Szerintem nem sznobizmus, hogy csak a 67 előtti kocsikra hajtasz. Szerintem is sokkal szebbek. Nekem most sikerült beújítanom egy 66-ost 140-ért. És még jó állapotú is! Most már csak 1 autóm van, ami 69-es, de az úgysem fog látszani, mert egy ovál lesz rajta. (bár most nézem a forgalmiját, aszerint 66-os. Meg vagyok nyugodva)
A perecablakkészletet a Hoffmann-katalógusban láttam, de szerintem elég tré egy 1300-asra beépíteni. Minden van hozzá, egy normál hátsóablak méretű lemez,aminek a közepe perecablakosra van kivágva, amit be lehet építeni a hátsó ablakba. (előtte ki kell ám venni az ablakot!) Van hozzá üveg, meg gitt is. Pazar! Talán egy oválablakosba betenném, abban nem annyira feltűnő, lsd (lázsd!) VW Scene 2003/2.vagy 3.
"A Hudák közvetlenebb szó se róla, de szerintem jobb és több dolog van a Bakáts téren."
Van olyan ami van a Bakáts téren és nincs a Hudáknál?Mi?
Egyébként én úgy vettem észre,hogy a Hudáknak nagyobb a raktárkészlete is, de ez lehet, hogy nem így van...
Holnap megyek valamikor reggel. Hova és mikor jó legkorábban? A meló miatt kellene minél korábban.
Nekem a Bakáts tér bejött, jókat szoktam dumálni a sráccal. Persze nem egyszerű megtalálni a hangot. A Hudák közvetlenebb szó se róla, de szerintem jobb és több dolog van a Bakáts téren.
A fenébe. valamikor következetesen kaszTnit írtam, de mivel mindenki a kasznit használta, ezért meggyőződtem arról, hogy diszgráfiás vagyok és én is váltottam:)
Az a cabrio hanyas gyártmány? Az a baj, hogy kezdek sznob bogaras lenni, csak 67ig érdekelnek a bogarak. Ilyen perecablak készletet lehet külön kapni? 250€? AZ nem is olyan sok. Ez mit tartalmaz? csak az ablakot, amit be lehet hegeszteni? Azért a "műszerfalcsere" nélkül nem biztos, hogy csinálnék perecablakost. Vagy ezt külön kell megszerezni? Külsőre mi volt még, amiben különbözött a perecablakos? A 16os kereket tudom, de asszem még a sárvédő is elég más volt. Nem ilyen kör alakú kürtrács volt? Mert ha igen, akkor tudok szerezni két ilyet is, tehát csak egy "műszerfal" kellene.
Hát volt egy-pár problémám a hozzáállásukkal
1 példa:
Könyörögnöm kellett, hogy 140ezret hadd kölcsek náluk (alufelnik) ők meg pofákat vágtak,hogy nem lesz egyszerű beszerezni, sok időbe fog telni stb stb! Így lemondtam a rendelést, más kereskedő kinyalja a vevő seggét ezek meg pofákat vágnak, ha náluk vásárolsz?? Vicc...
partizán cabrio művek:
Ha ráérsz hétvégén, akkor leszervezek neked egy eredeti kabriószemlélést és akkor megláthatod, hogy mennyi változás van rajta a dobozoshoz képest, amit lehetetlenség megcsinálni, vagy csak irreálisan sok zsetonért.
Sajnos ilyen a világ.
Hidrotőke, vagy hagyományos? A hidrotőke tud olyat csinálni, hogy "letapad". Néha segít a benzinben való erőteljes kimosás, de jobb cserélni. Vagy kivágni a francba, és betenni a hagyományost.
Kedves Tömeg!
Szerintem egyszerűbb, ha veszel egy lepukkant, de gyári kabriót. Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy "kabriókészlet", ha van egyáltalán olyan, de lehet, hogy olcsóbban megúszod, ha készen veszed. Pilisvörösváron van egy, szét van szedve, de megvan mindene. 1 éve 800-at kértek érte, szerintem 600-ért már meg lehetne szerezni. Ha azt nézed, hogy a perecablakkészlet, amivel minden nagyablakos kocsiból lehet perecablakost csinálni, az 250 euro, ami ugye nem nagy dolog, akkor mennyi lehet egy komplett kabrióhoz minden?
Végső elkeseredésemben szeretnék feltenni egy, vagy több kérdést... Van egy Typ4 motorral szerelt buszocska. A motor új. Hengerek, nagyobb szelepek, 300 tengely, 40 Weber, stb. Szóval jónak igérkezik. Beindult, megy. Kb. 50 km után elkezdte megenni a szelepemelő rúd alatt található "tőkét". Talán így hívják. Megnyalta és a szelephézag, mint olyan elveszett. Találkoztatok már ilyennel?! Ez mi a fakk lehet!? Nigéria éves költségvetése van a hátuljába besorakoztatva és nem akarja az igazságot, így a rajzás előtt...Segítsetek!
"Kabriót mindenből lehet csinálni, csak én olyanon töröm a fejem, ami az eredetire HASONLIT. Azt tudom, hogy a németeknél vannak ilyen kittek, amit a szétbarmolt kasznira kell ráépíteni."
És ki fogja megcsinálni?utóbbi időben panasz van a kasztnisokra,hát ez sem egyszerű mutatvány.Nehezen tudom elképzelni még a kitt felépítését is úgy hogy egyébként még eredeti kabrioval sosem volt dolga.A szett árára nem emlékszem pontosan de mintha a márkás ára lett volna 4-5 ezer körül.És nem vagyok benne biztos hogy ebben a ponyva ára is benne volt.Azt hiszem igen nagy falat egy ilyen vállalkozás még abban az estben is ha az alapgép egyébként jó állapotban van,és nem annak elsőként alkalmassá tétele az első feladat.Tudom hogy gyári kabriót nehéz ügy szerezni,de talán még mindíg ez a rövidebb út,még akkor is ha nem úgy néz ki mint a
http://kep.tar.hu/doca/index.phtml?aid27556147
oldalon látható.Ezt a sorozatot úgy tervezem végig "építem" elkészültéig.Ennyivel tartozom a Bogár dinasztiának.
G Strano! Hátsólámpa ügyben Ok! Vettem az adást.Örülök hogy sikerült szerezni.Mellesleg úgy hirlik,csak a lencse ára huszon..euro lett.De jövő héten úgyis megtudom kint.
Mivel németben leszek,lehet megbízom Kardos Ferit a poló átvétellel a rajzáson.Valszeg megy Ő is.
Jó pihenést!
Ha már a gyújtásnál veri a biztosítékot,akkor csak a zárlat megszüntetése után próbálkozz!Ha a gyújtáskor még ok a rendszer,akkor ad rá,a kocsi jobb hátuljánál mássz alá,a vastag + kábelt kösd össze a vékony vezetékkel!
A Bogárnál tipushiba,hogy az önindítóról lecsúszik a vezérlőkábel saruja.(vékony vezeték)Ha indítózáskor veri a biztit,akkor ez valószinű.Visszarakod a helyére és megy az autó.
Gyárihoz hasonló kabriót nem tudsz építeni.Hátsó oldalablakok,ajtók,első szélvédőnél a vágás,hátul nincs szellöző rács a kasztnin.A "hasonmás" is egy vagyonba kerülne.
Budafokon van egy villamossági szerelő, aki az én bogaramat is behálózza majd, azt viszont nem hiszem, hogy "házhoz" menne. Ha kell hozzá kontakt, akkor szólj!
Vwaircult!
Sajna odáig jutottam, hogy a kenyérkészletem mellett a benzinkészletem is kimerült, így sajna nem vagyok valami rugalmas a városban mozgást illetően. Szerintem csütörtökön, vagy pénteken menni fog a dolog.
A lámpa a bakáts térről van?:) mennyiért vesztegették?
Pityubácsi!
Kabriót mindenből lehet csinálni, csak én olyanon töröm a fejem, ami az eredetire hasonlít. Azt tudom, hogy a németeknél vannak ilyen kittek, amit a szétbarmolt kasznira kell ráépíteni. Van egy alvázam, olcsóért szerzek kasznit, a motor se okozhat nagy problémát (lehet, hogy a meglévő 1200esemet csináltatnám meg). A gond csak a műszaki és azt megelőző eredetvizsgával lehet.
Azt én is figyeltem, hogy az első lökösön nincs vonószem. Minek is, hiszen bogár és csak megy, csak megy, csak megy. :-)))
Ilyen esetben a futómű vázkeretre lehet kötni a vontatókötelet.
Az elektromosságot én nem buzerálnám, főleg ha kivágja a biztit.
Inkább egy biztosíték, mint egy elégett kábel.
Az autovillamossagi szerelo nem akarja megcsinalni a bogimat , csak igerget . El akarom hozni tole az autot .
A tunet ha raadom a gyujtast kivagja a biztositekot es az auto nem indul .
A gond az hogy vontatni nem lehet mert kulonleges elso lokos van rajt .
Nem tudja valaki mit es hogyan kell a motornal osszeerinteni hogy elinduljon a gep es el tudjam hozni ?
Ahoj partizán!
Olyan a kormány, hogy a kürtnek nem külön karimája van, mint mondjuk Fritzi-ben, hanem a kormány 2 küllőjén van a krómozott egyenes dudakapcsoló, ami a kormány közepéből megy a kormány széle felé?
(ezt most jól megaszontam:-)))
Akkor a kormány közepéről le lehet szedni az emblémát mondjuk körömmel. CSAK az emblémát kb 5 centis fekete műanyag biszbasz rajta a Wolfsburgi várral és alatta figyel a duda madzagja.
Gyári kabriót szerintem nem lehet csinálni. Legalábbis még nem láttam és nem is beszéltem olyan emberrel, aki látott volna.
Azért sok sikert :-)))
Mikor lehet megkuksizni a művet?