Keresés

Részletes keresés

Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 13

Azért hihetetlen, hogy "2015. jan. 23. 12:07:32 GMT"-kor már pillanatfelvétel készült a topikról és már megjelenünk találatként a Google keresőben. Nekem ez elképesztő!

Valószínűleg véletlen, de akkor is.

Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 12

Pont hogy tetszik!

Egy teljesen jó megfogalmazás. Nincs benne semmi felesleges túlzás.

Előzmény: sz332 (11)
sz332 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 11

Nekem az oktató teljesen megfelel, vagy pont azt irod, hogy ez az elnevezés tetszik?

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (8)
Sch.... Creative Commons License 2015.01.23 0 0 10

Nekem tetszett.

Ami az érdekes - nem a videóban, hanem a kendoban úgy általában - hogy átlagosan messze a legnormálisabb, legegészségesebb felfogású társasággal találkoztam ott, mint más japán társaságoknál. Nem tudom, mi az oka, de tendenciaszerű a dolog, hogy kevés a szektás közöttük.

Előzmény: dezsoKE (4)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 9

Igen, mert teljesen jó volt a hangulata, persze ott is megvolt a topik "esze", de nem volt túlságosan zavaró, és egy idő után senki nem vette komolyan, valószínűéeg nem is olvasta a hatalmas, strukturálatlan ömlengéseit. Nem lennék meglepve, ha egy idő után ő is idetalálna.

Ide mindent lehet linkelni, tölteni, idézni. Legyen az egész egy hatalmas és barátságos svédasztal, ahol mindenki megtalálja a számára ízletes "falatokat"!

Előzmény: sz332 (6)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 8

Nekem kimondottan tetszett.

Már írtam, hogy csak első 6 percet néztem végig, a suburi kezdetéig. Majd a hétvégén folytatom, és akkor tudok részletesebben reflektálni. Egy nagyon szimpatikus momentum:

"...Váradi Ábel öt danos kendó oktató vezetésével."

Nem tudom, pontosan kinek az érdeme ez a precíz megfogalmazás, de a mindenféle ilyen-olyan mesterfokozatok kimondottan irritálnak. Európában (Magyarországon) max. fővívómester cím volt, de az is csak a XX. 20-40-es éveiben. Korábban nem nagyon találkoztam ilyennel.

Előzmény: dezsoKE (4)
sz332 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 7

Talán a magyar prepper fórumon volt egy elég hosszú hozzászólássorozatom, ahol a sétapálcavívást mutattam be, ha esetleg érdekel titeket, akkor ide is felrakom.

Előzmény: sz332 (6)
sz332 Creative Commons License 2015.01.23 0 0 6

Köszi szépen, ez egy elég érdekesnek tűnő fórum. A részemről egyelőre maradok a kés, tőr,párbajtőr, és sétapálcavívásnál, abból is a régebbi rendszereknél.

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (5)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 5

Erről a korábbi fórumról beszéltem:

http://www.dalriada.sk/militia/node/92

most már csak egy statikus archívum.

dezsoKE Creative Commons License 2015.01.23 0 0 4

Oke, szerintem sem lehet pozitivan ertekelni.

Tehat mi a velemyetek a digisportos kendos videorol?

Előzmény: Ulrich_von_Lichtenstein (3)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 3

Gondolom, elolvastad a videó rövid leírását?

Erősen ajánlanám, hogy - ha tényleg és nagyon akarod -, akkor inkább a HM topikban próbáld boncolgatni a téma. Fzsolt-nak is nagyon tetszett a videó. Szóval, bőven lenne partner. Különösen az elején érdemes lenne kerülni az olyan témákat, melyek szinte mágnesként idecsalogatják az "érdekes" figurákat.

Jobb lenne valami más témát választani. Akár a digisportos kendós videót!

Előzmény: dezsoKE (1)
Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 2

Mellesleg a Tiéd lett a tényleges 0-ás. Ebből is látszik, hogy hány új topikot nyitottam eddig.

Nem kétséges, hogy jókat fogunk társalogni, pontosan úgy, mint eddig. VSZ mindenkinek érdemes elgondolkodni azon, hogy a vívó ismerősei közül ki érdekelhet egy ilyen topik. Én szólni fogok pár barantásnak, ex-barantásnak vagy például annak kenjitsus srácnak, aki Tiborral együtt részt vett az emlékversenyen. Aztán vannak még ötleteim.

Pl. Moronak már szóltam, de csak mérsékelt érdeklődést tanusított. Gondolom beleolvasott a HM topikba, aztán végleg elment a kedve. Lehet, hogy meggondolja magát?!

Grizli egy másik érdekes arc, ő még a régi zrínyis Haditorna Klubban kezdte el a vívást (militia pont hu bemutatkozás). Egy nagyon kellemes, kiegyensúlyozott ember lehet, a hszk. alapján. És még lehetne folytatni.

Per pillanat nincs az országban egy olyan jó topik, ahol a különböző irányzatok, fegyvernemek képviselői kellemesen el tudnának társalogni, és ami sokkal fontosabb, hogy a társalgás (ötletek, linkek, nevek) eredményei kereshető formában maradnának meg. Akár évekre visszamenőleg.

És nem kell rögtön "Egy a zászló, utánam..." jellegű összefogásra gondolni. Majd egyszer... Talán...

A trollok pedig rettegjenek!

dezsoKE Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 1

Mi a velemenyetek a linkelt bemutatorol, aminek az elejen valami karate-szerueseg volt, utana pedig kard?

Erre gondolok:

http://www.youtube.com/watch?v=bXFkz1_ndNQ

sz332 Creative Commons License 2015.01.23 -1 0 0

Sziasztok,

üdv. itt, remélem jókat fogunk beszélgetni a vívásról. A trollok pedig rettegjenek :)

Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2015.01.23 -2 0 topiknyitó

Egy 0-ás.

Csak a hagyomány kedvéért! ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!