Nálam tenyérnyi luk volt a mindkét tornyon, karosszériás azt mondta, hogy még így se nagy gáz. De idővel persze már problémás lehet, főleg ha belemegyek valami durva gödörbe, akkor ott ahhoz már gyenge az anyag. Ha csak ennyi rohadás van ott a toronynál, akkor még ráér szerintem. 5-10ezer Ft-ra saccolom a javítását.
A szélvédőt kivéve szokott csúnyaság lenni alatta? Ha elviszem a szélvédőshöz az autót - mert szélvédőt kell cseréltetnem sajnos - akkor ő nem fogja kilakatolni és megfújni. Mik a tapasztalataitok?
A fényezős boltban azt mondták, hogy csak 1komponensű lakkjuk van, amire az eladó azt mondta, hogy a 2komponensű jobb mert keményebb lesz, de olyat nem árulnak. Nem értem hogy miért, hiszen ilyen szakbolt,... na mindegy .... ez van. Egyelőre nekem javításhoz kéne a szélvédő köré. Oda jó lehet? Mire kell ügyelni az 1komponensűnél? Tényleg annyival puhább lenne? Köszi!
Még mindig kompresszor téma... Az ötlött fel bennem, hogy 2 vagy 3 barkácskompresszort összeépítve már elérhető a kívánt levegőmennyiség? Árban még így is csak kb 60ezer lenne.
Általában minden festéket hígítani kell!! Még ha ecsettel is kensz valamit akkor is jár bele egy kis hígító mivelhogy nem felhígítva árulják a festéket mert az igencsak nagy átverés lenne a vevővel szemben!! Ha nem hígítod fel akkor elég rücsi, struktúrált lesz a végeredmény :) De ha eddig nem csináltál ilyent akkor javaslom keress vki tapasztaltabb fényezőt mert jobbb lesz a végeredmény.
1. A szürke füller megteszi az ezüst bázis alá 2. Persze, hogy kell higítani a lakkot. 1.1, 1.2-es tűvel szépen ki lehet fújni tükörsimára, igaz ehhez némi gyakorlat is szükséges 3. A lökösről ha lecsiszolod a festéket és előbukik a müanyag akkor természetesen, hogy kell müa. alapozó. Ennek az alapozónak az a feladata, hogy egy kicsit megpuhítja, (kikezdi) a felületet és ezáltal jobban tapad hozzá a festék. Amúgy ez általában színtelen és csak ködölni kell. Egykomponensű és gyorsan száradó. Utána meg ugyanúgy jöhet a fűller stb.stb
sziasztok!lenne pár kérdésem az itt lévő szakiktól.bázis festék alá kell aláfújó szín?vagy elég ha az eredeti színnel lefújom 3 rétegben,és pl ezüst bázisnál szürke füllert használok.a másik kérdésem ti szoktatok a lakkoknál hígítót használni?a harmadik kérdésem ,hogy lökhárítónál ha volt már fújva akkor is kell a műanyag alapozó vagy jó a sima is.Válaszotok előre is köszi
Hát szép kis rozsdafoltok. Az a baj, hogy ezek a lemez másik felén is ott vannak a fényezés alatt!! Most vagy lecsiszolod a festéket fémig és teszel rá savas alapozót és talán úgy kibírja még egy darabig vagy.......tetőcsere:(
Köszi a választ, A tetőkárpitot már lebontottam, hogy lássam mi a helyzet alul. Igazából belülről nem vészes, vannak pöttyök de azok csak felületi rozsdák le tudtam kaparni a körmömmel...valószínű ott melegítették miközben kalapálták. Szóval nincs átrohadva a lemez.
Lehet hogy a "helyi érzéstelenítés" is felesleges és elég lenne újrafényezni?
Most olvasom figyelmesebben és látom, hogy írtad hogy esetleg egy fa dőlt rá.....hát ha jól ki lett lakatolva akkor azt is meg lehet oldani ilyen kis helyi heggesztésekkel. Még akkor sem kell kicserélni az egész tetőt!
Ha kikitteled a tetőt sajnos 3 hónapnál tovább nem fog tartani és újra megjelenik a rozsdafolt. Beszélni kell egy jó karosszériással aki leszedi a tetőkárpitot, kivágja a rozsdafoltot és helyi "érzéstelenítéssel" megoldja a problémát. Na utána jöhet az alapozás, kittelés festés. Biztos azt fogják mondani, hogy a heggesztésnél ki fog rohadni újból, de ahogy értelmeztem ez egy elég régi autó és hát inkább megéri megvárni amig újból kirohad (ez lehet már pár év) mintsem megvenni meg kicseréltetni egy egész tetőt!!! De szerintem ha lebontod a tetőkárpitot akkor látni fogod, hogy a keresztlécek (merevítések) ahol érintkeznek a tetőlemezzel ott alakul ki a rozsdafolt, mivelhogy az a valamiféle tömítés amit gyárilag beraktak már tönkre ment. Több japán autónál találkoztam már ezzel a problémával. Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. 1993-as Suzuki Swiftem van. A jobb oldali toronynál rozsdásodik. Négy éve vettem, már akkor is rozsdált, csak kevésbé. A kocsit meg szeretném tartani, amíg szét nem hull, még nyolc-tíz év. Érdemes lenne ezt a részét felújítani, vagy hagyjam így. Mivel jár egy ilyen beavatkozás, és kb mennyibe kerül?
Sziasztok, A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni:
Van egy 93-as toyota corollám, nemrég vettem, a tető valószínű sérült volt és újra lett fényezve.Sajnos a fényezés nem bírta ki az időjárás viszontagságait és erősen felpattogzott. Elvittem 3 különböző fényezőhöz közülük 2 azt mondta, hogy tetőt kell cserélni a 3. hozzá sem akar nyúlni. A tetőre valószínű egy fa dőlt majd ki lett lakatolva és jó vastagon gittelve, ez a gittréteg kezdett el felrepedezni és sajnos már rozsda folyások is megjelentek...
A fényezők nyilván abszolút tökéletes munkát szeretnének kiadni a kezük közül. Azonban nekem elég lenne annyi, hogy ne rozsdásodjon tovább és viszonylag normálisan nézzen ki, nem aránytalanul nagy ráfordítás mellett.
A kérdésem a következő lenne: Ha csak simán újra gittelném a tetőt az kb mennyi idő után pattogna fel újra (kb 5-6 évig szeretném még használni a gépet, akkor lesz 20 éves)? Tényleg muszáj az egész tetőt kicserélni két tenyérnyi felpattogzás miatt? Valamilyen helyi kezelésre gondolok, állagmegóvás érdekében, nyilván célszerű lenne még a nyáron megtenni. Nem szeretném lefűrészeltetni a tetőt és aránytalanul sokat költeni az autóra.
Lelike01 Köszönöm a válaszod. Valoszinü hogy a tulaj felesége rájött hogy nemakarodzik bejönni a probálkozása, mert egy ujabb telefon után -amikor mondtuk hogy esetleg sáros lehet festékügyileg a 10 éves audi -nem jelentkezett. Mindenesetre ilyen reklamáciot virágkötöszakmába még nem hallotak. Biztos ami biztos ezentul a gyanus alakoktol minöségitanusitványt kérünk. Mégegyszer köszönöm hogy idötfordítottál kérsemre üdv amica
Lelike01 Sajnos csak most tudtam belépni az indexre. Köszönöm a válaszod. Valoszinü hogy a tulaj felesége rájött hogy nemakarodzik bejönni a probálkozása, mert egy ujabb telefon után -amikor mondtuk hogy esetleg sáros lehet festékügyileg a 10 éves audi -nem jelentkezett. Mindenesetre ilyen reklamáciot virágkötöszakmába még nem hallotak. Biztos ami biztos ezentul a gyanus alakoktol minöségitanusitványt kérünk. Mégegyszer köszönöm hogy idötfordítottál kérsemre üdv amica
Lehetséges az ilyensmi az egyrétegű festésnél ha nem fordítottak különösebb figyelmet arra, hogy ott volt már valami felragasztva. Ha nem mossák át/le szilikonmentesítővel akkor bizony ám megváltozhat a festék tulajdonsága. Hiába volt átcsiszolva, mert a csiszpapír nem csiszolja ki hanem csak szétkeni a felületen. Gondolom nem volt fémig visszacsiszolva, átfujjásnál nem szokták. Sőt, ilyen olyan helyeken csak lemossák egy kis nitróval aztán durr neki az új anyag. Utána meg csodálkozik a megrendelő hogy pattog le a friss festék!
Az alábbi kérdésem lenne: tud-e valaki olyan helyet ahol egy egész alvázat le tudnak galvanizálni? Magyarországon tudtommal nincs, de szóbeszédek szerint a szlovákoknál, a határ közelében van egy üzem ami tudja csak a pontos helyet nem tudtam még kideríteni.
B verzió: ha nem tudom galvanizálni a kasznit, akkor homokszórás után az egészet megküldeném egy cinkbázisú etílszilikát alapozóval (iparban használjuk, kib@szott erős és akár 100 mikron is lehet, katódvédelmet biztosít), csak nem tudom, hogy a mit szól hozzá a fényező, illetve a többi anyag amit a fényezéskor fölé kerül.