljen a cd is, mert szerintem senki sem nagyon szeret 6-700 Mb-ot felnyomni a gépére. Tehát az ftp meglesz.

A gamer újságos dolgot nagyon jó ötletnek tartom. Viszont nem tudom, hogy hogy viszonyulnak egy ilyen ingyenes mission diskhez, még akkor is, ah ez az első magyar StarCraft küldetéslemez. gyanítom nem nagyon fognak sorbaállni a lapok a lakásunk előtt, hogy ugyan adjunk már nekik is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy több offline és online lapnak is írtunk, hogy teszteljék és 80% még csak válaszra sem méltatott. (a többi teszteli)

A hangos dolog is igen jó 5let, ezt valószínűleg alkalmazni is fogjuk.

Boltokban árulni: mint már említettem a Blizzard jogdíjat kérne, ha egyáltalán megengedné az árusítást. tehát ez így nem működik, legalábbi szponzor nélkül nem, ami nekünk jelen pillanatban nincs.

Van most egy kis gondunk, a HunCraft demo 2 megjelent, letölthető 41Mb. Le kell szedni a www.huncraft.net/download/huncraft/hcdemo2.exe majd ezt kicsomagolni (önkicsomagoló) és le kell szedni a www.huncraft.net/download/huncraft/hcdemo.exe filet is, amivel felül kell írnia kicsomagoltat.
Készítek viszont egy 3 pályás demot is, ami kb. 120 mega lenne és ennek sem megoldott a terjesztése. A Pc Guru 2000/05 számában benne lesz az egy pályás demo, de nem vállalják a 120 megásat. Ftp nem megoldás ha csak az van. Mi erről a véleményetek?

Előzmény: mr.a (30)
mr.a Creative Commons License 2000.03.15 0 0 30
Nagyon jó ötlet ez a HunCraft!

A terjesztésrre több lehetőség is lenne (akár kobinálva):

- feltenni publikus ftpre; egyetemisták, stb biztos letöltenék, ugyanis ők nem modemről nyomulnak
-lehetne önköltségi áron (esetleg plusz x ft, a költségekre) boltoknál árulni; beszáljetek az 576 kbyte-tal, biztos vevők rá, hisz már jónéhány magyar projektet támogattak

-gamer újságok mellékletén (persze nem kell favorizálni csak egyet - legyen piaci verseny: adjatok mindegyiknek. Persze ha kérnek)

A fejlesztéshez és a hangokhoz annyit, hogy egyetemista, meg főiskolás levlistákba feldobhattok egy hirdetést, hogy ember kell. már csak a poén kedvéért is segíítenek. (kezdjétek az sch.-nál)

most ennyi, ha még van valami, írok.
Aztán sok sikert!

Jerico Creative Commons License 2000.03.09 0 0 29
Thanks!
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.08 0 0 28
www.huncraft.net/download/legconf1
Előzmény: Jerico (27)
Jerico Creative Commons License 2000.03.08 0 0 27
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, elkezdtem letölteni a Legacy of confederationt de látom hogy második rész. Honnan lehet az elsőt letölteni? Előre is köszönöm.

BadTiger Creative Commons License 2000.03.07 0 0 26
Nah mi van emberek, senkit sem érdekel már a téma?
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.04 0 0 25
Most 2000.03.04. van este 18:47 a HunCraft Trailer felkerült a szerverre, mindenkinek ajánlom, hogy töltse le, aki akar egy jót röhögni, mert jól összevágtuk, poénosra a hangokat a HunCraft-ból.

www.huncraft.net/download/huncraft/hctrailer.mp3

Előzmény: BadTiger (24)
BadTiger Creative Commons License 2000.03.04 0 0 24
Ha valakinek sok lenne a 41 mega, akkor elképzelhető, hogy rajta lesz vmelyik PcGuru cd-n is, de ez nem biztos. Most kezdünk el készíteni egy mp3 trailert (huncraftos zene alatt hősök beszélnek :) )is. Ha lesz vmi fejlemény, akkor értesítünk titeket!
Előzmény: Cerbervs (23)
Cerbervs Creative Commons License 2000.03.04 0 0 23
Nah időközben elkészültünk a HunCraft demo v2.0-val. Ez annyit jelent, hogy most már torzított hangok vannak benne. Tartalmaz egy küldetést, egy irányítható hőssel, akinek az egységhangja magyar, továbbá benne van az egyik előzetes HunCraft protoss zene, a magyar főmenüből ízelítő, és a figurára kattintással indítható küldetés, 3 muliplayer map. Az egész anyag 41Mb-ot foglal, letölthető a
www.huncraft.net\download\huncraft\hcdemo2.exe címen.
Előzmény: BadTiger (22)
BadTiger Creative Commons License 2000.03.02 0 0 22
Téboy: Amint már mondtuk nem áll módunkban mindenkit személy szerint értesíteni a megjelenésről. Mivel akkor kb csak néhányezer embernek kéne írni. Látogasd sűrűn ezt a topicot és a hpt is. Ott időben mindent tudni fox!
Előzmény: Törölt nick (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!