Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2001.11.22 0 0 307
Tegnap délután volt a Spectrumon egy kisfilm Invernessről. Elég gyenge volt, de volt benne néhány jó felvétel a környékről meg Loch Nessről. A fordító viszont képes volt azt fordítani, hogy a Loch Ness helyenként akár 28 méter mély is tud lenni...
Qqberci Creative Commons License 2001.08.27 0 0 306
Dr Peppert a TESCO-ban is lehet kapni jó magyar forintokért...
Előzmény: cyber.greg (305)
cyber.greg Creative Commons License 2001.08.27 0 0 305
Szépjóestét!

Ha valaki Angliában jár, léci könyörgöm szánjon meg, hozzon nekem valami egységcsomagnyi Dr Peppert, ha tud!
Kifizetném, de adnék érte pénzt is!

Qqberci Creative Commons License 2001.08.12 0 0 304
Ez a Binniemyre Guest House, ahol egy családi szoba 70 GBP. Ebben maximum 6 fő fér el és az árban kontinentális reggeli foglaltatik. További 4 fontért lehet "full scottish breakfast"-et kapni, ami után viszont már nem kell ebédelni...

4 mile-ra van az Abbotsford House-tól, 9 mile Melrose, 7 mile Selkirk...

Egyébként a www.smoothhound.co.uk-n fenn van az árjegyzékük is (a linket már lejjebb felraktam).

Mikor megérkeztünk (este 8-kor), Bill, a házigazda a saját terepjáróján átvitt egy közeli másik kastályba, ahol szerinte jöt lehet vacsorázni "on reasonable price" majd vacsora után értünk jött. A hely egyébként tényleg nagyon jó volt, utána még három napig oda jártunk legelni.

Előzmény: Ghanima (303)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.10 0 0 303
Huuuuu!
Nagyon szép, vajon az árai is? :-))
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (301)
tinimtzsal Creative Commons License 2001.08.09 0 0 302
Galashiels it's GREAT rulez!!! ;-))
Télleg ajánlom mindenkinek!

t

Előzmény: Qqberci (300)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.09 0 0 301
Kedvcsinálásnak: így néz ki:
Qqberci Creative Commons License 2001.08.09 0 0 300
Voltunk egy nagyon kellemes helyen, csinálok is neki egy kis reklámot, egy nagyon jó guest house közel a skót-angol határhoz, Galashiels-ben
Csokis Creative Commons License 2001.08.09 0 0 299
Jeegyharomszaz!
Ghanima Creative Commons License 2001.08.09 0 0 298
Mea culpa, mea culpa! Mmc!
Tudd be nekem, kérlek, hogy szakdolgozati és államvizsgai időszak volt, amikor - ezek szerint - a szokottnál is zümzümebb voltam :-(
Mindjárt megyek is, és visszanézem, mit ígérgettem itt...
üdv,
Ghanima
Előzmény: tinimtzsal (297)
tinimtzsal Creative Commons License 2001.08.08 0 0 297
Assemmi! De én sem! Ez itt a nagy progréma! Ezittaz! Merugye a topictárs nem szólt, csak ígérgetett. Pedig már ott tartottunk emlékeim szerint, hogy én viszem ki a Te ajándékodat is. Naja, ez nem volt egy hájlánder gesztus... ;-))))

t

Előzmény: Ghanima (295)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.08 0 0 296
No, nem azért, hogy kötözködjem – a világért nem tennék ilyet :-)) – de láttam én már (sajnos csak a Nat.Geo.műsorában) olyan részeit a Kínai Nagy falnak, amelyek egyáltalán nem voltak nagyobbak mint Hadrianus fala. Az persze igaz lehet, hogy azokat is timsós vízben fürdették, höhö!
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (293)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.08 0 0 295
Ki kell ábrándítsalak, kedves Csokis... (már ha csak nem titokban)!
Az úgy volt, hogy engem hívtak június 1-ére skót barátaim az esküvőjükre, Invernessbe, de sajnos végül nem tudtam elmenni :-((
üdv,
Ghanima
Előzmény: Csokis (294)
Csokis Creative Commons License 2001.08.08 0 0 294
Jol ertem? Van egy skot topictarsnonk, aki azon gondolkodott, hogy juniusban hozzad megy felesegul, de aztan megis inkabb mast valasztott? A balga! :-)
Előzmény: tinimtzsal (292)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.07 0 0 293
Hadrianus falát végülis láttuk kb 50 méterről, kb olyan, mintha a kínai Nagy Falat 300 évig forró timsófürdőben áztatták volna...
Előzmény: tinimtzsal (292)
tinimtzsal Creative Commons License 2001.08.07 0 0 292
JóNapot NagyjóUrak!

Örömmel tapasztalom, hogy újult erővel és lendülettel zajlik a Skócia-imádat! ;-)
Én sajna ez évben kihagyom. Bááár 1 Kedves Topictárs nekem ígérte a júniusi esküvő opcióját, végülis nem szólt, hogy indulnom kellene... :-()
Viszont jó volt Qqberci az útvonalleiratod (van ilyen egyáltalán? ;-) szemlélni. Bezzeg tavaly szinte pont ezt az utat járhattam be. :-( A Hadrianus-t azonban szerintem ne sajnáld! Igazából nem nagy durranás. Persze, szívesen lennék ott elhajtott... ;-))

t

Előzmény: Qqberci (271)
edelweis Creative Commons License 2001.08.07 0 0 291
Nagyon a lényegre tapintottál, de én végtelenül békés célokra tudnám felhasználni.
Sajna fényképeket nem tudok mutatni, aminek pl az is oka, hogy a gépem halódik, s én meg számítógépileg kiscsoportosnak számítom magam (képeket sem scannelni, de még másolni sem tudok - sorry) Pedig a Skót Felföld, vagy a kocsmázás igazán ide illene. Vagy a szoknyában dudáló kínai, akit hallgattunk,....:)
Előzmény: Ghanima (290)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.07 0 0 290
Csak nem arra gondolsz, ami Montecuccoli szerint elengedhetetlen a háborúzáshoz? ;-))
Tessék mondani, fényképeket nem tetszik akarni közhírré tenni??
üdv,
Ghanima
Előzmény: edelweis (289)
edelweis Creative Commons License 2001.08.07 0 0 289
ha csak a kedvemen múlna, máris csomagolnék :)), de van egyéb, nem elhanyagolható "zavaró" körülmény.
Előzmény: Qqberci (288)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.07 0 0 288
Hát akkor nosza rajta :-)))
Előzmény: edelweis (287)
edelweis Creative Commons License 2001.08.06 0 0 287
ahhoz, hogy megkedveljem a single maltot vissza kéne mennem, többször is. Nem is bánnám:))
Előzmény: Csokis (286)
Csokis Creative Commons License 2001.08.06 0 0 286
Hat az nem volt sok, viszont koszi a rumosmeggyet, nagyon jo volt! Akkor mostmar ujabb Skocia kedvelovel gyarapodott a topic? A malt whiskyn ne aggodj, az olyan, mint az olajbogyo. Lassan szereted meg, de aztan... :-)
Előzmény: edelweis (283)
edelweis Creative Commons License 2001.08.06 0 0 285
Nekem, mint minden szesz szakértőjének :) ez egy K.O.-s kérdés. Egy lepárlót néztünk meg Blair Athol-nál, s az üzemben megtett alkoholgőzös emlékeimből még rémlik, mintha a Bell (Bell's ?) beszállítói lennének. A single malt neve konkrétan egyszer sem hangzott el, fotózni sem lehetett. Viszont a belőle készült "kompozíció" már Ízlett
Előzmény: Qqberci (284)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.05 0 0 284
Milyen single maltot kóstoltál?
Előzmény: edelweis (283)
edelweis Creative Commons License 2001.08.05 0 0 283
Kedves Csokis
többszöri gépösszeomlás után elhagyott az emil címed, így most visszatérve itt mondok köszönetet az úthoz nyújtott segítségedért.
Pillanatnyilag várak, kastélyok és katedrálisok kavarognak a fejemben. Nekem Skócia íberelte Angliát. Ki is próbáltunk jó néhány pubot, kellemes csalódás, kíváló kaja és még jobb sörök, kedves emberek, szóval csupa jót tudnék róluk mondani. Ellenberger a single malt wiski ízét szeretném mielöbb elfelejteni, bár asszongyák manapság ez a menő. Azt hiszem kifogtuk az évszázad aszályát a szigeten, mert az első nap kivételével, amikor ahogy illik, Londonban rendesen eláztunk, egyébként szinte eső nem is volt.
üdv
edelweis
Qqberci Creative Commons License 2001.08.05 0 0 282
Anglia most nem is volt tervbevéve, kizárólag Durham kedvéért hagytuk el a szép Skóciát :-)))
Előzmény: Ghanima (281)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.03 0 0 281
„kejuvotva” <- ez tetzsik (sic!)... :-))
Mikor lesz valami jóóó kis beszámoló tartva?? A Gellérthegy alatt?
Végül is akkor Angliára szinte semmi sem jutott, ugyebár? Sebaj: next time!!
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (280)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.02 0 0 280
Sajthuba kejuvotva, át lehet küldeni a következő linket:

http://www.geocities.com/qqberci/riviera.htm

csupa kis bötűvel.

Előzmény: Ghanima (279)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.02 0 0 279
Finom! :-))
Nem bírom én ezt valahogyan elküldeni prágai barátaimnak, akikkel együtt voltam 99-ben odafönn. De valami idiot-proof formát tessék mondani, ha lehetséges...
(((Khm..., bocsánat, találtam a szövegben egy sajthubát: nem hardy, hanem hardly. Hardy=Stan, vagy Pan, mindig összekeverem.)))
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (278)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 278
Nos, hát ezzel a kis műremekkel szórakoztattam a derék dudaművészeket...
Előzmény: Ghanima (277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!