Tegnap délután volt a Spectrumon egy kisfilm Invernessről. Elég gyenge volt, de volt benne néhány jó felvétel a környékről meg Loch Nessről. A fordító viszont képes volt azt fordítani, hogy a Loch Ness helyenként akár 28 méter mély is tud lenni...
Ez a Binniemyre Guest House, ahol egy családi szoba 70 GBP. Ebben maximum 6 fő fér el és az árban kontinentális reggeli foglaltatik. További 4 fontért lehet "full scottish breakfast"-et kapni, ami után viszont már nem kell ebédelni...
4 mile-ra van az Abbotsford House-tól, 9 mile Melrose, 7 mile Selkirk...
Egyébként a www.smoothhound.co.uk-n fenn van az árjegyzékük is (a linket már lejjebb felraktam).
Mikor megérkeztünk (este 8-kor), Bill, a házigazda a saját terepjáróján átvitt egy közeli másik kastályba, ahol szerinte jöt lehet vacsorázni "on reasonable price" majd vacsora után értünk jött. A hely egyébként tényleg nagyon jó volt, utána még három napig oda jártunk legelni.
Mea culpa, mea culpa! Mmc!
Tudd be nekem, kérlek, hogy szakdolgozati és államvizsgai időszak volt, amikor - ezek szerint - a szokottnál is zümzümebb voltam :-(
Mindjárt megyek is, és visszanézem, mit ígérgettem itt...
üdv,
Ghanima
Assemmi! De én sem! Ez itt a nagy progréma! Ezittaz! Merugye a topictárs nem szólt, csak ígérgetett. Pedig már ott tartottunk emlékeim szerint, hogy én viszem ki a Te ajándékodat is. Naja, ez nem volt egy hájlánder gesztus... ;-))))
No, nem azért, hogy kötözködjem – a világért nem tennék ilyet :-)) – de láttam én már (sajnos csak a Nat.Geo.műsorában) olyan részeit a Kínai Nagy falnak, amelyek egyáltalán nem voltak nagyobbak mint Hadrianus fala. Az persze igaz lehet, hogy azokat is timsós vízben fürdették, höhö!
üdv,
Ghanima
Ki kell ábrándítsalak, kedves Csokis... (már ha csak nem titokban)!
Az úgy volt, hogy engem hívtak június 1-ére skót barátaim az esküvőjükre, Invernessbe, de sajnos végül nem tudtam elmenni :-((
üdv,
Ghanima
Jol ertem? Van egy skot topictarsnonk, aki azon gondolkodott, hogy juniusban hozzad megy felesegul, de aztan megis inkabb mast valasztott? A balga! :-)
Örömmel tapasztalom, hogy újult erővel és lendülettel zajlik a Skócia-imádat! ;-)
Én sajna ez évben kihagyom. Bááár 1 Kedves Topictárs nekem ígérte a júniusi esküvő opcióját, végülis nem szólt, hogy indulnom kellene... :-()
Viszont jó volt Qqberci az útvonalleiratod (van ilyen egyáltalán? ;-) szemlélni. Bezzeg tavaly szinte pont ezt az utat járhattam be. :-( A Hadrianus-t azonban szerintem ne sajnáld! Igazából nem nagy durranás. Persze, szívesen lennék ott elhajtott... ;-))
Nagyon a lényegre tapintottál, de én végtelenül békés célokra tudnám felhasználni.
Sajna fényképeket nem tudok mutatni, aminek pl az is oka, hogy a gépem halódik, s én meg számítógépileg kiscsoportosnak számítom magam (képeket sem scannelni, de még másolni sem tudok - sorry) Pedig a Skót Felföld, vagy a kocsmázás igazán ide illene. Vagy a szoknyában dudáló kínai, akit hallgattunk,....:)
Csak nem arra gondolsz, ami Montecuccoli szerint elengedhetetlen a háborúzáshoz? ;-))
Tessék mondani, fényképeket nem tetszik akarni közhírré tenni??
üdv,
Ghanima
Hat az nem volt sok, viszont koszi a rumosmeggyet, nagyon jo volt! Akkor mostmar ujabb Skocia kedvelovel gyarapodott a topic? A malt whiskyn ne aggodj, az olyan, mint az olajbogyo. Lassan szereted meg, de aztan... :-)
Nekem, mint minden szesz szakértőjének :) ez egy K.O.-s kérdés. Egy lepárlót néztünk meg Blair Athol-nál, s az üzemben megtett alkoholgőzös emlékeimből még rémlik, mintha a Bell (Bell's ?) beszállítói lennének. A single malt neve konkrétan egyszer sem hangzott el, fotózni sem lehetett. Viszont a belőle készült "kompozíció" már Ízlett
Kedves Csokis
többszöri gépösszeomlás után elhagyott az emil címed, így most visszatérve itt mondok köszönetet az úthoz nyújtott segítségedért.
Pillanatnyilag várak, kastélyok és katedrálisok kavarognak a fejemben. Nekem Skócia íberelte Angliát. Ki is próbáltunk jó néhány pubot, kellemes csalódás, kíváló kaja és még jobb sörök, kedves emberek, szóval csupa jót tudnék róluk mondani. Ellenberger a single malt wiski ízét szeretném mielöbb elfelejteni, bár asszongyák manapság ez a menő. Azt hiszem kifogtuk az évszázad aszályát a szigeten, mert az első nap kivételével, amikor ahogy illik, Londonban rendesen eláztunk, egyébként szinte eső nem is volt.
üdv
edelweis
„kejuvotva” <- ez tetzsik (sic!)... :-))
Mikor lesz valami jóóó kis beszámoló tartva?? A Gellérthegy alatt?
Végül is akkor Angliára szinte semmi sem jutott, ugyebár? Sebaj: next time!!
üdv,
Ghanima
Finom! :-))
Nem bírom én ezt valahogyan elküldeni prágai barátaimnak, akikkel együtt voltam 99-ben odafönn. De valami idiot-proof formát tessék mondani, ha lehetséges...
(((Khm..., bocsánat, találtam a szövegben egy sajthubát: nem hardy, hanem hardly. Hardy=Stan, vagy Pan, mindig összekeverem.)))
üdv,
Ghanima