Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Doki50 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 21898
Megint előfordult az a jelenség, ami a télen vagy háromszor: üzem meleg motorral megálltam, majd amikor kb. 30 perc múlva indítani akartam, 2-szeri indítózásra sem indult.

Ezt a jelenséget próbálták szoftver frissítéssel orvosolni, de pont nem volt frissítés az 1,4-hez.

3-ik kulcsra úgy indult, hogy, mint 120-as Skodás koromban, teljesen lenyomtam a gázpedált, és rá a kulcsot. Egyből beindult!

1,4 EX

az igazságos Creative Commons License 2008.06.28 0 0 21897
Tessék nyugodtan elmenni bármelyik kereskedésbe és megpróbálni beadni egy néhány hetes, vagy hónapos, bármilyen autót.
Aztán senki ne lepődjön meg sem a Golf, Mazda3, Auris-Corolla, Fóka közölt beszámítási árán.

Ezen dolgokat nem szájhagyomány útján kell elbírálni.
Bizony bizony a fent említett típusok bármelyike képes igen nagy meglepetést szerezni.
Eladáskor sajnos, vásárláskor hála isten az Eurotax dönt.
Lassan kezd megszűnni az a kishazánkban bevett gyakorlat, miszerint csakis egy golf lehet jó autó + a német járgányok.

Egy használt autó értékét elsősorban az évjárat, a futott km, az állapot (extrák) és kismértékben az eladási darabszám befolyásolja.

Szóval egyáltalán nem biztos, hogy pl a Cee'd nagyobbat bukik mint bármely konkurense.

Előzmény: karesz2 (21895)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.28 0 0 21896
ők meg biztos jó nagyot lestek, mi? (amikor azt mondtad, hogy a tiéd jobb)
Előzmény: Nokedli 45 (21894)
karesz2 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 21895
Nem, bocsi, félreértettél, csak nem akartam a Suzukinál leragadni. Nincs Kiám.
Arra gondoltam a Rió, pedíg nem régi, szal valaki lecseréli Cee'd-re pl, vagy bármire, akár beszámítással, akár eladással és a fiatal Rio igen nagyot bukik. Pedig nem rossz gép ahogy hallom.
És lehet a Cee'd is nagyobbat bukik (ha el kell valami miatt adni) mint egy Golf, Mazda3, Auris-Corolla, Fóka (?)...de újonnan nincs messze tőle árban.
Bántás nélkül.
Előzmény: Notes (21885)
Nokedli 45 Creative Commons License 2008.06.27 0 0 21894
Tavasszal voltam Mitsubisi Lancert tesztelni. Akkor felajánlották,hogy 2.5milláért beszámítják a Ceedet/10hónapos volt/ és átülhetek egy új Lancerbe. Nehogy már egy 4millás Crdi-t így lehúzzanak! Közöltem,hogy nem cserélek,mert az enyém jobb.
Előzmény: vlevi (21891)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.27 0 0 21893

na ne alakuljunk már át "milyen jó a suzuki" fórumra :)

1. tényleg motorikusan rendben vannak.

2. most már a suzuki is kezd azért anyagot rakni a kocsiba (az új swift, splash) már érezhetően több anyagból készült mint az eslő suzik a 0,5 alufóliából.

3. továbbá én ültem suziban 400-km-et folyamatosan hát az nem kívánom még az ellenségeimnek sem! nagyon jó kis városi autó, ami azért olcsó mert nincs benne anyag, de van benne egy pörgős motor, de slussz semmi több!

Notes Creative Commons License 2008.06.27 0 0 21892
Én Swift vs Jazz-t néztem a múltkor, hogy ha 3 év múlva eladod akkor az értékvesztés miatt a Honda az olcsób. Nekem is leesett az állam... Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb 3 évig egy Jazz-ben ülni.
vlevi Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21891
" Az értékvesztés csalóka dolog. Minél drágább egy autó, annál többet esik az ára."

Hát igen. Csakhogy, amíg egy olyan Swift listaára, amibe érdemes beleülni, 3milla, az állandó akcióval 2.5 Ami azt is jelenti, hogy két hónap alatt nem 500-at, hanem 1 millát buksz az árán, mert 2.5-ért nem lehet eladni. A Ceed, ami mondjuk két mérettel nagyobb, 3.5-ért már a 3millás swift-el hasonló felszereltségűt kapsz.

Értékvesztésről olvastam egy angol cikket. A használt, 1 éves cégesautónak használt ceedeknek kisebb az értékvesztése, mint amire számítottak.
Persze ez anglia, és nem a "csakanémetmegajappán" magyar piac.
Előzmény: Nokedli 45 (21887)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21890
Isten őrizz,nem akartam márka összecsapást,nekem Lianám van,és eddig semmi probléma nem volt vele nem is jellemző a tipusra.
Amikor autó cserén gondolkoztam,nagyon megtetszett a Cee'd voltam tesztvezeésen is akkor is nagyon jó cserének véltem volna.
De miután itt olvasgattam a relatíve "sok" bosszantó hibákról eltántorított.
Megszoktam,hogy nem kell szervízbe járnom.

Remélem még időben orvosolják a "gyerekbetegségeit a Cee'd-nek és sok öröme lesz a használóinak.

Abban biztos vagyok,hogy a Koreaiak hamarosan az autógyártásban is élvonalban lesznek.
Előzmény: Brian63 (21888)
M.Jocó Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21889
Itt a doku-;)

http://ceedclub.ru/forums/index.php?action=dlattach;topic=1706.0;attach=13504

Jocó
Brian63 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21888

Na-na azért megnézném, a magyarországon forgalomba levő Suzukiknak összesen nincs annyi baja, mint annak a pár száz Ceed-nek.

Erre azért ne vegyél mérget. A 2. autóm egy GS swift. Többet voltam vele garanciális szervízben mint a Ceed-el.

Megvannak annak is a tipushibái, ráadásul évek óta szarnak rá, hogy javítsák...

(kuplung, ülés, féknyereg, szélvédő. AC pumpa, csomagtér rohadás) hogy csak az általam ismerteket említsem.

A ceednek is úgy néz ki van egy-két baja (a futómű környékén) de szerintem mire az is 3 éves lesz, több hibát fognak orvosolni.

Előzmény: cumpika (21881)
Nokedli 45 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21887
Az én haverom nemrég cserélte le a 10hónapos Ignisét, mert beállt a kormánymű. Most Swiftje van. Az én Ignisem 3év alatt 82000km-t futott és semmi gond. Igazából minden autó lutri egy kicsit. Ki kell fogni!  A Ceed-ben már cseréltek stabilizátorrudat. Az értékvesztés csalóka dolog. Minél drágább egy autó, annál többet esik az ára.
Előzmény: Notes (21882)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21886
Igazából úgy értettem, hogy amilyen olcsón veszed, effektíve ahhoz mérten - mivel Dunát lehet velük rekeszteni - olcsón is tudod majd később továbbadni.
Én is hallottam a Suzukik legendásan megbízható voltukról, igaz van is egy a családban, de azzal talán évi 1,000 km-t mennek, tehát nem nem tudom megítélni.
Notes Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21885
"Kérdem én ha 2 éves Riomat cserélném Cee'd-re, mennyiért számítanák be?"

Hát erre így itt nem tudunk válaszolni. De igazából erre senki sem tud válaszolni mert nem írtad le, hogy benzines/dízel, 5/4 ajtós mennyit futott, volt e törve, stb.? Ha ezek az adatok megvannak akkor egy kereskedő fgog tudni árat mondani neked. Valószínűleg jóval a piaci ár alattit. Nagy általánosságban elmondható: jobb személyesen eladni, mint beszámíttatni.
Előzmény: karesz2 (21884)
karesz2 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21884
Igen azt írtam hogy összesen azért nem olcsó, mert visz. olcsón vehető, (+jól leárazták néha az újat), és alacsony áron adható el. Na de piacon v más kereskedés kb 1-1.1 milla itt meg 0.8...?-csak a kereskedést... különben kisváros, más márkákat olyan módon akarnak eladni (Rönó, Ford VW), hogy a szomszédos nagyvárosban veszik.
Anno elmentünk merkúrhoz, hát most sem okoz gondot 2-3 alkalommal 60km-re menni.
Lehet ez van Kiával is.

Jó, Kiára térjünk vissza:
Kérdem én ha 2 éves Riomat cserélném Cee'd-re, mennyiért számítanák be?
Előzmény: Notes (21882)
vbandit Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21883
Igaz, a ceedbe nem is kell 8000Km -enként tárcsát és betétet cserélni...
A szerviz szerint ez majdnem minden városban használt SX4 és Swift esetében hiba,mert rossz anyagu a betét és megeszi a tárcsát,az ignis csoda gátloirol nem is beszélve...nem sokba lenne a suzukinak ezen hibák kijavítása, annak idején amikor az ignis klubbal ezt javasoltuk a vezetőségnek le se sza.ták :(
Ennek ellenére én is megbizhato, jó autonak tartom a suzukikat,csak az értékéhez képest drága !!
(A 2. autonk swift lesz,most ignis)
Notes Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21882
"a magyarországon forgalomba levő Suzukiknak összesen nincs annyi baja, mint annak a pár száz Ceed-nek."

Minden személyeskedés nélkül, de azért... ugye tudod, hogy ez egy őrületesen nagy ....-ság volt amit írtál.

Egyébként a Suzuki egy megbízható kis kocsi. A baj csak az, hogy 3-4 évesen rengeteget veszít az árából, így ha kiszámolod a végén az jön ki, hogy összességében drágább mint a hasonló tudású kiskocsik...

Na mindegy, maradjunk a cee'd-nél. ;)
cumpika Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21881
sok-sok suzuki van, hisz a mi autónk...:-))) Olcsó húsnak.

Na-na azért megnézném, a magyarországon forgalomba levő Suzukiknak összesen nincs annyi baja, mint annak a pár száz Ceed-nek.
Előzmény: gszarkatat (21876)
Morphe Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21880
Egyébként Budapest Bank - Budapest Auto
Morphe Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21879
Kia Motors finanszírozási partnere, a kia szalonok általában ezzel a bankkal dolgoznak.
Előzmény: wolfi69 (21873)
polo78 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21878
garanciaban
Előzmény: aamen (21869)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21877
Milyen témábavágó cikk...

Magyarországon státuszszimbólum az autó. Muszáj lennie, és ha már van, akkor legyen jó nagy és csillogjon fényesen, hagy egye a fene a szomszédot. Sajnos ez az átlagos magyar mentalitás az autóvásárlók körében. Nem akarunk lemaradni a szomszéd, a barátok vagy a rokonok mögött, akik épp most ültek át egy új autóba. Az anyagi helyzet és valós igények sajnos néha háttérbe szorulnak.

http://www.vezess.hu/magazin/autovasarlas_veszelyei/14698/
Előzmény: gszarkatat (21876)
gszarkatat Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21876
persze, hogy nem tudod jól eladni - sok-sok suzuki van, hisz a mi autónk...:-))) Olcsó húsnak...
Előzmény: karesz2 (21875)
karesz2 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21875
Amikor a gépemet (nem Kia) vettem , más kereskedőtől is kértem ugyanolyan alapadatokra-indulóra ajánlatot, teljesen, forintra egyezett minden , csak az egyiket 4, a másikat kedvezményes 10 % THM-nek mondták, akkor mit segít a THM? Viszont szinte minden hónapban ugyanannyit fizetek árfolyamtól szinte független, tehát hiába ijesztegettek. SFrank. (mondjuk kb 50 % befizetés és 6 év...nem 0 és 120 hó...)
És itt jön, hogy aki 3 millás helyett hitelből tud 4 millást is, csak ugye a 3 millás lesz 4 milla...
Valamelyik nap ajánlatot kaptam (szintén nem Kia) 2.4 mill autó, összeadva induló meg 1-3 és stb és többi év hiteleit, így lett a 2.4-ből 4 milla-kifutó típus...ennyire nézik az embert.

Én még ott tartok hogy Kiához néha kikukkantok, 1.4 B-re max 100 kedvezmény, igaz ha komoly lesz elmegyek máshová is. Bántás nélkül: nem tudjuk még 3 évesen mennyit fog érni és eladási ár is kialakítja azt hogy végül is olcsó v drága volt-e, mert pl Suzuki nem oly drága, de eladáskor... összességében nem olcsó igy, bántás nélkül, nekem is az van. nem is merem leírni a megkímélt beszámításrára mennyit mondtak.
És az a siralmas, itt pl Focus, olcsó, ESP alap, de 2 lufi és panaszkodnak a miőségre, ...Szal a Cee'd nem rossz.
tiger1342 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21874
Sziasztok KIA-sok!
Tudom nem vág a topicba, de kezelési kézikönyvet keresek Carnival II 2.9 CRDi-hez, ha tudnátok valami helyet, ahol érdemes keresgélni, szívesen fogadnám.
Google, torrent-kereső nem talált sehol...
wolfi69 Creative Commons License 2008.06.26 0 0 21873

Bocsi!

Ez a Budapest Auto, amit emlegetsz, hogyan is elérhető?

Üdv

-wolfi-

Előzmény: Morphe (21867)
tom7cat2 Creative Commons License 2008.06.25 0 0 21872
Ki volt az a Kedves Kolléga aki ma h7 magasságában rámköszönt az M3as Újpesti lehajtójánál egy szürke SW Crdi-ből? :)
neho Creative Commons License 2008.06.25 0 0 21871
Hát amennyire én láttam az a sok százezer ft különbség egyenlőre még csak max pár százezer, és hogy fél millió körüli különbségért az egyre magasabb elérhető kedvezmények mellett érdemes e használtat venni?
Én pont fordítva gondolom szerintem még 1-2 évet várnod kell ha használtat akarsz venni és jól is akarsz járni, persze mindig lehetnek megszorult emberek, hajrá!
Előzmény: MarK (21866)
aamen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 21870
"Kia ceed szinte mindegyik kereskedésben elérhető 6% körüli THM-el, úgy hogy engednek 200-400e Ft-ot a listaárból"

sot letezik a 3,6% thm es 250e engedmeny kombinacio is...
Előzmény: Morphe (21867)
aamen Creative Commons License 2008.06.25 0 0 21869
"irany a Kia Szabo. odavittem kotelezore, megemlitettem a zorges dolgot es megoldottak! "

gariban, vagy fizetos volt?
Előzmény: polo78 (21868)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!