Ebben a topikban a vívás harcművészeti aspektusait szeretnénk megvitatni. Elsősorban a történelmi európai vívással, ezen belül szablyavívással szeretnénk foglalkozni, de minden más vívás képviselője is szívesen látott vendég a topikban.
Azért hihetetlen, hogy "2015. jan. 23. 12:07:32 GMT"-kor már pillanatfelvétel készült a topikról és már megjelenünk találatként a Google keresőben. Nekem ez elképesztő!
Ami az érdekes - nem a videóban, hanem a kendoban úgy általában - hogy átlagosan messze a legnormálisabb, legegészségesebb felfogású társasággal találkoztam ott, mint más japán társaságoknál. Nem tudom, mi az oka, de tendenciaszerű a dolog, hogy kevés a szektás közöttük.
Igen, mert teljesen jó volt a hangulata, persze ott is megvolt a topik "esze", de nem volt túlságosan zavaró, és egy idő után senki nem vette komolyan, valószínűéeg nem is olvasta a hatalmas, strukturálatlan ömlengéseit. Nem lennék meglepve, ha egy idő után ő is idetalálna.
Ide mindent lehet linkelni, tölteni, idézni. Legyen az egész egy hatalmas és barátságos svédasztal, ahol mindenki megtalálja a számára ízletes "falatokat"!
Már írtam, hogy csak első 6 percet néztem végig, a suburi kezdetéig. Majd a hétvégén folytatom, és akkor tudok részletesebben reflektálni. Egy nagyon szimpatikus momentum:
"...Váradi Ábel öt danos kendó oktató vezetésével."
Nem tudom, pontosan kinek az érdeme ez a precíz megfogalmazás, de a mindenféle ilyen-olyan mesterfokozatok kimondottan irritálnak. Európában (Magyarországon) max. fővívómester cím volt, de az is csak a XX. 20-40-es éveiben. Korábban nem nagyon találkoztam ilyennel.
Talán a magyar prepper fórumon volt egy elég hosszú hozzászólássorozatom, ahol a sétapálcavívást mutattam be, ha esetleg érdekel titeket, akkor ide is felrakom.
Köszi szépen, ez egy elég érdekesnek tűnő fórum. A részemről egyelőre maradok a kés, tőr,párbajtőr, és sétapálcavívásnál, abból is a régebbi rendszereknél.
Erősen ajánlanám, hogy - ha tényleg és nagyon akarod -, akkor inkább a HM topikban próbáld boncolgatni a téma. Fzsolt-nak is nagyon tetszett a videó. Szóval, bőven lenne partner. Különösen az elején érdemes lenne kerülni az olyan témákat, melyek szinte mágnesként idecsalogatják az "érdekes" figurákat.
Jobb lenne valami más témát választani. Akár a digisportos kendós videót!
Mellesleg a Tiéd lett a tényleges 0-ás. Ebből is látszik, hogy hány új topikot nyitottam eddig.
Nem kétséges, hogy jókat fogunk társalogni, pontosan úgy, mint eddig. VSZ mindenkinek érdemes elgondolkodni azon, hogy a vívó ismerősei közül ki érdekelhet egy ilyen topik. Én szólni fogok pár barantásnak, ex-barantásnak vagy például annak kenjitsus srácnak, aki Tiborral együtt részt vett az emlékversenyen. Aztán vannak még ötleteim.
Pl. Moronak már szóltam, de csak mérsékelt érdeklődést tanusított. Gondolom beleolvasott a HM topikba, aztán végleg elment a kedve. Lehet, hogy meggondolja magát?!
Grizli egy másik érdekes arc, ő még a régi zrínyis Haditorna Klubban kezdte el a vívást (militia pont hu bemutatkozás). Egy nagyon kellemes, kiegyensúlyozott ember lehet, a hszk. alapján. És még lehetne folytatni.
Per pillanat nincs az országban egy olyan jó topik, ahol a különböző irányzatok, fegyvernemek képviselői kellemesen el tudnának társalogni, és ami sokkal fontosabb, hogy a társalgás (ötletek, linkek, nevek) eredményei kereshető formában maradnának meg. Akár évekre visszamenőleg.
És nem kell rögtön "Egy a zászló, utánam..." jellegű összefogásra gondolni. Majd egyszer... Talán...