Keresés

Részletes keresés

_vs120_ Creative Commons License 2008.06.14 0 0 72
Értem én, hogy euró, de ki fizetett ennyit érte? Vagy ennyiért árulod?
Előzmény: iszugyi (71)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 71

Az Új Fizika kvantummechanikájából levezetett mozgásegyenlet

(1) m(test;i) a(test) = F = F(e.m.) + F(grav.)

ezekkel a közelítésekkel

(2) F(grav.) = - G(grav.) M(g) m(test;g)/r^2,

(3) m(test;i) = m(test;g) (1 - delta(test)),

(4) a(test) = - G(grav.) M(g)/^r2 (1 + delta(test)), (ha |F(e.m.)| << |F(grav.)|),

és

(5) -0.109 % (hidrogén) < delta(test) < 0.786 % (vas)

jóval többet ér mint egy millió Euró (nem Forint, Euró!).

Előzmény: _vs120_ (70)
_vs120_ Creative Commons License 2008.06.14 0 0 70
Mi 1.200.000 ?
Előzmény: iszugyi (68)
Arilou Creative Commons License 2008.06.14 0 0 69
És a NASA mennyit fizetett érte? :)
Előzmény: iszugyi (68)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 68

vs120; "Azt mondod: "a kétféle kvantált töltés létezése feltevése aranyat ért."

Mennyit?"

Legalább 1.200.000,- Eurót!

Előzmény: _vs120_ (67)
_vs120_ Creative Commons License 2008.06.14 0 0 67
Na, iszugyi, mostmár érdekel az elméleted, megmozdult bennem az üzletember!
Azt mondod: "a kétféle kvantált töltés létezése feltevése aranyat ért."

Mennyit?

Mert, ha okés a dolog, akkor beszállok a bizniszbe! Sőt, további feltevéseket vásárolnék!
Előzmény: iszugyi (61)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 66

A 'régi' kvantummechanika nem tudta az atomoknak sem a nyugvó tehetetlen tömegét, sem a súlyos tömegét kiszámítani.

Nem tudta, hogy a hidrogénatom súlyos tömegéböl

m(H-atom;g) = m(P) - m(e)

minden A tömegszámú elektromosan semleges atom súlyos tömegét ki lehet számítani, ami megmarad, mert az elemirészecskék megmaradnak!

Nem tudta az atomok nyugvó tehetetlen tömeget sem kiszámítani.

Azt sem tudta a 'régi' kvantummechanika, mik a neutrínók!

Előzmény: iszugyi (65)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 65
A következtetések, amik az foton hipotézisból és az állítólagos kétfajta tömeg azonosságából le lettek vonva a mikrokozmoszra, hibásak voltak.
Előzmény: iszugyi (64)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 64

Kvantummechanika az Új Fizika tükrében, azt jelenti, hogy a kvantált töltések segítségével minden kvantumos jelenséget (és makroszkópikus jelenséget) le tud írni öt természeti állandóval (c, q, m(e), m(P) és G(grav.) = g^2/4pi).

Előzmény: iszugyi (63)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 63

A tér-idö szerkezetét is rögzíti a Minkowski-tér metrikájára.

Meg engedi határozni a magok kötési energiája kiszámítását függetlenül attól, hogy a mag stabil vagy instabil.

Előzmény: iszugyi (62)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 62

Megmagyarázza, miért lép fel a h az elektronok mozgásegyenletében az atomhéjban és miért NEM LÉP FEL a két mezök mozgásegyenletében (miért nem kvantált az elektromágneses és a gravitációs mezö).

Továbbá megmagyarázza , miért lép fel a h(0)= h/387 a protonok, elektronok és pozitronok mozgásában az atommagban és a neutrínókban.

Megmagyarázza, miért nem érvényes a részecske-hullám dualizmus felfogás sem a mezöknél, sem a részecskéknél.

Előzmény: iszugyi (61)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.14 0 0 61

Arilou: "Tud valamit mondani Szász elmélete a kvantumos jelenségről azon kívül, hogy "a töltések kvantáltak", vagy ennyiben kimerül a tudása?"

A mellett, hogy a kvantált töltésekböl c-vel terjedö nem-konzervatív mezök kiindulnak, a kétféle kvantált töltés létezése feltevése aranyat ért.

Azon további feltevés mellett, hogy a kétféle kvantált töltéssel ellátott elemirészecskéknek sem a helye, sem a sebessége pontosan sohasem meghatározható, felállítottam a mezök és a részecskék mozgásegyenletét, ami minden kvantumjelenséget megmagyaráz (további ad hoc feltevés nélkül).

Előzmény: Arilou (60)
Arilou Creative Commons License 2008.06.13 0 0 60
Mit jössz megint a szabadeséseddel, ez a kvantummechanika topic, itt azt kéne tárgyalnod, tudtommal annak semmi köze a szabadesésedhez. Tud valamit mondani Szász elmélete a kvantumos jelenségről azon kívül, hogy "a töltések kvantáltak", vagy ennyiben kimerül a tudása?
Előzmény: iszugyi (58)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 59
Nincs egyetlen-egy kisérleti adat sem, ami igazonál a 'régi' kvantummechanika energia-kvantáltságára vonatkozó alapjait!
Előzmény: iszugyi (58)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 58
Szász összeállítása

http://nmkt.extra.hu/szaszgyula.pdf

kimutatja:

- nincs egy kísérlet sem, ami a testek kétfajta tömeg azonosságát bizonyítja (kivételt képeznek a négy elemirészecskék),

- nincs egy kísérlet sem, ami a szabadesés egyetemességét alátámasztja,

- nincs egy kísérlet sem, ami a tömeg-energia ekvivalenciát alátámasztja,

- nincs egy kísérlet sem, ami az energia kvantáltságát alátámasztja.

A 'régi' kvantummechanika obszolét!
Előzmény: iszugyi (57)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.13 0 0 57
Arilou: "De most hogy jön ide Schrödinger,.."

De hát azt senki sem tudja, mi köze a Schrödinger-egyenletnek az energia kvantálásra alapozott kvantummechanikához!

".. itt most a te elméletedet kéne kifejteni és bizonyítani nem?"

Az elméletemet a variációs elvem bizonyította, kvantált töltésekkel ellátott elemirészecskék létezésénél, de energia kvantálás nelkül. A Planck állandónak a Heisenberg bizonytalansági relációjában sincs semmi keresnivalója.

"Vagy azt hiszed, ha Schrödingert lehülyézed,.."

Idéztem Marx György egyetemi tanárt, meg az én véleményemet hozzáfüztem. Ez nem lehülyézés!

".. attól a te elméleted automatikusan jó lesz?"

De jó lett!
Előzmény: Arilou (56)
Arilou Creative Commons License 2008.06.12 0 0 56
De most hogy jön ide Schrödinger, itt most a te elméletedet kéne kifejteni és bizonyítani nem? Vagy azt hiszed, ha Schrödingert lehülyézed, attól a te elméleted automatikusan jó lesz?
Előzmény: iszugyi (54)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 55
Szász fizikai érvei szerint a hermitikus Hamilton-operátorok nem alkalmazhatók a mikroszkópikus rendszerek idöbeli fejlödése leírására! Arilou edzzél csak tovább a saját magad lejáratásán!
Előzmény: iszugyi (54)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.12 0 0 54

Arilou: "Tehát ezek lennének a Szász-féle fizikai érvek "

Idézet Marx Györgytöl: „Itt láthatják a táblán a nevezetes Schrödinger-féle hullámegyenletet. Ezt az egyenletet önök persze nem értik. Én sem értem. Schrödinger úr sem értette, de ez ne zavarja önöket. Én ezt majd minden óra elején felírom a táblára, és elmagyarázom, mire lehet használni. Önök pedig majd lassan hozzászoknak.”

Szász-féle fizikai érvek, nem fogadták el Schrödinger 1926-os variáció elves levezetését az energia kvantálásnak, mert nem épített az energiamegmaradásra, a végtelen térre az idöfüggetlen egyenlet levezetésénél és Szász megmagyarázta, hogyan lép de a Planck állandó az elektron mozgásegyenletébe és mi a h jelentösége. A Szász levezetése a Lagrange-formalizmusból indul ki, teljes relativisztikus megfogalmazással.

Se Schrödingernek, se más fizikusnak nem sikerült a Schrödinger hullámegyenlet relativisztikus általánosítása, nem is foglalkoztak a fizikusok vele, hogyan kerül be a Planck állandó a formalizmusba.

Szász fizikai érvei a fénykibocsátást, mint hullámféle jelenséget irnak le, folytonos energa leadással.

Előzmény: Arilou (53)
Arilou Creative Commons License 2008.06.12 0 0 53
Tehát ezek lennének a Szász-féle fizikai érvek :)
Előzmény: iszugyi (52)
Arilou Creative Commons License 2008.06.11 0 0 49
Tudom, hogy csak egy közelítés, és vannak a képletedben még más tagok is, de ez a tag tudtommal nem tűnik el a pontos képletben sem, nem? Ha viszont nem tűnik el, akkor a végtelenben sem lesz sehol nulla az erő.
Előzmény: iszugyi (48)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 48
Kértek szépen ez csak egy statikus KÖZELÍTÉS és ráadásul nem túl nagy távolságokban!
Előzmény: Arilou (45)
Arilou Creative Commons License 2008.06.11 0 0 47
Valóban jó edzés, de mivel már tényleg nem lehet ezt komolyan venni, nem is nagyon tudom felhúzni magam rajta. Azért kicsit elkeserítő ez az egész, hogy nincs előrelépés soha sehova :(
Előzmény: V.László (46)
V.László Creative Commons License 2008.06.11 0 0 46
Nem semmi önuralomra tettél szert i. topicjában, csak gratulálni tudok hozzá. Már megérte, nem?
:-)
Előzmény: Arilou (45)
Arilou Creative Commons License 2008.06.11 0 0 45
Ja, azt hittem, ezt te írtad:

F(grav.;g(test1), g(tes2),r) = - g(test1) g(test2)/4pi r^2.
Előzmény: iszugyi (44)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 44
Ez egyszerüen marha!
Előzmény: Arilou (43)
Arilou Creative Commons License 2008.06.11 0 0 43
Úgy, hogy a nevezőben r2 van. Vagy nem emlékszel a saját képleteidre?
Előzmény: iszugyi (42)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 42
Te barom, hogyan csökkennek a kölcsönhatások "négyzetesen"?
Előzmény: Arilou (41)
Arilou Creative Commons License 2008.06.11 0 0 41
Iszugyi, aki szerint a négyzetesen csökkenő kölcsönhatások egy önkényesen választott határnál egyszer csak hirtelen végetérnek (Szász-féle szeparációs elv), és aki szerint ezért hagyja el az üstökös a naprendszert, az még az első fizika szigorlaton is megbukik, nem hogy diplomát kapjon :)
Előzmény: iszugyi (40)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.11 0 0 40
Neked mindent nehéz elképzeli, és amit látni kell, azt sem ládod!
Előzmény: Arilou (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!