A könyvet folyamatosan bővítjük, ezért várjuk a Ti fotóitokat, új felfedezéseiteket és élménybeszámolóitokat is. :-) Ha valamit nem találsz, kérdezz bátran!
A hatósági díj ebben az esetben az állam fizeti.! Nem ők csinálták könnyebbre hanem a hatóság döntöt így ebben az eyetben a hatóságnak kell állni a 6500 pénzt
a bene szereplő adatokhoz csak a hatóság fér hozzá tehát az ő hibájuk. Keresni kell az okmányiroda vezetőjét ha nem hajlandó illetékmentesen kicserélni kérjenek jegyzőkönyvet miért is kel a forgalmit kicserélni.
és ezzel a kormányhivatal vezetőjéhez írjanak panaszt vissza kell kapják a 6500 pénzt
Rengeteg forgalmi van elírva, nekem is elég sok ilyen autóm volt, hibás adatokkal. Volt például olyan, amivel egy napot töltöttem a Mozaikban, és mikor végre kegyeskedtek velem foglalkozni, akkor az öreg szaki másodszorra is a hibás adatot írta volna be, úgy kellett szólni neki. Szín, köbcenti, teljesítmény rendszeresen rosszul szerepel. Vagy amikor az NKH-ban valami agyas a blokk oldalára ragasztotta a motorszámot*, az meg naná hogy leesett, oszt azért is én szaladgálhattam hetekig, plusz még köcsögösködtek, mintha bűnöző lennék.**
És az a legcsúnyább, hogy tényleg te viseled az ő tévedésük minden terhét.
(Az eredetvizsga külön vicc, nemegyszer volt, hogy én mutattam meg a vizsgásnak, hol van az azonosító, mert nem találta a ritkább típusokon. Elég sok mindent meg lehetett beszélni velük...)
*Eleve nem értem ezt a motorszám-dolgot, civilizált országban ilyen nincsen.
**Meggyőződésem, hogy az e tekintetben amúgy sem fényes országunk messze legszemetebb hivatala az NKH. Földig kéne rombolni és az egészet teljesen újra kezdeni, új emberekkel és új jogszabályokkal. Baszki, még a portás is vérbunkó.
Anyámék 2-3 hete műszakira vitték az öreg 2105-os Lada típusú személygépjárművüket. A vizsga sikeres volt, viszont mondták, hogy új forgalmit kell csináltatniuk. A forgalmiban lévő saját vagy az együtes tömeg 40kg eltérést mutat az autó műszaki adatlapjához képes. De nem csak az ő autójuknál, hanem az összes 2105-ösnél.
Kérdem én miért 20 év után derül ez ki? Az eddigi műszaki vizsgáknál miért nem vették észre? Miért nekik kell kifizetni a forgalmi cserét, amikor nem ők mérték félre vagy írták el az autó tömegét?
de érdekes felvetés, hiszen a hatósági ellenőrzéseken egy hatóság sem észlelte és jelezte a 32/2000 alapján a hibát. Tudniillik ezek is ezen jogszabály szerint dolgoznak.
Na szóval intézd a papírokat és mindenre kérj papirt ha kell áfás szla. a hatóság áfamentesre nem ad áfást de papirt a nevedre igen.
És utána ha van kedved és erőd egy feljelentés a hivatali visszaélés alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen a műszaki vizsgázókra és az eredetvizsgálókra.
Ha igazad van és kiderítik hogy hibáztak - ez eddig nem kerül pénzedbe csak egy feljelentésbe - akkor utána az összes károdat perré kell tenni. minimum 3 év.....
most legalább tudod te is hogy Magyarország szép ország legfőképp menyország!
A vizsga nem rendszámhoz kötődik (új autó először vizsgát kap, csak utána rendszámot), azért gondoltam, hogy a vizsga nem fog kelleni, de alul idéztem, hogy mégis, az annyuk valagát.
betehetted volmna a 3 bekezdést is mert az irja a kivételeket vagyis abban az esetben az uj matrica gyártása engedélyezett
Továbbá ha ezen reges matrica nélkül ment át a vizsgán akkor ott is hibáztak és ők a hatóság tehát... de nem tudja majd bizonyítani hogy már a vizsgán sem volt meg.
Mi szélvédő nagykerek vagyonk, továbbá cserélünk is. A matricát 99%-ban le lehet venni, és át lehet tenni az új szélvédőre. Ha már sokadszorra rakják át, akkor sérülhet, az új matrica ára 1.500 Ft. Ezt mi mindig intézzük.
Sajnos, én is úgy tudom, hogy a matrica hiánya miatt, kötelezhetik a tulajt szigorított műszaki vizsgára.
Remélem, Pulipáta talál jogi kiskaput.
Ne vidd oda szélvédőt cseréltetni az autód! Kerkyra vagy én tudok igazi szakembert ajánlani!
a szélvédő csere esetén a matricát át kellett volna rakni, vagy új matricát kérni. Az a regisztrációs adó befizetését igazolja.
Nem vagyok már bent de gondolom a jegyzőkönyvet oda adta ami alapján bevonta a forgalmit és ez ha jól emléxem 32/2000 bm rendelet alapján. Holnap megnézem de ird már meg mi alapján vonta be kellett adnia ehgy jegyzőkönyvet.
De mondom új matricát kell kérned sztem ennyi az egész vagyis nem kell újra vizsgáznod. És ha a szerv tévedett akkor jó nagy kártérítést nyomunk rájuk csak legyen türelmed.
szóval ird meg mi alapján - jogszabályi hivatkozás kell! vonta be