Sajnos nincs, keresgettem de nemtaláltam!:( Ma meg olyan Ausztráliai pókokat mutattak, hogy felállt a hátamon a szőr!:) Volt a vörös(vagy piros?) hátú pók, a Fekete Özvegy rokona. Meg egy tölcsérpók. Mondták, h mindkettő halált okoz. Valahogy a tölcsérpóktól jobban megijednék meg a tőrszerű csáprágóitól, főleg, h a csípése után úgy kell letépni az állatot magunkról és még az emberi lábkörmön is átmennek a csáprágói..
Sziasztok! Képeim rendezgetve találtam néhány cselőpókot, hát most felteszem őket. Igazán hatalmas termetű példányok élnek a kertünkben, amit az első kép (a karomon lévő példány) azt hiszem nagyon jól érzékeltet.
(Elképzeltem. Ha Ádám és Éva közül akár az egyik is biológus lett volna, biztos nem népesítik be emberek a Földet. Drágám, naaa, kééérlek...! Nem, most hagyjál, kelnek Ornithopteráim!) Bocs! :)
Ha mégis a sütés mellett döntesz, kérj receptet Farkas Jánostól az ELTE-ről. Ő már adott a hallgatóinak doktori védésről származó/megmaradó sült egyenesszárnyúakat, bár ezt már írtam. És bizony finom volt.
OFF: Nemtudom, hogy a kutyákok mennyire állnak közel a szívetekhez, de ha hallottatok az Inárcsi és Újlengyeli illetve a Dunakeszii helyzetről akkor érdemes ezeket a fórumokat olvasgatni és a lehetőségekhez mérten segíteni is akár: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=14111 http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=14205&x_p=1
Még nem kelt ki a mocsok, és ha így folytatja, meg fogom sütni olajban. Amikor otthon vagyok, félóránként nézem, mert a kelést szeretném végigfotózni. Amúgy remekül érzi magát, de kikelni, azt nem...
Korom fekete volt az egész pók! nemláttam rajta mintát, de azért nem is merészeltem közel hajolni hozzá.:) Egyébként tökjól egybevolt rakva az a pók. Nagyon tetszett a felépítése. Lábai arányosan vastagok voltak a testéhez, tetszetős pók. Mint egy madárpók csak picibe és koromfeketében..
Speciel a pókszázlábúak bennem is megállítják az ütőt, de más okból. Anyám olyan sokkosan irtózik tőlük, hogy ha meglát egyet, elkezd kiabálni és az első kezébe kerülő tárggyal ész nélkül csapkodni. Mivel a rohamokat nem jelzi előre semmi, időnként a legváratlanabb pillanatban áll neki ordítva szteppelni a szobám közepén. Ez leírva így vicces, apámat és engem párszor már majdnem megölt így.
A többi rovarral felemásan vagyok, sajnos az éjjeli lepkékkel nem tudok tartós békét kötni. Meg hát nyöszörögtem én már úgy, hogy a meztelen testemen egy imádkozó sáska mászott. Ezt nem részletezem, mindenesetre minden dolgot 'másképp' szeret az ember lánya. Viszont a rovarok komoly részét, pókokat, békákat meg egyebeket gond nélkül megfogok. De a szeretet ettől függetlenül egyetemes. :)
Ha az ember elég kis képet választ, akkor hasonlít a hozott képedre... Sajnos csak tippelni tudok, mert nem látom túl jól a testét. Egyszínű fekete volt? Házi zugpókra (Tegenaria domestica) gondolnék, ellenben az ő potroha nem minta nélküli. Ha mégis black metalos volt a szerzet, újragondolom a tippemet!
Egy tuti: a külseje és a holléte alapján egész biztosan nem tartozik a veszélyes pókok közé.
(Egy másik topikba a zugpókokról egyszer betettem egy kis szöveget.)
Jaj, megint jókat nevettem, ahogy visszaolvastalak titeket!:D
Azon tűnödtem, hogy a 2248-as hozzászólásomra azóta sincs megfejtés? Mert azóta is minden nap kellő körültekintéssel merészkedek be a garázsba, mert ha hirtelen bukkanna elő valahonnan ez a pók, szerintem igencsak a szívroham környékén találnám magam. Főleg, hogy aztsem tudom, hogy mennyire kellene tőle tartanom.:)
Ez a kép valóságos esettanulmány. Mad árka kómásan kicsoszog a konyhába, néhány tétova kísérlet után sikeresen megragadja a mézesüveget. A csavarmenet irányát másodszorra már eltalálja, majd az üveg fölé hajolva a digikamerával (melyben most épp benne volt az elem) lefotózza a hangyákat, és a mézbe lógó hajtincset. Az év reklámfotója!
Igazán köszönöm, egyszer beváltom az egészet :)), de a korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy ismerős volt a pálya, egy ideje rá vagyok izgulva a méhekre (főleg a mézre). Más így, mintha boglárkafotót tettél volna be, ott pislognék nagyokat. Eredetileg méhekből akartam szakdolgozni, csak aztán vége lett az nagy karrieremnek, viszont a mézgyűjteményem helyi hírnek örvend. ;)
Méhatkával így aztán még nem találkoztam, hangyával annál többször. A kép aranyvesszőmézet és egy regiment szorgost ábrázol. Nem én dobáltam bele, a tető lecsavarása után fogadott ez a kép egyszer reggel.
Nekem először a Monty Pythontól a Brian élete, aztán az Asterix. :))
-
Vasárnap volt és kissé fárasztó nap, egy nehéz pillanatban nekiálltam fotókat keresni a Google-ban levezetésképp. Azt kell mondjam, őszinte elismerésem a technikának, megható fotókat lelni időnként. Íme, egy apró és igen kellemetlen rovar. Néha nem bánom, hogy az elefántok lettek akkorák, amekkorák. ;)
Érdekes az élet. Mostanában több bodobácsképet is betettek a topikba és én mindre azt mondtam első blikk után: lovagbodobács. Persze egyik se volt az. Erre megjelensz Te, bizonyára valami égi küldött és beteszel pár fotót - egy lovagbodobácsról. Kissé félve írom le, de szerintem ő tényleg az volt, a lómaiak nyelvén Lygaeus equestris, ha fotókat is akarsz lesni.